GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η νέα επίθεση Τατούλη...

Με πιο προωθημένες και αιρετικές θέσεις για τον "Καποδίστρια 2" και σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο προωθεί η κυβέρνηση ...

Με πιο προωθημένες και αιρετικές θέσεις για τον "Καποδίστρια 2" και σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο προωθεί η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις!
.
Του Κ. Πετρίδη
.
Πληροφορούμαι ότι το νέο "χτύπημα" Τατούλη, θα έχει τη μορφή άρθρου σε κυριακάτικη εφημερίδα. Θα αφορά το θέμα των μεταρρυθμίσεων και ειδικότερα τον "Καποδίστρια 2".
Ο βουλευτής Αρκαδίας θα έχει, κατά τις πληροφορίες μου, πολύ πιο προωθημένες θέσεις από αυτές τις κυβέρνησης. Θα προτείνει πολύ μικρότερο αριθμό περιφερειών της χώρας από το σημερινό, τέσσερις ή πέντε, και κατάργηση των νομαρχιών. Επίσης ακόμη μεγαλύτερη συνένωση των δήμων αλλά το κυριότερο είναι ότι φέρεται να ζητά την ανάθεση αυξημένων εξουσιών στους φορείς της αυτοδιοίκησης. Δηλαδή τη δυνατότητα να λαμβάνουν αποφάσεις για σειρά θεμάτων, με εξαίρεση κεντρικούς τομείς του κράτους όπως π.χ. η εξωτερική πολιτική.

Το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε αν και τι θα γράφει για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση και την πορεία της κυβέρνησης. Οι σαφεις αχιμές πάντως δεν θα λείπουν αφού για τα θέματα των μεταρρυθμίσεων έμαθα ότι θα γράφει πως πρέπει να κρίνονται στην κοινωνία και όχι στα πρωθυπουργικά - κυβερνητικά γραφεία ή με τις ψηφοφορίες για την επικύρωση νομοσχεδίων.
------------------

15 σχόλια

  1. Αυτο κατι περιεργο μου κανει. μαλλον βλεπει να φευγει απο ΝΔ και να κατεβαινει υποψηφιος Κυβερνητης Αρκαδιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα του κάνει του Κώστα Καραμανλή τα τρία μου, στις επόμενες εκλογές δέν θα μπεί κάν στην λίστα και θα βάλει μυαλό θα πάει μα κυνηγάει μπεκάτσες στα Αρκαδικά βουνά.
    Να παίξουμε θέλουμε? Να σπάσουμε πλάκα με τον Καραμανλή? Να αυτοπροβληθούμε? Ο αρχηγός δέν τα σηκώνει αυτά θα τον κάνει να χτυπιέται σε λίγο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσεχε μην σκησεισ κανενα καλτσον ανταρτη της δεκαρας.Εισαι ενα στημενο κολπο τησ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ γουστάρω να είναι αυτές οι απόψεις του Τατούλη.
    Να εφαρμοσθεί το Γαλλικό ή το ΗΠΑ πρώτυπο.
    Και η πρόταση η δική μου.
    1.Κάθε εδαφική ενότητα μία περιφέρεια.πχ Πελοπονήσου, Στερεάς Ελλάδος,Ηπείρου κλπ.΄Οπου αυτό είναι δύσκολο λόγω μεγάλης εκτάσεως, εδαφικών ή άλλων προβλημάτων, ας διασπασθούν λ.χ. Μακεδονία.
    2.Κατάργηση των νομαρχιών και των δήμων.
    3.Πλήρη αυτοτέλεια των περιφεριών.
    4.Κεντρική οικονομική διοίκηση ως προς την κατανομή των εθνικών πόρων και των διαπεριφεριακών θεμάτων.
    5.Περιφεριακή αστυνομία και διαπεριφεριακή για ανάλογα θέματα.
    6.Εκλογή του περιφεριάρχου με καθολική ψηφοφορία ανά τριετία και αποκλειομένης της τρίτης τριετίας συνεχομένης ή μη.Εδώ θα τολμούσα νε ειπώ οτι ο περιφεριάρχης να είναι ανώτατος κρατικός λειτουργός απαλαγμένος από κάθε είδους βάρη και υποχρεώσεις που συνήθως φέρουν οι εκλεγόμενοι,και να ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από ειδική επιτροπή της βουλής υποστιριζομένης από ειδικούς τεχνοκράτες των οποίων η γνώμη να έχει βαρύνουσα θέση.
    7.Οι φορείς εθνικού περιεχομένου ΔΕΗ,λιμένες,αεροδρόμια κλπ. υπό κεντρική διοίκηση διοίκηση.
    8.Θέματα άμυνας,εθνικής ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής υπό κεντρική διοίκηση.
    9.Οι περιφέρειες να δρούν ως μικρές βουλές με δυνατότητες νομοθεσίας ανάλογα με τα θέματά τους, οι αποφάσεις όμως των οποίων να κρίνονται ως προς τη νομιμότητά τους από ειδικό σώμα της δικαιοσύνης.
    Οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων σε αυτές τις μικρές βουλές, να εκλέγονται αλλά το αξίωμα που θα καταλαμβάνουν να είναι ΑΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟ. Αυτό θα είναι και ένα τεστ για να δούμε πόσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και θέλουν να συμετάσχουν στο κοινό καλό. Οι όποιες αποδοχές τους ας είναι ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τα ονομαζόμενα οδοιπορικά τους.
    Αυτά ως μια γενική τοποθέτηση.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υγείας, είναι το εφιαλτικό όνειρο που σας περιμένει, αν, χωρίς προσεκτικό και συνετό υπολογισμό, προβείτε σε οποιαδήποτε δανειοδότηση. Γι’ αυτό σκεφτείτε πολύ καλά, πριν από κάθε δανεισμό, ενημερωθείτε από την αγορά και μειώστε τις απαιτήσεις σας, για να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Νατάσα Γ. Πετρούλια

    Δικηγόρος - Ποινικολόγος

    τ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Αρκαδίας

    Πανεπιστημίου 44

    106 79 Αθήνα

    Τηλ.: 210 36 06 635 - 69 77 59 43 21




    Αναρτήθηκε από zouglapress στις 11:20 πμ
    Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα
    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΄Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑ ΠΕΛΑΤΩΝ; Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη νέα φορολογική επιδρομή του Αλογοσκούφη τη δέχτηκε ?

    Πάντως δεν άκουσα κανένα σχόλιο από τον Τατούλη.

    Όσο αφορά τον αριθμό των περιφερειών ....... δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα μιλαμε οτι εχω τρομερη αγωνια για το τι θα πει ο τατουλης !!!! για τον λογο αυτο θα παρακαλουσα το πρες τελεια τζι αρ να μας ενημερωνει συχνοτερα για το που ποτε και τι θα συμβει............παιδια μου, ιδρωνω και εχω ριγη, τετοια τρομερη αγωνια εχω!!!!!!
    επισης απο πηγη σοβαρη εμαθα οτι και ο Καραμανλης εχει παθει πλακα.........να φανταστεις οτι το πρωι αντι για ουισκι ζητησε να του βαλουν παγωμενο κονιακ στον καφε του και στη συνεχεια αντι για βιντεο επειξε κανα τετραωρο παιχνιδια στο πισι και ολα αυτα μονοι και μονο για να ειναι ετοιμος για να αντεξει το νεο χτυπημα του Τατουλη.

    Επισης πληροφορηθηκα οτι η Ντορα σκεφτεται να παραιτηθει μολις βγει το αρθρο του Πετρου (και να μην περιμενει τον ανασχηματισμο σε μια βδομαδα,) για να κερδισει επικοινωνιακα καθως η κινηση της αυτη θα θεωρει σαν υποστηρικτικη στο χτυπημα αυτο του Τατουλη που ολοι ξερουμε οτι θα ειναι και το τελευταιο που θα θα καταφερει να αντεξει ο Καραμανλης και η παρεα του..................

    Κωστακη τρεμε ο Τατουλης βγαζει αρθρο σε Κυριακατικη εφημεριδα !!!!!!!!!

    Ουστ ρε νουμερα.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χμ, ακούγεται σαν την απαρχή μιας συνομοσπονδίας απο πόλεις-κράτη, σας θυμίζει τίποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Olo paparies lete ! Ki esy re tatoylh de mas xezeis? mas pidane oloi, mas pidane oi alogomourides, plakosan kai oi plakomourides !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ POST,ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΟ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΣΚΟΛ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ.Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΟΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άϊντε Παραιτηθείτε ρε Γύφτοι , Χουντοβασιλικά αποβράσματα που έχετε κάνει την Ελλάδα σκατά σαν τη μούρη σας.

    Σας φτύνω στη μούρη σας και σας μουτζώνω ξεφτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν νομίζετε ότι ο Τατούλης θα εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή πλανάστε πλάνη οικτρά. Εκτός αν είστε τα γνωστά παπαγαλάκια του γνωστού Υπουργού…
    Αλλά έρχεται και η σειρά του…
    Έχετε υπομονή γιατί άλλοι θα φύγουν από τη ΝΔ μετά από αυτά που θα ακολουθήσουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι γίνεται με αυτόν το λεβέντη τον Τατούλη μας δουλεύει? όλο γκρίνια και αντάρτικο το παίζει αλλά πάντα στην πρώτη γραμμή όταν χρειάζεται στήριξη ο Καραμαλεγκος. Από ότι φαίνεται ο Τατουλης τη ζημιά την κουβαλάει από τους μαοϊκούς , τέλος πάντων περαστικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάτι για τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών που πετσοκόβεται έχει να μας πει ο Τατούλης; Κάτι για τη φορολογική επιδρομή στις τσέπες μας; Θα τα ψηφίσει αυτά στη Βουλή; Σκασίλα μας μεγάλη για τους Καποδίστριες και τις περιφέρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΝΗΡΕ ΤΡΙΠΟΛΙΤΩΤΗ
    ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΤΩΣΕΤΕ ΟΥΤΩΣ Η
    ΑΛΛΙΩΣ.
    ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ
    ΤΟ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΗΣ ΜΊΖΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ. ΔΗΛ. 1000€

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση