GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχασε τη ...λαμπρότητα του!

. Είναι αλήθεια ότι σε γενικό γραμματέα υπουργείου, της περίοδου Σημίτη, επιβλήθηκε υψηλή χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χ...

.
Είναι αλήθεια ότι σε γενικό γραμματέα υπουργείου, της περίοδου Σημίτη, επιβλήθηκε υψηλή χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επειδή κατηγορείται για υπόθεση σκανδάλου;
Ήταν κι έτσι κι αλλιώς ένας από τα ...λαμπρά αστέρια της εποχής.
Ο Ταχυδρόμος
------------

9 σχόλια

  1. ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑΥΤΟΝ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ Υ.Ε.Ν. ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΜΕ ΣΠΡΕΥ:

    ΛΑΜΠ.......Σ = ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΗΤΑΝ Ο ''ΤΥΠΟΣ'' ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ''ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ'' ΜΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ Ε.Ν. ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.

    ΜΗΠΩΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ''ΤΑΛΕΝΤΟ'';;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιος πουστης ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκοψαν τα τηλέφωνα σε χιλιάδες συνδρομητές


    «Πήγαν για μαλλί και βγήκαν… κουρεμένοι» εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας. Προσπάθησαν να μειώσουν τα τιμολόγια του ΟΤΕ, στράφηκαν στους εναλλακτικούς παρόχους και τώρα έχουν μείνει χωρίς… τηλέφωνο.
    Βεβαίως, δεν πρόκειται μόνο για νοικοκυριά, αλλά και για επιχειρήσεις, που έχουν άμεση ανάγκη το σταθερό τηλέφωνο.
    Χαρακτηριστική είναι η απόγνωση ιδιοκτήτη πιτσαρίας που φώναζε αγανακτισμένος: «Έχετε δει ποτέ πιτσαρία χωρίς τηλέφωνο; Πώς να δουλέψω; Τώρα που γυρίζει ο κόσμος από τις διακοπές και έχει και ποδόσφαιρο, εμείς ουσιαστικά είμαστε κλειστοί. Έλεος»!
    Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τους συνδρομητές δύο εναλλακτικών παρόχων σταθερής τηλεφωνίας.
    Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκαιο, ούτε οι πρακτικές που ακολουθεί η κάθε πλευρά. Το θέμα είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς να φταίνε σε τίποτε, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο μιας διαμάχης, που έφθασε μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων.
    Ο ΟΤΕ από την πλευρά του δεν επιδιώκει τίποτε άλλο από το να μαζέψει τα χρήματα που του οφείλουν. Πρόκειται για πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και η επικείμενη έλευση των Γερμανών της Deutsche Telekom δεν αφήνει περιθώρια… διακανονισμών.

    Τα χρονικά περιθώρια που έθεσε στους μεγάλους οφειλέτες του μέσα στο καλοκαίρι «πνίγουν» τις ιδιωτικές εταιρείες, που μάλλον δικαίως ζητούν παράταση χρόνου.
    Πάντως, οι σχετικές πληροφορίες κατατείνουν στο ότι δεν πρόκειται για επιλεκτική μεταχείριση ορισμένων ιδιωτικών εταιριών.
    Ο OTE έχει αποστείλει το τελευταίο δίμηνο επιστολές προς όλους τους φορείς, εταιρείες και οργανισμούς που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς τους. Στους μεγάλους οφειλέτες περιλαμβάνονται τόσο εναλλακτικοί πάροχοι όσο και φορείς του δημοσίου τομέα, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ΔΕΚΟ κ.ά.
    Στο πλαίσιο αυτής της μεγαλύτερης πίεσης -ιδίως προς τους εναλλακτικούς παρόχους- εντάσσεται άλλωστε και η διακοπή των κυκλωμάτων διασύνδεσης της Altec Telecoms, όπως και η αντίστοιχη με τη Lannet πριν από μερικές εβδομάδες.

    Μια σχετικά απλή διαδικασία όμως μετατράπηκε πριν από λίγες ημέρες σε σίριαλ, του οποίου παραμένει άγνωστη και η εξέλιξη αλλά και η διάρκεια.
    Tο ιδιότυπο αυτό σίριαλ ειδικά με την Altec Telecoms εξελίχθηκε χθες, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο απέρριψε την αίτηση της Altec Telecoms για έκδοση προσωρινής διαταγής για την αποκατάσταση των υπηρεσιών διασύνδεσης.
    Οι γραμμές δηλαδή 80.000 ανθρώπων παραμένουν… κομμένες.

    H εκδίκαση της προσφυγής της θυγατρικής του ομίλου Altec αναμένεται να γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, εκτός βέβαια, και αν μέχρι τότε βρεθεί συμβιβαστική λύση. Στη σχετική ανακοίνωσή του ο OTE επισημαίνει ότι οι οφειλές της Altec -κατά τον ίδιο- ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρώ, ενώ υποστηρίζει ότι ο όρος που έθεσε στις 21 Αυγούστου για καταβολή εντός 24ωρου, ενός σημαντικού μέρους των οφειλών, «δεν μπορεί να θεωρηθεί καταχρηστικός, καθώς η εταιρεία γνώριζε την υπόθεση εδώ και καιρό και θα μπορούσε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει τον απαιτούμενο τραπεζικό δανεισμό».

    Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι δεν ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Altec και της Microland παρά το αίτημα περί του αντιθέτου που κατέθεσαν οι εταιρείες στις αρχές.
    Όπως σημείωναν οι χρηματιστηριακές αρχές, έπειτα από συνεννόηση με την Kεφαλαιαγορά έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος για αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου Altec, δεδομένου ότι οι αιτιάσεις τόσο του OTE όσο και του ομίλου Altec ήταν γνωστές στο ευρύ επενδυτικό κοινό το οποίο μπορούσε επομένως αβίαστα να κρίνει την επενδυτική στρατηγική του.
    Ερωτώμενες οι αρχές αν σε ανάλογη περίπτωση εναλλακτικού παρόχου είχαν λειτουργήσει διαφορετικά κατά το παρελθόν, σημείωναν πως υπήρχε απόφαση αναστολής διαπραγμάτευσης μετοχών εναλλακτικού παρόχου, κάτω από διαφορετικές, όμως, συνθήκες.
    Tο τοπίο σε εκείνη την περίπτωση, σημείωναν οι ίδιες χρηματιστηριακές πηγές, δεν ήταν ξεκάθαρο, και ζητήθηκε από την εισηγμένη να απαντήσει σε ερωτήματα του X.A.

    Έως ότου δόθηκε η σχετική απάντηση, δηλαδή έως ότου οι επενδυτές μάθουν τι ακριβώς συνέβαινε η μετοχή έμεινε εκτός ταμπλό.
    Kατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η Altec υποχώρησε κατά 22,50% ενώ κατά 18,31% υποχώρησε η Microland.
    Ανακοίνωση της Altec
    Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΤΕ μέχρι τις 22 Αυγούστου 2008, ανέρχονταν σε 6,8 εκατ. ευρώ, τονίζει η Altec, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει:
    «α) Το ποσοστό της χωρητικότητας του συνόλου των κυκλωμάτων διασύνδεσης τηλεφωνίας της θυγατρικής μας εταιρείας Altec Telecoms ΑΕ, που διεκόπησαν από τον ΟΤΕ, ανέρχονται περίπου στο 85% σε όλη την επικράτεια. Η διασύνδεση με ADSL έχει διακοπεί κατά 75%, ενώ έχουν διακοπεί 10 υπεραστικά μισθωμένα κυκλώματα (backbone), καθώς και το ΑΙΧ (Εθνικό Internet), το οποίο έχει διακοπεί κατά 80%.»
    «β) δεδομένου ότι η θυγατρική μας εταιρεία Altec Telecoms ΑΕ, προτίθεται εντός των ημερών να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς τον ΟΤΕ, σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, αναμένεται η ενεργοποίηση των κυκλωμάτων από την πλευρά του ΟΤΕ και ως εκ τούτου εκτιμούμε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας δεν θα επηρεαστούν ουσιωδώς αρνητικά τόσο για την Altec Telecoms όσο και για τον Όμιλο γενικότερα.»
    «Παρά ταύτα, ακόμα και αυτή η μικρής διάρκειας διακοπή των κυκλωμάτων είναι παράνομη και καταχρηστική, δημιουργώντας σοβαρό πλήγμα στην εικόνα και φήμη της επιχείρησής μας, βλάβη της οποίας θα αξιώσουμε την αποκατάσταση, με κάθε νόμιμο μέσο.»
    «γ) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Altec Telecoms ΑΕ προς τον ΟΤΕ κατά την 22/8/2008, ανέρχονται σε ευρώ 6,8 εκ. Το υπόλοιπο του ρυθμισθέντος ποσού με την από 26/10/2007 σύμβαση, ανέρχεται σήμερα στο ποσό των ευρώ 4,6 εκ. και η εξόφλησή του θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη ρύθμιση την 31/8/2009. Οι αμφισβητούμενες από την εταιρεία μας οφειλές για τις οποίες ο ΟΤΕ δεν διαθέτει κανένα τεκμηριωτικό έγγραφο και ως εκ τούτου είναι παντελώς ανύπαρκτες, ανέρχονται στα ευρώ 7,5 εκ.»
    «Εντός των επόμενων ημερών θα διαπραγματευθούμε ρύθμιση για την αποκατάσταση των λειτουργιών της εταιρείας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί από τη διακοπή των κυκλωμάτων από τον ΟΤΕ. Η καταχρηστική συμπεριφορά του ΟΤΕ να χρησιμοποιεί αθέμιτα τη δεσπόζουσα και μονοπωλιακή του σε ορισμένες περιπτώσεις θέση, μας εξαναγκάζει να προβούμε σε καταβολές ακόμη και ανύπαρκτων οφειλών.»
    «Πάντως, για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας, θα χρησιμοποιηθούν και κυκλώματα άλλων παρόχων, όπου είναι δυνατόν, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας».
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Ο ΟΤΕ , ΔΙΟΤΙ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ
    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος βρε? Εκθέτετε όλους τους άλλους που δεν κατηγορούνται για τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την κουτάλα πολλοί αρνήθηκαν το καζάνι ουδείς.
    Μιλάς για εποχή Σημίτη και περιμένεις καλό ? Πού είναι κριμένη αυτή η Μαϊμού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 4:56
    Παναγιωτακόπουλε
    κόψε τη μαλακία και πρόσεξε μη πέσει πάλι ο Geoffrey από το ποδήλατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΙΚΑ


    ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ

    ΟΡΦΑΝΑ

    Ο ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

    ....................
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΟΡΦΑΝΙΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση