GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άγαμοι θύται...

. Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης . «Καθεστωτικός πολιτισμός είναι εκείνος που για κάποιο διάστημα φαίνεται τόσο καθιερωμένος, που τόσο...

.

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

.

«Καθεστωτικός πολιτισμός είναι εκείνος που για κάποιο διάστημα φαίνεται τόσο καθιερωμένος, που τόσο διάχυτα ισχύει και τόσο πολύ έχουμε «εκπαιδευθεί» στο να τον δοξάζουμε, ώστε, αν κάποιοι τολμήσουν την "Αλήθεια" του σε συζήτηση να βάλουν, να προκαλούν τη "νόμιμη" κατάκριση των άλλων. Η Πολιτική όμως; Αυτή που υποτίθεται ότι καθολικά, εξ ιδανικού ορισμού μας εκπροσωπεί, δικαιούται να ακολουθεί τόσο πιστά την εκάστοτε διάχυτη γνώμη; Ακόμα και στην πλειοψηφία της; Μήπως κάποτε πρέπει και "να κάνει πως δεν την βλέπει" και, έτσι, την εκ του "καθεστωτικού πολιτισμού" δυσανεξία, το "Unbehagen", να μετριάζει;» Λόγια παρμένα από το «Τέχνη και Εξουσία. "Das Unbehagen in der Kultur" ?», (Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2005), του Α.-Ι. Δ. Μεταξά, Καθηγητή της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Όπου «καθεστωτικός πολιτισμός», μπορούν να εννοηθούν και να υποσημανθούν καταστάσεις και γεγονότα που βρίθουν στο προσκήνιο, ιδίως τέτοια εποχή. Από τους must προορισμούς διακοπών, ως την καθεστωτική επανάληψη ελληνικών τηλεοπτικών σειρών. Από το πισωγύρισμα στο "Baywatch" και "Beverly Hills", ως την απομνημόνευση ατακών της Ράντου και του Μαρκορά. Όλα θυμίζουν, παλαιότερες, καλύτερες μάλλον, εποχές και ίσως στόχο έχουν να μεταφέρουν το σήμερα στο χθες και να το ευνουχίσουν.

Πιο επικίνδυνη μορφή «καθεστωτικού πολιτισμού» όμως είναι, να συζητούνται στη Βουλή κατά τη διάρκεια της «χαλαρής» θερινής περιόδου, θέματα όπως η παιδεία, οι ΔΕΚΟ, το ασφαλιστικό και να περνούν σχετικά νομοσχέδια και διατάξεις, με ηχητικό background το τρίξιμο των άδειων εδράνων. Εξίσου επικίνδυνος, είναι και ο «καθεστωτικός πολιτισμός» με την έκφανση του ακραίου λαϊκισμού, που συναντάται πλέον από πολυάριθμους κατεπίφαση αντάρτες, που στη θέα τους και στο άκουσμά τους ο Άρης Βελουχιώτης θα αυτοκτονούσε. Υποκρινόμενοι, άβουλοι, δήθεν μοιραίοι δεν προσμένουν κάποιο θαύμα, αλλά την εξιλέωσή τους, την πολιτική και ιστορική τους αποκατάσταση μετά την απώλεση υπουργικών θώκων. Κοινό τους σημείο, η «καρέκλα», η απώλεια της, η διάθεση επανάκτησης ή απλά κατάκτησης αυτής. Φτήνια, λογικοφανή επιχειρήματα, ψηφοθηρία, εύκολοι χαρακτηρισμοί, «αλήθειες» που μόνο εκείνοι λένε, καμία ουσιαστική αντιπρόταση. Ονόματα που μου 'ρχονται στο μυαλό πολλά. Λαμπρόπουλος, Χαρακόπουλος, Τατούλης, Μανώλης.. Εύκολος στόχος, ο Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος μάλλον κατάλαβε ότι η θηλιά του δημόσιου χρέους, με το δανεισμό του κράτους στο ύψος ρεκόρ των  40 δις, απλά τον καλεί να ανέβει στο σκαμνί. Κάθε μωρό που γεννιέται, πλέον χρωστά περίπου 30000  στις ιαπωνικές τράπεζες απ' όπου δανείζεται η μητέρα πατρίδα. Και αυτό το μωρό, μεγαλώνοντας θα συναντήσει τις αρχές του «καθεστωτικού πολιτισμού» στη Μύκονο, στο πολυτελές ίδρυμα για πάσα νόσο, κυρίως αυτή του νεοπλουτισμού και της μεγαλομανίας. Εκεί, που κάλλιστα ο Πρωθυπουργός μπορεί να συγκαλέσει υπουργικό και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πολιτικό συμβούλιο. Εκεί, κάπου ανάμεσα σε αναδυόμενες σταρλετίτσες, ιταμούς ιταλούς (που ξεβράζουν για λίγες ώρες το απόγευμα τα κρουαζιερόπλοια), κακοπληρωμένες βίζιτες, ντόπιους που στη θέα του χρήματος καλμάρουν την αγρίλα του πρόσωπού τους, και τον υπογράφοντα και μόνο κατ' όνομα blogger, μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί και να δοξάσει τα καθιερωμένα του «καθεστωτικού πολιτισμού». Κανείς όμως, δεν προτίθεται να σκοτώσει τον μπράβο που κρύβει μέσα του. Και επειδή κανείς δεν θα με θυμάται για τις κρυφές μου σκέψεις, θέλω ειλικρινώς να καταθέσω ότι τώρα μου λείπει έντονα εκείνο το ηδονικό γλυκοπαγωτό με την σοκολάτα, καραμέλα και μπισκότο στο Πάνορμο του Ζαγκλάρα, αυτό που σβήνει τη κάψα από τις τεκίλες και που τα mojitos δεν δύνανται να κάνουν.

Ανάμεσα στα σφηνοπότηρα, ίσως ο εκπαιδευόμενος νεοέλληνας συναντήσει τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκο Καραχάλιο, να προσπαθεί να «ψήσει» επιχειρηματίες των χώρων διασκέδασης να ανοίξουν μια μπουζουκλερί στις Βρυξέλλες, μια πόλη με ανύπαρκτη διασκέδαση και λιγοστά καλά bars, όπου και θα μετακομίσει ως ευρωβουλευτής. Αστειεύομαι.. Ο συγκεκριμένος μου είναι αρκετά συμπαθής, ίσως γιατί τον βλέπω με την αρχαιοελληνική συμπάθεια που συναντάται στις τραγωδίες, με το κοινό να ταυτίζεται, να μυθοποιεί και να εξιλεώνει το θύμα, μιας και ο πολιτικός σύμβουλος έχει καταφέρει να καταστεί μισητός από τους αντιπαθητικούς αυλοκόλακες του πρωθυπουργού. Εκείνο όμως που μοιάζει με πραγματική καταδίκη του, είναι η αναγκαστική συναναστροφή του στη πόλη με τον πολιτικά στείρο, ξενέρωτα εναλλακτικό, Αλέξη Τσίπρα, που όπως όλα δείχνουν θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μόνο κοινό των δύο αντρών, ότι και οι δύο είναι άγαμοι και η λογική απλή: o ΣΥ.ΡΙΖ.Α παίρνει minimum 25%, θέτει άλλους όρους στην όποια συνεργασία με άλλο κόμμα και ο Αλέξης, στα πλαίσια του «καθεστωτικού πολιτισμού», επανέρχεται θριαμβευτής μετά λαμπάδων και δαφνών, ως άλλος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου. Εύχομαι από καρδιάς, καλά στέφανα στους άγαμους και καλή λευτεριά στους έγγαμους..

-------------------------------------------------------------------

16 σχόλια

  1. Aναταράξεις και "εσωκομματική διαφοροποίηση"

    Έντονες συζητήσεις και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα όσα τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν στο εσωτερικό της Ν.Δ, κυβερνητικοί βουλευτές και στελέχη αμφισβήτησαν μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες δημιουργώντας εσωτερικές αντιπαραθέσεις, δημόσια δηλωμένες.

    Οι προτεινόμενες λύσεις κορυφαίων υπουργών για μια σειρά λεπτών ζητημάτων αμφισβητηθήκαν έντονα, ως βασική αιτία των αντιπαραθέσεων κατά πολλούς είναι οι ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των στελεχών. Αυτό εύκολα αποδυκνείεται αν μελετήσουμε προσεκτικά την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα.

    Είναι γεγονός ότι για την οικονομία, τα εργασιακά, άλλα και για άλλα θέματα φάνηκε να υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ο τρόπος προσέγγισης διαφέρει με αποτέλεσμα να εκφραστούν διαφορετικές απόψεις, κάποιοι μίλησαν ακόμη και για ιδεολογική εκτροπή με τη θέσπιση νομοθετημάτων που περιορίζουν και ελέγχουν στην πράξη τα ατομικά και συλλογικά εργασιακά δικαιώματα.
    Παράλληλα αρκετοί δηλώνουν ότι με πρόσκαιρες ψευτοαπασχολήσεις και ημιαπασχόληση στο δημόσιο δεν υπάρχει πραγματική κοινωνική ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο.
    Και, τέλος, ορισμένοι εμμέσως πλην σαφώς δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ ενός ρεαλισμού που θα συνδυάζει τη θεωρητική πολιτική σκέψη με την οικονομικοκοινωνική πραγματικότητα.

    Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, στα χωριά της επαρχίας εν μέσω καλοκαιριού και διακοπών οι πολίτες της χώρας στις συζητήσεις που κάνουν λένε ότι τα πραγματικά αίτια δεν είναι αυτά που φαίνονται και μάλλον δεν έχουν άδικο. Οι ρίζες του προβλήματος είναι αλλού.

    Παντού σήμερα και όλοι το αποδέχονται υπάρχει δυσαρέσκεια, αυτό που κυριαρχεί στην κοινωνία είναι οι μεγάλες αντιθέσεις. Εν τω μεταξύ οι ανθρώπινες ομάδες που είναι ταξινομημένες σαν «κατώτερες» υφίστανται περισσότερο τις συνέπειες της κρίσης και δεν στηρίχθηκαν όσο θα έπρεπε από τις μέχρι τώρα πολιτικές, οι πολίτες θεωρούν, μεταξύ των άλλων, ότι οι οικονομικές επιλογές τα τελευταία 14 χρόνια ήταν μονόπλευρες και στήριξαν κύρια την «άρχουσα τάξη» που δημιουργήθηκε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την 20ετια πασοκ (ειδικά στην επαρχία οι πολίτες πιστεύουν ότι έχουν παραμεληθεί, αρκετοί μάλιστα έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν ορισμένοι πολιτικοί γνωρίζουν την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα).

    Η μεγάλη πλειοψηφεία των πολιτών θεωρεί ότι εδώ και πολλά χρόνια «βρίσκονται στην ουρά». (μας ζητούν λένε οι πολίτες να κάνουμε συνεχώς θυσίες, χωρίς ποτέ όμως να υπάρχουν παραχωρήσεις και ευκαιρίες για όλους).
    Μάλιστα κάποιοι λένε χαρακτηριστικά ότι στη σύγχρονη Ελλάδα δικαιώματα έχουν μόνο οι «βολεμένοι του συστήματος συμφερόντων» . .

    Τα φαινόμενα αυτά άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «πολιτική ακροβασια» και αυτό επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος στη χώρα που να μπορεί να φανταστεί την πολιτική μακριά από την κοινωνία, την συναίνεση και την συνεννόηση, παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν υπάρχουν αρκετά.
    Η πολιτική πιστεύουν οι πολίτες δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες των λίγων και των ισχυρών, ευκαιρίες και προστασία από τους θεσμούς πρέπει να έχουν όλοι.

    Είναι γνωστό ότι το θεσμό της νομοθετικής εξουσιοδότησης τον δημιούργησε η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας, έτσι η βουλή που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφεία των πολιτών εξουσιοδοτεί τη διοίκηση να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
    Τι γίνεται όμως όταν οι προτεινόμενες λύσεις ή η αναγκαιότητα τους αμφισβητούνται έντονα δεν υπογράφονται από άλλους υπουργούς και για την ψήφιση τους επιβάλετε κομματική πειθαρχεία η αλλαγές στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας; Μπορεί οι αποφάσεις ενός υπουργού να είναι δεσμευτικές για όλους; Μπορεί να μηχανοποιείται η σκέψη και η πράξη;

    Συνήθως τα συστήματα αυτορυθμίζονται και διασφαλίζουν ισορροπία μέσα από την ανατροφοδότηση που την επιτρέπει η οριζόντια και αμφίδρομη επικοινωνία, από αυτό τον κανόνα δεν είναι λογικό να ξεφεύγει το δημοκρατικό σύστημα.

    Έτσι για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για άλλους, οι πολιτες πιστευουν οτι προτάσεις νομών, τροπολογίες και προσθήκες που αμφισβητούνται και δεν περιλαμβάνονταν στο κυβερνητικό πρόγραμμα! πριν φτάσουν στην ολομέλεια ή στο τμήμα θερινών διακοπών της βουλής θα πρέπει εκ των πραγμάτων να συζητούνται και να τίθενται σε ψηφοφορία, είτε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, είτε στην κοινωνία.

    Διαβάστε περισσότερα

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τον άνθρωπο!

    Αυτό είναι ικανός να γράψει ολόκληρο βιβλίο για να βάλει στη τελευταία σελίδα... μια βρισιά για τον ΣΥΡΙΖΑ! Ψυχοπάθεια! Εμμονή!

    Ε ρε κόλλα κακιά με τον ΣΥΡΙΖΑ...

    Μα τι εμμονικός μαλάκας είσαι εσύ ρε Παπαριώτη; Αντε να σε ένα ψυχίατρο επιτέλους, κάποιο φάρμακο θα υπάρχει για την περίπτωσή σου. Για λοβοτομή μην ανησυχείς, σου την έκαναν ΗΔΗ στο πατσόκ του χοντρού και δεν κινδυνεύεις πλέον.


    Μια και μιλάει ο παπάρας για πολιτισμό, δείτε και αυτά τα λινκ:


    Αντώνης Μάριος Παπαγιώτης (βλέπε φιλοχουντικό ρεύμα "βενιζελου") - Greatest Hits, 30 Χρόνια λιβελογραφική αυτοϊκανοποίηση:


    Προσωπικά αρνούμαι να δώσω ακόμα μία «πίστωση χρόνου» σε έναν ακόμη πολιτικό, ενώ γνωρίζω ότι στον απλό έλληνα πολίτη κανείς δεν δίνει αυτή τη πολυπόθητη πίστωση, από τον εργοδότη, την τράπεζα ως την ίδια του τη γυναίκα.


    Χασασίνος… Λέξη αραβική, που προέρχεται από τη λέξη χασίς. Έτσι ονομάζονταν τα μέλη ενός μυστικού μοναστικού τάγματος μουσουλμάνων που, στη διάρκεια των Σταυροφοριών, δολοφονούσαν τους εχθρούς της πίστης τους υπό την επήρεια του χασίς.
    Η λέξη πέρασε στη συνέχεια σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες (ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά) και σημαίνει το δολοφόνο.
    Είμαι πεπεισμένος πια, ότι πίσω από τη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αποποινικοποίηση του χασίς ελλοχεύει ο διακαής πόθος δημιουργίας ενός αντίστοιχου τάγματος, που θα υπηρετεί την υπεράσπιση της ιδεολογίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


    Η απάντηση στην ψυχιατρικού ενδιαφέροντος εμμονή είναι εδώ:
    Αυτή είναι η απάντησή μας στον Ισπανομαθή assassino της λογικής

    Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου κατά τον βαγγέλη είναι ο περιορισμός των συγκεντρώσεων μέχρις δύο ατόμων και η συζήτηση με e-mail. Δείτε τι γράφει ο "δημοκράτης" βαγγελάρας εδώ.
    [...] Η διαφορά ανάμεσα στην αποστολή π.χ. ενός email και στην ανάρτηση ενός σχολίου σε blog, είναι ακριβώς η διαφορά ανάμεσα στη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα του Διαδικτύου.
    Ευάγγελος Βενιζέλος [...]


    Και άλλες, ακόμα περισσότερες παπαριες. Διαβάστε αυτό.

    κι αυτό, είναι και μαϊντανολόγος.

    Και η ελεγεία του μαλάκα εδώ:
    Δείτε τι γράφει εντελώς απρόκλητα για την ομάδα μας το νεαρό βενιζελο-αυνανιστήρι. Πάντα φυσικά διεπόμενος από ένα ανεξήγητο συκοφαντικό λιβελογραφικό μένος κατά ΣΥΡΙΖΑ.

    Το ΧΑΣΟΚ που όλοι ξέρουμε, το ΧΑΣΟΚ που όλοι έχουμε χεσμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην σας κάνουν εντύπωση τέτοια κείμενα. Είναι ο πανικός του πασοκ και της νδ για την απώλεια της αυτοδύναμης ρεμούλας εεεε κυβέρνησης.

    ΠΧ:
    Στο Σύνταγμα υπάρχει εδώ και χρόνια πρόβλεψη για την ψήφο των ομογενών αλλά ποτέ δεν ρυθμίστηκε νομοθετικά παρά το ότι ΟΛΑ τα κόμματα συμφωνούν.
    Γιατί; Δικομματική καβάτζα. Για τις "δύσκολες μέρες". Αντί σερβιέτας, τσούπ(!) σωσίβιος νόμος για τον δικομματισμό.

    Τώρα, μπροστά στον κίνδυνο να μην αποδώσει η επένδυση των 100 και πλέον στα 2 μεγάλα μιζοκόμματα, φέρνουν καλοκαιριάτικα τον νόμο.
    Γιατί; Επειδή λόγω των μεγαλύτερων οικονομικών πόρων αλλά και της "χορηγίας" MIESENS και άλλων, πιστεύουν ότι θα διασώσουν τον δικομματισμό και την αυτοδυναμία στη ρεμούλα!

    Υπάρχει "κοινή συμφωνία" κοινή πλατφόρμα όπως ομολογεί και ο Πακης στο audio που ακολουθεί. "Για να μπορέσουμε να ψηφίσουμε" λέει ο Πάκης, επειδή για την ψήφιση χρειάζονται 200+ ψήφοι.
    Μια ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να διασωθούν εκμεταλλευόμενα αλλοίωση της καταγεγραμμένης βούλησης και με τον γκεμπελισμό σαν αυτόν του "άρθρου" του Παπαριώτη που διαβάσατε.

    Πάμε τώρα για τα "ωραία":

    Η ανάγκη γαρ (μωρέ και κόψιμο δικομματικό) της δικομματικής αυτοδυναμίας...

    Πασοκάρα!!!

    Ακούστε - κατεβάστε από εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε ΠΑΣΟΚοι του ρευματος, σας το έχω ξαναπεί.


    ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ!


    και Γιώργος Νταλάρας τη Δευτέρα στο Λυκαβηττό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Άγαμοι θύται»

    Τι βριζεις μωρη μπετουγια, εμεις σε βρισαμε?


    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο συνηθισμένος βόθρος των μπλούπερς μόλις ακουστεί κάτι αρνητικό για το συριζα,ενώ οι ίδιοι έχουν χαλάσει σχεδόν όλα τα άρθρα στο πρεςς με την κόλλα τους στη ν.δημοκρατία πρώτα και μετά με το πασοκ.Κανένας άλλος δεν έχει δικαίωμα να είναι "κολλημένος"στις κατηγορίες του εκτός απ αυτούς.Για επιχειρήματα δε λέω τίποτα ,απλά ξαναδιαβάστε τι γράφουν.Εδώ δεν μιλάμε για κομματόσκυλα αλλά για φασιστόμουτρα ολκής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρακαλείται ο αρχιερεύς και μέγας μάγιστρος του γονυπετούς αέναου πεοθηλασμού 2.05 & 2.23
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    6:42

    Για σενα αγαπη μου

    Bloopers o πούτσοs μου μικρόφωνο
    τα αρχίδια μου ηχεία
    τα έβαλα στον κώλο σου
    να κάνειs συναυλία!
    7 Μάϊος 2008 7:34 μμ

    να ακολουθήσει τις υπερκείμενες οδηγίες για να τη βρεί γιά μία ακόμη φορά (as usual που λένε και στο Washington State)
    Ευχαριστούμε θερμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ είμαστε:

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:
    Χριστοπαναγίες από Κουλούρη, Αγαμήσου από Πάγκαλο,

    Στάσου Παπαγιώτη!
    Στάσου!
    Στάσου, θέλω να σου δώσω μύγδαλα!!!

    Πάμε τραγουδάκι!!!,
    ακούστε κατεβάστε από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποια παντρεμενη πηδας τωρα?
    Για τους κοκακιες τις Μυκονου, τους φιλους σου, γιατι δεν λες τιποτα?
    Ποσο παει το γραμμαριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ είμαστε:

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...
    Χριστοπαναγίες από Κουλούρη, Αγαμήσου από Πάγκαλο,

    Στάσου Παπαγιώτη ΠΑΤΣΟΚαρο!
    Στάσου!
    Στάσου, θέλω να "σου δώσω μύγδαλα"!!!

    Πάμε τραγουδάκι!!!,
    ακούστε κατεβάστε από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα αλλάζουν. Στο εξής θα υπάρχει η ανάλογη περιποίηση ΚΑΙ για το ΠΑΣΤΟΚ, εεε.. το ΠΡΑΣΟΚ, εεε το Χασόκ.

    Συγχαρητήρια, μπήκατε στην μαύρη λίστα.

    Never fuck with a 64Tb database array.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. Μια ακόμα πρόστυχη πασοκική επίθεση του πασόκ της μαφιας του μιζώματος και του τσουκατοσημίτη, στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

    Αλλά... κουτάλα ΤΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για τα περιουσιακά στοιχία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ,θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ , αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του .

    Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;
    Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .

    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
    ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ .

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .
    ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΙΩΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .

    Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    Είχαμε πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων .
    Ο αρθρογράφος κ.Γ.Σ.Σκορδίλης μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street . Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες . Από τα έξι πλοία της εταιρείας τους , μόνο ένα φέρει την Ελληνική σημαία . Τα υπόλοιπα έχουν σημαία ευκαιρίας .
    Όχι δεν θυμάμαι αν έχουν σημαία των αγαπητών τους (για βαλίτσες!!) Cayman Islands.

    Chief Engineer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί βρίζεις ρε τσόγλανε;

    Την φυλή των Σου την έχεις ακουστά;

    Άγαμοι Σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση