GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθλητισμός χωρίς πολιτική δεν γίνεται...

. Του Κυριακου Θωμαιδη dikisports.blogspot.com . Ακούμε συχνά-πυκνά κάποιους υποτιθέμενους θεματοφύλακες του αθλητισμού να διαρρηγνύουν τα...

.

Του Κυριακου Θωμαιδη
dikisports.blogspot.com
.
Ακούμε συχνά-πυκνά κάποιους υποτιθέμενους θεματοφύλακες του αθλητισμού να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ανάμιξη της πολιτικής στα χωράφια τους.Και σε πρώτο χρόνο τους δικαιώνουμε,καθώς νιώθουμε ότι λένε το αυτονόητο.Ομως,άλλο κομματισμός και άλλο πολιτική.Ο αθλητισμός είναι μια πολιτική πράξη και αποδυναμώνεται μόνο όταν εισχωρούν κομματικές σκοπιμότητες.Διαφορετικά,οφείλει να βαδίζει παρέα με την πολιτική,έχοντας μάλιστα το γενικό πρόσταγμα.
Θέλετε ένα παράδειγμα; Αυτό που αδυνατεί να επιλύσει εδώ και πενήντα χρόνια η διεθνής κοινότητα,φαίνεται να το τοποθετεί στη σωστή βάση ο Ζεπ Μπλάτερ! Μιλάμε για το κυπριακό πρόβλημα που έκανε ακόμη και τον κορυφαίο διπλωμάτη Ανάν να σηκώσει τα χέρια ψηλά.Η FIFA άρχισε ήδη επίσημες συζητήσεις επί ελβετικού εδάφους,με στόχο να βρει λύση στον ποδοσφαιρικό διαχωρισμό της Κύπρου.
Από το 1955 έχουν να μετάσχουν οι τουρκοκυπριακές ομάδες στο πρωτάθλημα.Με την ίδρυση του ψευδοκράτους οι τουρκοκύπριοι παίκτες και οι ομάδες έπαψαν να αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις.Η ελληνοκυπριακή βάζει ως απαράβατο όρο για να επιτευχθεί η συμφωνία ενοποίησης,να γίνουν οι τουρκοκύπριοι μέλη της κυπριακής ομοσπονδίας.Το πείραμα δοκιμάστηκε με επιτυχία στο Ισραήλ,όπου Άραβες και Παλαιστίνιοι παίζουν μαζί όχι μόνο σε ομάδες,αλλά και στην εθνική.
Φτάσαμε,λοιπόν,στο σημείο,το ποδόσφαιρο να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από την πολιτική.Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές του ψυχρού πολέμου που οι Αμερικάνοι δεν πήγαιναν στη Μόσχα (Ολυμπιακοί '80) και οι Ρώσοι αρνούνταν πεισματικά να πάνε στο Λος Αντζελες (Ολυμπιακοί '84).Τώρα ο αθλητισμός μπορεί και δείχνει το δρόμο γιατί είναι το μαζικότερο λαϊκό κοινωνικό κίνημα.
ΥΓ.: Βέβαια ο αθλητισμός θαύματα δεν μπορεί να κάνει.Ο πόλεμος Ρωσίας-Γεωργίας ήρθε να διαλύσει την αυταπάτη της Ολυμπιακής εκεχειρείας.
-----------------------------------

8 σχόλια

  1. Γκιρλόκ αργά ξύπνησες. Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκανες λάθος στη λέξη:
    Αλητισμος
    ειναι το σωστο.
    Το άλλο, με το θητα, που γκρεμιζανε τα τειχη για να περνανε οι νικητές, έχει πεθανει απο την εποχη του Περικλή.
    Τωρα όλα τα πρεζονια το παιζουν Α (θ) λητές

    Dr.Λουλα/πλύστρα-baby sitter
    Οικονομικα Χαρβαρντ
    Μεταπτυχιακα Γεηλ ουνιβερσιτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά τι απαράδεκτοι είναι αυτοί στην ΕΡΤ?

    Την ώρα που αγωνιζόταν έλληνας αθλητής (Γαζής-πυγμαχία) εδειχναν μπιτς βολευ ανδρών ρωσία-βραζιλία.

    Τέλος παντων ο συναρπαστικός αγωνας στο μπιτς βόλευ πάει στο ται μπρεικ και λίγο πριν λήξει η ερτ διακόπτει ΟΡΙΣΤΙΚΑ τη μετάδοσή του για να δείξει τους.... εθνικους υμνους ισπανιας - ΗΠΑ στον αγώνα μπάσκετ που δεν ειχε αρχίσει ακόμα!!!!

    Τους πηδας ή δεν τους πηδάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 είχαμε θαυμάσει μία ολυμπιακή αποστολή της Αυστραλίας γεμάτη αθλητές που κινηγούσαν και έπαιρναν μετάλλια.Μέ τους Ολυμπιακούς της Μελβούρνης οι Αυστραλοί είχαν φτιάξει όλες τις υποδομές για να προταγωνιστούν τόσο στα ατομικά όσο και στα ατομικά αθλήματα.
    Αντίθετα εμείς οι προχειρολόγοι και ευκαιριακοί Έλληνες μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας πήραμε μια φθήνουσα πορεία και ο κατήφορος δεν έχει σταματημό.Αναζητούμε με αγωνία ένα μετάλλιο και φθάνουμε να κάνουμε και ήρωα όποιον περάσει από τα προημητελικά.Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τίποτε από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Οι υπεύθυνοι του αθλητισμού μας μετά τους αγώνες κοίταξαν μόνο πως θα καρποθούν όρισμένα επιτευγματα ,πως οι πολιτικοί μας θα προβληθούν ,τι θα βγάλουν από τα Ολυμπιακά ακίνητα κλπ.Κρίμα ,θα καταντήσουμε πάλι να πηγαίνουμε στους ολυμπιακούς μόνο για να παρελάσουμε πρώτοι.
    (genitsaros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ντρασενα!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο και σε σένα Πηγή για το χάλκινο.

    Υπάρχουν ακόμα μαχόμενοι άνθρωποι.

    Ο Πειραιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είστε σίγουροι αγαπητοί αναγνώστες ότι και "Πολιτική χωρίς Αθλητισμό δεν γίνεται...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *