GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δηλωμένος αντιτούρκος...

...ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ομπάμα! . Γράφει ο Αναστάσιος Καζαντζίδης Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος ----ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ----- . Όλες οι Τουρκικ...

...ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ομπάμα!
.
Γράφει ο Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος
----ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-----
.
Όλες οι Τουρκικές εφημερίδες του Σαββατοκύριακου, έχουν μακροσκελή άρθρα και ανταποκρίσεις από τις Η.Π.Α. που αφορούν την επιλογή του Biden ως υποψήφιου αντιπροέδρου στο πλευρό του Ομπάμα. Όλες οι αναφορές και οι αναλύσεις των αρθρογράφων, επικεντρώνονται σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός: τον ΕΜΦΥΤΟ ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΣΜΟ του!
Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε από τους ‘καλούς’ μας γείτονες, ότι ο αξιότιμος κύριος Biden εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια, διακρίνεται για την φιλοαρμενική στάση του, την φιλλεληνική και φιλοκυπριακή του φιλοσοφία και προπάντων, ότι βρίσκεται πίσω από κάθε αντιτουρκική ενέργεια των κυβερνήσεων των ΗΠΑ!!!
Είναι δε χαρακτηριστικά τα λόγια του Nuzhet Kendemir, πρώην πρέσβη των Τούρκων στην Ουάσιγκτον: "Ο Μπάιντεν ήταν μέσα σε κάθε αντιτουρκική κίνηση. Ο αντιτουρκισμός έχει αποκτήσει ρίζες μέσα του." Αναφέρουν επίσης οι εφημερίδες των γειτόνων μας, ότι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ομπάμα, έχει έλθει αρκετές φορές για διακοπές στην Ελλάδα!
Τι άλλο υπάρχει στο … βιογραφικό του;Έχουμε και λέμε: ήταν από τους φανατικούς υποστηρικτές του εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας μετά από την εισβολή στην Κύπρο. Είναι αυτός που εμπνεύστηκε την κατάτμιση του Ιράκ στα τρία και την δημιουργία Κουρδικού κράτους. Βρίσκεται πίσω αλλά και μπροστά από αναγνωρίσεις της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, σε πολλές πολιτείες της Αμερικής.
Όλα αυτά προβληματίζουν τους… Τούρκους.Ενώ εμείς απλά με το ΥΠΕΞ μας …παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ως συνήθως!
Υ.Γ. Επειδή την έχουμε πατήσει πολλές φορές από τους αμερικανούς φίλους και συμμάχους μας, να κρατάμε μικρό καλάθι. Αλλά εδώ πλέον μιλάμε για ΓΕΓΟΝΟΤΑ και όχι μόνο για εικασίες και …ευχολόγια! Για να δούμε…
----------------------------

24 σχόλια

  1. Να κατέβει στα προπύλαια μια συνιστώσα σου ΜΥΡΙΖΑ για συμπαράσταση στο Τουρκικό κατεστημένο άκου αντιτούρκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. As sobareytoume... o Biden einai Amerikanos kai tipota allo.

    O kosmos DEN peristrefetai gyrw mas (oute gyrw apo tous Tourkous). Klasikh eparxiwtikh balkanikh nootropia pou epitelous prepei na bgaloume apo panw mas an theloume na legomaste prohgmenh xwra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε αντι-τούρκος είναι ο άνθρωπος, ούτε φιλέλληνας, αν και διαθέτει πολλούς πιστούς φίλους
    (όχι μόνον πολιτικούς) ελληνικής καταγωγής.
    Πιστεύει, όμως, ότι η εξωτερική πολιτική των Μπους – πατέρα και γιού – έγιναν αιτία της ανόδου του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα.
    Και αυτό είναι μια καλή νέα βάση εκκίνησης…

    Το κακό με τον έμπειρο αυτό πολιτικό, σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής, είναι ότι μεταβάλλει απόψεις και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

    Στο «σπίτι μας» τώρα, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, θα πρέπει να αποφύγουμε διευθετήσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μέχρι το τέλος της χρονιάς.
    Η πλάκα είναι ότι ιστορικά το πλέον επικίνδυνο διάστημα για τα ελληνικά συμφέροντα είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ της λήξης της θητείας της απερχόμενης ηγεσίας μέχρι την επίσημη ανάληψη της εξουσίας από την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση - άσχετα με το ποια θα είναι αυτή.

    Και κάτι τελευταίο, για να ξέρετε οι «υποψιασμένοι» τι γίνεται και να κρίνετε ορθότερα τις εξελίξεις: «σκοπιανό και ελληνοτουρκικά» αποτελούν για τους αμερικανούς χειριστές των ζητημάτων της βαλκανικής, στο «παραμάγαζο» του State Department, κοινό πεδίο παρέμβασης.
    Κρίμα που ο Καραμανλής δεν το κατάλαβε …θα μπλέξει κάποια μέρα αν δεν προλάβει να... στρίψει δια των εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στους ιδιώτες γιατρούς το Δημόσιο χρωστάει 6 μηνές!!!!!!!!Ξέρετε, από τα χαρτάκια των βιβλιαρίων δημοσίου, επισκέψεις κτλ.... Και καλά οι μεγαλογιατροί αλλά εμείς οι καινούργιοι που τώρα ανοίξαμε τα ιατρεία?? ? Και τρέχουν τα ενοίκια και τα γραμμάτια για τα μηχανήματα....ΣΙΓΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!!! Α,ρε γελοίε Αβραμόπουλε, κοίτα ρε να πληρώσεις όσα χρωστάς κι ασε τη μάσα και τα επίσημα ταξίδια!!! Ου να μου χαθείς, που θες και καινούργιο νομοσχέδιο για αναπροσαρμογή τιμολογίων!!!!????? Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο ...τσος μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν συμφωνώ με τίποτε από τα γραφόμενα.Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν καθορίζεται ούτε κατά μικρό ποσοστό από τις διαθέσεις του αντιπροέδρου ή ακόμη και του προέδρου. Μη καλιεργείτε ελπίδες γιατί γρήγορα θα απογοητευθείτε.
    Η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική:Τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή μας δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της Ελλάδος.
    (genitsaros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβάμαι πως πάλι θα κλαίμε, όταν εκλεγεί ο Obama. Όσο και να πιστεύει ο κάθε υποψήφιος, ή ο κάθε εκλεγμένος πολιτικός, λίγο έχουν να κάνουν με το πως θα κυβερνήσει.
    Υπάρχουν ένα σωρό προαπαιτούμενα και αγκυλώσεις, που τον κραταν δεμένο.
    Ας θυμηθούμε τον Σπύρο Άγκνιου και το πόσο δεν προσέφερε στην Ελλάδα.
    Και στο φινάλε, ας θυμήθούμε στον Στήβεν Λάλα και τι πήρε από την πατρίδα του σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών του, άσχετα αν συμφωνούμε με αυτές ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Wake up and smell the coffee" φωτισμένα παλουκάρια!

    Το κάθε κράτος υπερασπίζεται πρωτίστως τα ΔΙΚΑ του συμφέροντα και δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό σε αυτό.
    Εξαίρεση του κανόνα αποτελεί μόνο η Ελλάδα, άντε και καναδυό άλλοι μαλάκες, που νομίζουν ότι η διπλωματία και η πολιτική είναι οι δημόσιες (σ)χέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν ο άνθρωπος είναι σοβαρός και γνώστης της ιστορίας τότε έχουμε μια ευκαιρία να έχουμε αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ έναντι στην ελλάδα.
    Όμως επειδή οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι δοτές από συμφέρονται εβραιομασόνων πολύ αμφιβάλλω αν στηρίξει η κυβέρνηση Οbama που σαφώς και υποστηρίζω , τις δίκαιες ελληνικές θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. OTI NA KAI AN EINAI ARKEI NA FYGOUN OI NEOCON APO PANW.
    AFTO KAI MONO THA EINAI THETIKO GIA OLON TON PLANHTH SYMERILAMBANOMENHS KAI THS ELLADAS.
    OSO GIA TON BIDEN EINAI ENAS PANEKSYPNOS POLITIKOS KAI SIGOURA THA EPHREASEI THETIKA TIS POLITIKES EKSELIKSEIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μονοι μας ειμαστε καταδικασμενοι να τα βγαλουμε περα..ειδαμε και επι Κλιντον τι εγιναν τα δικαια μας ως Ελληνες..ΚΑΝΕΝΑΣ αμερικανος δεν εχει σταθει διπλα μας με σοβαροτητα..ουτε αυτος θα μπορει αλλα πολυ καλυτερος θα ειναι σιγουρα απο τον Μπους και απο την λιζα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και γιατι δε συμφωνειτε μεγαλειοτατε, με τις πραξεις του Λαλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ότι, μα ότι και να κάνουν οι Αμερικάνοι, η πλειοψηφεία των Ελλήνων θα βρεί τον δρόμο πάλι να μπεί στο μονοπάτι του αντιαμερικανισμού, για αυτό είμαι σίγουρος.
    Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι τι κάνει η δική μας ηγεσία, οι Αμερικάνοι πάντα δουλέυουν για το συμφέρον της χώρας τους και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, αλλά, ΘΕΛΩ ΚΙ' ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ απο την ηγεσία της χώρας μου, και για να πω την αληθεια τελευταια ο Καραμανλης μάλλον παει καλα... θα το κρινουμε αυτο πιο σωστα λιγο αργοτερα.

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oti kai na einai o Biden i o Obama olla e3artontai apo emas!
    An sinexizoume tin idia bromo-SYRIZO-Mitsotakaiki politiki oute o 8eos o idios dem borei na mas boi8isei!
    Kai o Clinton i8ele na mas boi8isei sto Skopiano kai o pousto_Brikolakas eskapse to tafo mas!
    Einai kalo na uparxoun filellines politikoi alla sto telos tis imeras xreiazetai i diki mas ka8arotita kai apofasistikotita!
    Exwntas pei olla auta euxomai na kerdisoun oi Dimokratikoi alla i dias8isi mou lei oti an olla auta pou legontai einai ali8eia 8a bgei o....McCain!!!!!!!!
    ELLHNES min koitatai e3w! MESA EINAI TO PROBLHMA! MESA KAI H LYSH!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. για το τελευταιο σχολιο στο αρθρο μαλλον δεν καταλαβε κατι..που κανει το laundry του ο Ομπαμα; μα φυσικα στην οικογενειακη τραπεζα του Κου Αλεξη Γιαννουλη στο Ιλλινοις. Φυσικα και ειναι στο payroll της ομογενειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την ημέρα που το Αμερικανικό κονγκρέσο ψηφίσει 5,000 ευρώ σύνταξη για κάθε Έλληνα πολίτη, τότε θα πάψουμε να είμαστε αντιαμερικάνοι.
    Μην κρατάτε την αναπνοή σας μέχρι τότε και μην αφήσετε τις μόνιμες δουλειές σας.
    Αντε γειά.
    Γ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 7:05 μμ
    ρε βλαχο, ποιο τελευται σχολιο;
    εχουμε μετριασμο σχολιων σε αυτο το μπουρδελλο, βαλε ωρα οπως εβαλα εγω να ξερουμε σε ποιον μιλας. Και στο πρεςς, αυτα ειναι τα προβληματα του μετριασμου, μπερδευονται και δεν υπαρχει συζητηση. Ξερω, στα αρ---ια σας. Βαλε μια απο το ιδια και απο μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΖΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΥΠΕΞ,ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ(ΖΙΜΕΝΣ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ!!!ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξυπνάτε ρερερερερε! Μόνο οι αμερικάνοι κοιτάνε το συμφέρον τους; Οι Γάλλοι τί κάνουν; Οι Άγγλοι; ΟιΡώσοι. Κι η Ελλάδα αν ήταν στη θέση αυτουνών για το κράτος της θα σκεφτόταν πρώτα-πρώτα. Ας κοιτάξουμε εμείς με την "ελληνική" κουτο-εξυπνάδα μας να πείσουμε τους άλλους ότι έχουν συμφέρον να μας υποστηρίξουν. Μην περιμένετε ελεημοσύνη. ΤαΠα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν μπα να είναι και ο Biden και o μέγας Φιλελληνηνας, η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική δεν άλλάζει και για αυτό μην περιμένεται αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ξέσασα να υπογράψω. (Σχόλιο: "να μην περιμένουμε ελεημοσύνη από κανένα κλπ.) Έλληνας της Διασποράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πριν γίνει η φάση με τον Οτσαλάν, είχε δώσει μια συνέντευξη που έπαιζε για μήνες στα κανάλια, όπου ανέλυε το ... μεγαλεπίβολο σχέδιό του για το διαμελισμό της Τουρκίας !!! Ήταν πανεύκολο, έλεγε: "Θα τους την πέσουμε εμείς από κάτω, εσείς Γκιουνάνηδες από Ανατολή, θα τσοντάρει και η Συρία ... πάρτην κάτω την Τουρκία" ... έτσι απλά και εύκολα, όπως όταν περικυκλώναμε τον αντίπαλο στα παιχνίδια που παίζαμε στις αλάνες. Και φυσικά κάποια κορόιδα τουρκοφάγοι απολάμβαναν τη συνέντευξη ξανά και ξανά με αναπτερωμένο ηθικό και με τη βεβαιότητα ότι δεν είμαστε μόνοι και ότι ... έσεται ήμαρ. Η συνέχεια γνωστή.

    Τώρα μας προέκυψε άλλο φουντούκι, από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά, που κατά τα άλλα δεν έχουν άλλο στο νου τους από το πώς να σβήσουν από το χάρτη κάθε τι ελληνικόν, να ξεριζώσουν το αθάνατο ελληνικό πνεύμα, να αμαυρώσουν το μεγαλείο της φυλής (το είπε κι ο Κίσιγκερ άλλωστε :) και άλλα τέτοια μοχθηρά.

    Εν ολίγοις: απάνω στην Τουρκιά να τους φάμε, αλλά επειδή το θεριό είναι άγριο, κακό και ζόρικο, ε, να έχουμε και καμιά πισινή. Όποιος χριστιανός προαιρείται (αλλά και μουσουλμάνος δε μας χαλάει στην παρούσα περίσταση) ας βάλει ένα χεράκι, μη μας τσαλακωθεί ο τσαμπουκάς και γίνουμε ρεντίκολο.

    Κύρ-αρθρογράφε, καλός ο αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας, οι κακές μνήμες του παρελθόντος όντως πρέπει να διατηρηθούν και να μας διδάσκουν, όμως κάθε απόφαση έχει το τίμημά της. Αν εξακολουθήσουμε να βλέπουμε την Τουρκία σαν εχθρό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε ΜΟΝΟΙ μας, βασιζόμενοι μόνο στα @@ μας. Τα υπόλοιπα είναι ρωμέικες κουτοπονηριές που δεν υποδηλώνουν καμιά ελληνική λεβεντιά. Ειδικά μάλιστα όταν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στους Αμερικάνους που κατά τα άλλα μισούμε επειδή ... παίζουν το δικό τους (βρώμικο) παιχνίδι και όχι το δικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση