GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το νέο χάρτη συχνοτήτων FM...

,.. Στην παρουσίαση του νέου χάρτη συχνοτήτων FM που έγινε πρίν λίγες μέρες, οι υπουργοί επικρατείας κ. Ρουσόπουλος και μεταφορών κ. Χατζη...

,..

Στην παρουσίαση του νέου χάρτη συχνοτήτων FM που έγινε πρίν λίγες μέρες, οι υπουργοί επικρατείας κ. Ρουσόπουλος και μεταφορών κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσαν ότι πάνε να κάνουνε κάτι που θυμίζει Ευρώπη. Όμως, αν πραγματικά θέλουν να μας θυμίσουν Ευρώπη, τότε γιατί η μπάντες των FM είναι γεμάτες σε χώρες όπως την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Πορτογαλία...ακόμα και στην Τουρκία; Εκει δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει κανένα αεροπλάνο; Αυτό το φαινόμενο να μην εκπέμπουν σταθμοί πάνω απο τους 101 η τους 102 (όπως προβλέπεται στην Θεσσαλονίκη) η τους 105 στα FM (όπως προβλέπεται στην Αττική) είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο γιατί σε καμία άλλη χώρα όπου υπάρχει ανεπτυγμένη ραδιοφωνία δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός σε τόσο μεγάλο κομμάτι της μπάντας. Στην Αμερική, Καναδά, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες υπάρχουν σταθμοί απο τους 87,5 (η σε μερικές περιπτώσεις 87,7) μέχρι τους 107,9-108 χωρίς να υπάρχει τόσο μεγάλο κένο στην μπάντα. Και χωρίς να δημιουρεί πρόβλημα στην αεροναυτιλία. Και ειδικά σε χώρες όπως την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Τουρκία, οι σταθμοί εκπέμπουν απο την μία ακρή της μπάντας στην άλλα με απόσταση 0,2-0,4 mHz χωρίς κενά όπως αυτά που προβλέπουνται απο τον δικό μας χάρτη συχνοτήτων.
Τα προβλήματα παρεμβολών συνήθως δεν δημιουργούνται απο τον αριθμό τον συχνοτήτων που λειτουργούν σε μια περιοχή. Δημιουργούνται απο σταθμούς που χρησιμοπιούν φτηνά, κακής ποιότητας μηχανήματα χωρίς φίλτρα, η εκπέμπουν με υπερβολικά κιλοβάτ, η δεν εκπέμπουν με κατευθηντικό σήμα σε περιπτώσεις που πρέπει να αποφύγουν την κάλυψη συγκεγκριμένων περιοχών. Όμως, ο νέος χάρτης συχνοτήτων δεν καθορίζει ισχύ εκπομπής για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Δηδαλή θα μπορούν να εκπέμπουν με βαρβάτα κιλοβατ, όπως σήμερα, ενώ σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, οι ιδιωτικοί σταθμοί περιορίζουνται σε μερικές εκατοντάδες βατ η 1-2 κιλοβατ, με αποτέλεσμα να αποφέυγουνται οι παρεμβολές στην αεροναυτιλία και μεταξύ ραδιοφωνικών σταθμών και επιτρέποντας την λειτουργία περρισότερων σταθμών ανα περιοχή.
Μου φαίνεται οτι για να υπάρχει αυτή η εξαίρεση στην Ελλάδα, είτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σύστημα ραδιοβοηθημάτων που λειτουργεί στην χώρα μας, η, κάτα την γνώμη μου ποίο πιθανό, η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει "κάβα" συχνοτήτων για μελλοντική αδειοδότηση "φιλικών" σταθμων (π.χ. κάποιο καινούριο κομματικό ραδιόφωνο--που δεν θα χρειαστεί άδεια λειτουργίας- η κάποιο νέο ραδιόφωνο κάποιου μεγαλοεκδότη-μαφιόζου των ΜΜΕ). Όπως ακριβώς έγινε και στην Αττική, που απο 20 έγιναν 45 τα νόμιμα ραδιόφωνα με σχεδόν όλα να ανήκουν σε μεγάλους όμιλους ΜΜΕ, σε κόμματα, δήμους και εκκλησίες ενώ οι μικροί έμειναν για τα καλά εκτώς παιχνιδιού.

Απο το 2001 είχα πάντα μια απορία...αν η κατάσταση που επικρατεί τόσα χρόνια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι τόσο επικίνδυνη για την αεροναυτιλία, τότε οι ίδιοι οι βουλευτές και οι υπουργοί, που μας τα λένε αυτά, δεν φοβούνται να πετάξουν κάπου στην Ελλάδα με αεροπλάνο; Δεν φοβούνται για τις ζωές τους; Και βάζουν και τις ζωές όλων που ταξιδέυουν αεροπορικώς σε κίνδυνο; Γιατί αν είναι πράγματι τόσο επικίνδυνο όπως λένε, τότε δεν θα έπρεπε να πετάει κανένα αεροπλάνο στην Ελλάδα. Άλλα κάτι μου λέει οτι όλα αυτά είναι απλώς ιστορίες για να φοβήσουν τον κόσμο και για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, περιορίζοντας τον αριθμό των σταθμών σε τέτοιο μικρό αριθμό για να μπορούνε να επιβιώσουν μόνο οι μεγάλοι καναλάρχες, εκδότες και κολλητοί των κομμάτων και τον πολιτικών.

Επίσης ο Ρουσόπουλος κάνει μεγάλο λάθος όταν λέει οτι το φαινόμενο της τοπικής τηλεόρασης παγκοσμίως υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Προφανώς δεν θα γνωρίζει για την κατάσταση σε πολλές άλλες Ευρωπαικές χώρες οπού υπάρχουν πολλοι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, και σε χώρες όπως η ΗΠΑ, όπου όλα τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν τοπικό χαρακτήρα και απλώς μερικά απο αυτά συνεργάζουνται με τα εθνικά δίκτυα για μετάδοση του προγράμματος τους σε κάθε περιοχή της χώρας. Στην Αμερική, για παράδειγμα, σε κάθε περιοχή υπάρχουν *μόνο* τοπικοί σταθμοί, άλλοι με δικό τους αυτόνομο πρόγραμμα χωρίς συνεργασία με κάποιο δίκτυο (CBS, NBC, ABC κλπ.) και άλλοι που συνεργάζουνται με αυτά τα δίκτυα άλλα έχουν και δικό τους τοπικό πρόγραμμα (κυρίως ειδήσεις) μερικές ώρες την ημέρα. Υπάρχουν και οι λεγόμενοι "low power" σταθμοι (σταθμοί χαμηλής ισχύος) που καλύπτουν γειτονίες, κωμόπολεις και χωρία με εκπομπές τοπικού χαρακτήρα.

Κάτι, όμως, που είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο χωρίς να μας το πει ο Ρουσόπουλος, είναι η εξαίρεση των κομματικών ραδιοφωνικών σταθμών απο την διαδικασία χορήγησης άδειας λειτουργίας. Αυτό πραγματικά δεν ισχύει σε κανένα άλλο κράτος, και δεν νομίζω οτι υπάρχουν καν κομματικά ραδιόφωνα σε άλλες χώρες, τουλάχιστον στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Και τέλος, άλλο ένα ελληνικό φαινόμενο στο νέο χάρτη συχνοτήτων των FM είναι η (αναμενόμενη) μη-πρόβλέψη για σταθμούς τοπικού, μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα (low power FM). Κάτι που ισχύει στις περρισότερες Ευρωπαικές και λοιπές δυτικές χώρες, όπου μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί, τοπικοί συνδεσμοί, πανεπιστήμια, λύκεια, νοσοκομεία, συλλόγοι, οργανώσεις, κλπ. εκπέμπουν νόμιμα στα FM με σταθμούς μικρής ισχύος, καλύπτοντας μια μικρή περιοχή και χωρίς να παρεμβάλουν σε "μεγάλους" σταθμούς και να "τρώνε" απο την πολύτιμη διαφημηστική πίτα τους. Στην Αμερική, μάλιστα, η μπάντα των FM απο τους 88,1 μέχρι τους 91,9 είναι *αποκλειστικά* για τέτοιου έιδους σταθμούς, ενώ σε πολλές άλλες Ευρωπαικές χώρες υπάρχει πρόβλεψη για σταθμούς τοπικού η μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Για να δώσω και ένα επιπλέον παράδειγμα, στην Νέα Υόρκη, υπάρχουν για σχεδόν 20 χρόνια τώρα δύο ελληνόφωνες εκπομπές, το Κόσμος FM και το Ακτίνα FM, που μεταδίδουν το πρόγραμμα τους μέσω σταθμού μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα στους 91,5 στα FM, ενώ τρείς άλλοι ελληνόφωνοι σταθμοί, οι Hellas FM, Greece 365 και Διασπορά FM, εκπέμπουν επι 24ωρη βάση σε υποσυχνότητες κανονικών σταθμών FM των 67 και 92 mHz και ακούγουνται με ειδικό ραδιόφωνο (χωρίς συνδρομή), ενώ μέσω τέτοιων υποσυχνοτήτων εκπέμπουν πολλοί άλλοι σταθμοί που καλύπτουν τις ανάγκες μέρος του πλυθισμού που δεν καλύπτουνται απο τα ιδιωτικά ραδιόφωνα (π.χ. άλλοι ξενόγλωσσοι σταθμοί, ειδικοί σταθμοί για άτομα με πρόβλημα ακοής, κλπ.

Αυτός ο θεσμός είναι ανύπαρκτος στην Ελλάδα. Γιατί να μην μπορεί μια κοινότητα, ένα μικρό νησί η χωριο που δεν καλύπτεται επίσημα απο τον χάρτη συχνοτήτων, να δημιουργήσει δικό του σταθμο μικρής εμβέλειας; Ποιον θα ενοχλήσει δηδαλή; Τους μεγάλους σταθμούς που θα βαράνε τα κιλοβατ; Γιατί να μην υπάρχουν ραδιοφωνικοί σταθμοί στα πανεπιστήμια; Ακόμα και στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη, όπου εκπέμπουν 101 ραδιοφωνικοί σταθμοί στα FM (νόμιμα, παρακαλώ!) υπάρχουν και φοιτητικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί. Εμείς σαν Ελληνες νομίζουμε ότι είμαστε πιο πολιτισμένοι απο τους Τούρκους γείτονες μας, άλλα στην πράξη, δεν είμαι και τόσο σίγουρος για αυτό.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------

8 σχόλια

  1. Το χάλι στο τοπίο ξεκινά από την εποχή που ο Χάγιερ (τότε στο ΥΜΕ στη Συγγρού) ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣΕ τα recommendations της CCIR με κόκκινο στυλό ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στα έντυπα (τόμους) του Υπουργείου, για να καταλήξει σήμερα στην απόλυτη άγνοια του εσχάτως "δημοσιογράφου" αξιωματικού προπαγάνδας Ρουσσόπουλου.

    ΘΑ ήταν σοβαρή παράλειψη να μην αναφερθεί η ιστορική Μαρουδική μαλακία περί δορυφόρων, οι γνωστές πασοκικές επιδρομές αργότερα στον Υμηττό όπου αν ήταν δικός μας με άδεια για 3-5 KW είχε 30, το χάος με τους οικοπεδάδες, τους πανελλαδικούς κουμπάρους διοργανωτές πανηγυριών και τους τους τσοντοκαναλάδες (που ακόμα και σήμερα είναι ανενόχλητοι). Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη γκράν-μαλακία της "αναγγελίας" του ψηφιακού ραδιοφώνου (IBOC) που τόσα χρόνια παλεύει αδυνατώντας (λόγω κόστους δεκτών) να σταθεί στην Αμερική. Στην Ελλάδα, είναι λίγο χειρότερα, επειδή οι υβριδικοί πομποί (analog-digital 85-15%) έχουν προδιαγραφές τις οποίες τα περισσότερα εγκατεστημένα συστήματα εκπομπής, απλά δεν καλύπτουν.

    Οι πολυκαναλικές εκπομπές εντω μεταξύ (πολλά κανάλια σε μία συχνότητα), απαιτούν συγκεκριμένη ενεργό ισχύ και αυστηρά τηρούμενο διάγραμμα ακτινοβολίας που δεν αλληλοκαλύπτει(-εται) με τον ομοκάναλο σταθμό. Οπως και σε όλα τα υπόλοιπα, έτσι κι εδώ επικρατεί το απόλυτο χάος "ότι μου καβλ... κάνω" με αποτέλεσμα την αυτοκατάργηση της τεχνολογίας λόγω κυβερνητικής μαλ... και διαφθοράς των ελεγκτικών μηχανισμών.

    Το σημερινό μπουρδέλο εξυπηρετεί τις ανάγκες της προπαγάνδας και γιαυτό κανείς δεν πρόκειται ποτέ να το αλλάξει.

    Γειά σου ρε Ρουσσόπουλε, μεγάλε καφετζή και κόπυ-μπόυ!

    Οσο για τα συντάγματα, τους νόμους, τις διεθνείς συμβάσεις και τα δικαιώματα, γνωρίζουμε πια ΠΟΛΥ καλά όλοι μας, σε ποια αρχί... τα έχει γραμμένα αυτή η Κυβέρνηση. Στα ίδια αρχί... που τα είχε και η προηγούμενη.
    Οτι και να κάνει η επιστήμη, ότι λύσεις και να βρουν οι μηχανικοί, άμα οι πολιτικοί είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι, ηθικά διεφθαρμένοι και πολύ μαλάκ... το μέλλον προδιαγράφεται σκατένιο.

    Ετσι, το πιο διαδεδομένο προειδοποιητικό σλόγκαν στην Ελλάδα, είναι το "Ελληνική Δημοκρατία".
    Τύπου "ελληνικού", δηλαδή ντεμέκ, φτηνή απομίμηση, δήθεν, αρπα-κολλατζίδικη, εντελώς "γτπ" (ΓιαΤονΠου...)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και σε αυτα που ειπες για την αμερικη να προσθεσεις και τους ραδιοφωνικους σταθμους μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα που εχει καθε πανεπιστημιο κολλεγιο ακομη και γυμνασιο
    Οταν ομως τα ΜΜΕ ειναι πολιτικη δυναμη περιμενεις οτι θα αφεθει ελευθερη στον καθενα μας ή θα δωθει στους ημετερους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω μαζι σου
    Οσο για τον Ρουσσοπουλο μετραει μηνες και μετα το φτυσιμο που θα φαει απο τους πολιτες να δουμε που θα παει και τι θα κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητέ φίλε "Αναγνώστη".

    Τά όσα γράφεις είναι πάρα πολύ σωστά, καί μερικά από αυτά τα έχει ζήσει φίλος μου στήν πλάτη του ( ή στήν καμπούρα του πού λέει ο λαός )από μικρό Ραδιοφωνικό Σταθμό πού είχε σέ μία ορισμένη περιοχή συχνοτήτων "γιά μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα σταθμούς" μικρής ισχύος, όπως το πρώτο τότε Προεδρικό διάταγμα καθόριζε γιά την λεγόμενη "Ελεύθερη Ραδιοφωνία".

    Μία μικρή περιοχή καί μάλιστα γιά όλους αυτής τής σειράς σταθμούς, καί καταλαβαίνεις τώρα τί χαμός γινόταν...

    Αθάνατο Υπουργείο πού δίνεις 1 MC σέ 10 μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα σταθμούς, πού κανονικά χωράνε μόλις 2 !

    Ίσα γιά να λέμε δηλαδή ότι υποστηρίζουμε καί τούς μικρούς!

    Είχε καί επίσημα χαρτιά ο φίλος από το Υπουργείο Μεταφορών-Επικοινωνιών, ήτανε μέσα στά τεχνικά όρια πού ο Νόμος καθόριζε, κλπ, αλλά δέν ήταν ο δυστυχής δικτυωμένος μέ κάποιους εξυπνάκηδες συντηρητές σταθμών πού μοίραζαν παρανόμως "φίλος με φίλο" τίς συχνότητες λές καί ήταν το χωράφι τους καί εξυπηρετώντας αυτούς πού τούς πλήρωναν καλά γιά να αναλάβουν όχι μόνο τό στήσιμο τού σταθμού,κεραίες, ραδιοζεύξεις κλπ. αλλά καί την κερδοφόρα συντήρησή του, το servis του δηλαδή.

    Ο φίλος αυτός μέ πολλές γνώσεις Ραδιερασιτεχνισμού γιά irw powers σταθμούς δέν μπόρεσε τελικά να κρατήσει ούτε συχνότητα, ούτε εκπομπές...

    Γιατί, μή υπάρχοντος νομοθετικού ορίου σε ισχύ εκπομπών όπως κι΄ εσύ γράφεις, ερχόταν δίπλα του ο κάθε κατεργάρης πού διαφήμιζε πίτσες, κέντρα διασέδασης,γλάστρες,σουβλάκια, αυτοκίνητα κλπ-κλπ καί μέ απεριόριστη ισχύ τήν οποία 4πλασίαζαν τα δίπολα εκπομπής του μέχρι καί 100.000 ( KW παρακαλώ),"έθαβε" όχι μόνο εσένα καί την πόλη σου, αλλά καί 2-3 ακόμη πολιτείες...

    Υπήρχαν καί οί "εσώτερες" καλύψεις καί τα στραβά μάτια από υπαλλήλους ελέγχων τών Μεταφορών ( ίσως καί με το αζημίωτο), υπήρχαν καί "εξώτερες" καλύψεις τών πολιτικών ( όπως συνήθως συμβαίνει, καί αισθανόμενος τελικά σάν τό κουνούπι πάνω σε ελέφαντα μετά από κάποια χρόνια πού έγιναν πιό μεγάλα τα προβλήματα όσο πλήθαιναν ανεξέλεγκτα οί σταθμοί κατέβασε τούς διακόπτες είς υγείαν τών...ελεφάντων πού λέγαμε !

    Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση, καί τά αεροπλάνα κινδυνεύουν ( άν), από κάποιους τέτοιους κατεργάρηδες πού χρησιμοποιούν όχι μόνο μεγάλες ισχείς αλλά καί 4πλασιασμούς, 8πλασιασμούς κέρδους εκπομπής, φίλτρα αρμονικών από το Μοναστηράκι, καί άλλα παρόμοια...

    Τό κακό πού φθάνει μέχρι τα αεροπλάνα προέρχεται απ΄ αυτές τίς διάσπαρτες αρμονικές πού δύσκολα μπορούνε να μαζευτούνε όταν υπάρχει μεγάλη ισχύς...

    Συνεπώς:

    Κύριε Ρουσόπουλε, βάλε Νομοθετικό φραγμό στά KW, βάλε εποπτεία στίς ισχείς, άν θέλεις να μη υπάρχουνε αεροντράβαλα...

    pilotos-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ "ΤΙΠΟΤΑ".
    Σήμερα γύρισα έπειτα απο διακοπές στην όμορφη κατά τα άλλα ΑΝΔΡΟ.
    Απο το λιμάνι έως την διασταύρωση για ΚΟΡΘΙ και ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ όλα καλά απο ραδιοφωνική κάλυψη.Την στιγμή που παίρνεις την κατεύθυνση προς την ΧΩΡΑ τα πάντα "χάνονται", ξαφνικά σβήνουν όλες οι συχνότητες και η κάλυψη περιορίζεται σε 3!!! (παρακαλώ) Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ κάποιων που έχουν μεράκι.Η υπόλοιπη μπάντα των FM Κ Α Τ Α Κ Λ Ε Ι Ζ Ε Τ Α Ι κυριολεκτικώς απο τους ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ σταθμούς. Τα ίδια συμβαίνουν και στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
    ΝΤΡΟΠΗ?ΑΙΣΧΟΣ?ΚΑΤΑΝΤΙΑ? είναι μόνο τρείς κόσμιες λέξεις απο τις εκαντοντάδες άλλες που θα μπορούσε να εκστομίσει ο τουρίστας. ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ (2)!!! ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΑΚΟΥΣ ΛΙΒΥΗ, ΜΑΡΟΚΟ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΠΑΡΤΕ ΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΙ ΕΡΤ,ΑΝΤΕΝΝΑ ΚΛΠ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ 4-5 ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΕ 'ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ'ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ.'Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ'.ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΧΝΑ-ΠΥΚΝΑ,ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ' ΛΑΟ.ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΛΙΩΣΕ,ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΑΚΟΥΣ ΛΙΒΥΗ, ΜΑΡΟΚΟ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΠΑΡΤΕ ΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΙ ΕΡΤ,ΑΝΤΕΝΝΑ ΚΛΠ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ 4-5 ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΕ 'ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ'ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ.'Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ'.ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΧΝΑ-ΠΥΚΝΑ,ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ' ΛΑΟ.ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΛΙΩΣΕ,ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα και άκουσα ενδιαφέροντα πράγματα για το θέμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ionionfm.gr, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αναδημοσιεύω τα εξής, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΝΤΕΛΑΛΗΔΕΣ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Προσπαθώντας να υποβαθμίσει σε επίπεδο πόλης, την Ελεύθερη Ραδιοφωνία της Περιφέρειας, με σκοπό να την μετατρέψει σε ζημιογόνα και να την κλείσει, αποκλείοντας έτσι κάθε ελεύθερο πυρήνα έκφρασης, ο Υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες συχνοτήτων για αναλογική εκπομπή στο ραδιόφωνο. Με αυτούς, μειώνεται η εμβέλεια και ως εκ τούτου και το ακροατήριο των τοπικών σταθμών – ΠΛΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ - ακόμη και σε επίπεδο μικρών πόλεων. Οι αντιδράσεις των Ραδιοφωνικών επιχειρήσεων – ΠΛΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ - είναι έντονες, ενώ αναμένονται από τους Σταθμούς έντονες κινητοποιήσεις και ενημέρωση των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση