GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εσείς ποιον υποστηρίζετε...

. ...για τον πόλεμο στον Καύκασο: Τον Πούτιν (Ρωσία) ή τον Σαακασβίλι (Γεωργία); Ζωντανό γκάλοπ του Press-gr. Ψηφίστε τώρα κι εσείς... .

.
...για τον πόλεμο στον Καύκασο: Τον Πούτιν (Ρωσία) ή τον Σαακασβίλι (Γεωργία);
Ζωντανό γκάλοπ του Press-gr. Ψηφίστε τώρα κι εσείς...
.

31 σχόλια

  1. Ηλιθιότητα του Σαακασβίλι όταν νόμιζε ότι θα πλακωθεί η USA για πάρτη του.
    Χαντάκωσε τον λαό της Γεωργίας

    Τέστ στην Ρωσία έκανε η USA και έβαλε μπροστά τον Σαακασβίλι.

    Οι ρώσοι δεν μπορείς να πείς οτι είναι οι ηθικοί, αλλά στην διεθνή στατηγική παίζουν τα συμφέροντα τους σαν υπερδύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που πάς ρε Σαακασβίλι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας για να δηλώσεις υποστήριξη, πόλεμος είναι με χιλιάδες θύματα μεταξύ αμάχων.

    Αδιαμφισβήτητα υπάρχει μια ταύτιση συμφερόντων, αλλά μέχρι να φτάσουμε στο να δηλώσουμε ποιούς αμάχους επιθυμούμε νεκρούς;

    Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.
    Μας τα 'παν κι άλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτιμώ να απέχω από το μακελειό

    Θα πρέπει και οι πολιτικοί μας να κάνουν το ίδιο και να τηρήσουν κοινή γραμμή με την απόφαση της κοινοτικής Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ υποστηρίζω ότι μου λέει ο Άλεξ Ρόντος να υποστηρίζω γιατί μου είπε η μαμά μου να τον ακούω τυφλά (όπως τυφλά έπεσα κι από το ποδήλατο) γιατί θα μου ανοίξει μεγάλες πόρτες


    γιωργάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν και κάποια όρια κύριοι του press-gr. Αλλά δημοσιογράφοι δεν είστε; Δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ηλίθια δημοσκόπηση είναι αυτή; Νομίζετε πως η διαμάχη είναι μεταξύ Ρωσίας-Γεωργίας; Ξύπνησε το πρωι της 6/8/2008 ο Σαακασβίλι και αποφάσισε να τα βάλει με τη Ρωσία; Έχετε ακούσει εσείς του press-gr περί Proxy War; Όταν μαλώνουν τα βουβάλια (ΗΠΑ-Ρωσία) την πληρώνουν οι βάτραχοι (Γεωργία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι,


    σημαντικές διαπιστώσεις πάντα.


    Ο τρισμέγιστος ηγέτης μας Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου (άρα κι εγώ) υποστηρίζουμε Σαακασβίλι.


    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επειδή είναι πουλημένος στους Αμερικάνους, ενώ εγώ επειδή είναι ωραίος άντρας.

    Με εκτίμηση,

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. EGO EIMAI ME TON POUTIN GIATI EINAI PIO KOMPSOS KAI NTINETAI PANTA OREA.

    EXETE KSEFIGI ENTELOS . TI TO PERASATE , TI EXEFTELISTIKO "GALLOP" EINAI AUTO KAI SE TI ATOMA APEFTHINETAI. ESXOS!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το status quo που ίσχυε εδώ και αρκετά χρόνια στις σχέσεις Ρωσίας δύσης διαταράχτηκε έντονα τον τελευταίο καιρό.

    Η αρχή έγινε με την παράδοση από την νέα κυβέρνηση του Βελιγραδιού του Σερβοβοσνιου πολιτικού r. Karatzic στο δικαστήριο της Χάγης, φήμες έλεγαν ότι θα ακολουθήσει και ο στρατηγός r. Mladic.

    Η κατάσταση οξύνθηκε επικίνδυνα όταν η Σερβία διέρρευσε ότι θα ακυρώσει την ενεργειακή συμφωνία για τον αγωγό, η Ρωσία τότε κάλεσε το Βελιγράδι ότι έχει υποχρέωση να σεβαστεί τις διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει.

    Μετά ηρθε ο πόλεμος, στην νότια οσετια, από την νοτιά οσετια δεν παίρνουν αγωγοί πετρελαίου η φυσικού αεριού. ο Ρώσος πρόεδρος ανακοινώνοντας κατάπαυση του πυρός δήλωσε ότι ο στόχος της επιχείρησης έχει επιτευχθεί, η στρατιωτική δράση θα μπορούσε να συνεχίσει

    Τα παραπάνω γεγονότα θα μπορούσαν να είναι ανεξάρτητα;

    O Ρώσος υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι το διεθνές δικαστήριο της Χάγης πρέπει να ερευνήσει τη στρατιωτική δράση των γεωργιανών, θεωρεί ότι έχουν γίνει εγκλήματα πολέμου στη νότια οσετια, το μήνυμα είναι σαφέστατο…



    H δύση έχει τα τελευταία χρόνια αποκομίσει σημαντικά κέρδη στις χώρες που ήταν στη παλιότερα στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, η Ρωσία έμοιαζε να μην ενδιαφέρεται αρκετά.

    Από τα γεγονότα φαίνεται ότι από εδβ και πέρα όταν το γεωπολιτικό παιχνίδι θίγει ,στη διεθνή σκηνή θα δημιουργούνται προβλήματα.

    Η σύρραξη εξυπηρέτησε πολλαπλούς στόχος, οι Ουκρανοί πρέπει να έλαβαν σίγουρα το μήνυμα, στο Βελιγράδι μάλλον τους έπιασε «κίτρινος πυρετός», από τον πόλεμο πέρασε σε δεύτερη μοίρα η ολυμπιάδα της Κίνας κτλ.
    Μην ξεχνάμε ότι και η Κίνα τελευταία θέλει να έχει ρολό, στην Αφρική στην κεντρική Ασία κτλ.


    Και το ερώτημα που τίθεται είναι : θα μπορούσε η δύση να ασκήσει μεγάλη επιρροή στη Ρωσία, εάν επέλεγε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ποδοσφαιρικό ερώτημα όταν δέχεται απαντήσεις σαν, για παράδειγμα, του 6.04, του 6.03, του 5.30 και του 5.24 αξίζει να υποβάλλεται!
    Μπράβο, ρε παιδιά που δεν πέφτετε στη λούμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΠΟΙΟΣ ελέγχει την Ευρασία, ελέγχει τον κόσμο... Το γνωρίζουν και οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί. Το γνωρίζει και ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, καθώς επιθυμεί να παίξει στη νέα φάση του «Μεγάλου Παιχνιδιού».

    Η άλλοτε «μαύρη τρύπα της Γης» διαθέτει παγκοσμίως τις περισσότερες ανεκμετάλλευτες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Δεν είναι τυχαίο ότι το γεωπολιτικό βάρος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ μετατοπίζεται όλο και πιο Νοτιοανατολικά. Ο Γεωργιανός πρόεδρος ξέρει καλά ότι βρίσκεται εκεί όπου διασταυρώνεται το νέο ενεργειακό Ελντοράντο.

    ΣΠΟΥΔΑΣΜΕΝΟΣ στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, εισέβαλε στην πολιτική σκηνή ως μεταρρυθμιστής, κατήγγειλε τον πολιτικό του «πατέρα» Έντουαρντ Σεβαρτνάντζε και τον ανάγκασε να παραιτηθεί. Δεν είναι λίγοι όσοι κατηγορούν τον 41χρονο πρόεδρο ως λαϊκιστή και άνθρωπο με εμμονή στην εξουσία.

    Ο «δημοκράτης» Μιχαήλ κατέπνιξε τη λαϊκή αντίδραση εναντίον του τον περασμένο Νοέμβριο και φίμωσε τα μίντια. Ο «Μίσα» είναι ο άνθρωπος των Αμερικανών στην περιοχή και δεν το κρύβει. Αυτή τη φορά, όμως, δεν υπολόγισε σωστά. Η πεποίθηση ότι η ευρισκόμενη στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, Γεωργία θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς να ανοίξει μύτη, ήταν τουλάχιστον αφελής. Όπως και ότι θα μπορούσε να επιτεθεί στους Οσέτιους, με το Κρεμλίνο σε ρόλο παρατηρητή.

    ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ Σαακασβίλι είναι να προκαλέσει τη Μόσχα, ώστε κατόπιν να ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να αποτελεί εγγυήτρια δύναμη στον Καύκασο, σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ...

    Στην πολιτική και δη τη διεθνή, η υπερβολική αυτοπεποίθηση πληρώνεται. Πολύ περισσότερο, αν τα βάζει κανείς με έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία.

    Το πολιτικό μέλλον του «Μίσα» διαγράφεται γκρίζο. Το πιθανότερο είναι ότι θα βγει χαμένος από τη σύγκρουση, όπως και οι εμπνευστές της στην Ουάσιγκτον. Τα ποντάρισαν όλα στο λάθος άλογο. Τώρα βλέπουν τη Μόσχα να τους δείχνει ποιος είναι το αφεντικό στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πριν μερικες μερες διαβασα απο καποιον οτι το πρεςς εχει καταντησει η Εxpresso των μπλογκς, αυτον υποστηριζω.


    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Σκατοσβίλι θα πάρει από τα 3 το μακρύτερο και το πιθανότερο είναι να μην τον ξανακούσουμε ποτέ. Όποιος παριστάνει τον πληρεξούσιο μάγκα και δεν μπορεί ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, συνήθως παίρνει τα αρχίδια μου. Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΚ ΜΑΛΑΞ Ο ΣΑΑΚΙΑΣΒΙΛΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΒΛΕΠΕΤΕ, Σ'ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΙΣΩΣ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θελει ο μπους να βγουν στην εξουσια ξανα οι ρεπουμπικανοι και για αυτο εκανε πολεμο ο Σακασβιλι με τηΡωισα. για να δειξει οτι οι "κακοι πρωην κουμουνιστες" ειναι ανεξελεγκτοι. Και μονο ενας εμπειρος μακ κειν θα κανει δουλεια. Μα σβλεπω σε 2 χρονια απο τωρα να παιρνουμε το λιτρο το πετρελαιο πανω απο 2 ευρω.
    ΠΑει ο Ομπαμα.. τον εφαγε ο Σακασβιλι.

    Και βεβαια ο Σακασβιλι βγηκε κερδισμενος. Εκανε οτι ζητησε ο Μπους, εφυγε απο την ΚΑΚ, θα ζητησει ενταξη στο ΝΑΤΟ και σαφως θα τον δεχτουν υστερα παο την προκλητικη επιθεση στη Ρωσια.

    Και μην νομιζετε οτι στις ΗΠΑ τα λενε ολα τα ΜΜΕ, Ειναι σαν τα δικα μας. Λενε μισες αληθειες και ολοκληρα ψεμματα. Σιγα μην μαθουν οι αμερικανοι ποιος ξεκινησε τον πολεμο στη Γεωργια. Το πολυ πολυ να δουν κανενα παιδακι νεκρο και να ψηφισουν την καταδικη του κοσμου σε αλλους πολεμους για τα επομενα χρονια στο ονομα Μακ Κειν.
    Α δε σας ειπα, επομενως στοχος Ιραν ή Κορεα?

    αυτο επρεπε να μπει σε δημοψηφισμα.

    Απο αποψη στρατηγικης ο Σακασβιλι εκανε σωστες κινησεις με βασει τα γωπολιτικα του συμφεροντα και τα ιδιωτικα του συμφεροντα επισης.
    Ο Πουτιν το καταλαβε και γι αυτο εληξε τον πολεμο τοσο νωρις.
    Αλλα ο Σακασβιλι φερθηκε πολυ εξυπνα. Αν και ειναι καθαρμα.

    Βεβαια και η λογικη του proxy wars εχει μια βαση αλλα εδω παιζουν και συμφεροντα. Ο Λιβανος για τον πολεμο Ιραν και Ιρακ ειχε γινει πεδιο μαχης χωρις να μπορει να εχει οφελειες. Τωρα ομως ο δικηγορος Σακασβιλι θα παει να παρει το φακελακι του.

    Ποιος ειπε οτι διεφθαρμενοι νομικοι υπαρχουν μονο στην Ελλαδα? Λετε ο Μισα να μιλαει ελληνικα?\

    ο Διεθνολογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @7:22
    Λίγο χλωμό το βλέπω, χώρες σαν τη Γερμανία ή τη Γαλλία, να δεχτούν τη Γεωργία (ή την Ουκρανία) στο ΝΑΤΟ κυρίως μετά τις μαλακίες του Σαακασβίλι. Ποιός λογικός Ευρωπαίος πολιτικός θα ήθελε στο ΝΑΤΟ χώρες που το μόνο που θα μπορούσαν να προσφέρουν στη συμμαχία θα ήταν συνεχείς τριβές με τη Ρωσία;
    Όσο γιά τον Σαακασβίλι, στοιχηματίζω πως σε λίγους μήνες θα έχει την τύχη του Μιλόσεβιτς. Προβλέπω (και θυμηθείτε το) να τον βλέπουμε από την τηλεόραση να δικάζεται γιά εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας (εθνοκάθαρση, γενοκτονία). Απ'ό,τι φαίνεται η Ρωσία θα τον κυνηγήσει αμείλικτα. Γενικώς το συμπέρασμα είναι πως η Ρωσία δεν είναι πια ο κοιμισμένος-μεθυσμένος γίγαντας του Γέλτσιν. Η Αρκούδα ξύπνησε και ξύπνησε γιά τα καλά.
    ΥΓ: @agiografies
    Ναι, πράγματι, "Όποιος ελέγχει την Ευρασία, ελέγχει τον κόσμο". Στο συμπέρασμα αυτό έφτασε πρώτος ο Βρετανός Γεωγράφος-Γεωπολιτικός Sir Halford Mackinder (1861-1947):
    "Control over Eastern Europe leads to control of Eurasia and therefore of the whole world".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ναι.....βγαλτε και αποδοσεις ποιος θα κερδισει και ποσους νεκρους θα εχει...να παιξουμε στοιχημα....μπραβο σας....!!!αφου δεν ντρεπεστε μονο και μονο που το αναρτησατε αυτο... τι να πει κανεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η δημοσκόπηση αυτή σημαίνει: Ποιόν προτιμάς; Το Ρώσο ή τον Αμερικάνο. Κι ο ένας κι άλλος κοιτάνε το συμφέρον τους, όπως κι εμείς. Επισήμως θέλουμε το Ρώσο για τους αγωγούς. Οι Αμερικάνοι θέλουν τον Σαακασβίλι για νάχουν κι ένα σύμμαχο εκεί, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι. Το να καθόμαστε τώρα να διαλέγουμε εμείς, τί σημασία έχει; Μόνο αν το θέμα ήταν ο κοσμάκης, που την πληρώνει.Γενικώς όλοι κοιτάναι το "σφαιρικό" συμφέρον τους. Κι εμείς, οι Έλληνες, η Ελλάδα, να είμαστε στην θέση της Αμερικής ή της Ρωσίας τα ίδια θα κάναμε. Και στο Αφγανιστάν θα είμαστε και στο Ιράκ και παντού. Έτσι έχουμε φκιάξει την κωλο-ζωή μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρόλο που δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς των λοιπών σχολιαστών, πιστεύω κι εγώ ότι δεν θα έπρεπε να αναρτηθεί τέτοιου είδους γκάλοπ. Όταν η αλήθεια χάνεται από διπλωμάτες, πολιτικούς, κοράκια και λοιπούς παρατρεχάμενους, όταν ο κόσμος σκοτώνεται χωρίς να γνωρίζει τον λόγο, όταν τα συμφέροντα από όλες τις πλευρές δεν φαίνεται να νοιάζονται για τον άμαχο πληθυσμό, είναι άσκοπο, ανούσιο και επικίνδυνο να καταφέυγεται σε γκάλοπ. Και σε γκάλοπ, όπου υπάρχει άσπρο ή μαύρο ή τίποτα, ή ο ένας ή ο άλλος κανένας.

    Τι θα προσφέρει μία απάντηση υποστήριξης, στον οποιονδήποτε, όταν σκοτώνονται άνθρωποι. Έχει σημασία αν είανι Ρώσοι, Οσέτιοι, Γεωργιανοί. ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ. Δεν υποστηρίζω τον οποιονδήποτε σκοτώνει κάποιον άλλο, όποιος και αν είναι ο σκοπός του ή η δικαιολογία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαφέρει σε κάτι αυτό που έκανε ο Γεωργιανός απ αυτό που έκανε ο Ιωαννίδης (δια του Σαμψών ) στην Κύπρο; Αυτός που κάνει μαλακιες πρεπει να την πληρωσει. Κομενο λοιπον να τσαντιζομαστε το οτι επενεβησαν οι Τουρκοι. Βγαλαμε τα ματια μας μονοι μας (δια των Αμερικανων ). Ας διαβαζε και ο Γεωργιανος λιγο Ιστορια και ας προσεχε αυτους που ειχε πισω του. Το απο πισω ΠΟΝΑΕΙ πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι; Θα μπει η Γεωργία στο ΝΑΤΟ;

    Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία από που θα προμηθεύονται πετρέλαιο;

    Που θα πουλάνε οι Γερμανοί της Mercedes, BMW και Audi;

    Που θα πουλάνε οι Ιταλοί τις Ferrari-Maserati; Ή μήπως έχουν όρεξη να χάνουν τους Ρώσους τουρίστες;

    Που θα πουλάνε οι Γάλλοι το κρασί και τις σαμπάνιες τους;

    Κανέναν δεν υποστηρίζω.

    Και εσύ ρε Σααχασβίλι, τι νόμιζες, ότι είμαστε στο 1999;

    Και όχι δεν θα βγούν οι Ρεπουμπλικάνοι, γιατί πολύ απλά

    IT'S THE SUBPRIME MARKET, STUPID!

    Ο Μπούς και η FED χρεοκόπησαν την Αμερικανική Οικονομία.

    Και καλό θα ήταν να μη κουνιούνται γιατι χαλάρα Κίνα-Ρωσία-Ιαπωνία πουλάνε τα ομόλογα τους και βυθίζουν την Αμέρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διαφέρει σε κάτι αυτό που έκανε ο Γεωργιανός απ αυτό που έκανε ο Ιωαννίδης (δια του Σαμψών )

    Erota o malakas 10:12

    Se polla seimia Ke malaka!

    Alla moiazoun se ena!!!!

    Ston Barba SamUSA daktilos le Malaka!
    Kai Bravo pou to prosexes!!!! i sou xefige xwris na to 8eleis!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 10:40 μμ
    οταν πινω χαλια γινεσαι μαλακα, μαζεψου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Made in the USA-Σαακασβίλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Oriste ena arthro gia to ti pragmatika pezei me toy agones toy pekinoy
    http://www.cool-stuff.gr/?p=1981

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Oriste kai ena arthro gia to ti pragmatika pezei me toy agones toy pekinoy
    http://www.cool-stuff.gr/?p=1981

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. AEI GAMHSOU MALAKOMPLOUMPER, EPITELOUS PIA, VOULWSE TO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ειναι δυνατον να υποστηριζουν καποιοι τον τρελαρα τον Σαακασβιλι ? Ο ανθρωπος τα εχει χαμενα. εστηλε το λαο του να γινεικομματια απο του Ρωσσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. δεν ειμαι με κανεναν,ειμαι με ολους εκεινους που στον βωμο των συμφεροντων χανουν τα μονακριβα παιδια τους ,τα αδερφια τους, τους γονεις τους.και οταν ολα αυτα τελιωσουν, και μοιραστουν τα λαφιρα,εκεινοι θα εχουν χαθει για παντα!!! ποιοι ειναι αυτοι που αποφασηζουν για το ποιος θα εχει παιδια,αδερφια,γονεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση