GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

22 μέρες μείνανε...

. Γιατί το Μέγαρο Μαξίμου τρέμει μήπως συμβεί "κάτι" μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου! . Του Γιάννη Δαίδαλου Τι πραγματικά τρέμουν αυτέ...

.

Γιατί το Μέγαρο Μαξίμου τρέμει μήπως συμβεί "κάτι" μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου!
.

Του Γιάννη Δαίδαλου

Τι πραγματικά τρέμουν αυτές τις ημέρες στην κυβέρνηση; Τις ... προθεσμίες. Ακριβώς. Τις χρονικές προθεσμίες. Μην προκύψει δηλαδή κανένα "απρόβλεπτο" γεγονός που θα εξαναγκάσει τον πρωθυπουργό να προσφύγει σε εκλογές.

Κι εξηγώ: Οι εκλογές έγιναν στις 16 Σεπτεμβρίου 2007. Και η Βουλή συγκλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2007. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι εκλογές προκηρυχθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο, από τη σύγκληση της Βουλής, γίνονται με υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής κατά πάσα πιθανότητα τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Από τις 27 και μετά, αν γίνουν εκλογές, θα τις κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Αυτό λοιπόν φοβίζει, βραχυπρόθεσμα, το Μέγαρο Μαξίμου. Και ...προσεύχεται να περάσουν χωρίς σοβαρό πρόβλημα αυτές οι μέρες. Δηλαδή οι επόμενες 22 μέρες...

--------------------------

19 σχόλια

  1. Να δεχτώ ότι ο Καραμανλής δεν θέλει να κάνει πρόωρες εκλογές. Και να αναρωτηθώ: πώς θα τις αποφύγει;Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει από την τελευταία αναμέτρηση και ο Πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο μόνιμα προβλήματα.

    Πρώτον, τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησής του. Και αυτό δεν βλέπω πώς θα αναστραφεί...

    Δεύτερον, την ομηρεία της κυβέρνησης από μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σχεδόν δεν περνάει μέρα χωρίς να προκύπτει ζήτημα με κάποιον νεοδημοκράτη βουλευτή.

    Υποθέτω ότι ο Καραμανλής ανέμενε το πρώτο, αν και μάλλον δεν το προέβλεπε τόσο ραγδαίο. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να περίμενε ότι θα πέσει έξω η οικονομική πολιτική και ότι εικοσιτετράωρα προτού ανεβεί στη ΔΕΘ θα έμπαινε σε φασαρίες με νέα φορολογικά μέτρα.

    Είμαι βέβαιος, όμως, ότι είχε υποτιμήσει το δεύτερο. Καλώς ή κακώς, η Ελλάδα δεν είναι Αυστρία ούτε Δανία, όπου με μία έδρα πλειοψηφία μπορείς να κυβερνήσεις όσο γουστάρεις. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα και, ακόμη χειρότερα, η ΝΔ είναι ΝΔ. Αντε να τους μαζέψεις!

    Τώρα το τίμημα που καταβάλλει ο Καραμανλής είναι βαρύ: ήδη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του αρχίζει και θυμίζει όλο και περισσότερο περίοδο Μητσοτάκη 1990-1993. Πώς θα τα βγάλει πέρα άλλα τρία χρόνια; Στην πρίζα με τους Τατούληδες και τους Παυλίδηδες; Πτυόμενος και φθειρόμενος;

    Η απάντηση είναι απλή: αποκλείεται να τα βγάλει πέρα. Αργά ή γρήγορα (και μάλλον γρήγορα...) η κυβερνητική πλειοψηφία θα περιέλθει σε ολοκληρωτική αδυναμία διακυβέρνησης. Και από εκεί και πέρα, το τέλος του θα είναι απλώς θέμα χρόνου.

    Ιδού, λοιπόν, το πραγματικό ερώτημα: έχει ο Καραμανλής τάσεις αυτοκτονίας; Θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, υπομένοντας τη φθορά και περιμένοντας την κατάρρευση; Ή μήπως θα προτιμήσει αντί να τον φάνε οι ψύλλοι να τα βάλει με τα λιοντάρια; Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι θα κάνει ο Καραμανλής. Ξέρω, όμως, τι είναι λογικό να κάνει: να προτιμήσει τα λιοντάρια.

    Και όχι μόνο να προτιμήσει τα λιοντάρια, αλλά να βγει στο κλαρί όσο γίνεται νωρίτερα, όσο δηλαδή διατηρεί ακόμη μια σχετική υπεροχή. Διότι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η κατάσταση στο τέλος του χειμώνα θα είναι ίδια με τη σημερινή και σίγουρα δεν θα είναι καλύτερη για την κυβέρνηση.

    Αυτά λέει η απλή λογική. Μεταξύ μας: και οι δημοσκοπήσεις...

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χατζηνικολάου,
    Δε βλέπεσαι πια.

    Εχεις γίνει σφουγκοκωλάριος του Ρουσόπουλου.

    Εσύ κάποτε τον είχες Υπό σου στο ΜΕΓΚΑ και τώρα κατάντησες εκεί.

    Είχες και μεγαλύτερα βίσματα και διασυνδέσεις από αυτόν στην πολιτική.

    Τι ξεπεσμός είναι αυτός τώρα.
    Τι γλύψιμο είναι αυτό που του κάνεις?

    Εσύ δεν ασχολήθηκες με την πολιτική από επιλογή σου νομίζω.

    Τώρα που κατάντησες? Μετάνοιωσες για τις επιλογές σου ρε!

    Αντί να τον κτυπάς από κει που είσαι να σε γλύφει αυτός κατάντησες σφουγκοκωλάριός του.

    Γιατί σου λείψανε λεφτά και πρέπει να προσκυνήσεις για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου?


    Γιατί ρε μετάνοιωσες για τις επιλογές σου?

    Γίνεσαι γελοίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα συνέβησαν την νύχτα που πέρασε. Το πρώτο συνέβη χθές βράδυ στίς 10:00 στην λεωφόρο Κολοκοτρώνη στο Κορωπί, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε Ινδός υπήκοος, έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με άλλο διερχόμενο όχημα ενώ στην συνέχεια παρέσυρε μία 82χρονη γυναίκα που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο. Η άτυχη γυναίκα λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή

    ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΝΔΟ , ΑΥΤΟΙ ΒΟΪΔΑΜΑΞΕΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ


    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες μας σε παρακαλούμε ρε Δαίδαλε πόση ώρα σου παίρνει να σκεφτείς αυτές τις παπαρίες που γράφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, μην κάνετε καμιά μαλακία και δεν γίνει η συναυλία της Μαντόνα, σας πήδηξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. koita na deis pou oi deksioi tha kataferoun na kanoun ton GAP prwthypourgo......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΡΕ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ....
    ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ..
    ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕΙ ΠΡΩΙ..
    ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΗΦΙΣΕΙ.....
    ΑΣΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΝΑ ΣΤΑΝΙΑΡΕΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ....
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ.....
    ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. SHKAT

    4 Σεπτέμβριος 2008 9:52 πμ

    ---------

    Έλα τώρα
    Κάνεις ότι δεν ξέρεις
    Οι ιδιοκτήτες των ''αναψυκτηρίων'' έδωσαν εντολή να παίρνουν διπλώματα οι Ινδοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε μαζόχες τα λαμογιοπασοκιστάν....


    πρώτα φορά βλέπω άνθρωπο (???) να μετράει ανάποδα τις μέρες να τον ξαναπηδήξουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε SHKAT(A),

    Τίποτα για το Βουλγαράκη, το Παυλίδη και το Ρουσσόπουλο δεν θα μας πεις παλληκάρι μου;;

    Όλα καλώς καμωμένα; Ξέρεις καμία άλλη χώρα του κόσμου όπου η γυναίκα του Υπουργού (Τύπου παρακαλώ!) να παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων;
    Σε καμιά Σοβετία μόνο...
    Όλο για κάτι παλιές ιστορίες μας λες πριν 20-25 χρόνια...
    Στα τέτοια μας, εγώ δεν είχα γεννηθεί. Άμα το πάμε εκεί θα σου πουν και οι άλλοι για τα δέντρα που ψήφιζαν, για τους φακέλλους, κοκ...
    Κάτι για τώρα μπορείς να μας πεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι ΣΟΥΡΓΕΛΟ!

    Και κάθε εβδομάδα, ούτε ο κ. Πρωθυπουργός, ούτε ουδείς άλλος γνωρίζει από πού «θα τού 'ρθει», τι βόμβα θα σκάσει, τι σπυρί θα κακοφορμίσει.

    * Ο βασικός μέτοχος της κυρίας Μάρας Ζαχαρέα, κύριος Θοδωρής Ρουσόπουλος, έχει όντως το «ασυμβίβαστο», είναι ασυμβίβαστος! τι ασυμβίβαστος; επαναστάτης.

    * Ο κ. Βουλγαράκης! Την ώρα που ο κυρ Αλογοσκούφης σκοτώνει τον κάθε Μήτσο της επικράτειας μπήγοντάς του ένα άγριο φοροπαλούκι στην καρδιά, ο Υπουργός-που-απέτυχε-παντού, ο κ. Βουλγαράκης δηλαδή, δηλώνει... φοροφυγάς και με τον νόμο!!! Οχι μόνον έφτιαχνε εταιρείες ως μη όφειλε, ενόσω ήταν υπουργός ο πρώην Κένταυρος της ΟΝΝΕΔ, αλλά τις έφτιαχνε και off shore για να γλυτώνει τους φόρους!!! Οχι κένταυρος - γαϊδούρι αναισθησίας ο ερίφης!

    * Σε τροπολογία του κ. Γεροντόπουλου προσθέτει κι άλλη τροπολογία ο... Αγνωστος Χι, προκειμένου να γλιστρήσει στη Μονή Βατοπεδίου (βοήθειά μας) λαχταριστό φιλέτο γης, απ' αυτά που τα μοναστήρια βαφτίζουν παλιάμπελα και τα τρώνε λάχανο. Ο κ. Γεροντόπουλος αυτοανακηρύσσεται βλαξ, ο κ. Κιλτίδης προσπαθεί να καρφώσει τον προηγούμενο Υπουργό και πάνω στη φάση χτυπάει ο Τατούλης.

    * Αυτή δεν είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι συμμορία που αλληλοσπαράσσεται στο «ρεστωράν» της Ντόρας.

    * Αυτοί δεν είναι Υπουργοί είναι Μέτοχοι σε Μετόχια.

    * Αυτή δεν είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι βασικοί μέτοχοι σε off shore, και παντελώς αμέτοχοι σε ό,τι έχει σχέση με το αείμνηστο εκείνο «σεμνά και ταπεινά». Σεμνά και ταπεινά στο πουθενά.

    Οι άνθρωποι είναι «αργότερα - αργότερα φανήκανε δυο κότερα» - κι από πίσω ο Βουλγαράκης! Διότι, ως γνωστόν, το κότερο σέρνει καράβι...

    * Ουδέποτε δούλεψε στη ζωή του ο κ. Βουλγαράκης και είναι δισεκατομμυριούχος! Κι όμως κυβερνάει τις ζωές εκατομμυρίων φτωχών Ελλήνων...

    STATHIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρέ μπαμπαλάκι ιπτάμενε,σού είπα
    τήν ημερομηνία:
    16 Νοεμβρίου+1=17Νοεμβρίου
    κάι άλλαξε τό σύνθημα Καραμανλής ή
    τάνκς σέ, Καραμανλής ή 17νοεμβροτρο
    μομοκρατία?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΑΣ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ....,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έφα pasok pisinous την ομηρεία της κυβέρνησης από μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία......η Ελλάδα δεν είναι Αυστρία ούτε Δανία, όπου με μία έδρα πλειοψηφία μπορείς να κυβερνήσεις όσο γουστάρεις. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα και, ακόμη χειρότερα, η ΝΔ είναι ΝΔ. Αντε να τους μαζέψεις!


    Thank you pasok πίπονους για το μάθημα φασισμού - "παιδί" του Βαγγέλη δεν είσαι?

    Πρέπει δηλαδή η έκφραση να τιμωρείται με αποκεφαλισμό όπως επί Παγουρόπουλου.....

    Γρήγορα στο μπάρκο να σε "αυγοκόψει" ο Φιλιππίνος γιατί έχεις κώλο σερπαντίνα και άντερο σεντίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. epestrepsan ta megala kariofilia tis dimosiografias mayrismena na asxolithoun me tin timi tis ntomatas.ola afta ta xronia den ton evlepan ton voulgaraki sta panel pws itan stin nirvana tou;to mati allou.sa na leme sas exw gramenous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιαννακη η Ολγα Τρεμη?
    Ή μονο οη Νεα Δημοκρατια?

    Εσυ τρεμεις καμμια σταλα ρε μπαγασα μη σε κραξουνε για τις μπαρουφες που γραφεις?

    Και γιατι το ψευτικο ονομα? Δεν μπορεις τουλαχιστον να βαλεις ενα ψευδωνυμο οπως Daedalus, δεν ειναι ασχημο προκειμενου να νομιζεις οτι δουλευεις καποιους!

    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΑΚΑΡΙ ΣΕ 22 ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΨΟΦΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΙΖΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΠΟΤΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ,ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ ,ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ,ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 7:35 μμ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ, ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΡΕ ΒΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση