GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

3η Σεπτεμβρίου 2008...

.. Γράφει ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ. . Στις 3 Σεπτέμβρη 2008 στο Θησείο κάτω από την Ακρόπολη, παγκόσμιο σύμβολ...

..
Γράφει ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ.
.
Στις 3 Σεπτέμβρη 2008 στο Θησείο κάτω από την Ακρόπολη, παγκόσμιο σύμβολο του ελληνικού δημοκρατικού πολιτισμού, κοντά στην αρχαία Πνύκα, σύμβολο της αρχαίας αθηναικής δημοκρατίας, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοίνωσε την δική του "διακύρηξη".
Ας θυμηθούμε μερικά λόγια του νέου μεγάλου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, άξιου συνεχιστή του Περικλή, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου και των άλλων καταξιωμένων ηγετών του ελληνισμού, ο οποίος με την δική του διεθνώς ανανωρισμένη προσωπικότητα, βάζει τη δική του προσωπική σφραγίδα στην πορεία του ελληνισμού, πριν ακούσουμε τη "νέα διακύρηξη":
"Συντρόφισσες και σύντροφοι, Νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ, νέες και νέοι απ' όλη την Ελλάδα, σήμερα, είναι η δική σας ώρα. Η ώρα να γράψετε εσείς τη δική σας σελίδα στην ιστορία του Κινήματός μας. Ένα Κίνημα για το οποίο είμαστε περήφανοι. Περήφανοι για τις αξίες του Κινήματος, περήφανοι για την ιστορία του Κινήματος, περήφανοι για το έργο του Κινήματος, περήφανοι ακόμα περισσότερο για τους αγώνες του Κινήματος."
"Η χώρα δοκιμάζεται. Ο πολίτης δοκιμάζεται. Δοκιμάζονται από τη σημερινή κρίση στην οικονομία μας. Αυτή είναι κοινή διαπίστωση όλων. Μας λέει και πάλι η κυβέρνηση, ότι αυτή δεν έχει καμιά ευθύνη. Παλαιότερα, μας έλεγε ότι, «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ». Σήμερα, μας λέει ότι, φταίει η διεθνής οικονομική κρίση. Λέει ψέματα. Και όπως πάντα, δεν τολμά να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Δεν φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας καταρρέει. Δεν φταίει και γι? αυτό η διεθνής οικονομική κρίση. Η διαφθορά και η αδιαφάνεια έχουν σπάσει ρεκόρ. Δεν μας φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό. Η κυβέρνηση στερεί τις επιστροφές φόρων από τους αγρότες. Δεν μας φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό.Τα νοσοκομεία δεν έχουν το απαραίτητο, στοιχειώδες προσωπικό για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δεν μας φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό. Η δημόσια παιδεία καθημερινά υποβαθμίζεται. Και πάλι, δεν μας φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό. Σοβαρά μέτρα πυροπροστασίας δεν πήρε η κυβέρνηση, παρά την περσινή εμπειρία. Και πάλι, δεν μας φταίει η διεθνής κρίση γι' αυτό. Φταίει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, μια πολιτική που μας οδηγεί σε συλλογική χρεοκοπία. Χρειάζεται αλλαγή πορείας και άμεσα. Ο τόπος χρειάζεται διαφορετική οικονομική πολιτική, με ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, μια νέα αντίληψη ανάπτυξης, που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά μας και που θα μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα, αδιέξοδα τα οποία έχει δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία. Στροφή στην «πράσινη οικονομία» που αξιοποιεί το περιβάλλον μας. Κράτος δικαίου, κράτος πρόνοιας, που εγγυάται σιγουριά για τον πολίτη. Επένδυση στον άνθρωπο, επένδυση στην ποιότητα, στην παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία, που εγγυάται αξία και ποιότητα για το ελληνικό προϊόν."

Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και τη δημοκρατία πρέπει να είναι ο κοινός τόπος των δύο διακηρύξεων και αποτελεί το κοινό στοιχείο της συνέχειας του Κινήματος. Χρέος κάθε δημοκράτη είναι να αγκαλιάσει την συγκέντρωση η οποία είναι ανοιχτή και για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου. Αγέρωχα νειάτα, περήφανα γηρατειά αγκαλιάστε το νεο ΠΑΣΟΚ και τον άξιο ηγέτη του Γιώργο Παπανδρέου. ΄Ηδη οι πρώτες δημοσκοπήσεις έδειξαν το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. και υπεροχή της ηγετικής προσωπικότητας του Γιώργου Παπανδρέου, κάτι που θα σταθεροποιηθεί τις βδομάδες που έρχονται και θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια σαρωτική ΝΙΚΗ στις εκλογές που έρχονται.
Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, σε μία από τις αίθουσες του ξενοδοχείου «Kίνγκ Πάλας» στην οδό Πανεπιστημίου, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ" "Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι πολιτικό Κίνημα που αγωνίζεται για τους ακόλουθους στόχους:
Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Δημοκρατική Διαδικασία"
Ας θυμηθούμε μερικά σημεία της διακύρηξης:
"Βασικός κυρίαρχος στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του έθνους και στην υπηρεσία του λαού. Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ' όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας."
"Η Ελλάδα ακολουθεί δυναμική ανεξάρτητη πολιτική με στόχους: την εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας, την κατοχύρωση της αδέσμευτης λαϊκής κυριαρχίας και την καλύτερη δυνατή πραγμάτωση των επιδιώξεων του ελληνικού λαού. Σαν χώρα που είναι ταυτόχρονα στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, κάνει την παρουσία της αισθητή και στους τρεις αυτούς χώρους."
-----------------------------------------------

57 σχόλια

  1. O KOYTSOYKOS EINAI O KALYTEROS
    TETOIOUS 8ELEI O LAOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GLYPSE KATI THA BGEI STO TELOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συντροφοι...μας προδωσατε και τα κονομησατε εις βαρος του αμοιρου Ελληνικου λαου οσο ησασταν την εξουσια...το χρηματιστηριο εγινε ο θεος σας και οι..πισινες σας..οι ιδιοι που κανατε την διαφθορα επιστημη, οι ιδιοι διακυρησσετε σημερα την..καθαρση!..γινατε η αιτια να επιστρεψει η γ...η η Δεξια...και τωρα ελπιζετε οτι εχουμε ξεχασει για να στειλουμε παλι πισω στο μελι της Εξουσιας...σας ευχαριστουμε αλλα ΟΧΙ δεν θα παρουμε..εσεις θα παρετε ακτι απο εμας και μαντεψτε τι...: τα αρχ...δια μας!!! αυτα θα παρετε νεοπλουτοι πασοκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ω ρε μεγαλεία, ο δεύτερος Περικλής (ο πολιτευόμενος), ο διάδοχος του Βενιζέλου (Σοφοκλή)... καλά, γιος του Αντρέα είναι και φαίνεται. Από τους πολλούς συμβολισμούς θα του μείνει τελικά η καζούρα που του κάνουν οι διάφοροι, κυρίως οι δικοί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουτσούκο,
    γλειψ γλειψ, όλο και κάτι θα βγει... αλλά δεν φτουράει ο Γιώργος, έχεις δικτυωθεί σε κανένα διάδοχο; Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μραβο Ανασταση...ειμαστε μαζι σου
    σηκωνεις στις πλατες σου ολο το Πασοκ
    και παλι μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε εποχή έχει τα δικά της δεδομένα .
    Άλλη η παγκόσμια κατάσταση ,με δύο υπερδυνάμεις,το 1974.
    Τελείως διαφορετική η κατάσταση στα Βαλκάνια.
    Άλλη η Ελληνική κοινωνία του 1974 με το ένα τρίτο των εργαζομένων Ελλήνων μετανάστες στο εξωτερικό λόγω έλειψης μεροκάματου εδώ ,άλλη η κοινωνία σήμερα με τις Ουκρανέζες να μας καθαρίζουν τα σπίτια έστω και .. άπαξ της εβδομάδας !!!
    Οι Έλληνες δεν πεινάνε αλλά θέλουν όλοι καλύτερη δουλειά,καλύτερη παιδεία , ασφάλεια απέναντι στην αυξημένη εγκληματικότητα ,προστασία του περιβάλλοντος .
    Το να αρχίσουμε λοιπόν να απαγγέλουμε την διακύρηξη της 3ης Σεπτέμβρη , θα κάνει τα εγγόνια μας να χαμογελάσουν ειρωνικά.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη νοθεία απο τους δεξιους, στη τελική ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ολομέλεια της Βουλής, με καταστροφή και αντικατάσταση των ψηφοδελτίων.
    Καταλυθηκε η δημοκρατια απο τους ολιγαρχικους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα κ.δρ. σάλτα καί γαμήσου.
    Πρώτη φορά διάβασα ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΠΑΛΑΙΟΠΑ
    ΠΑΝΔΡΕΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
    Συγκρίνεις τόν Βενιζέλο μέ τόν Ανδρέα
    ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ?
    Αναστάσης(τά ψεύτικα τά λόγια τά..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕΓΑΛΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. OK, George, keep walking... Όχι από 'κει, ρεεεεε, είναι γκρεμός! Από την άλλη, λεβέντη μου, από την άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Ας θυμηθούμε μερικά λόγια του νέου μεγάλου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, άξιου συνεχιστή του Περικλή, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου και των άλλων καταξιωμένων ηγετών του ελληνισμού,...¨"

    @Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος

    Τα ληγμενα σου πανε μια χαρα

    ρε μπαγασα!!
    περνας καλα εκει πανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ληγμένα παίρνεις ή κάνεις πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. .


    "..... του νέου μεγάλου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου ....."


    ΑΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΣΚΑΤΟ ΓΛΥΦΤΗ !!


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ βλέπω να πληρώνουν οι βουλευτές που βγήκαν στις τηλεοράσεις και συκοφαντούσαν του 2-3 βουλευτές της εφορευτικής επιτροπής με την αστική διαδικασία (αφού ποινικά δεν διώκονται λόγω ασυλίας) 1-2 εκατομμυριάκια. Καθένας από Ρέππα, Πετσάλνικο και 1-2 άλλοι θα ξηλωθούν σίγουρα. Ο Γιώργος δεν θα πληρώσει, απαλλάσσεται λόγω εγνωσμένης βλακείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ANTE RE KARAGIOZO POU THES KAI PSIFO. 20 XRONIA TO GAMISATE TO KRATOS KAI TON LAO MAZI. FAGATE, KLEPSATE, ALLAXATE OLOKLIRI TIN KOULTOURA TOU ELLINIKOY LAOU STO MPAXTSISI KAI TO KLEPSIMO, KAI THELETE PALI PSIFO. PREPEI NA EISAI POLI MALAKAS AN NOMIZEIS OTI O KOSMOS SAS XEHASE...I OTI ME KAINOURGIO ARXIGO PISTEVEI OTI EXETAI ALLAXEI. OI IDIOI ALYTES THA FANE XANA OPOS KAI PRIN THN ND. KAI TA DYO KOMATA SAS PIASTITE XERI XERI KAI AI STO..DIAOLO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χα,χα να ποσταρεις συχνα..το γελιο φαιρνει μακροζωια,ευχαριστουμε.χα,χα ο γιωργακης συνεχιστης του περικλη..ρε μεγαλε εισαι γιγαντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ..

    ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. de mas xezeis re ntalara....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. andrei, εαν ζεις
    ε, να πας να πηδηχτεις!

    Εξω απο τη χωρα τα σοσιαλητικα
    αλλοδαπα ρεμαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ 'ΒΓΑΛΕ ΠΕΡΑ ΠΕΡΥΣΙ "ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΦΩΤΙΕΣ"
    (ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΓΛΥΦΕΙ)

    ΠΑΕΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΥΛΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

    ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.

    ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΗΜΟΣ . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μας πούλησαν Ανδρέααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βρε παπαγαλακι,κανεις μπαμ απο μακρυα...εισαι ο νοθος γιος του Εφραιμ το ξερεις αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαμερποι και ευτελοι οντα της Δεξιας,παρτε το μπουλη σας τη νατασα σας και μαζι με το ζαχοπουλο να κανουν το τριγωνο που τους το χαλασε η Τσεκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δόκτορα
    βλέπω ξαμολύθηκες απο τώρα για ψηφαλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. παλι τα ληγμενα σου πηρες ντοκτορ;.τι 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ τσαμπουνας το ιδιο ειναι το 1974 με το 2008; εχουν 34 χρονια διαφορα ο κασμοσ εχει ερθει ανω κατω .εαν το δωσω και το διαβασει ενας 18αρης το κειμενο θα του φανει οτι διαβαζει παλαιοντολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δρ.Ανασταση προχωρα
    σε θελει ολη η χωρα.
    10.000 ΕΥΡΩ και αλλα πολλα μπερεκετια σε περιμενουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΟΚΤΟΡ,ΑΛΛΑ ΤΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. AKOMH KAI ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΝΤΡΕΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ...
    Ο ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. DOSTA OLA FIORGO!!
    PASOK KAI XERO PSOMI !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιώργος, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Κουτσούκος κλπ...
    Αυτη ειναι η σωστη σειρα στο ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "...του νέου μεγάλου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, άξιου συνεχιστή του Περικλή, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου και των άλλων καταξιωμένων ηγετών του ελληνισμού.."

    Ή αλλιώς, όταν η μαλακία χτυπάει μετά τα 50...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ρε μπαγασα!!
    περνας καλα εκει πανω..

    2 Σεπτέμβριος 2008 12:35 πμ Μπράβο ρε φίλε τι μου θύμισες ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ.Θεός συγχωρέστον. Να 'σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. SYGNOMI ALLA ME THN DHMOSKOPHSH POY OI PSIFOFOFOROI TOY PASOK THEOROYN KATA 49% YPEYTHINO TON GEORGE GIA TA XALIA TOY PASOK,TI KANOYME;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στρακαστρούκα η βόμβα του γιωργάκη - χαίρεται και χαμογελάει ο Μπέννυ




    MΆΓΚΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΠΙΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Είναι θετικό το ότι, βάσει της έρευνας που δημοσιεύθηκε προχθές στο ΒΗΜΑ, το ΠαΣοΚ συγκεντρώνει την προτίμηση του 28,1% των ερωτηθέντων, ενώ τον περασμένο Απρίλιο σε έρευνα της ίδιας εταιρείας (Κάπα Research) είχε πιάσει το 25,8%. Υπό αυτό το πρίσμα το γεγονός είναι οπωσδήποτε θετικό- αλλά δεν είναι και τίποτε περισσότερο από αυτό, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας από τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης.

    Διαβάζοντας τα στοιχεία αυτά το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής φανταζόμουν ότι η δημοσιοποίησή τους θα γινόταν δεκτή από τους εκπροσώπους του ΠαΣοΚ με πνεύμα ρεαλισμού, χωρίς έπαρση και πομπώδη φρασεολογία. Είχα όμως μόλις επιστρέψει από τις διακοπές και μαζί με τα πολλά άλλα που είχα ξεχάσει φεύγοντας από την Αθήνα ήταν και η ύπαρξη του κ. Γιάννη Ραγκούση...

    Το ίδιο βράδυ στα δελτία ειδήσεων μπορούσε κανείς να ακούσει τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ να διαπιστώνει- με την οίηση του σίγουρου νικητή στη φωνή- ότι «χωρίς αμφιβολία, βιώνουμε τον επίλογο αυτής της κυβέρνησης» . Ενδεχομένως να πρόκειται για τον επίλογό της. Από πού όμως πηγάζει η βεβαιότητα του κ. Ραγκούση; Μήπως από το ότι μόλις το 22,8%, στην ίδια δημοσκόπηση, θεωρεί τον αρχηγό του ΠαΣοΚ καταλληλότερο για την πρωθυπουργία; Ισως στη σκέψη του κ. Ραγκούση η χαμηλή εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων στις ικανότητες του κ. Γ. Παπανδρέου να αποτελεί πλεονέκτημα, διότι συνεχίζει τη δήλωσή του ως εξής: «Εμείς,ο Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ, έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μας να διαμορφώσουμε αυτά που έρχονται». Εν τούτοις, με την αμέσως επόμενη πρότασή του ο κ. Ραγκούσης επιτρέπει στον ακροατή την υποψία ότι μπορεί να αστειεύεται, διότι παρ΄ ότι μας έχει διαβεβαιώσει για την απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης του ΠαΣοΚ, μας παραπέμπει στις «calendas graecas»: «Υπό αυτή την έννοια,ες αύριον τα σπουδαία, με το σχέδιο και τις πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν μαζί με τον λαό να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση,να δώσουμε πάλι ελπίδα στους πολίτες».

    Δεν ξέρω πόσο τολμηρό μπορεί να είναι το χιούμορ του κ. Ραγκούση, αλλά δεν φαντάζομαι ότι ως σχέδιο εξόδου από την κρίση εννοεί το σύνθημα του ΠαΣοΚ περί «πράσινης οικονομίας»- και μάλιστα σε μια χώρα με πληθυσμό ο οποίος στην πλειονότητά του προφανώς αδιαφορεί για το φυσικό περιβάλλον. Το μόνο σχέδιο που διαφαίνεται μέσα από τη γενναιόδωρη προς όλους ρητορική του ΠαΣοΚ είναι η προσπάθεια να κρύψει από φίλους και ψηφοφόρους την αναγκαιότητα δομικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την περιστολή του δημόσιου τομέα και της παρεμβατικότητας του κράτους στην οικονομία. Η προσπάθεια, δηλαδή, να πείσει τους ψηφοφόρους ότι δήθεν υπάρχει ένας άλλος, ουδόλως προσδιοριζόμενος τρόπος, ανεξιχνίαστος από όλους πλην της πεφωτισμένης ηγεσίας, ώστε τα πάντα σε τούτον τον τόπο να παραμείνουν ως έχουν και κανείς να μη θιγεί. Θαυμάζω, ομολογουμένως, την πίστη του κ. Ραγκούση και σέβομαι τον ηρωισμό της στάσης του. Ας μου επιτραπεί όμως να αμφιβάλλω σοβαρά για την καθαρότητα της αντίληψής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ειλικρινά δεν κατάλαβα: η πολυδιαφημισμένη βόμβα που ετοίμαζε το ΠαΣοΚ για να ανατρέψει την κυβέρνηση ήταν τελικά αυτή η ιστορία με τα ψηφοδέλτια του Αγοραστού και της Φεβρωνίας; Διότι αν αυτό ήταν η βόμβα και αν αυτή η βόμβα επρόκειτο να ανατρέψει την κυβέρνηση ή έστω να τη στραπατσάρει, τότε η κυβέρνηση μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Με κάτι τέτοιους στην αντιπολίτευση δεν θα πέσει ποτέ!

    Εκτός κι αν ακολουθεί κάτι άλλο, το οποίο αγνοώ. Διότι αρνούμαι να πιστέψω ότι το ΠαΣοΚ περίμενε τρεις μήνες για να αποκαλύψει με τόσες τυμπανοκρουσίες ότι ένας βουλευτής της ΝΔ άλλαζε ψηφοδέλτια σε ψηφοφορίες με προδιαγεγραμμένο (και επιτρέψτε μου να πω: αδιάφορο... ) αποτέλεσμα.

    Τουλάχιστον όχι το ΠαΣοΚ που ήξερα τόσα χρόνια. Και το οποίο συνήθιζε να κάνει και πολιτική και αντιπολίτευση με πιο ουσιαστικούς όρους.

    Αντιθέτως, η καταγγελία θα είχε ίσως μεγαλύτερη βαρύτητα αν το ΠαΣοΚ εγκαλούσε την κυβερνητική παράταξη για ηλιθιότητα. Διότι θα πρέπει ειλικρινά να κινούνται οι άνθρωποι στο ανώτατο όριο ανοησίας για να στήσουν μια ολόκληρη μηχανή αλλαγής ψηφοδελτίων σε ψηφοφορίες για τις οποίες ήταν εκ προοιμίου γνωστό ότι δεν συγκεντρώνουν 180 ψήφους, άρα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

    Για να είμαι σαφής: τους έχω άξιους να το κάνουν. Και για να είμαι σαφέστερος: δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν το έκαναν. Μόνο που δύσκολα αποδεικνύεται τι ακριβώς συνέβη και ακόμη δυσκολότερα ό,τι συνέβη θα τσαλακώσει την κυβέρνηση. Η περίφημη «βόμβα» θυμίζει έντονα στρακαστρούκα.

    Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διδακτική αυτή ιστορία μάς λέει περισσότερα για το ΠαΣοΚ παρά για τη ΝΔ. Μας λέει πολλά για ένα κόμμα το οποίο φαίνεται να έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνική πραγματικότητα και το οποίο έχει απολέσει την ευχέρεια ψύχραιμης στάθμισης των πολιτικών πραγμάτων.

    Διότι αν θεωρούν ότι στη σημερινή Ελλάδα της οικονομικής δυσπραγίας και της κυβερνητικής αποτυχίας, στην Ελλάδα όπου τίποτε δεν λύνεται και τίποτε δεν προχωράει, η όποια κυβέρνηση μπορεί να κλονιστεί επειδή δύοτρεις ηλίθιοι έστησαν μια ίντριγκα σε κάποιες αδιάφορες ψηφοφορίες της Βουλής, τότε οι άνθρωποι είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι.

    Κι αυτό ακριβώς τους λένε οι δημοσκοπήσεις. Οτι για να πέσει μια κακή κυβέρνηση δεν αρκεί να είναι κακή.

    Χρειάζεται και μια αντιπολίτευση που θα τη σπρώξει. Χρειάζεται δηλαδή ακριβώς αυτό για το οποίο το ΠαΣοΚ αποδεικνύεται ανίκανο.

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ούτε 48 ώρες χαράς δεν μπόρεσε να απολαύσει ο αγαπητός μας πρίγκιπας Geoffrey .
    Ενώ στην δημοσκόπηση της Kapa Research στο Κυριακάτικο Βήμα ο Geoffrey ξεπέρασε τον ΚΑΝΕΝΑ , στην δημοσκόπηση της GPO για το Mega ο Geoffrey βρέθηκε πάλι δύο μονάδες πίσω από τον ΚΑΝΕΝΑ .

    Poor Geoffrey Keep Walking

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Giorgo proxora allaxeta ola!!!
    me neous mprosta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μεγάλε Κουτσούκο ολοι οι γνησιοι οι πασοκζηδες ειμαστε μαζι σου....
    Οταν ολοι σιωπουν στις παραλιες και παιρνουν τζαμπα βουλευτικους μισθους εσυ σηκωνεις στις πλατες σου ολο το Πασοκ ~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Χρέος κάθε δημοκράτη είναι να αγκαλιάσει την συγκέντρωση η οποία είναι ανοιχτή και για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου. Αγέρωχα νειάτα, περήφανα γηρατειά αγκαλιάστε το νεο ΠΑΣΟΚ και τον άξιο ηγέτη του Γιώργο Παπανδρέου.

    FAINETAI TO PADDI KA8AROAIMOS ANDREOPAPANDREIKOS O KOUTSOYKOS!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αληθευει κ. Δρ ....οτι εχεις επαφες με Barack Obama ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κανενας πληρωμενοσ γλυφτης τοης δεξιας δεν φανηκε ακομα...

    μαλλον θα σκιζουν ψηφοδελτια στη βουλη!!

    Αθανατη Δεξια !!! μετα τα δενδρα τωρα σκιζετε και τα δικασας ψηφοδελτια


    Γιωργο προχωρα με Κουτσουκο Μαριλιζα και ΠΑΣΠ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τελος Επιτελους ...
    ολοι οι πουλημενοι γλυφουν τον Κωστάκη

    επιτέλους κάποιος μιλάει υπέρ του Γιώργου!!!
    Εύγε Τασο και συντομα στα Βουλευτικα ερανα

    Σε χρειαζομαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. http://jimmy278.blogspot.com/2008/09/press-gr.html

    Τρίτη, 2 Σεπτέμβριος 2008
    Εκπληκτικο κειμενο του Αναστασιου Κουτσουκου δημοσιευει το press-gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. wolf: Εκπληκτικο κειμενο του Αναστασιου Κουτσουκου δημοσιευει το ...press-gr

    Εκπληκτικο κειμενο του Αναστασιου Κουτσουκου δημοσιευει το press-gr. ......Ας θυμηθούμε μερικά λόγια του νέου μεγάλου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κ. ...



    jimmy278.blogspot.com/2008/09/press-gr.html - 105k - Πριν από 12 ώρες - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες σελίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. signomi vre paidia,poy einai aytoi poy edinan paratasi sto george,diamantopoulou........se ligo o karamanlis paei gia triti tetraetia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κόβε λόγια κόβε λόγια μη μας πάρουνε χαμπάρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΦΑΣ δήλωσε:

    "ΑΨΟΓΗ, ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΦΑΝΗΣ η διαδικασια"

    ....οτι και να λες δημητρη μου- δημητρη μου...υπάρχει VIDEO που δεν μπορει να αμφισβητηθεί απο ΚΑΝΕΝΑΝ..

    φαινεται καθαρά και τα ψηφοδελτια που πάνε ΑΠΟ ΔΩ και απο ΚΕΙ, και τα άλλα που μπαίνουν στην ΤΣΕΠΗ ...και ..και ...


    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΟΛΟΙ 3-9-2008 ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ 17:30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Φίλε Δρ Αναστάσιε Κουτσούκο, με τέτοιο εμετικό λιβανωτό που κάνεις στον Ζώρζ, κοντεύει να νομίσει ο κόσμος ότι στις επόμενες εκλογές θα κατέβεις υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!!!!

    Εν πάση περιπτώσει, μέχρι τότε θα μπορούσες να ασχοληθείς με το πότε το Κόμμα σου θα επιστρέψει τα λεφτά που ο Τσουκάτος και τα στελέχη της SIEMENS Γερμανίας λένε ότι έδωσαν στο Κόμμα σου, στον Α. ΡΟΚΟΣ (μάλλον πρόκειται για τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, τον...Νέλσωνα), στον Γκρομίκο κλπ.
    Αν δεν ξέρεις απο πού να πρωτοαρχίσεις, θα μπορούσες να ρωτήσεις σε πρώτη φάση τον Μαντά, τον Αυγερινό και τον Σκαρπέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 3η Σεπτεμβρίου 2008... | MeΓράφει ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ. . Στις 3 Σεπτέμβρη 2008 στο Θησείο κάτω από την Ακρόπολη, παγκόσμιο σύμβολο του ελληνικού ...


    www.me.gr/radar/view/3h-Septembrioy-2008*14744 - 24k - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες σελίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δρ.Ανασταση προχωρα
    σε θελει ολη η χωρα.

    6.500.00. daneismenoi ellines

    350.000 stitia katasxonta!!
    ND = klopi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ena xrono meta!!!

    -------------
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

    ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ

    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
    Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!

    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση