GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγωγή ποδηλάτη...

...κατά του δήμου Θεσσαλονίκης! . Με αφορμή την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στις 22 Σεπτεμβρίου, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή για την π...

...κατά του δήμου Θεσσαλονίκης!
.
Με αφορμή την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στις 22 Σεπτεμβρίου, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή για την περίπτωση ενός ποδηλάτη ο οποίος έπεσε θύμα ατυχήματος τον Ιανουάριο του 2007 στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας.
Συγκεκριμένα, στις 24 Ιανουαρίου του 2007, σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριακάτικου Αγγελιοφόρου, τον περασμένο Μάρτιο, ο ποδηλάτης, καθώς κινούνταν στο ύψος του Ιντέρνι, στο γλυπτό του Ζογγολόπουλου, πέρασε μέσα από έναν «λάκκο» στο πλακόστρωτο της παραλίας, που είχε δημιουργηθεί από την αφαίρεση τριών πλακών. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί κάταγμα κεφαλής κερκίδας στο δεξί χέρι.
Το θύμα έχει καταθέσει αγωγή κατά του δήμου Θεσσαλονίκης, τον οποίο θεωρεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ για την κατάσταση του πλακόστρωτου στη νέα παραλία. Από την πλευρά του, ο δήμος αποποιείται των ευθυνών του, υποστηρίζοντας ότι ευθύνη έχουν το ΥΠΕΧΩΔΕ, η Κτηματική Υπηρεσία του νομού Θεσσαλονίκης και η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, αποκρύπτοντας, ωστόσο, ότι ήταν εκείνος που τοποθετούσε για πρώτη φορά τις πλάκες πριν από περισσότερα από 25 χρόνια, όταν διατηρούσε δικά του συνεργεία και δεν παραχωρούσε- ουσιαστικά- την ευθύνη συντήρησης του πλακόστρωτου σε ιδιώτες εργολάβους, όπως κάνει σήμερα.
Θα παρακαλούσα θερμά να προβάλλετε την υπόθεση με στόχο όχι τόσο την ηθική δικαίωση του θύματος, όσο την ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που κρύβει η Νέα παραλία για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, οι οποίοι αυξάνονται εντυπωσιακά. Επίσης, η συμβολή σας θα είναι αποφασιστικής σημασίας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών να διεκδικούν τα (προφανή) δικαιώματά τους, τα οποία παραβιάζονται σε καθημερινή βάση.

---------------------------------------

13 σχόλια

  1. exei kammia syggenia me ton george;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο περισσοτερες αγωγες, τοσο καλλιτερα, μια και η δημοσια διοικηση εχει την ταση να πεταει το μπαλακι σε αλλες υπηρεσιες με αποτελεσμα να γελοιοποιειται το παραπονο του πολιτη. Ετσι θελουν φαινεται, με μεγιστη δημοσιοτητα των παραπονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμπαρίσταμαι στον πόνο του συμπαθούς ποδηλάτη, αλλά έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις

    1. Τι δουλειά ειχε να κινείται με τροχοφόρο, σε χώρο για πεζούς.

    2. Πού χάζευε και δεν είδε την λακούβα.

    3. Με πόσα έτρεχες, βρε αθεόφοβε, σε χώρο για πεζούς, ώστε να πάθεις τέτοια ζημιά όταν έπεσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΙ ΜΠΑΖΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΤΥΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ ΚΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΟΙ,ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΡΕΣ ΣΥΜΒΙΕΣ-ΑΝ ΕΧΟΥΝ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΠΕΦΤΕ ΜΕΣΑ Η ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ,ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ?Η ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΒΑΡΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ...ΠΟΛΗ ΗΛΙΘΙΩΝ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑΔΩΝ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ(ΤΗΝ ΠΟΛΗ) ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://ellinorthodoxosxr.blogspot.com/2008/09/blog-post_8586.html

    ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

    Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2008
    ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΒΡΑΙΑ;


    Είναι η Μαρία Δαμανάκη,η γνωστή σε όλους πρωταγωνίστρια των γεγονότων του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 εβραϊκής καταγωγής;



    Ασφαλώς και είναι.



    Η ''σιδηρά κυρία'' της Ελληνικής Αριστεράς που πρώτα ήταν μέλος της προσωποποίησης της υποστήριξης των αναρχικών δηλαδή του Συνασπισμού, και μετά απεφάνθη οτί στο ΠΑΣΟΚ θα είναι καλύτερα, αφού εκεί είναι πιό....δικομματικό το κλέψιμο παραδέχθηκε πρίν χρόνια σε ελληνική εφημερίδα οτι είναι εβραία με εκφράσεις τύπου:''Ναί,είμαι εβραία''(και περήφανη για αυτό)...





    Η ίδια η ,απο ότι φαίνεται, Marjam Damanaki έχει δηλώσει στα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων της 3-12-1996 οτι είναι Ισραηλίτισα(να μη λέμε συνέχεια εβραία γιατί αυτό κάποιους πειράζει).





    Έτσι λοιπόν για να σχηματίσουμε καλύτερα τη γνώμη μας επι του θέματος άς ρίξουμε και μια ματία στο γνωστό και πολυ-κυνηγημένο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη ''Εβραίοι,όλη η Αλήθεια'' οπου γράφει πολλά και για άλλους πολλούς



    Οπότε πάντα κάποιοι μύθοι ανατρέπονται...Αλλά δέν είναι δύσκολο κανείς να διαπιστώσει του λόγου του αληθές αφού η γυναίκα το έχει δηλώσει σε όλο τον κόσμο



    Εκτός απο αυτό,είναι αλήθεια οτι η εν λόγο βουλευτής έκανε αρκετές προσπάθεις για να αυτοκτονήσει;;;Και γιατί;





    Πάντως ως εκπρόσωπος της Αριστεράς είναι η ιδανική απο ότι φαίνεται


    Αναρτήθηκε από ellinorthodoxos στις 8:16 πμ
    0 σχόλια:
    Ανάρτηση Σχολίου

    Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα
    Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιας και ειμαι σαλονικιά να σας πω μερικά λογάκια γιατι φαινεται κάποιοι δεν εχουν ιδεα τι γινεται στην παραλία μας.
    Λοιπον το πλακόστρωτο της παραλίας ειναι για πεζούς αλλα ειναι και για τα ποδήλατα.Μάλιστα υπάρχει ποδηλατόδρομος αλλά δυστυχώς εντός αυτού κινουνται πεζοί..κινούνται μηχανάκια..κινούνται μαμαδες με καροτσάκια και απο την ανοιξη μέχρι και το φθινόπωρο κινειται το τρενάκι που μεταφέρει παιδακια για βολτα.Ετσι πολλοί ποδηλάτες ανακαστικά πηγαίνουν απο το πλακόστρωτο.Το οποίο ειναι γεμάτο τρύπες και λακούβες εδώ και χρόνια.Η δικαιολογία για το ότι δεν τις εφτιαχναν ήταν ότι σε λίγο αρχίζουν τα έργα για την ανάπλαση της παραλίας.
    Τα έργα έχουν αρχίσει πριν 2 χρόνια και μπήκαμε ήδη στον τρίτο χρόνο ενώ ένα μεγάλο μέρος της παραλίας γύρω στα 2,5 χιλ.ειναι αποκλεισμένο για τους πεζούς,λόγω έργων.
    Το υπολοιπο το οποίο και αυτο θα αναπλασθεί ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ενώ οι λακούβες και οι τρύπες έχουν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ή έχουν ανοιχθεί νέες.
    Οσον αφορά τον φωτισμό ειναι ελλιπης έως ανεπαρκης..σ'ολο το μήκος της παραλίας.
    Το βράδυ ειναι επικίνδυνο να κάνεις βόλτα εκει.Κινδυνευεις εκτός από τις λακούβες και τρύπες και απο ανώμαλους..ναρκομανείς..και κάθε λογής "φρούτο".
    Οσο για τον ποδηλάτη ΄΄εκανε πολύ καλά και ελπίζω και άλλοι να ακολουθησουν το παράδειγμα του ...γιατί ισως έτσι οι δημοσίες υπηρεσίες λειτουργήσουν υπεύθυνα και σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναλύστε το: Aρμόδιος=άχρηστος; (ενίοτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ 5:18 ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΥΠΟΛΗ ΜΑΣ Ή ΑΠΛΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ Ή ΓΛΥΨΙΜΑΤΟΣ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΝ. ΒΛΑΜΜΕΝΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣ ΣΤΗ ΛΑΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ Π Ε Ζ Ο Υ Σ=ΠΕΖΟΥΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ...ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΛΙΟΒΛΑΜΜΕΝΕ, Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΖΟΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΖΩΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΥΚΤΙΚΟΥΣ ΕΛΙΓΜΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ...ΟΠΟΤΕ ΓΛΥΦΤΗ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΡΗΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΜΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ...ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΛΟ. ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕΣ????ΑΝΤΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΜΙΑ ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός είναι ο μαλάκας ο Έλληνας. Στην φωτογραφία φαίνεται καθαρά ότι ο ποδηλατόδρομος, με τις κίτρινες γραμμές. Εκείνος όμως πήγε κι έπεσε στη λακούβα που είναι πολύ πιο μακριά, σε χώρο όπου περπατούν πεζοί. Συμφωνώ ότι σε κάθε ανάλογη περίπτωση κάποιος θα είχε το δίκιο με το μέρος του, αν π.χ. παραπατούσε και χτυπούσε. Αλλά ο συγκεκριμένος ποδηλάτης είναι κλάσσικό παράδειγμα μαλάκα έλληνα, που εμ που κάνει τη μαλακία του, εμ μετά ζητά ευθύνες από τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δέν μπορεί να πεί κανείς ότι ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και "φτερωτός γιατρός" έχει περισσότερο μυαλό απο ένα κουτορνίθι. Μπορεί όμως να πεί ότι, στις υπηρεσίες του Δ.Θ. τίποτε δέν δουλεύει πλέον όπως πρέπει.

    Και άς δούμε μόνο το παράδειγμα της νέας παραλίας - της δεύτερης μετά απο την Βυρηττό ομορφότερης παραλίας της Μεσογείου - δώρου του Θεού στην Θεσσαλονίκη, όπου χρόνια φτιάχνονται ή απλά αλλοιώνονται τα πλακόστρωτα με προσθήκες κάθε είδους ανοησίας αρχιτεκτονικής και λειτουργικής, για τα οποία ξοδεύονται εκατομμύρια σε ημετέρους απο τα εισπραττόμενα απο τους Λ/μούς της ΔΕΗ, για να αντιληφθούμε τους μηχανισμούς που μπλοκάρουν σήμερα την πόλη σε κάθε έκφανση της λειτουργικότητας και αποδοτικότητάς της.

    Και να πούμε ακόμα ότι, για να γίνουν όλα αυτά, που εδώ και τρία χρόνια τελειώνουν και όλο τελειώνουν, αγόρασαν και μετέφεραν καμιά 1000 πεύκα απο την Αυστραλία, τα φύτεψαν και αυτά τα καϋμένα κάηκαν, γιατί δέν φτούρησαν στην Ελλάδα. Ή μήπως ζήλεψαν τα ελληνικά πεύκα, που οι εργολάβοι τους κ. Δημάρχου τα απαξίωσαν;

    Μήπως όμως υπάρχει και κανένας καλύτερος; Υπάρχει κανένας επιτυχημένος Έλληνας, νοικοκύρης πρωτίστως, που θα δεχθεί να εγκαταλείψει τον τρόπο ζωής του, για να αφιερωθεί στο οποιοδήποτε πολιτικό πόστο, χωρίς να μπορεί ούτε κάν να διανοηθεί, πώς μπορεί να καθαρίσει την βρωμιά που είναι συνυφασμένη με το πόστο αυτό;

    'Αν έχετε πρόταση εδώ και τώρα
    παρακαλώ

    και ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10:24 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΖΕΙΣ ΑΛΛΟΥ...ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ "ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα ειδατε τα δενδρα στο καινουριο εργο στην παραλια κοντα στο ποσειδωνιο πευκοβελονες εβαλε ο ........οταν ανοιξει η αυλαια θα ειναι κωμωδια θα δειτε....,,,///???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση