GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή και τα ...πιστοδοτικά όρια του Εφραίμ!

. Μετά τις αποκαλύψεις του Press-gr , και Ερώτηση από 34 βουλευτές που ζητούν να γίνει έλεγχος στις Τράπεζες γα τον απατεώνα ηγούμενο ......

.
Μετά τις αποκαλύψεις του Press-gr, και Ερώτηση από 34 βουλευτές που ζητούν να γίνει έλεγχος στις Τράπεζες γα τον απατεώνα ηγούμενο...
.
Να που ήρθε και στη Βουλή το θέμα του πιστοδοτικού ορίου του Εφραίμ και της Μονής Βατοπεδίου από τις Τράπεζες.
Εμείς γράψαμε χθες (εδώ) ότι από δύο τουλάχιστον τράπεζες το όριο αυτό είναι 98 εκατ. ευρώ.
Σήμερα 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη κατέθεσαν Ερώτηση (ολόκληρο το κείμενό της εδώ) για τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης στην οποία αναφέρονται στη μία από τις δύο περιπτώσεις: "Η Μονή Βατοπαιδίου διατηρεί από το 2005 ανοικτό αλληλόχρεο χορηγητικό λογαριασμό ύψους 48.000.000 ευρώ σε τουλάχιστον μία Ελληνική Τράπεζα. Από τον λογαριασμό αυτό έως το τέλος Ιουλίου 2008 φέρεται να έχει προχωρήσει σε αναλήψεις ύψους 22.000.000 ευρώ.". Προσθέτει όμως πως "φέρεται ότι η συγκεκριμένη Τράπεζα δεν είναι η μόνη που έχει δώσει στην Μονή Βατοπαιδίου δυνατότητα για τέτοιου ύψους δανεισμό ή χρηματοδότηση".
Οι βουλευτές καταγγέλουν ότι «η διατήρηση ανοιχτών αλληλόχρεων χορηγητικών λογαριασμών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Τράπεζες από την Μονή Βατοπαιδίου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα τόσο ως προς το πρωτοφανές εύρος του τζίρου και των κερδοφόρων επιχειρηματικών δράσεων μίας Μονής, όσο και ως το ίδιο το γεγονός της χρηματοδότησης μίας Μονής από Τράπεζες με όρους που απολαμβάνουν ΜΟΝΟ οι πλέον πετυχημένες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας μας.». Κι ακόμη προσθέτουν με νόημα ότι "προβληματίζει η παροχή από μία Τράπεζα τέτοιων υπέρογκων πιστοδοτικών ορίων προς όφελος μίας Μονής, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παρουσιάζει ως βασική δραστηριότητά της την εμπορική ή επιχειρηματική ενασχόληση, εκτός αν είναι σε θέση να γνωρίζει εκ των προτέρων με βεβαιότητα και στοιχεία που πείθουν έναν Τραπεζικό Οργανισμό τις Κυβερνητικές επιλογές που θα της δώσουν λ.χ. τη δυνατότητα να κινηθεί επιχειρηματικά και κερδοφόρα στον τομέα του real estate ή να πολλαπλασιάσει σε διάστημα λίγων μηνών την αξία της ακίνητης περιουσίας της".
Ζητούν λοιπόν να γίνει έρευνα και ειδικότερα:
· Να διερευνηθεί η διαδικασία, αλλά και οι εγγυήσεις που δόθηκαν ήδη από το 2005 (ετήσιος τζίρος, ετήσια κέρδη, προσημειώσεις ακινήτων), προκειμένου μία Μονή που δεν φέρει την εμπορική ιδιότητα και δεν έχει ως σκοπό την επιχειρηματική δράση να κατορθώσει να λάβει τέτοιες δυνατότητες χρηματοδότησης, δυνατότητες που έχουν ελάχιστες μόνο και ιδιαίτερα κερδοφόρες και δραστήριες μεγάλες επιχειρήσεις, από τον Τραπεζικό τομέα
· Να αποσαφηνιστεί η χρήση και η αξιοποίηση των συγκεκριμένων τεράστιων ποσών χρηματοδότησης που φέρονται να κατέληξαν στη Μονή Βατοπαιδίου, ενόψει της εμπλοκής της στο τεράστιο Κυβερνητικό σκάνδαλο ζημιογόνων για το δημόσιο και χαριστικών για την ίδια την Μονή ανταλλαγών δημόσιας γης.
----------------------------------------------

9 σχόλια

  1. Μην ακούτε και αναπαράγετε μαλακίες!

    Ο Εφραίμ δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα.

    Μόνον όταν αποδειχθεί (που δεν πρόκειται) ότι κάποιοι τα πήραν χοντρά, θα αρχίσει να ελέγχεται ο ίδιος για ηθική αυτουργία σε απιστία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαιοδοσία να ελέγξει τον κουμπαρά του ίδιου και της μονής.

    Όσοι διαδίδουν ότι θα ελεχθούν τραπεζικοί λογαρισμοί του Εφραίμ είναι ψιλοαπατεώνες (και των δύο κομμάτων) που πάνε να κοροϊδέψουν τον κόσμο ώστε να στρέψουν την προσοχή του κόσμου μακριά από τους ίδιους.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ γραμμή επικοινωνίας Καρχιμάκη - Βερύκιου έχει εγκαταστήσει ο Κοντομηνάς στον ALPHA. ΕΞΙ κακουργήματα είναι πολλά για να τα καταπιεί ο νεόκοπος καναλάρχης, δίνοντας την ευκαιρία στο Βερύκιο να κονομήσει και στον Καρχιμάκη να ανέβει στην κομματική ιεραρχία.
    3 στους 3 κερδίζουν λοιπόν, ζήτω η "ενημέρωση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γατα ο κ,Καρχιμακης ολλα τα ξετρυπωνη και καλλα κανη.
    ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Εφραιμ πρεπει να κρεμαστη αναποδα.γιατι χρησιμοποισε το Αγιον Ορος και την Θρησκεια για προσωπικο του συμφερον.Και αλλοσ Εφραιμ εκανε τα ιδια και το 1985εκδιωχθηκε απο την Μονη Φιλοθεου και τωρα μεγαλουργη στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φωτιά και τσεκούρι στο παπαδαριό . ΄Οχι στην πίστη που ο καθένας την έχει όπως θέλει . ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ . Και γρήγορα μάλιστα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Βρισκόμαστε σε φάση κομματικής ακινησίας - μέχρις αφασίας - του κόμματος της κυβέρνησης. Για την εκκίνηση της κομματικής οικονομικής μηχανής, επιχειρείται η αφαίρεση της μίζας από τις μηχανές των αεροσκαφών της Ολυμπιακής, ώστε αυτή η μίζα να χρησιμοποιηθεί προεκλογικά από τα μαύρα κι άραχνα Ιερά Μεσιτικά Ταμεία της Ρηγίλλης.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.


    Νέα Δημοκρατία, Σχολή Σκανδάλων,
    Χορηγός Επικοινωνίας: ECONOMIST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4:17

    Γατα ο κ,Καρχιμακης ολλα τα ξετρυπωνη και καλλα κανη.
    ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ?

    ==============

    όταν ήρθε η νουδού στην εξουσία, κράτησε όλα τα πράσινα λαμόγια σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να της εξηγούν πώς τρώνε το μέλι από το βάζο.

    Αυτή τη στιγμή, τα ίδια πράσινα λαμόγια είναι που δαγκώνουν το χέρι που τους τάιζε και διαρρέουν σε καχριμάκη και κανάλια τα έγγραφα με τις άκομψες λαδιές των μαμούχαλων γαλάζιων.

    Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

    The Vomiting

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γανυμηδάκο που είσαι;

    Ελα μωρε συγγνωμη...

    Δεν θα σε ξανατρελλάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση