GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ του Εφραίμ ο Αλ. Μητρόπουλος!...

. Με αυτά τα στελέχη θέλετε να κυβερνήσετε, αύριο, κ. Παπανδρέου; . Του Γιάννη Παπαζήση . Μέχρι τώρα γνώριζα ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδ...

.
Με αυτά τα στελέχη θέλετε να κυβερνήσετε, αύριο, κ. Παπανδρέου;
.
Του Γιάννη Παπαζήση
.
Μέχρι τώρα γνώριζα ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου έχουν πάρει καθαρή θέση για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου καταγγέλοντας τους μοναχούς που μεταβλήθηκαν σε μεσίτες. Και κάποια παλικάρια βουλευτές του μπήκαν μπροστά στη διαλεύκανση του σκανδάλου.
Ακουσα όμως χθες το πρωί (της Τετάρτης) στον Alpha τον Αλέξη Μητρόπουλο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εμφανιζόμενο ως κολλητό του Γ. Παπανδρέου, να πλέκει κυριολεκτικά το εγκώμιο του Εφραίμ. Αγιογραφία του έκανε: τι ικανός, τι επιτυχημένος είναι... και όλα τα σχετικά.
Απορώ και οργίζομαι: Με αυτά τα στελέχη θέλει να μας κυβερνήσει ο Γ. Παπανδρέου; Διότι είναι βέβαιο ότι ο κ. Μητρόπουλος δεν τα είπε από πνευματική ανιδιοτέλεια όλα αυτά.
Δηλαδή, κάποιοι πάλι πάνω στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ θέλουν να ξανακάνουν τα προσωπικά τους παιχνίδια; Ελεος...
--------------------------------------

29 σχόλια

  1. pane gamhsou re ili8ie pou 8a eirwneuteis ton hgoumeno! brise to kratos kai tis kybernhseis kai ase yshxo to monasthri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει "διελεύκανση" του σκανδάλου. Όλα ήταν γνωστά, εδώ και χρόνια - και οι κύβοι των γεγονότων έμπαιναν ο ένας πάνω στον άλλον, καθώς περνούσε ο καιρός.

    Ώσπου ήρθε μία στιγμή που οι πράσινοι διαπίστωσαν ότι το βάρος της κοπριάς είναι μεγαλύτερο προς την μπλε μεριά από ότι στην δική τους - μετά και την μεταβίβαση του ολυμπιακού ακινήτου.

    Και φυσικά, πέρα από τα κονέ τους με τις μυστικές υπηρεσίες, είχαν επαρκή πληροφόρηση και "από μέσα", καθώς η νουδου δεν είναι ένα ενιαίο κόμμα αλλά συνοθύλευμα καπετανάτων. Στη συγκεκριμένη φάση, λοιπόν, είχαν επαρκες οπλοστάσιο ώστε να αδειάσουν τον κουβά με τα σκατά και να τα αφήσουν να τα πάρει ο κατήφορος, όντες βέβαιοι ότι η δική τους συμμετοχή θα φαινόταν αμελητέα, μπροστά στις ευθύνες της άλλης πλευράς.

    Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχαναν τις εκλογές του 2004, οι πράσινοι θα είχαν κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με αυτά για τα οποία (παριστάνουν πως) κατηγορούν τους υποτιθέμενους αντιπάλους τους.

    Απλά, ο νυν γαλάζιος ενορχηστρωτής πήρε την σκυτάλη από τον πράσινο - κοινός κρίκος στην αλυσσίδα, ο εφραίμ - και ήταν αυτός που προσπορίστηκε και τα περισσότερα ωφέλη, μέχρι τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν ότι είναι "ηθικά αναλώσιμος" (όχι πως τον νοιάζει ιδιαίτερα...)

    Αν αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε μονοφαγάς, τώρα είναι πολύς ο κόσμος που έχει λερωμένη τη φωλιά του...

    Ο Εφραιμ, πάντως, δεν πρόκειται να μιλήσει (πέρα από άρες-μάρες κουκουνάρες). Αν κάποιος ήθελε να τα κάνει μπάχαλο, θα μπορούσε να καλέσει τον όποιο εφραίμ σε ανάκριση, ως μάρτυρα (με όρκο) και να τον αφήσει να πει αυταπόδεικτα ψέμματα. Μόλις έβγαινε η αλήθεια στο φως, ο εφραίμ θα πήγαινε βουρ για ξύρισμα λόγω ψευδορκίας.

    Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, από κανέναν.

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και με τον Μητρόπουλο βρήκες να τα βάλεις τώρα? Αφού θέλεις να χτυπήσεις το ΠΑΣΟΚ τόσα διεφθαρμένα στελέχη έχει που ήταν υπουργοί τόσα χρόνια δέν μπορούσες να βρείς κανένα απο αυτά?
    Άν νομίζετε με τέτοιας μορφής τσαρλατανισμούς θα κρατήστε την Νέα Δημοκρατία στην εξουσία είστε βαθιά νυχτωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα είναι γνωστός χαιδοτοαυτιάς προς όλους, αρκει να διατηρεί την εικόνα του ακέραιη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάει για ύπουλα παιχνίδια ποιός???? Ο.....Παπαγιάννης!!!!!
    Πράγματι..Ε Λ Ε Ο Σ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μητροπουλος δεν ξερει τι του γινεται . Η μαλλον ξερει αλλα κωλογλυφει και αυτος το ΠΑΣΟΚ για καμια θεση εαν κερδισουν τις εκλογες. Ο μεγαλος καθηγητης ο προστατης των '' εργατων '' και των απατεωνων καλογερων .Θυμηθητεμε εαν αυτος γινει ποτε υπουργος η΄υφυπουργος εργασιας θα αναστεναξουν η' αμοιροι εργαζμενοι.Το οτι υπερασπιζεται τον Εφραιμ εχει τους λογους του. Την φωλια του την εχει χεσμενη και προσπαθει να προλαβει. Και αυτος και το αφεντικο του ο '' ΜΠΡΑΒΟ ΓΚΙΟΡΓΚΟ ''.Εαν εχετε παρατηρησει κατα την διαρκεια των αναφορων για τον Εφραιμ στα καναλια ριχνουν αρκετες φορες και μια φωτογραφια του Εφραιμ με μερικους λαικους ενας εκ των οποιων εχει την πλατη γυρισμενη προς τον φακο με καραφλιτσα και γκριζα μαλια( οσα μεινανε ) .Θα βγει και αυτη συντομα απο αλλη οπτικη γωνια και τοτε θα βγουν πολλα στην φορα .Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.Και για ιδιωτικα κελια του Λαλιωτη στο Βατοπαιδι και αλλων !!!!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΓΑΠ δεν έχει τα κότσια να κάνει την απαραίτητη κάθαρση. Είναι αυτός που είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι τυχαίο. Όλα αυτά τα λαμόγια είναι συγκοινωνούντα αγγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Γιωργος Παπανδρέου έγραψε: «Πίσω από το ιδεολόγημα της ελευθερίας των αγορών κρύφτηκαν οι πιο επικίνδυνες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Πίσω από το δόγμα της ελεύθερης αγοράς υποκρύπτεται ο ουσιαστικός στόχος της νεοσυντήρησης. Αυτός είναι η με κάθε τρόπο συγκέντρωση κέρδους-πλούτου και εξουσίας. Είναι σαφές πως αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η νεοσυντήρηση μιλά για ελευθερία αλλά υποδαυλίζει την εξάρτηση του πολίτη. Η των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ, θερίζει τις θύελλες της πολιτικής της.» Αλλά επί του πρακτέου...
    «Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο για ένα κόσμο πιο σταθερό και πιο δίκαιο, πετυχαίνοντας τον περιορισμό των κινδύνων που προκαλεί η άκρατη ελευθερία του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.»

    Πάρτε το χαμπάρι ρε φασίστες, λαμόγια και προδότες. Ο Γιωργος Παπανδρέου είναι η μόνη ελπίδα και λύση για να καθαρίσει τη κόπρο του Αυγεία που έχει συσσωρευθεί στη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Γιάννη Παπαζήση
    Καλημέρα σας
    Καλημέρα στους διαχειριστές και στους επισκέπτες του μπλόγκ.

    Δεν είχα την τύχη να δω την συγκεκριμένη εκπομπή στον Άλφα,αλλά δεν καταλαβαίνω κάτι.
    Διαφωνείτε ότι ο ''άγιος'' Εφραίμ είναι ένας ικανότατος businesman ;
    Διαφωνείτε ότι έχει σημαντική επιτυχία σε όλες τις κινήσεις του ;
    Θα έπρεπε να ήταν βλάκας αν αρνείτο να συμμετάσχει στις κομπίνες που έγιναν .
    Γιατί κάποιοι μπήκαν στα κόλπα ''σεμνά και ταπεινά''για να τα κονομήσουν χοντρά και επειδή την υπόθεση Βατοπεδίου την ψάχνει η Επιτροπή Ελέγχου Μαύρου Χρήματος, κάποια σοβαρά στοιχεία ''μαυρίλας'' υπάρχουν.

    Ο καθηγητής Μητρόπουλος απλά διετύπωσε μια πραγματικότητα .
    Ικανός και επιτυχημένος ο Εφαραίμ; Ναι.

    Αν όμως επαίνεσε τον Εφραίμ για την ... αγιότητά του ,εδώ οπωσδήποτε και εγώ θα κατακρίνω τον κύριο καθηγητή.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΓΑΥΓΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΦΚΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΟΤΙ Ο Κ ΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ? ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο συγχωρεμένος Γιαννόπουλος τον αναθεμάτιζε συχνά-πυκνά λέγοντάς του ''σε κάναμε και καθηγητή..''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΡΗΧΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΣ,ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΛΙΓΟ" ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε μεγάλε γαλαζιε παπαγάλε σε ποιο ονειρο τα ειδες ολα αυτα που γράφεις??
    μπας και κοιμάσαι μαζί με τον πρωην καταλληλοτερο μερες/μήνες τώρα και βλέπετε τους ιδιους εφιάλτες.???
    για ποια στελεχη του ΠΑΣΟΚ μιλας??-δηλαδή αν βγώ και εγώ και λέω μαμακιες (που ειμαι στελεχος) θα εκφράζω το επίσημο ΠΑΣΟΚ???
    ΑΚΟΥΣΕς ΠΑΡΌΜΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΆΠΟΨΗ??
    και επειδή έτυχε να δω την συγκεκριμένη εκπομπή το μόνο που έχω να πω ότι είσαι απλα ένας απο τους πολλούς ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ.Απλά λες ΨΕΜΑΤΑ και παραποιείς την αλήθεια.
    Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αναγκη γλυφτες σαν τον εν λόγω {καθηγητή}.
    Αντε μαζευτε τα κομματια σας τα ελεεινα που έχουν ξεφτιλησει την χωρα διεθνως και μετα ελάτε να δημιουργήσετε παραμυθια απο το πουθενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οχι ρε τι λέτε τώρα ο Παπανδρέου να μας κυβερνήσει με αυτά τα στέλέχη;
    Αφού έχουμε τον Ρουσόπουλο το πνευματικό παιδί του Ευφραίμ!!!
    Το θράσος εσάς της Νέας Δήμοκρατίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σας το λέω ότι ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα και αυτά τα βλέπει να χειροτερεύουν. Έτσι όταν ακούει αυτή την απίστευτα ηλήθια προπαγάνδα θυμώνει περισότερο
    Για αυτό κόψτε τις μπούρδες γιατί στο τέλος σας το λέω θα σας πάρουν με τις πέτρες.Βάλτε μυαλό. Η ανοχή του κόσμου εξαντλήθηκε σαν την γαλοπούλα του Μπασιάκου! Αλήθεια μπορεί να μας πει κάποιος ο Στρατηγός άνεμος προς τα που φυσάει σήμερα; η να ρωτήσουμε τον πολύδωρα αυτός θα ξέρει σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ... ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Ο κ.ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ;
    ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ
    ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ
    ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ; Η ΔΕ ΤΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΠΙΑ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΒΟΗΘΟΣ
    ΣΤΗΝ Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι ΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!
    ΑΡΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο Ψ Ε Υ Τ Η Σ ;;!!

    ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ κ.ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟ η ΜΟΥΝΟΠΟΥΛΟ η ΠΟΥΛΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ


    ΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όπα, άρχισαν οί αλαξοκω...εεε..αλληλοεξυπηρετήσεις.
    Τ΄είχες Γιάννη,τ΄είχα πάντα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΣ ΑΥΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕ?ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΟΛΟ ΔΕΞΙΕ ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΒΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ - εκκλησίας είναι πασίγνωστες. Το "σοσιαλιστικό" κίνημα έχει πολλά παπαδοπαίδια: καστανίδης, βενιζέλος, λοβέρδος, ραγκούσης και φυσικά ποιος ξεχνάει τον αλήστου μνήμης "αγωνιστή" παπαθεμελή;
    Πάρτο χαμπάρι κύριε ΓΑΠ και πάρε μια καθαρή θέση για το διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας. Δεν πρέπει να σκεφτείς πολιτικό κόστος. Είναι κάτι αναγκαίο για το έθνος που έπρεπε να ισχύει από ιδρύσεως του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. φιλε καλα το γράφεις, το ζήτημα ειναι οτι ο Μητροπουλος εγλυφε τον Αυτια και το παπαδαριο του (και το κοινο που τους παρακολουθει βεβαιως), γιατι εχει σκοπο να ειναι φάτσα στο γυαλι, εχει κόμπλεξ!

    Τι να κυβερνήσει αυτος θελει να τα εχει καλα με ολους για να γινει πολιτικός, κι οταν γίνει τιποτε υπουργος-υφυπουργος θα κανει περατζάδες σαν τον Πανικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ....ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΩΧΡΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ!
    Η Μονή Τοπλού, μέσω του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή», όπως είναι ήδη γνωστό, έχει παραχωρήσει για τουριστική αξιοποίηση με σύμβαση σε Άγγλους επενδυτές 26 χιλιάδες στρέμματα για 80 χρόνια. Μεταξύ αυτών των στρεμμάτων όμως υπήρχαν και 10 χιλιάδες στρέμματα, για τα οποία από το 1985 υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διεκδίκηση, μεταξύ Μονής και Ελληνικού Δημοσίου.

    Όπως αποκαλύπτει σήμερα μέσα από έγγραφα η "Ν.Κ.", την ώρα που η αντιδικία αυτή κορυφώνεται, η Μονή προχωρά όχι απλά σε συζητήσεις αλλά μέχρι και σε υπογραφή σύμβασης παραχώρησης και των 26 χιλιάδων στρεμμάτων στους Άγγλους επενδυτές για την ίδια διάρκεια, παρότι τα 10 χιλιάδες στρέμματα διεκδικούνται από το Ελληνικό Δημόσιο(!).

    Για την ακρίβεια, ενώ ο Ρεθυμνιώτης πολιτικός Γιάννης Σμπώκος, κατά τη θητεία του ως γενικός γραμματέας Δασών, φέρνει τη διεκδίκηση του Ελληνικού Δημοσίου για τα 10.000 στρέμματα στα δικαστήρια με ανυποχώρητη στάση έναντι της Μονής, άλλοι πολιτικοί παράγοντες με πρωταγωνιστή τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Δρύ, με απευθείας επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» και Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, τον πληροφορεί πως ακόμη κι αν τα δικαστήρια αναγνωρίσουν κυριότητα του Δημοσίου στην επίδικη έκταση, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να την εκποιήσει προς το ίδρυμα ή προς επενδυτές, ώστε να αξιοποιηθεί.

    Δηλαδή ένας υφυπουργός ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος να απεμπολήσει δικαιώματα του Δημοσίου, ακόμη και αν υπάρξει δικαστική απόφαση για αυτά.

    Στην επιστολή του αυτή, στις 26 Σεπτεμβρίου του 1997 (αρ. πρωτ. 10/63), ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς σημείωσε, μεταξύ άλλων, προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος "Παναγία η Ακρωτηριανή": «... Επί του ερωτήματος της περιπτώσεως της επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 4377/29, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε, ευθύς αμέσως, όταν κριθεί το θέμα της κυριότητας της επίμαχης έκτασης από τη Δικαιοσύνη, σε απευθείας εκποίηση προς το Ίδρυμα τής εν λόγω έκτασης, με σκοπό την τουριστική της αξιοποίηση...».

    Εγκρίσεις παρά την αντιδικία

    Αμαρτωλές ιερές μπίζνες

    Μετά από αυτό, η Μονή που ήδη έχει συνάψει προσύμφωνα με τους Άγγλους, ενώ το Δημόσιο αντιδικεί μαζί της για τα 10.000 στρέμματα, υπογράφει τον Ιούλιο του 1998 και οριστική σύμβαση με τους Άγγλους, στην οποία μάλιστα μνημονεύεται (!) και η έγγραφη διαβεβαίωση Δρυ, ότι ακόμη και αν το Δημόσιο κερδίσει τα 10.000 στρέμματα, αυτά θα εκποιηθούν στη Μονή και τους επενδυτές.

    Ακόμη πιο τρανταχτό, είναι πως έξι μέρες πριν την υπογραφή της οριστικής σύμβασης μεταξύ Μονής και Άγγλων επενδυτών για την παραχώρηση των 26 χιλιάδων στρεμμάτων και παρά το ότι η αντιδικία με το Ελληνικό Δημόσιο είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Χαρ. Αλαμάνος, εγκρίνει (!) τη διάθεση της έκτασης στη Loyalward για τουριστική αξιοποίηση.

    Το Σεπτέμβριο του 1998, ο τότε νομάρχης Λασιθίου Γιάννης Παπατσάκωνας, μετά από αίτηση του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» εκδίδει αυθημερόν, χωρίς τις κατά το νόμο αναγκαίες γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως το Δασαρχείο, την άδεια μεταβίβασης της έκτασης των 26 χιλιάδων στρεμμάτων από τη Μονή στους Άγγλους επενδυτές, παρά τη δικαστική διεκδίκηση σχεδόν του ενός τρίτου της έκτασης από το Δημόσιο. Με βάση την τότε απόφαση του νομάρχη Λασιθίου, τον Οκτώβριο του 1998 επαναλαμβάνεται η μεταβίβαση της έκτασης για Τρίτη φορά. Το εντυπωσιακό είναι πως μέχρι εκείνη τη στιγμή η μόνη δικαστική απόφαση που υπάρχει, είναι του Ιανουαρίου του 1997 (23/1997), που αναγνωρίζει ότι τα 10.000 στρέμματα της έκτασης ανήκουν στο Δημόσιο και η Μονή έχει ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο, που θα γίνει δεκτή το Νοέμβριο του 1998, δηλαδή ένα μήνα μετά τη μεταβίβαση της όλης έκτασης!

    Πάνω σε τέτοιες βάσεις χτίζονταν αργά αλλά σταθερά η απεμπόληση δικαιωμάτων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα η παραχώρηση των 26.000 στρεμμάτων από τη Μονή στους Άγγλους επενδυτές για 80 χρόνια, να έχει προχωρήσει πολύ πριν το τελεσίδικο της αντιδικίας με το Ελληνικό Δημόσιο για τα 10.000 τουλάχιστον στρέμματα αυτής της έκτασης.

    ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ

    1. Τo 1989-90 γίvovται oι πρώτες επαφές μεταξύ της Μovής Τoπλoύ και δύο Άγγλων, τoυ Peter Choulman (κατόπιν ιδρυτή της Loyalward) και τoυ Simon Berry, με αvτικείμεvo τη διάθεση της μovαστηριακής περιουσίας σε επενδυτές για αξιoπoίηση.

    2. Η εδαφική έκταση ήδη τoυ Κάβo Σίδερo είvαι αvτικείμεvo δικαστικής διεκδίκησης από τo Ελληvικό δημόσιο από τo 1985.

    3. Τov Iαvoυάριo 1991 o Peter Choulman ιδρύει τη Loyalward με κεφάλαιο 1.000 Λίρες Αγγλίας, με αποκλειστικό σκoπό vα αvαλάβει τηv αξιoπoίηση της περιουσίας τoυ Μovαστηριoύ.

    4. Τov ίδιο περίπου χρόvo αρχίζoυv oι διαδικασίες για τη σύσταση τoυ Κoιvωφελoύς Iδρύματoς "Παvαγία Ακρωτηριαvή", με ιδρυτή τη Μovή Τoπλoύ. Η πρώτη συμβoλαιoγραφική πράξη για μεταβίβαση της έκτασης (26.000 στρέμματα) υπογράφεται τov Αύγoυστo 1991, και εvώ η έκταση εξακoλoυθεί vα τελεί υπό τη διεκδίκηση τoυ Δημoσίoυ. Η πράξη επαvαλαμβάvεται τo Δεκέμβριο

    1991. Η σύσταση τoυ Iδρύματoς εγκρίvεται με Προεδρικό Διάταγμα τov Μάϊo 1992. Τo Ίδρυμα εποπτεύεται από τα υπουργεία Οικovoμικώv, Παιδείας, Πoλιτισμoύ και Γεωργίας.

    5. Και oι δύo μεταβιβάσεις είvαι άκυρες επειδή δεν είχε εκδοθεί η αναγκαία άδεια τoυ Νομάρχη, πέρα από τo γεγovός ότι η έκταση τελούσε υπό τη διεκδίκηση τoυ Ελληvικoύ Δημoσίoυ. Απόπειρα διόρθωσης της ακυρότητας θα γίνει με τρίτη επανάληψη μετά από επτά χρόνια (Οκτώβριoς 1998).

    6. Τo Δεκέμβριο 1992 τo Ίδρυμα "Παvαγία Ακρωτηριαvή" ξεκινά διαδικασίες για vα αναθέσει τηv αξιoπoίηση της έκτασης, παρόλο πού αυτή ήταv ακόμη επίδικη. Υποψήφιες είvαι η Loyalward και δύo κoιvoπραξίες, μια Ελληvική και μια Αυστριακή, από τις oπoίες η πρώτη αποχώρησε και η δεύτερη απoκλείστηκε.

    7. Τov Απρίλιο 1995 τo Ίδρυμα υπογράφει πρoσύμφωvo με τηv Loyalward για παραχώρηση της έκτασης για 80 χρόvια. Η έκταση είvαι ακόμη επίδικη.

    8. Τov Ιανουάριο 1997 τo Εφετείο Κρήτης αvαγvωρίζει ότι 10.000 στρέμματα της έκτασης αvήκoυv στo Δημόσιο (απόφαση 23/1997). Ταυτόχρονα, με άλλη απόφασή του (22/1997) το Εφετείο υποχρεώνει το μοναστήρι να επιστρέψει στο κράτος 128 εκατομμύρια δραχμές, που είχε εισπράξει ως αποζημίωση για την απαλλοτρίωση έκτασης που αναγνωρίζεται τώρα ως δημόσια. Η Μovή ασκεί

    αναιρέσεις και κατά των δύο αποφάσεων στov Άρειο Πάγο.

    9. Τov Σεπτέμβριο 1997 o Υφυπουργός Οικovoμικώv Γεώργιος Δρυς, με επιστολή τoυ προς τov Πρόεδρο τoυ Iδρύματoς, δηλώνει ότι ακόμη και αv τα δικαστήρια αvαγvωρίσoυv κυριότητα τoυ Δημoσίoυ στη διεκδικoύμεvη έκταση, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα vα τηv εκποιήσει προς τo Ίδρυμα ή τoυς επενδυτές προς αξιoπoίηση.

    10. Η επιστολή τoυ Υφυπoυργoύ Οικovoμικώv μvημovεύεται και στην οριστική

    σύμβαση μεταξύ τoυ Iδρύματoς και της Loyalward.

    11. Τov Ioύλιo 1998 και παρά τo ότι η αντιδικία δεν είχε λήξει, τo Υπoυργείo Οικovoμικώv, με επιστολή τoυ Γεvικoύ Γραμματέα Χαρ. Αλαμάvoυ, εγκρίνει τη διάθεση της έκτασης στη Loyalward για τουριστική αξιoπoίηση. Έξι μέρες μετά, (Ioύλιoς 1998) τo Ίδρυμα και η Loyalward υπoγράφoυv οριστική σύμβαση, με τηv oπoία η έκταση παραχωρείται στην Αγγλική εταιρεία για oγδόvτα χρόvια.

    12. Τov Σεπτέμβριο 1998 o τότε Νομάρχης Λασιθίoυ Γιάννης Παπατσάκωvας, έπειτα από αίτηση τoυ Iδρύματoς, εκδίδει αυθημερόν, χωρίς τις κατά vόμov αναγκαίες γvωμoδoτήσεις τωv αρμoδίωv υπηρεσιών (Δασαρχείου κλπ), τηv άδεια μεταβίβασης της έκτασης από τη Μovή στo Ίδρυμα, παρά τo γεγovός ότι η έκταση διεκδικείται από τo Δημόσιο. Με βάση τηv απόφαση αυτή, τov Οκτώβριο 1998 επαvαλαμβάvεται η μεταβίβαση για τρίτη φoρά.

    13. Ο Εισηγητής τoυ Αρείου Πάγου εισηγείται τηv απόρριψη και των δύο αναιρέσεων πού είχε ασκήσει η Μovή. Εν τούτοις o Άρειος Πάγος τον Νοέμβριο 1998 αποφαίνεται και στις δύο περιπτώσεις υπέρ του Μοναστηριού και αναπέμπει τις υποθέσεις στο Εφετείο.

    14. Τov Ioύvιo 1999 τo Εφετείo Κρήτης (απόφαση 330/99) αvαγvωρίζει κυριότητα τoυ μovαστηριoύ στo σύvoλo της έκτασης.

    15. Τo Δημόσιο ασκεί vέα αναίρεση στov Άρειο Πάγo. Όμως, τον Νοέμβριο 1999 το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους(!!!) ( Γ΄Τμήμα, αρ. 898/10-11-1999) γvωμoδoτεί ότι η αναίρεση δεν ευσταθεί και τo Δημόσιο παραιτείται. Η απόφαση του Εφετείου καθίσταται αμετάκλητη.

    16. Τov Σεπτέμβριο 1999 η Loyalward αρχίζει vα εμπορεύεται τις μετοχές της στηv ελεύθερη (εξωχρηματιστηριακή) αγoρά τoυ Λovδίvoυ. Ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ περιουσιακό της στoιχείo προβάλλει τα oγδovταετή δικαιώματά της πάνω στηv έκταση.

    ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΖΗΜΑ ΣΑΝ ΔΗΜΟΦΙΛΗ 'ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΩΤΟΥΣΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ?ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΔΙΝΑΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ?ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. -->25 Σεπτέμβριος 2008 10:20 πμ

    ουστ μωρή ανανδρη παλιοπουτάνα! Δεν υπάρχουν μυστικά στο ίντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα "προσκυνήματα" του Αντρέα Παπανδρέου στην Παναγία του Σουμελά τα ξεχάχαμε Πασοκάκια,ε?

    Απο...ευσέβεια πήγαινε ο άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ανώνυμος 12.19
    Μάλλον Κρητικός και Λασιθιώτης είσαι... και θα πρέπει να ξέρεις και την προϊστορία... Οι Μονές είναι νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ισχύει το Δημόσιο Λογιστικό... Η Μονή Τοπλού, για ν' αποφύγει αυτούς τους ελέγχους, δημιούργησε το Ίδρυμα Παναγία Ακρωτηριανή, στο οποίο μεταβίβασε όλη την περιουσία της, για να λυθούν τα χέρια της... Το ίδρυμα διοικείται από τους εκλεκτούς της Μονής και δεν δίνει λόγο σε κανέναν για τις αποφάσεις του... Ψάξε το λίγο καλύτερα το πράγμα και θα δείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 12:19

    Ρωτάς τον "πράσινο ρουσόπουλο" να σου πει;

    Και θα σου πει την αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 8:29


    Κάνει ο νεοταξίτης τον "διαφωνούντα", μέχρι να σε παραμυθιάσει.

    Μόλις τα καταφέρει, θα έρθουν τα αφεντικά του με τις βοϊδόπουτσες.

    Κι αν εσύ είσαι κορόιδο, καλά να τα πάθεις.

    Τι φταίμε όμως εμείς οι υπόλοιποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση