GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο‏...

. Ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο όσο όσο για να προσθέσουν άλλη μια συμφορά στην πατρίδα. Οι πολυεθνικές σβήνουν στην Αμερική και αυτοί πουλάν...

.
Ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο όσο όσο για να προσθέσουν άλλη μια συμφορά στην πατρίδα. Οι πολυεθνικές σβήνουν στην Αμερική και αυτοί πουλάνε την Ολυμπιακή σε ιδιώτες. Λένε: «Δε το θέλουμε αλλά το κάνουμε αναγκαστικά. Δε νιώθουμε ντροπή ούτε λύπη». Έτσι η ανευθυνότητα της κυβέρνησης παίρνει χαρακτηριστικά μονιμότητας. Η δικαιοσύνη δε δίνει δικαίωμα για κατηγορίες υπουργών, μόνο δικαίωμα ευχαριστιών! Εως πότε όμως θα τους ανεχόμαστε;
Διονύσης Στ.
'''''''''''''''''''''''''''''''

23 σχόλια

  1. ===========================
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ,
    ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ!
    ===========================


    To να έχει το κράτος ένα σημαντικό πακέτο μετοχών (με δικαίωμα βέτο, κατά προτίμηση), σε κερδοφόρες ιδιωτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) δεν είναι καθόλου άσχημο.

    Το να έχει όμως ένα (κομματικό) κράτος, το μανατζμεντ μιας εταιρίας κοινής ωφέλειας, είναι καταστροφικό. Θα διορίζει κοπρίτες "αβέρτα κουβέρτα", μέχρι να την καταστήσει "ζημιογόνο για το κοινωνικό σύνολο" ενώ τα κομματικά ταμεία (και οι "κομιστές", βεβαίως, βεβαίως!) θα θησαυρίζουν από τις μίζες για τις υπερτιμολογημένες προμήθειες υλικού που θα καλούμαστε να πληρώνουμε με τους φόρους μας.

    Με απλά λόγια, η "κρατική εταιρία" έχει καταντήσει ένας εύσχημος τρόπος ώστε οι φόροι των πολιτών να μην καταλήγουν στα ταμεία του κράτους αλλά στα κομματικά ταμεία, κάνοντας τις γνωστές περίεργες διαδρομές.

    (Παράδειγμα:
    Το κράτος -με σύμφωνη γνώμη του Τσουκάτου- πληρώνει υπερτιμολογήσεις στην
    Ζίμενς,
    η Ζίμενς τα δίνει στον Χριστοφοράκο,
    ο Χριστοφοράκος πηγαίνει την βαλίτσα στο γραφείο του Τσουκάτου
    κι ο Τσουκάτος μεταφέρει την βαλίτσα στο άλλο πάτωμα της χαριλαου τρικούπη,
    όπου και το ταμειο.
    Για τον ρόκο δεν ξέρω πως έχει γίνει η δουλειά...)


    Αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στην "κρατική εταιρία" και την εταιρία όπου το κράτος είναι απλός μέτοχος στην διανομή των κερδών.

    Στην πρώτη περίπτωση, το προσωπικό -μέσα από χρονίζουσα κομματική μαλακία- καταλήγει να είναι 300% (και βάλε) περισσότερο από το αναγκαίο και, μόλις σφίξουν τα λουριά, η εταιρία πρέπει να πουλιέται ή να κλείνει. Στην περίπτωση αυτή, κατά τη γνώμη μου, λύπηση δεν πρέπει να υπάρχει για όσους χάσουν προνόμια που ο μέσος εργαζόμενος δεν μπορεί ούτε να ονειρευτεί.

    Η περίπτωση της ολυμπιακής, για παράδειγμα: ας μην κοροϊδεύομαστε, οι πραγματικά άξιοι και χρήσιμοι υπάλληλοι θα απορροφηθούν από τον ιδιώτη που θα την παραλάβει. Όλοι οι υπόλοιποι (που θα μείνουν "εκτός") είναι οι άχρηστοι αργόμισθοι που συντηρούσαν, με την παρουσία και την ψήφο τους, την δικτατορία των συνδικαλιστών που κατέστρεψαν την εταιρία. Λυπάμαι, ειλικρινά, που αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κωλοβαράνε, σε κάποια ΔΕΚΟ, με τους φόρους που πληρώνω...

    ΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.

    Η εντολή ήταν για σωστή αποδοτική και διαφανή διαχείριση, όχι για εκποίηση και μίζες.

    Αυτοί κάνουν υπεξαίρεση και ο αγοραστής θα είναι κλεπταποδόχος.
    Προκαλούν αηδία σκέτη.
    Τους αξίζει η ανάλογη αντιμετώπιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πληρώσεις από την τσέπη σου τα 800 εκατομμύρια Ευρω πρόστιμο στην ΕΕ και μετα να συνεχίσεις να πληρώνεις τούς δημόσιους υπαλλήλους της Ολυμπιακης που κάνουν την δουλειά τους λες και κάνουν χάρη στο επιβατικό κοινό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διονυση,
    Τα ,επι χρονια,εργα και ημερες των κυβερνωντων και των συνδικαλιστων εδειξαν πως δεν μπορουν να κρατησουν την Ολυμπιακη και καθε μεγαλο οργανισμο να λειτουργουν σε οφελος του λαου. Χρησιμοποιουνται σαν χωροι βολεματος των κομματοσκυλων. καθε χρωματος, χρεώνοντας το κοστος σε μενα. Εγω λοιπον θελω να σταματησω να πληρωνω τις υπερκοστοληγησεις προς οφελος καποιων. Δεν θελω να εχω αεροπλανα για να ταιζω κοματοσκυλα. Δεν ειμαστε ικανοι να εχουμε μεγαλους κρατικους οργανισμους. Τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε ρέ Διονύση μέ τήν Ολυμπιακή.
    800.000ε ημερησιώς μόνο μαζόχες επιμένουν
    νά πληρώνουν γιά πολλούς ρουσφετάδες(ζημιά=εθνικός πλούτος?)
    Άς πάνε νά δουλέψουν στήν XL καί
    στήν Alitalia.
    Kαί στήν προβοκατόρικη ερώτηση σου
    "ώς πότε θά τούς ανεχόμαστε?",τό
    Σύνταγμα ορίζει μέχρι τίς επόμενες
    εκλογές.
    Εκτός άν πάρεις μαθήματα από τόν
    Πατακό καί τούς ανεχθείς πιό λίγο.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πάτε καλά μου φαίνεται πρωϊνιάτικα. Ο καρκίνος είναι εθνικός πλούτος? Ρε που φτάσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε ηλίθιε, τι εθνικός πλούτος είναι η Ολυμπιακή, αφού πληρώνουμε ένα εκατομμύριο ευρώ ημερησίως για να καλοπερνανε τα λαμόγια εκεί μέσα? Φαντάζεσαι νάχεις 10 διαμερίσματα στο όνομά σου και να πληρώνεις και για τα 10 ενοίκιο, εσύ που τα κατέχεις? Είναι δυνατόν να πετάτε τέτοιες μαλακίες και συνθήματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟΝ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ? ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ , ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΜΕ

    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραια που βριζετε,κρυμμενοι πισω απο την ανωνυμια σας.
    Γιατι δεν λετε τιποτα για την περιουσια της εκκλησιας που αν φορολογουνταν,θα μπαιναν 400.000.000 ευρω τον χρονο,στο κρατικο ταμειο?
    Γιατι δεν λετε τιποτα για τις αυξησεις των δικαστικων,που θα στοιχιζουν 200.000.000 ευρω τον χρονο[συν τα 400.000.000 ευρω που θα παρουν αναδρομικα] και για τις αναλογες αυξησεις στους μισθους των βουλευτων?
    Γιατι δεν λετε τιποτα για τον ΟΣΕ που εχει μεγαλυτερο ελλειμμα απο την Ολυμπιακη?
    Για την εθελουσια στον ΟΤΕ και την ενταξη τους στο ΙΚΑ,στο οποιο δεν εδωσε ακομα ενα ευρω το ΤΑΠΟΤΕ,κουβεντα?
    Για τα λεφτα που χρωσταει το κρατος στην Ο.Α,κουβεντα?
    Για τα δυο μεγαλα κομματα που μετεφεραν δωρεαν τους ψηφοφορους τους και δεσμευαν αεροπλανα για να πηγαινουν οι δικοι τους με την παρεουλα τους ταξιδακια ανα τον κοσμο ,κουβεντα?
    Για τις 40 τοσες διοικησεις τα τελευταια 40 χρονια,κουβεντα?
    Αντε στην φωλιτσα σας,αρουραιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αρθρο που αντεγραψα απο το Ελληνικο Καφενειο.
    Ο ανθρωπος τα πε ολα.Μπραβο του.

    Οι αμαρτίες της Ολυμπιακής τα Golden Boys & oι επιδιώξεις τους

    Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    Την κατάντησαν και τώρα την τεμαχίζουν σαν αγελάδα. Δεν έχω ξεκάθαρη θέση για το τι πρέπει να γίνει με την Ολυμπιακή, ούτε όμως μπορώ να πω, πως δεν μ΄ ενδιαφέρει τι θα γίνει. 22 χρόνια στο εξωτερικό, παρότι είχα τσακωθεί άπειρες φορές με αγενείς υπαλλήλους της και είχα πει πως δεν ξαναταξιδεύω με την Ολυμπιακή, τελικώς υπέκυπτα και την προτιμούσα πάντα, τουλάχιστον εκεί όπου αυτό ήταν δυνατό. Όταν βλέπαμε το γνωστό σήμα της σε ξένες χώρες, το μοναδικό ελληνικό έμβλημα, νιώθαμε την παρουσία της Ελλάδας. Για να είμαι όμως δίκαιος, θα πρέπει να πω πως είχα συναντήσει πολλές φορές κατανόηση από υπαλλήλους της που δεν την είχα βρει σε άλλες εταιρείες, όπως την KLM ή τη Lufthansa. Ηταν λίγοι επαγγελματίες, που είχαν προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με ρουσφέτι και με αυτό μπαίνω κατ ευθείαν στο θέμα. Βρίσκεσαι σε μια παρέα που είναι και ένας υπάλληλος της Ολυμπιακής. Η πιο συνήθης ερώτηση είναι: «μπήκατε επί Ακριβάκη ή επί ………», που υπονοούσε ότι όλοι σχεδόν «έχουν μπει με μέσο» και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της Ολυμπιακής και όλων σχεδόν των ΔΕΚΟ. Για δεκαετίες, γνωρίζαμε ότι πρόεδροι της Ολυμπιακής και των θυγατρικών της έμπαιναν αποτυχόντες βουλευτές. Για δεκαετίες γνωρίζαμε ότι η Ολυμπιακή είχε την πρώτη προτεραιότητα στην επιλογή των ρουσφετιών μας και το βρίσκαμε φυσιολογικό. Παρότι ήμουν δημόσιος υπάλληλος στη Γερμανία για 11 χρόνια και τα παράτησα για να έρθω στην πατρίδα μου, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Όπως έχει η οικονομική κατάσταση, με τις βάρβαρες μέχρι απαράδεκτες συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα, κι εγώ θα ήθελα να μπει κάποια στιγμή ο γιος μου στην Ολυμπιακή. Γι αυτό όμως θα είμαι και ο τελευταίος ( αυτό θα πρέπει να αφορά σε όλους μας) που θα έλεγα «να κλείσει η Ολυμπιακή που μας κοστίζει τόσα χρήματα». Όταν ακούω δε, κατ εξοχήν κρατικοδίαιτους, όπως είναι πολιτικοί να μιλούν για κλείσιμο συγχύζομαι. Όταν μάλιστα ακούω υπουργό μεταφορών που του εμπιστευθήκαμε τη διαχείρισή της να επαναλαμβάνει σαν ρεφρέν, στο οποίο κόλλησε η βελόνα, «ξέρετε πόσο μας κοστίζει….,» και εννοώ τον κο Χατζηδάκη, γίνομαι έξω φρενών. Γίνεται ένα ατύχημα στον ΟΣΕ, τον ρωτούν για τα αίτια και η πρώτη φράση του στα δελτία ειδήσεων είναι: «ξέρετε πόσο κοστίζει στον έλληνα φορολογούμενο ο ΟΣΕ»; Μήπως ξέρετε πόσο κόστισε στους αμερικανούς φορολογούμενους η κρατικοποίηση δύο τραπεζών την περασμένη εβδομάδα κύριε υπουργέ, 200 δις δολάρια! Κανείς δεν τους ρώτησε. .Σε μια έκθεσή της με τίτλο «όρια των ιδιωτικοποιήσεων» (Limits to privatization) , η «Λέσχη της Ρώμης», απαντά στο συγκεκριμένο πρόβλημα:«Σε 50 μελέτες περιπτώσεων από όλο τον κόσμο, η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλές αποτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις, που δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που σκόπευαν να επιλύσουν. Και η έκθεση προτείνει: «όχι σε ιδιωτικοποιήσεις με ιδεολογικά κριτήρια». Το ίδιο ακριβώς λέει και ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας τράπεζας και νομπελίστας της οικονομίας ο J Stinglitz.

    Ο κρατικοδίαιτος κύριος Χατζηδάκης, στην επίσημη ιστοσελίδα του, σε όλα τα άρθρα του και στο βιβλίο «Χελώνες και Τίγρεις»,που έγραψε με το Diamond Boy από την Κέρκυρα, τον Ν. Γεωργιάδη, το μόνο πράγμα που επαναλαμβάνει διαρκώς είναι η άμεση ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων δίχως όρια. Προτείνει ακόμη και την ιδιωτικοποίηση του Ποικίλου όρους και του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Στη σελίδα δε 22 του Βιβλίου τους αναφέρουν:»Ο πλούτος παράγεται από τις επιχειρήσεις»!!! Κι εγώ κύριοι, κρατικοδίαιτοι, που δουλεύω σαν σκύλος από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν είμαι επιχείρηση, τι στο διάολο κάνω, δεν παράγω τίποτα; Εδώ, στη μητρόπολη του καπιταλισμού, ο ίδιος ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών, ο Μακ Κέϊν είπε προχθές: «Τα θεμέλια της οικονομίας μας είναι οι αμερικανοί εργαζόμενοι και αυτοί είναι υπέροχοι». Τόσο μίσος και περιφρόνηση στους έλληνες εργαζόμενους; Στο βιβλίο σας εκθειάζετε το φινλανδικό μοντέλο ανάπτυξης και δεν κάνετε αναφορά στο τέλειο δημόσιο εκπαιδευτικό τους σύστημα, όπου όλοι οι διεθνείς αναλυτές συμφωνούν πως αυτό δημιούργησε τη ΝΟΚΙΑ. Και αυτό κοστίζει στους φινλανδούς το 7% του ΑΕΠ.

    Κυριε υπουργέ τα λέτε όπως σας συμφέρει και ταιριάζει στο μοντέλο ανάπτυξης που φτιάξατε στο μυαλό σας. Θα συμμεριζόμουν αυτή την εμμονή αν δεν λαϊκίζατε με τον τρόπο σας και αν μας λέγατε όλη την αλήθεια.

    Ακούστηκε συχνά από ομοϊδεάτες σας, δεν είμαι σίγουρος αν το είπατε κι εσείς, πως «η Ολυμπιακή έχει περισσότερους υπαλλήλους ακόμη και από την LUFTHANSA !!!. Η Deutsche Lufthansa AG, κύριε υπουργέ στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει ότι έχει 105 χιλιάδες και 261 υπαλλήλους παρακαλώ και με αμοιβές που για τους έλληνες αποτελούν όνειρο απατηλό.

    Ναι κύριε υπουργέ ξέρω, ότι όλοι οι υπουργοί μέχρι σήμερα φανήκατε ανίκανοι να διαχειριστείτε σωστά τη δημόσια περιουσία μας. Ξέρω ότι συνειδητά απαξιώνετε οτιδήποτε δημόσιο για να το ξεπουλήσετε για δεκάρες. Ξέρω ότι κάποια δημόσια αγαθά έχουν κόστος, δεν είμαι δογματικά κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά πείτε μας παρακαλώ, ποια είναι τα κριτήρια και που είναι επιτέλους τα όρια των ιδιωτικοποιήσεων για εσάς;

    Διότι αν δεν βάλετε κύριε υπουργέ όρια, τότε θα πρότεινα κι εγώ να καταργήσουμε τη βουλή γιατί κι αυτή κοστίζει, να καταργήσουμε τα υπουργεία και κυρίως αυτό των οικονομικών και να αναλάβει τη διαχείριση της χώρας μας μια μεγάλη ανώνυμη πολυεθνική, που εμείς θα επιλέξουμε και που σίγουρα θα είναι καλύτερη στο Μάνατζμεντ. Οποια εταιρεία δώσει τις περισσότερες κατά κεφαλήν μετοχές, θα προτιμηθεί. Θα εξαλειφθούν τα ρουσφέτια, θα μας κυβερνούν έμπειρα στη διοίκηση στελέχη και κάθε χρόνο στη Γ.Σ. θα απαλλάσσουμε ή θα στέλνουμε το ΔΣ στο σπίτι του, με άμεση δημοκρατία και όχι με εκπροσώπους. Όπως δε θα τεμαχίσετε εσείς την Ολυμπιακή σαν αγελάδα για καλύτερη διαχείριση, θα μπορούσαμε να τεμαχίσουμε κι εμείς την Ελλάδα σε τομείς για να την αναλάβει ένα κονσόρτσιουμ, όπως π.χ, η Lockheed την άμυνα, η Monsanto την γεωργία, η Alcoa το υπέδαφος και ηTui με την ένωση Ελλήνων εφοπλιστών ( για να μην εξαρτώμεθα μόνο από τους αμερικανούς)την διαχείριση του τουρισμού και της νησιωτικής Ελλάδος. Εσείς που μιλάτε διαρκώς για καινοτόμες ιδέες, πως την βλέπετε, δεν είναι ωραία ιδέα, ή μήπως, τελικά, αυτό είναι ακριβώς που επιδιώκετε μακροχρόνια, όλα εσείς τα ουρανοκατέβατα και κοσμοπολίτικα Golden Boys?
    Αλέξανδρος Πιστοφίδης
    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 4:36:00 μμ 6 σχόλια
    Ετικέτες κοινωνία

    19 Σεπτέμβριος 2008 8:55 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. απο σχολιο στο khatzidakisblogspot

    Γιατί άραγε έφτασε η Ο.Α. σε αυτή την κατάσταση;Ποιος έκανε την κακοδιαχέιρηση των χρημάτων;
    Ποιος δεν πλήρωνε τα εισητήρια στην εταιρεία;
    Απαντήσεις απλές που κανένας πολιτικός δεν θέλει να δώσει.Πως να δώσει όταν θα πει πάλι ψέμματα.
    Η Ο.Α λοιπόν χρεοκώπησε από την κακοδιαχείρηση και κατασπατάληση των χρημάτων απ όλες τις κυβερνήσεις.Ποιος διόριζε άσχετους(όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα) διευθυντές και διευθύνοντες;Ποιος έκανε ρουσφέτια;Ο λαός μήπως;
    Οι πολιτικοί συνδιασμοί πόσα χρήματα χρωστούν στην εταιρεία από την μετακίνηση ψηφοφόρων τους;Γιατί πουλήθηκαν τα χρυσοφόρα traffic rights που αγόρασε και παρέδωσε ο Ωνάσης στην Ο.Α;Ποιος σε τελική ανάλυση έδινε παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις;(σίγουρα και η δική σας κυβέρνηση,2005-2007).
    Εν κατακλείδει και η βουλή κοστίζει 700-800,000ευρώ ημερησίως στον ελληνικό λαό (όπως αναφέρεται από φίλο σε άλλο άρθρο),για να σας παρέχουμε τα πάντα.
    Μη μας πείτε πως θα την κλείσετε και αυτή.Ή μήπως θα κόψετε τα προνόμοιά σας για να μην μας κοστίζετε τόσο πολύ.
    Για άλλη μια φορά τούτος ο τόπος παιδεύεται από πολιτικούς και πολιτικές.Αν κοιτάξουμε την ιστορία ίσως πάρουμε λίγο θάρρος,αφού πάντα καταφέρνει να αναγενάται μέσα από τις στάχτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σχἐδιο Χατζιδάκη είναι απαράδεκτο και άδικο διότι το κράτος θα δαπανήσει ακόμα 1,2 δισ. ευρώ για να πληρώνει τους "εργαζόμενους" της Ολυμπιακής, αντί να τους απολύσει με τους νόμιμους τρόπους και να τους δώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις. Προβλέπει δε και μετατάξεις σε άλλους τομείς του δημοσίου με τους "ίδιους μισθούς"! Που σημαίνει ότι οι μισθοί τους είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι από τους μισθούς των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή θα είναι παχυλά αμοιβόμενοι αργόμισθοι. Δημοσιοποιείστε και τους μισθούς που λαμβάνουν οι παλαιοί της Ολυμπιακής, για να φρίξει ο κόσμος!

    Γιατί οι ἑργαζόμενοι" της Ολυμπιακής, που κοστίζει περίπου 1 εκ ευρώ την ημέρα, να αποτελούν τα χαϊδεμένα παιδιά, σε σύγκριση με άλλους πολύ σκληρότερα εργαζομένους σε άλλες επιχειρήσεις;;

    Γιατί δεν θα πρέπει να απολυθούν με τους νόμιμους τρόπους, να λάβουν την νόμιμη αποζημίωση, και να ενταχθούν ενδεχομένως σε προγράμματα επανένταξης στην αγορά εργασίας - όσοι δεν συνταξιοδοτηθούν νομίμως; Διότι και η Ολυμπιακή είναι επιχείρηση, δεν είναι καν στενός δημόσιος τομέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όχι λύπηση για τους κοπρίτες της ολυμπιακής.

    ¨Ανθρωποι που άνοιγαν με ρόπαλα το κεφάλι όσων τίμιων προσπάθησαν να την διοικήσουν, να πεταχτούν στον βόθρο!

    Και η συνεχιζόμενη ατιμωρησία όσων έκλεισαν τον διάδρομο προσγείωσης και έβαλαν φωτιά στο αεροδρόμιο, να αποτελέσει στίγμα για την αλλοιθωρίζουσα δικαστική εξουσία.

    Τα ίδια καθάρματα που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, θα βρεθούν τώρα στις ΔΕΚΟ για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της διάλυσής τους.

    Στην φυλακή, όσο είναι καιρός, και όχι στις ΔΕΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1:22

    Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τους κάνει τίποτε γιατί δεν θέλει απεργίες μέχρι να τελειώσει η ιστορία της ιδιωτικοποίησης.

    Αυτό όμως που έχουν κάνει είναι κακούργημα, που παραγράφεται ύστερα από 20 χρόνια. Κατά συνέπεια, οποτεδήποτε θελήσει ένας "αγανακτισμένος πολίτης" (που βρισκόταν μέσα σε αεροσκάφος, σε φάση προσγείωσης, και βρέθηκε σε κίνδυνο)μπορεί να κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες.

    Όσοι εμπλέκονται σε αυτή την απαράδεκτη (και ανόητη, αν κριθεί εκ του αποτελέσματος) ιστορία κατάληψης του διαδρόμου προσγείωσης και εμπρησμού των ξερόχορτων που τον περιβάλλον, θα πρέπει να σπεύσουν να ζητήσουν από τα κανάλια να "χάσουν" από τα αρχεία τους τα πλάνα από το συμβάν. Και να εύχονται να μην υπάρχουν μαγνητοσκοπημένα αντίγραφα από ιδιώτες.

    Ποιοί είναι αυτοί που δημιούργησαν το μπάχαλο; Οι ίδιοι ροπαλοφόροι συνδικαλιστές που έδερναν τις διοικήσεις όταν επιχειρούσαν να βάλουν χέρι στην κλεψιά που γινόταν εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αντιγραφη απο Tempel or Rebel

    Σεπτέμβριος 20, 2008
    Ολυμπιακή και Aegean…υπάρχει εμπλοκή ή διαπλοκή;

    Επανέρχομαι με κάποιες αλήθειες και ερωτήματα; Συμβαίνουν μυστήρια πράγματα ή εγώ απλώς παραλογίζομαι;

    Αν η ΟΑ θα έμενε ως είχε και όχι συρρικνωμένη, θα παρήγγελνε 25 νέα Airbus η Aegean; Γιατί τα Airbus προϋποθέτουν μεσαίους και μακρινούς προορισμούς….άρα τι υπολόγιζε η Aegean; Επίσης θεωρώ χρήσιμο όλοι μας να ξέρουμε την μετοχική σύνθεση της Aegean όπως την πήρα από την Wikipedia.

    Λασκαρίδης Group (25,3%), Βασιλάκης Group (45,2%) Β. Κωνσταντακόπουλος (8,3%) Δ, Ιωάννου (8,1%) Γ. Δαυιδ (6,3%) και η Τράπεζα Πειραιώς (5,9%).

    Για τον κύριο Λασκαρίδη θα σας παραθέσω απλώς ένα άρθρο με τίτλο “Ο εφοπλιστής trader” από το Greek Money. Αγορές και μεταπωλήσεις η στρατηγική του.

    Για τον κύριο Βασιλάκη, δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου σε Ελλάδα και Βαλκάνια, είναι μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς και ιδιοκτητής της Hertz στην Ελλάδα.

    Για τον κύριο Κωνσταντακόπουλο σας παραθέτω ένα άρθρο για την επένδυσή του στην Μεσσηνία πέραν όλων των άλλων δραστηριότητων των εφοπλιστικών.

    Οι οικογένειες Ιωάννου και Δαυίδ δραστηριοποιούνται και βιομηχανικά και τραπεζικά στην Τράπεζα Κύπρου και βέβαια στον ξενοδοχειακό τομέα.

    Οι ερωτήσεις μου αφού σας παρουσίασα τον ανταγωνισμό είναι :

    Ας υποθέσουμε ότι η ΟΑ ιδιωτικοποιείται…Ποιός θα έρθει σε σύγκρουση στην Ελλάδα με την “πολυμετοχική” Aegean; Μια εταιρεία με πρόσβαση σε κεφάλαια τραπεζικά, με διασύνδεση εφοπλιστικά και στον τουριστικό τομέα, και σίγουρα με πολιτική διασύνδεση με την παρούσα κυβέρνηση (για του λόγου το αληθές δες τε και σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας από 10/04/05) θα κωλώσει να χτυπήσει οποιονδήποτε επενδυτή θα βάλει σε ρίσκο την επένδυση των 25 Airbus (Περίπου 1 δις ευρώ…)… Την ίδια ώρα η Aegean έχει πωλήσεις περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ετήσια και δες τε ένα άρθρο που γράφτηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τον Ιούνιο του 2007.

    Άρα σουμάρω και λέω : Μια καλή παρέα επιχειρηματιών για να επιβιώσει στον χώρο των αερομεταφορών χρειάζεται πια κρατική ένεση. Αυτή είναι το κλείσιμο της ΟΑ και η συρρίκνωση της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί. Το πλέγμα σχέσεων, οικονομικών και πολιτικών της Aegean, προδιαθέτει για ερωτηματικά. Και προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω πως θα τα βγάλει πέρα αν πραγματικά την ΟΑ την αγοράσει ένα δυνατό επιχειρηματικό σχήμα, με δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις επενδύσεις που χρειάζονται.

    Και αν είναι έτσι πως η Aegean προχώρησε σε μια τέτοια επένδυση στόλου, την εποχή που υπάρχει πια και άμεσος ανταγωνισμός από την εταιρία Υδροπλάνων. (www.airsealines.com); Πώς θα καλύψει την κεφαλαιακή της δομή με ξένους επενδυτές;

    Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω πώς εφοπλιστές, θα επιλέξουν να ενισχύσουν τον άμεσο ανταγωνιστή τους, τις αερομεταφορές; Αν υποθέσουμε ότι εφοπλιστές της ακτοπλοϊας αγοράζουν την ΟΑ, τότε περιμένετε μια σαφή αύξηση ναύλων αεροπορικών ώστε να συντηρηθεί η υπερ-κερδοφορία των πλοίων.

    Αν έχουμε πάντως τέτοια ιδιωτικοποίηση προειδοποιούμε τον κύριο Χατζηδάκη, τον λάτρη του ελεύθερου ανταγωνισμού, ότι η συγκέντρωση διαφορετικών μέσων από συγκεκριμένους επιχειρηματίες θα προσβληθεί με βάση το δίκαιο του ανταγωνισμού της ΕΕ που ο ίδιος λατρεύει…

    Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες για την εξεύρεση πάντως βιώσιμης λύσης…

    Επίσης το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει σαφή θέση για αυτό το “παιχνίδι” ανταγωνισμού σε βάρος του ελληνικού δημόσιου πλούτου και του εργαζόμενου- φρολογούμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σχολια απο αλλο blog[ΤΑ ΝΕΑ ON LINE]

    Οδηγούν την ΟΑ και τα αεροδρόμια σε ξεπούλημα σε εφοπλιστές και Άραβες.Μερικές σκέψεις.
    1) Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανένας ότι όλα αυτά γίνονται γιατί ιδεολογικώς οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτά είναι παραμύθια ακόμα και για περασμένες δεκαετίες. Το έκανε ο κ. Βουλγαράκης με το ΝΑΤ λίγο πριν παραιτηθεί, το κάνει τώρα ο κ. Χατζηδάκης σε μεγαλύτερη κλίμακα, το προσπαθούν και άλλοι υπουργοί, τα ΣΔΙΤ. Τα ΣΔΙΤ είναι εφευρέσεις των τωρινών κυβερνώντων, συγκεντρώνεται μία ομάδα της κλίκας οι οποίοι είναι οι ιδιώτες. Κάποιοι από αυτούς ή δορυφόροι τους μπαίνουν ως σύμβουλοι του Υπουργού για την εκχώρηση(με ΣΔΙΤ) της τάδε Δημόσιας Υπηρεσίας η Οργανισμού στους ιδιώτες. Οι επιλεγμένοι ιδιώτες παίρνουν την εκμετάλλευση όλων των ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΩΝ υπηρεσιών του Οργανισμού(τα οποία έσοδα έπαιρνε πριν το κράτος) και αφήνει στο κράτος τα κόκκαλα. Ο υπουργός παίρνει το μερίδιό του και είναι ιδεολογικώς...συνεπής. Όποιος δεν βλέπει την κομπίνα απλά δεν θέλει να την δει. Πόσοι από αυτά τα golden boys έχουν δουλέψει ως απλοί υπάλληλοι στον ιδιωτικλό ή δημόσιο έστω τομέα για να μάθουν πως βγαίνει ο επιούσιος; Μάλλον κανένας...και το δείχνουν!!
    2) Είναι ντροπή και άσχημο να βγαίνουν με τέτοιο τρόπο απωθημένα ή κομπλεξ ορισμένων συνανθρώπων μας οι οποίοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, είτε ως υπάλληλοι, είτε ως επιχειρηματίες και να απαξιώνουν με ρατσιστικό τρόπο τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής. Το να αγωνίζεται κάποιος να κρατήσει τη δουλειά του η οποία του δίδει κάποιο αξιοπρεπή μισθό δεν πρέπει να είναι κόκκινο πανί για κάποιους που ζουν ίσως φτωχότερα. Σκοπός είναι να γίνεται αγώνας για το καλύτερο και όχι να απαξιώνουμε τον άλλον για να κατέβει στο επίπεδό μας. Όσο για τα κίνητρα που δίνει ο κ.Χατζηδάκης, μην πιστεύεται αυτά που λένε οι υπουργοί και κυρίως ο Οικονομικών. Έχει δείξει πολλάκις πόσο αναξιόπιστος είναι.
    3) Τα αεροδρόμια προσφέρουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον εθνικό κορβανά από έσοδα του Eurocontrol(ΕΕ) και αν και τα χρήματα αυτά είναι για την ανάπτυξη των αεροδρομίων τα χρησιμοποιεί κυρίως ο υπουργός Οικονομικών για να κλείσει τα όποια ανοίγματα έχει στον προϋπολογισμό. Τώρα μάλιστα πήρε και κάποιους ειδικούς λογαριασμούς τους οποίους διαχειριζόταν η ΥΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων για να τους ελέγχει(SIC!) καλύτερα, να δούμε τι ποσό θα περισσεύει πραγματικά για τα αεροδρόμια!!!

    Την κλασσική ατάκα-συμβουλή από το βαθύ λαρύγγι "follow the money", είναι αυτήν που θα πρέπει να έχουν ως πυξίδα τους όσοι προσπαθήσουν να διερευνήσουν-φανταστούν τη διαδρομή που ακολουθούν τα λαμόγια των κυβερνώντων, στο κυνήγι του εύκολου πλουτισμού. Ψέμα, υποκρισία, συκοφαντία, αναισχυντία, σοβαροφάνεια, μεγάλες κουβέντες είναι τα όπλα τους, και κυρίως να βάζουν τις κοινωνικές ομάδες να μάχονται μεταξύ τους για να επιβιώνουν αυτοί και να κάνουν τις παρανομίες τους.
    ΝΟ PASSARAN!!!

    Ερώτημα: Προτιμούμε να πληρώνουμε τους φόρους μας και να επωφελούνται απ'' αυτούς 10.000 εργαζόμενοι , ακόμη και αν δεν κάνουν τίποτα, ή πληρώνοντας τους ίδιους φόρους να επωφελούνται ελάχιστοι μέτοχοι μιας αεροπορικής εταιρίας που θα ξεζουμίζουν 1000 εργαζόμενους μόνο για τις ίδιες υπηρεσίες; Μήπως περιμένει κανείς, μόλις η Ολυμπιακή περάσει στους ιδιώτες, να κατέβουν τα κόμιστρα; Ή ότι θα μειωθούν οι φόροι του; Απλά τα χρήματά μας, που τα μοιράζονται σήμερα και συντηρούνται πολλές οικογένειες θα γίνονται πολυτελείς κατοικίες , υπερπολυτελή αυτοκίνητα και σωρευμένος πλούτος για μερικούς γιάπηδες εις βάρος όλων μας . Αλλοίμονο αν ο κόσμο μας κινούνταν αποκλειστικά και μόνο από τις δυνάμεις της αγοράς και οι άνθρωποι αντιμετωπίζονταν σαν χρήσιμα ή άχρηστα γρανάζια της παραγωγικής διαδικασίας και μόνο. Τότε σίγουρα , οποιοσδήποτε από μας , σε κάποια φάση της ζωής του, είτε στο δημόσιο , είτε στον ιδιωτικό τομέα, θα ήταν καθοδόν για τα σκουπίδια! Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στις συνθήκες κακής διαχείρισης για τις οποίες οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι. Το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει ένας ανίκανος να διαχειριστεί κάποιο πρόβλημα είναι να το ξεφορτωθεί.
    Χρήστος Χ. 19/9/2008 19:01
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζουμε αυτή την χώρα στο σφυρί. Δηλαδή δεν έχουμε ανθρώπους με πτυχία, με ικανότητες και όρεξη να αναλάβουν την εξυγίανση αυτής της εταρείας? Μόνο οι ξένοι επενδυτές μπορούν να το κάνουν αυτό. Δεν μπορεί ο Έλληνας να διαπρέπει στο εξωτερικό και εντός των τειχών να αδυνατεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι όλες οι εταιρείες που έχουν άμεση σχέση στο ιδικτησιακό καθεστώς να απαλλαγούν από τον βραχνά της εκάστοτε κυβέρνηση. Να πάψει πια να θεωρείται τσιφλίκι του καθενός και να προσλαμβάνεται ο κάθε άσχετος. Πραγματικά κρίμα για μια αεροπορική εταρεία με τέτοια υποδομή η οποία πιστεύω ότι έχει τα φόντα για "πολλά". Τέρμα πια το ξεπούλημα. Φάγανε τον ΟΤΕ, φάγανε την Ολυμπιακή....έρχονται κι άλλα.

    Θα ήθελα να απαντήσω στον κο.Βασίλη που χαμογελά όταν ακούει ότι δουλεύουν οι υπάληλοι της ΟΑ. Μάλλον ο συγκεκριμένος κύριος θα είναι απο εκείνους που πετούν το πολύ μια φορά το χρόνο και ξαφνικά αποκτούν άποψη! Ας ξεχάσει λίγο την σιγουριά της θεσούλας του στον ιδιωτικό τομέα και ας προσπαθήσει να φανταστεί πως θα ήταν για τον ίδιο να δουλεύει ατελείωτες ώρες και την μέρα και την νύχτα εξυπηρετώντας εκατοντάδες επιβατών οι οποιοί σε βρίζουν κι απο πάνω για θέματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με σένα! Νομίζει ότι στους υπαλήλους αρέσει να υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα? Μήπως το απολαμβάνουν κιόλας? Θα έπρεπε να ντρέπεται που κρίνει άλλους εργαζόμενους πλέωντας στην άγνοια και την αναισθησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. διονυσακη ποσα χρονια δουλευεις στην οα και ποσα παιρνεις? φτωχοσυνταξιουχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αντε πασο πασοκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΔΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποιος Διονυσακης μωρε?Γυναικα ειμαι και δεν ξερω κανεναν Διονυσακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. EAN O ELLHNAS POLITHS DEN
    PLHRONEI TO MAPMAPO MESO TON ELLEI
    MATON NA MH POYLHTHH
    AS ANALABOYN OI ERGAZOMENOI THN YPOXREOSH STO TELOS KATHE ETOYS NA MOIRAZONTAI TA KERDH POY THA PROKYPSOYN EAN OMOS PROKYPSOYN ZHMIES NA TIS PRHPOSOYN APO TH TZEPH TOYS!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΩΝΑΣΗΣ.ΜΕΤΑ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ'ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΣ,ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΘΝΟΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ;;;;
    τι διαβαζουν τα ματιαμου!!!
    επιτελους να τη κλεισουν να παει στο μαυρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση