GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «ακροδεξιό» σόφισμα...

...του «αριστερού πατριωτισμού» . Του Θύμιου Παπανικολάου . Η ενσωμάτωση της παραδοσιακής αριστεράς στις ιδεολογίες της Νέας Εποχής, δηλαδή...

...του «αριστερού πατριωτισμού»
.
Του Θύμιου Παπανικολάου
.
Η ενσωμάτωση της παραδοσιακής αριστεράς στις ιδεολογίες της Νέας Εποχής, δηλαδή η εγκατάλειψη των επαναστατικών αριστερών παραδόσεων, έδωσε χώρο για νέες πατριδοκαπηλίες: ξέθαψε τους βρικόλακες της «εθνικοφροσύνης»!!!
Έρχονται σήμερα
όλα τα απομεινάρια των μεταξικών, χουντικών και ιστορικών ακροδεξιών παρακρατικών να πλατσικολογήσουν δημαγωγικά εκ νέου πάνω στον πατριωτισμό και επιχειρούν να «θάψουν» την αριστερή επαναστατική παράδοση με το στίγμα του αντιπατριωτισμού. Οι ιστορικοί δωσίλογοι κατηγορούν για δωσιλογισμό εκείνους που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα όσο κανένας άλλος. Ένα από τα δόλια τεχνάσματα αυτής της νέας «εθνικόφρονης» πατριδοκαπηλίας του ΛΑ.Ο.Σ και των «ακροδεξιών παρακρατικών» που στεγάζει είναι το παρακάτω σόφισμα: «Πατριωτική αριστερά: Μύθος ή πραγματικότητα»!!!
Για οικονομία χώρου θα προβούμε σε κάποιες συνοπτικές παρατηρήσεις.
Πρώτη. Η ίδια η έννοια «πατριωτική αριστερά» είναι ένα σόφισμα απάτης. Συνθέτει ένα κοινωνικό αίσθημα και συναίσθημα (μια μορφή δηλαδή της λαϊκής συνείδησης) που είναι ο «πατριωτισμός» με μια ιδεολογία που είναι η «αριστερά», δηλαδή μια κοσμοθεωρία και πρακτική. Ο «πατριωτισμός» δεν είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Όταν λειτουργεί σαν ιδεολογία αυτό είναι ο εθνικισμός του καπιταλισμού και των εξουσιών του. Μια καπιταλιστική ιδεολογία που καπηλεύεται τα πατριωτικά αισθήματα των λαϊκών μαζών. Μια τέτοια καπηλεία επιχειρείται σήμερα από τα «παιδιά» και τους «εγγονούς» των δωσίλογων εθνικοφρόνων…
Οι όροι συνεπώς «πατριωτικοί αριστερά», «αριστερός πατριώτης» κ.λ.π, δεν είναι μόνο όροι που σηματοδοτούν θεωρητική και πολιτική άγνοια και αφέλεια, αλλά είναι και όροι δολιότητας και εξαπάτησης των αφελών. Είναι τεχνάσματα που κηδεύουν την αριστερά και την ιστορία της και απλώς δέχονται ότι κάποιο αριστεροί είναι και «πατριώτες». Έρχονται δηλαδή οι αμαθείς και πατριδοκάπηλοι να ορίσουν (ποιοι αυτοί οι επίγονοι του μίσους κατά των λαϊκών κινημάτων που αγωνιζόντουσαν για την πατρίδα και τα σοσιαλιστικά ιδανικά), τον «πατριωτισμό», να στιγματίσουν τη θεωρία και την πράξη της Αριστεράς και να μας κάνουν την υποχρέωση να ξεχωρίσουν κάποιους αριστερούς σαν «πατριώτες»!!!
Και να αναρωτηθούν αν αυτοί οι «αριστεροί πατριώτες» είναι μύθος ή πραγματικότητα!!!
Ας μελετήσουν πρώτα, οι αδαείς και οι κάπηλοι, τη θεωρία, την ιστορία και την πρακτική των αριστερών κινημάτων και μετά να βάζουν τις ύπουλες και προβοκατόρικες ετικέτες τους.
Δεύτερη Παρατήρηση. Η Αριστερά εξ’ ορισμού είναι εθνική και ταυτόχρονα διεθνική. Έχει αναλυθεί το ζήτημα από το ΡΕΣΑΛΤΟ εξαντλητικά και ουδείς ακόμα αντέκρουσε τις απόψεις μας. Η Αριστερά, ως θεωρία και πρακτική, αλλά και ως ιστορία στηρίζεται στις αγωνιστικές παραδόσεις των λαών και στις κατακτήσεις αυτών των αγώνων. Η καρδιά και η ψυχή της Αριστεράς είναι η συνείδηση, η ψυχή και η φωνή του λαού. Όλα τα αριστερά κινήματα δεν αποκόπηκαν ΠΟΤΕ από το πατριωτικό αίσθημα και την πατριωτική λαϊκή συνείδηση, γι’ αυτό και υπήρξαν μαζικά και καταλυτικά κινήματα. Αν περιφρονούσαν τα πατριωτικά αισθήματα των λαών δεν θα μπορούσαν ΠΟΤΕ να γίνουν αγωνιστικά, μαζικά κινήματα.
Η Αριστερά ποτέ δεν πολέμησε τον πατριωτισμό του λαού. Αυτό που πολέμησε ήταν το καπιταλιστικό κράτος που καπηλευόταν τον πατριωτισμό του λαού για να τον υποτάξει στα συμφέροντα των δυναστών. Πολέμησε η Αριστερά τους προδότες πατριδοκάπηλους που ΠΟΤΕ δεν αγωνίστηκαν μαζί με το λαό, αντίθετα αγωνίστηκαν με λύσσα εναντίον κάθε λαϊκού κινήματος συνεργαζόμενοι με το καπιταλιστικό κράτος και τους ξένους δυνάστες. Είναι, συνεπώς, θράσος και καλαμπούρι, αυτοί που ήταν πάντα απέναντι στα εθνικό-απελευθερωτικά και πατριωτικά κινήματα να μας παραδίδουν μαθήματα πατριωτισμού. Ο «πατριωτισμός» τους ήταν πάντα η ιδεολογία της υποταγής στους δυνάστες και δικτάτορες των λαών.
Τρίτη παρατήρηση. Η ιστορία της αριστεράς είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Οι πρωτοπόροι σε κάθε δυνάστη της πατρίδας ήταν οι αριστεροί αγωνιστές. Το ΕΑΜ, ο Άρης Βελουχιώτης και πολλοί άλλοι Αριστεροί αγωνιστές ήταν αυτοί που έσωσαν την Ελλάδα από τη φασιστική επέλαση και έχυσαν ποταμούς αίματος. Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί «πατεράδες» και «παππούδες» των σημερινών νέων «εθνικοφρόνων» και «πατριδοκάπηλων» ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, τους ιμπεριαλιστές που τους ακολούθησαν και τα δικτατορικά καθεστώτα. Στο Πολυτεχνείο ήταν η Αριστερά που ύψωσε την ελληνική σημαία του αγώνα κατά της Χούντας και των ξένων «νταβάδων» της.
Η ιστορία βρίθει από τους πατριωτικούς και εθνικο-απελευθερωτικούς αγώνες της Αριστεράς και τις προδοσίες των δωσίλογων ακροδεξιών υπαλλήλων του καθεστώτος…
Τέταρτη Παρατήρηση. Άλλο αλάθευτο κριτήριο είναι η καλλιτεχνική παραγωγή του ελληνικού λαού. Οι μεγάλοι λογοτέχνες και ποιητές, οι μεγάλοι μύστες των εθνικών και πατριωτικών αγώνων ήταν κομμουνιστές και αριστεροί γενικά. Αυτοί ανύψωσαν σε καλλιτεχνική δημιουργία τους πόνους και τους καημούς του ελληνικού λαού, τον πατριωτισμό και τους αγώνες του.
Πιο πατριωτική ποίηση και μουσική από την παγκόσμια αριστερά δεν υπάρχει. Άπειρα τα ονόματα. Και η τέχνη της εποχής αποδεικνύει ποιοι ήταν οι ζωντανοί πολιτική πραγματικότητα και ποιοι οι αγωνιστές του λαϊκού αισθήματος και της αγωνιστικής πατριωτικής συνείδησης.
Τελευταία παρατήρηση. Τέλος, ακόμα και το πιο νεοταξικό, σήμερα, «αριστερό» κόμμα, Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τις αφετηρίες του και τα σύμβολά του στην πατριωτική παράδοση και στην ελληνική σημαία. Η μετάλλαξη της καθεστωτικής αριστεράς δεν αναιρεί τους αυθεντικά πατριωτικούς αγώνες της αριστεράς, την ιστορία της και τις παραδόσεις της.
Πρέπει να είσαι δόλιος προβοκάτορας, όπως είναι οι τα ακροδεξιά υποπροϊόντα, για να ταυτίζεις τη σημερινή καθεστωτική και μεταλλαγμένη «αριστερά» με την ΙΣΤΟΡΙΑ των αριστερών κινημάτων και τις παραδόσεις του…
Πηγή:
resaltomag.gr
-------------------------

24 σχόλια

  1. Είμαι βρυκόλακας της εθνικοφροσύνης, επειδή:

    1. αντιδρώ στο να ονομάζονται τα Σκόπια Δημοκρατία της Μακεδονίας?
    2. αντιδρώ στο σχέδιο Ανάν (τι ξέρουν οι ηλίθιοι Κύπριοι και το καταψηφίζουν με δημοψηφίσματα?)
    Ζητώ ταπεινά συγνώμη που έχω αντίθετη άποψη πάνσοφn και πεφωτισμένη ηγεσία.

    Μα πάνω από όλα:

    Χαίρομαι που επιτέλους ξεκαθάρισαν τα πράγματα σε αυτό τον τόπο: η καλή Αριστερά και όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι φασίστας ...
    Οπότε:
    όλοι στο ΕΑΜ (που ήταν το μόνο που αντιστάθηκε) ήταν αριστεροί?
    κρίμα που έχει πεθάνει ο παππούς μου, θα σε στενοχωρούσε.
    όλοι οι άλλοι ήταν δοσίλογο ι? φαντάζομαι και το 5/42 και ο Ψαρρός κλπ σωστά?
    ...για τον "Τάκη Λαζαρίδη: «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι»" δεν θα έχεις ακούσει φαντάζομαι
    ...για την συνέντευξη του Λ. Κύρκου μπα... (...θα παραδίδαμε την χώρα σε αμόρφωτους)
    ...για τέχνες έχεις απόλυτο δίκαιο, και ο Χατζιδάκις κομμουνιστής ήταν για παράδειγμα.

    Αφού σου αρέσουν λοιπόν οι ιστορικές αναδρομές περί: "...εθνική και ταυτόχρονα διεθνική", φαντάζομαι θα έχεις ακούσει την θέση των αριστερών για το 1920-1922?
    η την θέση για την "Μακεδονία" την δεκαετία του 1930 και σήμερα?

    Αλλά πάνω από όλα πως μπορείς να χαρακτηρίζεις όποιον διαφωνεί με τις απόψεις σου είτε καθεστωτική αριστερά είτε ακροδεξιό υποπροϊόν?
    Χαίρομαι που υπάρχει μια αλήθεια η δική σου και λυπάμαι που σε διαπνέει η δημοκρατικότητα που διαχέει τις συνιστώσες του ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι μεγάλοι λογοτέχνες και ποιητές, οι μεγάλοι μύστες των εθνικών και πατριωτικών αγώνων ήταν κομμουνιστές και αριστεροί γενικά".

    Είπες πολλές κουταμάρες αλλά αυτή βγάζει μάτια. Ο Σολωμός, ο Παπαδιαμάντης, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Μυριβήλης, ο Καρυωτάκης, ο Παλαμάς, ο Ελύτης ...και τόσοι άλλοι ήταν "κομμουνιστές και αριστεροί γενικά"?
    Καλώς ή κακώς οι μεγάλοι ποιητές (βάζω και τους συγγραφείς μέσα) υψώθηκαν πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Έγιναν οι ίδιοι ιδεολογία.
    Όσοι δεν τα κατάφεραν μπήκαν στο κόμμα μπας και πιάσουν πελατεία.
    Γιαυτό σταμάτα να γράφεις ανοησίες ημιμαθή ψευτοαριστερέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κατάλαβα καλά, ο Ζέρβας δεν ήταν πατριώτης και ήταν ο ...Ζαχαριάδης. (που ετοιμαζόταν να δώσει την μισή ελλάδα στον τιτο, αν τον βοηθούσε να πάρει την εξουσία σε ότι θα απέμενε).

    Φιλαράκο, πατριώτης, πρώτα από όλα, ειναι εκείνος που τιμά την ιστορία και δεν την διαστρέφει.

    Όλα τα άλλα είναι συζητήσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε βρυκολακες τις δεξιας τυποι σαν και εσας σκοτωσαν τον καποδιστρια,πηγαν να δολοφονησουν τον βενιζελο οδηγησαν την ελλαδα στην μικρασιατικη καταστροφη,κανατε δικτατοριες και μιλατε για το ΕΑΜ στρατευσατε τους χυτες και το 1 και 2 ταγμα ευζωνων κατω απο τις εντολες του μεθυσου ζερβα που ηταν συνεργατες των γερμανων για να χτυπησετε το λαικο στρατο και το εαμ που οντως δεν ηταν ολοι κουμμονιστες αλλα ανθρωποι προοδευτικοι οπως και οι συγγραφεις και οι ποιητες και πανω απο ολα ειστε συνιδηποροι με το σκληρο πυρηνα του κληρου ο οποιος διεκδικει εκτασεις που εχουν δοθει απο τον βενιζελο στους προσφυγες της μικρασιατικης καταστροφης με χρυσοβουλα των κομνηνων και σφραγιδες του μουρατ ενω ειναι και δημοσιοι υπαλληλοι αντε ρε πεπονια που μιλατε για το εαμ και την αριστερα πατριωτες του κωλου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ανώνυμος Β΄μάλλον κάνει το βλάκα ή είναι πραγματικά βλάκας που καλύπτεται πίσω από φτηνές εξυπναδούλες.
    Μιλάμε βρε ταχυδακτυλουργέ για τη νεώτερη ιστορία που υπήρχε η αριστερά και τα κινήματα.
    Μήπως θα μας πας και στην αρχαιότητα;
    Και εδώ, όμως, οι θεωρητικοί της τέχνης που ανέδειξαν το έργο των αρχαίων και των Βυζαντινών ήταν πολλοί αριστεροί...
    Και αυτούς που αναφέρεις και που ζήσανε τα συγκεκριμένα χρόνια η τέχνη τους ήταν δεμένη με τις προοδευτικές αγωνιστικές παραδόσαεις και όχι με τους πατριδοκάπηλους δοσίλογους,
    Γι αυτό και συντέριαξαν και απλώθηκαν με τη μουσική Θεοδωράκη.
    Και είναι ακριβώς αυτό που αποδεικνύει ότι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ πάτησε πάνω στις "εθνικές", αγωνιστικές παραδόσεις που εκφάστηκαν από μεγάλους καλλιτέχνες, όλων των εποχών, ανεξάρτητα των πολιτικών τους πεποιθήσεων.
    Δε κρίνουμε εδώ τις πολιτικές πεποιθήσεις των δημιουργών, αλλά το τί εξέφραζε το έργο τους.
    Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα για σένα φτωχέ αδαή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Θύμιο, καταγγελλεις τις γενικεύσεις και, ταυτόχρονα, χρησιμοποιείς αντίστοιχες γενικεύσεις για να φανείς πειστικός.

    Σαφώς και υπήρξαν αριστεροί πατριώτες και όχι "αριστεροί εθνικιστές" (αυτό έλειπε).

    Πατριώτης ("δεξιός ή αριστερός", δεν έχει σημασία, αυτή τη στιγμή) είναι εκείνος ο οποίος προτίθεται ακόμα και να αυτοθυσιαστεί προκειμένου να προστατέψει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής μέσα σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή που προσδιορίζεται ως "πατρίδα".

    Υπό αυτή την έννοια, υπήρξαν (και υπάρχουν) αριστεροί προδότες και δεξιοί προδότες.

    Οι αριστεροί προδότες που καλούσαν τους έλληνες να μην αντισταθούν στον Άξονα (το 1941) το έκαναν υπακούοντας στον Στάλιν ο οποίος είχε υπογράψει σύμφωνο μη-επίθεσης (με αντάλλαγμα κάποια "κρυφή γιάλτα", ανάμεσα στους σοβιετικούς και τους ναζί).

    Οι κρετίνοι αριστεροί προδότες που ήθελαν να παραδώσουν στον τίτο, κατά τον εμφύλιο, "πρόσβαση στο αιγαίο", το έκαναν θεωρώντας την πράξη πατριωτική: με τον τρόπο αυτό, ολόκληρη η χώρα (έστω και μοιρασμένη στα δύο)θα αποκτούσε έναν υπαρκτό σοσιαλισμό.

    Αντίστοιχα, οι γερμανοτσολιάδες, θεωρούσαν την (προδοτική, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων) πράξη της συνεργασίας με τους ναζήδες ως "πατριωτική", με την έννοια ότι έτσι θωράκιχαν την χώρα απέναντι στον κομμουνισμό.

    Όλα αυτά όμως είναι παρελθόν.

    Εκείνο που μας ενδιαφέρει, στις μέρες μας, έχει δύο σκέλη:

    1) Ο πατριωτισμός, σήμερα, είναι εθνικισμός;

    2) Αν υπάρχει, σήμερα, "πατριωτισμός απαλλαγμένος εθνικισμού", ποιά μορφή έχει, μέσα στο σύγχρονο καπιταλιστικό περιβάλλον;

    ΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2:02

    η ΑΡΙΣΤΕΡΑ πάτησε πάνω στις "εθνικές", αγωνιστικές παραδόσεις

    -----------------

    Μέχρι και την χούντα, η πνευματική καταστροφή της ελλάδας οφειλόταν στους ελλαδέμπορους και τους πατριδοκάπηλους.

    Από την μεταπολίτευση όμως και δώθε, η ηθική και πνευματική καταστροφή είναι ακόμα μεγαλύτερη εξαιτίας των αριστεροκάπηλων και των "μπέρια του προοδευτισμού".

    Δεν θα παραθέσω επιχειρήματα. Απλά, σου καταδεικνύω τον τρόμο σου απέναντι στους μπέρια που προανέφερα και που αποδεικνύεται από το ότι δεν τολμάς να πεις ή να γράψεις τη λέξη "εθνικό", χωρίς να την κλείσεις (για τον φόβο των ιουδαίων) σε εισαγωγικά.

    Το επόμενο στάδιο κατάπτωσης θα είναι να λέμε "εθνικό, μετα συγχωρήσεως"...

    Διευκρίνιση: δεν είμαι...δεξιός!

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιο πατριωτική ποίηση και μουσική από την παγκόσμια αριστερά δεν υπάρχει
    ----------------

    Aυτό ήταν το "κλου" της παπαρολογίας, σύντροφέ!

    Στην πεμπτη Διεθνή, θα έχουμε για ύμνο τις Βαλκυρίες, αν δεν σε πειράζει...

    Μην εκθέτεις τον αριστερο χώρο, με αυτά που καπνίζεις. Pleeeeeaaaase!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2:02

    οι θεωρητικοί της τέχνης που ανέδειξαν το έργο των αρχαίων και των Βυζαντινών ήταν πολλοί αριστεροί
    =============

    Επειδή όμως ο προοδευτισμός τους δεν διαπνεόταν από "σοβιετικά ιδεώδη", τους είχατε, τότε, στο φτύσιμο.

    Κάτι σαν "λακέδες της αντίδρασης" και τα σχετικά.

    Πού τους θυμήθηκες, τώρα, είναι μυστήριο...

    Άντε, να δούμε και την Αλέκα να καταθέτει στεφάνι στον Ψαρρό και θα τάχουμε δει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γράφεις, Αριστερέ μου:

    "...Στο Πολυτεχνείο ήταν η Αριστερά που ύψωσε την ελληνική σημαία του αγώνα κατά της Χούντας και των ξένων «νταβάδων» της..."

    --------

    Η αλήθεια είναι ότι στο Πολυτεχνείο ήταν η "Αριστερα πλην Κουκουέ" (είχε εκδώσει και σχετική αποδοκιμαστική ανακοίνωση) και ΠΟΛΛΟΙ καραμανλικοί! Και το λαμπρακιστάν (μέσω προοδευτικών γραφίδων) τους έβριζε όλους συλλήβδην, ως αλήτες. Κι αυτός ήταν ο λόγος που έκαιγαν οι διαδηλωτές το ΄Βήμα, στην πατησίων.

    Αλλά εσύ ήσουν αγέννητος. Και έμαθες την ιστορία μισερή και κουτσουρεμένη, έτσι όπως σύμφερε σε κάποιους να την μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O mu8os pou entexna kaliergi8ike meta tin metapoliteusi gia tin ka8agiasi tis Aristeras katarei kai katarei grigora!
    To apaisio prosopo tis prodotikis aristeras 3anabgainei pali mpros kai stin epifaneia!
    To augo tis aristeras ekolaf8ike

    -..KAI BGHKE FIDI!!
    3ANA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. TI NA PROTO8IMI8OYME GIA THN ARISTERA!

    THN STASH THS EPIZITWNTAS THN HTTA STHN MIKRASIA!

    TIS SYMFONIES TOY KKE ME BOYLGAROUS STHN KATOXH

    THS DOLOFONIES PATRIOTWN THS ANTI-NAZISTIKHS ANTISTASHS GIATI DEN PHGAN ME TO KKE

    TIS APOFASEIS GIA TO 3EPOYLHMA THS MAKEDONIAS TO 35 KAI TO 48

    TA KONSERBOKOYTIA!

    TON EMFYLIO

    TIS EMETIKES APOSEIS THS GIA TO ELLHNIKO E8NOS!

    ...KAI OSO GIA THN KARAMELA THS XOUNTAS POU PIPILANE...TO KENTRO KAI O GEORGIOS PAPANDREOU THN PLHROSE OXI TA SKOULIKIA THS ARISTERAS!!!


    ALH8EIA OLOI EMEIS POU EIMASTAI PASOK 3EROUME TI ELEGE o GEWRGIOS PAPANDREOU GIA TA ARISTERA FIDIA POU SYKOSANE KEFALI????


    BREEEE AI STO DIAOLO TSOGLANARADES!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8YMIO:

    POLLA LES ALLA TIPOTA!

    H ARISTERA EINAI KATA TOY E8NOYS AYTOY ..KAI PANTA HTANE!

    OSES FORES KAPILEYTIKE PATRIOTIKES 8ESEIS TO EKANE GIA DIKO THS OFELOS

    PATRIOTIKH ARISTERA=LYKOS ME PROBIA AMNOY!

    OSO GIA TO RESALTO...ZHTE STON KOSMO SAS!

    KRIMA POY O KOSMOS SAS EINAI ...FANTASTIKOS KAI ANHKEI STO PARALLHLO SYMPAN!

    POLITIKH EINAI PRA3H ME REALISTIKO STOXO KAI MESA!

    H PATRIWTIKH REALISTIKH EPILOGH SHMERA EINAI LAOS!

    AYRIO BLEPOUMAI!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άρης Βελουχιώτης: Ο μόνος Πατριώτης. "Δηλωσίας" και αυτός... για τα 90χρονα τιμημένα χρόνια του ΚΚΕ. Άλλωστε το ΚΚΕ δεν ενοχλούνταν απο τους ΝΑΖΙ τουλάχιστον μέχρι να επιτεθούν στην μαμά Ρωσία... Μόνος ο Άρης ξεκίνησε αντίσταση μόνος και έρημος και σταλμένος στο βουνό για να μην μπλέκεται στα πόδια της "τριάδας"...

    Τιμή αξίζει στους αγωνιστές αριστερούς αλλά όχι και στις ηγεσίες του ΚΚΕ, που χαντάκωσαν το λαϊκό κίνημα όταν δεν μπορούσαν να το "χειραγωγήσουν" (Βλέπε Βάρκιζα, αποχή, κτλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η προσπάθειά σου, μέσα σε πάρα πολλές άλλες εργολαβικές για τον εξαγνισμό της αριστεράς που έχουν γίνει και γίνονται, με εντολή του Περισού, για να αποτινάξει από πάνω του τα τεράστια εγκλήματα κατά της χώρας και να τα φορτώσει αλλού, είναι επαινετή και σίγουρα θα πάρεις πόντους από αυτούς που υπηρετείς.
    Το γεμάτο ανακρίβειες άρθρο σου σε εκθέτει. Και εκθέτει και την αμεροληψία σου. Ξέρεις όμως τι κάνεις. Απευθύνεσαι στους σημερινούς ανθρώπους τους ανενημέρωτους και καθόλου διαβαστερούς.
    Κάτι σαν τον συνωστισμό στη Σμύρμη να πούμε.
    Δυστυχώς για σένα και τους ομοίους σου υπάρχει και η ιστορία, όσο και αν προσπαθείς να την αλλάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από τήν συνθήκη τής Γιάλτας η Ευρώπη
    μοιράσθηκε σέ ζώνες επιρροής.
    Ο Στάλιν "έδωσε" τήν Ελλάδα στούς
    Άγγλους καί ήταν ανακόλουθος στίς
    υποσχέσεις του πρός τόν Ζαχαριάδη.
    Από κεί καί πέρα,η τυπική βοήθεια
    τού Κροάτη Τίτο εξαντλήθηκε στήν "φιλοξένία" τών ηττημένων καί
    τήν μακροπρόθεσμη χρησιμοποίηση τους
    στήν δημιουργία Μακεδονίας τού Αιγαίου.
    Η συμμετοχή στά δρώμενα από πλευράς
    Αλβανίας καί Βουλγαρίας ήταν μικρή.
    Φυσικά καί η αφετηρία του ΕΑΜ ήταν
    πατριωτική.
    Η συνέχεια όμως ήταν υποδούλωση στή
    Μόσχα καί προσπάθεια μεταπολεμικής
    εγκατάστασης κομμουνιστικού καθεστώτος
    στήν Ελλάδα(μετά τήν Γιάλτα τετέλεσται).
    Δέν είναι ώρα νά ασχοληθούμε μέ τήν
    άλλη παράταξη(σ΄άλλο σχόλιο).
    Τώρα, μέ τό χέρι στή καρδιά(στό κέντρο είναι, όχι αριστερά),
    αφελέστατα νά ρωτήσω:
    Πόσοι από εμάς μετά 50 χρόνια προτιμούσαν
    νά τά βίωναν στίς πρώην χώρες τού συμφώνου τής Βαρσοβίας?
    Καί γιά νά τελειώνω,ένα σχόλιο στόν
    κ. Παπανικολάου πάνω στήν κεντρική
    ιδέα τής ανάρτησης του.
    Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΧΑΘΗΚΕ
    ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΣΕ ΚΑΙ
    ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ
    ΣΗΜΕΙΩΝΑΝ 2.
    Ρέ σείς κάποτε είχατε βαλθεί νά μάς
    ταξιδέψετε στήν Νικαράγουα νά βοηθήσουμε
    στήν συγκομιδή μπανάνας καί στίς
    εκδηλώσεις τους απουσίαζε η Ελληνική σημαία.
    Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΥΠΑ.
    Καί ο "λαός" δέν είναι μονοπώλιο κανενός.
    Καλύτερα νά λούζεται τήν μαλακία του
    παρά νά.."παίρνει γραμμή".
    Αναστάσης(δέν θέλω νά μακρηγορώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θύμιο, αν δεν απαλλαγούμε απ' τη συνήθεια να κολλάμε ταμπέλες σε όποιον διαφωνεί μαζί μας, "μεταξικός", "χουντικός" κλπ, δε διαφέρουμε σε τίποτα απ’το ΠΑΛΙΟ κατεστημένο (Δεξιά, Ανάκτορα κλπ) που σε όποιον το ενοχλούσε κόλαγε το ταμπελάκι "αναρχομομουνιστής", "κουκουές", κλπ.

    Απλά παίζουμε το παιγνίδι του ΝΕΟΥ κατεστημένου (Παγκοσμιοποίηση) που τώρα φοβάται μήπως του χαλάσει τη σούπα ο πατριωτισμός στις υπόδουλες χώρες.

    Γιατί πώς είναι δυνατόν ο πατριωτισμός να είναι "η ιδεολογία του καπιταλισμού" ,αφού ο σημερινός καπιταλισμός ταυτίζεται με την παγκοσμιοποιηση που βλέπει τον πατριωτισμό σαν κόκκινο πανί! Στο 1917 ζεις?

    Όσο για τις αναφορές σου στην ιστορία της αριστεράς:

    Στον πόλεμο, η Αριστερά δεν άρχισε τον αγώνα όταν δέχτηκε επίθεση η Ελλάδα, αλλά όταν οι Γερμανοί επιτέθηκαν στη Σοβιετική Ένωση! Μέχρι τότε ό αγώνας μας κατά των Ιταλογερμανών ήταν "φασιστικός"...

    Μετά τη Μικρασιαστική Καταστροφή, το ΚΚΕ δήλωνε...περήφανα: «Εμείς όχι μόνο δε λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήτα στη Μικρασία, μα και την ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ!» (Ριζοσπάστης 12/7/1935)

    Για τη Μακεδονία, ασε καλύτερα…

    Στο Πολυτεχνείο και στη χούντα, η αριστερά (τουλάχιστον το ΚΚΕ Εξ) τα είχε κάνει πλακάκια με τη χούντα, ελπίζοντας ότι ο Παπαδόπουλος θα ακολουθούσε ένα Νασερικό δρόμο.

    Ακόμα και στο Πολυτεχνείο, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ μας έλεγαν, εμάς που θέλαμε να μετατρέψουμε την φοιτητική εκδήλωση σε εξέγερση κατα της Χούντας..ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ! (και μην αρχίσεις να ουρλιάζεις-το έζησα προσωπικά - τουλάχιστον μέχρι τις 17/11/1973 που βρέθηκα στο νοσοκομείο...)

    Η λοιπή αριστερά (μετέπειτα "Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη"...) έκανε αντίσταση απ' τα σαλόνια του Κολωνακιού και απ'τα μπαράκια του Παρισιού,της Ν.Υόρκης και άλλων...τόπων μαρτυρίου!

    (να διευκρινίζουμε,τό ότι οι "συνήθεις υποπτοι" αριστεροί φυλακίστηκαν ή στάλθηκαν εξορία ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ κάνουν αντίσταση,δεν αποτελει αντιστασιακή δράση,με όλο το σεβασμό σε όσα πέρασαν).

    Πιο πολύ αντίσταση έκαναν οι αστοί-δεξιοί στρατιωτικοί, πχ Οπορόπουλος, Μουστακλής (εθελοντές στον αντικομουνιστικό αγώνα στην Κορέα!) κλπ, παρά η αριστερά.

    Μετά τη μεταπολίτευση βέβαια, είχε ξαμοληθεί η Πανσπουδαστική να στρατολογήσει όσα παιδιά είχαν συμμετοχή στα γεγονότα, για να πεί ότι..αυτή έκανε το Πολυτεχνείο! Ακόμα θυμάμαι τον κακομοίρη που με είχε…χρεωθεί εμένα και προσπαθούσε να με προσηλυτίσει!

    (Αντίθετα, για να είμαστε δίκαιοι, στο Πολυτεχνείο συμμετείχαν παιδιά από κάποιους χώρους της μετέπειτα εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, π.χ ΕΚΚΕ)

    Τέλος, δεν υπονοώ πως στην Αριστερά δεν υπήρχαν σε όλες τις χρονικές περιόδους και αγνοί πατριώτες, άσχετα απ’ το τι έκανε η ηγεσία της.

    Τώρα για να είμαι ειλικρινής, μόλις πρόσεξα αυτό που γράφεις στο τέλος, «Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τις αφετηρίες του και τα σύμβολά του στην πατριωτική παράδοση και στην ελληνική σημαία»

    Α,καλά εντάξει, αν το είχα δεί αυτό απ’την αρχή δε θα είχα μπεί στον κόπο να σε σχολιάσω!

    (εκτός αν εννοείς τους….μπαρουροκαπνισμένους αγώνες του «Ρήγα» στα σαλόνια του Κολωνακίου!)

    Και τώρα μπορείς ν’αρχίσεις να με βρίζεις για «δόλιο προβοκάτορα και ακροδεξιό υποπροϊόν»!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΦΑΝΦΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΓΩΝΕΣ"ΤΟΥΣ.

    "ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΟ
    ΠΟ ΠΟ ΠΟ ΠΟ, ΠΟ ΠΟ ΠΟ ΠΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΑΡΕ ΜΙΑ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ"ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑ

    18.09.2008 Ειδήσεις
    Για νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα κάνει λόγο το ΚΚΕ
    “Να αντιδράσουν από κοινού οι Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι”

    Την αντίδρασή της στα νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα της Ε.Ε., που προβλέπουν ακόμη και τη δακτυλοσκόπηση από 6χρονα παιδιά, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΚΚΕ, που αναφερόμενοι στους Έλληνες και τους μετανάστες εργαζόμενους, τονίζει τα εξής:
    “Αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε τις πατρίδες σας, γιατί «κάποιοι» έσπειραν σε αυτές το θάνατο, την κατοχή και τη φτώχεια.
    Είναι οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους. Είναι ο ιμπεριαλισμός, ο παγκόσμιος καπιταλισμός που στηρίζεται στην πιο άγρια και απάνθρωπη εκμετάλλευση των λαών. Είναι αυτοί που έκαναν επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, που ανεβάζουν ή στηρίζουν κυβερνήσεις που εξυπηρετούνται τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας. Είναι αυτοί που πυροδοτούν φονικές εμφύλιες συρράξεις στη Σομαλία, το Σουδάν και αλλού. Οι ίδιοι ένοχοι είχαν προηγουμένως επέμβει και διαλύσει τη Γιουγκοσλαβία. Αυτοί που συσσωρεύουν πλούτο, ληστεύοντας τον πλούτο και την εργατική δύναμη των χωρών σας. Οι οικονομικοί μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες που γλιτώνουν από τις συμπληγάδες της χώρας τους αντιμετωπίζουν τις συμπληγάδες των αντιμεταναστευτικών και αντιδραστικών νόμων της ΕΕ.
    Το ΚΚΕ αναδεικνύει τις ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και παλεύει μαζί σας για την απλούστευση των διαδικασιών νομιμοποίησή σας.
    Επίσης, καλεί τους μετανάστες και τους Έλληνες εργάτες να είναι έτοιμοι από κοινού να σηκώσουν κύμα αντίδρασης όταν σε λίγες ημέρες θα ψηφίζονται και στη χώρα μας οι αντιμεταναστευτικές οδηγίες για τη φυλάκιση μέχρι και 18 μήνες των παράνομων μεταναστών, την έκδοση βίζας με βιομετρικά στοιχεία, δακτυλοσκόπηση ακόμη και στα παιδιά των 6 χρόνων. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και τα παιδιά των μεταναστών είναι από την κούνια τρομοκράτες.
    Το ΚΚΕ σας καλεί να παλέψουμε μαζί για να:
    Σας δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψετε σε κράτος – μέλος της ΕΕ της επιλογής σας.
    Καταργηθεί η νομοθεσία της ΕΕ που πλήττει το δικαίωμα στο άσυλο και την ανθρωπιστική προστασία.
    Νομιμοποιηθούν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες που βρίσκονται στην Ελλάδα και την ΕΕ. Να έχουν ίσα δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση με τους Έλληνες”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 12:02

    EXEIS POLY DIKIO KAI EISAI 100% SWSTOS GIA TA GEGONOT POY PERIGRAFEIS!
    EYGE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12:02

    (Αντίθετα, για να είμαστε δίκαιοι, στο Πολυτεχνείο συμμετείχαν παιδιά από κάποιους χώρους της μετέπειτα εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, π.χ ΕΚΚΕ)

    --

    Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες!

    Και σου θυμίζω και τις κυπατζίδικες διαδόσεις, της εποχής, για το ΕΚΚΕ που μιλούσαν "για κατευθυνόμενη από το Βερολίνο αντεθνική δράση".

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο μόνος τρόπος για να δείτε ότι όχι μόνο δεν είναι πετριωτική η σριστερά, είναι να ανατρέξετε σε φύλλα του ριζοσπάστη και προκυρήξεις που αναφέρονται σε μικρασιατικό, κατοχή, εμφύλιο αλλά και ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Η καπηλεία που γίνεται σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Οσο για τους καλλιτεχνες, 8 στους 10 μεγάλους ήταν δεξιοι ή βενιζελικοί. Τελεία και παύλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο παπανικολάου έχει δίκιο όσον αφορά τη ρεπούση και σια για το συριζα ότι είναι τουρκόδουλοι και προδότες όπως και ο κώστας σημήτης και η ντόρα μητσοτάκη.Επίσης παλαιότερα το τιμημένο κκε είχε πει για απόσχιση της ελληνικής μακεδονίας σε παλιά απόφασή του ,απόφαση και αυτή προδοτική.Εχει δώσει η αριστερά από την άλλη πατριωτικούς αγώνες όπως λέει και ο Θύμιος
    Από την άλλη όμως το ρεσάλτο και το μπλογκ του λένε τα ίδια με τον καρατζαφέρη ως προς τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.Είτε διαβάζεις το γερμανό φύρερ είτε καρατζαφέρη είτε παπανικολάου και ρεσάλτο ,λένε τα ίδια.Οι κατώτερες φυλές,οι δούλοι τα ζώα κτλ.Ρε Θύμιο ίδιος έχεις γίνει με τον καρατζαφέρη.Η χριστιανική και ελληνική παράδοση για τους ικέτες θυμάσαι ποια είναι?φιλιξενια και βοήθεια σε αυτούς που έχουνε ανάγκη.Αμα οι πιστοί πάρουμε τα τρισσεκατομμύρια των αμαρτωλών παπάδων και μοναχών που τα έχουν σε ράβδους χρυσού ομόλαγα μετοχές στον ντάου τζόουνσ και αλλού λύσαμε το πρόβλημα της μετανάστευσης,της ανεργίας των εξοπλισμών από τη ρωσία και μπορούμε να δεχτούμε άλλους τόσους μετανάστες.Ο τζίζασ είπε να αγαπήσουμε και να βοηθήσουμε τους αλλήλους δηλαδή και τους μετανάστες θύμιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση