GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκάλυψη: Δεν έχει την κυριότητα...

.. . ...η Μονή Βατοπεδίου! Τι γνωμοδότησε το 2000 η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου και τι άλλαξε το ... 2004 μετά τις εκλογές. Δεν έχει ε...

...
...η Μονή Βατοπεδίου! Τι γνωμοδότησε το 2000 η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου και τι άλλαξε το ... 2004 μετά τις εκλογές. Δεν έχει εκδοθεί τελική απόφαση από το Πρωτοδικείο Ροδόπης. Δεν έχει αναγνωρισθεί κανένα δικαστικό δικαίωμα στη Μονή!!! Στο φως τα ντοκουμέντα...
. .
Του Γιώργου Καρβουνιάρη
. .
Σας ενημερώνω για δύο επίμαχες γνωμοδοτήσεις σχετικά με τη Λίμνη Βιστωνίδα και μία σχετικά με την Ουρανούπολη, όσον αφορά το θέμα της Μονής Βατοπεδίου. Η μελέτη τους απαιτεί χρόνο μιας και γίνεται αναφορά σε στοιχεία δεκαετιών. Άλλωστε η αρχική αναγνώριση κάποιων δικαιωμάτων της Μονής Βατοπεδίου γίνεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 ενώ υπάρχουν και υποστηρικτικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου κλπ.
Εντούτοις, η γνωμοδότηση 111/18-02-2000/28-02-2000 της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καταλήγει με ρητή διατύπωση ".... Ο όρος που αναντίρρητα ισχύει είναι το δικαίωμα της Ι.Μ. και της Αθωνιάδας Σχολής επί των καθαρών προσόδων της λιμνοθάλασσας Βιστωνίδας ή Μπουρού." Επίσης αναφέρεται ότι υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης της διαχείρισης και όχι της κυριότητας επί της λιμνοθάλασσας.
Είναι σημαντικό ότι η νεώτερη γνωμοδότηση, η οποία μάλιστα προέρχεται όχι από την Ολομέλεια αλλά από το Δ' Τμήμα (ίσως επιβάλλεται να γίνει έλεγχος νομιμότητας της απόφασης από το Τμήμα και όχι από την Ολομέλεια), με αριθμό 15/09-12-2004/14-01-2005, ορίζει ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης νομίμως δύναται να αναθέσει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας, αναγνωρίζοντας έτσι δικαίωμα κυριότητας και όχι απλής διαχείρισης.
Εξίσου σημαντικό είναι ότι τόσο η αρχική αγωγή διεκδίκησης που υποβλήθηκε στις 01-05-1922 ενώπιων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όσο και η πρόσφατη αγωγή διεκδίκησης που υποβλήθηκε στις 15-01-2003 ενώπιων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης δεν ολοκληρώθηκαν και συνεπώς δεν έχει αναγνωρισθεί δικαστικά το δικαίωμα κυριότητας στην Μονή Βατοπεδίου.
Επίσης το Συμβούλιο της Επικρατείας με την αναφερόμενη απόφαση Ολομέλειας με αριθμό 41/1929 δεν κρίνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και εντέλει τον τότε Υπουργό Γεωργίας να υπογράψει σύμβαση με τους όρους της ιχθυοτροφικής εκμετάλλευσης. Θα πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι υπάρχουν αποφάσεις του Υπουργου Οικονομικών και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που αποδέχονται γνωμοδοτήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας (100690 / 610/Α0010/05-02-1999, 1064.538/ 5928/ 05-08-2002, 1051266 /10611 /Α0010/ ΠΕ/ 04-06-2002).
Όμως με την εντολή με αριθμό 9983/30-10-2003 του τότε υφυπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, εντέλλεται η επανεισαγωγή της υπόθεσης στο Συμβούλιο.
Μεσολαβούν οι εθνικές εκλογές και το Συμβούλιο γνωμοδοτεί εκ νέου υπέρ της Μονής Βατοπεδίου με τη γνωμοδότηση 26/20-05-2004 που γίνεται αποδεκτή από το νέο Υπουργό Οικονομικών της ΝΔ με την 1046300/3944/Α0010/07-06-2004 απόφαση.
Τέλος, υπάρχει και η γνωμοδότηση 161/06-02-2008/01-04-2008 του Ε' Τμήματος του Νομικου Συμβουλίου του Κράτους, η οποία κρίνει το χαρακτηρισμό του κληροτεμαχίου 1193 του αγροκτήματος Ουρανούπολης, εμβαδού 8.600 στρεμμάτων που είχε δοθεί ως αντάλλαγμα στην Ι.Μ.Β. ως δασική έκταση και όχι ως δάσος.
Η διαφορά μεταξύ δάσους και δασικής έκτασης: Όποια έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως δάσος απαγορεύεται να μεταβιβασθεί, ενώ η δασική έκταση μπορεί.
Ο μειοψηφών Αντιπρόεδρος του ΝΣΚ κ. Θεοφανόπουλος, γνωμοδότησε ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν έχει καν αρμοδιότητα να γνωμοδοτήσει εάν μία έκταση είναι δασική ή δάσος και ότι το θέμα αυτό θα έπρεπε να διευθετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες -που έχουν ήδη γνωμοδοτήσει ότι είναι δάσος- ή τελικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
.
--------------------------------------------------
ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ PRESS-GR
ΤΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΉΣΕΩΝ
---------------------------------------

15 σχόλια

  1. ρε αποκαλυπτες της πλακας, αυτα τα ειπε ο χατζηνικολαου στο ρηαλ-εφεμ το πρωι, αντε καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 300.000 (102.225.000 δραχμες) αμοιβη της συμβολαιογραφου) για 66 σελιδες (αμαρτωλο?) συμβολαιο.
    Οσο 30 Χρονια εργασιας ενος εργαζομενου της γενιας των 700 Ευρω. !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. lete o boulgarakis na einai monaxos sti moni Vatopediou? WTF?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κυβέρνηση μαζί με την ηγεσία της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, και την εκκλησία, έχει συστήσει συμμορία.
    Ο Σανιδάς σαν γνήσιος δεξιοφασίστας, τρέχει να απαλλάξει τους υπουργούς της δεξιάς, από κάθε ευθύνη και αφήνει και υπονοούμενα για προηγούμενους υπουργούς για να αποπροσανατολίσει και να γενικεύσει την παρανομία.
    Ξεχνά όμως ο κ. Σανιδάς ότι αυτός ο ίδιος έβαλε πέρσι την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου στο «αρχείο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαζεψτε τον Ρασπουτιν γιατι θα κοψει οικοπεδα και το Αιγαιο. Ολο και καποιος υπουργος θα παραπλανηθει και θα το μοσχοπουλησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα καλά... εγώ τι φωνάζω 2 εβδομάδες τώρα...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να και η αληθεια, εδωθηκαν στη μονη βατοπεδιου το 2003 και ακριβως 4 μερες μετα η μονη τις παρελαβε.. τα αλλα ειναι μαλακιες πασοκων που προσπαθουν να το φορτωσουν στην ΝΔ.. που εχει ευθυνες, ναι αλλα οι ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟ ΔΩΣΑΝΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΚΕΓΚΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με μοναδικό σύνθημα:
    "Διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας"
    Θα εκθέσει όλους τους γλείφτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,

    1ον) Θα μαζέψει έτσι όλους τους αδιάφορους και απελπισμένους ψηφοφόρους που θα αποκτήσουν ένα κίνητρο για να

    πάνε να ψηφίσουν...

    2ον) Δεν θα χάσει εξ αυτού του λόγου κανέναν ψηφοφόρο, γιατί αποκλείεται θρησκόληπτοι να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 2003 το κράτος τα παρέδωσε στη μονή, και μέσα σε 4 μέρες η μονή τα παρέλαβε με υπογραφές και όλες τις τυπικότητες.

    Αυτό με όλα τα τυπικά που βαριεμαι να γράψω πάει κάπου εκεί στη μέση του άρθρου σου και το παρέλειψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε.

    9 Σεπτέμβριος 2008 7:28 μμ

    Gia to Rousopoulo eipe tipota?...akouses tipota??
    Akouses se allo kanali ton kalogyro na anaferei synexws,to Rousopoulo?

    Ante kalhspera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. stelios 9 Σεπτέμβριος 2008 7:41 μμ

    symfwnw mazi sou...100% Ma den eides enas apo tous eisaggeleis ferei to onoma Kiliokwstas...sou thymizei kati to onoma ayto?
    Einai aytos pou exei sto grafeio tou polla syrtaria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,
    ΟΙ ΚΛΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
    ΚΑΙ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.

    Πρόδηλα ανησυχών ο κύριος Στρατηγός Άνεμος λόγω της επικείμενης κατάρρευσης του αρχηγού του, της κυβέρνησής του και του κόμματός του, αποφάσισε ή τον προέτρεψαν οι εγκέφαλοι της Ρηγίλης, να παίξει μαζί τους το τελευταίο τους χαρτί.

    Ποιό είναι αυτό ??

    Μα αυτό που παίζουν εδώ και καιρό οι άλλοι ανεκδιήγητοι της "Λαίκης δεξιάς", όπως ο Παναγιωτόπουλος, ο Μανώλης, Η Ψαρούδα, ο Γιαννόπουλος, ο Σουφλιάς, Ο Νικήτας και όλα εν γένει τα "κρυφά" χαρτιά της υπό κατάρευση κυβερνήσεως.

    Εξαιρώ τον Τατούλη, διότι είναι ο μόνος που εναντιώνεται έντιμα και "ΤΟΤΕ" και ΤΩΡΑ.
    Ολοι οι άλλοι "αντιστασιακοί" του κώλου (βλέπε τη μούφα το Μανώλη ή τον Νικήτα) απλά έλαβαν εντολές άνωθεν να το παίξουν ΕΝΤΙΜΟΙ, ΗΘΙΚΟΙ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, κάνοντας "κριτική" στα έργα της Ν.Δ.

    ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    Όπως ο Σημίτης λίγο πριν την κατάρρευση, κατέφυγε στη λύση του "λαικού" ΚΙΜΩΝΑ", μπας και σώσει κάτι από τα δήθεν "φιλολαΊκά" προσχήματα,

    .. έτσι και τώρα η Ρηγίλης επενδύει στον Βύρωνα και ελπίζει ότι αν τον κάνει υπουργό στον επόμενο ανασχηματισμό, θα "σώσει" την ψυχή της. Ο κόσμος θα πιστέψει ότι κάτι πάει να "διορθωθεί", αλλά..

    ...Παληό κόλπο. Πολλάκις δοκιμασμένο, ίσως προσφέρει μια παράταση της θητείας της δεξιάς κυβέρνησης, ίσως επιμηκύνει το στάδιο της σήψης.
    Και αυτό είναι το επιδιωκόμενο από τα αφεντικά της Νέας Διακυβέρνησης που υποστηρίζουν τους "αντιστασιακούς αγώνες"-ΜΟΥΦΑ:

    -ΝΑ δόσουν μια παράταση στον Κωστάκη για να ολοκληρωθεί το έργο της κλεψιάς και της ληστείας του λαού.

    -Να τον ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ πατόκορφα όπως έγινε και με τη Σημιτική εξουσία.

    Ο "Σεμνός και Ταπεινός" πρωθυπουργός ήταν αναλώσιμος. Ηταν η ΝΤΟΛΥ κατά τα αφεντικά του. Και όσο πιο πολύ ξεφτιλιστεί, τόσο πιο "καλοδεχούμενος" θα είναι ο επόμενος, ως δήθεν πιο ηθικός, πιο σεμνός, πιο ταπεινός...

    Τότε αυτοί που πίστεψαν στη "ΝΤΟΛΥ" των διαπλεκομένων, που έλεγαν "ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ" θα τρίβουν τα μάτια τους. Γιατί δεν κατάλαβαν το παιγνίδι της εξουσίας.
    "ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΑ".

    Ενα τέτοιο πτώμα, σύσσωμο, θα είναι, καθώς διακηρύχθηκε και από τη Θεσσαλονίκη, και το πτώμα της νέας Διακυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τη τροπολογία του Πόρτο-Καρράς που είναι κόκκος άμμου από αυτά που αποκαλύπτονται σήμερα,ο Γιώργος Παπανδρέου έδιωξε το 2004, 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν υπογράψει.

    Ο παρουσιαζόμενος από τις δημοσκοπήσεις ως καταλληλότερος, μας υπενθυμίζει από καιρού εις καιρόν, ότι το μαχαίρι θα φθάσει ως το κόκκαλο !!!!!!

    Aλλά εγώ βλέπω ότι το μόνο μαχαίρι που έχει φθάσει στο κόκκαλο και κοντεύει να φθάσει μέχρι το μεδούλι, είναι οι ληστρικές φοροεπιδρομές ,εναντίον των πλατιών λαϊκών στρωμμάτων για να τρωγοπίνουν τα δεξιά λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι ρε μπουχεσα. Το Πασοκ φταιει.
    Ο Φωτιαδης, ανεπεμψε την προταση, η οπως αλλοιως λεγεται του νομικου συμβουλιου του κρατους, αλλα ηρθαν τα σαινια της κυβερνησης, που τωρα τρεχουν να κρυφτουν, για να τα κανουν δεκτα.
    Τις υπογραφες δεν τις ειδες στα χαρτια παραπανω;
    Τι διαολο στραβος εισαι;
    Πολυ πλακα παντως, να δειχνει ο ενας μαλακας, τον αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι οφθαλμοφανες, η απατη συνεχιζεται, Η Ι.Μ. Εσφιγμενου ενοχλουσε και ενοχλει...Τι εκανε ο δικαιος Πατριαρχης!!! ανοιξε μια νεα Μονη. ετσι επειδη του καπνισε και ποιος ξερει και για τι αλλο;;;Εμαζεψε
    η Νεα Ι.Μ.Εσφιγμενου αυτα της Παλαιφατης Ι.Μονης, τα παντα απο χρηματα μεχρι κτιρια, θελει δε και την Μονη Εσφιγμενου Κτιριακα γιατι ειναι πολυπληθη η αδελφοτητα η Νεα και τα 5ατομα που ειναι, θελουν ολοκληρη Μονη για να μεινουν.Με τις Αγιες Ευλογιες του Προκαθημενου της Ορθοδοξιας, συνεχιζει και απαιτη αυτος ο ανθρωπος, Ο αυτοκαθηρημενος κατα τους κανονας της Αγιας Ορθοδοξιας, και αναιδως μαλιστα απο το Ελληνικο εθνος ο τουρκος, να πεταξουν εξω τους 105 μοναχους της Παλαιφατης Ι.Μ.Εσφιγμενου που μοναζουν πολλοι και πανω απο 30_50 χρονια, για να μπουν ακουσον, ακουσον οι απο το πουθενα μοναχοι εξω Αγιοριτες ισως και απο την Αγγλια προερχομενοι.
    Οι λογοι ειναι αυτονοητοι, η πραξη ειναι βδεληρη, Ο αγιος αυτος ανθρωπος θελει να αποδωθη η δικαιοσυνη η δικη του, και οχι του θεου, δηλαδη Παπας της Ανατολης αυτοανακυρυχθηκε μονος του μετα απο τα παμπολα συλλειτουργα που εκανε, γραφοντας στα παλια του τα παπουτσια τους κανονας των Αγιων 7 Οικουμενικων Συνοδων.
    Ε Λ Ε Ο Σ. Κυβερνηση της Ελλαδος Ξυπνα.
    Γιατι το αλλομενο Ορος απο τον απαρατο Οικουμενισμο, κοιμαται βαθεια βλεπε Βατοπεδι και αλλα.
    Άγγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση