GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ...

. «ΓΚΕΛΑ» ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΕΟ - ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ; Το θέμα πέρασε από την Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων του ...

.
«ΓΚΕΛΑ» ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΕΟ - ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ; Το θέμα πέρασε από την Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων του Γ Θερινού τμήματος της Βουλής στις 24/9 και εισέρχεται προς ψήφιση αύθριο Τρίτη.
Όπως φαίνεται ο Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ δεν συνετίσθηκε από την «γκάφα» του με το εξοχικό σπίτι, όπου βέβαια έριξε όλη την ευθύνη στον μηχανικό του, ξεχνώντας την δική του αρχική επαγγελματική ιδιότητα ( ο κ. Σουφλιάς είναι ο ίδιος Πολιτικός μηχανικός και όπως με «σεμνότητα» δηλώνει ο ίδιος στο βιογραφικό του στο site της Βουλής «Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και από το 1966 μέχρι το 1974 άσκησε με μεγάλη επιτυχία το επάγγελμα στη Λάρισα»).
Εδώ προφανώς, για την ρύθμιση χωροταξίας των ΙΚΤΕΟ «που βγάζει μάτι» και που θα αναλύσουμε πιο κάτω, θα επιρρίψει τις ευθύνες στους συνεργάτες του, δηλ. στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες κ. κ. Λουλουργά και Κωνσταντινίδη (Διευθυντή και Τμηματάρχη αντίστοιχα της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ).
Πριν αναφερθούμε όμως σ΄ αυτή καθ΄ αυτή την ρύθμιση πρέπει να γίνει λόγος για μια ξένων συμφερόντων εταιρεία, που φημολογείται ό,τι κινεί τα νήματα στον χώρο των ΙΚΤΕΟ εδώ και χρόνια. Πρόκειται για την AUTOVISION – SAKAR A.E. με έδρα την Γαλλία.
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της εν λόγω εταιρίας (γιατί παρασκηνιακά κινούταν δραστήρια) ήταν σε ημερίδα που διοργάνωσε σε Ξενοδοχείο κοντά στην Ακρόπολη, όταν ήταν Υπουργός Μεταφορών ο κ. Μαντέλης. Σαφής και ξεκάθαρη επιδίωξή της ήταν να μπει και να μονοπωλήσει τον χώρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ στην Ελλάδα. Με την δημοσίευση του ν.2963/2001 που είναι και ο ιδρυτικός νόμος των ΙΚΤΕΟ η εταιρεία αυτή, όντας προετοιμασμένη χρόνια, εισήλθε στην αγορά «πουλώντας» τον τεχνικό έλεγχο, περίπου ως «διαστημική τεχνολογία». Έτσι, παίζοντας χωρίς αντίπαλο, προχώρησε στην ίδρυση του πρώτου εκ των δύο και μοναδικών ιδιόκτητων ΙΚΤΕΟ της στην Θεσσαλονίκη και παράλληλα αναζητώντας τρίτους μικρο-επενδυτές μονοπωλώντας τον ημερήσιο τύπο της επαρχίας και στην δημιουργία δικτύου – Franchise.
Ο πρώτος υπολογήσιμος αντίπαλος που φάνηκε στον ορίζοντα, η EXPRESS SERVICE, που δημιούργησε κι αυτή στην Θεσσαλονίκη ένα υποδειγματικό πρότυπο ΙΚΤΕΟ, βρήκε εμπόδια στην διαμόρφωση και στον επιθυμητό σχεδιασμό του ΙΚΤΕΟ από τον κ. Κώστα Παπαδόπουλο, τότε Διευθυντή της Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος (ΔΟΑΠ) του Υπουργείου Μεταφορών, που, κατά περίεργο τρόπο, μόλις συνταξιοδοτήθηκε, ανέλαβε … Γενικός Διευθυντής της AUTOVISION στην Ελλάδα (βλ. και το site της εταιρείας :
http://www.autovision.gr/ /εταιρεία /οργανόγραμμα). Κανείς βέβαια δεν μπορεί να απαγορεύσει σε ένα συνταξιούχο να εργασθεί, αλλά οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι.
Η εμφάνιση και νέων ανταγωνιστών στο παιχνίδι, όπως π.χ. του ΗΝΙΟΧΟΥ στην Μεταμόρφωση και αργότερα της Auteco ( θυγατρικής της J&P ΑΒΑΞ), αλλά και άλλων που προσδοκούν να εισέλθουν στο χώρο φαίνεται ό,τι δημιούργησαν μεγάλη ταραχή στον αρχικά μοναδικό παίχτη, που ξεκίνησε τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με διάφορες καταγγελίες εις βάρος τους περί δήθεν μη νομιμότητας, πέραν όμως των πρόσκαιρων καθυστερήσεων που δημιούργησε χωρίς κανένα επιπλέον ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Βέβαια απορίας άξιο είναι που κανείς από την ΔΑΧΜ (Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών αρμόδια για την έκδοση των αδειών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ) δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει αν η Autovision που έχει στην μετοχική της σύνθεση και off sore εταιρείες, συμμετέχει σε περισσότερα των επτά (7) ΙΚΤΕΟ, δηλ. αν ξεπερνά το επιτρεπτό όριο του ν.2963/2001.
Η Autovision σήμερα διαθέτει αυτή την στιγμή δίκτυο 6 - 7 ΙΚΤΕΟ στην Αττική, έχει σαφώς δεσπόζουσα θέση και εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς ό,τι θα ήθελε να διατηρηθεί το στατους κβο και να μη μπουν άλλα ΙΚΤΕΟ στον χώρο του Λεκανοπεδίου, που είναι και η μεγάλη αγορά (τα μισά αυτοκίνητα της χώρας).
Η ευκαιρία για την εξυπηρέτηση του μεγαλεπίβολου στόχου βρέθηκε όταν πρωτόδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου του Πειραιά έκρινε απλώς ασφαλιστικά μέτρα, στην περίπτωση ίδρυσης συνεργαζόμενου με αυτήν ΙΚΤΕΟ μετά από μια καταγγελία κατοίκων του Αλίμου.
Το Υπουργείο Μεταφορών έσπευσε να εντάξει σχετική ρύθμιση, που να διασαφηνίζει τα της χωροθέτησης των ΙΚΤΕΟ, στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών» που κατατέθηκε πρόσφατα στην Βουλή και ενώ αρχικά η στάση του ΥΠΕΧΩΔΕ (όπως προφορικά εκφραζόταν από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα) ήταν θετική, όπως θα ήταν και το λογικό άλλωστε, ξαφνικά άλλαξε άρδην, καταλαμβάνοντας εξαπίνης τον Υπουργό Μεταφορών, που αναγκάσθηκε, εκών άκων, να αποδεχθεί μια ρύθμιση που δεν εκφράζει την πολιτική του Υπουργείου του για τα ΙΚΤΕΟ, από το 2001 έως σήμερα και πόσο μάλλον όταν βρίσκεται σε στάδιο θεσμοθέτησης των ΚΤΕΟ για τα ΜΟΤΟ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στροφή των 180ο του ΥΠΕΧΩΔΕ οφείλεται σε τελείως αστήρικτη γραπτή εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων κ.κ. Λουλουργά και Κωνσταντινίδη. Η εισήγηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις από παλιότερα διατυπωμένες απόψεις του ΥΠΕΧΩΔΕ που συνηγορούσαν ενθέρμως για την ίδρυση των ΙΚΤΕΟ. Παραδείγματος χάριν σε έγγραφο του τότε Γενικού Γραμματέα κ. Καμπέλη αναφέρεται « … τα ΙΚΤΕΟ είναι απλά εργαστήρια ελέγχου ….». Επίσης αυτό αναφέρεται και σε άλλο έγγραφο της τότε Διευθύντριας της ΔΟΚΚ και νυν Γενικής Διευθύντριας Πολεοδομίας κ. Αγγελίδου, ( δηλ. ιεραρχικά Προϊσταμένης των κ.κ. Λουλουργά και Κωνσταντινίδη). Ακόμη με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κρίθηκε ό,τι τα ΙΚΤΕΟ δεν έχουν δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις και με τον ν.3534/2007 καταργήθηκε τελείως η απαίτηση για υποβολή Μελέτης Περιβ. Επιπτώσεων.
Είναι φανερό λοιπόν ό,τι τα παραπάνω έγγραφα δεν εκφράζουν «συναντίληψη» και δεν έχουν κοινή συνισταμένη και βέβαια είναι απόλυτα δικαιολογημένη η επιφύλαξη με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς την ενέργεια αυτή των υπηρεσιακών παραγόντων, όπως και των τυχόν, μη «αμιγώς οικολογικών», κινήτρων τους. Ή οι συντάκτες είναι άσχετοι ή είναι καθοδηγούμενοι, όμως η ευθύνη του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και κατ΄ επέκταση του Υπουργού, που δεν αντιλήφθηκαν ότι η «πεπονόφλουδα» είναι μεγάλη. Γιατί για όποιον μπορεί να δει «πίσω από τις γραμμές», που είναι εύλογο να εξαπατούν τους μη ειδικούς, προκύπτει σαφώς μεγάλο θέμα : Αναφέρουν ό,τι τα ΙΚΤΕΟ στις εντός σχεδίου περιοχές των ν. Αττικής και Θεσσαλονίκης επιτρέπονται σε περιοχές μόνο «Πολεοδομικού Κέντρου» π.χ Σύνταγμα, δακτύλιος Αθήνας, κέντρο γλυφάδας, Αμαρουσίου, πυρίκαυστος ζώνη Θεσσαλονίκης (Εγνατία – Τσιμισκή), κ.λ.π. και όχι σε περιοχές όπως Περιστέρι, Μπραχάμι, Νέα Ερυθράια, κ.λ.π.. Αν στοιχειωδώς εξετάσει κανείς τους ρυμοτομικούς χάρτες των δήμων που απαρτίζουν τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα διαπιστώσει ό,τι όπου προβλέπεται χρήση «Πολεοδομικού Κέντρου» η περιοχή είναι ήδη πυκνά δομημένη κυρίως με καταστήματα και εμπορικά κέντρα, δεν υπάρχουν πλέον οικόπεδα με εμβαδόν άνω των 1.500 μ2 που προβλέπει ο νόμος, αλλά και να υπήρχαν οι τιμές τους είναι εξωπραγματικές. Είναι δε απορίας άξιο πώς οι φωστήρες του ΥΠΕΧΩΔΕ θεωρούν ό,τι τα ΙΚΤΕΟ δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στις περιοχές «Γενικής Κατοικίας» ενώ δεν δημιουργούν στο «Πολεοδομικό Κέντρο». Έχει μπει άραγε ποτέ ο κ. Κωνσταντινίδης με το αυτοκίνητό τους στο εμπορικό κέντρο στην Γλυφάδα ή κ. Λουλουργάς στο Χολαργό κ.ά.
Το συμπέρασμα φαίνεται να είναι ό,τι υπήρξε παρέμβαση με πρόθεση εξαπάτησης των αρμοδίων, αυτό δε επιβεβαιώνεται από το γεγονός ό,τι και στην εισηγητική έκθεση του άρθρου του νομοσχεδίου αναφέρεται ό,τι « … έτσι προβλέπεται και από τις Γνωμοδοτήσεις του Ν.Σ.Κ.»
Εδώ όμως λένε την μισή αλήθεια διότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επεξηγώντας τις διατάξεις του νόμου περί ΙΚΤΕΟ αποφαίνεται (και ο τότε Υπουργός κ. Βερελής έκανε δεκτές τις Γνωμοδοτήσεις αυτές) ότι επιτρέπεται η ίδρυση σε περιοχές Γενικής κατοικίας.
Είναι φανερό ότι πιθανότατα υπάρχει συμπαιγνία για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα συγκεκριμένης εταιρείας, που θα ήθελε να διατηρηθεί το status quo.
Αν εμβαθύνει κανείς θα δει ό,τι οι ενέργειες αυτές του κ. Σουφλιά (δεν «άκουσε» τίποτα; ) εκθέτουν ανεπανόρθωτα όλους τους τελευταίους Υπουργούς Μεταφορών που κατά καιρούς προέβησαν σε μεγαλόστομες εξαγγελίες για τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Μοτό (βλ. και ν. 3534/2007 που προβλέπει την ίδρυση τέτοιων Κέντρων ελέγχου σε εντός σχεδίου οικόπεδα 500 μ2 τουλάχιστον, σε περιοχές Γενικής Κατοικίας» ) και φυσικά τώρα, με την δακτυλοδεικτούμενη διάταξη που εμπνεύστηκαν οι «αρμόδιοι» του ΥΠΕΧΩΔΕ, πρέπει να τις ξεχάσουμε. Ο έλεγχος λοιπόν του θορύβου και των καυσαερίων των χιλιάδων μοτοσυκλεττών και μοτοποδηλάτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παραπέμπεται μάλλον «στις Ελληνικές Καλένδες».
Κατά τα άλλα ο αρμόδιος (και) για το Περιβάλλον Υπουργός προσπαθεί να μας πείσει ό,τι πραγματικά ενδιαφέρεται γι αυτό.Άλλο θέμα που μπορεί να προκύψει σύντομα από την δημιουργία αυτού του άτυπου μονοπωλίου των ΙΚΤΕΟ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (αυτές τις περιοχές επηρεάζει η αμαρτωλή διάταξη) και που εύστοχα επισήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συνεργείων αυτοκινήτων κ. Βασίλης Λιαμέτης, είναι να δημιουργηθούν ύποπτες συνέργιες και να καθοδηγούνται τα αυτοκίνητα που «κόβονται» κατά τον έλεγχο στα ΙΚΤΕΟ σε συγκεκριμένα συνεργεία για αποκατάσταση των ελλείψεων, με ορατό τον κίνδυνο δημιουργίας ολόκληρου κυκλώματος που θα λυμαίνεται τους αδαείς καταναλωτές.

Λ.Λ.
--------------

28 σχόλια

  1. Πες όμως και ονόματα. Πες το όνομα του ιδιοκτήτη της Autovision ("κύριος" I.K.) ο οποίος είναι γνωστός στο Παρίσι για αρκετά φαλιμέντα των οποίων επέζησε παραμένοντας παρά ταύτα ζάπλουτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΟΥΛΟΥΡΓΑΣ

    ΤΙ ΣΑΣ ΕΜΠΝΈΕΙ ΑΥΤΌΣ Ο ΤΊΤΛΟΣ ??

    -ΠΑΝΟΎΡΓΑΣ ?
    -ΛΟΥΓΡΑΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος !!

    Λές στη μαλακισμένη γραμματέα σου: Στείλε μωρή καργιόλα το mail στις 12 ώρα.

    ..και αυτή αντί να στείλλει το mail αρχίζει να χαμουρεύεται μέχρι τις 4 με τον μποντιμπιλντερά του μεγάλου,...

    .... γιατί έχει φιλοδοξίες λέει.

    Και πάει η δουλειά σου πίσω και σε ξεπερνούν και οι εξελίξεις. Αλλά πού αυτή, το μυαλό της να γίνει Λαλακώστα.

    Δεν είναι να εμπιστεύεσαι καμμία τελικά. Τούς δίνεις τον πούλο στο χέρι και αν είναι και ξανθιές, πέντε αρ...δες αράδα να οργώνουν..

    Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγο μακροσκελές το άρθρο σου αλλά το κατάφερα να το διαβάσω. Τώρα θέλω να μου πεις ποιός είναι ο άλλος μεγάλος παίκτης στην Αθήνα που θέλει να φάει την δουλειά της autovision

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγα ρε παιδιά τωρα που θα βγουνε και τα συνεργεία να μιλήσουν για σωστό έλεγχο. Θα μας τρελάνουνε!! Εδώ πας στο συνεργείο, σου βγάζουν ενα λογαριασμό και δεν ξέρεις αν σου έχουν κανει τη δουλειά για την οποία πληρώθηκαν. θα τους εμπιστευθούμε μεθαύριο να κάνουν και ελέγχους ΚΤΕΟ? Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ κόπο έκανε κάποιος να γράψει όλα αυτά. Τι να πιστέψω ότι έκανε για αγαθούς λόγους!!! Μάλλον του κόβεται το μεροκάματο. Θέλει να βάλει και τα μηχανάκια στον τρουβά. Άντε να βγάλουμε και καμιά διακοσαριά ακριβοπληρωμένες άδειες ακόμη να τα κονομήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρώμισε ο τόπος ΚΤΕΟ.
    Κάποιοι μύρισαν κονόμα. Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουν την τύχη των Video clubs σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν οι πρωην υπουργοί και ειδικά ο κος Βερελής θεωρούσαν τα ΙΚΤΕΟ τόσο αβλαβή, να μάθουμε που κατοικούν να πάμε να τους κάνουμε ένα δίπλα. Θα τους άρεσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί ρε παιδιά αναφερόμαστε μόνο Μπραχάμι, Περιστέρι, Ερυθραία κλπ και δεν αναφέρεστε στην ΕΚΑΛΗ, ΨΥΧΙΚΟ, ΒΟΥΛΑ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ και αλλες κλασατες περιοχές? Αλλά αυτοί φρόντισαν να ζουν μόνοι τους. Έστειλαν τα ΚΤΕΟ, τα συνεργεια και ολο το κακό συναπάντημα στους πληβείους του Αγίου Δημητρίου και του Περιστερίου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αλήθεια όμως είναι οτι πάλι ο Βουλγαράκης είναι ανακατεμένος !
    ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ !

    ΦΤΑΝΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδη πως ξερεις τοσα πολλα εσυ?Τοσο μενος εναντιον μιας εταιρειας οταν υπαρχουν τουλαχιστον 3 αυτη την στιγμη που μιλαμε στην Αθηνα οπως και δεκαδες αλλες στην επαρχια μαλλον μας τα λες οπως σε συμφερει.ΜΑΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O DIENIS EINAI PISSO APO AFTA...VGAZI MONO ADIES LADONONTAS OLES TIS IPIRESSIES ...PSAXTE TON !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. GIA PSAXTE TO MELETIKO GRAFEIO "DIENIS" POU VGAZEI 90% APO TIS ADIES GIA KTEO LADONONTAS OLES TIS IPIRESIES, AKOMA KAI TIS POLODOMIES, KAI OXI MONO GIA KTEO,.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. I EXPRESS SERVICE POS PIRE ADEIA KTEO AFOU KANEI SERVICE KAI EPISKEVES STA AVTOKINITA???
    EINAI SOSTO NA ELEGXEIS AFTO POU EPISKEVAZIS,????
    EMATHA OTI POULAEI PAKETA ASFALIA,ODIKI VOITHIA KAI SERVICE,
    EINAI NOMIMO AFTO ,???
    PANTOS EGO PAO AUTOVISION ,KAI XERO TI GINETE STO AMAXI MOU ,TA SINERGIA PREPI PROTA NA MATHOUN NA MIN MAS KLEVOUN KAI NA KANOUN SOSTI DOULIA !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μετα το Διεννη να ψαξουν και τα κτεο σε μενιδι, πειραιως, και βαρη διοτι εκει η βρωμα ειναι τοσο μεγαλη που ο φακελος δεν πιανεται με τιποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΗΜΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΌΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΜΕ ΚΟΣΤΙΣΕ 20-30.000€. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. PROS ANONYMO ME SXOLIO STIS 30 Σεπτέμβριος 2008 8:18 μμ.

    DEKADES ETERIES MPORI NA YPARXOYN, AKRIVES METAGRAFES OMOS APO YME & ESYD MONO MIA EXEI KANEI. MIPOS ARAGE AFTO SOY XEFIGE ?
    ΜΑΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!

    XA!XA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. AN I FIMI GIA 30000€ GIA ALAGI NOMOU ISXEI LIGA DOSSANE ,MIA ADEIA GIA KTEO KOSTIZI PANO APO 50000€ STON DIENI ,ISOS GIAFTO GINOUNTE OLA AFTA, XANOUN MEROKAMATA POLI ANTHROPI ,O IDIOS PROTA ........KAI I "FILI" TOU !!!
    GIA DITE PIOS SINERGAZETAI ME TO SIGIKRIMENO GRAFIO, PROIN G.D TOU YME TIS EPOXI TOU VERILI !!!
    KAI MILANE GIA METAGRAFI ,? MILANE GIA FAKELAKIA ,?
    AFTOS O IDIOS POU KALIPSE TO 1 DIS DRAXMES POU DOTHIKAN SE MEGALI ETAIRIA PLIROFORIKIS GIA TIN MIXANOGRAFISSI TON DIMOSSION KTEO APO TO 1998 KAI TI EGENE SE AFTA !!!TIPOTA ,ALA TA' KONOMISAN AFTI EKIN TIN EPOXI , TORA KLAINE
    KAI PARAMILANE !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ανωνυμε/η στις 2 Οκτώβριος 2008 10:33 πμ,
    mipos ine kai o koskotas sti mesi ?
    adies (malon) tha vgenoyn eite entos eite ektos sxedioy to thema einai giati ksafnika kai anetia oxi pleon entos . mporeis na mas peis mia poy ise kai esi gnostis ? mipos telika eisai esy piso apo ola ayta ???. mipos telika mas les oti h bilia prepei na girisi tora mono gia esena ?
    as dextoyme oti aytos poy anafereis einai diaplekomenos, ta perni omos mia fora sthn adia, sosta ? h "megali eteria" omos me 30+ kteo kai me tis akrives metafrafes paramenenoyn oi apolita kerdismenoi meta apo ayto kai malon ipoptoi,
    ΜΑΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!
    tora apo osa les gia ta dimosia pali h "megali eteria" ine mesa, pane sto holargo na dis ti firma poy exoyn ta mixinimata toys epano,autovision lene, ta seminaria epimorfosis gia diapistefsi ton dimosion pios ta ekane, mipos h eteria poy legete "diadikasia" ke to anethese stin "megali eteria", mipos syndeonte ta parapano, leme mipos.....?

    prosexete giati karfoneste kai oi elines mitsoi exoyn ta oria toys kai sas perimenoyn.....sti gonia
    etimoi na sas karpazosoyn.
    prosoxi lipon............!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νεες πληροφοριες αναφερουν οτι εχθες στη βουλη στη συζητηση για την ψηφιση του νομοσχδιου ηταν και ο νομικος συμβουλος της autovision Πελεκης.
    Εταιρια γαλλικών συμφεροντων με διαπλοκη στα κτεο με 10 γραμματα, ποιος να'ναι, ποιος ....ρε γαμωτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αυτη την στιγμη εχουν εκδοθει 27 αδειες ιδρυσης στην αθηνα απο το ΥΜΕ απο 17 διαφορετικες εταιρειες εκ των οποιων οι 6 ειναι στο δικτυο της autovision. Κανω αυτον τον απολογισμο στην προσπαθεια μου να καταλαβω γιατι ολη η βρωμια στην autovision οπου εχει κανει κτεο τουλαχιστον με κριτηριο την βιωσημωτητα τους και οχι στον κυριο οπου εχει ψησει ανθρωπους και τους τα πηρε χοντρα για να κανουν κτεο στην παρο , στην ναξο και μην πω που αλλου...μιλαω φυσικα για τον διεννη που εχει βγαλει μεχρι τωρα 90 αδειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διαβάζοντας τη δημοσίευση το πρόβλημα δεν δημιουργείται με τα 6-7 ΚΤΕΟ της autovision στην Αθήνα, αλλά με τις ενέργειες της για περιορισμό έκδοσης νέων αδειών και άρα κλείσιμο της αγοράς και άρα μείωση του ανταγωνισμού και άρα μεγαλύτερο έλεγχο της αγοράς στην παρούσα φάση με τα 6-7 FRANCHISE της + το παρακλάδι της τη VTC (Τσιαμήτας - Σκόρδος).
    Τώρα αν δεν γίνεται κατανοητό μπορούμε να πούμε και πολλά άλλα..........

    ΥΓ. Ποια η διαφορά Πάρου & Καλύμνου ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ειλικρινα δεν καταλαβαινω για ποιο κλεισιμο της αγορας μιλας οταν γνωριζεις πολυ καλα οτι ειναι ηδη τουλαχιστον για την επαρχια κορεσμενη και αν μη τι αλλο με 27 αδειες στην αθηνα συν τα κρατικα δεν μιλαμε για μονοπωλια..απο τα 27 τα 9 ειναι σε λειτουργια μονο και σιγουρα δεν μπορει καποιος να πει οτι δουλευουν στα ορια τους ωστε να ειναι αισιοδοξος οταν θα λειτουργουν ολα..τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα που λες δεν θελω να μπω σε αυτην τη λογικη γιατι πραγματι μπορουμε να πουμε πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ,ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ?ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ,ΤΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ?ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ,ΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΧΘΕΙ?ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΠΥ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. η ταμπακιέρα είναι δεδομένη φιλαράκο.ο έλεγχος είναι φασόν.να κολληθεί το σήμα να πάρουμε τα ευρώ και στο καλό να πάει το αυτοκίνητο.που και που κόβεται και κανένα ανθρωπάκι για τα μάτια του κόσμου.δεν κόβουν πολλούς γιατί αν σου βγεί βρώμα ότι κόβεις την πάτησες.η διαφορά με τα δημόσια κτεο είναι μόνο στο περιβάλλον αναμονής.το φακελλάκι έχει ενσωματωθεί στη τιμή.αντι για τον ελεγκτή πάει στο boss και πέρνεις και απόδειξη.απο ποιότητα μούφα.και μην πει κανείς για ελεγκτικούς μηχανισμούς.αυτοι πάνε στα ικτεο κατόπιν επίσημου ραντεβού !!!η μόνη λύση είναι να έχεις λεφτά να αλλάζεις αυτοκίνητο ανα 6-7 χρόνια.διαφορετικά αν περιμένεις να σου πουν όλοι αυτοί αν έχεις βλάβη μάλλον θα γίνεις άλλο ένα ατύχημα στην εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση