GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια υπενθύμιση...

. Γράφει ο Δρ. Νίκος Κρεμμύδας . Με την ευκαιρία του τόσου θορύβου καί των συζητήσεων γιά την Μονή Βατοπεδίου, εστιάζοντας μάλιστα αποκλει...

.
Γράφει ο Δρ. Νίκος Κρεμμύδας
.
Με την ευκαιρία του τόσου θορύβου καί των συζητήσεων γιά την Μονή Βατοπεδίου, εστιάζοντας μάλιστα αποκλειστικά στό Ηγούμενο καί στίς ανταλλαγές κτημάτων της Μονής, πέρα από τίς φημολογούμενες σουίτες μέσα στό μοναστήρι κτλ, κτλ, όλα αυτά εφήμερα, πρόσωπα, γεγονότα, καί ..αρχιτεκτονικές μεταρυθμίσεις, θα ήθελα να σας θυμίσω κάτι πιό ουσιαστικό : Την παρουσία στό μοναστήρι αυτό της Θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας. Μιά παρουσία καταλυτική, πέρα από τον χρόνο και τον χώρο, εντός καί εκτός του Αγίου Ορους, δίπλα μας στίς δύσκολες στιγμές, διακριτική όταν μέσα στήν χαρά μας την ξεχνάμε, συγχωρετική όταν την ξαναθυμώμαστε στήν επόμενη δυσκολία. Μάνα μας.
--------------------------------------------

39 σχόλια

  1. Κύριε Νίκο,

    καλή η υπενθύμιση, όχι όμως αναγκαία. Κάθε μοναστήρι έχει τη θεία Χάρι,

    ασχέτως αυτών που το διακονούν.
    Δυστυχώς για όλους μας-και τονίζω το ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ- οι πλείστοι κυριαρχούνται από την απληστία του χρήματος..

    Ας βοηθηθούμε λοιπόν ατενίζοντας τους επί γης μάρτυρες σαν τον παπα-Αντώνη κάτω στο Κολωνό που έμπρακτα αποδεικνύει τι εστί αγάπη και διακονία του Θεού.

    Το Αγιον Όρος σαν συνάθροισμα διακόνων έχει καβαλικευθεί από εγωϊσμο, απληστία και περηφάνεια. Και φταίμε εμείς γι' αυτό. Ας επισκεφθούμε και κανένα έρημο μοναστήρι χωρίς επιδοτήσεις , καμμιά εκκλησία με αλάχιστους ενορίτες και πολλές φορές χωρίς ψάλτη ή παπά.
    Αλλά όλοι οι διανοούμενοι περί τα θεία τρέχουμε εκεί που είναι της "μόδας", ας με συγχωρέσει ο Θεός.

    Εβλεπα στην τηλεόραση μια Κυριακή μια αναμετάδοση της Θ. Λειτουργίας από ναό της Β. Ελλάδος. Μέτρησα 27 ρασοφόρους κάθε βαθμού. Την ίδια στιγμή τουλάχιστον 1.600 χωριά στην έρημη επαρχία είχαν κλειστή την εκκλησία λόγω έλλειψης ιερέα.

    Ελεος πια! Ρήμαξε η ελλάδα. Κλείνουν σχολεία, κλείνουν εκκλησίες και οι Αγιορείτες πατέρες στον κόσμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλα πιστεύεις σε εικόνες.Προσκυνάς είδωλα τα οποία τα έχει δημιουργήσει άνθρωπος.Αυτό είναι σκοταδισμός φίλε γιατρέ γιατί η αλήθεια και το φως της ζωής είναι μόνο ο ΧΡΙΣΤΟΣ τον οποίο όλοι οι λεγόμενοι ΑΓΙΟΙ της εκκλησίας δεν κάνανε τίποτε άλλο από το να αφιερώσουν την ζωή τους κυριολεκτικά σε ΑΥΤΟΝ.Γιαυτό ξυπνά και άνοιξε τα μάτια σου διότι είσαι τυφλός στα ράσα και στις εικόνες δηλαδή στο περιτύλιγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά που υπάρχουν κάτι τέκνα σαν κι εσάς κάθε φορά που ξεσπάει εκκλησιαστικό σκάνδαλο για να συγκινούν τους ηλίθιους και τις μουστόγριες.Πολλά ήταν δυο χιλιάδες χρόνια-καλή ψυχή τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καθεις με τον πονο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξυπνα ρε φιλέ!
    Ημαρτον με το παραμυθακι της παρθενας που την εμπασε στα κολπα ενα ανθρωπακι με φτερα.
    Δεν πουλαει πια.
    Φτιαχτε κανα αλλο.... με απαγωγη απο εξωγηινους και σπερμα απο καμια ανωτερη φυλη και τετοια.
    Αυτα πουλανε τωρα!!
    Ρωτηστε και τον Λιακοπουλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ !
    ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΜΕ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ
    ΜΠΟΥΦΟΙ Ε ΜΠΟΥΦΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο κολλημένα είναι τα μυαλά σας ρε θρησκόκαυλοι... Θαυματουργή παναγία και αρχίδια τούμπανα... Ξυπνήστε ρε αμόρφωτοι, ζούμε στο 2008, αν κυριαρχούσε η θρησκοληψία έναντι της λογικής και της επιστήμης θα ζούσαμε ακόμα με τα κυνήγια μαγισσών και τα συγχωροχάρτια.
    ΥΓ. Ντροπή για την ιατρική και την επιστήμη γενικότερα είσαι ρε κρεμμύδα, κολλημένα μυαλά σαν και σένα μας πάνε αιώνες πίσω. Δε φταις εσύ όμως, αυτοί οι μαλάκες που σου δίνουν βήμα φταίνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θαυματουργές εικόνες, παπάδες-μούμιες, ζώνες παναγίας που θεραπεύουν τον καρκίνο και ανασταίνουν νεκρούς, "τίμια" ξύλα (αυτός ο σταυρός πρέπει να ζύγιζε κανένα εκατομμύριο τόνους με τόσα κομμάτια που κυκλοφορούν), μοναχοί προφήτες και μέντιουμ, άγια νερά και ψωμιά, άγια φώτα που ανάβουν μόνα τους, τι άλλο θα μας πείτε ρε άρρωστοι; Που ζείτε εσείς τέλος πάντων; Κάντε μας τη χάρη και βουλώστε το ξεφτίλες...
    Ο κόσμος πεινάει και συ μας δείχνεις "θαυματουργές" εικόνες βλάκα ε βλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσε μας ρε Κρεμμύδα, διδάκτορα της αρλούμπας. Θαυματουργές εικόνες ούτε οι αρχαίοι "ειδωλολάτρες" εισήγαγαν ποτέ, οι σύγχρονοι της πολλαπλασιάζουν γιατί φέρνουν χρήμα. Άκου η εικόνα της Παραμυθίας, δεν υπέγραφες καλύτερα ως Δρ. Παραμυθάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφαιρώντας θαυματουργές εικόνες, ιερές ζώνες, τίμιο ξύλο, ιερά λείψανα κλπ πάλι ότι απομένει από το χριστιανισμό είναι και αυτό σα συλλογισμός σαχλός και μονο σε πρόβατα βρίσκει απήχηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περαστικός ή γιατρός Κρεμμύδας ή n.kadis ή μαϊμού κατηχητής!
    http://xairete.blogspot.com/2008/09/nkadis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "δίπλα μας στίς δύσκολες στιγμές"

    Βρε Κρεμμύδα, αν είσαι γιατρός, όπως λένε: Δηλαδή, όταν αρρωστήσει κάποιος του βάζεις επάνω την εικόνα και περιμένεις να γίνει καλά ή του κάνεις γιατροσόφια; Για γράψε σε ποιο νοσοκομείο είσαι να σε αποφεύγω! Είσαι με τα καλά σου ή κάνεις πλάκα και περιμένεις να κόψεις αντιδράσεις;

    Και γιατί είναι μάνα σου βρε παπάρα η κάθε θεά της μιας και της άλλης θρησκείας, σε πέταξε στο δρόμο η δική σου μάνα και ψάχνεις για άλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στον ηγούμενο γράφουμε κύριε και όχι στο ηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Περαστικός ή γιατρός Κρεμμύδας ή n.kadis ή μαϊμού κατηχητής!
    Δημοσίευση : 22 Ιουλίου


    Ένας.. Περαστικός: «..τα φοιτητικά μου χρόνια τα έζησα τελείως κοσμικά, αλλά οι εμπειρίες μου από την "άλλη όχθη" μού δίδαξαν να ζώ σε υπακοή,- δύσκολο λόγω δουλειάς, αλλά σίγουρο ! Η στιφνή απολυτότητα κι η ακραία κρίση οδηγεί σε αδιεξόδους,- σε όλα τα επίπεδα. Ενοιωσα την "έλλειψη Θεού" γιαυτό καί είμαι πολύ επιφυλακτικός στό να απορίψω κάτι.
    Καλημέρα!»

    Ένας.. Περαστικός: «Δηλαδή ; Ποιοί είναι οι σωστοί πνευματικοί κατά την γνώμη σου; Απορίπτεις τα περισσότερα,- ΟΚ , αλλά δεν προτείνεις λύση. Ποιοί είναι οι πραγματικά πιστοί καί οι πραγματικά μορφωμένοι, όπως λές;
    Πρότεινε κάτι αδελφέ !»

    Ένας.. Περαστικός: «Στο έχω γράψει και αλλού, εμείς πού γνωρίσαμε τον γ. Παισιο, είμαστε σίγουροι ότι ήταν ένας Θεοφόρος γέροντας. Εσύ, φίλε μου κ. Παναγιώτη, ..έχεις ..κολλήσει με τον γέροντα Παίσιο. Σχεδόν όλοι τον δέχονται σαν άγιο, κι εσύ ..πικρόχολα διαφωνείς. Ας είναι. Ο καθένας την αποψή του.»

    Αγαπητέ «περαστικέ», καλησπέρα!
    «Μου έχεις γράψει και αλλού» για τον Παΐσιο, αλλά και εγώ επίσης σου έχω απαντήσει εκεί, σχετικά:

    Α΄. Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008 11:00 πμ:

    Τι «καλημέρα», να σου πω εγώ τώρα, φίλτατε;
    Είσαι βαθειά νυχτωμένος, και σε λυπάμαι!
    Όταν ήσουν χωρίς Θεό, είχες μια ελπίδα να γνωρίσεις την αλήθεια, και σίγουρα θα έψαχνες γι αυτήν..
    Δυστυχώς όμως για σένα, τώρα, βρέθηκες στο άλλο άκρο, να νομίζεις δηλαδή ότι η αλήθεια είναι τα «μπάζα» στα οποία σε έχουν ρίξει και σε σκεπάζουν με αυτά σιγά σιγά!
    Τρέμεις, μήπως γυρίσεις στην πρώτη κατάσταση της πνευματικής πείνας, και τρως υπάκουα και με βουλιμία ό,τι «κοπριά» σε ταΐζουν (οι πολλοί και έγκυροι, για σένα) οι δήθεν πνευματικοί και οι δήθεν μορφωμένοι.
    Κρίμα σε σένα, κρίμα!..

    Β΄. Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 10:14 μμ:
    1. Τι να σου προτείνω αδελφέ;
    Σου προτείνω να γίνεις ελεύθερος άνθρωπος!

    2. Ο Χριστός, σταυρώθηκε για να σε ελευθερώσει, επομένως μη γίνεσαι δούλος ανθρώπων.
    Ο Χριστός είναι η Αλήθεια, το ξέχασες; Σου άφησε το Ευαγγέλιο του, επομένως μη θολώνεις το μυαλό σου με τις ψευτοδιδασκαλίες ψευτογερόντων.

    3. Εγώ θα σου πω ποιοι είναι οι σωστοί πνευματικοί; Πάλι καθοδηγούμενος θέλεις να γίνεις; Έχεις κρίση και κρίνε μόνος σου. Βάλε σαν κριτήριο τον λόγο του Θεού, λυχνάρι στο δρόμο σου, για να μη σκοντάφτεις.
    Αυτή είναι η λύση που σου προτείνω, αδελφέ!

    4. Ήρθες σε ένα νέο κόσμο, στον κόσμο της Εκκλησίας, όπως νομίζεις; Πώς θα αισθανθείς ότι πράγματι βρίσκεσαι μέσα σε αυτόν; Κάτω από μπάζα θαμμένος;
    Αυτά τα μπάζα, αυτήν την χωματερή στην οποία σε σπρώχνουν να βρεθείς, αυτά είναι τα «περισσότερα» που απορρίπτω, αδελφέ!..

    5. Και μορφωμένοι, πνευματικά, δεν είναι οι «δεσποτάδες και οι καθηγητές» που έχουν συμφέρον να σε κρατούν σε μια θρησκοληψία για να σε εκμεταλλεύονται, σερβίροντας σου πτώματα σαν τον Παΐσιο και σαν τον Βησσαρίωνα..
    Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΨΩΝΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΞΥΛΙΝΑ ΕΙΔΩΛΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΟΚΤΩΡ.

    ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ.

    ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ???
    ΕΛΕΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ, ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Που ζείτε ρε απίθανοι... Στο 1000μχ????????!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΣΕ ΕΝΑ ΚΡΙΝΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΣΕ ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ? ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ .ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΤΟΣΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δε με ενδιαφέρει το θρησκευτικό παραλήρημμα του καθένα, ούτε ο ανιμισμός του, ούτε τα ταμπού, τα τοτέμ και τα φετίχ του. Με νοιάζει όμως η πραγματικότητα, που όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ ούτε να δεχτώ ούτε και να εξηγήσω: Πώς μπορεί ένας λαός που καταχτήθηκε με το σπαθί και το ντουφέκι από έναν μισητό επιδρομέα και έμεινε κάτω από την κυριαρχία του για μισή σχεδόν χιλιετία, ν αναγνωρίζει, μετά την εκδίωξη αυτού του τύραννου ως νόμιμους τίτλους τις πωλήσεις , παραχωρήσεις και δωρεές κινητών και ακινήτων πραγμάτων, που ούτε αγόρασε ούτε του δωρήθηκαν, αλλά τα κατείχε με τη βία! Πώς μπορεί ο λαός να ανέχεται και να αναγνωρίζει τίτλους από τον 4ο και 5ο αιώνα! Οι Βυζαντινοί άρχοντες ταυτισμένοι με την εκκλησία. Οι τούρκοι πασάδες το ίδιο. Εξουσίες κοσμικές και θρησκευτικές εν αγαστή συνεργασία διαχρονικά έρχονται σήμερα να διαφεντέψουν πάλι τον τόπο για να ξεσπιτώσουν τον κυρίαρχο λαό! Έτσι τον αποκαλούμε όταν τον θέλουμε να μας δουλέυει και να χύνει το αίμα του για να διατηρούνται οι εξουσίες ανέπαφες! Ποια λογική και ποιο δίκαιο επιτρέπει την οποιαδήποτε κατοχή περιουσιών που προέρχονται από χρόνους κατάλυσης της λαϊκής κυριαρχίας; Ποιος νόμος επιτρέπει τη δικαίωση της βίας; Ντροπή στο νομικό κόσμο της χώρας που δεν σηκώνει το γάντι από τους κυρίους αυτούς, που από το πουθενά βρέθηκαν να κατέχουν τη μισή χώρα, για την οποία ο λαός έχει με το αίμα του ποτίσει για να την κρατήσει δική του και του ανήκει!

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΙ΄ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΜΟΝΕΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ...

    ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ, ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΔΑΡΑΝ, ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΟΑΝΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ, ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΑΙΩΝΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ...

    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ;

    ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΗΣΑΝ UFO ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ" ΛΕΜΕ , Η ΤΟΥΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΥΓΑ ΤΣΕ-ΤΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ...

    ΓΙΑ ΚΥΤΑΞΤΕ ΠΑΛΙΕΣ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΡΟΧΟΥΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΣΟΥΒΛΙΑ, ΠΕΡΟΝΕΣ, ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ, ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΙΣΕΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΛΗΚΑΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΣ ΘΑ ΞΕΨΥΧΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ...

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ...

    ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑΒΛΕΣ;

    ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ ΤΟΥ,ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ,ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...

    ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΑΒΛΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝΙΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΑΧΑΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΓΙΕΣ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ...

    Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΑΝΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΝΙΖΕΣ...

    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΗ...

    ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΝΕ ΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕΡΙΚΟΙ...

    ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΩΪΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ), ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ...

    pilotos-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είθε ο εν Χριστώ αδελφός Εφραίμ να βρει την παραμυθία που χρειάζεται εις την χάριν Της, όταν θα σήπεται το σαρκίον του εις τον Κορυδαλλόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρήκαν την ευκαιρία όλοι οι αντίχριστοι να δείξουν τον εαυτό τους. Αν μπορούσαν να μας τηγανήσουν ζωντανούς τους Χριστιανούς θα το είχαν κάνει με μεγάλη χαρά. Κατά τα άλλα, ανθρωπιστές. Τους είδαμε και στα χρόνια του σοβιετικού ολοκληρωτισμού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ειναι να γελά κανείς πως ξαφνικά μαζεύονται σαν τις μύγες όλοι οι άθεοι, εβραίοι, χιλιαστές, εικονομάχοι, 12θειστές, μηδενιστές, και σαν μια φωνή ανοίγουν τον βοθρο της ψυχης τους. Αποο τα λεγόμενα τους όμως φαίνεται σε τι πλάνη βρίσκονται αφού αγνοούν τα στοιχιώδη της Ορθοδοξίας και πλάθουν θεωρίες περί λατρείας μπογιάς και ξύλου!!! Παντελώς άσχετοι με το νόημα της πίστης αλλά λέμε ότι μας κατέβει για να λασπώνουμε
    Και κάποιοι που επιτίθονται σε γιατρούς...να χαίρεστε αν σας αναλαμβάνει γιατρός με πίστη μήπως και κάτι καταφέρει η προσευχή του μαζί με την προσπάθειά του αντιθέτως με τους "παντογνώστες" που όταν αποτυχαίνουν στις προβλέψεις τους εξαφανίζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΔΑΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΜΙΣΟΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ; ΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ !!
    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΝΟΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ;
    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10. ΝΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ. (Συνέχεια β΄)
    (Τους Έλληνες) ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και, επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (φιλοσοφίας) που διδάσκεται, από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μην μπορούν πια να διαφθείρουν τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν φανεί κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές. Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές (των Εβραίων) και τους κανόνες. (*Αυτό εξηγεί την κατάργηση των σχολείων των Ελλήνων από τους ανθέλληνες Εβραιολάτρες χριστιανούς και την αποβλάκωση των Ελλήνων από τους ανθέλληνες Εβραιολάτρες χριστιανούς. Δράκων).

    * Με θανατώσεις όπως αποδεικνύεται, ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ τους έλληνες σε εβραιολάτρες χριστιανούς, οι βρωμεροί ανθέλληνες ανώμαλοι φύσεως μητροπολίτες!
    http://www.angelfire.com/planet/kolokotronis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 11:14: Είσαι θεός ρε μεγάλε (ή χριστός ή άγιο πνέυμα ή παναγία - όποια θεότητα προτιμάς). Τόσο γέλιο είχα πολύ καιρό να ρίξω. Νιώθω τύψεις βέβαια, γιατί είναι άδικο να γελά κανείς με πνευματικά ανάπηρους όπως εσύ, αλλά μου ήταν αυθόρμητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πιλότε:
    1. Πόσοι εκατομμύρια αλλόθρησκοι σφάχτηκαν από τη θρησκεία σου, αυτοί δεν μετράνε άραγε; Πόσοι εκατομμύρια ομόθρησκοι σου σφάχτηκαν για αμελητέες διαφορές μεταξύ των πιστών σας; Αυτοί ήταν από άλλο "θεό";
    2. Πόσα πολιτιστικά κειμήλια έχετε εξαφανίσει επειδή δεν ταίριαζαν με το παραλήρημα σας, και μάλιστα σ' αυτή τη χώρα που ήταν τόσο πλούσια απ' αυτά;
    3. "ΓΙΑ ΚΥΤΑΞΤΕ ΠΑΛΙΕΣ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΡΟΧΟΥΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΣΟΥΒΛΙΑ, ΠΕΡΟΝΕΣ, ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ, ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΙΣΕΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ...": Καλά εκτός από την φοβερή σου ορθογραφία που μαρτυρά το επίπεδο της μόρφωσης σου (τυπικό άλλωστε για θρησκόληπτο) σε κόβω και για λίγο σαδομαζό, μήπως "σκανδαλίστηκες" όταν τα σκεφτόσουν αυτά;
    4. Όταν βγάλεις τον καρκίνο σαν τον χουντόδουλο παρασκευαϊδη, που θα τρέξεις ρε βλάκα, στην παναγία της τήνου ή θα περιμένεις χεσμένος πάνω σου στο γραφείο του επιστήμονα;
    Και λίγα άκουσες ρε νεάντερταλ, φτάνει έχασα το χρόνο μου.
    ΥΓ. Μάθε λίγο ορθογραφία πια, μας έβγαλες τα μάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 11:14 μας είπες για μαχαίρια, πίσσες και σουβλιά, δεν μας είπες όμως για το πως επικράτησε τελικά η πανβλακώδης θρησκεία και κοσμοθεωρία σας. Κάτι καλά παιδιά όπως ο Θεοδόσιος, ο Κωνστάντιος και ο Ιουστινιανός τα έχεις υπ΄όψη σου; Μήπως με την δική τους συμβολή αναγκάστηκαν οι πραγματικοί επιστήμονες της εποχής (και όχι κάτι δόκτορες του πρωκτού) να σταματήσουν να εξελίσσουν τον ανθρώπινο πολιτισμό και να εμφανιστούν "θαυματουργές" εικόνες, ζώνες, παντόφλες κλπ, κλπ. Μήπως την χολέρα αυτή της ανθρωπότητας που λέγεται χριστιανισμός την συντηρούν και μεταδίδουν κρετίνοι και θύματα σαν και του λόγου σου ή τον προαναφερθέντα δόκτορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά ρε αυτές οι θεούσες που μαζεύτηκαν εδώ δεν έχουν ακούσει ποτέ ένα: ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν θέλω να είμαι πρόβατο.
    Και συνεπώς δεν χρειάζομαι την Παναγια και το μπάσταρδο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γελοίοι θρησκόκαυλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. τα δαιμονάκια ουρλιάζουν και ξερνούν χολέρα και βλασφημία γιατί ξέρουν ότι πλησιάζει ενθύμησις Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πως και πότε πλησιάζει αυτή η ενθύμηση ρε μάστορα; Να ξέρω να πάρω κανένα δάνειο ή να αγοράσω κανένα αμαξάκι...
    (...τα δαιμονάκια ξερνούν χολέρα... μπρρρρρρρ.... ούτε τον εξορκιστή να βλέπαμε...η θρησκοληψία πρέπει να περιληφθεί στις ψυχιατρικές νόσους πια, μιλάμε για ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΕΤΣΙ ΓΕΡΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΟΥ.ΒΡΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΟΥΣ,ΠΑΝΑΓΙΕΣ,ΑΓΙΟΥΣ,ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΑΦΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΜΠΑ ΤΗΝ ΚΩΛΟΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βγάλε το σταυρουδάκι απ' τον κώλο μπας και γαμήσεις και συ λίγο (εκτός αν προτιμάς καλόγερους και συ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΑΝΩΝΥΜΕ 6.04
    Αγόρι μου,
    Στην δουλειά σου το πρωί κλαζεις μέντες, στήν ανωνυμία όμως του διαδυκτίου τα βγάζεις όλα,- την καταπίεση και κυρίως τα σεξουλικά σου απωθημένα !
    Τρώς καταπίεση μαύρε μου, δουλειά, οικογένεια, καθυστερείς να πληρώσεις καί τίς κάρτες σου,ούτε διακοπές δεν θα μπορείς να πάς το επόμενο καλοκαίρι..
    σε καταλαβαίνω !
    Εκτονώσου !
    Φιλάκια,
    Ο μπαμπάς σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 6:43, 1. δυστυχώς ο μπαμπάς μου δε ζει πλέον...
    2. Στη δουλειά μου δεν κλάνω μέντες, είμαι εξαιρετικά επιτυχημένος και με πληρώνουν αδρά πολλοί μαλάκες σαν του λόγου σου...Τα χόμπυ μου περιλαμβάνουν να βρίζω θρησκόληπτους, εξάλλου αυτοί φταίνε για την κατάντια που βλέπω γύρω μου
    3. Η οικογένεια μου είναι άριστα, το παιδί μου στην ώρα των θρησκευτικών στο σχολείο κυνηγάει γκομενίτσες αντί να δηλητηριάζει το μυαλό του και φέτος πήγα διακοπές στο εξωτερικό σε ξενοδοχείο αρκετών αστέρων, όπως και θα κάνω και του χρόνου, ακόμα κι αν έρθει ο αντίχριστος ή ο χριστός ή ο βελζεβούλης, στ' αρχίδια μου κιόλας...
    4. Οι σεξουαλικές μου προτιμήσεις είναι κάτι για το οποίο δεν ντρέπομαι και ούτε χρειάζεται να υποκρίνομαι όπως οι όμοιοι σου: οι λέξεις πουστιά, παιδεραστία και νεκροφιλία στο εκκλησιαστικό σου περιβάλλον λέγονται μοναχισμός και αγιότητα, κατήχηση και λατρεία λειψάνων.

    Θρησκόληπτε βλάκα, ε βλάκα που θα μιλήσεις για τον πατέρα μου, ξεραμένο σκατό που ούτε βρώμα δεν έχεις πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς ανώνυμο7.46,
    Αγόρι μου,
    Δεν θυμάσαι πού από μικρό σε μάθαινα να μην λές μαλακίες ; Τόσο ξύλο έφαγες γιαυτό, δεν έμαθες ;
    Δεν θυμάσαι πού σε δίδαξα να σέβεσαι τα πιστεύω του καθενός, ο κάθε άνθρωπος αγοράκι μου είναι μιά ξεχωριστή προσωπικότητα.
    Θυμάσαι πού σε έμαθα να μην βρωμολογείς, καί μάλιστα ανώνυμα ; Εγώ αγοράκι μου είχα αρχίδια, εσύ πού τα ξέχασες ;
    " Εξαιρετικά πετυχημένο επαγγελματικά" αγοράκι μου, δεν θυμάσαι πού σού έλεγα, να μην είσαι υπερφίαλος ; Πάντα θα υπάρχουν πιό πετυχημένοι από εσένα, πάντα θα γελιοποιήσαι όταν δηλώνεις ξαφνικά καί χωρίς λόγο ότι είσαι πολύ πετυχημένος κτλ, κτλ, άλλωστε, μην ξεχνάς τα προσωπικά σου προβλήματα, χάνεσαι μωρό μου κάποιες στιγμές μέσα στήν μοναξιά σου ..
    Αγόρι μου,
    Από μικρός είχες κόμπλεξ κατωτερότητος, ζήσαμε φτωχικά αλλά με αξιοπρέπεια, γιατί παληομαλάκα παραμένεις φελλός , αγενής καί ασεβής στό περιβάλλον σου ; Προσβάλλεις την μνήμη μου έτσι !
    Ζήτα συγνώμη στούς ανθρώπους καί τα πιστεύω τους πού προσέβαλες, αν ζούσα θα το έκανα εγώ, παλιομαλακισμένο !
    Σε φιλώ
    Ο πατέρας σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 9:36, είσαι αλλού γι' αλλού... Αν και με "σκανδαλίζεις" να αναφερθώ στη μάνα σου, θα το αποφύγω για λόγους επιπέδου. Κράτα τα σχόλια σου για το σόι σου, είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ περήφανο για σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γειά σου ρε μεγάλε 11.29,
    σαν τρίτος στην ..διενεξή σας, πρέπει να σε παραδεχθώ : όπου σε συμφέρει κι όπως σε συμφέρει.. Ετσι εσύ είσαι και σαν ..επώνυμος ;
    ..Κρατάς το επιπεδό σου γιά την μάνα του, αλλά ο σταυρός επιμένεις να μπεί στόν κ...
    Γιώργης από τον Πειραιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση