GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλοι σφάλλουν και άλλοι πληρώνουν...

. Οι προεκτάσεις της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Γιατί "σιωπά" το Οικουμενικό Πατριαρχείο; . Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Α...

.
Οι προεκτάσεις της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Γιατί "σιωπά" το Οικουμενικό Πατριαρχείο;
.
Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων
και Αιγιαλείας Αμβρόσιου
από το mkka.blogspot.com
.
...Ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος διαμαρτύρομαι για την κακοποίηση, την οποία υφιστάμεθα εξ αφορμής της υποθέσεως της Μονής Βατοπεδίου, για την οποία δεν νομιμοποιούμαι να εκφέρω γνώμη. Άλλοι εκκλησιαστικοί παράγοντες πρέπει να λάβουν θέση.
Γι αυτό και θα πρέπει λοιπόν κάποιος να υπενθυμίσει, ότι το Άγιο Όρος, σεβαστό κατά πάντα από όλους μας:
1) Δεν ανήκει στην δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός, ότι τα ζητήματά του εξετάζονται και ρυθμίζονται από το Υπουργείο των Εξωτερικών όχι από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων!
2) Είναι αυτοδιοίκητο, άρα αποτελεί Κράτος εν Κράτει. Επομένως η οποιαδήποτε ατασθαλία, υπέρβαση, χαριστική πράξη κλπ. βαρύνει αποκλειστικά το Κράτος και τις Υπηρεσίες του. Είναι άδικο λοιπόν να υβρίζεται και να ταπεινώνεται η Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή πράξεις και ενεργήματα μερικών Αγιορειτών Πατέρων.
3)Το Άγιο Όρος απολαμβάνει προνομίων, όχι μόνον φορολογικών αλλά και πολλών άλλων, τα οποία δεν απολαμβάνει η Εκκλησία της Ελλάδος.
4)Το Άγιο Όρος αποτελεί θησαυροφυλάκιο όχι μόνον της Ορθοδοξίας μας αλλά και του Ελληνισμού και ως εκ τούτου καλώς προστατεύεται και καλώς απολαμβάνει των προνομίων, τα οποία του έχουν χορηγηθεί.
5)Η εκκλησιαστική Αρχή, εις την οποίαν υπάγεται και από την οποίαν ελέγχεται, καθ’ ο μέτρο ελέγχεται, είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αλλά το Οικουμενικό Πατριαρχείο «σιωπά»! Σεβαστό κατά πάντα, αλλά και σιγηλό! Ούτε μία λέξη δεν ακούσθηκε για το ζήτημα αυτό, ούτε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ούτε και από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου, παρά το γεγονός ότι για τις πράξεις της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου χλευάζεται η Εκκλησία της Ελλάδος. Η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως δια της σιωπής της αφήνει απροστάτευτη την «θυγατέρα» της, δηλ. την Εκκλησία της Ελλάδος! Και όμως το τίμημα είναι βαρύ! Και βαρύνει μόνο εμάς, την Εκκλησία της Ελλάδος! Συνεπώς άλλοι δηλ. σφάλλουν και άλλοι πληρώνουν τα σπασμένα!!!
------------------------------------

35 σχόλια

  1. Μιλούν όλοι μιλά κι ο αμβρόσιος με το αυθαίρετο.
    ΑΙΔΩΣ ΜΑΥΡΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλά τα λέει ο Καλαβρύτων
    Να αγιάσει το στόμα του. Ισως είναι ο μόνος Ιεράρχης που με πλήρη διαφάνεια και χωρίς να τον υποχρεώνει κανείς δίνει λογαριασμό τόσο στην επαρχία του όσο και δημοσίως για την διαχείριση των χρημάτων .

    Δεν έχω ακούσει κανέναν άλλον να το κάνει. Και παρα τις κατα καιρούς συκοφαντίες που υφίσταται , οπως με το ρεπορτάζ που παρουσίαζε να εχει γινει ξενοδοχείο το Μεγάλο Σπήλαιο, μια χαρα τους τα πε. Να μπούν μερικοί στην ιστοσελίδα του και να δουν τι μεγαλο φιλανθρωπικό εργο έχει κάνει και πόσο δίνει στη δημοσίότητα νούμερα και στοιχεία. ΟΙ άλλοι άραγε τι κάνουν?

    Ιδού και η απάντηση απο το www.romfea.gr

    Απάντηση Καλαβρύτων Αμβρόσιου για το "Μέγα Σπήλαιο"
    Γράφει ο/η Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος 19:26
    20.09.08
    Άμεση ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου, για το σημερινό δημοσίευμα Αθηναϊκής Εφημερίδας, που ανέφερε πως κελιά μοναχών έγιναν πολυτελέστατο ξενοδοχείο, στην Μονή Μέγα Σπήλαιο.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ:

    Αγαπητέ κ. Διευθυντά

    Σας ευχαριστώ πολύ για την δυσφήμηση μιας προσπάθειας μας, η οποία τελικά, για τους έχοντες νουν και άρα σκεπτόμενους αναγνώστες σας, καταλήγει να είναι διαφήμιση.

    Αναφέρομαι στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος σας με τίτλο: «Πως τα κελιά των μοναχών έγιναν πολυτελέστατο ξενοδοχείο, ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ, RESORT».

    Αντιπαρερχόμενος τό σκωπτικό και επικριτικό πνεύμα της συντάκτριας κας Γιούλης Σταρίδα, θα απαντήσω μόνον σε ορισμένα καίρια σημεία, προκειμένου οι αναγνώστες σας να έχουν πληρέστερη ενημέρωση.



    Τό συγκεκριμένο συγκρότημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ αλλά ΠΡΟΕΧΟΝΤΩΣ εκκλησιαστικό ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και εκ παραλλήλου ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, μόνο και μόνο για να είναι βιώσιμο.

    Πως θα μπορούσε άλλωστε να διατηρηθεί ένα μικρό Επαρχιακό Συνεδριακό Κέντρο πραγματοποιώντας Συνέδρια μόνο επί 30 ή 50 ή και 80 έστω ημέρες τό χρόνο;

    Συλλογισθήτε, παρακαλώ, ότι όταν πραγματοποιείται ένα Συνέδριο χρειάζονται δωμάτια ύπνου, τραπεζαρίες, γεύματα, πρωινό, γενικώς παροχή και άλλων σχετικών ανέσεων και υπηρεσιών (accomodation).

    Συνεπώς ένα ολοκληρωμένο Συνεδριακό Κέντρο πρέπει να είναι καί Ξενοδοχείο για να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Σεις όλως δευτερευόντως, ως εν παρόδω, εγράψατε, ότι: «...διαθέτει επίσης συνεδριακό κέντρο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει επαγγελματικές συναντήσεις, εταιρικές παρουσιάσεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις καθώς είναι σχεδιασμένο και εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά συστήματα».

    Τό λάθος της συντάκτριας είναι ότι τον πρωτεύοντα ρόλο –τον συνεδριακό- έθεσε δεύτερο και αντιστρόφως. Εξ άλλου τα ξενοδοχεία εργάζονται με ταξιδιώτες και τουρίστες στα Week End, (δηλ. Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή) τά δέ Συνέδρια πραγματοποιούνται στις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδος δηλ. από το πρωί της Δευτέρας έως τό μεσημέρι της Παρασκευής.

    Τό συγκρότημα αυτό δημιουργήθηκε πάνω σε ερείπια, με αυτό δε και δια αυτού αναστήθηκαν τα ερείπια, που υπήρχαν έως τότε! Στα κτίρια αυτά δεν έμεναν σχεδόν καθόλου πια Μοναχοί, διότι ούτε κύρια κατοικία των Μοναχών υπήρξαν ποτέ, ούτε τόσοι πολλοί Μοναχοί υπάρχουν σήμερα στο Μέγα Σπήλαιο.

    Τα παλιά πέτρινα σπίτια καί τό ελαιοτριβείο της Μονής είχαν εγκαταλειφτεί ήδη καί είχαν καταντήσει ερείπια, αποθήκες αχρήστου υλικού, καταφύγιο των τρωκτικών κλπ. Αποτελούσαν όνειδος για την ιστορική Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Τώρα πια και αυτά ανακαινίσθηκαν και η ιστορία της Μονής συνεχίζεται.
    Στη δημιουργία του Συνεδριακού τούτου Κέντρου συνέβαλε αποφασιστικά ή βούληση και επιθυμία του αειμνήστου καί οραματιστού Μητροπολίτου Σηλυβρίας κυρού ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ, Ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου, ο οποίος έζησε στην Ελβετία και μας εδώρησε και το ποσόν του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) € περίπου, που αποτέλεσε τό εταιρικό κεφάλαιο της ΜΕΤΟΧΙ Α.Ε.

    Η Εταιρία αυτή είναι αμιγώς εκκλησιαστική, μέτοχοι δε η Ιερά Σύνοοδος (2%), η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου (18%) καί η καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολις (80%).

    Η σύσταση της Α.Ε. ήταν υποχρέωσης του Νόμου, διότι άλλως το έργο της αναστηλώσεως δεν θα μπορούσε να ενταχθή στις ιδιωτικές Επενδύσεις και φυσικά να χρηματοδοτηθεί.

    ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, ότι υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από πλευράς των Μοναχών, όσο καί από της πλευράς της τοπικής κοινωνίας. Θα ήταν χαρά μου να με ενημερώσετε περί αυτών, αν υπάρχουν.

    ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, ότι υπάρχει μιά «τεράστια πισίνα». Σας ερωτώ μία πισίνα με διαστάσεις 6,5 χ 13,5 θεωρείται τεράστια; Δεν πρέπει να σοβαρευτούμε λιγάκι;

    ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, ότι «κάθε χρόνο δεκάδςς γάμοι και βαπτίσεις τελούνται» εκεί! Μά τό συγκρότημα άρχισε να λειτουργεί μόλις την Μεγάλη Πέμπτη, τόν παρελθόντα Απρίλο!

    Πως λοιπόν «κάθε χρόνο» τελούνται κλπ. αφού ακόμη δεν έχει χρονιάσει; Σας πληροφορώ δε ότι μόνον δύο γάμοι καί μόνον κατ’ εξαίρεση έγινα μέχρι τώρα!

    Εκ του έργου αυτού η Αιγιάλεια πολλαπλώς έχει ωφεληθεί καί θα ωφεληθεί περισσότερο προϊόντος του χρόνου. Ήδη περισσότερα από τριάντα άτομα εργάζονται στη Μονάδα αυτή σε μιά εποχή που η ανεργία μαστίζει την Χώρα μας.

    Αλλά και η άφιξη προσώπων και προσωπικοτήτων ημεδαπών καί ξένων, μόνον καλά προσπορίζει στην Αιγιαλεία.

    Εάν λοιπόν λέξεις όπως «πολυτελές», πολυτελέστατο ξενοδοχείο» κλπ. είχαν αντικατασταθεί με τίς λέξεις «αξιοπρεπές», «αξιοπρεπέστατο συγκρότημα», τότε το δημοσίευμα σας θα ήταν μια πρώτης τάξεως διαφήμιση. Ο όρος «Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ****» είναι αρκετό. Τα λέγει όλα!

    Αλλά βλέπετε σεις οι των ΜΜΕ δεν χρωστάτε ένα καλό λόγο για μας τούς Ιεράρχες. Πρέπει όλα να τα βλέπετε στραβά ή να τα στρεβλώνετε!

    Την προτομή του Ιεράρχου - Δωρητού δεν την είδατε; Δημοσιεύετε δέκα τρείς (13) φωτογραφίες! Θα έβλαπτε να είχατε μια ακόμη; Αλλά στην όλη περιγραφή της καλής σας συντάκτριας δεν ταίριαζε!

    Η αναφορά στον μακαριστό Ιεράρχη θα χάλαγε το ρεπορτάζ! Αυτό ακριβώς συνθέτει την κρίση της εποχής μας. Η στάση του Τύπου και των ΜΜΕ γενικώς.

    Σκεφτείτε το! Σας συγχωρώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΠΑΠΑ ΜΟΥ,

    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε', ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΘΑΨΕΙ
    ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΟΥ.

    ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ, ΤΙΣ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ
    ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΙΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΗΣΥΧΗ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ.

    Η ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.

    ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ.

    ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ
    ΤΙΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΚΟΛΑΣΕΩΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ
    ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://troktiko.blogspot.com/2008/09/espresso.html

    Τουλάχιστον ο Αμβρόσιος έχει αποδείξει οτι κάνει μεγάλο κοινωφελές έργο και είναι τουλάχιστον στραβός όποιος προσπαθεί να του ρίξει λάσπη διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα

    ΟΙ άλλοι μητροπολίτες τι κάνουν? Δίκιο έχει και διαμαρτύρεται. Πότε περιμένουν να δείξουν οι επικεφαλής της Εκκλησίας, ότι δεν ειναι ολοι Εφραίμ και διαπλεκόμενοι και οτι ο,τι κάνουν το κάνουν με διαφάνεια?

    Μπράβο στον Αμβρόσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μητροπολίτη Αμβρόσιε,
    εμείς δέν θέλουμε νά μιλήσετε γιά
    τό Βατοπέδι.
    Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ νά μιλήσετε γιά τούς διεφθαρμένους τής Εκκλησίας
    τής Ελλάδας.
    Πράγμα τό οποίο αποφεύγετε "όπως ο
    διάολος τό λιβάνι".
    Υπάρχει ομερτά στήν εκκλησία καί
    τό μαχαίρι δέν φθάνει στό κόκκαλο,
    αφού ούτε βούτηρο δέν κόβει.
    Αμβρόσιε μ΄αρέσει νά επαναλαμβάνω
    ότι τά σάβανα δέν έχουν τσέπεςκι΄άς
    λέει πρώην συγκαθήμενος σου,ότι τά
    αργύρια τά ήθελε γιά τά γηρατιά του
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουστ ρε μαυροντυμένα κοράκια του αναχρονισμού. Θλιβεροί απατεώνες που ζείτε μέσα στη χλιδή. Ειδικά αυτό το φασιστοειδές, ο κολλητός του πουστόδουλου του παρασκευαίδη που έχει και το θράσος να μιλάει. Φτύστε τους όπου τους βλέπετε. Αρνητές της ζωής, οπαδοί του φόβου και του θανάτου, τρισάθλια υποκείμενα πουλημένα σε κάθε εξουσία (τούρκοι, ναζί, δικτάτορες) έχετε πολύ θράσος. ΕΙΣΤΕ ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως αν κάποιος δικαιούται να μιλάει και να έχει πρόσωπο στην κοινή Γνώμη αυτος ειναι ο Αμβρόσιος.

    Καθε μήνα στα φυλλάδια της μητρόπολής του κοινοποιεί αναλυτικά τα ποσά που διατίθενται απο τις δωρεές προς την Εκκλησία και λεπτομερώς ενημερώνει τον κόσμο για να μην υπάρχουν σκιές, όπως φαίνετια και απο την ιστοσελίδα του.

    Μακάρι και οι άλλοι να ήταν έτσι. Τότε και ο κόσμος δεν θα νόμιζε οτι ολοι οι ρασοφόροι ειναι αγύρτες γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

    Η σιωπή δεν ειναι καλός σύμβουλος σε αυτες τις περιπτώσεις αφού προδηλώνει είτε συνέργεια, είτε ενοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπούλη δε μας τα λές καλά

    1. Απο πού και ως πού το Α.Ο. θησαυροφυλάκιο του Ελληνισμού;

    Ξεχνάς την ιστορία, εκτός που συνεργάστηκαν με ολους του κατακτητές, ακόμα και σήμερα τα μοαστήρια είναι φωλιές πρακτόρων, φυγόδικων, και αντιπροσωπείες ξένων και ποικίλων συμφερόντων, εκτός ίσως απο τους Εσφιγμενίτες που τους εχετε φυλακισμένους, εσύ και ο πατριάρχης σου.

    2. Γιατί είναι "αυτοδιοικητο" το Α.Ο. ποιός του έδωσε το έδαφος ή απο ποιόν το πήραν;
    Απο τους Οθωμανούς;
    Απο του Βυζαντινούς;

    Και πρίν απο αυτούς ποιοί κατοικούσαν εκεί, τι θεούς λάτρευαν τί γλώσσα μιλούσαν;

    3. Γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος είναι απροστάτευτη «θυγατέρα» της της Κωνσταντινουπόλεως;
    Τί παράπονο έχετε σεβασμιότατε;
    Τους μισθούς σας δεν πληρώνουν καθε μήνα οι Ελληνες φορολογούμενοι;
    Τα ακίνητα και άλλα εισοδήματα της εκκλησίας δεν είναι αφορολόγητα;
    Ζητάτε και προστασία απο τον πατριάρχη της Ισταμπούλ, λέτε πως είστε και θυγατέρα του;

    Γιατί κύριε μητροπολιτα δεν τα μαζεύετε εσείς και το ποίμνιό σας να πάτε στην Ισταμπούλ, στις αλησμόνητες πατρίδες, στην έρημο της Γαλιλαίας να ζήσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ....ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΗΣΥΧΗ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ,....

    Αν η πολιτεια τα καταφερνε καλα στις σχεσεις της με τους πολιτες τοτε θα συμφωνουσα. Δυστυχως ομως η πολιτεια χρησιμοποιει την Εκκλησια για οφελος. (Ο αλλος για να βει πρωθυπουργος πηγε και ψηφισε για τις ταυτοτητες. Οταν εξελεγει το εκανε γαργαρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. .
    .
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ
    ΕΛΛΗΝΟΕΛΗΝΑΣ
    Τόξων υμών ατερ
    Τροία δεν πέφτει
    Ο κακουργημος και η εξόντωση του κλασικού έλληνα από τον εβραιοφρονα χριστιανό κράτησε από το Θεοδόσιο ως την αυγουστα Ευδοξία. Ως το 843 που έγινε η επίσημη αναστήλωση των εικόνων. Η γιορτή της Ορθοδοξίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο από τότε, στο έμπα της άνοιξης!, πολύ λαμπρά και με την παρουσία όλης της επιφάνειας του κράτους, ως και οι ξένοι πρεσβευταδες!, στο θετικό της συμβολίζει τον θρίαμβο των χριστιανών. Στο αρνητικό της όμως δηλώνει την τελική κατακρεούργηση κάθε Ελληνικού. Είναι η ταφόπετρα της ελληνικής ιδέας.
    Η τελευταία αντίσταση του μετρημένου ”έλληνα” στο ασιατικό τέρας ήταν ο Λέων ο Γ’ ο Ισαυρος. Ξύπνησε ο άνθρωπος ένα πρωί, και είδε το μισό πληθυσμό της χώρας τουρλωτούς παπάδες και παχυμουλαρατους καλόγερους. Τότε, σαν το Χριστό με το φραγγέλιο, σήκωσε αυτό που λένε εικονομαχία. Και τελείωσε με το χαμό του φωτός και το σωσμό του σκότους.
    Ποιος είναι ο Γρήγοριος ο Ε’?. είναι ο ίδιος που αφόρισε τον Υψηλάντη και τους Φιλικούς. Το μεγαλείο και το μυστήριο της εταιρείας.
    Θα μου ειπείς πως το κρέμασε ο σουλτάνος. Θα σου πω, μα πως αλλιώς λοιπόν. Πρόδωσε την καταχθόνια συμφωνία τους, Κοιμήθηκε, Και χωρίς να το νοιώσει, αφήκε να ξεσφίξει η θηλεία στο λαιμό του ραγιά. Φούσκωσε στο σκαφίδι το προζύμι του εθνικού άρτου, και πια δεν ημπορούσε να το κρατήσει με τίποτα. Ποιος είναι ο Γρήγοριος ο Ε’?. Είναι αυτός με πατριαρχικό φιρμάνι απαγόρεψε στους παπάδες να βαφτίζουν τα παιδία μας με ονόματα ελληνικά.
    Καταλαβαίνεις τι σου λέω τίμιε αναγνώστη.
    Ποιος είναι ο Γρήγοριος ο Ε’? Είναι ο πατριάρχης που έσκασε από το κακό του γιατί τον εμπόδισαν και δεν πρόλαβε να αφορίσει τον Ρήγα. Τον μεγαλομάρτυρα Ρήγα. Ποιος είναι ο Γρήγοριος ο Ε’? Είναι ο πατριάρχης που βλέπουμε τον ανδριάντα του μπροστά στο εθνικό πανεπιστήμιο. Δίπλα στον Ρήγα. Που ξανακούστηκε τέτοιο κυλωνειο άγος! Ο Λεωνίδας και ο Εφιάλτης αγκαλιά. Η ελληνική σχιζοφρένεια αγαλματοποιημενη μπροστά στα πόδια της ελληνικής παιδείας. Μπροστά στο αγνό βάθρο του μέλλοντος των παιδιών μας. Αυτή η συμβολική στιγμή και εικόνα, ο Γρήγοριος ο Ε’, δίπλα στον Ρήγα μπροστά στο πανεπιστήμιο, είναι το σύμβολο παλλάδιο της μουλαροσπορας μας.
    .
    .
    .
    .
    Chief engineer II

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιλαει και ο αρχιεμπορος-αυθαιρετος-εργολαβος-επιχειρηματιας
    Αμβροσιος που περα απο τα αυθαιρετα που εχει γεμισει τον τοπο δινει αναφορα μονο για τα εξοδα της μητροπολης και οχι για τα εσοδα.
    Που πανε τα λεφτα Αμβροσιε ???
    Μηπως Ελβετια??? η Λονδινο???
    Κοιτα να εχεις την καταληξη του κολλητου σου του Παντελεημονα η του αλλου κολλητου σοθ του Καλλινικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλα τι γινεται εδω γεμισε παπαδες
    η οθονη μαζι τους θα ασχολουμαστε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μητροπολίτη Καλαβρύτων
    και Αιγιαλείας Αμβρόσιου
    από το mkka.blogspot.com
    ************************

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ
    ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ .

    ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ , ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ . ΠΡΩΗΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ''ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ'' ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ.

    ''ΑΓΙΕ'' ΑΜΒΡΟΣΙΕ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΧΗΡΑ ΠΟΥ ''ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΣ'' ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 6:51

    πέστα τους, βρε μηχανικέ, ν αγιάσει το στόμα σου!

    --------------------

    7:01

    Ε, δεν βλέπεις που πάνε τα λεφτά; Ένα εκατομμύριο έρχεται από την ελβετία, για μαγιά, βάλε με το μυαλό σου ποσα θα επιστρέψουν.

    Το σημαντικό όμως είναι ότι εκεί στο αίγιο γίνεται και αρκετή δουλειά, με φιλανθρωπικό έργο.

    Απλά, όλοι τους, καλοί και κακοί, ξεφτιλίζονται, από την στιγμή που σκίζονται να δώσουν κάλυψη σε κάτι κολλητάρια τους, σαν τον παντελεήμονα και λερώνονται όλοι τους

    (ή, ανάποδα, φοβούνται όλοι τους να μην λερωθούν έτσι και δεν τον καλύψουν κι αυτός ανοίξει το στόμα του κι αρχίσει να μιλαει για αλλαξοκωλιές και κλεψίματα για χαρτζηλίκωμα¨φαντάρων και "οικονομικών προσφύγων". Ασε, μύλος!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θράσος -διότι δεν πρόκειται για αγνοια-, που έχει το καθίκι να γραφει ότι "Το Άγιο Όρος αποτελεί θησαυροφυλάκιο του Ελληνισμού". Ποσο πρόβατα πρέπει να είναι τα πρόβατά του για να τους αραδιάζει τέτοιες ιστορίες.
    Η σχέση που έχει η ορθόδοξη εκκλησια με τον ελληνισμό είναι ότι οι ρασοφόροι κοπρίτες της
    πληρώνονται από το ελληνικό κράτος και ότι τα προνόμια της είναι κατοχυρωμένα από το ελληνικό σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην κατηγορείτε παίδες τον Αμβρόσιο.

    Κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν οτι ο τύπος ειναι καθαρός και μιλάει με νουμερα και ντοκουμέντα αφού καθαρόςουρανός αστραπές δεν φοβάται.

    Να ανησυχείτε γι αυτούς που κάνουν τις πάπιες τώρα και αρνούνται να δημοσιοποιούν το πως κάνουν την διαχείριση των χρημάτων στις Μητροπόλεις . Αυτούς να ΄ψαξετε παιδιά...

    Δεν σας κάνει εντύπωση το γιατί σωπαίνουν? Εχουν κάτι να κρύψουν όσοι εκ των Μητροπολιτών δεν μιλάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  17. Έξω όλοι οι μαυροντυμένοι ρε, κλέφτες
    μπινέδες και θρασείς είναι! Απαξάπαντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Αμβρόσιος κάνει ευχέλαια και αγιασμούς για αυτοκίνητα, για κάθε κατηγορία έχει και ιδιαίτερη ευχή. Για τις Μερσεντές που είναι και πιο ακριβές, έχει μεγαλύτερη ταρίφα και πιο "πνευματική" ευχή... Γιατί λέτε τρέχουν βολίδα οι Μερσεντές, ακόμα και σε καρόδρομους; Έχουν αγιαστεί από τον Αμβρόσιο!

    Έξω οι θεομπαίχτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι λες ρε Αμβρόσιε;
    Το μαύρο χρήμα ρέει αφθονο στις εκκλησίες και στις τσέπες των παπάδων.Αν αθροίσουμε τους γάμους,τα βαπτίσια,τις κηδείες και τα μνημόσυνα για ενα χρόνο,κλείνει ο Αλογοσκούφης τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού απο τα κατάμαυρα ευρώ που τσεπώνετε εκμεταλευόμενοι την πίστη και την αφέλεια του Ελληνικού λαού.
    Γιατί δεν δέχεστε να γίνει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας;
    Ξέρετε πολύ καλά πως αν κοπεί αυτός ο "ομφάλιος λώρος",θα αρχίσετε να πληρώνετε και σείς σαν τους υπόλοιπους φορολογούμενους Ελληνες.
    Είναι γλυκό το μέλι Αμβρόσιε!Αιώνες τώρα η πλειοψηφία σας απολαμβάνει σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας.
    Συντομα θα μπούνε τα πράγματα στη θέση τους.Αυτοί που σας στηρίζουν άρχισαν να λιγοστεύουν επικίνδυνα.

    Ενας υγειώς σκεπτόμενος φορολογούμενος Ελληνας πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. διαχωρισμός εκκλησίας από το κράτος να φύγουν οι παπάδες από το χρηματιστήριο,δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας από το κράτος.Ο έχων 2 χιτώνες είπε ο τζίζασ να δίνει τον ένα.Ολοι αυτοί που μαζεύουν τα δισεκατομμύρια και τους ράβδους χρυσού προφανώς δεν είναι πιστοί στον τζίζασ ιερείς αλλά αιρετικοί και ειδολολάτρες.Δε μπορεί να πεινάει τόσος κόσμος και μεγάλο μέρος των παπάδων να μαζεύει το χρυσό.ΞΥΡΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΖΙΖΑΣ.ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ τα κυρήγματα του Ιησού για τους χιτώνες και τα πλούτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οταν ομιλούσατε Σεβασμιώτατε Κλαβρύτων περί μητριάς πόσο δίκαιο είχατε! Τ μόνο που ήξεραν ήταν να αφορίσουν τον μακαριστό Χριστόπδουλο. Τώρα οι πράσινοι Οικουμενιστές μόκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ''ΑΓΙΕ'' ΑΜΒΡΟΣΙΕ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΧΗΡΑ ΠΟΥ ''ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΣ'' ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ ;;

    21 Σεπτέμβριος 2008 7:12 μμ


    ΚΌΥΡΚΟΥΛΑ; Ποιά Κούρκουλα; Η φεγγάρω -συγνώμη Σελήνη- του Φώσκολου;
    Αυτή δεν είναι που οσμήστικε την κληρονομιά και πήγε να βάλει το χεράκι της; Τι έγινε στη συνέχεια; Είχε δίκιο η κυρία; Αν είχε δίκιο γιατί σιώπησε απο ότι τουλάχιστον γνωρίζω; Η εκμετάλευση της θέσης της ως πολιτικού και αναγνωρίσιμου ατόμου,δεν θα είχε συνεχώς το θέμα στην επικαιρότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. H "Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και η «θυγατέρα» της, δηλ. την Εκκλησία της Ελλάδος" να πάνε να γαμηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δηλαδή για να σοβαρευτούμε τώρα.

    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν συναλλαγές? Απο που χρηματοδοτείται το Οικουμενικο΄Πατριαρχείο? Απο το Υπουργείο Εξωτερικών δεν χρηματοδοτείται? Και που χρηματοδοτείται απο το Υπουργείο Εξωτερικών ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΡΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ? Σε ποιο επίπεδο λειτουργεί υπέρ των Δικαίων της Ελλάδος? Κράτους και Εκκλησίας?

    Πότε μιλησε ο ΟικουμενικόςΠατριαρχης υπέρ της Ελλάδος όταν αυτή βάλεται πανταχόθεν με δήθεν μειονοτητες Σκοπιανές, βουλγαρικές, αλβανικές και τούρκικες? ΕΕΕ? Οταν με φερετζε τις Νέες Χώρες χρηματοδοτείται από Ολες τις Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκτος από τα κονδύλια που κρυφά φεύγουν απο το ΥΠΕΞ?

    Για καθείστε μερικοί και σκεφθείτε οτι ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ *(οι περίφημες Νέες Χώρες) ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ πληρώνουν ντάνγκα ντάνγκα ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ......

    ΓΙΑτι ενώ κάποτε το Φανάρι έκανε παρεμβάσεις με δηλώσεις Βαρθολομαίου για υποθέσεις που αφορούν την Ελλάδα και την Εκκλησία που δεν ήταν στη δικαιοδοσία του, επί εποχής Χριστόδουλου, Και ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΛΑΛΑΕΙ ΚΙΧ οταν ειναι ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ???

    ΥΠΟΠΤΗ ΑΥΤΗ Η ΣΙΩΠΗ!!!!!!!!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΞ!!! και άλλων που τώρα.....δεν μιλάνε .Αντε για να ξεστραβωνόμαστε και λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για όλα μίλησε ο Σεβασμιότατος (αλήθεια, το σεβάσμιος δεν αρκεί;)...
    Τσιμουδιά όμως για την ταμπακιέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 11:29

    Μαλακισμένο Ρουσσοπουλάκι
    Η κ.Κούρκουλα δεν διεκδίκησε δικαστικώς ΤΙΠΟΤΑ.
    Διεμαρτυρήθη από την τηλεόραση για τον τρόπο που έπεισε ο ''αγιος'' την θεία της να του γράψει την περιουσία της.
    Διεμαρτυρήθη που την είχε αποκλεισμένη την θεία της ο ΄΄άγιος΄΄ μέχρι που πέθανα , για να βεβαιωθεί ο πρώην ταγματάρχης της Βασιλικής Χωροφυλακής ότι ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΕ ΟΛΑ .
    Είναι πράγματι θρασύτατος ο ''άγιος''.
    Φοβερός μπίζνεσμαν τον έχουν τραβήξει και στα δικαστήρια για παρανομίες σχετικά με κτίσμτα ''αγίων '' εταιριών του .

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΧ.... ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ Γ...... ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ.

    ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΕΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΟΙΚΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σκεφτείτε το! Σας συγχωρώ".

    21 Σεπτέμβριος 2008 6:01 μμ

    **********************
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΄΄ΑΓΙΕ΄΄ΑΜΒΡΟΣΙΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ;;
    ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ .
    ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και ένα δημόσιο έγγραφο σχετικό από το Αίγιο όπου αναφέρει για το δεσπότη κ.Αμβρόσιο.

    ΒΗΜΑ (Αιγιαλείας) 21-9-2008


    Μακαριώτατε - Συνοδικοί Επίσκοποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας,

    Σαν Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος διάβασα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σχετικά με την σκέψη που έχετε να μετατρέψετε Μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Δίβρη σε ΕΙΔΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ για τους κρατούμενους κληρικούς, απεφάσισα να σας μεταφέρω τις ταπεινές σκέψεις μου οι οποίες είναι και σκέψεις πολλών πιστών που αγωνιούν για τις συμπεριφορές Δεσποτάδων (διότι δεν θέλουν να σας στεναχωρήσουν).
    ΠΑΤΙ; ΑΥΤΉ Η ΔΙΑΦΟΡΕ ΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ από τους άλλους παραβάτες του Νόμου;
    Όλοι οι Έλληνες έναντι του Νόμου δεν είναι ίσοι;
    Ας μην παρανομούν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας για να μην φυλακίζονται.
    Μακαριώτατε ασφαλώς θα θέλετε να δώσετε χάρη σε ορισμένους Δεσποτάδες οι οποίοι με τις πράξεις τους προσέβαλλαν τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ χρησιμοποίησαν αυτόν και τον χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ είτε οικονομικές, είτε διαστροφικές.
    Αυτοί ξέχασαν ότι οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ μεταδίδουν την αγιότητα τους, την προσευχή τους, για το χριστεπώνυμο Ποίμνιο τους, όπως η χάρη του Χριστού μας επιτάσσει.
    Ο Έγκλειστος συνάδελφος σας στις φυλακές, δεν είδαμε να ζητήσει Δημόσια ΜΕΤΑΝΟΙΑ όπως αναφέρουν οι Ιερές Παραβολές του Ευαγγελίου μας.
    Δεν είδαμε τους Ποιμενάρχες μας να πρωτοστατήσουν για το Κοινωνικό Έργο της Εκκλησίας μας, προκειμένου να ιδρυθεί Ίδρυμα για τα νεογνά παιδιά με ανίατες ασθένειες για τους τοξικομανείς νέους. Ενώ μας δίδαξαν ότι τα χρήματα που συγκέντρωναν θα τα χρησιμοποιούσαν για τα γηρατειά τους.
    Δεν είδαμε τον πρώην Αττικής Συνάδελφό σας ο οποίος εξευτέλισεν το επισκοπικό Αξίωμα με . τα οικονομικά του και τα σεξουαλικά σκάνδαλα, να μεταμεληθεί για τις πράξεις του.
    Ερωτώ εάν αυτός ο Σκανδαλοποιός Κληρικός με τις ευλογίες της Ιεράς Συνόδου συλειτουργεί σε διάφορες ενορίες των Αθηνών.
    Εάν ναι ποιο λόγο του Θεού διδάσκει;
    Μακαριώτατε: Πόσοι επίσκοποι σήμερα πίσω από την ασθένεια που έχουν στο χρήμα έχουν γίνει ΕΥΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ καταστρατηγούν τας μερικές φορές ισχύουσες Πολεοδομικές διατάξεις, αλλοιώνοντας τις ΙΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ παρακαταθήκες των προγόνων μας στο βωμό των επιχειρήσεων των μετατρέποντας αυτές σε χρηματιστήρια όπως προγραμματίζει και ο Αιγιαλείας και Καλαβρύτων για το θρησκευτικό μας σύμβολο Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗ με τις επιχειρήσεις του που θέλει να κατασκευάσει
    «Πόσα οικονομικά σκάνδαλα σας βασανίζουν; ως αναφέρονται για διάφορα εκκλησιαστικά ιδρύματα όπως Η ΣΥΜΕΑΝ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κ.λπ.».
    Εσείς ως αρχαιολόγος που είσαστε πως επιτρέπετε, να αλλοιώνονται τα εκκλησιαστικά αρχιτεκτονικά μνημεία της Ορθοδοξίας μας;
    Μήπως οι Συνοδικοί αυτοί Πατέρες αγνόησαν τα λόγια των Αγίων που έλεγαν ότι το χρήμα, η φιλαργυρία, η χλιδή είναι το σκότος και ότι το φως είναι ο Χριστός.
    Μήπως είναι όλα αυτά τα αίτια που φεύγει ο κόσμος από τις εκκλησίες;
    Ο Μακαριώτατος Χριστόδουλος είχε υποσχεθεί αυτοκάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας μας την οποία ουδέποτε είδαμε (Σταυρός 21). Ενώ ήρθανε στο φως ο Γιοσάκης, ο Βαβίλης, τα έκτροπα του Πατριαρχείου με τους υμετέρους κληρικούς του, τα παραδικαστικά κυκλώματα τα οποία και συνεχίζονται και σήμερα ως τα πρόσφατα γεγονότα των Πατέρων του Αγίου Όρους.
    Από όλες αυτές τις συμπεριφορές του Κλήρου τι διδάγματα παίρνει η κοινωνία μας, η νεολαία μας;
    Μήπως είναι τα λαμόγια της Εκκλησίας όπως αναφέρει ο Πατέρας Τιμόθεος Κιλίφης από τις φοβερές ατασθαλίες που συνεχίζουν να κάνουν.
    Προσωπικά διαβάζοντας τους αφορισμούς του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας τρεις εις αριθμόν, δύο σε μοναχούς και μοναχές και τρίτον σε συνάδελφο του θεολόγο ο οποίος είχε το θάρρος να του επισημάνει θεολογικές αλήθειες και για τον οποίο εζήτησε από την Υπουργό Παιδείας την τιμωρία του ως άνω θεολόγου. Αμαυρίζοντας με τις ενέργειες του αυτές την κοινωνική του προσφορά προς τους πιστούς μας.
    Αυτή είναι η αγάπη που μας εδίδαξε ο Χριστός μας; Η Ιερά Σύνοδος δεν έχει λόγο ή δεν δύναται να παρέμβει στους αφορισμούς που γίνονται από τους εκπροσώπους της.
    Οι ποιμενάρχες μας πρέπει να δίδουν πρώτοι στο ποίμνιο τους το καλό παράδειγμα που ο Χριστός μας έδωσε.
    Υβριστικές δηλώσεις (αδελφών Επισκόπων) περί προώθησης στις τάξεις της Εκκλησίας μας κίναιδων κληρικών (Ζακύνθου προς Αμβρόσιο) υποβαθμίζουν το αξίωμα του Επισκόπου.
    Διαβάζοντας την από 24/5/95 επιστολή Αμβροσίου προς Αδελφό Επίσκοπο σημερινό Αρχιεπίσκοπο τους χαρακτηρισμούς που Σας αποκαλεί ψεύτη, συκοφάντη, σκανδαλιστή του λαού κ.α. (ορ. τυπ. Φύλλο 1240).
    και
    Διαβάζοντας την επιστολή των τρομοκρατημένων απλών παπάδων που αναφέρουν ότι οι Επίσκοποι εφαρμόζουν φεουδαρχικό σύστημα Διοίκησης (τεύχος 13/12/06 σελ. 3). Διερωτώμεθα ποια σχέση χριστιανικής αγάπης υπάρχει μεταξύ των εκπροσώπων του Θείου Λόγου.
    Το Αγαπάτε τους αλλήλους ίνα εν ομόνοια ομολογήσουμε ισχύει στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου; Αρχιεπίσκοπε και Συνοδικοί Πατέρες.
    Μήπως πρέπει να αποβάλλετε το δεσποτικό σας αλάθητο, να εκδημοκρατήσετε την εκκλησία, να αγαπηθείτε πραγματικά και την ομοφυλοφιλία που κάνει θραύση στους κόλπους της Εκκλησίας μας να την αποβάλλετε καν να μην προσπαθείτε να την καλύπτετε με συνοδικά σας έγγραφα. (Σταυρός 24).
    Συγκρουστείτε με τους ανάξιους συναδέλφους σας και πράξετε αυτό που έπραξε ο Ιωάννης Χρυσόστομος. Αυτό για την συνέχεια της Ιεράς αποστολής που έχετε αναλάβει έναντι της Ορθοδοξίας μας. Εάν τούτο δεν το πράξετε τότε θα επαληθεύονται τα λόγια του Αγιορείτη ασκητή Νείλου που είχε προφητεύει ότι θα έρθει στιγμή που η Εκκλησία θα στερηθεί ευσεβών ποιμένων και οι Χριστιανοί θα στερηθούν την χαρά του Αγίου Βαπτίσματος.
    Δώστε όλοι το στίγμα ότι η Ιερά Σύνοδος - Κληρικοί και Λαός είμαστε όλοι μαχητές του Χριστού μας. Σήμερα μάλιστα επιβάλλεται διότι η Ορθοδοξία μας - η θρησκεία μας - η πολιτισμική μας ταυτότητα αφανίζεται από την παγκοσμιοποίηση στην οποία είμαστε όλοι θεατές.
    Το ότι τα Θρησκευτικά στα Σχολεία μας αντικαθιστάθισαν με υπεύθυνη δήλωση των μαθητών. Αυτό και μόνο πρέπει όλους να μας προβληματίσουν και να σταθούμε προ των ευθυνών μας για το Ιερό χρέος της Ορθοδοξίας μας της Πατρίδας μας. Πριν γίνουμε σαν θρησκεία, σαν Ελλάδα μειονότητα στους αλλοδαπούς μας.
    Μετά Σεβασμού
    ΝΙΚΟΣ ΤΣΛΝΗΣ
    ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ
    ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
    *Η επιστολή έχει σταλεί στο Μακαριώτατο από την 5/9/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ..
    July 22nd, 2008

    Αλλαγή πλεύσης επιχειρεί ο Αμβρόσιος προκειμένου να προσαρμόσει την επιχειρηματολογία του στα νέα δεδομένα που επέφερε η επιβολή προστίμου 70,000 ευρώ για την ανέγερση της επισκοπικής μεζονετας χωρίς την απαραίτητη πολεοδομική άδεια.

    Η μέχρι πρότινος στέγη για άπορους ιερείς , μετατράπηκε εν μια νυκτί σε επισκοπική κατοικία. Κάτι το οποίο βέβαια ίσχυε από την πρώτη στιγμή , αλλά στην προσπάθεια του Αμβροσιου να θολώσει τα νερά και να δικαιολογήσει την άδεια που έλαβε από την Ναοδομία , χρησιμοποιήθηκε φρασεολογία προσαρμοσμένη στα τότε δεδομένα.

    Ύστερα όμως από την αποτυχία του όλου εγχειρήματος και προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα , ο “σεβασμιότατος ” εξαναγκάζεται εκ των περιστάσεων να παραδεχτεί ότι τελικά πρόκειται για επισκοπική κατοικία και όχι για στέγη απόρων ιερέων όπως ισχυριζόταν από την πρώτη στιγμή.

    Και αντι μιας συγνώμης συνεχίζει την προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας.

    Αυτοί κατά την γνώμη μας είναι οι άνθρωποι που με τον υποκριτικό και ψεύτικο λόγο τους σταύρωσαν τον Χριστό.

    Αυτοί που τον επικαλούνται καθημερινά και προσπαθούν να καλύψουν τις παρανομίες τους στο όνομα Του.

    Αλήθεια ο Αρχιεπίσκοπος τι γνώμη έχει για όλα αυτά ?

    Είναι άραγε ενήμερος για τους τρόπους με τους οποίους επιχειρούν κάποιοι επίσκοποι να παρακάμψουν τους νόμους του Κράτους?

    Aigio .org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευτυχώς που υπάρχουν και Ιεράρχες σαν τον Σεβασμιώτατο Αμβρόσιο,που εκτός του ότι δημοσιοποιούν το φιλανθρωπικό έργο που κάνουν,ελέγχουν και την ασύδοτη εξουσία...Αφ ης στιγμής έφυγε ο Χριστόδουλος εκκλησιαστικό έλεγχο στην εξουσία δεν βλέπουμε...Είναι η φωνή μας όπως πριν τις 28 Ιανουαρίου,εκείνη τη μαύρη Δευτέρα ήταν ο Χριστόδουλος...Και μια παρατήρηση προς όλους τους...προοδευτικούς...Εσείς κατά πόσο δείχνετε εμπράκτως την αγάπη σας για το συνάνθρωπο ?Αυτός πο αγαπά τους συανθρώπους του τους βοηθά γιατί το πιστεύει ο ίδιος,και δεν περιμένει την Εκκλησία,τους φιλανθρωπικούς συλλόγους κλπ για να το κάνει...Ολα τα άλλα είναι σκέτος λαικισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητή Ντίνα,
    μόνο εσύ , κάποιοι έμισθοι του Δεσπότη και κάποιοι που τους "υποχρεώνει" με τον τρόπο του τον υποστηρίζετε. Όλο το άλλο Αίγιο και τα Καλάβρυτα ξέρουν πλέον ποιος είναι και τι ρόλο παίζει. Όσο δε περνά ο καιρός τόσο αποκαλύπτεται πέφτοντας από σφάλμα σε σφάλμα.
    Έπονται κι άλλα.
    Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Από τον κλώνο του Αμβρόσιου

    http://mkka-clone.blogspot.com/

    Ο μητροπολίτης προσπαθεί να μας πείσει ότι το ΣΗΜΑΝΤΡΟ είναι περισσότερο φτιαγμένο για Συνεδριακό Κεντρο;

    Η ξανθιά καλλονή θα κάνει τις εισηγήσεις φαίνεται!!!!!

    Απο τις 50 εικόνες οι 2 είναι συνεδριακές. Οιυπόλοιπες μαρτυρούν από μόνες τους και διαψεύδουν το Μητροπολίτη.


    http://www.semantron.gr/image-library.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σία,απλώς αναγνωρίζω τους σωστούς ανθρώπους όπου τους βρίσκω...Και έχω εδώ και καιρό καταλάβει ότι όποιος πάει να κάνει κάτι για την ανόρθωση αυτής της δύσμοιρης χώρας ακούει και τις επικρίσεις...Αυτό βλέπω εγώ.Είναι ένας δυναμικός άνθρωπος που κάνει έργο στη Μητρόπολή του και που συγχρόνως ελέγχει την εξουσία,κάτι που ελάχιστα βλέπουμε πλέον.Ανθρώπους με παρρησία χρειαζόμαστε,και από αυτή διαθέτει άφθονη ο Σεβασμιώτατος !Νασαι καλά με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ντίνα,
    είναι δικαίωμά σου να υπερασπίζεσαι τη γνώμη σου. Όμως η πλειοψηφία της Αιγιαλείας έχει την αντίθετη γνώμη, διότι βλέπει ότι ο δεσπότης ασχολείται με έργα εκτός του τομέα του.
    Εκμεταλλεύεται τη θέση του και το σεβασμό που απορρέει και γίνεται επιχειρηματίας, έμπορος, πολιτευτής ,παραβάτης των νόμων(Πολεοδομία κ.λ.π),υβριστής Θείων και ανθρώπων(συνέντευξη ΑΞΙΟΝ-επιστολή κατά Ιερωνύμου) ,κριτής των πάντων κ.λ.π κ.λ.π.
    Όταν αρχίζουν τα δύσκολα κρύβεται πίσω από το τίτλο του πνευματικού πατέρα που όλους μας αγαπά. Περνά η μπόρα και αρχίζει πάλι τα ίδια.
    Το πνευματικό έργο του μένει στους τύπους , χωρίς ουσία, χωρίς περιεχόμενο. Καταργεί και παραβαίνει τους κανόνες (περίπτωση Ετεροδόξων-Αφορισμοί), βάζοντας πιο πάνω τη λογική του. Δε λυτρώνει τους ανθρώπους, αντίθετα τους κολάζει.
    Εύχομαι έστω και αργά να τον καταλάβουν και οι ελάχιστοι «υπήκοοί» που του έχουν απομείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αχ βρε Σία!Οι Μητροπολίτες είναι πατέρες,και δουλειά τους δεν είναι μόνο τα αμιγώς Εκκλησιαστικά τους καθήκοντα.Είναι και το έργο της φιλανθρωπίας και το έργο του ελέγχου της κρατούσης εξουσίας.Και αυτό ακριβώς είναι που καίει ορισμένους,ότι ελέγχονται από την Εκκλησία.Προσωπικά αυτήν όλη την πολεμική κατά των ιερέων ποτέ μου δεν την κατάλαβα.Τα ίδια έλεγαν και για το Χριστόδουλο όταν πήγε στην Αμερική για τη μεταμόσχευση.Καλά κάνουν και φροντίζουν τους εαυτούς τους,όπως όλοι οφείλουμε να κάνουμε!Οσοι άνθρωποι έχουν σώας τας φρένας φροντίζουν για το τι μέλλον θάχουν όταν δεν θα μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους.Οι Ιερείς γιατί θάπρεπε να αποτελούν εξαίρεση ?Και φυσικά προκειμένου να είναι το μέρος αυτό ένα χάλασμα καλά έκανε και το ανακαίνισε...Ολη την ώρα ακούμε ότι το κράτος πρέπει να στραφεί και σε άλλες μορφές τουρισμού εκτός του καλοκαιρινού,και μεταξύ άλλων αναφέρεται και ο συνεδριακός τουρισμός...Του έρχεται του κράτους δωρεάν το νέο συνεδριακό κέντρο αφού το φτιάχνει η Μητρόπολη Καλαβρύτων.Άσχημα θα τους πέσει ?Και αυτοί θα το χρησιμοποιούν για δικά τους συνέδρια,αλλά και ένα σωρός κόσμος θα βρεί δουλειά.Κάποτε επιτέλους ας υποστηρίζουμε το σωστό όπου το βρίσκουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση