GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Είναι έμποροι...

...οι κληρικοί που κάνουν μπίζνες! . Από το xairete.blogspot.com . ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ (Ναυπάκτου) ΙΕΡΟΘΕΟΣ: Μπορεί προσωπικά να φαίνομαι καθυστερ...

...οι κληρικοί που κάνουν μπίζνες!
.
Από το xairete.blogspot.com
.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ (Ναυπάκτου) ΙΕΡΟΘΕΟΣ:
Μπορεί προσωπικά να φαίνομαι καθυστερημένος, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω Ορθοδόξους Κληρικούς να ασχολούνται με εμπορικές επιχειρήσεις, με μετοχές στο Χρηματιστήριο, με συσσώρευση πλούτου, με αγώνες για μια «ρασιοναλιστική λογική» του χρήματος, με εμπορικές εταιρείες κλπ. που αποβλέπουν σε μια κοινωνική εξουσία και δύναμη. Σε μια τέτοια περίπτωση το Κράτος πρέπει να θεωρή τους Κληρικούς αυτούς ως εμπόρους και να τους μεταχειρίζεται ανάλογα. Δεν είναι δυνατόν να σέβεται κανείς την Εκκλησία και ο σεβασμός αυτός να επεκτείνεται και σε Κληρικούς που διακρίνονται από τέτοιου είδους ακατανόητες, ακτιβιστικές και ανορθόδοξες δραστηριότητες. (Από ΤΟ ΒΗΜΑ)
-----------------------------

12 σχόλια

  1. Γιατί ο Ναυπάκτου δεν ενημερώνει την Κοινή Γνώμη για το φιλανθρωπικό έργο στην επαρχία του?

    Γιατί δεν δημοσιοποιεί και ο ίδιος πως συντηρεί το οποιο έργο η εκκλησία χρηματοδοτεί?

    Επιτέλους θα πρέπει μερικοί να κατανοήσουν οτι δεν μπορούν απλώς εκ του ασφαλούς να επικρίνουν μόνο τα κακώς κείμενα, αλλά πρώτοι να δίνουν το παράδειγμα για την χρηστή διαχείριση του οίκου τους ο καθένας.

    Ολα στο φως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αύριο (22-9-2008) δικάζεται στο Εφετείο Αθηνών ο πρώην δήμαρχος Περιστερίου Αττικής κ. Θεόδωρος Δημητρακόπουλος και ο Αντιδήμαρχός του μετά από μήνυση του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Φθιώτιδος (λέγε με Μητροπολίτη Φθιώτιδος) που διεκδικεί πάνω από 30 πλατείες, παιδικές χαρές και άλλους κοινόχρηστους χώρους στο Περιστέρι με αμφίβολους τίτλους, που προκάλεσαν την παρέμβαση του κ. Σανιδά, τότε εισαγγελέα Εφετών. Το αντίτιμό τους σε χρήμα ζεστό ουσιαστικά ζητά, που θα πληρώσουμε εμείς, ο λαός του Περιστερίου, που όπως είναι πανελληνίως γνωστό μας περισσεύουν !!!.
    Ποιός από την Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας κάνει τόσα χρόνια κάτι για να τον σταματήσει; Μη μιλάνε λοιπόν ότι τους προσβάλλει αναιτίως το ζήτημα του Βατοπαιδίου. Έχουν και εδώ στην Ελλάδα οι ιεράρχες τη φωλιά τους λερωμένη.
    Ευτυχώς ο Περιστεριώτικος λαός και οι δημοτικές παρατάξεις του, κάθε χρώματος και ιδεολογίας, είμαστε ενωμένοι κατά της "εκκλησιαστικής" εισβολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .
    .
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ
    ΕΛΛΗΝΟΕΛΗΝΑΣ
    Τόξων υμών ατερ
    Τροία δεν πέφτει
    Ο κακουργημος και η εξόντωση του κλασικού έλληνα από τον εβραιοφρονα χριστιανό κράτησε από το Θεοδόσιο ως την αυγουστα Ευδοξία. Ως το 843 που έγινε η επίσημη αναστήλωση των εικόνων. Η γιορτή της Ορθοδοξίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο από τότε, στο έμπα της άνοιξης!, πολύ λαμπρά και με την παρουσία όλης της επιφάνειας του κράτους, ως και οι ξένοι πρεσβευταδες!, στο θετικό της συμβολίζει τον θρίαμβο των χριστιανών. Στο αρνητικό της όμως δηλώνει την τελική κατακρεούργηση κάθε Ελληνικού. Είναι η ταφόπετρα της ελληνικής ιδέας.
    Η τελευταία αντίσταση του μετρημένου ”έλληνα” στο ασιατικό τέρας ήταν ο Λέων ο Γ’ ο Ισαυρος. Ξύπνησε ο άνθρωπος ένα πρωί, και είδε το μισό πληθυσμό της χώρας τουρλωτούς παπάδες και παχυμουλαρατους καλόγερους. Τότε, σαν το Χριστό με το φραγγέλιο, σήκωσε αυτό που λένε εικονομαχία. Και τελείωσε με το χαμό του φωτός και το σωσμό του σκότους.
    Ποιος είναι ο Γρήγοριος ο Ε’?. είναι ο ίδιος που αφόρισε τον Υψηλάντη και τους Φιλικούς. Το μεγαλείο και το μυστήριο της εταιρείας.
    Θα μου ειπείς πως το κρέμασε ο σουλτάνος. Θα σου πω, μα πως αλλιώς λοιπόν. Πρόδωσε την καταχθόνια συμφωνία τους, Κοιμήθηκε, Και χωρίς να το νοιώσει, αφήκε να ξεσφίξει η θηλεία στο λαιμό του ραγιά. Φούσκωσε στο σκαφίδι το προζύμι του εθνικού άρτου, και πια δεν ημπορούσε να το κρατήσει με τίποτα. Ποιος είναι ο Γρήγοριος ο Ε’?. Είναι αυτός με πατριαρχικό φιρμάνι απαγόρεψε στους παπάδες να βαφτίζουν τα παιδία μας με ονόματα ελληνικά.
    Καταλαβαίνεις τι σου λέω τίμιε αναγνώστη.
    Ποιος είναι ο Γρήγοριος ο Ε’? Είναι ο πατριάρχης που έσκασε από το κακό του γιατί τον εμπόδισαν και δεν πρόλαβε να αφορίσει τον Ρήγα. Τον μεγαλομάρτυρα Ρήγα. Ποιος είναι ο Γρήγοριος ο Ε’? Είναι ο πατριάρχης που βλέπουμε τον ανδριάντα του μπροστά στο εθνικό πανεπιστήμιο. Δίπλα στον Ρήγα. Που ξανακούστηκε τέτοιο κυλωνειο άγος! Ο Λεωνίδας και ο Εφιάλτης αγκαλιά. Η ελληνική σχιζοφρένεια αγαλματοποιημενη μπροστά στα πόδια της ελληνικής παιδείας. Μπροστά στο αγνό βάθρο του μέλλοντος των παιδιών μας. Αυτή η συμβολική στιγμή και εικόνα, ο Γρήγοριος ο Ε’, δίπλα στον Ρήγα μπροστά στο πανεπιστήμιο, είναι το σύμβολο παλλάδιο της μουλαροσπορας μας.
    .
    .
    .
    .
    Chief engineer II

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναυπάκτου Ιερόθεε,
    νά επικοινωνείτε συχνά μέ τούς πολίτες,
    μόνο καλά θά προκύψουν.
    Τόν σεβασμό μου.
    Αναστάσης(επιτέλους ΜΙΑ ΦΩΝΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Ιερόθεε

    γιατί δεν μας λέτε τι φιλανθρωπικό έργο έχετε κάνει εσείς στη Μητροπολή σας? Γιατί δεν είστε ενας απλός παπας, ειστε μητροπολίτης και οφείλετε να κάνετε έργο εκει που είστε. Να έχετε γηροκομεία, βρεφοκομεία, ευαγή ιδρύματα . Φαντάζομαι οτι δεν επαναπαυτήκατε σε αυτα που σας άφησε ο προκάτοχός σας και εχετε φτιάξει και εσεις ιδρύματα . Γιατί δεν αναφέρετε τι έχετε κάνει διότι ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σίγουρα έχετε λάβει χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις γι αυτά έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ma τι λέτε Παναγιότατε. Οι άγιοι πατέρες ησχολούντο ανέκαθεν με τας ιδιοκτησίας και τας ακινήτους περιουσίας. Παράδειγμα ο Άγιος Κεφαλληνίας Γεράσιμος (μεγάλη η χάρη του), που εντός δεκαέξι ετών, αφού εταλαιπωρήθη με δικαστήρια (λόγω καταπατήσεων) και με την «βοήθειαν και τας ευλογίας του Πατριαρχείου), από απλός ασκητής απέκτησε την μονήν ομαλών ένα από τα τότε φιλέτα της νήσου. Τώρα ευρίσκεται εις την δεξιάν του Πατρός (κατά την εκκλησίαν πάντα) και χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως κληρικών και λαού.
    Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες λένε ότι θα χρησθεί προστάτης των απανταχού καταπατητών και μονής Βατοπεδίου.
    Δεν είμαι κακοπροαίρετος αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΤΡΥΠΩΣΕΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΤΟΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ...

    ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ UFO ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ, ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΤΟΥ...

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΠΑΛΙ...

    a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πριν απο αιώνες έκαναν βανδαλισμούς ενάντια στην πολιτιστική μας κληρονομιά χτίζοντας εκκλησίες πάνω στα κατεστραμένα απο το φανατισμό τους ερείπια των αρχαίων ναών.
    Σήμερα λυμαίνονται τον τόπο αποκομίζοντας τεράστια κέρδη με την ανοχή του διαπλεκόμενου κράτους χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.Χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.Το μαύρο χρήμα ρέει άφθονο σε μονές και εκκλησίες όταν ο Ελληνας πολίτης φορολογείται μέχρι και το τελευταίο σέντς.
    Διαχωρισμός Κράτους-εκκλησίας ΤΩΡΑ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΠΟ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΕΡΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΑΧΑ ΜΕ 500 ΓΕΡΟΝΤΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ(ΠΑΠΑ ΒΑΣΙΛΗΣ) ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.
    ΜΙΖΕΣ. ΚΛΕΨΙΕΣ, ΑΡΠΑΧΤΕΣ.
    ΠΑΤΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσο θα επιζουν γελοιοτητες οπως οτι το εμβλημα του Αριστοτελειου πανεπιστημιου στην Θεσσαλονικη ειναι ο Αι-Μητσος αντι οπως θα ηταν λογικο ο Αριστοτελης θα γεννιουνται βατοπαιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ BLOG ΤΟΥ

    ==============

    ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ,

    ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΝΥΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΘΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΕΔΩ !

    ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΠΑΙΝΟΥΝ;

    ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ, Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" ΣΟΥ;

    =================

    "ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΕ,

    ΑΦΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΑΠΠΑΔΕΣ, ΕΙΚΟΝΕΣ...

    ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ, ΠΕΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΚΡΥΒΕΣΑΙ..

    ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΕΧΕΙΣ "ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ;"

    ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΤΩΝ ΙΕΧΩΒΑΔΩΝ ΕΙΣΑΙ, Η ΥΠΑΓΕΣΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ "ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;"

    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΡΩΤΑΩ, ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ, ΠΕΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΩΣ ΤΑΧΑΤΕΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ...

    ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΗΧΗΤΗ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ;

    Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ;

    ΒΡΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΡΜΗΣΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ "ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ."

    ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ;

    ΕΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ...

    ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΝ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ? ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ? ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΗΤΑΝ. Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΓΕΝΝΗΜΑ-ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΥΤΟ ΜΠΗΚΕ ΣΑΝ ΕΜΒΛΗΜΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Ο ΕΝΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ(ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ) ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΚΑΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση