GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ήρθε το πρώτο κομμάτι...

από τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα. . Από το sibilla-gr-sibilla.blogspot.com . Επέστρεψε σήμερα στη θέση του ένα τμήμα από τα κλεμμένα μ...

από τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα.
.
Από το sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
.
Επέστρεψε σήμερα στη θέση του ένα τμήμα από τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα, χάρη στον καθηγητή Louis Godart, Σύμβουλο του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας για τον Πολιτισμό.
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας
Giorgio Napolitano, στην επίκεψή του στην Ελλάδα έφερε μαζί του το θραύσμα από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα που φυλασσόταν στο μουσείο του Παλέρμο (Σικελία). Ένα θα από τον ανάγλυφο διάκοσμο του Παρθενώνα, το οποίο απεικονίζει τμήμα του δεξιού ποδιού και μέρος του ενδύματος της θεάς Αρτέμιδος επέστρεψε σήμερα στην Ελλάδα από το Μουσείο Salinas του Παλέρμο. Το θραύσμα θα εκτεθεί στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης με αφορμή την έκθεση «Νόστοι».Το θραύσμα ανήκει στον έκτο λίθο της ανατολικής ζωφόρου έχει διαστάσεις 0,35 μέτρα μήκος και 0,34 μέτρα πλάτος. Το υπόλοιπο τμήμα αυτής της ζωφόρου βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Στο μέσον της ανατολικής ζωφόρου του Παρθενώνα εικονίζονται καθισμένοι οι Ολύμπιοι θεοί, οι οποίοι πλαισιώνουν τη σκηνή της παράδοσης του πέπλου της Αθηνάς. Η θεά Αρτεμις έχει τα μαλλιά της μαζεμένα πίσω και τυλιγμένα σε σάκκο, και φορά χιτώνα, που αφήνει ακάλυπτο τον ώμο της, και ιμάτιο.΄Η Μελίνα Μερκούρη αρχίζει να δικαιώνεται στο μεγάλο της όραμα, από τον φίλο της Louis Godart.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αυτόνομη Περιφέρεια της Σικελίας, στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας και στον πραγματικό ΕΛΛΗΝΑ (κι όχι φιλέλληνα)
Louis Godart, που από το 1995 αγωνίζεται γι' αυτή τη μεγαλειώδη επιστροφή! Λουί, οι έλληνες μαθητές σου στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης σ' αγαπούν για τη μεγαλοψυχία σου και την αγάπη σου για την πατρίδα μας!
-----------------------------------

12 σχόλια

  1. ante na r8oun kai ta alla na xarei kai o Alkiviadis!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eδώ και 3 ημέρες ανοίξαμε στο facebook ένα group με την ονομασία :You want the OLYMPIC FLAME???Give us back the STOLEN marbles.

    Μέχρι σήμερα είμαστε 1200 ...
    Γίνετε μέλη μας να πιέσουμε καταστάσεις ... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

    http://www.new.facebook.com/group.php?gid=76656380631

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. GUARDA CHI SI VEDE!
    SEMPRE GLI STESSI MA ASSAAI INVECCHIATI.
    COMMUNQUE CONGRATULAZIONI!!!
    GIORDANO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και 3 μέρες δημιουργήσαμε στο facebook ένα γκρουπάκι που ζητάει το αυτονόητο.
    Να μη δώσουμε την Ολυμπιακή φλόγα εάν δε μας επιστρέψουν τα κλεμμένα μάρμαρα. Μέσα σε 3 μέρες είμαστε κιόλας 1150 από όλο το κόσμο.
    Αυτοί οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε το παλμό του κόσμου να πιάσουν , ούτε είναι σε θέση να δώσουν αξιές σε κανέναν...
    Αυτή είναι η διεύθυνση μας

    http://www.new.facebook.com/group.php?gid=76656380631

    Είναι ένα γκρουπ ρομαντικό αλλά όχι ουτοπικό...
    Ας πιστέψουμε και μία φορά ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε ΟΛΟΙ μαζι...στη μνήμη της τελευταίας Ελληνίδας ΘΕΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα! Αλλιώς τσάι να ψάχνετε και τσάι να μην βρίσκετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ (ΤΑ ΕΚΟΒΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΓΑΝ ΚΑΤΩ ...)

    ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ...

    ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΨΕΥΤΗ, ΚΛΕΦΤΗ, ΑΔΕΡΦΗ .... ΑΜΑΝ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικα..φιλε Ιταλε...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ γιατι στην Ελλαδιτσα μας δεν εχουμε κανενα για να ευχαριστησουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κλείτσικα γέρασες από τότε που «έψηνες» τον κολλητό σου να το φέρει. Και το γαμώτο, ήρθε επί Λιάπη. Εμ ποιος σου είπε να μην είσαι με τον Βενιζέλο, θα είχε και όλη τη δόξα μαλάκα αδιόρθωτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Σικελία είναι η παλια Ελλάδα και έτσι θα είμασταν σήμερα κι εμεις αν δεν μας ειχαν παραδωσει στους Τουρκους οι παπαδες..!!!
    Καλη η κίνηση για την Ολυμπιακη Φλογα αλλα θα ελεγα να περιμένουμε λιγο μεχρι να φύγουν οι κυβερνωντες γιατι με τη φόρα της αρπαχτης που έχουν παρει αυτοι μπορει να παρουν και να πουλησουν κι αυτα τα μάρμαρα που προς το παρον δεν κινδυνευουν και καλοδιατηρουνται..
    Πιστευω πως απο τους προγονους μας τη σκεψη τους πρεπει να υιοθετήσουμε κι όχι μονάχα τα δημιουργήματα τους..
    ΕΚΔΗΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζητάμε να μας επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα που έκλεψε εκείνος ο ελεεινός ο Elgin και πολύ καλά κάνουμε γιατί μας ανήκουν.
    Με αυτά που έχουν κλέψει, καταστρέψει, χρησιμοποιούν αυτοί οι ελεεινοί οι παπάδες στους χριστιανικούς ναούς τι θα κάνουμε;
    Διαβάστε το βιβλίο του Ιωάννη Λάζαρη Η ΘΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ και θα τρελαθείτε.
    Και όποιος θέλει και μπορεί ας το αμφισβητήσει.
    Γοργίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση