GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΠΑΣΟΚ για την απεργία....

. "Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα". Αυτό λέει η Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με το αν οι τελωνειακοί ζήτησαν, για το θέμα της απεργίας ...

.
"Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα". Αυτό λέει η Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με το αν οι τελωνειακοί ζήτησαν, για το θέμα της απεργίας που πραγματοποιούν, συνάντηση με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ (διαβάστε εδώ τι γράψαμε σχετικά).
Επίσης, από τη Χαριλάου Τρικούπη, για το θέμα της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και την στάση που τηρεί η κυβέρνηση, παραπέμπουν στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου:
"Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη και αναξιόπιστη να διασφαλίσει τα αυτονόητα. Η σημερινή απεργία είναι αποτέλεσμα των επιλογών της. Επί πέντε χρόνια δεν προχώρησε στην ένταξη - κατόπιν καταγραφής, μελέτης και διαβούλευσης - των ειδικών λογαριασμών στον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι επίσης αποτέλεσμα της ανακολουθίας και του εμπαιγμού που χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζόμενους.
Σήμερα δρέπει τους καρπούς αυτής της πολιτικής την οποία ωστόσο στο τέλος πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Την καλούμε να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να αρχίσει επιτέλους το διάλογο για να δώσει εδώ και τώρα λύση. Διασφαλίζοντας έμπρακτα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Την καλούμε να φροντίσει για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς, να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και το αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών να μπορούν να μετακινηθούν".
-------------------------------------

12 σχόλια

  1. Τρομοκρατία - Κερδοσκοπία

    Οι λαδοπόντικες οι τελωνιακοί έκαναν κολεγιά με τους βενζινάδες και άλλους κερδοσκόπους για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να κερδοσκοπήσουν!

    1. Γιατί τελείωσε η βενζίνη μόλις άρχισε η απεργία; Από το χέρι στο στόμα κυκλοφορεί η βενζίνη; Δεν έρχεται η βενζίνη από τα διϋλιστήρια Ασπροπύργου, Αγ. Θεοδώρων κ.ά. Το πετρέλαιο που γίνεται σήμερα βενζίνη έχει εισαχθεί εδώ και 1-2 μήνες... προφανώς οι μαυραγορίτες κρύβουν τη βενζίνη για να κερδοσκοπήσουν!

    2. Γιατί τα λαμόγια οι δημοσιογράφοι αναγγέλλουν από εφημερίδες και τηλεοράσεις ότι θα αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ; Η απεργία των τελωνειακών αφορά εισαγωγές από Τουρκία, Ισραήλ, Αλβανία και κάποιες αφρικανικές χώρες. Από αυτές τις χώρες εισάγονται τα τρόφιμα και τα ποτά στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

    Βέβαια, υπάρχει και μια κυβέρνηση χωρίς παπάρια, η οποία δεν πιάνει τους βενζινάδες να τους επιβάλλει ταμειακές μηχανές, πράγμα που δεν έκανε και το ΠΑΣΟΚ, βεβαίως βεβαίως. Να επιστρατεύσει τους τελωνειακούς πάραυτα, οι οποίοι, εκτός από λαδώματα, παίρνουν και (παρανόμως) έξτρα επιδόματα, τα οποία τώρα η Ε.Ε. καταργεί ως παράνομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ.ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ....ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το πασοκ έδωσε τα προνόμια στους τελωνειακούς για να εξασφαλίσει ψηφαλάκια.

    τώρα που τα προνόμια είναι αφ' ενός πρόκληση για τους υπόλοιπους Έλληνες αλλά και παράνομα λόγω Ε.Ε., οι τελώνες να πάρουν τ' αρχίδια τους.


    ας επιστρατευτούν τα καθήκια όπως κι όλοι οι συνδικαληστές για να τελειώνουμε με αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπορει κανεις να μου εξηγησει τι παναπει "Ειδικός Λογαριασμός εκτος προυπολογισμού"??
    Ντεν καταλαβαινω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σημαίνει μέχρι 1,500 € για κάθε τελωνειακό απλά και μετρητά παραπάνω από τον μισθό του.
    Που δεν τους σταματά να τους τα δίνει, απλά τώρα θα έχει όλες τις κρατήσεις και όλο το φόρο κλίμακας (όπως όλες οι αμοιβές των υπόλοιπων "ηλιθίων" Ελλήνων ) και όχι "αυτοτελή" φορολόγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μη αναγνώριση της συμβίωσης ομοφύλων προκαλεί προβλήματα στην εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου της ΕΕ σε ερώτηση που του υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης.

    Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής αναφερόταν στην Οδηγία 2004/38 σχετικά με το δικαίωμα των πολιτών και των μελών των οικογενειών να κυκλοφορούν και να διαμένουν ελεύθερα στην επικράτεια των κρατών-μελών και ρωτούσε την Επιτροπή:

    «Πώς η ελληνική έννομη τάξη έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα διαδοχής ομόφυλου ζευγαριού, που έχει συνάψει γάμο σε κράτος μέλος και, ασκώντας το δικαίωμά του στην ελεύθερη κυκλοφορία και διαμονή, έχει αποκτήσει ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα;»

    Η απάντηση του Επιτρόπου έχει ως εξής: «Το πρόβλημα που εγείρει το αξιότιμο μέλος του Κοινοβουλίου προκύπτει από την μη αναγνώριση εκ μέρους της Ελλάδας των γάμων ομοφύλων, δεδομένου ότι αυτού του τύπου οι γάμοι δεν ρυθμίζονται από την ελληνική νομοθεσία.

    » Η Επιτροπή έχει επίγνωση των νομικών και πρακτικών δυσχερειών που μπορεί να προκύψουν όταν ζεύγος ομοφύλων μετοικεί σε κράτος μέλος, άλλο από εκείνο στο οποίο έχει τελεστεί ο γάμος.

    » Εξάλλου, η Πράσινη Βίβλος του 2006 αφορά τα ζητήματα που τίθενται σχετικά με τις περιουσιακές σχέσεις μεταξύ συζύγων και τις περιουσιακές συνέπειες που έχουν άλλες μορφές ενώσεων, κάνοντας διάκριση μεταξύ αυτών ως προς τις συμβάσεις ή τις συντροφικές σχέσεις που καταχωρούνται ενώπιον δημοσίας αρχής, και τις ενώσεις de facto.

    » Βάσει των στοιχείων που συνελέγησαν κατά τη μελέτη αυτή, τα κράτη μέλη που αναγνωρίζουν τις καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις είναι τα εξής: Δανία (1989), Σουηδία (1994), Κάτω Χώρες (1998), Βέλγιο, Ισπανία και Γαλλία (1999), Γερμανία (2000), Φινλανδία (2001), Πορτογαλία και Λουξεμβούργο (2004), Ηνωμένο Βασίλειο (2005).

    » Μεταξύ των χωρών αυτών, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, οι Κάτω Χώρες και το Λουξεμβούργο έχουν θεσπίσει νομοθεσία που επιτρέπει τη σύναψη των εν λόγω καταχωρημένων συντροφικών σχέσεων τόσο από ετερόφυλα όσο και από ομόφυλα ζεύγη.

    » Τα άλλα αναφερόμενα κράτη μέλη προβλέπουν ειδική νομοθεσία για τις καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις ομοφύλων ζευγών. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και η Ισπανία προβλέπουν την τέλεση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.»

    Για το θέμα, ο ίδιος ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι απάντηση του Επιτρόπου Ζακ Μπαρό επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι η θεσμοθέτηση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια, αποτελεί σαφή διάκριση σε βάρος των ζευγαριών ίδιου φύλου και καταστρατηγεί την αρχή της ισότητας.

    «Η ελληνική πολιτεία είναι υποχρεωμένη, με βάση την κοινοτική αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων, να ρυθμίσει θέματα που αφορούν σε ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν νομιμοποιήσει τη σχέση τους, είτε με γάμο είτε με σύμφωνο συμβίωσης σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ» καταλήγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ^^
    Καθένας με τον πόνο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα αποθέματα καυσίμων που προβλέπει ο νόμος είναι για 90 μέρες.

    Απλά, κάτι περιμένουν που θα ανεβάσει το πετρέλαιο ακόμα ψηλότερα, ώστε τα αποθέματα αυτά να πουληθούν πολύ ακριβότερα.

    Κάτι βρωμάει στην ιστορία με την ανάκληση της υπογραφής γαιδουροσκούφη (που είχε ως αποτέλεσμα την απεργία των τελωνειακών). Κάποιοι ήθελαν, κατά τα φαινόμενα, να πάψει να πουλιέται φτηνή βενζίνη, την εποχή της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

    Όταν το πετρέλαιο θα ξαναφτάσει στα 140, ο γαιδουροσκούφης θα ξαναβάλει την υπογραφή του, η απεργία θα λήξει και θα ξαναρχίσουμε να πληρώνουμε τη βενζίνη στο... 1.35!

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά ο Παπακωνσταντίνου,δένει σκύλο
    μέ λουκάνικα.
    Μάς λέει ότι η μεταφορά τού λογ/σμού
    στόν Κρατικό Προϋπ/σμό έπρεπε νά
    γίνει νωρίτερα.
    Λές καί τότε δέν θά υπήρχε απεργία.
    Λές καί τό νωρίτερα δέν ισχύει γιά
    τίς Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.
    Τί νά πείς...αλλά από όλους τούς
    Κομματικούς Εκπρόσωπους η στρέβλωση
    είναι αναμενόμενη.
    Κι΄αυτός ο Παπαδημούλης τί ρώτησε
    τόν Επίτροπο τής ΕΕ?(σχόλιο του 4:55).
    Γιά τό θέμα τής ομόφυλης συμβίωσης.
    Δέν θά γράψω γιά βαρκούλες άρμενίζουσες,
    αλλά γιά τό ότι η ομόφυλη ΣΥΝΙΣΤΏΣΑ
    τού ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι η πιό δραστήρια.
    Μακάρι νά τεκνοποιούσαν,ώστε νά λύναμε
    τό Δημογραφικό πρόβλημα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αμα περιμένεις απο το ΠΑΣΟΚ με τα λαμόγια να ξανασηκώνουν κεφάλι,τους κλεφτες λιγδίτες της ΝΔ, το ΚΚΕ που βρίσκεται σε άλλο γαλαξία (μονο στις business κατι κάνει),τους επηρμένους ψεδοκολτουρα του ΣΥν & τον υπερασπιστή των μπαταξίδων ΛΑΟΣ ,

    Δεν εννοώ βέβαια την ιλαροτραγική χούντα με τον αρχηγό να βγάζει νόμο για διαζύγιο μόνο για πάρτη του ή τους λαδιάριδες φτωχομπινέδες Μπαλόπουλους να λαδονονταιμε φιλετάκια.
    Οσο για τον Κοκό αντέ μια επιτυχία του ήταν που συνευρέθη με την Lady Antonia Fraser νυν σύζυγο του πραγματικά μεγάλου Harold Pinter ( αβυσος η ψυχή του άνδρα)
    Υπάρχει ελπίδα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικα κατι ηθελα να πω..

    Αλλα τελικα βρισκομαστε σε ενα "σαιτ" καποιου παρασανταλου ,και μιλαμε και .."εξ αγχιστειας" κουρη!! τον ξερετε αυτον με την .."βεσπα"??
    Οχι??
    Ρε "βεσπα" ο μπασταρδος ,αλλα η
    17Ν ,..ΝΟΟ... Νοο,ρε!!
    Νο καταλαβαινει γαμωτο....

    Δεν καταλαβαινω σταληθεια ,γιατι εξακολουθω και "βγαινω" εδω!!!
    Μαλλον ερωτευτηκα αυτο το παρασανταλο το καψαμπελη...!!
    ΡΕ ΗΜΑΡΤΟΝ! ΡΕ!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση