GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα ρουκέτα! "Κακούργημα η εντολή για συμβιβασμό...

. ...υπέρ του Εφραίμ!" Ερώτηση στη Βουλή για τις αποκαλύψεις με τον "εξαφανισμένο" φάκελο... . Στη Βουλή έρχεται -και παίρνε...

.
...υπέρ του Εφραίμ!" Ερώτηση στη Βουλή για τις αποκαλύψεις με τον "εξαφανισμένο" φάκελο...
.
Στη Βουλή έρχεται -και παίρνει πολιτική συνέχεια- το θέμα του "εξαφανισμένου" φακέλου από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής για τη Μονή Βατοπεδίου, που πρώτο αποκάλυψε το Press-gr (διαβαστε αναλυτικά εδώ) ...
Πριν από λίγο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρης, Ι. Δριβελέγκας, Μ. Τιμοσίδης, Χρ. Αράπογλου και Μ. Καρχιμάκης κατέθεσαν Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στην οποία τονίζουν:
"Κακούργημα σε βάρος του Δημοσίου με άμεσο δόλο διέπραξε όποιος έδωσε την πολιτική εντολή για κατάργηση της δίκης προς την Μονή Βατοπεδίου.
Αυτό προκύπτει από την απλή ανάγνωση των κρισίμων εγγράφων της δίκης αυτής, όπως
α) οι Προτάσεις που κατετέθησαν στις 14 Οκτωβρίου 2003 από πλευράς του Δημοσίου, με συντάκτη τον κ. Διονύσιο Χειμώνα, πάρεδρο του Ν. Σ. Κ.,
β) η Αναφορά την οποία συνέταξε ο κ. Κωνσταντίνος Τσουρής, αρχαιολόγος, και από την οποία προκύπτει η κατάθεσή του στην δικάσιμο της 5ης Νοεμβρίου 2003 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κομοτηνής, και
γ) η Γνωμοδότηση του Β’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με το νόμιμο ή μη της συναίνεσης του Δημοσίου στην κατάργηση της δίκης μεταξύ αυτού και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.
Από τα δύο πρώτα έγγραφα καθίσταται σαφές ότι τα πάσης φύσεως επιχειρήματα της Μονής είχαν απολύτως εξουδετερωθεί, ενώ από το τρίτο προκύπτει ότι ο μειοψηφήσας σύμβουλος κ. Κιούσης, είχε τεκμηριωμένα αποδείξει ότι είναι παράνομη η συναίνεση του Δημοσίου σε αίτημα για κατάργηση δίκης μεταξύ αυτού και άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων όταν η υπόθεση έχει εκδικασθεί και αναμένεται απλώς η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Τα ερωτήματα που τίθενται στον υπουργό είναι:
"-Ποιος εκ των διαδίκων στην αντιδικία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου για την ιδιοκτησία της λίμνης Βιστωνίδας είχε την πρωτοβουλία για κατάργηση της μεταξύ τους δίκης και εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς;
-Για ποιους λόγους συναίνεσε το Υπουργείο σε κατάργηση της δίκης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου και μάλιστα ενώ η υπόθεση είχε ήδη εκδικασθεί και αναμενόταν η απόφαση, και ενώ ήταν θεμελιωμένη και εύλογη η προσδοκία του Δημοσίου ότι θα κέρδιζε την δίκη;
-Πιστεύει ότι το Υπουργείο, ενεργώντας με τον τρόπο που ενήργησε στην δικαστική διαμάχη με την Μονή Βατοπεδίου, προασπίσθηκε ή έβλαψε, και μάλιστα ενσυνείδητα και με κακουργηματικό δόλο το δημόσιο συμφέρον και ποιος ευθύνεται για τις σχετικές αποφάσεις και τις συνέπειές τους; Θα αναλάβει ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών τις ευθύνες που του αναλογούν;"

Επίσης καλείται ο υπουργός να καταθέσει κάθε έγγραφο που σχετίζεται με την κατάργηση της δίκης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών.
Για να δούμε τις απαντήσεις που θα δοθούν - αν δοθούν...

17 σχόλια

  1. Ο κύριος Καρχιμάκης δεν απάντησε ακόμη για τη μονή Τοπλού, νομίζει ότι ξεχάστηκε;
    ΩΧΡΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ!
    Η Μονή Τοπλού, μέσω του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή», όπως είναι ήδη γνωστό, έχει παραχωρήσει για τουριστική αξιοποίηση με σύμβαση σε Άγγλους επενδυτές 26 χιλιάδες στρέμματα για 80 χρόνια. Μεταξύ αυτών των στρεμμάτων όμως υπήρχαν και 10 χιλιάδες στρέμματα, για τα οποία από το 1985 υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διεκδίκηση, μεταξύ Μονής και Ελληνικού Δημοσίου.

    Όπως αποκαλύπτει σήμερα μέσα από έγγραφα η "Ν.Κ.", την ώρα που η αντιδικία αυτή κορυφώνεται, η Μονή προχωρά όχι απλά σε συζητήσεις αλλά μέχρι και σε υπογραφή σύμβασης παραχώρησης και των 26 χιλιάδων στρεμμάτων στους Άγγλους επενδυτές για την ίδια διάρκεια, παρότι τα 10 χιλιάδες στρέμματα διεκδικούνται από το Ελληνικό Δημόσιο(!).

    Για την ακρίβεια, ενώ ο Ρεθυμνιώτης πολιτικός Γιάννης Σμπώκος, κατά τη θητεία του ως γενικός γραμματέας Δασών, φέρνει τη διεκδίκηση του Ελληνικού Δημοσίου για τα 10.000 στρέμματα στα δικαστήρια με ανυποχώρητη στάση έναντι της Μονής, άλλοι πολιτικοί παράγοντες με πρωταγωνιστή τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Δρύ, με απευθείας επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» και Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, τον πληροφορεί πως ακόμη κι αν τα δικαστήρια αναγνωρίσουν κυριότητα του Δημοσίου στην επίδικη έκταση, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να την εκποιήσει προς το ίδρυμα ή προς επενδυτές, ώστε να αξιοποιηθεί.

    Δηλαδή ένας υφυπουργός ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος να απεμπολήσει δικαιώματα του Δημοσίου, ακόμη και αν υπάρξει δικαστική απόφαση για αυτά.

    Στην επιστολή του αυτή, στις 26 Σεπτεμβρίου του 1997 (αρ. πρωτ. 10/63), ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς σημείωσε, μεταξύ άλλων, προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος "Παναγία η Ακρωτηριανή": «... Επί του ερωτήματος της περιπτώσεως της επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 4377/29, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε, ευθύς αμέσως, όταν κριθεί το θέμα της κυριότητας της επίμαχης έκτασης από τη Δικαιοσύνη, σε απευθείας εκποίηση προς το Ίδρυμα τής εν λόγω έκτασης, με σκοπό την τουριστική της αξιοποίηση...».

    Εγκρίσεις παρά την αντιδικία

    Αμαρτωλές ιερές μπίζνες

    Μετά από αυτό, η Μονή που ήδη έχει συνάψει προσύμφωνα με τους Άγγλους, ενώ το Δημόσιο αντιδικεί μαζί της για τα 10.000 στρέμματα, υπογράφει τον Ιούλιο του 1998 και οριστική σύμβαση με τους Άγγλους, στην οποία μάλιστα μνημονεύεται (!) και η έγγραφη διαβεβαίωση Δρυ, ότι ακόμη και αν το Δημόσιο κερδίσει τα 10.000 στρέμματα, αυτά θα εκποιηθούν στη Μονή και τους επενδυτές.

    Ακόμη πιο τρανταχτό, είναι πως έξι μέρες πριν την υπογραφή της οριστικής σύμβασης μεταξύ Μονής και Άγγλων επενδυτών για την παραχώρηση των 26 χιλιάδων στρεμμάτων και παρά το ότι η αντιδικία με το Ελληνικό Δημόσιο είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Χαρ. Αλαμάνος, εγκρίνει (!) τη διάθεση της έκτασης στη Loyalward για τουριστική αξιοποίηση.

    Το Σεπτέμβριο του 1998, ο τότε νομάρχης Λασιθίου Γιάννης Παπατσάκωνας, μετά από αίτηση του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» εκδίδει αυθημερόν, χωρίς τις κατά το νόμο αναγκαίες γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως το Δασαρχείο, την άδεια μεταβίβασης της έκτασης των 26 χιλιάδων στρεμμάτων από τη Μονή στους Άγγλους επενδυτές, παρά τη δικαστική διεκδίκηση σχεδόν του ενός τρίτου της έκτασης από το Δημόσιο. Με βάση την τότε απόφαση του νομάρχη Λασιθίου, τον Οκτώβριο του 1998 επαναλαμβάνεται η μεταβίβαση της έκτασης για Τρίτη φορά. Το εντυπωσιακό είναι πως μέχρι εκείνη τη στιγμή η μόνη δικαστική απόφαση που υπάρχει, είναι του Ιανουαρίου του 1997 (23/1997), που αναγνωρίζει ότι τα 10.000 στρέμματα της έκτασης ανήκουν στο Δημόσιο και η Μονή έχει ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο, που θα γίνει δεκτή το Νοέμβριο του 1998, δηλαδή ένα μήνα μετά τη μεταβίβαση της όλης έκτασης!

    Πάνω σε τέτοιες βάσεις χτίζονταν αργά αλλά σταθερά η απεμπόληση δικαιωμάτων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα η παραχώρηση των 26.000 στρεμμάτων από τη Μονή στους Άγγλους επενδυτές για 80 χρόνια, να έχει προχωρήσει πολύ πριν το τελεσίδικο της αντιδικίας με το Ελληνικό Δημόσιο για τα 10.000 τουλάχιστον στρέμματα αυτής της έκτασης.

    ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ

    1. Τo 1989-90 γίvovται oι πρώτες επαφές μεταξύ της Μovής Τoπλoύ και δύο Άγγλων, τoυ Peter Choulman (κατόπιν ιδρυτή της Loyalward) και τoυ Simon Berry, με αvτικείμεvo τη διάθεση της μovαστηριακής περιουσίας σε επενδυτές για αξιoπoίηση.

    2. Η εδαφική έκταση ήδη τoυ Κάβo Σίδερo είvαι αvτικείμεvo δικαστικής διεκδίκησης από τo Ελληvικό δημόσιο από τo 1985.

    3. Τov Iαvoυάριo 1991 o Peter Choulman ιδρύει τη Loyalward με κεφάλαιο 1.000 Λίρες Αγγλίας, με αποκλειστικό σκoπό vα αvαλάβει τηv αξιoπoίηση της περιουσίας τoυ Μovαστηριoύ.

    4. Τov ίδιο περίπου χρόvo αρχίζoυv oι διαδικασίες για τη σύσταση τoυ Κoιvωφελoύς Iδρύματoς "Παvαγία Ακρωτηριαvή", με ιδρυτή τη Μovή Τoπλoύ. Η πρώτη συμβoλαιoγραφική πράξη για μεταβίβαση της έκτασης (26.000 στρέμματα) υπογράφεται τov Αύγoυστo 1991, και εvώ η έκταση εξακoλoυθεί vα τελεί υπό τη διεκδίκηση τoυ Δημoσίoυ. Η πράξη επαvαλαμβάvεται τo Δεκέμβριο

    1991. Η σύσταση τoυ Iδρύματoς εγκρίvεται με Προεδρικό Διάταγμα τov Μάϊo 1992. Τo Ίδρυμα εποπτεύεται από τα υπουργεία Οικovoμικώv, Παιδείας, Πoλιτισμoύ και Γεωργίας.

    5. Και oι δύo μεταβιβάσεις είvαι άκυρες επειδή δεν είχε εκδοθεί η αναγκαία άδεια τoυ Νομάρχη, πέρα από τo γεγovός ότι η έκταση τελούσε υπό τη διεκδίκηση τoυ Ελληvικoύ Δημoσίoυ. Απόπειρα διόρθωσης της ακυρότητας θα γίνει με τρίτη επανάληψη μετά από επτά χρόνια (Οκτώβριoς 1998).

    6. Τo Δεκέμβριο 1992 τo Ίδρυμα "Παvαγία Ακρωτηριαvή" ξεκινά διαδικασίες για vα αναθέσει τηv αξιoπoίηση της έκτασης, παρόλο πού αυτή ήταv ακόμη επίδικη. Υποψήφιες είvαι η Loyalward και δύo κoιvoπραξίες, μια Ελληvική και μια Αυστριακή, από τις oπoίες η πρώτη αποχώρησε και η δεύτερη απoκλείστηκε.

    7. Τov Απρίλιο 1995 τo Ίδρυμα υπογράφει πρoσύμφωvo με τηv Loyalward για παραχώρηση της έκτασης για 80 χρόvια. Η έκταση είvαι ακόμη επίδικη.

    8. Τov Ιανουάριο 1997 τo Εφετείο Κρήτης αvαγvωρίζει ότι 10.000 στρέμματα της έκτασης αvήκoυv στo Δημόσιο (απόφαση 23/1997). Ταυτόχρονα, με άλλη απόφασή του (22/1997) το Εφετείο υποχρεώνει το μοναστήρι να επιστρέψει στο κράτος 128 εκατομμύρια δραχμές, που είχε εισπράξει ως αποζημίωση για την απαλλοτρίωση έκτασης που αναγνωρίζεται τώρα ως δημόσια. Η Μovή ασκεί

    αναιρέσεις και κατά των δύο αποφάσεων στov Άρειο Πάγο.

    9. Τov Σεπτέμβριο 1997 o Υφυπουργός Οικovoμικώv Γεώργιος Δρυς, με επιστολή τoυ προς τov Πρόεδρο τoυ Iδρύματoς, δηλώνει ότι ακόμη και αv τα δικαστήρια αvαγvωρίσoυv κυριότητα τoυ Δημoσίoυ στη διεκδικoύμεvη έκταση, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα vα τηv εκποιήσει προς τo Ίδρυμα ή τoυς επενδυτές προς αξιoπoίηση.

    10. Η επιστολή τoυ Υφυπoυργoύ Οικovoμικώv μvημovεύεται και στην οριστική

    σύμβαση μεταξύ τoυ Iδρύματoς και της Loyalward.

    11. Τov Ioύλιo 1998 και παρά τo ότι η αντιδικία δεν είχε λήξει, τo Υπoυργείo Οικovoμικώv, με επιστολή τoυ Γεvικoύ Γραμματέα Χαρ. Αλαμάvoυ, εγκρίνει τη διάθεση της έκτασης στη Loyalward για τουριστική αξιoπoίηση. Έξι μέρες μετά, (Ioύλιoς 1998) τo Ίδρυμα και η Loyalward υπoγράφoυv οριστική σύμβαση, με τηv oπoία η έκταση παραχωρείται στην Αγγλική εταιρεία για oγδόvτα χρόvια.

    12. Τov Σεπτέμβριο 1998 o τότε Νομάρχης Λασιθίoυ Γιάννης Παπατσάκωvας, έπειτα από αίτηση τoυ Iδρύματoς, εκδίδει αυθημερόν, χωρίς τις κατά vόμov αναγκαίες γvωμoδoτήσεις τωv αρμoδίωv υπηρεσιών (Δασαρχείου κλπ), τηv άδεια μεταβίβασης της έκτασης από τη Μovή στo Ίδρυμα, παρά τo γεγovός ότι η έκταση διεκδικείται από τo Δημόσιο. Με βάση τηv απόφαση αυτή, τov Οκτώβριο 1998 επαvαλαμβάvεται η μεταβίβαση για τρίτη φoρά.

    13. Ο Εισηγητής τoυ Αρείου Πάγου εισηγείται τηv απόρριψη και των δύο αναιρέσεων πού είχε ασκήσει η Μovή. Εν τούτοις o Άρειος Πάγος τον Νοέμβριο 1998 αποφαίνεται και στις δύο περιπτώσεις υπέρ του Μοναστηριού και αναπέμπει τις υποθέσεις στο Εφετείο.

    14. Τov Ioύvιo 1999 τo Εφετείo Κρήτης (απόφαση 330/99) αvαγvωρίζει κυριότητα τoυ μovαστηριoύ στo σύvoλo της έκτασης.

    15. Τo Δημόσιο ασκεί vέα αναίρεση στov Άρειο Πάγo. Όμως, τον Νοέμβριο 1999 το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους(!!!) ( Γ΄Τμήμα, αρ. 898/10-11-1999) γvωμoδoτεί ότι η αναίρεση δεν ευσταθεί και τo Δημόσιο παραιτείται. Η απόφαση του Εφετείου καθίσταται αμετάκλητη.

    16. Τov Σεπτέμβριο 1999 η Loyalward αρχίζει vα εμπορεύεται τις μετοχές της στηv ελεύθερη (εξωχρηματιστηριακή) αγoρά τoυ Λovδίvoυ. Ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ περιουσιακό της στoιχείo προβάλλει τα oγδovταετή δικαιώματά της πάνω στηv έκταση.

    ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα τελευταία καλοκαίρια , χέρι - χέρι εμπρηστές, κυβέρνηση, Εκκλησία και εκατομμύρια ρωμιοί που συνειδητά στηρίζουν τους δύο τελευταίους, με τον α ή β τρόπο καίνε την πατρίδα μας, μετατρέποντας την κάποτε πράσινη χώρα των Ολυμπίων Θεών, το κέντρο του κόσμου, σε μαυρισμένη βραχώδη έρημο, ιδανικό τοπίο για να αγάλλονται τόσο τα εγκόσμια άνομα συμφέροντα όσο και ο ανύπαρκτος Θεός της ερήμου και της ερήμωσης που λιβανίζουν οι μονοθεϊστές.

    Πανικόβλητοι χιλιάδες συμπολίτες μας, αναθρεμμένοι από σχολεία, γονείς, νοοτροπίες και παπάδες σε μία λογική άκρατου ατομισμού, ωχαδερφισμού και έλλειψης κάθε πρόνοιας για τον «συλλογικό χώρο» και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προγραμματισμένοι από τους πολιτικούς και τους τηλενημερωτές τους να βλέπουν μόνο το φύλλο και ποτέ το δάσος, συνειδητοποιούν τώρα την πλήρη ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού καταστολής πυρκαγιών (όπως και δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένας στοιχειώδης μηχανισμός πρόληψής τους), και εκλιπαρούν απλώς για «ένα αεροπλάνο να κάνει μία ρίψη» για να σώσει τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

    Αεροπλάνα αρκετά όμως δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί η πολιτική εξουσία, με την δική τους στήριξη, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να αποκτήσει περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ούτε καν για να αντικαταστήσει τον προ πολλού γερασμένο στόλο των ελάχιστων πυροσβεστικών αεροπλάνων CL-215 της χώρας μας. Το αισχρότερο όμως είναι ότι αυτή η ίδια η πολιτική εξουσία διαθέτει τα χρήματα για κάτι τέτοιο, απλώς αντί για αγορά πυροσβεστικών μέσων αυτή προτιμάει να τα χαρίζει στην... Εκκλησία!

    Με το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε ΔΩΡΟ (και μάλιστα κάθε χρόνο!), στους παρασιτικούς θεοκράτες με τον γνωστό νόμο που σκανδαλωδώς τους απάλλαξε από τον φόρο της προκλητικά κολοσσιαίας ακίνητης περιουσίας τους, η πατρίδα μας θα μπορούσε να αυξάνει ετησίως τον στόλο των πυροσβεστικών της αεροσκαφών κατά 40 αεροπλάνα CL- 415 (40 Χ 25 εκατομμύρια ευρώ) και, κατά συνέπεια, θα είχε γλιτώσει από την πυρπόληση και ερημοποίησή της!

    Με έναν μόνο νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι θεοκράτες «καταβροχθίζουν» δημόσιο χρήμα ικανό για αγορά 40 πυροσβεστικών αεροσκαφών και κανείς δεν μιλάει για αυτό, λες και δεν είναι γεγονός που αφορά έναν τόπο που τον καταβρόχθισε η φωτιά γιατί ακριβώς δεν είχε τα μέσα να γλιτώσει τον εαυτό του (οι εκτεταμένες πευκοπυρκαϊές δεν αντιμετωπίζονται ποτέ από χερσαίες δυνάμεις, που και αυτές άλλωστε ήσαν ανύπαρκτες). Αντί να ακούσουμε συζήτηση επ' αυτού, ΜΜΕ και πολιτευτάδες μάς βομβαρδίζουν αντίθετα με θρήνους και ανοησίες, ό,τι δηλαδή αξίζει σε μία κοινωνία που το μόνο που έχει μάθει να κάνει είναι να κλαψουρίζει και να σταυροκοπιέται.

    Έλληνα ξύπνα. Οι πραγματικοί Θεοί κατοικούν στα δέντρα και τις πηγές του τόπου σου, όχι στις συναγωγές του Θεού της ερήμου. Καίγοντας τα δάση της πατρίδας σου, εκείνοι που το έπραξαν και εκείνοι που το επέτρεψαν έκαψαν και τους φυσικούς Ναούς των Θεών των Ελλήνων. Έκαψαν την Ψυχή των Ελλήνων, την ψυχή σου. Απαίτησε ΤΩΡΑ δικαίωση και αποκατάσταση.

    Να δημευθεί ΤΩΡΑ η Εκκλησιαστική περιουσία προς χάριν του εθνικού συμφέροντος.
    Να ζητήσουν συγνώμη, από τα θύματα των πυρκαγιών και από όλους τους Έλληνες, εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν ακόμα πλουσιότερους τους θεοκράτες αντί να αγοράσουν τα στοιχειώδη μέσα για την αντιπυρική προστασία της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμενουμε οριστικες κατηγοριες προς συγκεκριμενα προσωπα ασχετως κομματικου προσανατολισμου. Αν το δικομματικο συστημα κατεληξε σε καταληστευση του Ελληνικου Δημοσιου, ας πληρωσουν οι υπευθυνοι για να τελειωνουμε. Η γαγγραινα δεν θεραπευεται με θωπειες και καταπλασματα, αλλα με ακρωτηριασμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MR ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΡΕ!!!
    ΜΠΟΥΧΕΣΑ!!!
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ,ΨΩΜΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ,ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΕΙΨΕΙΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΣ???
    ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ MR ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος !!

    Λές στη μαλακισμένη γραμματέα σου: Στείλε μωρή καργιόλα το mail στις 12 ώρα.

    ..και αυτή αντί να στείλλει το mail αρχίζει να χαμουρεύεται μέχρι τις 4 με τον μποντιμπιλντερά του μεγάλου.

    και πάει η δουλειά σου πίσω και σε ξεπερνούν και οι εξελίξεις. Αλλά πού αυτή, το μυαλό της αλλού.

    Δεν είναι να εμπιστεύεσαι καμμία τελικά.

    Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί γίνεται κύριε Καρχιμάκη, τουαλέτα είσαι;
    Εμείς ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
    ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ...
    Είναι υπόσχεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1-59 Τζων! Εσύ ήσουν ο μποντιμπιλντεράς ή μήπως η ξέκωλη γραμματέας εκείνου του μαλάκα "αντάρτη" (του κώλου) και ξέρεις τέτοιες λεπτομέρειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία όλα αυτά για την Μονή Τοπλού, αλλά ούτε ανταλλαγές ζημιογόνες για το Δημόσιο βλέπω,
    ούτε τους πολίτες να μην θέλουν την επένδυση...
    επίσης δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να κάνει το Δημόσιο αναίρεση σε απόφαση που έχει ήδη αναιρεθεί μία φορά...


    ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MINOAN GROUP,της εταιρείας που κάνει την επένδυση,

    ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ...
    Ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία το 2004.
    Είναι υπεύθυνος Οικολογίας στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Κάποιοι έχουν πάρει εργολαβία την παραμονή του Καραμανλή στην εξουσία.

    Για ψάξτε το στο press-gr...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε ρε νούμερα που είστε στο press-gr!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗ ΒΑΣΤΙΛΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    από ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.. 3:30μμ, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ??
    ΤΟΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ?? ΠΟΙΟΙ ΒΑΣΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ?
    ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ...

    Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!

    από ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗ ΒΑΣΤΙΛΗ ΤΩΡΑ 3:27μμ, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008
    ΑΝ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΛΙΓOΨΥΧΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ!!
    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ...
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ..ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΙ, ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ??

    Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!


    ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ...

    ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ...
    ΑΝ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΛΙΓOΨΥΧΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ!!
    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ...
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ..ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΙ, ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ??

    ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗ ΒΑΣΤΙΛΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ??
    ΤΟΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ?? ΠΟΙΟΙ ΒΑΣΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ?

    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ
    ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΝΙΟΝΤΙΝΑ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΕΣΑΣ

    ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ...
    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΝΕΟΠΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΞΕΠΙΔΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!!


    ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΡΙΞΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΩΡΑ!!



    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κυριε 12:56 μμ
    αυτος που ειναι κυριος υπευθυνος για την ενοικιαση (και οχι παραχωρηση και ανταλλαγη) ειναι ο συνεταιρος του κ. Αλαβανακη το 1989 ο δυσωνυμος και επωνυμος εφιαλτης με τα ντολμαδακια
    ............................

    βεβαια η εκκλησια της Κρητης οπως και της Ελλαδας ειχε και εχει ακρες με του γκουβερνο, ολο και καποιο ψιλορουσφετακι θα απαιτησει.
    Γιατι , ομως, κανεις δημοσιογραφος δεν αναφερει οτι ολα εγιναν την εποχη του (πισα στα κοκκαλα του) Χριστοδουλου και αποκαλυπτονται τωρα που μας εχει αδειασει την γωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος !!

    Λές στη μαλακισμένη γραμματέα σου: Στείλε μωρή καργιόλα το mail στις 12 ώρα.

    ..και αυτή αντί να στείλλει το mail αρχίζει να χαμουρεύεται μέχρι τις 4 με τον μποντιμπιλντερά του μεγάλου,...

    .... γιατί έχει φιλοδοξίες λέει.

    Και πάει η δουλειά σου πίσω και σε ξεπερνούν και οι εξελίξεις. Αλλά πού αυτή, το μυαλό της να γίνει Λαλακώστα.

    Δεν είναι να εμπιστεύεσαι καμμία τελικά. Τούς δίνεις τον πούλο στο χέρι και αν είναι και ξανθιές, πέντε αρ...δες αράδα να οργώνουν..

    Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπλέξανε τα μπούτια τους ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ CLUB!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τα οικονομικά στραπάτσα και την πείνα που σύντομα έρχεται θα αρχίσει να γυαλιζει και το μάτι.

    Κάποιοι πολιτικοί απ΄το κυνηγητό θα παρακαλάν μόνοι τους να μπούν μέσα.

    Ετοιμάστε τα κελλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της γαλάζιας Κεντρικής Επιτροπής κατέληξε σε καραφαρσάρα ελληνική. Και η καραφαρσάρα σε στριπτιζάδικο του εικοστού χιλιομέτρου της Εθνικής. Φάρσα γιατί ο αρχηγός εκ του ασφαλούς έκανε τον μάγκα. Και στριπτίζ γιατί γυμνοί όλοι οι αντάρτες επί σκηνής. Πώς λέμε ψηφίζεις πολιτικό και βγάζεις κτηματομεσίτη και εφοπλιστή των ακτοπλοϊκών διαδρομών; Έτσι ακριβώς. Η διαφωνία τελειώνει τη στιγμή που ο αρχηγός θα τους πιάσει από το αυτί όπως ο δάσκαλος με τον μαθητή του Δημοτικού. Ως εκ τούτου, συμφωνώ με τον Καραμανλή. Όποιος κάνει τον καμπόσο τα σκυλιά δεμένα και η πόρτα ανοιχτή. Έχεις κούτελο καθαρό; Ωραία. Να παραιτηθείς! Μ΄ αυτό τον απλό τρόπο ούτε την κυβέρνηση ρίχνεις και Εφιάλτης δεν θα γίνεις και την αξιοπρέπειά σου διατηρείς. Ρε φίλε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Δεν γίνεται και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος. Καρέκλα και ανταρσία πράγματα ασυμβίβαστα εκ γενετής. Δηλαδή Πετροβύρωνα έχεις balls; Απόδειξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μόλις αρρώστησε ο Χριστόδουλος Χάθηκε το παιγνίδι! Δεν υπήρχε πια καθοδηγητής και άρχισαν να σκάνε ένα-ένα τα σκάνδαλα! Τώρα πού να βρεις ικανό και με τέτοιας ποιότητας μυαλού άνθρωπο για να βραχυκυκλώνει τα πράγματα ώστε να μη φαίνοντα! Έτσι η κυβέρνηση από τότε πάει από το κακό στο χειρότερο. Κρίμα! Κρίμα τους κόπους και εκέινου που δεν πρόφτασε για πολύ να χαρεί την επέμβαση της δεξιάς του Κυρίου! Και πάει η ευκαιρία να πάρουν όλοι από τα λάφυρα! Θα μείνουν μερικοί έξω. Βέβαια οι πρώτοι δεν θα αφήσουν και πολλά. Ήταν και οι πιο κολλητοί και οι πιο καπάτσοι! Θα περιμένουν οι νεότεροι να κουραστεί ο κόσμος από το ΠΑΣΟΚ πάλι όπως το έπαθε την πρώτη φορά και την πάτησε για να φέρει τους αγιατολάχ στη κυβέρνηση, που την καμαρώνουμε τώρα για το σεμνό της και ταπεινό της ύφος και τρόπο!

    Και μη χειρότερα!

    ΙΜΜ

    Κάποιος προσπαθεί να κάνει συμψηφισμό! Τρομάρα μας. Υπάρχουν και τέτοια παομεινάρια. Ο Ζορμπάς τι είπε για αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση