GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ετσι θα νικηθεί η διαφθορά...

. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ . Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι για να π...

.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ
.
Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι για να παρουσιάσουν τις πολιτικές προτάσεις τους για τη διαφάνεια και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Ο Γιάννης Καρράς, συντονιστής της Θεματικής Ομάδας «Οικονομία» των Οικολόγων Πράσινων, τόνισε ότι «η έλλειψη διαφάνειας και η διαφθορά έχουν λάβει τρομακτική διάσταση στη χώρα μας με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία, στην κοινωνία, στην πολιτική αλλά και στο περιβάλλον, πρωτοφανείς για μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα». Και παρουσίασε τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μέσα από θεσμικές αλλαγές, αλλαγές πολιτικών αλλά και αξιών της κοινωνίας.
Ο Φίλιππος Δραγούμης, αναπληρωματικό μέλος της Γραμματείας των Ο.Π. τόνισε ότι πέρα από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική διάσταση της διαφθοράς σημαντική είναι και η περιβαλλοντική διάστασή της που αναδεικνύεται σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα πρόσφατα. Επεσήμανε ότι εκτός από την δημιουργία ενός ισχυρού, με επαρκείς αρμοδιότητες και πόρους, Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Φυσικών Πόρων και Αειφορίας, απαιτούνται αποτελεσματικοί μηχανισμοί ελέγχου και εφαρμογής της νομοθεσίας χωρίς παρεμβάσεις από την πολιτική-κομματική εξουσία κάθε φορά για διευκολύνσεις πελατειακών σχέσεων.
Η Μαρία Βιτοράκη, συντονίστρια στη Θεματική Ομάδα «Περιβάλλον» για θέματα νερών και αποβλήτων, μιλώντας για την ρύπανση στον Ασωπό τόνισε ότι αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφθοράς με μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος. Παρουσιάζοντας τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ρυπασμένης περιοχής, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό πολιτικό θέμα από την μη-απόδοση ευθυνών σε αυτούς που έχουν ρυπάνει τον Ασωπό και τα υπόγεια νερά αλλά και για την απουσία ενός σχεδίου εξυγίανσης της περιοχής, με χρονοδιαγράμματα, πόρους και επιμερισμό ευθυνών σε αυτούς που έχουν ρυπάνει τα νερά και το περιβάλλον.
Ο Χρήστος Δουλκερίδης, βουλευτής των Βέλγων Πρασίνων, πρόεδρος του Γαλλόφωνου Κοινοβουλίου των Βρυξελλών υπενθύμισε ότι ο χρηματισμός και η διαφθορά ανθούν σε κοινωνίες όπου απουσιάζει η έννοια του δημόσιου συμφέροντος και όλα υποτάσσονται στην άνευ όρων εξυπηρέτηση του προσωπικού συμφέροντος ακόμα και αν καταπατούνται δικαιώματα των μελλοντικών γενιών – των παιδιών μας. Κατέληξε ότι βασικό ζητούμενο για την Ελλάδα είναι μια διοίκηση που δεν είναι εξαρτημένη από το κόμμα που πλειοψηφεί κάθε φορά, η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαφθοράς και δήλωσε σίγουρος ότι η είσοδος των Οικολόγων Πράσινων στην ελληνική Βουλή και το ευρωκοινοβούλιο θα επιφέρει καταλυτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Ο Νίκος Χρυσόγελος, μέλος της 6μελούς Γραμματείας των ΟΠ τόνισε ότι είναι καιρός η κοινωνία να διεκδικήσει – αλλάζοντας και η ίδια αξίες και πολιτικές αντιλήψεις – την αντιμετώπιση της διαφθοράς από το υψηλότερο έως και το χαμηλότερο επίπεδο. Είμαστε αισιόδοξοι, κατέληξε ο Νίκος Χρυσόγελος, γιατί απ' ότι φαίνεται σημαντικό κομμάτι των πολιτών αναζητεί λύσεις και αλλαγή πολιτικών, δεν μένει απλώς στην οργή και την διαμαρτυρία, επιζητεί την προστασία των δημόσιων αγαθών, όπως το περιβάλλον, γίνεται υπερασπιστής και όχι καταπατητής του δάσους και των φυσικών περιοχών.
-------------------------------------------

15 σχόλια

  1. Ψηφίζω Οικολόγους, αν με βεβαιώσουν ότι δεν θα πάνε με ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ μετά τις εκλογές... Για τα οικόπεδα των κλεφτοκαλογέρων να μας αναπτύξουν τις απόψεις τους και όχι συνθηματικά μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαφθορά θα καταπολεμηθεί μόνο αν αλλάξουμε το τρόπο που σκεφτόμαστε ως κωλονεοέλληνες, να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνες υπουργών και η ασυλία των πολιτικών, να μην παραγράφεται κανένα κακούργημα και να εφαρμόζονται οι νόμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία νέα ανερχόμενη ελπίδα για την Ελλάδα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Μία αναγκαιότητα για την καταρρέουσα πολιτική σκηνή της χώρας μας. Η ελπίδα βέβαια περισσεύει εάν δεν έχει αποτέλεσμα στις κάλπες (γιατί το έχουμε αυτό οι Ελληνες, άλλον συμπαθούμε και ... άλλον ψηφίζουμε). Προσθέστε το σηματάκι με τον ηλιόσπορο στα "αγαπημένα" του μυαλού σας και browsάρετέ το μπροστά στην κάλπη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος έχει εμπειρία από την επαφή με τους «οικολόγους» θα ξέρει πολύ καλά περί τι φαμφαρόνων και τυχοδιωκτών πρόκειται σας εύχομαι να μην σας τύχει να σας εκβιάζουν ποτέ αυτά τα λαμόγια και η παρέα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διαφθορά θα νικηθεί μόνο με σωστή παιδεία. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Φινλανδία. Πρώτη στην Παιδεία και τελευταία στη διαφθορά.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Οικολόγοι πολέμησαν μεγάλα ανπτυξιακά έργα όπως π.χ. το μετρό τής Θεσσαλονίκης, δίνοντας πράσινο άλλοθι στην κεντρική εξουσία ώστε να μην φτάξει μετρό σε μια πόλη που το χρειαζόταν ήδη από τα τέλη τής δεκαετίας τού 80.
    Σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι πρώτη στη μόλυνση από αιωρούμενα σωματίδια σε όλη την Ευρώπη, από τις εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκινήτων που κινούνται στους δρόμους της, ενώ αν υπήρχε ένα μετρό που θα κινούσε 300.000 κόσμο κάθε μέρα χωρίς μόλυνση, η κατάσταση θα ήταν αλλιώς. Ευχαριστούμε, διορατικοί Οικολόγοι!

    Άντε πάτε να βομβαρδίσετε τη Σερβία με απεμπλουτισμένο ουράνιο τώρα, μαζί με τον αρχιγκουρού σας, τον Γιόσκα Φίσερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..


    Το άρθρο είναι αδιάφορο καθόσον δεν αναφέρει κανένα τρόπο για να σταματήσει η διαφθορά.

    Θυμίζει τις παπαρολογίες άνευ ουσίας του ΤΣΙΠΡΑ.


    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε σεις οικολογοι δεν ειχατε προτινει εκλογικη συνεργασια και στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και φαγατε πορτα? αντε ρε παιδια λιγακι σοβαροτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρκεί να μπείτε στη Βουλή.
    Όσο πιο πολλά τα κόμματα τόσο καλίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΑΣΙΝΟΙ ,



    ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΦΑΙΔΡΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρκετά με τις συκοφαντίες. Ποτέ οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ζητήσανε συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έλεος!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρκετά με τις συκοφαντίες. Ποτέ οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ζητήσανε συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έλεος!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρακαλούνται τα τσιράκια του Σόρος ας ασχοληθούν με τίποτα άλλο κι ας αφήσουν την σωτηρία της χώρας...Κι αν έχουν κότσια, ας πουν την άποψή τους για την Μακεδονία...Και φυσικά, όλοι μας θυμόμαστε τη στάση των πάσης φύσεως "οικολόγων" στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία...κι αυτών, και των διαφόρων WWF και UNICEF...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρακαλούνται τα τσιράκια του Σόρος ας ασχοληθούν με τίποτα άλλο κι ας αφήσουν την σωτηρία της χώρας...Κι αν έχουν κότσια, ας πουν την άποψή τους για την Μακεδονία...Και φυσικά, όλοι μας θυμόμαστε τη στάση των πάσης φύσεως "οικολόγων" στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία...κι αυτών, και των διαφόρων WWF και UNICEF...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διχαστικοί φασίστες κωλόγοι ανθρωποδιώχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση