GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Γαλλία το Νόμπελ λογοτεχνίας...

.. Aπό την Αφροδίτη Πανουργιά . O Jean-Marie Gustave Le Clezio κέρδισε το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου. Ο Γάλλος συγγρα...

..
Aπό την Αφροδίτη Πανουργιά
.
O Jean-Marie Gustave Le Clezio κέρδισε το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου. Ο Γάλλος συγγραφέας έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία, 12 από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά. Είναι 68 χρονών και είναι ο τέταρτος Γάλλος που κερδίζει το βραβείο Νόμπελ.
Ο γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας, Horace Engdahl, δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι το κέντρο της παγκόσμιας λογοτέχνιας. Επίσης χαρακτηρίζει τον βραβευμένο συγγραφέα ως ταξιδευτή με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα .
Ο Antoine Compagnon, Γάλλος καθηγητής που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Columbia, δήλωσε ότι ο νομπελίστας είναι ένας από τους πολυγραφότατους Γάλλους συγγραφείς. Τέλος, ο πρόεδρος της χώρας, Nicolas Sarkozy, είπε ότι το βραβείο του Le Clezio είναι τιμή για την Γαλλική γλώσσα και την Γαλλική λογοτεχνία.
---------------------------

4 σχόλια

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ:

    Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ" ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΑ ΘΛΙΜΕΝΗ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ..

    ΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΦΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ;

    Α) ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟ

    Β) ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    Γ) ΜΗΤΣΑΡΑ

    Δ) ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    Ε) ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Ζ) ΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ

    Η) ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΚΑΘΕ ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!!!

    Θ) ΚΑΝΕΝΑ (ΝΑ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ)
    ---------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !

    Μία χώρα αποβλακωμένη και πνιγμένη στην ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

    Εχοντας φάει μέχρι στιγμής, 3 κοινοτικά κονδύλια τα τελευταία 30 χρόνια, τα οποία έγιναν βίλλες, τζιπ και κότερα.

    Με ένα διαλυμένο εκπαιδευτικό σύστημα που μας τοποθετεί στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατατάταξης μαζί με τεταρτοκοσμικές χώρες που δεν γνωρίζουμε ούτε το ονομά τους.

    Μιά χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα και δεν επενδύει σε τίποτα, αλλα ζεί με δανεικά (252 δισ ευρώ χρέος) και πληρώνει 11 δισ ετησίως τόκους.

    Μιά χώρα που όλοι θέλουν την εύκολη κονόμα και κανείς δεν θέλει να κουραστεί.

    Με 1,1 εκατομύριο δημοσίους υπαλλήλους έχουμε σχεδόν ξεπεράσει και την πρώην Σοβιετική ένωση, αλλά το δημόσιο απλά δεν λειτουργεί.

    Με ένα σύστημα υγείας που είναι καλύτερα να αυτοκτονήσεις παρά να αρρωστήσεις...

    Μπορούν αυτά να αλλάξουν; Πολύ δύσκολα και σε βάθος χρόνου 10-20 ετών. Αφού βέβαια εφαρμοστεί αυστηρά ένα στρατηγικό πλάνο επαναφοράς της χώρας.
    Ο ΕΦΡΑΙΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι Γάλλος και τρίχες . Ο Ιωαννίδης είναι και του το έδωσαν για την συγγραφή του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση