GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η έκθεση της Βουλής για το περιβάλλον...

. H Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής έδωσε στη δημοσιότητα την Έκθεση της στην οποία περιγράφονται οι δραστηριότητές της από τ...

.
H Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής έδωσε στη δημοσιότητα την Έκθεση της στην οποία περιγράφονται οι δραστηριότητές της από το Νοέμβριο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2008. Αναλύονται οι διαπιστώσεις της Επιτροπής από τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας όπως η πυρόπληκτη Ηλεία, το ενεργειακό κέντρο της Κοζάνης, τα οικοσυστήματα του Έβρου, η πυρόπληκτη Πάρνηθα και το Ποικίλο Όρος. Παρουσιάζονται επίσης τα συμπεράσματα και οι προτάσεις για μια σειρά από μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, όπως η προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές, η υιοθέτηση των ευρωπαϊκών πολιτικών για το περιβάλλον, η προώθηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας, η πετρελαιοκίνηση στα αστικά κέντρα, ο χωροταξικός σχεδιασμός και η δασική πολιτική.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του επισημαίνει τη "διακομματική συναίνεση" που επικράτησε για την ανάδειξη των "σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα και την πρόταση συγκεκριμένων τρόπων αντιμετώπισής τους" και προσθέτει ότι «σε μια περίοδο που η επιστροφή στην πραγματική πολιτική αποτελεί ζητούμενο, το περιβάλλον είναι ένας από τους τομείς στους οποίους θα κριθεί η αποτελεσματικότητα του πολιτικού κόσμου. Γι’ αυτό, στόχος της Επιτροπής την ερχόμενη περίοδο, είναι να αναλάβουμε ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες και να συμβάλλουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΔΩ
--------------------------------------

14 σχόλια

  1. Ολοκληρώθηκε η θεραπεία του Ντέιβιντ Ντουκόβνι για απεξάρτηση από το σεξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ρε ρε το Kyriacos!

    Μήπως τελικά προαλείφεται αυτός και όχι η Ντόρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοκληρώθηκε η θεραπεία του Ντέιβιντ Ντουκόβνι για απεξάρτηση από το σεξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6:45

    Τον ετοιμάζουν κάποιοι κύκλοι για υπουργό περιβάλλοντος, μετά την διαίρεση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Μεταγενέστερος στόχος είναι η "αποστολή" του ως επιτρόπου, στην ΕΕ, στη θέση του Δήμα. Τον φανταζόσασταν οτι ο κυριάκος θα ήταν ποτέ κολλητάρι του δανιήλ κονμπετίτ;

    Κατά τα φαινόμενα, οι νεοταξίτες έχουν βρει το πουλέν τους και το σπρώχνουν κανονικότατα. Δείτε ποιό "οικολογικό" κανάλι (με ισχυρές διασυνδέσεις στελέχους του στην μπίλντεμπεργκ) προωθεί τον γουρλομάτη.

    Γνώμη μου είναι ότι πίσω από το διεθνές οικολογικό προσωπείο που κάποιοι μας μοστράρουν, κρύβονται πολύ πιο σκοτεινά (και όχι, κατ' ανάγκη, οικονομικά) συμφέροντα. Δείτε μόνο το σιωνιστικό σύμφυρμα που κάνει κουμάντο στα οικολογικά κόμματα της ευρώπης.

    Την πουτσίσαμε, συμπατριώτες! Πώς λέγανε οι χουντικοί "κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριο και γυμναστήριο;". Έτσι θα λένε τώρα, για τα πυρηνικά εργοστάσια, οι "γνωστοί-άγνωστοι" κύκλοι που βρίσκονται πίσω από τον υιό του πατρός που ήθελε, το 1990, να χτίσουν οι φίλοι του πυρηνικό εργοστάσιο μέσα στην κάρυστο!

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το νικνέιμ μου δεν σημαίνει "αγάπη στα κάρβουνα - μίσος στις ανανεώσιμες": το αντίθετο! Απλά, το χρησιμοποιώ για να στείλω το μήνυμα ότι το διεθνές "οικο-πράσινο" κίνημα έχει αλωθεί από μέσα και χρησιμοποιείται ως προβιά από τον Λύκο.

    Ο Καρβουνιάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του επισημαίνει ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ ΓΗΣ (βατοπέδι, κλειστοί αιγιαλοί, παράνομες και αυθαίρετες τουριστικές μονάδες, οικοπεδοποίηση δασών κλπ)


    δείτε το βίντεο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8:26

    Αυτό εσύ το θεωρείς προβολή ή αφορμή για ξεμπρόστιασμα;

    Ντοράδελφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν αληθεύει, ότι ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ είπε:

    "...ξέρω ότι
    δεν θα γίνω ποτέ υπουργός, και κάποια άλλη ποτέ πρωθυπουργος.."

    θα αρχίσω να τον εκτιμώ για την εξυπνάδα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α, γιαυτό το περιβάλλον πηγαίνει κατά διαόλου. Είναι ο γιος του γκαντέμη πρόεδρος της επιτροπής του περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προεδρος ο γιος του Δρακουμελ...??
    Καλα θα καει και η υπολοιπη Ελλαδα...!!!
    Ειναι αληθεια οτι η πρωην γυναικα του αγορασε την μιση Τηνο...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9.36

    .....μαζύ με τον Χριστοφοράκο-μεσοτοιχία-ΜΙΖΕΝΣ....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολοκληρώθηκε η θεραπεία του Ντέιβιντ Ντουκόβνι για απεξάρτηση από το σεξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8:41 μμ
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΟΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ .

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 9:36

    Το πρόβλημα δεν είναι ότι θα καεί και η υπόλοιπη ελλάδα προκειμένου να γίνει "της ηλείας" (αλλαγή χρήσης γης, για κάποια συμφέροντα).

    Το μεγάλο πρόβλημα με τις "οικολογικές" οργανώσεις είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης προκειμένου να συνεχίζεται στο διηνεκές η απαγόρευση εκμετάλλευθσης του ορυκτού πλούτου της χώρας.

    Η ελλάδα είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, σε υπέδαφος - στους παλιότερους, θυμίζω τον χάρτη "πωλείται η ελλάς" που είχε κυκλοφορήσει το πασοκ, στις πρώτες εκλογές μετά την μεταπολίτευση.

    Έκτοτε, σιωπή - με εξαίρεση την πολύ ηχηρή περίπτωση της εκχώρησης του νικελίου της έυβοιας, σε εξευτελιστική τιμή, για τα επόμενα 30 χρόνια, στους ισραηλινούς.

    Η εξόρυξη θα επιτραπεί όταν θα πτωχεύσει η χώρα και οι ¨κυβερνώντες" (;) θα παρακακλούν -και καλά- τους ξένους να αρχίσουν να βγάζουν ουράνιο και πετρέλαιο για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Και φυσικά, μέχρι τότε θα συνεχίζουμε να υπερχρεωνόμαστε, ως κράτος, με δάνεια ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! (Και κάθε δάνειο, έχει και τις προμήθειές του, φυσικά...)

    Πάρτε το χαμπάρι: η "πενία" του ελληνικού κράτους (και των κατοίκων της) είναι απόλυτα ΤΕΧΝΗΤΗ και εξυπηρετεί τελείως αντίθετα συμφέροντα από αυτά του λαού της. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο και όχι οι αρπαχτές κάποινω "ταγών", όταν βρεθούν στην εξουσία.

    Προς το παρόν, οι μόνοι που τολμούν να ψελλίσουν αυτή την αλήθεια είναι κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι και αυτός είναι ο λόγος που κανείς δεν τους παίρνει σοβαρά, αρκούμενος στην μοιρολατρία του. Δυστυχώς, λένε την αλήθεια!...

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση