GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν τα λέει σωστά η κυρία υπουργός...

. Από την ΑΙΚ. ΖΑΦΕΙΡΗ-ΚΑΜΠΙΤΣΗ τέως Πρόεδρο Δ.Σ ΤΑΠΟΤΕ . Ενόψει της Διοικητικής και Οργανωτικής Μεταρρύθμισης του Ν.365508 και συνέπεια ...

.
Από την ΑΙΚ. ΖΑΦΕΙΡΗ-ΚΑΜΠΙΤΣΗ
τέως Πρόεδρο Δ.Σ ΤΑΠΟΤΕ
.
Ενόψει της Διοικητικής και Οργανωτικής Μεταρρύθμισης του Ν.365508 και συνέπεια της ένταξης Κλάδων και Φορέων σε υφιστάμενους φορείς ή σε νέους που δημιούργησε ο νόμος, εκδόθηκε μεταξύ άλλων η εγκύκλιος, αριθ.πρωτ. Φ.εγκιοκ.185823223100708,της Γεν. Γραμματείας Κοιν. Ασφαλίσεων η οποία , μεταξύ άλλων στην παρ. 17 όριζε τα εξής. .. "Οι πάγιες προκαταβολές που λειτουργούν θα κλείσουν με κατάθεση των ποσών στις Τράπεζες και απόδοση στις οικονομικές υπηρεσίες του Ταμείου. Η σύσταση νέων παγίων προκαταβολών, θα εξετασθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου φορέα..."
Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας σε εκπομπή του "Mega"και στο δημοσιογράφο κ. Καμπουράκη ερωτηθείσα για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη πληρωμή των εξόδων ιατρικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΤΑΠΟΤΕ, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του Υπουργείου, είπε ότι λόγω μη επιλογής μου ως Προέδρου στο νέο Ταμείο, έδωσα εντολή να κλείσει η παγία. Μέχρι την Παρασκευή 260908 επισήμαιναμε στο Υπουργείο το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και η απάντηση ήταν να εφαρμοσθεί η εγκύκλιος.
Φαίνεται ότι την κ. Υπουργό δεν την πληροφόρησαν σωστά για το θέμα. Καλό είναι να πληροφορηθεί σχετικά με την παρ. 17 της προαναφερόμενης εγκυκλίου για να μην επιρρίπτει τις ευθύνες στη Διοίκηση του Ταμείου.
----------------------------------

10 σχόλια

  1. TA PAMBERS TA EIXAI MAZI STO MEGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. INTERAMERICAN : 2+1 διώξεις για τον Δ. Κοντομηνά Εκτύπωση E-mail
    29.10.08
    kontominas.jpgΤην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και άλλων μελών του ΔΣ της Interamerican International την περίοδο της προεδρίας του, ζητά η εισαγγελέας Εφετών, Ξένη Δημητρίου, για εξαπάτηση ομογενών στη Νότια Αφρική και τη Γερμανία, μέσω επενδυτικών συμβολαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο ακόμη διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν χθες κατά του Δημήτρη Κοντομηνά.
    Οι νέες διώξεις ασκήθηκαν αναφορικά με τα δύο σκέλη της γνωστής υπόθεσης Ιnteramerican, για τα οποία ο Εισαγγελέας κ. Αθανασίου που διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση, είχε προτείνει, ως προς τα δύο αυτά σκέλη, να τεθεί η δικογραφία στο αρχείο, διότι σύμφωνα με τη διάταξη που είχε εκδώσει δεν προέκυπταν επαρκή στοιχεία για την άσκηση διώξεων.
    Κατόπιν υποβολής, προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, αναφοράς κατά της εισαγγελικής διάταξης αρχειοθέτησης, μέ πλήρη τεκμηρίωση και ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα, απετράπη η αρχειοθέτηση της υπόθεσης
    Η υπόθεση είχε ανατεθεί από τις αρχές του 2007 στην εισαγγελέα Εφετών κ. Ξένη Δημητρίου, η οποία αφού μελέτησε τη δικογραφία, κατέληξε ότι τα στοιχεία για την άσκηση διώξεων ήταν επαρκή. Έτσι έδωσε παραγγελία να ασκηθούν διώξεις, για μεν το σκέλος της Ν. Αφρικής, κατά του Δ. Κοντομηνά για τα αδικήματα, της υπεξαίρεσης, της εκβίασης και της πλαστογραφίας. Επίσης για συνέργεια για συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα δίωξη ασκήθηκε και κατά στελεχών της εταιρίας. Για δε το σκέλος της Γερμανίας για απάτη σε βάρος χιλιάδων ομογενών.
    Τα δύο σκέλη της δικογραφίας διαβιβάζονται στον 4ο ειδικό ανακριτή και ενοποιούνται σε ενιαία δικογραφία με το σκέλος των αποθεματικών που είχε διαχωριστεί και έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.
    Δίωξη κατά του Δ. Κοντομηνά έχει ασκηθεί επίσης σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και ηθική αυτουργία, για μια σειρά παράνομες πράξεις, σχετιζόμενες με την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του ALPHA εξαναγκάζοντας τους μετόχους της ομάδας Τσοτσορού που είχε την πλειοψηφία να αποχωρήσουν έναντι «πινακίου φακής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέκα κακουργήματα έχει μαζέψει Ο Κοντομηνάς, ΔΕΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!
    Πόσο νόμιμο είναι ένας άνθρωπος με ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ να ελέγχει τηλεοπτικό σταθμό;
    Δεν υπάρχουν νόμοι επιτέλους;
    Δεν πρέπει κάποτε να ψάξουν οι εισαγγελείς τί έγινε με τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Interamerican που κατακλέψανε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ στο Χρηματιστήριο από τον κοσμάκη και έγινε ζάπλουτος ο Κοντομηνάς με την πώλησή της στη Eureko;
    Δεν υπάρχουν εισαγγελείς, να κινηθούν γρήγορα να γλυτώσουμε από αυτά τα σκουπίδια της τηλεόρασης, τους λακέδες του Κοντομηνά, τον αποτυχημένο κομπλεξικό Κύρτσο και τον φανατικό πρασινοφρουρό Βερύκιο;
    Όχι άλλο κάρβουνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν τα λέει σωστά η κυρία υπουργός........................ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΤΑ ΄ΛΕΓΕ ΑΛΛΙΩΣ? ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΕΜΝΟΤΑΠΕΙΝΟΙ ΩΣ ΝΑ ΞΕΚΟΜΠΙΣΤΟΥΝ! ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΕΡΝΑΝ ΚΑΛΑ? ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν η κ.Πετραλιά τραυματίστηκε κατέφυγε στο εξωτερικό για θεραπεία.Την μπλέμπα των ασφαλισμένων του νεοσύστατου Ταμείου των ΔΕΚΟ τους καταδικάζει να μη μπορούν να επισκεφθούν ούτε το γιατρό της γειτονιάς τους.
    Ώφειλε η Υπουργός πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση για την ενοόίηση των Ταμείων,να εξασφαλιστούν οι κατά τόπους πάγιες προκαταβολές,ώστε να μην προκύψει αυτό το θέμα.Η έλλειψη σεβασμού στην αρρώστεια του ασφαλισμένου δείχνει αναλγησία στον άνθρωπο και στον πόνο του.
    Εγώ βέβαια δεν περίμενα ευαισθησία από την Κυβέρνηση που άρπαξε τον μόχθο των ασφαλισμένων και τον έκανε δομημένα ομόλογα.
    Ας ζυγίσουν οι ασφαλισμένοι αυτή την ανάλγητη συμπεριφορά και την ώρα της κρίσης δηλ. της κάλπης,να κρίνουν και να αποφασίσουν τουλάχιστο με λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελλάδα ! χρυσοστέφανη και τιμημένη χώρα !
    οι μεγαλόχαροι θεοί επάνω σου αγρυπνούνε
    και φεύγουν απ' τον Όλυμπο για να ξεκουραστούνε
    στη γη σου τη βραχόσπαρτη, γιατί εδώ πέρα βρίσκουν
    πως πιό πολύ με τους θεούς ο άνθρωπος ταιριάζει,
    γιατί εδώ πέρα η προσευχή πιό γκαρδιακή ανεβαίνει,
    ακούγεται γλυκύτερη των ποιητών η λύρα,
    και το καθάριο το νερό και το ξανθό το μέλι
    και το χιλιάκριβο ποτό που διώχνει τις φροντίδες
    προσφέρονται μ' αγνότερη ψυχή στους αθανάτους,
    και τις εικόνες των θεών σκαλίζουν οι τεχνίτες
    πλέον πιστά κι αληθινά στο μάρμαρον επάνω
    που την κρατάει ανάλαγγη τη φωτερή του ασπράδα.
    Εδώ τα πάντα ευγενικά θεϊκά πλασμένα πάντα !
    Κωστής Παλαμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιχαμένη μορφή χεσμένη πάνω της πετραλιά...
    Σκατοζόμπι γαμώ το σταυρό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση