GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίστροφη μέτρηση...

.. Αντίστροφη μέτρηση, όντως... Και για κάποιους, ελεύθερη πτώση... Ο Ταχυδρόμος

..
Αντίστροφη μέτρηση, όντως...
Και για κάποιους, ελεύθερη πτώση...
Ο Ταχυδρόμος

6 σχόλια

  1. ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

    Η ΕΠΑΡΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

    ΟΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πλήρη σύνταξη με λιγότερα από 18 χρόνια εργασίας βγαίνουν οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της Ολυμπιακής ύστερα από συμφωνία με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος καταλόγισε "ανευθυνότητα" στην ΟΣΠΑ, για την άρνησή της να προσέλθει στο διάλογο.
    Ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με την Ένωση Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών, ο υπουργός Μεταφορών δέχτηκε το αίτημα των ιπταμένων να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ασφαλιστική τους επιχορήγηση, με δεδομένο ότι το προνομιακό καθεστώς υπολογισμού του ενός ενσήμου τους ως ενάμιση – που επεκτείνεται βάσει του σχεδίου αποκρατικοποίησης σε όλους τους υπαλλήλους της ΟΑ – ήταν κεκτημένο των φροντιστών, εδώ και πολλά χρόνια.
    Έτσι, ο κ. Χατζηδάκης αποφάσισε να αυξηθεί η προσαύξηση κατά 100%, ουσιαστικά δηλαδή κάθε ένσημο να υπολογίζεται διπλό, κάτι που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου σκαρφαλώνει στα 10.500 ένσημα και θεμελιώνει δικαίωμα πλήρους σύνταξης, με 17,6 έτη εργασίας! Για παράδειγμα: συνοδός φροντιστής με 6.000 ένσημα, τα οποία θα μετατρέπονταν σε 9.000 ένσημα με 50% προσαύξηση, τώρα αυξάνονται στα 12.000 κι έτσι παίρνει πλήρη σύνταξη (φτάνουν τα 10.500). Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει προκειμένου ο νέος επενδυτής να προσλάβει τους ιπτάμενους που θα επιλέξουν να συνεχίσουν να δουλεύουν. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι το κόστος της νέας ρύθμισης είχε ήδη προϋπολογιστεί στο σχέδιο, όπως ενδεχομένως και οι περαιτέρω ενισχύσεις που αναμένεται να παράσχει το υπουργείο στους πιλότους –με τους οποίους συναντήθηκε αργά χθες βράδυ– οι οποίοι ζητούν ρύθμιση ώστε να μικρύνει η ψαλίδα ανάμεσα στις μισθολογικές (έως και 9 χιλιάδες ευρώ) και στις συντάξιμες αποδοχές τους.
    Η ρύθμιση αποδεικνύει το λάθος της ΟΣΠΑ που αρνήθηκε τη διαπραγμάτευση και σήκωσε την κομματική σημαία», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, καταλογίζοντας ουσιαστικά στην Ομοσπονδία των Σωματείων της Ολυμπιακής ότι εξέθεσε τους εργαζόμενους – μέλη της με την επιλογή της να αρνηθεί το διάλογο.
    Νωρίτερα, η ΟΣΠΑ κατέθεσε εξώδικο στο υπουργεία Μεταφορών και Οικονομίας καταγγέλλοντας ότι το σχέδιο αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής είναι νομικά ακάλυπτο, με το επιχείρημα ότι της ανακοίνωσής του θα έπρεπε να προηγηθεί πλήρης διαβούλευση με τους εργαζόμενους.
    Σήμερα εκπνέει η προθεσμία διαλόγου και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία προώθησης των νομοθετικών ρυθμίσεων για τα ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων.

    ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΣΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 60 ΣΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
    ΔΟΥΛΕΨΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 65 ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦ’ΑΠΑΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ Η ΑΛΕΚΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΡΕΚΛΙΕΣ ΞΥΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωστα, την κανουμε σιγσ-σιγα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με 43 χρονια δικηγοριας, σύνταξη 1300€ μικτα!!z

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ μέ τό μέρος σου είμαι.
    Αλλά τό ρητό γιά τήν αλεπού καί
    αυτά πού δέν πιάνει ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση