GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έργο τέχνης το Τείχος του Βερολίνου!

. Από την Θεανώ Ηροδότου . Για δεκαετίες το Τείχος του Βερολίνου ήταν φυσικό σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Τον Ια...

.
Από την Θεανώ Ηροδότου
.
Για δεκαετίες το Τείχος του Βερολίνου ήταν φυσικό σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Τον Ιανουάριο του 1989 ο Ανατολικογερμανός πρόεδρος Erich Honecker είχε δηλώσει ότι το Τείχος του Βερολίνου χτίστηκε για να εμποδίζε τους κατοίκους της Ανατολίκης πλευράς να δραπετεύουν προς της Δύση. Είχε πει ακόμα ότι το Τείχος θα άντεχε για άλλα 100 χρόνια.
Μετά όμως από λίγους μήνες, έπεσε το Τείχος και τότε άρχισε η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Τον επόμενο χρόνο το Βερολίνο κάλεσε 118 διεθνείς καλλιτέχνες για να διακοσμήσουν ό,τι είχε απομείνει από αυτό με βάση τα ιστορικά στοιχεία.
Σήμερα όμως λόγω της ρύπανσης και των καιρικών συνθηκών τα σχέδια αυτά έχουν φθαρεί. Για αυτό, έχουν προσκληθεί οι καλλιτέχνες που τα σχεδίασαν τότε για να τα ζωγραφίσουν ξανά. Το πρόγραμμα θα κοστίσει 2 εκατομμύρια ευρώ. Ξεκίνησε την Τετάρτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου 2009, είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση του τείχους.

---------------------------------------------

3 σχόλια

  1. κατω τα τειχη..

    γκρεμιστε τα ολα..

    cdk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι΄εγώ ζωγράφησα,αλλά πώς θά τό αποδείξω
    ώστε νά πάρω μερτικό από τά 2 εκ.?
    Ακόμη τά ελληνικά λαμόγια διδάσκουν
    τούς "βάρβαρους".
    Αναστάσης.(Πάλι κάποιος Γερμανός Νταλάρας θά τ΄αρπάξει καί θά αφήσει
    τόν Μαρκόπουλο νά σκούζει.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση