GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν τους αξίζει έπαινος;...

. Warren Buffet – Ο νικητής . Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . Τις επόμενες ημέρες , οι αμερικανικές τράπεζες περιμένουν τα πρώτα 250 από τ...

.
Warren Buffet – Ο νικητής
.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Τις επόμενες ημέρες, οι αμερικανικές τράπεζες περιμένουν τα πρώτα 250 από τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια που δέσμευσε η αμερικανική κυβέρνηση για το πακέτο σωτηρίας τους.
«Αμέσως μετά», και σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, «33 από αυτές ετοιμάζονται να διανέμουν μερίσματα στους μετόχους τους της τάξεως των 7 δις!». Ετσι, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ένας από τους πιο κερδισμένους της κρίσης, ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας Wells Fargo, ο Warren Buffet, θα πάρει και μερίδιο (επιδότηση των αμερικανών φορολογούμενων για τις καλές του υπηρεσίες). Το ίδιο θα συμβεί και με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα και μεγαλομέτοχο τη City Group, τον Μπελίντ Μπιν Ταλάλ.
Όταν διαβάζεις τέτοιες ειδήσεις, το ερώτημα: «ποιοι κυβερνούν τον κόσμο», δεν χρήζει απάντησης. Το ερώτημα που αιωρείται αναπάντητο, είναι: «τι στο διάολο κάνουν όλοι εκείνοι που πληρώνουν τη νύφη για να σιωπούν»; Η απάντηση είναι: «είναι πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό τους. Ζηλεύουν τους μετόχους των τραπεζών που επέλεξαν άξιες ηγεσίες, οι οποίες τους υπηρετούν (όπως είχε πει πριν καιρό ο Βγενόπουλος στο ελληνικό κοινοβούλιο) ενώ εκείνοι επέλεξαν πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι πληρώνονται για να υπηρετήσουν άλλους και όχι τους εντολοδόχους τους».
Δεν αξίζει έπαινος σε αυτούς τους ανθρώπους, που γνωρίζουν άριστα το συμφέρον τους και πώς να το προασπίσουν; Σε μια ομιλία του στο CNN ο Warren Buffet είχε πει: «υπάρχει ήδη ταξικός αγώνας στην Αμερική αλλά αν διεξαχθεί ανοιχτά ταξικός αγώνας η δική μου τάξη θα βγει νικήτρια».
Με λαούς σε απόγνωση και σε πλήρη σύγχυση, πλήρως κατανοητή και δικαιολογημένη η σιγουριά του.
----------------------------

7 σχόλια

  1. Διόρθωση: Τρείς μόνον Αμερικανικές τράπεζες οι Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley και Merrill Lynch & Co θα πληρώσουν στα αψεντικά $10 δισ. Σκέψου πόσα θα πληρώσουν όλες μαζί. Δές εδώ:

    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=aX6xQJdexEEo&refer=home

    Τουλάχιστον η μετοχή της τράπεζας του Warren Buffet ανέβηκε. Οι άλλες είχανε απώλειες της τιμής των μετοχών τους, μέχρι 72%.
    Μόνον η Ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Olympia Snow μίλησε και ζήτησε να μην πληρωθούν μπουναμά οι μεγαλοκαρχαρίες.
    Ξεχάστε το! Τη στιγμή που εκατομμύρια Αμερικανοί χάνουν τα σπίτια τους, αυτοί που προξένησαν την κρίση θα πληρωθούν μπουναμάδες από τα χρήματα των φορολογουμένων.
    'Βόηθαμε φτωχέ να μην σου μοιάσω' δηλαδή. Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, οι Αμερικανοί πολίτες είναι οι Παλεστήνιοι της Δύσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΕΊΠΑΝΕ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίνουμε σκόπιμο πως πρέπει να διαμαρτηρηθούμε καθώς για άλλη μια φορά δεν αναρτάται στο μπλόκ η είδηση η οποία αποστείλαμε η οποία ξεσκεπάζει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι γίνεται λογοκρισία στο μπλόκ για αυτό περιμένουμε πως τελικά θα αναρτήσετε κύριοι την είδηση την οποία σας αποστείλαμε και έτσι ακριβώς όπως σας την αποστείλαμε χωρίς παραποίηση των όσων περιέχονται σε αυτή!Επιτέλους οι Έλληνες πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν τί πρεσβέβει το συγκεκριμένο κόμμα το οποίο το ψηφίζουν δυστηχώς ως εναλακτική λύση ή αντίδραση!Έλληνες αφυπνισθείτε επιτέλους!Αν δεν αναρτηθεί η είδηση θα συνεχίσουμε να στέλνουμε σχόλια μέχρι να αναρτηθεί!Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!!

    ..((Λ))..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αξεπέραστη σαχλαμάρα της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή είναι, ως γνωστόν, τα όσα περί «μεταρρυθμίσεων» εκστομίζουν κάθε τόσο, αποδεικνύοντας έτσι ότι στερούνται της ικανότητας να διαχωρίσουν το σοβαρό από το γελοίο. Ωστόσο, στα ίδια επίπεδα γελοιότητας κυμαίνεται και η συχνότατα και για κάθε θέμα επαναλαμβανόμενη διαβεβαίωση ότι «έχουμε πλήρες και λεπτομερές σχέδιο».
    Εδώ και μέρες την ακούμε και για την υπόθεση της οικονομικής κρίσης και τον τρόπο αντιμετώπισής της. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν τη διαπιστώνουμε. Και ούτε και στο μέλλον πρόκειται να τη διαπιστώσουμε. Πολλά μπορούν να συμβούν στη ζωή αλλά να διαπιστωθεί κάτι που δεν υπάρχει ανήκει στη σφαίρα των θαυμάτων και για τη Νέα Δημοκρατία τα θαύματα εξαντλήθηκαν όταν ο ελληνικός λαός πήρε στα σοβαρά -και μάλιστα δύο φορές- τον Κ. Καραμανλή και του εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας.
    Πόσο γελοία είναι η διαβεβαίωση αποδείχθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή που την ξεστόμισε ο Κ. Καραμανλής. Ηταν η ώρα που όλοι ανά την υφήλιο κοίταζαν να δουν απεγνωσμένα τι μπορούν να κάνουν και στην Ελλάδα ο Κ. Καραμανλής διακήρυττε ότι όλα τα είχε σκεφτεί και όλα τα είχε μελετήσει. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Γιατί έκτοτε η γελοιότητα αποδεικνύεται καθημερινά.
    Ηδη έχουμε περάσει τις δύο βδομάδες από τότε που ξέσπασε η κρίση και το μόνο που έχουν κάνει ως τώρα οι κυβερνώντες είναι να προβλέψουν εκείνα τα 28 δισ. για τις τράπεζες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλάβει κανείς γιατί τα δίνουν, σε ποιους τα δίνουν και με ποιον τρόπο θα ωφεληθεί από το μέτρο αυτό και κάποιος άλλος εκτός από τις ίδιες τις τράπεζες. Περί αυτού δεν αναφέρει τίποτα το «πλήρες και λεπτομερές σχέδιο»;
    Tην ευρηματικότητά τους είναι προφανές ότι αλλού την έχουν εξαντλήσει. Στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, στα ομόλογα, στη Siemens. Εκεί σίγουρα είχαν σχέδιο. Λεπτομερέστατο.

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο καπιταλισμος εχει τα στραβα του,οπως αλλωστε ολα τα πολιτικα συστηματα.αλλα σε καθε συστημα υπαρχουν τα ατομα που με τον δικο τους τροπο,κανουν την διαφορα.ενα τετοιο ατομο ειναι και ο warren buffet.αριστος γνωστης τις αγορας και με μακροχρονια παρουσια σε αυτες.απο τους λιγους που σεβετε τους κανονες του παιχνιδιου.και δεν προκαλει με την περιουσια του.ουτε νεοπλουτος ειναι και ουτε golden boy.αν υπηρχαν αρκετοι σαν και αυτον,μαυρο κλαμα θα εριχναν οι σοσιαλιστες.το προβλημα του καπιταλισμου αλλωστερε δεν ειναι η δομη του αλλα η πρακτικες που εφαρμοζουν τα στελεχοι του.και ο buffet σιγουρα δεν ανηκη σε αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι. Αν οργανωνόμασταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν θεωρείς ως αντίπαλο δέος του Buffet την τάξη που εκπροσωπούν άτομα τύπου Πατέστου της Ολυμπιακής, και Φωτόπουλου της ΔΕΗ και όλους τους παρόμοιους, τότε προτιμώ τους Buffet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση