GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι περιπέτειες της μικρής Αναστασίας...»

. Γράφει η Αναστασία Μάρη του Γεωργίου Αδιόριστη επιτυχούσα πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998 για θέσεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα...

.
Γράφει η Αναστασία Μάρη του Γεωργίου
Αδιόριστη επιτυχούσα πανελληνίου

γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998
για θέσεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
(http://asep1998.org)
. .
Είμαστε μια μεγάλη παρέα που αγαπάει τα γράμματα και πιστεύει στην αξιοκρατία (δεν ξέρω τι σημαίνει αλλά μου ακούγεται ωραία στ' αυτιά μου και την λέω συνέχεια αν και η μαμά μου, με μαλώνει γιατί μ' αγαπάει πολύ και δε θέλει να λέω λόγια μεγάλων (για να μη μεγαλώσω γρήγορα όπως λέει και ξαναλέει). Ο δάσκαλος μας όμως για δικούς του λόγους μας τιμώρησε και δε μας αφήνει να πάμε στα θρανία μας.. Τον παρακαλούμε καιρό τώρα να μας αφήσει επιτέλους και εκείνος δε μας ακούει.
Η μαμά μου κοιμάται κι έτσι εγώ βρήκα την ευκαιρία να την κοπανήσω από το παράθυρο . Ξέρω ότι αυτό δεν είναι σωστό αλλά έχουμε συμβούλιο κάτω από την μουριά και δε μπορώ να στήσω τους φίλους μου. Πρέπει να αποφασίσουμε για το μέλλον μας! Μη φανταστείτε ότι χρειάστηκε να κάνουμε πολύ κόπο για να βρούμε την συγκεκριμένη μουριά. ούτε ότι ψάχναμε μήνες και μήνες. Η μουριά μας βρίσκεται έξω ακριβώς από το γραφείο του δασκάλου μας. Το γραφείο του δε μοιάζει καθόλου με το γραφείο του μπαμπά μου γιατί εκείνου έχει μεγάλες τζαμαρίες και στο μπαλκόνι κρέμεται με περίσσιο καμάρι η γαλανόλευκη σημαία μας. Ο δάσκαλός μας είναι ένας ασπρομάλλης κύριος με μαύρο κοστούμι . Δεν ξέρω αν είναι τόσο μεγάλος όσο φαίνεται...
Η μαμά μου, πάντως την πρώτη φορά που τον είδε, μου είπε ότι δεν είναι πολύ μεγάλος αλλά ότι φαίνεται μεγάλος γιατί τον έχουν γεράσει τα προβλήματα. Δεν ήξερα ότι τα προβλήματα μας γερνάνε.. δηλαδή κι εγώ θα γεράσω πολύ γρήγορα με τις στενοχώριες που μας έχει κεράσει ο ασπρομάλλης δάσκαλος; (αυτό για το κέρασμα. το κόλλησα από τον φίλο μου τον Νίκο). Από τότε που ανέλαβε την τάξη μας ο καημένος, ο δάσκαλος, πλέει μέσα στο κοστούμι του.. Ο μπαμπάς, τον συμπαθεί πολύ και προχθές τα έβαλε πάλι μαζί μας..
«Τον λιώσατε τον άνθρωπο, δεν μπορείτε να κάτσετε για λίγο ήσυχοι;» μου φώναξε την ώρα που κατέστρωνα σχέδια με τον Γιάννη, τον φίλο μου.
«Μην ακούς παιδί μο , τον πατέρα σου. Είναι γαλάζιος και δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του για τους γαλάζιους . Εσύ κάνε αυτό που νοιώθεις, αφού σ' έχουν αδικήσει.» με συμβούλεψε η μαμά μου μέσα από την κουζίνα.
Δεν ήξερα ότι όσοι φοράνε γαλάζια συμπαθούν τον δάσκαλό μας. Εγώ πάντως δεν τον συμπαθώ κι ας φοράω σήμερα γαλάζιο μπλουζάκι γιατί μ' έχει στενοχωρήσει πολύ. Έχουμε επισκεφτεί πολλές - πολλές φορές την μουριά μας τους τελευταίους δέκα «μήνες. Κάθε φορά που πηγαίνουμε έξω από το γραφείο του δασκάλου μας, καθόμαστε κάτω από την μουριά μέχρι να έρθει όλη η παρέα και λέμε τον πόνο μας. Η καημένη έχει βαλαντώσει από το κλάμα για μας.(αυτό για το βαλάντωμα το λέει ο μπαμπάς μου στη γιαγιά όταν την βλέπει να κλαίει για κάποια που δεν ήξερε το πατάρι σε μια σειρά).
Τι τα θέλετε όμως, μόνο η καημένη η μουριά καταλαβαίνει την λύπη μας!
Τέλος πάντων... Όταν έφτασα στην αγαπημένη μας μουριά καθόταν στην σκιά της ήδη η φίλη μου, η Γεωργία, με ένα παγωτό στο χέρι, ο Τίμης που έπαιζε μπάλα και πολλοί άλλοι που δε μπορώ να σας τους πω γιατί θα κουραστώ να γράφω τα ονόματα τους κι εσείς θα κουραστείτε να τα διαβάζετε.
Με την σφυρίχτρα που είχαμε σε όλες τις συναντήσεις ,τους μάζεψα κάτω από την μουριά για να πάρουμε αποφάσεις. «Παιδιά, εγώ λέω να ξαναστείλουμε επιστολές σε όλους τους δασκάλους της χώρας, να τους πούμε το πρόβλημά μας και να ζητήσουμε την βοήθεια τους» πρότεινα στραβοκοιτάζοντας τον Ηλία που έπαιζε ακόμη με την μπάλα ενώ είχαμε σοβαρότερα θέματα να λύσουμε.
Ο Ηλίας επειδή μάλλον κατάλαβε ότι με στενοχώρησε με την συμπεριφορά του, πήρε πρώτος τον λόγο. «Αφού δε μας ακούνε, γιατί να το ξανακάνουμε Δεν είναι άδικος κόπος;» μου είπε με παράπονο.
«θα το ξανακάνουμε γιατί είναι υποχρεωμένοι να μας ακούσουν! Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λύση στο πρόβλημά μας! Όπως είπε και η μαμά μου που ρώτησε ένα μεγάλο δικηγόρο υπάρχουν νομολογίες του Σ.Τ.Ε που δικαιώνουν την υπόθεση μας και στο Σ.Τ.Ε θ' αποδειχθεί περίτρανα το δίκιο μας! Γιατί λοιπόν να μας ταλαιπωρούν ακόμη περισσότερο? Δε τους φτάνει που μας πήραν τα θρανία μας για «δέκα μήνες»;;;
«ΝΑΙ! ΝΑΙ! Θα συνεχίσουμε να τους ενοχλούμε μέχρι να συμπεριφερθούν σαν μεγάλοι!» φώναξε η Αλεξάνδρα κι όλοι την χειροκρότησαν...
Έτσι λοιπόν κι εγώ αφού όλοι ψήφισαν να ξαναστείλουμε επιστολές, θα υπακούσω στην πλειοψηφία (αυτό το λέει συνέχεια η μαμά μου στον μπαμπά μου κι εκείνος στραβώνει τα μούτρα του μέχρι να του δώσει ένα φιλί.) και θα στείλω την επιστολή που γράφω τώρα σε όλους τους πολιτικούς με την ευχή να πάρουν επιτέλους θέση..!
Υ.Γ. Δεν ξέρω αν αποτελεί ποινικό αδίκημα η κλοπή της ιδέας ενός ξεχωριστού συγγραφέα όπως ο Ρενέ Γκοσινί. Την έκλεψα με σκοπό να μεταφέρω ένα μήνυμα ως επιτυχούσα ΑΣΕΠ98 κι όχι για να κερδίσω χρήματα. Αν μου κάνουν μήνυση θα ζητήσω από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να κάτσετε στο ειδώλιο του κατηγορούμενου μαζί μου κι όλοι εσείς οι πολιτικοί ως συνυπεύθυνοι ...!
Παρατήρηση: Αν ήξερα πόσο πολύ κουράζεται ο καημένος ο κ. Αλεξίου με τις τρεις θέσεις

(press-gr.blogspot.com) που του φόρτωσαν οι άλλοι στην πλάτη του χωρίς να λάβουν υπόψη τους το βροντερό "όχι" του... δε θα του φόρτωνα κι εγώ τις περιπέτειές μου!
-----------------------------------

16 σχόλια

  1. Η Αγαμία κοπελιά, αυτή ευθύνεται γιά
    όλα.
    Αναστάσης.(πίστευε καί μή ερέυνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΘΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ??

    Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!!ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!

    ΚΑΚΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!
    Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ 151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΗΝ "ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΝΥΧΤΑ" ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΜΠΙΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 68, ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΑΠΑΡΤΙΑ!!
    ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ. ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣ ΤΟ ΝΟ 2 ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΤΕΙ. ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ Ο Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΑΠΕΡΓΙΑ!!

    ΟΠΟΤΕ ΚΑΚΩΣ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ...ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΨΗΦΙΑ ΤΟΥ 100% ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.!!
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΟ-ΘΥΜΙΑΤΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οχι άλλο καρβουνο ...στο δημόσιο
    get a life

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είστε επιτυχόντες άλλα όχι διοριστέοι, απλά περάσατε τη βάση. Δώσατε σε ένα διαγωνισμό με συγκεκριμένους όρους, τους οποίους αποδεχτήκατε με τη συμμετοχή σας...Το ότι αργότερα καταργήθηκαν οι συγκεκριμένοι όροι δε σημαίνει ότι πρέπει να φορτωθεί το δημοσιο και εσάς από το παράθυρο, ήμαρτον πια 10 χρόνια μετά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ti paparia einai autos o trendy titlos "adioristh epityxousa ". Me to idio skeptiko opoios pianei to 10 stis Panelladikes mporei na 8ewreite epityxwn sthn Iatrikoh Athnwn.Sovareuthte...E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε σταματηστε αυτό το παραμύθι με το "αδιόριστη επιτυχούσα"
    οι θέσεις των διαγωνισμών είναι καθορισμένες και δεν είναι επιτυχόντες όσοι πιάνουν βάση
    τώρα αν σας έπιασαν κορόιδα οι δικηγόροι ότι δήθεν θα σας δικαιώσει το ΣΤΕ καθήστε και πληρώνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. etsi einai anastasia opws ta les alla otan oi synadelfoi sou matwnan exw apo ta exetastika kai milousan gia aparadekto diagwnismo esy piges ki edwses epeidi pisteves stin axiokratia...
    kai twra exeis ta sxolia tou ka8e api8anou na leei ta dika tou
    (mazi ki emena)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναστάση, μην κρίνεις τους άλλους με βάση τα δικά σου συμπτώματα!
    Επιτυχόντες μη Διοριστέους τους ονομάζει η προκήρυξη. Το Συμβούλιο Επικρατείας τους δικαίωσε 29-0! Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στους ταχύτατους ρυθμούς της ελληνικής δικαιοσύνης! Όταν το καλοκαίρι τους 2004 ζήτησαν από τους γαλάζιους να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, αυτές που είχαν καταγραφεί σε πρακτικά της Βουλής, έλαβαν την ξεδιάντροπη απάντηση "Αλλο πολιτικός λόγος και άλλο η πράξη"!
    Να σκύψουν με δουλοπρέπεια το κεφάλι απέναντι σε πολιτικάντηδες που θέλουν εξαρτώμενους και ελεγχόμενους συμβασιούχους? Τέτοια στάση, αν νομίζεις ότι σε τιμάει να την ακολουθήσεις εσύ, σε ό,τι σε αφορά!
    Αν έχουν μείνει έξω από το Δημόσιο οφείλεται σε αντισυνταγματικότητες, και χάρη σε αυτά τα παιδιά που κινήθηκαν δικαστικά αυτές οι αντισυνταγματικές ρυθμίσεις δεν ίσχυσαν σε επόμενους διαγωνισμούς!
    Το 2005, με μια μίζερη ρύθμιση και νομικά απαράδεκτη, απορροφήθηκαν περίπου 400 'Επιτυχόντες μη Διοριστέοι', που κέρδισαν με δικαστικούς αγώνες 50.000e, καθώς και τα μόρια προϋπηρεσίας και τα συνταξιοδοτικά από το '98!
    Το ίδιο θα γίνει και με τους εναπομείναντες, οπότε ας καθυστερεί το ΥΠΕΣ, είναι ωραίο να ξέρεις ότι πλέον ο χρόνος κυλάει υπέρ σου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1:57,red
    εγώ αναφέρθηκα(όχι κόσμια είν΄αλήθεια)
    στήν μανία πού επικρατεί
    ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    Βαρέθηκα νά πληρώνω.
    Δηλαδή, άν η Αναστασία δέν δούλευε
    στό Δημόσιο,θά έχανε η Βενετιά βελόνι?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 7:40, Αναστάση, η έμμεση συγγνώμη σου γίνεται αποδεκτή.
    Και η Βενετιά και εσύ ως πολίτης και εγώ ως συμπολίτης σου, χάνουμε τα βελόνια μας και τα νεύρα μας και πολλά περισσότερα, όταν εξυπηρετούμαστε από συμβασιούχους που αξιολογούνται από κομματικά διοικητικά συμβούλια των υπουργείων. Τέτοιους δημοσίους υπαλλήλους θέλει το σύστημα, οσφυοκάμπτες και τιθασευμένους.
    Αν η εκκρεμότητα με τους ΑΣΕΠ '98 παραμένει, είναι, γιατί το θέμα είναι υπερκομματικό και τα παιδιά δεν είναι μόνο γαλάζιοι ή μόνο πράσινοι ή μόνο κόκκινοι! Και τόσα χρόνια, όλοι οι πολιτικοί τους έλεγαν ότι το θέμα έχει κλείσει και κακώς το κυνηγάνε! Γιατί ήξεραν ότι οι ΑΣΕΠ'98 δεν είναι ελεγχόμενοι ψήφοι και μετρημένα κουκιά!
    Ευτυχώς, όμως, δικαιώθηκαν δικαστικά και ήδη έχουν πάρει τις 2 πρώτες δόσεις από τα 50.000e, αναδρομικά από το '98.
    Εσύ, όταν νιώθεις να αδικείσαι, πώς αντιδράς? Λες, 'σφάξε, αγά μου, να αγιάσω'? Αποδέχεσαι μοιρολατρικά ότι αποφασίζουν οι άλλοι για σένα?
    Να εύχεσαι να πληρώνεις τέτοιους δημοσίους υπαλλήλους, που διορίζονται με το κεφάλι ψηλά και δεν συμβιβάζονται με ό,τι τους λένε οι πολιτικοί!

    Red

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ!!!ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΙΑ!!ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ!
    RED ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ "ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΣ" ΤΟΥ ΄98 ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΝ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΣΩΣΤΑ.ΤΩΡΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΟΛΟΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Η ΙΔΙΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ,ΑΝΙΨΙΑ,ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ ΤΟΠΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΟΣ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στους Γραπτούς Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, η Πολιτεία απορροφά ως αναπληρωτές αυτούς που έχουν περάσει τη βάση ή τους δίνει πρόσθετη μοριοδότηση για επόμενους διαγωνισμούς.
    Γιατί δεν γίνεται το ίδιο και για τους ΑΣΕΠ'98, καθώς και αυτή η περίπτωη αφορά αδιάβλητο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ?
    Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11.21, για τα χάλια του Δημοσίου δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι τόσο, όσο το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζεται από τους εκάστοτε διοικούντες. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει σοφά ο λαός.
    Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2004, όλα δούλεψαν άψογα. Δεν δούλευαν τότε οι δημόσιοι? Πήγαινε βρες ένα νοσηλευτή σε δημόσιο νοσοκομείο, έναν υπάλληλο σε γκισέ του ΙΚΑ, ένα γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο που εφημερεύει (μετά την εφημερία) και πες τους πόσο τυχεροί είναι "που βολεύτηκαν".
    Εγώ, πολύ θέλω να δω και τον ιδιωτικό χώρο ως μόνιμη λύση για τα επαγγελματικά μου, όμως το αφεντικό που μου κλέβει την υπερωρία με δυσκολεύει σε αυτό. Η Πολιτεία που έχει ελάχιστους ελεγκτές στο ΙΚΑ, για να ελέγχει αν οι εργοδότες κολλάνε τα ένσημα, μου χαλάει επίσης την ρομαντική διάθεση. Όμως μεριμνά για τους εργοδότες, κι όλο κάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη στο ΙΚΑ και το Δημόσιο.
    Αν εσύ έχεις αναπτύξει ΕΝΟΧΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ και πιστεύεις ότι δεν αξίζεις τον διορισμό σου στο Δημόσιο, στα πλαίσια της αξιοκρατίας, έχεις τις εξής επιλογές:
    1) Να μην τον αποδεχτείς. Όπως δηλώνεις "ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΟΣ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ". Προφανώς, έχεις κάνει την αυτοαξιολόγησή σου, αγγίζεις πάτο, και έχεις να προσφέρεις ελάχιστα ως εργαζόμενος.
    2) Αν τελικά αποδεχτείς τον διορισμό, κι αν έχεις ακόμη ενοχικό σύνδρομο, αγόρασε ένα φραγγέλιο και ακολούθησε ημερήσιο, εβδομαδιαίο, μηνιαίο και ετήσιο πρόγραμμα αυτομαστιγώματος. Όμως, μην βλάψεις τον ευατό σου. Αν πιστεύεις ότι δεν είσαι καλός για το ελληνικό δημόσιο, θα είσαι καλός για κτ άλλο. Παγκοσμιοποίηση έχουμε, μπορείς να πας για μεροκάματο στη Βουλγαρία ή στην Κίνα, πιστεύω ότι ο εργοδότης σου θα εκτιμήσει τη γενικότερη νοοτροπία σου.

    Για σένα το Δημόσιο είναι 'τόπος ξεκούρασης'. Για μένα είναι χώρος 'μη εκμετάλλευσης', όπου θα είμαι εργαζόμενος με δικαιώματα και υποχρεώσεις!

    Και δεν είναι αντίπαλοί μου, όσοι έχουν βολευτεί με δημόσιες σχέσεις, ούτε τους φθονώ επειδή είμαι ακόμα 'στην απέξω'. Όπως όλοι ξέρουμε "ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ" και 'Ο καθένας το παλεύει, όπως ξέρει και μπορεί...'

    Παραβλέπεις ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν διορίστηκαν με τον ΑΣΕΠ'98, επειδή ο διαγωνισμός δεν τους έδινε το δικαίωμα να αναμετρηθούν με ίσους όρους.
    Τεσπα, λίγοι μήνες έμειναν για την οριστική δικαίωση. Κάνε την αυτοκριτική σου, πήγαινε δες και κανα ψυχίατρο, μπας και μεγαλώσεις την αυτοεκτίμησή σου, να σε βοηθήσει να αντιμετώπισεις τα διλήμματά σου, του στυλ "ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΙΜΑΙ ΒΑΡΟΣ ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ, κτλ"
    Προσωπικά, έχω πάρει την απόφασή μου 'ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ' και έχω τόσες τύψεις, όσες και οι μεγαλοτραπεζίτες που μοιράζουν την πίτα των 28.2 ΔΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΝΑΙ,ΘΑ ΧΑΣΕΙ Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΕΛΟΝΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ!ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ...(ΒΛΕΠΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ!)

    -ΤΑΣΙΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 11.21 ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΗΦΑΛΙΑ-ΟΣ.ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" "ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ" "ΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΣΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΒΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΝΟΧΙΚΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ,ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ,ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙΣ ΜΕ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΑ ΒΕΛΗ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΘΥΜΩΝΕΙ.ΟΣΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ.ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΣΜΙΑ-ΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ-ΟΣ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΦΕΡΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΕΧΩ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ","ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ" ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΩ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ 260 ΗΜΕΡΕΣ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.ΗΣΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΕΚΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση