GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Αμερική κατηγορούνται τα light τσίγαρα!

. Από την Μαριάννα Κοκκίνη . Περισσότεροι από 45 εκατομμύρια Αμερικάνοι καπνίζουν και σχεδόν το 85% αυτών αγοράζουν light τσιγάρα, όπως τη...

.
Από την Μαριάννα Κοκκίνη
.
Περισσότεροι από 45 εκατομμύρια Αμερικάνοι καπνίζουν και σχεδόν το 85% αυτών αγοράζουν light τσιγάρα, όπως της Malboro. Aυτά θεωρούνται ότι περιέχουν χαμηλότερα ποσοστά πίσσας και νικοτίνης.
Το Ανωτάτο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Αμερική κατά την πρώτη μέρα των συνεδριάσεων του ασχολήθηκε με το αν η βιομηχανία καπνού παραπλανά τους καπνιστές. Μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι καπνιστές προτιμούσαν τα light τσιγάρα, διότι πίστευαν ότι ο κίνδυνος για την υγεία τους ήταν μικρότερος. Νέες μελέτες όμως έδειξαν ότι η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη.
Για αυτό, πολλοί καπνιστές και πρώην καπνιστές έχουν ασκήσει αγωγές κατά της βιομηχανίας καπνού και ζητούν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων δολλαρίων για την βλάβη που έχει υποστεί η υγεία τους. Ισχυρίζονται ότι παραπλανήθηκαν από την ένδειξη light τσιγάρα.
Από την άλλη πλευρά, οι καπνοβιομήχανοι υποστηρίζουν ότι οι αγωγές αυτές πρέπει να απορριφθούν, επειδή έρχονται σε αντίθεση με το ομοσπονδιακό δίκαιο, το οποίο απαιτεί προειδοποιητικές ενδείξεις στα πακέτα των τσιγάρων.
Στην φωτογραφία φαίνεται ο κόσμος να περιμένει έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο ξεκινά τις συνεδριάσεις του την πρώτη Δεύτερα του Οκτωβρίου.
--------------------

3 σχόλια

  1. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟ Π ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΕΔΩ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κα Μαριάννα,
    τό uper σχόλιο θά είναι βία-βία 5ο.
    Βλέπετε,
    η ανάρτηση σας δέν περιέχει λασποπροπαγάνδα φούξ,μπλέ,πορτοκαλλί,
    καρπουζί(εντάξει,η κόκκινη πέτρωσε
    στό υπόγειο).
    Άαααλλα πράγματα πουλάνε τώρα.
    Π.χ. Δημοσκοπήσεις,Μπεζαντάκια ραβασάκια,όπισθεν δρομήσεις κ.λ.π.
    Άν θές διάβασε μονοκόματα τό τελευταίο
    καί προσπάθησε μέ νέα καταχώρηση:
    "Η πρωινή μπουγάτσα σέ σχέση μέ τήν
    τραβεστί ονείρωξη".
    Θά έχεις αέρα μπανά 669 σχόλια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαριάννα,
    δέν απαντάς.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση