GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλειπε το «Κάτω η Χούντα»...

. Από το sibilla-gr-sibilla.blogspot.com , Είδα σήμερα αυτή την αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Κάτι δεν πήγαινε καλά στο μάτι μου. Και ξέρετε ό...

.
,
Είδα σήμερα αυτή την αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Κάτι δεν πήγαινε καλά στο μάτι μου. Και ξέρετε ότι τσαντίζομαι αφόρητα όταν βλέπω να αλλοιώνονται φωτογραφίες και μάλιστα ιστορικές φωτογραφίες!
Μα ναι! Στην δεξιά πλευρά της λεπτομέρειας έπρεπε να υπάρχει ένα σύνθημα πούχαν γράψει οι εξεγερμένοι φοιτητές. Εδώ ο γραφίστας μετέφερε προσεκτικά το σύνθημα «Η γη είναι δική μας» από το πανό, πάνω στην πύλη, αυτό πώς του διέφυγε;

Πήγα σπίτι και έψαξα στο αρχείο μου. Δεν θυμάμαι τίνος είναι αυτή η φωτογραφία (κάντε κλικ πάνω της, να μεγαλώσει!), πάνω στην οποία βασίστηκε η αφίσα. Πιθανότατα είναι του
Αλέκου Βουτσαρά, του φωτορεπόρτερ που είχε και τραυματιστεί στην εξέγερση το βράδυ της σφαγής. Ε, και τι βρήκα τι έλειπε: το «Κάτω η Χούντα» που διακρίνεται σαφέστατα στην φωτογραφία αλλά καθόλου στην αφίσα! Διαβάζω, μάλιστα, ότι αυτά τα μανάρια κατακρατούν ετσιθελικά, την σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου. Ουστ, ρε!
Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα
* Μήπως κάποιος πρέπει ν’ ασχοληθεί στο ΠΑΣΟΚ με την ιστορία του;Γνωρίζουν οι σημερινοί επαγγελματίες “διοικούντες” (pretty boys, φίλοι της φίλης του φίλου, οι επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι, οι Βαλλιανάτοι και σια), ότι το ΠΑΣΟΚ που έχουν κληρονομήσει έρχεται από μακριά και ο ιδρυτής του δεν στόχευε να τελειώσει μαζί μ’ αυτόν;Δεν πρόκειται για οδοντόκρεμα που έχει ανάγκη τον διαφημιστή της.Και… η ΠΑΣΠ έχει ΙΣΤΟΡΙΑ, που δεν μπορεί κανείς σημερινός νεοφιλελεύθερος, ο οποίος διάλεξε να κάνει καριέρα εκεί, να την ξεφτιλίζει έτσι! Συγχαρητήρια στις επισημάνσεις του «
Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα».

18 σχόλια

  1. ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΣΟ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΡΕ........

    ΠΟΥ ΣΕ ΡΕ ΧΟΥΝΤΑ.


    ΝΑ ΓΑΜΑΩ
    ΤΟΥΣ
    ΚΑΡΒΕΛΙΕΣ
    ΠΑΝΙΕΣ
    ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΙΔΕΣ
    ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΥΣ
    ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΟΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΑΜΗΣΑΝ ΕΜΑΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΙΝΕ ΛΑΜΟΓΙΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΟΛΟΙ.
    ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΛΟΙ.
    ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ
    ΜΠΑΙΝΟΒΓΕΝΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 1973?
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μπλογκ αυτό έχει γίνει εμετικά πασοκικό. Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με επιστολή τους προς τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούση, ο πρύτανης του ΕΜΠ Κ.Μουτζούρης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών Δ.Πρωτοψάλτης ζητούν να επιστραφεί η ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου στο φυσικό της χώρο.
    Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, από την πλευρά της η ΠΑΣΠ απάντησε ότι θα παραδώσει τη σημαία στην ΕΦΕΕ, "όταν συγκροτηθεί σε σώμα".
    Η σημαία του Πολυτεχνείου έχει μείνει στη φύλαξη της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ από την περίοδο όπου λειτουργούσε το συμβούλιο της ΕΦΕΕ με πρόεδρο τον Χρ.Παπουτσή.
    Έκτοτε, η σημαία έμεινε στην ΠΑΣΠ, η οποία κάθε χρόνο τη μεταφέρει στον χώρο του Πολυτεχνείου για την επέτειο της ιστορικής εξέγερσης και μετά τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία την παίρνει πίσω στα γραφεία της Χαρ. Τρικούπη,
    Στην πορεία των χρόνων που ακολούθησαν η σημαία του Πολυτεχνείου έγινε συχνά αιτία για διαπληκτισμούς μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων, ενώ οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ ποτέ δεν την παρέδωσαν στις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος. Στην επιστολή που απευθύνουν προς τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούση, οι κκ. Μουτζούρης και Πρωτοψάλτης ζητούν την παράδοση της σημαίας στη διοίκηση του Ιδρύματος ώστε «να παραμένει στον μουσειακό χώρο του Πολυτεχνείου και να μην την εμφανίζει η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ κάθε χρόνο ως αποκλειστικότητά της».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τραβα γαμησου ρε βλακα sibila.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη λείψει κανείς από την αναδάσωση στο Γαλάτσι, μια οικολογική δράση που γίνεται με συνδιοργάνωση και πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ.

    Μεταξύ άλλων θα φυτευτούν και 30000 δενδρύλλια, μια ευγενική χορηγία του τομέα εμπορίας της νεοδημοκρατίας, του μεγάρου Μαξίμου και του συλλόγου Ζωνιανιτών «ο προστάτης Κεφαλογιάννης ο Μπάφος».

    Θα παραστούν καραδεξιοί εκπρόσωποι της τέχνης και των γραμμάτων της κόκας, όπως ο Καρβέλας της Γιουροχεσεμέσα, ενώ θα γιορταστεί το πνεύμα του μεγάλου ηθοποιού της Μαστούρας που τον σκότωσε ο ίδιος ο κωλομπαράς του.

    Μπροστά για τη φύση, μαζί στο παρά φύση.
    Νέα Δημοκρατία, μαστούρα σκέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το "αριστερό" πατσόκ της ιστορικής παραχάραξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @χουντοκουράδα 12.40πμ

    Αυτή τη μαλακία που έγραψες, την αναμασάει σαν ξερό σκατό επί χρόνια το φαλακρό Μυστρί που σαν γνωστή αδερφάρα έκανε τον άρρωστο για να αποφυλακιστεί. Ακόμα, το διέδιδε ο γνωστός λάτρης και ανεπίσημος εκπρόσωπος της χούντας, ο γνωστός σε όλους μας, καραγκίοζης καρατζαφύρερ.

    Να και το βίντεο απόδειξη.


    bonus video αυτό εδώ
    , για τις σχέσεις χρυσής αυγής χουντοβασιλικών και νεοδημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λείπουν και άλλα πραγματα απο την αφίσα. Πχ. το γιώτ που έμενε ο Αντρέας γιατί τάχα φοβόταν μην τον "ξαναπιάσουν" τα λιγδιασμένα μούσια η απλυσιά και τα ζιβάγκο των πασοκων, τα εντευκτήρια των πρασινοφρουρών,κλπ. κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TO pasok einai edw itan einai kai tha einai edw enomeno kai dinato giati einai i monadiki dimokratiki dinami tis xoras...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ 1967 ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ.ΕΔΩΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΥΓΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ,ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ 0,3%ΕΩΣ 1,6%(ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ(ΤΟ ΜΕΤΣΟΒIΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΤΟ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ)ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ (ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΥΘΙΞΙΑ )ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ,ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝ.ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ,ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ,ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΦΑΚΕΛΩΝΟΝΤΑΙ,ΤΟΥΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΝΕΤΑ .ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΑΤΕ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
    21-ΑΠΡΙΛΙΟΥ-1967
    ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ
    ΚΛΕΦΤΕΣ
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ(ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ)
    ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
    ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ
    ΠΟΤΕ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ?
    ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ?
    ΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ?
    ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ?
    ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ?
    TΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΣ
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ,ΧΑΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ.
    ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ
    21-4-1967

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η φωτογραφία έχει γίνει posterized γι'αυτό και δεν φαίνονται τα γράμματα. Στο "leptomereia2" που ανέβασες τα γράμματα είναι στην τέρμα δεξιά κολώνα όπου τώρα είναι μια μουτζούρα. Δεν είναι αλλοίωση, αλλά καλλιτεχνική παρέμβαση σε μια φωτογραφία για να φαίνεται σαν πίνακας. Στο Photoshop πήγαινε "Image>Adjustments>Posterize" και θα καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Press-gr: Αν είναι δυνατόν, παρακαλώ σταματήστε να δημοσιεύετε αραχνιασμένα κείμενα - σκέτες μαλακίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βίντεο που καταρρέει τους ισχυρισμούς του κ. Κουκουβίνου, αλλά και τον καθιστά αναξιόπιστο μάρτυρα, παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Στο βίντεο-φωτιά, ο κ. Κουκουβίνος, εμφανίζεται να «διαπραγματεύεται» με επιχειρηματία χρήματα και οικόπεδα, ως αντάλλαγμα, προκειμένου να σταματήσει τις πιέσεις σε θέματα των ακτημόνων, τους οποίους εκπροσωπούσε η σύζυγός του κα. Σωτηροπούλου. Σύμφωνα με το βίντεο, έτσι θα εξασφάλιζε ο «συνομιλητής» του κ. Κουκουβίνου, ότι δεν θα βγουν στη δημοσιότητα στοιχεία που θα ακύρωναν τις ανταλλαγές.
    Σημειώνεται ότι ο κ. Κουκουβίνος και η κα Σωτηροπούλου είχαν δηλώσει στις μαρτυρίες του για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, ότι δέχονταν απειλές για την ζωή τους για να σταματήσουν την εμπλοκή τους στο θέμα του Βατοπεδίου και ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τους είπε ότι τις εντολές για τις ανταλλαγές τις έδωσε ο ίδιος ο Καραμανλής, κάτι που ο νομάρχης το έχει διαψεύσει.
    «Απολογούμενος» για τα όσα παρουσιάστηκαν στο βίντεο ο κ. Κουκουβίνος δήλωσε ότι δέχτηκε απειλές και ότι τον ανάγκασαν να τα πει όλα αυτά. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «μπράβοι» του εργολάβου – το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε - απειλώντας την οικογένειά του τον έβαλαν να παίξει αυτή την παράσταση, όπου παρουσιαζόταν σαν εκβιαστής. Παρά το γεγονός ότι το πρόσωπο του «συνομιλητή» του κ. Κουκουβίνου, στο επίμαχο βίντεο, είναι καταγεγραμμένο, ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του.


    ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπως σωστά λέει ο nomikarios η φωτογραφία έχει υποστεί αυτόματη επεξεργασία στο photoshop ωστε να μην "πιξελιάσει" δηλ. να μη χάσει σε ανάλυση μεγεθυνόμενη. Ομοίως με το σύνθημα "κάτω η χούντα" (το οποίο δε φαίνεται ολόκληρο αλλά μόνο το "η χούντα" είναι εμφανές)έτσι και το 20% στην παιδεία που λεει παραπλεύρως έσβησαν αυτόματα κατά την εφαρμογή του εφέ "cutout" η οποία απλοποιεί τα σχήματα σε ευρύτερες φόρμες.
    Κάποιοι διψούν για συνωμοτικές ιστορίες και πιστεύουν στα φαντάσματα, αλλά συνήθως η αλήθεια είναι πολύ απλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πρασινοφρουροι του δρ Κουτσουκου της σορβοννης ειχαν ταξιδεψει μεσω Παρισιων στον τοπο που θα μιλαγε ο υπουργος οικονομικων του Λουδοβικου..
    με πολλα αυγα....και αλλα ζαρζαβατικα....την επομενη ποιος ξερει τι θα του ριξουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λυπάμαι που δεν μου επιτρέπεται να σε βρίσω. Μάθε πριν μιλήσεις. Αλλιώς γελοιοποιείσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση