GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία γονέων...

. Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού για επεισόδιο γονέων με τη Διευθύντρια του Σχολείου ΜΕ επιστολή-καταγγελία του, προς τον...

.
Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού για επεισόδιο γονέων με τη Διευθύντρια του Σχολείου ΜΕ επιστολή-καταγγελία του, προς τον προϊστάμενο Α’θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Χρ. Λιάπη και τον προϊστάμενο του 2ου Γραφείου κ. Ξεν. Ξενοφώντος, την οποία κοινοποίησε στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Λάρισας και την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων ν. Λάρισας και τον Τύπο, ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας καταγγέλλει επεισόδιο που διεμείφθη μεταξύ γονέων και μελών του συλλόγου με τη διευθύντρια.
Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Στη Λάρισα χθες, 14-10-2008 και ώρα 8.20 π.μ., γονείς έξαλλοι με την τακτική της διευθύντριας να κλειδώνει την κεντρική πόρτα του σχολείου (που οδηγεί στις αίθουσες), ώστε να μη πηγαίνουν τα παιδιά τις «ασήκωτες» τσάντες τους στις αίθουσες, απευθύνθηκαν και παραπονέθηκαν γι’ αυτό σε δύο μέλη του συλλόγου γονέων, που παρευρίσκονταν έξω από το σχολείο, στο πεζοδρόμιο.
Σημείωση: Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση στις 17-06-2008 αποφασίστηκε από τους γονείς και εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου να απευθυνθεί με ψήφισμα συνοδευόμενο από υπογραφές γονέων στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να γίνουν συστάσεις στη Διευθύντρια του σχολείου για κάποια θέματα.
Η διευθύντρια ήρθε έξαλλη στα κάγκελα του σχολείου και φώναζε ότι «η κυρία Τακούδη (σημ.: γραμματέας του συλλόγου) μαζεύει υπογραφές για να τη διώξει». Η απάντησή της αμέσως ότι «η κυρία Τακούδη δε μαζεύει υπογραφές για να τη διώξει, αλλά για διάφορα θέματα του σχολείου και ότι δεν ενεργεί ως μεμονωμένο άτομο αλλά ως Γραμματέας του συλλόγου γονέων του 9ου δημοτικού σχολείου και μάλιστα μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης». Η διευθύντρια απείλησε δε το συγκεκριμένο μέλος «να μην ξαναπατήσει στο προαύλιο του σχολείου και ότι αν ξαναδεί γονείς μαζεμένους στο πεζοδρόμιο έξω από το σχολείο, θα καλέσει την αστυνομία». Της σύστησε επίσης «να μην πηγαίνει στο σχολείο αλλά να κάθεται στην κουζίνα της». Επίσης, απευθυνόμενη στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου της είπε ότι «θέλει να πηγαίνουν τα παιδιά εκδρομές για να κάθονται οι δάσκαλοι στην καφετέρια που διατηρεί στην πλατεία Νεάπολης». Αυτό το καθεστώς που επικρατεί στο σχολείο μας είναι πρωτοφανές. Γονείς και παιδιά απειλούνται και τρομοκρατούνται. «Αν τα παιδιά ξαναφωνάξουν για εκδρομή, δε θα τα πάει ούτε αυτές που πρέπει». Ρωτάμε με αγανάκτηση ως γονείς και ως Σύλλογος: Έχουμε δικτατορία; Σε ποια εποχή ζούμε; Τα παιδιά μας πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο ζώντας ένα καθεστώς τρομοκρατίας; Γονείς καταγγέλλουν ότι τα παιδιά τους (Α’ Δημοτικού) δε θέλουν να πάνε στο σχολείο και κλαίνε. Έτσι θα πάει μπροστά η εκπαίδευση; Έτσι θα βγάλουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία; Με απειλές; Οι υπεύθυνοι ας δουν το πρόβλημά μας καλύτερα. Έχουμε χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου πολλές φορές. Πρέπει να μην πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο, να γίνουν καταλήψεις, για να κινητοποιηθεί κάποιος υπεύθυνος; Γιατί δυστυχώς εκεί βαδίζουμε.
Έκκληση προς τους αρμοδίους: ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ!».
Από τις εφημερίδες: "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", "ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ" και "ΚΟΣΜΟΣ"
larisaios
-----------

32 σχόλια

  1. με αυτούς που έκαναν διευθυντές (η ΝΔ) μετά τις φωτιές και τις εκλογές, και πού είσαι ακόμα...

    θα στείλουν όλα τα παιδιά στα ιδιωτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από αυτά που γράφουν στο www.alfavita.gr , για τα επεισόδια στο σχολείο αυτό, προβλέπεται σύντομα να πιάνουν δουλειά καθηγητές και καθηγήτριες ψυχιατρικής & ψυχολογίας.

    είναι άξιο απορίας γιατί το υπουργείο παιδείας δεν ξεκινά τη διαδικασία απαλλαγής από τα καθήκοντα διευθυντή, λόγω πλημμελούς άσκησης καθηκόντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το θέμα βρήκα και το παρακάτω εδώ: www.pekp.gr


    Καλά, τα αθηναίικα ΜΜΕ κοιμούνται; Αν επρόκειτο για σχολείο της Αθήνας, θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν στις πρωινιάτικες εκπομπές και όχι μόνο...




    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΚΩΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ
    "ΚΩΝ. ΚΟΥΜΑΣ"



    Λάρισα, 24/10/2008 Α.Π.: 70




    ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.


    ΚΟΙΝ: Δ.Ο.Ε. - Σύλλογο Διδασκόντων 9ου Δ.Σ.Λάρισας




    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




    To Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας "ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ", στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων του Συλλόγου Διδασκόντων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και τους συμπαραστέκεται στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν.




    Σύμφωνα με τα όσα μας περιέγραψαν, επιβεβαιώνεται η άποψη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όπως αυτή εκφράστηκε στην από 22-10-08 ανακοίνωση μας ότι η Δ/ντρια ως έχουσα την κύρια ευθύνη λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας οφείλει να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο λειτουργίας της απέναντι στους συναδέλφους.




    Με δική της υπαιτιότητα δεν ακούσαμε την άποψή της ως Δ.Σ., παρότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, προφορικά και γραπτά να επισκεφθεί τα Γραφεία του Συλλόγου μας.




    Τη θεωρούμε κύρια υπεύθυνη με βάση τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Συλλόγου Διδασκόντων για τη συνεχή αναστάτωση της Σχολικής Μονάδας και για την απαράδεκτη συμπεριφορά της απέναντι στους συναδέλφους.




    Ασκεί ψυχολογική πίεση σε βάρος των εκπαιδευτικών του Σχολείου, διαταράσσοντας την ψυχική τους ηρεμία και την οικογενειακή τους γαλήνη, με άμεσες επιπτώσεις στο παιδαγωγικό τους έργο.





    Είναι ανεπίτρεπτο οι μαθητές να εισπράττουν τα αρνητικά αποτελέσματα της δυσλειτουργίας της Σχολικής Μονάδας.





    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


    ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ




    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητοί γονείς,ανήκω κι εγώ ως μέλος σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.Αν δεν μπορείτε να συννενοηθείτε με τη συγκεκριμένη διευθύντρια στο επίπεδο των κλειδωμένων αιθουσών,φαντάζομαι τι θα γίνεται με σοβαρότερα προβλήματα.
    Η δύναμη σας είναι μεγάλη,αρκεί να είστε ενωμένοι και οχι αδιάφοροι.
    Αντιδράστε δυναμικά και απαιτήστε τα αυτονόητα.
    Στο κάτω-κάτω απο τη δική σας φορολογία πληρώνεται η εν λόγω διευθύντρια όπως και οι υπόλοιποι δάσκαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμμ,σάν νά μαλιοτραβηχτήκατε.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χωρις να δικαιολογω τη διευθυντρια, αν μπει καποιος Αλβανος και πειρακει καποιο παιδακι μεσα στην ταξη τοτε τι θα πειτε;Οι πορτες των αιθουσων πρεπει να κλειδωνουν για την ασφαλεια των παιδιων. Ο εφημερευων φυλαει μονο το προαυλιο και την εισοδο. Οι γονεις να καθονται εξω απο τα καγκελα. Μαζευονται ολες οι κατινες πρωι πρωι και αντι να πλυνουν κανενα σωβρακο καθονται και κουτσομπολευουν. Τις αιθουσες τις ανοιγει και τις κλεινει ο δασκαλος της ταξης. Η κεντρικη πορτα κλειδωνει. Δεν ειναι το σχολειο ''μπατε σκυλοι αλεστε''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κρεμάστε έναν παπά, ένα δάσκαλο, ένα δημόσιο υπάλληλο, ένα δικαστή,ένα δημοσιογράφο.
    Για να ξεβρωμίσει ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς είμαστε το μόνο κράτος στην Ευρώπη που οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν σπουδάσει παιδοψυχολογία.Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν και να χειριστούν παιδιά υπερευαίσθητα ,παιδιά διαλυμένων οικογενειών,παιδιά με προβλήματα ψυχολογικά ή κοινωνικοποίησης.Το μόνο όπλο των δασκάλων στην Ελλάδα είναι ο φόβος και η τιμωρία.Έτσι ακόμα και παιδιά με υγιές οικογενειακό περιβάλλον βγένουν από το σχολείο με ψυχολογικά προβλήματα.Φαντασθείτε πώς βγένουν αυτά που έχουν οικογενειακό περιβάλλον προβληματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ?
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΑ "ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ"ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΧΡΗΣΤΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΙΖΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΑΝΑΓΑΓΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΧ...ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό είναι να μάθουν και κανένα γράμμα τα χαϊδεμένα σας.
    Δεν θα πάθουν τίποτα αν κουβαλάν τiς τσάντες τους και τα γράμματα δεν τα μαθαίνουν στις εκδρομές.
    Απλά με τη συμπεριφορά σας θα τα μάθετε να μην υπολογίζουν τούς δασκάλους τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μόρφωσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΑΥΤΗ Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και αλλου γινονται τα ιδια ή περιπου τα ίδια και παλι με γυναικα διευθυντρια.

    ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ;
    Ή ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εφημ. ΚΟΣΜΟΣ-Λάρισας 22/5/2008 σελ. 5

    ΓΙΑ τους γονείς αξία έχει το ποιοτικό δημόσιο σχολείο αλλά στο 9ο Δημοτικό, με αφορμή και τα χθεσινά γεγονότα, υπάρχει μία εικόνα διάλυσης! Το ερώτημα που τίθεται κύριε Χαδούλη και κύριε Λιάπη είναι ένα:

    Eάν η διεύθυνση του Σχολείου δεν μπορεί να διευθετήσει τα διαδικαστικά για την εκτέλεση ή μη μιας εκδρομής, τι θα πράξει σε μία κατάσταση δύσκολη (πυρκαγιάς, σεισμού κ.α.); Θα συζητάνε ώρες εάν θα παραμείνουν τα παιδιά εντός ή εκτός σχολείου ή θα τα διασπάσουν σε ομάδες;

    Οι γονείς δεν αντέχουν να πληρώνουν στο δημόσιο σχολείο εκπαιδευτικούς, «διορισμένους» διευθυντές και προϊσταμένους μειωμένων διοικητικών προσόντων και ηθικών αναστολών.

    Βάλτε ένα τέλος στην κατρακύλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εφημ. ΚΟΣΜΟΣ-Λάρισας 22/5/2008 σελ. 5


    «ΦΩΤΙΑ» πήραν χθες τα τηλέφωνα του «Κ» από γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας οι οποίοι διαμαρτύρονταν οργισμένοι, προσάπτοντας ανικανότητα στη διεύθυνση του Σχολείου, να τηρήσει τα αυτονόητα, την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος. (Αναλυτικό ρεπορτάζ για την …«ανταρσία» εκπαιδευτικών και μαθητών με αφορμή μία εκδρομή που έγινε μετά τις 11 κι όχι για όλα τα παιδιά στη σελ.3).

    Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά: Γιατί παρέμειναν τα παιδιά εκτεθειμένα στο προαύλιο του σχολείου μέχρι να αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί εάν θα πάνε ή όχι εκδρομή; Kαι από τη στιγμή που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί γιατί δεν πήγαν όλα τα παιδιά; Aυτή είναι νέα παιδαγωγική μέθοδος;

    Είναι γνωστό σε όλους τους γονείς και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ότι η διευθύντρια του Σχολείου δεν διατηρεί καλές σχέσεις με το σύνολο των εκπαιδευτικών και διαταράσσεται, ως εκ τούτου, η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

    Οι προϊστάμενοι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά δεν τολμούν να το επιλύσουν (εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο…) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εφημ. ΚΟΣΜΟΣ-Λάρισας 23/5/2008 σελ. 5

    4ωρη σύσκεψη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

    ΣΕ τετράωρο «σφυροκόπημα» ανταλλαγής απόψεων εξελίχθηκε η χθεσινή σύσκεψη των εκπαιδευτικών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας παρουσία του προϊσταμένου της Α’θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστου Λιάπη, ο οποίος προσπάθησε να γεφυρώσει τις διιστάμενες απόψεις των διδασκόντων στο σχολικό συγκρότημα.

    Αιτία, η προχθεσινή, περιπετειώδης, εκδρομή (περίπατος) του σχολείου στη Νεάπολη για την οποία διαχώρισε τη θέση της η διευθύντρια του 9ου Δημοτικού με αποτέλεσμα να μην πάει στην εκδρομή όλο το σχολείο!
    Ο κ. Λιάπης, ξεκαθάρισε πως εάν δεν επέλθει ισορροπία στο χώρο του Σχολείου, τότε θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αυστηρότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών, ενώ δεν απέκλεισε και την απομάκρυνσή τους από το σχολείο (της διευθύντριας κ.ά.) από τη νέα σχολική χρονιά. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διέταξε ο κ. Λιάπης για το προχθεσινό, πρωτόγνωρο, συμβάν για τη σχολική κοινότητα που αναστάτωσε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

    Η συγκρουσιακή κατάσταση πάντως συνεχίστηκε και χθες καθώς η διευθύντρια του Σχολείου αρνήθηκε σε γονείς την παραχώρηση αίθουσας για συνέλευση του Συλλόγου Γονέων. Απίστευτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι ΔΗΜΟΙ εισπράττουν χρήματα απο το ελληνικό δημόσιο, δηλ. τον έλληνα φορολογούμενο, για τη θέση του ΦΥΛΑΚΑ στα σχολείο:
    ΑΥΤΟΣ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΕΙ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ κι επιτηρεί!

    ...κάπως έτσι τελειώνει το παραμύθι της "κακής διευθύντριας" .

    Αν οι ΔΗΜΟΙ διορίζουν τοπικά/κομματικά ρουσφέτια για φύλακες, χωρίς προαπαιτούμενο ουσιαστικό ρόλο ή παρουσία σε αυτή τη θέση, τι να σου κάνει μια διευθύντρια μετά. Σε εκείνη θα πέσει όλη η ευθύνη των "μικρών τεράτων". Εκεί προκύπτει κι η τριβή με τα πλήθη...

    Μετά,ο ρόλος των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ελέγχεται για τα κίνητρά του:
    Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που χειραγωγείται από τους τοπικούς άρχοντες.
    Οι στόχοι απλοί:.... ο έλεγχος των γονεικών απαιτήσεων εν γένει, η χειραγώγηση δεδομένου εκλογικού κοινού, η συμμετοχή στη διαχείρηση κρατικών αλλά κι άλλων κονδυλίων γύρω από τις σχολικές δραστηριότητες κι ανάγκες.

    Πριν λιθοβοληθεί ενώπιον του Πανελληνίου, η εν λόγω Διευθύντρια, ας ξαναδούμε τον ρόλο των ΑΛΛΩΝ εμπλεκομένων ξανά, ανά την επικράτεια, όπου κάθε σχολείο και καημός........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ 30.05.08

    Σημαντικά προβλήματα συνεργασίας μεταξύ της διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών και του συλλόγου γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με αποτέλεσμα την μη ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας στη Φιλιππούπολη καταγράφονται στο υπόμνημα που έθεσε χθες υπόψη του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού κ. Χρήστου Λιάπη, αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού.

    Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε ...

    την προηγούμενη εβδομάδα στο σχολείο, όταν σημειώθηκε το πρωτοφανές περιστατικό ορισμένοι μαθητές να πραγματοποιήσουν ημερήσια εκδρομή και ορισμένοι να …κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους!
    Για το συγκεκριμένο περιστατικό, την πλήρη έκταση του οποίου γνωρίζει ο κ. Λιάπης, βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    Σχετικά με τις εκδρομές ο σύλλογος γονέων τονίζει ότι "η πραγματοποίηση των εκδρομών είναι αναγκαία για την ψυχική υγεία των παιδιών μας και πρέπει να βρίσκονται τρόποι ώστε οι εκπαιδευτικές εκδρομές και οι περίπατοι να διεξάγονται χωρίς να επιβαρύνουν την τσέπη των γονιών, χωρίς να εμπορευματοποιείται ακόμη περισσότερο η δημόσια παιδεία και συνολικά σε αριθμό όσες οι νόμοι ορίζουν". Σύμφωνα με το σύλλογο γονέων "σημαντικό ζήτημα είναι αυτό της υποστήριξης των δραστηριοτήτων του συλλόγου μας από τη διεύθυνση του σχολείου.

    Πιστεύουμε πως η όποια, μικρή ή μεγάλη δραστηριότητα αναπτύσσει ένας σύλλογος γονέων θα πρέπει να αγκαλιάζεται από τη διεύθυνση του σχολείου κι όχι να μπαίνουν διάφορα τυπικά εμπόδια για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων που προσπαθεί να διοργανώσει ο σύλλογός μας στο χώρο του σχολείου για τα παιδιά (όπως συνέβηκε με το αποκριάτικο πάρτι στις 7 Μαρτίου) και για τους γονείς (όπως συνέβηκε στις 9 Μαΐου, η οποία τελικά για τυπικούς λόγους δεν πραγματοποιήθηκε στη γιορτή της μητέρας)".

    Επίσης, ο σύλλογος γονέων του 9ου Δημοτικού σχολείου αναφέρεται σε ένα ζήτημα προληπτικής υγιεινής των μαθητών, "αφού δεν τους επιτρέπεται το πρωί, πριν την έναρξη των μαθημάτων, να αφήσουν τις τσάντες τους στις αίθουσες, όπως γινόταν έως τώρα. Η απαγόρευση αυτή έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες δεκάδων γονιών που βλέπουν τα παιδιά τους είτε να εξαναγκάζονται να κρατούν τις υπέρβαρες από τον όγκο των βιβλίων τους τσάντες, είτε να τις αφήνουν όπου μπορούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

    Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί κινδύνους για την υγεία των παιδιών μας". Οι γονείς, αφού επισημαίνουν ότι πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις προς όφελος των μαθητών, τονίζουν ότι όσες προσπάθειες έγιναν να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις με τη διεύθυνση του σχολείου δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αναφέρουν ότι στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου θα μπορούσαν να συμβάλλουν η λειτουργία τόσο της Σχολικής Επιτροπής, όσο και του Σχολικού Συμβουλίου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 51 του Ν. 1566/85, με τη συμμετοχή δηλαδή των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, υποχρεωτικά τρεις φορές το χρόνο, βάσει νόμου, που μέχρι στιγμής έγινε μόνο μία συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΟΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 09.06.08 σελ.9

    Σας παρουσιάζουμε το χρονικό της πραγματοποίησης του εκπαιδευτικού περιπάτου του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (όπως αυτό κατατέθηκε από εκπαιδευτικό του σχολείου στον διενεργούντα την προανάκριση). Ως γνωστόν, το γεγονός χαρακτηρίστηκε ως “ανταρσία”΄ σε σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο, ένεκα του οποίου άρχισε σήμερα να διενεργείται προκαταρκτική εξέταση (!!!)

    Τρίτη 20 Μαΐου 2008
    Προσυζήτηση στο γραφείο διδασκόντων για διδακτικό περίπατο την επομένη.
    Τετάρτη 21 Μαΐου 2008
    8.10 Προσευχή – αίτημα μαθητών για τον περίπατο.
    8.15 Είσοδος των μαθητών στις τάξεις.
    8.15 – 8.25 Συνδικαλιστική ενημέρωση από κλιμάκιο της ΔΑΚΕ για τις επικείμενες εκλογές στο Σύλλογο Εκπκών Π.Ε. Λάρισας.
    8.25 Κάλεσμα της διευθύντριας από εφημερεύουσα συνάδελφο να έλθει στο Γραφείο διδασκόντων για να συζητήσουμε για την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού περιπάτου.
    8.25 Άρνηση της διευθύντριας να έλθει στη συνεδρίαση λέγοντας «Δε σας πάω εκδρομή γιατί δεν ...

    αποφασίσατε την πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομής»

    8.25 Ενημερώνονται ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Π.Ε., ο Σχολικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπκών Π.Ε. Λάρισας και τους ζητείται να προσέλθουν στο σχολείο. Η απάντησή τους θετική.

    8.25 Απόφαση Συλλόγου Διδασκόντων για πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού περιπάτου και κάλεσμα της διευθύντριας η οποία ήλθε, χαρακτήρισε τον εκπαιδευτικό περίπατο παράνομο και αποχώρησε αμέσως.

    8.25 - 8.30 Γράφεται από την υποδ/ντρια το Πρακτικό στο Βιβλίο Πρακτικών το οποίο υπογράφεται από όλους τους συναδέλφους (πλην ενός ο οποίος υπογράφει αλλά διαφωνεί) και ξανακαλείται η διευθύντρια να έλθει στο Γραφείο διδασκόντων αλλά αρνείται.

    8.25 – 8.30 Οι δάσκαλοι κατεβάζουν τους μαθητές τους στο προαύλιο να ψωνίσουν από το κυλικείο επιτηρούμενοι από όλους τους συναδέλφους. Ο συνάδελφος που διαφώνησε δεν ακολουθεί με το τμήμα του (Δ1) και του ανατίθεται από την διευθύντρια και τμήμα της Α΄τάξης του οποίου η δασκάλα απουσιάζει.

    8.30 Έρχεται στο σχολείο ο Σχολικός Σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας και ακολουθεί ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου καθώς και ο Πρόεδρος με ένα μέλος του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας.

    8.30 – 9.55 Συζήτηση στο Γραφείο Διδασκόντων του Συλλόγου Διδασκόντων με τον Προϊστάμενο του 2ου Γραφείου Π.Ε.. Οι μαθητές επιτηρούνται στο προαύλιο από τους τέσσερις (4) εφημερεύοντες συναδέλφους.

    10.00 Ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου μας εγκρίνει προφορικά την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού περιπάτου, παρουσία του Σχολικού Συμβούλου, του Προέδρου και του μέλους του Συλλόγου Δασκάλων οι οποίοι μας συνοδεύουν στον εκπαιδευτικό περίπατο.

    Ο λίγος χρόνος που απομένει, δεν επιτρέπει να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι του εκπαιδευτικού περιπάτου, όπως αυτοί ορίστηκαν στο Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων. Πραγματοποιήθηκε μόνο επίσκεψη-προσκύνημα-ενημέρωση στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στη συνέχεια ξεκούραση των μαθητών στην Πλατεία Νεαπόλεως.

    12.25 Αναχώρηση των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων για το σχολείο

    13.00 Αναχώρηση των μαθητών των μεγάλων τάξεων για το σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εφημ. ΚΟΣΜΟΣ-Λάρισας 22/5/2008 σελ. 3

    Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Α’θμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας κ. Χρήστος Λιάπης για όσα συνέβησαν χθες το πρωί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας με αφορμή έναν περιπετειώδη σχολικό περίπατο (εκδρομή) που τελικά πραγματοποιήθηκε αλλά όχι για όλα τα παιδιά!

    Όλα ξεκίνησαν μετά το χτύπημα του κουδουνιού καθώς οι μικροί μαθητές ζήτησαν εκδρομή από τη διεύθυνση του σχολείου.
    Στο Σύλλογο Διδασκόντων που αποφασίζει για τις εκδρομές τελικά «πέρασε» η επιθυμία των μαθητών, ενώ αντίθετη ήταν η θέση της διευθύντριας του Σχολείου.

    Έτσι, μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν μέχρι τις 11 το πρωί ...

    και τα παιδιά βρίσκονταν στο προαύλιο (!) και οι εκπαιδευτικοί εκτός αιθουσών, πλην ενός τμήματος που έκανε κανονικά μάθημα, τα παιδιά ξεκίνησαν για εκπαιδευτική επίσκεψη, όπως «βαφτίζονται» οι εκδρομές, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, ενώ επί της ουσίας έπαιξαν στην πλατεία της Νεάπολης.

    Στην εκδρομή τελικά δεν πήγαν δύο τμήματα, το ένα διότι ο εκπαιδευτικός ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες μπήκε στην αίθουσα με τους μαθητές από την αρχή, ενώ στο διάλειμμα η διευθύντρια δεν άφησε το συγκεκριμένο τμήμα να βγει στο προαύλιο, όπου βρίσκονταν όλα τα άλλα παιδιά που ζητούσαν επίμονα εκδρομή για να μην μπουν κι αυτά στην …«ανταρσία» μαθητών – εκπαιδευτικών για έναν περίπατο 20 ημέρες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς! Το δεύτερο τμήμα, της πρώτης τάξης, έμεινε στο σχολείο καθώς η δασκάλα απουσίαζε και κανένας δεν αναλάμβανε την ευθύνη να συνοδεύσει (!) τα «άτυχα» πρωτάκια στην εκδρομή με αποτέλεσμα να παραμείνει στο σχολείο και να κάνει από κοινού μάθημα με το άλλο τμήμα της Δ’ τάξης που είχε μπει στην αίθουσα από την αρχή της σχολικής ημέρας!

    Οι πρώτες τάξεις (Α’ και Β’) που πήγαν εκδρομή μετά τις 11 το πρωϊ επέστρεψαν στο σχολείο στις 12 (!). Δηλαδή έφυγαν από το 9ο Δημοτικό για να πάνε «εκδρομή» στη Νεάπολη για μία ώρα(!). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκρουσιακή κατάσταση στο σχολείο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων έφτασε στο απροχώρητο ανάμεσα στη διευθύντρια του Σχολείου και στους εκπαιδευτικούς, ενώ για την επίλυση της διαμάχης εκλήθη και ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου της Α’θμιας Εκπαίδευσης κ. Ξενοφών Ξενοφών ο οποίος και μετέβη στο σχολείο.

    Παράλληλα, έντονες ήταν οι αντιδράσεις των γονέων για το συμβάν, αλλά και για την τελική απόφαση που απέκλεισε τα δύο τμήματα των μαθητών και παρέμειναν στο σχολείο χωρίς κανείς να εξηγήσει, πειστικά, στους ίδιους και στα παιδιά τους «πραγματικούς λόγους» όπως δήλωσαν στον «Κ» επιρρίπτοντας ευθύνες στη διευθύντρια του Σχολείου.

    Αργά χθες το μεσημέρι για την υπόθεση διέταξε ΕΔΕ ο προϊστάμενος της Α’θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Λιάπης, ο οποίος σήμερα το πρωί θα μεταβεί στο σχολικό συγκρότημα της Φιλιππούπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΑΤΙ
    δεν υπάρχει εννιαίο καταστατικό λειτουργίας των Συλλόγων Γονέων σε όλη την χώρα, αλλά κάθε σύλλογος κάθε σχολείου υποβάλλει στο Πρωτοδικείο το δικό του καταστατικό, με διαφορετικές προδιαγραφές;

    Περίεργο δεν είναι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ρε τι μπορντέλο είναι το δημόσιο σχολείο ?
    Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.
    Άλλο η διεύθυνση , άλλο οι δάσκαλοι , οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διακοσμητικοί, οι γονείς τα δικά τους , τα παιδιά τα δικά τους (καλά αυτά είναι και τα μόνα που δεν φταίνε) .

    Κατά τα λοιπά τους πιάνει τρόμος και μόνο στο άκουσμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και μιλούν για "υπ[οβάθμιση" της δημόσιας παιδείας , Ποια υποβάθμιση μπρε ταρναναδες ?
    Το μπάχαλο και ο πάτος υποβαθμίζεται ?
    Είναι σα να λέμε "η βρεγμένη θάλασσα" κλπ κλπ

    Τα πράγματα είναι απλά .
    Αν η διευθύντρια δρα παρατύπως , καταχρηστικώς και εκτός εντολών των προισταμένων της και του υπουργείου πρέπει να πάρει πόδι από την θέση στα γρήγορα.
    Αν όχι πρέπει να τουμπεκιαστούν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι απεναντί της και να στραφούν στο Υπουργείο και τους προισταμένους της και να τους πιέσουν να αλλάξουν οι εντολές τους , εγκυκλίους κλπ.
    Τόσο δύσκολο και τόσο "μεσανατολικό" είναι το ζήτημα στην κατανόηση του και στην επίλυσή του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η διευθύντρια την είδε φύλακας στις Ουρσουλίνες;;;Στρατηγός Ζαγοριανάκος;;
    Αφού παιδιά και δάσκαλοι αποφάσισαν να πάνε εκδρομή τί ζόρι τράβαγε αυτή;Έβαλε τα μισά παιδιά μέσα και τα άλλα μισά έφυγαν.Η ηλίθια.....Ωραία διαπαιδαγώγηση της εποχής του Πάγκαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αφού παιδιά και δάσκαλοι αποφάσισαν να πάνε εκδρομή τί ζόρι τράβαγε αυτή;

    3 Νοέμβριος 2008 10:17 πμ

    ====

    Οι σχολικές εκδρομές υποτίθεται,ότι είναι προγραμματισμένες και πρέπει να έχουν και κάποιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα!

    Στη Λάρισσα βέβαια, ίσως θεωρείται εκπαιδευτική κι η εκδρομή για φραπόγαλο ή τσίπουρο στην πλατεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν είναι όλα τα δημόσια σχολεία έτσι. Επειδή υπάρχουν μερικοί ακατάλληλοι- επικίνδυνοιδιευθυντές θα τα μηδενίσουμε όλα ; Για την εν λόγω διευθύντρια υπάρχουν και άλλες πιο εξτρίμ ενέργειές της που τις διάβασα στο alfavita.gr.

    Κάλεσε περιπολικό να ...διευθετήσει τα διαδικαστικά σε συνέλευση του Συλλόγου Διδασκόντων, πριν λίγες μέρες. Έσυρε δάσκαλο στην αστυνομία για εξύβριση, απειλές και ...χειροδικία (!) κατά τη συνεδρίαση. Πράγματα που μόνο κατά τη νοσηρή φαντασία της έγιναν και το βεβαιώνουν ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ 20 δάσκαλοι του σχολείου που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

    Δε φτάσνει αυτο αλλοίωσε και επέκτεινε το πρακτικό της συνεδρίασης και πόρτα-πόρτα προσπαθεί να συγκεντρώσει υπογραφές !!

    Μη χειρότερα δηλαδή. Καιοι προΐστάμενοι την ανέχονται και τα κουκουλώνουν. Οι δάσκαλοι του σχολείου τα έχουν παίξει. Δε διαβάσατε παραπάνω την ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας που δημοσιεύτηκε στο Alfavita.gr ?

    Τι άλλο πρέπει να πράξει αυτή η κυρία, για να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι; Φόνο; (???????????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ακομα μια απο τα αμετρητα μελη του κλαμπ των αχρηστων , ανικανων , αμορφωτων εκπαιδευτικων που μαστιζουν αυτον τον πολυπαθο τοπο..... Τους/τις συναντας σε δημοσια και σε ιδιωτικα σχολεια ολων των βαθμιδων εκπαιδευσης . Αλλα,ας μη τα μηδενιζουμε ολα,υπαρχουν και καποιοι καλοι εκπαιδευτικοι στον τοπο μας . Ολοι μας, μικρα παιδια καποτε,ειχαμε την ατυχια να πεσουμε πανω σε τετοιους κακους εκπαιδευτικους σε ολα τα σχολεια που περασαμε. Που μας εκαναν του κοσμου τις ανοησιες.... Γιατι να στερει εκδρομες η κυρια απο τα παιδακια ? Τι της εφταιξαν ? Τα εχω ζησει στο πετσι μου αυτα τα αισχη,χρονια πριν,σε δημοτικο σχολειο αλλου μερους της Ελλαδας,απο αλλες κατ' ευφημισμον εκπαιδευτικους της ιδιας (εκπαιδευτικης ) υποσταθμης. Εκδρομες που δεν εγιναν,θεατρικες παραστασεις που δεν πραγματοποιηθηκαν,εξευτελισμους,υβρεις,φωνες,ειρωνεια απο μερους των...εκπαιδευτικων. Τα ιδια υπεστησαν και οι γονεις μου και ολα τα παιδακια διαχρονικα! Και ξερω οτι ποτε κανενας εκπαιδευτικος δε θα ζητησει απο κανεναν μας συγνωμη για το αισχος που επικρατει σε μεγαλο μερος του κλαδου του,οσον αφορα τη σχεση τους με τα παιδια. Αλλοι μαθητες εκτονωθηκαν καταστρεφοντας τα σχολεια στις καταληψεις,εγω απλως οπου σταθω και οπου βρεθω,καυτηριαζω τα χαλια της εκπαιδευσης και,κυριως,των εκπαιδευτικων. Πρεπει να βελτιωθουν οι σπουδες τους, τι καταλαβαινουν πια ? Να αρχισουν τα παιδακια στα δημοτικα τα seroxat και τα ritalin ??? Εδω καταντησαν αλκοολικα παιδια ηλικιας δημοτικου σχολειου,μπας και ξεχασουν για λιγο τον παλαβο κοσμο του σχολειου !!! Αλλα παιδια καθονται με τις ωρες στο Ιντερνετ,να ξεχαστουν .... Να κοψουν το λαιμο τους οι εκπαιδευτικοι να γινουν πρωτα απ' ολα ανθρωποι και μετα δασκαλοι . Κι αν δεν μπορουν,να αλλαξουν επαγγελμα !!!!! Και ΔΕΝ μιλαω για το συνολο τους,αλλα για μια μεγαλη μεριδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

    (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Τρίτη 4/11/2008)

    Η πληροφορία έγινε γνωστή χθες και θα επιβεβαιωθεί σήμερα. Σύμφωνα με την οποία η υποδιευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κατέθεσε αίτηση παραίτησης από τη θέση της.

    Προφανώς η εξέλιξη συνδέεται με τις εξελίξεις που ταλανίζουν το σχολείο, δυο χρόνια τώρα.

    Σήμερα θα μάθουμε επίσης εάν η παραίτηση γίνεται αποδεκτή ή όχι και εάν επιμένει σε αυτή η υποδιευθύντρια.

    Ξαναρωτάμε λοιπόν: Ποια είναι η τύχη των δυο προκαταρκτικών ερευνών που ζήτησε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης;

    Θα ερευνηθούν οι καταγγελίες ή θα περιμένουν να κλείσουν τα σχολεία λόγω εορτών; Ή μήπως περιμένουν το καλοκαίρι;

    Θα περιμένουμε απάντηση γιατί δε μπορεί να γίνονται τόσα επεισόδια στο συγκεκριμένο σχολείο και να μην φταίει κανείς. Παιδιά του Ιώβ να ήταν δεν θα άντεχαν τόση αδράνεια των αρχών.

    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
    9ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
    ΛΑΡΙΣΑ 3-11-2008 Αρ.Πρωτ. 25

    ΠΡΟΣ Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

    Αναφορά στο σχόλιο της εφημερίδας σας με τίτλο «Κόντρες» στη στήλη «Ψιθυριστά και άλλα» την Κυριακή 2-11-2008.

    Το 7-μελές Δ.Σ. του συλλόγου μας ενήργησε μέχρι σήμερα, πάντα σύσσωμο, με ομόφωνες αποφάσεις και με δημοκρατικές διαδικασίες, στις πολύ τακτικές συνεδριάσεις του (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον.

    Οι πληροφορίες που έφτασαν στο δημοσιογράφο και συντάκτη του παραπάνω σχολίου, Β.Κ., είναι ανυπόστατες και συκοφαντικές.
    Η προσπάθεια διάσπασης του συλλόγου μας και εν γένει ο δήθεν διχασμός μεταξύ των γονιών, για το ποιος φταίει για την κατάσταση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας, είναι υποκινούμενες ενέργειες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά ότι (και ας το χωνέψει όποιος δεν τον συμφέρει) εκτός από τρεις (3) λευκές ψήφους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 21-10-2008, όλοι οι υπόλοιποι γονείς ψήφισαν υπέρ του κειμένου που προτάθηκε από το Δ.Σ.

    Εμείς ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημ. Σχολείου δεν πήραμε θέση σε καμία διαμάχη μεταξύ εκπαιδευτικών όπως σχολιάζεται από τον συντάκτη. Έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί και καταγγείλει την απαράδεκτη στάση της Δ/ντριας σε διάφορα θέματα που μας αφορούν.

    Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε αμέτοχοι, όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γεγονότα που συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα οποία επιβεβαιώνουν κάθε φορά τις απόψεις μας και τις ανησυχίες μας για το ποιος φταίει. Δεν μπορούμε επίσης να παραβλέψουμε το δελτίο τύπου του συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων «Κ. ΚΟΥΜΑΣ», ούτε την επιστολή των 20 εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, όπου διαψεύδουν ευθέως την Δ/ντρια για το συμβάν που οδήγησε στην παρέμβαση της αστυνομίας. Για όλους τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας οι οποίοι βιώνουν το απαράδεκτο αυτό κλίμα, αντί να υπάρχει η απαραίτητη ηρεμία για την εύρυθμη λειτουργία στο εκπαιδευτικό τους έργο.

    Όπως σωστά αναφέρει παρακάτω στο σχόλιό του ο συντάκτης Β.Κ., την κύρια ευθύνη πια την φέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας. Δεν είναι δυνατόν μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, όπου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα η Δ/ντρια, τόσο απέναντι στους γονείς, όσο και απέναντι στους εκπαιδευτικούς, να ωθούνται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η Δ/ντρια στα δικαστήρια αντί η διοίκηση να λύσει το θέμα. Πραγματικά έχουμε την αίσθηση ότι απλώς είναι θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου.

    Απαιτούμε άμεσα λύση !

    Επιτέλους πρέπει τα παιδιά μας να βρουν την ηρεμία που αρμόζει σε ένα σχολείο (την ένταση που επικρατεί την εισπράττουν καθημερινά), οι εκπαιδευτικοί να μπορούν απερίσπαστοι να ασκήσουν το εκπαιδευτικό τους λειτούργημα, χωρίς εντάσεις και ψυχολογικές πιέσεις, και εμείς οι γονείς να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο σχολείο.

    Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

    Η Πρόεδρος
    Βάσω Μπουμπίτσα

    Η Γραμματέας
    Μαίρη Τακούδη

    Τα μέλη
    Δέσποινα Αλεξούδη, Ελισαίος Βαγενάς, Κατερίνα Λαγαρία, Ιωάννα Παγουλάτου, Γεωργία Πούλιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
    «Απαιτούμε άμεσα λύση !»

    Άμεση λύση για το πρόβλημα με τη διευθύντρια του σχολείου τους ζητά ο Σύλλογος Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με νέα επιστολή του μετά από δημοσίευμα της «Ε».

    Οι εξελίξεις που ταλανίζουν δυο χρόνια το συγκεκριμένο σχολείο, προφανώς «υποχρέωσαν» σε παραίτηση την υποδιευθύντρια του σχολείου, παραίτηση που θα γίνει ή όχι αποδεκτή ή όχι στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο σχολείο και των σχεσεων των υπηρετουντων σε αυτό εκπαιδευτικών, αποτελεί ερώτημα που απηύθυνε εγγράφως η διευθύντρια του σχολείου προς το αρμόδιο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας προκειμένου να πληροφορηθεί... λεπτομερώς για την παραίτηση της υποδιευθύντριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδια μην μπλεκετε με διαδικασιες.Καντε οτι κανουν οι δημοκρατες οταν θελουν να βρουν το δικιο τους.Πλακωστε την στις φαπες.Ειναι η μεθοδος που ακολουθειται οταν δεν 'πιπτει λογος'.Αλλοιως περιμενετε 30 χρονια να βρειτε ακρη.Οταν θα πηγαινουν τα εγγονια σας στο ιδιο σχολειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Περιφεδρειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τελικά αναγκάστηκε από τα γεγονότα να διατάξη επείγουσα ΕΔΕ.

    Αυτός που θα διενεργήσει την ΕΔΕ είναι προιστάμενος Γραφείου Π.Ε. από τα Τρίκαλα, μιας και Λαρισαίος προιστάμενος Γραφείου δεν αποδέστηκε...

    Τελικά πάλι κουκούλωμα αναμένεται. Είναι σας τις προανακριτικές στη Βουλή. Νομίζω έχει δίκιο ο προηγούμενος σχολιάσας τα γεγονότα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. «Οργή και αγανάκτηση για τις ενέργειες της διευθύντριας του 9ου Δημοτικού»

    ΚΟΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
    2/4/2009 σελ. 7

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ»

    «Αισθήματα οργής αλλά και αγανάκτησης έχει καταλάβει την εκπαιδευτική κοινότητα από την ενέργεια της Διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Προέδρου και του Γραμματέα του Συλλόγου μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κων/νος Κούμας» και συμπληρώνει:

    «Τούτο διότι το μόνο που έπραξαν ήταν να δημοσιοποιήσουν με το συνήθη και πάγιο τρόπο, τις απόψεις του συνόλου των συναδέλφων της σχολικής μονάδας της οποίας είναι Προϊσταμένη, παράσχοντας ηθική και όχι μόνο κάλυψη στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων στα μέλη του. Τα συνδικάτα δε φιμώνονται, δεν απειλούνται, δε διώκονται καθώς δε νομοθετούν και δε δικάζουν κανένα, προασπίζουν τα συμφέροντα των μελών τους, εντός των ορίων του καταστατικού του Συλλόγου.

    Καταδικάζουμε την ενέργειά της, την καλούμε να ανακαλέσει τη μήνυσή της αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που θα επιφέρει στους κόλπους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η εμμονή σ’ αυτή».

    Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Κ. Κούμας» κκ. Δημήτριος Χασιώτης, Βασίλειος Σίμος, Βασίλειος Ζωγράφος, Δημήτριος Δραγανιδάκης, Δημήτριος Κριθαριώτης, Γεώργιος Νάστος, Θωμάς Δαούλας, Βασίλειος Μπούσιος και Βασίλειος Κύργιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συνδικαλιστές κατά διευθύντριας δημοτικού σχολείου



    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
    2/4/2009 σελ. 17

    ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΔΕΔΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΔΑΚΕ

    Τις αντιδράσεις συνδικαλιστών έχει προκαλέσει η απόφαση της διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά συναδέλφων της – μελών της διοίκησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας».
    Η αντίδραση της διευθύντριας προκλήθηκε μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, με αφορμή τις γνωστές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του σχολείου που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα.
    Η απόφαση της διευθύντριας να μηνύσει συναδέλφους της συνδικαλιστές χαρακτηρίζεται πρωτοφανής προκαλώντας την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου Δασκάλων αλλά και της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα.

    ΔΑΣΚΑΛΟΙ
    Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σημειώνεται πως «αισθήματα οργής αλλά και αγανάκτησης έχουν καταλάβει την εκπαιδευτική κοινότητα από την ενέργεια της Διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Προέδρου και του Γραμματέα του Συλλόγου μας.

    Τούτο διότι το μόνο που έπραξαν ήταν να δημοσιοποιήσουν με τον συνήθη και πάγιο τρόπο, τις απόψεις του συνόλου των συναδέλφων της σχολικής μονάδας της οποίας είναι Προϊσταμένη, παράσχοντας ηθική και όχι μόνο κάλυψη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων στα μέλη του.

    Τα συνδικάτα δεν φιμώνονται, δεν απειλούνται, δεν διώκονται καθώς δεν νομοθετούν και δεν δικάζουν κανένα, προασπίζουν τα συμφέροντα των μελών τους, εντός των ορίων του καταστατικού του συλλόγου.

    Καταδικάζουμε την ενέργεια της, την καλούμε να ανακαλέσει την μήνυσή της αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που θα επιφέρει στους κόλπους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η εμμονή σ` αυτή». ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση