GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ό,τι έχουμε, να το μοιραζόμαστε...

. Από τον Αντώνη - Μάριο Παπαγιώτη . Η παρακάτω ιστορία, που μου την έστειλε μια πολύ καλή μου φίλη στο e-mail μου, έχει να κάνει, θα μπορ...

.
Από τον Αντώνη - Μάριο Παπαγιώτη
.
Η παρακάτω ιστορία, που μου την έστειλε μια πολύ καλή μου φίλη στο e-mail μου, έχει να κάνει, θα μπορούσε κανείς να πει, με την ανιδιοτελή προσφορά και κυρίως με τη μοιρασιά. Αλλά και κατ' επέκτασιν με τα «4 ''πράγματα'' που δεν μπορούμε ν' ανακτήσουμε». Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε με τους συνανθρώπους μας-δηλαδή δεν υπάρχει ή δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος προστριβών ανάμεσά μας, με βάση το ''μπαμπινιωτικό'' λεξικό- αλλά έχουμε συγχρόνως και να μοιράσουμε πολλά!
Ό,τι έχουμε καλό είναι να το μοιραζόμαστε με τους γύρω μας! Ο Μένανδρος έλεγε: «Ει πάντες αλλήλοις εβοηθούμεν, ουδείς αν άνθρωπος εδεήθη τύχης». Να μη λησμονούμε, λοιπόν, πως η ανιδιοτέλεια είναι κοινωνική αρετή και βρίσκεται μακριά από τον ωφελιμισμό. Είναι εκδήλωση έμπρακτης, ανυστερόβουλης αγάπης προς το συνάνθρωπό μας, ακόμη και αν έχουμε να προσφέρουμε .μόνο μερικά μπισκότα!
Απολαύστε την παρακάτω διδακτική ιστορία. «Μια νεαρή κυρία περίμενε την πτήση της στην αίθουσα αναμονής ενός μεγάλου αερολιμένα. Επειδή έπρεπε να περιμένει πολλές ώρες, αποφάσισε να αγοράσει ένα βιβλίο για να περάσει η ώρα. Αγόρασε επίσης κι ένα πακέτο μπισκότα. Κάθισε σε μια πολυθρόνα, στην αίθουσα VIP του αερολιμένα, για να διαβάσει με ησυχία. Δίπλα από την πολυθρόνα βάζει τα μπισκότα της, ενώ ένας άνδρας που κάθισε στο διπλανό κάθισμα, άνοιξε το περιοδικό του και άρχισε να διαβάζει. Όταν πήρε το πρώτο μπισκότο, ο άνδρας πήρε κι αυτός άλλο ένα. Αισθάνθηκε ενοχλημένη αλλά δεν είπε τίποτα. Σκέφτηκε: ''Τι νεύρα έχω! Εάν ήμουν σε κατάλληλη διάθεση θα τον χτυπούσα που τόλμησε!''. Για κάθε μπισκότο που έπαιρνε, ο άνδρας έπαιρνε κι αυτός άλλο ένα. Αυτό την εξαγρίωνε αλλά δεν θέλησε να κάνει σκηνή. Όταν έμεινε μόνο ένα μπισκότο, σκέφτηκε: ''Ααα...! Τι θα κάνει αυτός ο καταχραστής τώρα;''. Τότε, ο άνδρας, παίρνει το τελευταίο μπισκότο, το κόβει στη μέση, δίνοντας της το ένα μισό. Ααα! Αυτό ήταν πάρα πολύ. Ήταν πολύ πάρα πολύ θυμωμένη τώρα!
Σε μια στιγμή, πήρε το βιβλίο της, τα πράγματά της και όρμησε στην αίθουσα επιβίβασης. Όταν κάθισε στο κάθισμά της, μέσα στο αεροπλάνο, έψαξε την τσάντα της για να πάρει τα γυαλιά της, και, προς μεγάλη της έκπληξη, το πακέτο με τα μπισκότα της ήταν εκεί, άθικτο, κλειστό! Αισθάνθηκε τόσο ντροπιασμένη!! Συνειδητοποίησε ότι έκανε λάθος... Είχε ξεχάσει ότι τα μπισκότα της δεν τα είχε βγάλει από την τσάντα της. Ο άνδρας είχε μοιραστεί τα μπισκότα του μ' αυτήν, χωρίς κανένα συναίσθημα θυμού ή πίκρας, ...ενώ αυτή ήταν πολύ θυμωμένη, σκεπτόμενη ότι μοιραζόταν τα μπισκότα της μ' αυτόν. Και τώρα δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να εξηγήσει... ούτε να ζητήσει συγγνώμη.
Υπάρχουν 4 ''πράγματα'' που δεν μπορείτε να ανακτήσετε. Η πέτρα, αφού ριχθεί! Η λέξη, αφού ειπωθεί! Η ευκαιρία... αφού χαθεί! Ο χρόνος... αφού περάσει!».
----------------------------------------

16 σχόλια

  1. Είναι ληγμένα τα μπισκότα....

    Πες μας κανένα με τον Τοτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ιστορία...τέλειο συμπέρασμα... Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, κάποια "πράγματα" όντως δεν ανακτούνται...ειδικά η ευκαιρία που χάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οτι το Απάτσι που έπεσε απελευθέρωσε ΟΥΡΑΝΙΟ στην ατμόσφαιρα απασχολεί κανέναν;

    Μιλάμε για ένα 100% καρκινογόνο στοιχείο που μπορεί εύκολ ανα μεταφερθεί μέσω αέριων ρευμάτων σε Αττική και νησιά

    Αντιγράφω απο το ΕΘΝΟΣ:

    Συναγερμός και αγωνία από την απελευθέρωση διακοσίων κιλών ουρανίου στην περιοχή της Κύμης από την έκρηξη των 600 βλημάτων αέρος - εδάφους που έφερε το μοιραίο ελικόπτερο «Απάτσι».

    Επί δεκαπέντε ώρες είχε αποκλειστεί η περιοχή του δυστυχήματος, ενώ ειδική ομάδα του στρατού για την αντιμετώπιση του Πυρηνικού Βιοχημικού Πολέμου (ΠΒΧ) μετέβη αθόρυβα στην Κύμη και έκανε μετρήσεις... Η συγκλονιστική αυτή παράμετρος κρατήθηκε μυστική από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για λήψη προληπτικών μέτρων από τους κατοίκους.

    Σε κατάσταση πανικού το ΓΕΣ προσπαθούσε να «κουκουλώσει» το θέμα αντί να προβεί στην επιβεβλημένη ενημέρωση των πολιτών.
    Από τη μια, το ΓΕΣ προσπαθούσε να καλύψει το γεγονός ότι παράνομα χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση της Κύμης το συγκεκριμένο οπλισμένο ελικόπτερο που ήταν «ετοιμοπόλεμο» στην πίστα της Βάσης των Μεγάρων ως μέλος της Δύναμης «Δ».
    Από την άλλη, έσπευσε να θολώσει τα νερά και να μην αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του οπλισμού στην οποία αναγράφεται η ποσότητα ουρανίου που περιέχει το κάθε βλήμα.

    Η θανατηφόρα γόμωση των συγκεκριμένων πυρομαχικών, που χρησιμοποιούνται από τα Απάτσι σε όλους τους στρατούς του κόσμου, ήταν γνωστή στις ελληνικές αρχές πολύ πριν τα παραλάβει και ο ελληνικός στρατός. Μάλιστα, όταν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα κατασκευής τους στην ΠΥΡΚΑΛ, υπήρξε αρνητική απάντηση από την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία αλλά και το Κογκρέσο...

    Επιπλέον, πραγματικά πυρομαχικά χρησιμοποιούνται μόνο σε ασκήσεις βολών, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται εκπαιδευτικά βλήματα χωρίς γόμωση! Ειδικά για τη συγκεκριμένη άσκηση που πρωταγωνιστεί η Πολεμική Αεροπορία, τα ελικόπτερα του στρατού είθισται να συμμετάσχουν άοπλα, διότι αναλαμβάνουν απλό ρόλο «εικονικού στόχου».
    Μάλιστα, από στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για τη συμμετοχή των ελικοπτέρων στη συγκεκριμένη άσκηση, καθότι τα ραντάρ των πυραύλων ΧΩΚ εντοπίζουν τους στόχους σε μεγάλα ύψη και σε μεγάλες ταχύτητες και ως εκ τούτου είναι αμφίβολη η χρησιμότητα των ελικοπτέρων που πετάνε με περιορισμένη ταχύτητα και σε χαμηλά ύψη... Πάντως, το μοιραίο ελικόπτερο πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο έδαφος...

    Οι πολλαπλές παρενέργειες που προκαλεί η νέα τραγωδία στην Κύμη φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα, με τον πιο τραγικό τρόπο, τα προβλήματα στην Αεροπορία Στρατού και που έχουν σχέση με τη διαθεσιμότητα, την επιχειρησιακή ετοιμότητα, την επάρκεια ανταλλακτικών.
    Η Β. Παπανδρέου, αφού επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ επανειλημμένα έχει ασχοληθεί με τα προβλήματα προσωπικού και ανταλλακτικών στην Αεροπορία Στρατού, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μεγάλη πολιτική ευθύνη».
    Το ΚΚΕ επισημαίνει τα προβλήματα εκπαίδευσης και τις συνθήκες εντατικοποίησης του προσωπικού, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι από τη συχνότητα των ατυχημάτων στην Αεροπορία Στρατού γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά.

    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΛΕΓΕΙ ΤΟ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ

    Ραδιενεργά σωματίδια «θερίζουν» τον πνεύμονα

    Τα πολυβόλα Gatling 8-12 των ελικοπτέρων Apache ρίχνουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Το απεμπλουτισμένο ουράνιο, όταν δεν έχει καεί, δεν αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, λόγω της χαμηλής ακτινοβολίας που εκπέμπει.
    Ομως, όταν καίγεται ή όταν εκρήγνυται, όπως στην περίπτωση του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Κύμη, διαλύεται σε πολύ μικρά ραδιενεργά σωματίδια, που μπορούν να μεταφερθούν με τον άνεμο ή προσκολλημένα στην ατμόσφαιρα να εισέλθουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της αναπνευστικής και της πεπτικής οδού.
    Ενα «ενεργό σωματίδιο» μέσα στον πνεύμονα ισοδυναμεί με μια ακτινογραφία θώρακος κάθε ώρα. Δεν μπορεί να απομακρυνθεί και ο μολυσμένος πνεύμονας ακτινοβολεί το θύμα μέχρι θανάτου.
    Η ημιπερίοδος ζωής του ουρανίου είναι τουλάχιστο ένα δισεκατομμύριο χρόνια, δηλαδή δεν διασπάται.
    Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ύστερα από μια έκρηξη, τα οξείδια του ουρανίου έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν σε μεγάλο ύψος και να μεταφέρονται με τις υπόλοιπες αέριες μάζες σε μεγάλες αποστάσεις της τάξεως των εκατοντάδων χιλιομέτρων. Υπολογίζεται ότι 3.000 βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου ισοδυναμούν με έναν τόνο ουρανίου.

    tim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και η ανοησία αφού γραφεί!

    Φιλοσοφίες επιπέδου chain-mail ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε επιτέλους, και κατηχητικό σχολείο το PRESS-GR. Όσοι δεν έμαθαν στο σπίτι και στο νηπιαγωγείο, όσοι δεν έμαθαν στο κατηχητικό και στην κοινωνία, θα μάθουν τρόπους στο PRESS-GR... Ένας κοινωνικός ρόλος των Καψαμπέλη-Παπαγιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ΠΑΝΤΑ μπορούν να ανακτηθούν,
    αρκεί η μεταμέλεια, να εκπορεύεται από την αυτοκριτική, την αλληλεγγύη και τον "κοινό τόπο".


    Ολα τα υπόλοιπα, αποτελούν απλές εκφράσεις καθημερινού.... οπορτουνισμού!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι σφαιρες και τα λεφτα επισης δεν γυριζουν πισω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ιστορία μου θυμίζει εμένα και την ψήφο που έδωσα το 81 στο ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και η μαλακια δεν ανακταται!
    εσυ που θες να τα μοιραζεσαι ολα,δεν θες να μοιραστουμε τη φιλη σου?
    ή δεν εχεις και μας παραμηθιαζεις.
    παντως προτεινω να κανεις το πειραμα με τη μαλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Tim
    Για να καταλάβεις Τιμ, άλλο 1, περα από τα 4 που ειπώθηκαν και δεν γυρνάνε, είναι τα "βλήματα" του Βερυκούκιου!!
    Το γνωστό υψηλού άιΚιού άτομο ξέρει ότι το απάτσι δεν είχε τέτοια βλήματα, αλλά η πληροφορία που μετέφερε ως "εμπλουτιμένος", έδωσε την ευκαιρία στα γνωστά κέντρα να ξαναμιλήσουν για την ανάγκη μειωσης των εξοπλιστικών δαπανων και να μιξοκλάψουν περιβαντολογικά και συναισθηματικά πράγμα βέβαια που ξέχασαν να κάνουν όταν πολλές χιλιάδες βλήματα τέτοια εσπάρησαν σαν κουνουπίδια στη Σερβία.
    Εμ αφού το είπε ο πανυβλαξ βερικούκιος πως μετεφερε "βλήματα" απεμπλουτισμένου ουρανίου, έτρεχαν στα βουνά και στα λαγκάδια να πιστοποιήσουν του λόγου, του αλόγου, το αληθές!!!
    Ειδε ο Βέρι την γενιά του, τα βλήματα, κι αναγάλιασε η καρδιά του
    Για να είναι ευκολότερο άλλη μια φορά να βλαστημήσουν τα γνωστα κοπρόσκυλα τις ενοπλες δυνάμεις και μυξοκλαίγοντας να ζητησουν την περικοπή των άχρηστων εξοπλισμών κλαψ, κλαψ,κλαψ!
    Δίχως να αφιερώσουν μια στιγμή για τους δυο χειριστές που έχασαν την ζωή τους προσπαθώντας να εξαντλήσουν τα όριά τους.
    Διευκολύνοντας τον απαράδεκτο τεμπελάκο κομματαρχίσκο να διαλαλήσει αλλη μια φορά ότι ήδη περιέκοψε στο 2,2% τις εξοπλιστικές δαπανες και θα τις πάει και παρακάτω ο ανθυποΑλογόΣκυφος!!!ΜΕ τις ευχές και την βοήθεια των αγωνιούντων και σκατολεμόνηδων!

    ΥΓ.
    3000 βλήματα τέτοια επι 10 φορές, πέσαν στη Σερβία,στη Βοσνία και το κόσσοβο !!! Τι λές λοιπόν για τους τόνους του ουρανίου που ανέπνευσες;;;
    Μην αντιγράφεις από το έθνος! κάνει κακό στα νεφρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάντως τις πέτρες που ρίχνω μπορώ να τις ανακτήσω και να τις ξαναρίξω...στον παπα-Γιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να συνέλθουμε λίγο...μια ιστορία με πολύ νόημα και γεμάτη ευαισθησία δεν είναι δυνατό να ξεσηκώνει τέτοιο χείμμαρο αρνηντικών σχολίων!!! Ενα άτομο υπάρχει εδώ μέσα που γράφει με καρδιά, μην το ισοπεδώνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. an 8elei na grafei me triferotita kai kardia as grafei sto cosmopolitan i sti super katerina..

    edo einai politiko blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "..-η μεταμέλεια,
    φοράει ξυλοπάπουτσα-..."

    Γιάννης Ρίτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στ' @χίδια μας και μας...

    Κωστής Παλαμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η ιστορία αυτή είναι αντιγραφή (αν και παραφθαρμένη) από τη σειρά βιβλίων "γυρίζοντας το γαλαξία με ωτοστόπ" του συχωρεμένου Douglas Adams. Κάποιος την άκουσε από κάποιον, της κοτσάρισε ένα ηθικοπλαστικό μήνυμα και μας πρήζουν τα συκώτια οι φίλοι να μας τη στέλνουν με e-mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση