GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για shopping στο Λονδίνο ο Άρης...

Είναι πολλά τα ναυτικά μίλια, Αρη... . Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης . Ο Ντέμης έφυγε, ο Άρης ήρθε . Το προηγούμενο σαββατοκύριακο επι...

Είναι πολλά τα ναυτικά μίλια, Αρη...
.
Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
.
Ο Ντέμης έφυγε, ο Άρης ήρθε. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο επισκέφθηκε το Λονδίνο ο υπουργός Τουρισμού, κ. Σπηλιωτόπουλος, όχι για διμερείς επαφές με στόχο την προώθηση του μόνου βιώσιμου τομέα στη χώρα μας.
Η επίσκεψη ήταν ανεπίσημη –συνοδευόμενος από νεανική, διμελή και όμορφη παρέα μάλλον ήρθε για shopping και clubbing- αλλά δεν αποκλείω να ευχαρίστησε κατ' ιδίαν τον George Osborne, σκιώδη υπουργό Οικονομικών στη Μ. Βρετανία, που προτίμησε την Κέρκυρα για συνδιαλλαγές με ρώσο κροίσο και διαφήμισε έτσι το ελληνικό νησί.
Πιθανότατα, ο πατρινός bon viver να συνέφαγε και με τον DavidCameron, αρχηγό των Συντηρητικών, ο οποίος συναντήθηκε με τον πιο ισχυρό άνθρωπο των Μ.Μ.Ε στον κόσμο, τον Rupert Murdoch, στο πολυτελέστατο γιοτ του, στη Σαντορίνη. Οι δύο περιπτώσεις των βρετανών πολιτικών απασχόλησαν σχεδόν ένα μήνα τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, τόσο για το ύψος των πολυδάπανων διακοπών τους και για την μη πληρωμή τους από τους ίδιους τους πολιτικούς αλλά από αυτούς που τους προσκάλεσαν, όσο και για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τους ισχυρούς άντρες που συνάντησαν. Το ίδιο άλλωστε συνήθιζε να κάνει και ο υπουργός Τουρισμού το καλοκαίρι, καθόσον ενθυμούμαι από σχετικά ρεπορτάζ της Espresso εκείνη την περίοδο, που δημοσίευε φωτογραφίες του κ. Σπηλιωτόπουλου σε υπερπολυτελή γιοτ ενός επιχειρηματία κολλητού του. Εξάλλου, είναι παγκοίνως γνωστό ότι ο πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ και νυν υποψήφιος για τη θέση αυτή, καθόλη τη θερινή σεζόν σάρωσε τα εν πλω –και όχι μόνο- parties στο πολυτελές ίδρυμα, που ακούει στο όνομα Μύκονος.
Σημειώνω ότι όταν χρησιμοποιώ τον όρο «θερινή περίοδο», εννοώ την πραγματική χρονική έκτασή του που περιλαμβάνει έξι μήνες και σίγουρα όχι μια βδομάδα. Στην όλη αυτή κοσμοπολίτικη ζωή και στη καταλυτική συμβολή της στον επαναπροσδιορισμό του εννοιολογικού πλαισίου του «σεμνά και ταπεινά», έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη έλευση του υπουργού, σε γάμο τέκνου ενός γενικού γραμματέα υπουργείου στο Ναύπλιο, με υπερπολυτελή σκάφος. Πολλά τα παραδείγματα και ας ληφθεί υπόψιν ότι είναι αυτά που προσωπικά γνωρίζω, δεν χωρούν διάψευση και γι' αυτό γράφω χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Όχι με εμπάθεια, αλλά με εκνευρισμό. Εκνευρισμό, γιατί είναι αυτό το συναίσθημα που με κυριεύει όταν ακούω τον υπουργό Τουρισμού σε δημόσιες εμφανίσεις του να δίδει μαθήματα πολιτικής ηθικής και καθοδηγίες σε άλλους πολιτικούς -και μάλιστα του κόμματος του- για τις αρχές της σεμνότητας και ταπεινότητας, υπερβαίνοντας ακόμα και τα όρια της πρόκλησης.
Σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου, πριν την έναρξη των αγώνων, οι παίχτες φορούσαν πορτοκαλί φανέλες. Κίνηση συμβολική, μια κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό και στη βία. Στο γήπεδο της πολιτικής, οι κόκκινες κάρτες πολλές. Κάποιοι τις δέχτηκαν και πήγαν σπίτι τους με σκυμμένο κεφάλι (βλ.π. Βουλγαράκης, Ρουσσόπουλος). Άλλοι ετοιμάζονται να τις δεχτούν (βλ.π. Πλακιωτάκης εδώ:
http://bollywood-greece.blogspot.com/2008/11/blog-post_02.html και πλήθος άλλων) και άλλοι δεν πρόκειται να της δεχτούν λόγο θέσης και δήθεν άποψης (βλ.π. Σπηλιοτόπουλος και Σουφλιάς, ο οποίος εμμένει στην ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων, κατ' επέκταση των δημοσίων έργων, συνακόλουθα του οίκου του, συνειρμικά του Μπόμπολα και των άλλων κυρίων των κατασκευαστικών).
---------------------------------------------

18 σχόλια

  1. Η "θερινή περίοδος"φέρνει και πλήθος εξόδων τα οποία καλείται ο μέσος φορολογούμενος να τα αποπληρώσει.Από πληροφορίες που ακούγονται ο λογαριασμός το τελευταίο εξάμηνο έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 1.500.000 ευρώ.Το ποσό αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τα προσωπικά έξοδα του Αρη αλλά και της κουστοδίας ευνοουμένων που τον κατατρέχουν.Πολλά από αυτά τα "ταξίδια"βέβαια δικαιολογούνται λόγω και της φύσης της εργασίας του συγκεκριμένου Υπουργού για την προώθηση του τουριστικού προιόντος σε Κίνα-Ντουμπάι-Χονολουλού-Μύκονο κ.λ.π. με αποτέλεσμα ο Άρης να είναι πιο γνωστός απο τον Ομπάμα στο Εξωτερικό,περισσότερο δηλαδή και απο τον Αβραμό.Ακούστηκε μάλιστα ότι α-γνωστό πρακτορείο ταξιδίων,έχει θησαυρίσει πέρνοντας τη μερίδα του λέοντος με συνοπτικές διαδικασίες και με την αμέριστη συμπαράσταση της Μιμής.Ωπα έχει Μιμή ο ΕΟT;Τυχερέ Άρη ,τι σου΄μελε να πάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σπηλιωτόπουλος είναι γνωστού ΗΘΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ....
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ καραμανλή..
    ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ...
    ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ..
    ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ καραμανλη...
    ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΓΑΜΑΕΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ???
    ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ......

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις κόκκινες κάρτες ισως δεν τις δέχονται γιατι μάλλον ο Πρωθυπουργός δεν ακούει την κάθε ανακρίβεια. Αν δεν κάνω λάθος το traveldailynews είχε γράψει για τις συναντήσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου στο Λονδίνο με επιχειρηματίες και πολιτικά πρόσωπα αφού είχαν ενημερωθεί με δελτία τύπου απο το Υπουργείο. Τώρα πως εσύ θες με τα μάλλον και τα νομίζω να μας πείσεις δεν ξέρω. Από το post σου φαίνεται πως μάλλον βασίζεσαι σε κουτσομπολιά και σχόλια για να καταλήξεις σε αυτό που θέλεις και το οποίο προφανώς είναι το οτι απλά δεν πας το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Ασε το press-gr για ποιο σοβαρά ζητήματα πέρα απο τις προσωπικές σου ζήλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ariii aappiipppa ppa aarrriiii

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ερχεται να προστεθεί και η πρόσφατη έλευση του υπουργού, σε γάμο τέκνου ενός γενικού γραμματέα υπουργείου στο Ναύπλιο, με υπερπολυτελή σκάφος

    φτανει πια η αμορφωσια..ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΓΙΩΤ-ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΕΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΡΟΜΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΜΑΘΩΝ- ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΡΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΝΤΡΕΑΣ
    ,,αντε πια..σας εχει σιχαθει το ματι και το αυτι μου..ανοητοι και αμορφωτοι..πως να τους νικησεις?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα post που αρχίζει με τα νομίζω και συνεχίζει με τα πιθανότατα πρέπει να το θεωρούμε πολύ εγκυρο και να βασιστεί εκεί ο Πρωθυπουργός για τις κόκκινες κάρτες. Στο Λονδίνο ο Σπηλιωτόπουλος ήταν για συνάντησεις με πολιτικούς και επιχειρηματίες μέχρι και Δελτίο Τυπου στείλανε. Η NET όλο το Σ/Κ που πέρασε έδειχνε τους νέους στόχους του Υπουργείου που στρέφονται στην Αγγλική αγορά. Το ότι το post δεν μιλάει καθόλου για πολιτική αλλά στρέφεται σε κουτσομπολίστικο και προσωπικό ύφος δείχνει και το τι βλέψεις έχει αυτός που το ανάρτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kai min jexaseis
    na agoraseis agoraki vazelini...einai ftini ekei!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ginetai na einai episimi & i NODE Londinou na min enimerwnete?
    Perimenoume apo ta papagalakia-poli8esites tou k. Ipourgou na mas enimerwsoun gia ta apotelesmata twn sinantisewn & gia to an prow8ise ton elliniko tourismo & sto Pomodoro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Na sas pige gia to an lamvanei sovara ipospin o prw8ipourgos tetoiou eidous anartiseis..
    Fainetai agoria apo tis apoliseis ipourgwn tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. bghkan ta deytera papagalakia na poune oti aytoi riksane ton rousopoulo apo tis anarthseis tous sta blog kai oxi ta kanalia!ante bre kai prothypourgoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
    ΡΕ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ !!!!!!

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ.

    ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

    ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

    ΡΕ ΟΥΣΤ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ !!!!!!!!!!!!!

    ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

    ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΣΥΚΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Thano & emeis erwteutikame, alla den kaname etsi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι..
    Το καλοκαίρι είχε ναυλώσει σκάφος γι'αυτόν και την παρέα, με ναυλοσύμφωνο ύψους 300000,00 που ποτέ δεν πλήρωσε ..

    α για κάτι ψιλά (50000,00) κόπηκε τιμολόγιο στον ΕΟΤ..

    Τα υπόλοιπα θα δει που θα τα φορτώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μ αρεσει να διαβαζω το πρεςς gr γιατι με ολους αυτους τους γραφικους γελας. Αντε να γραψει και ο Κουτσουκοσ! μας ελειψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μ αρεσει να διαβαζω το πρεςς gr eipe o aris sto gay bar sto london!!
    γιατι με ολους αυτους τους γραφικους γελας. Αντε να γραψει και ο Κουτσουκοσ! μας ελειψε giati mas aresoun ta varvata sxolia tou...eipe sto poustroni dipla toy

    Geia sou Ari kai piase to ombamiko papari....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση