GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκότωσέ την αφού την… αγαπάς!

. Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας . Στις δεκαετίες του ’50, ’60, ‘70 «εικόνα» σήμαινε αφίσες και φωτογραφίες από ...

.
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας
.
Στις δεκαετίες του ’50, ’60, ‘70 «εικόνα» σήμαινε αφίσες και φωτογραφίες από έργα που έπαιζαν στα συνοικιακά και κεντρικά σινεμά…Ανείπωτη η υποβλητική δύναμη που έκανε εμάς τα αγόρια να θέλουμε να γινόμαστε μετά την προβολή του έργου πειρατές και κάου-μπόι μυστικοί πράκτορες και αδέκαστοι λειτουργοί της Θέμιδος…και τα κορίτσια να θέλουν να γίνουν ντίβες μυστηριώδεις, γυναίκες πλανεύτρες και εξωτικές, γεμάτες αισθησιασμό και επιθυμητές…Υπήρχαν σε εκείνες τις ταινίες του σινεμά αρχή και τέλος, υπήρχαν πλοκή και δράση και, φυσικά, όλες οι απαραίτητες συνιστώσες για να εισπράξουμε κάποιο «δίδαγμα και ρητό…»
Μπορεί να βιάστηκε ο Όργουελλ βαφτίζοντας το βιβλίο του «1984», αλλά τελικά δικαιώθηκε για τη δύναμη της Τηλεόρασης να καθοδηγεί την κοινή γνώμη σε στόχους επιθυμητούς καθώς αποδεχόμενη την προπαγάνδα ως ενημέρωση συναρπάζεται, ακολουθεί άβουλα, αξιολογεί άκριτα, υιοθετεί ασυλλόγιστα!.. Και έτσι ζει τελευταία το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό μια ιδιόμορφη τραγωδία με άγνωστες προεκτάσεις που αδυνατούμε να συλλάβουμε, να κατανοήσουμε και στο μέτρο που το επιτάσσουν οι περιστάσεις και το απαιτούν οι καιροί να ερμηνεύσουμε παραγωγικά.
Τώρα ο σύγχρονος Δούρειος Ίππος, η Τι-Βι, μπήκε στα σπίτια μας καθηλώνοντάς μας στον καναπέ να ρουφάμε άκριτα αμέτρητες σειρές εγχώριων και εισαγόμενων σήριαλ, που – σαν την εποχή μας - δεν χτίζουν πρότυπα, δεν προβάλλουν ήρωες και ηρωίδες, ούτε « δίδαγμα και…ρητό» αλλά σίγουρα βοηθούν να ξεχάσουμε … τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα οικονομικά προβλήματα, το καθημερινό άγχος και στρες, την ψυχοσυναισθηματική μας ένδεια που μας οδήγησε στην καθιέρωση ανθρώπινων σχέσεων μιας χρήσης.
Δεκαετία του ’60 και ήμουν νεαρός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο όταν γνώρισα σε Δημοτικό ΚΑΠΗ της απίστευτης χοάνης λαών, φυλών, γλωσσών και πολιτισμών, που έδωσε το όνομά της και στο Πανεπιστήμιό μου, της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ το μακαρίτη πια Χοσέ Εουσέμπιο Ροντρίγκεζ, άντρα διπλά διαζευγμένο και πολλαπλά ξεχασμένο από τα έννομα και «παράνομα» παιδιά του. Είχε αγοράσει με δόσεις μια (γιγάντια στην τότε εποχή) έγχρωμη τηλεόραση 24 ιντσών και μια άνετη ξαπλώστρα. Κάθε φορά που είχε σεκλέτια και θυμόταν την πατρίδα του στη Νότια Αμερική, πνιγμένος στη μοναξιά της πάντα πολύβουης, πολυάνθρωπης, και συνάμα απάνθρωπης μεγαλούπολης που ποτέ δεν κοιμάται, απλωνόταν με κινήσεις σχεδόν καταναγκαστικής ιεροτελεστίας στην ξαπλώστρα και άναβε το πούρο Αβάνας άνοιγε την έγχρωμη Τι-Βι του ταξιδεύοντας ολομόναχος στη μαγική χώρα του Όζ.
(Αν και γίναμε γνώριμοι και «φίλοι» νέος εγώ εθελοντής ως φοιτητής κοινωνιολογίας-ψυχολογίας στο δημοτικό κέντρο Ανοικτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων, γέροντας εκείνος απόμαχος της βιοπάλης στον κόσμο της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά κοντινοί «συγγενείς» - βοήθησε το δικό μου ταμπεραμέντο της μεσογείου και το δικό του της καραϊβικής – ποτέ του δεν μου εκμυστηρεύτηκε που τα έβρισκε τα περιώνυμα «πούρα Αβάνας» παρά το ασφυκτικό εμπάργκο της Αμερικάνικης Κυβέρνησης πάνω στο νησί που ήταν και παραμένει η πατρίδα του Μαρξιστή Δρ Φιντέλ Κάστρο), …
Στην εποχή της αποβλακωτικά παθητικής τηλοψίας αναρωτιέμαι θα ήταν λύτρωση αν ΟΛΟΙ οι Έλληνες παίρναμε τα δίκαννα και πυροβολούσαμε την Τι-Βι μας ουρλιάζοντας…«τη σκότωσα επειδή την αγαπούσα»;… Ή μήπως αυτό θα ήταν υποσυνείδητα υπαγορευμένη πρόφαση για να βγούμε μετά στην αγορά να προμηθευτούμε σύγχρονα Τι-Βι σετ με επίπεδες οθόνες τύπου χόουμ σίνεμα με ήχο σουράουντ για να ξεχάσουμε την πικρή μας μοναξιά;
Όποιος έτσι συλλογιέται, αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία που συνιστά ο τίτλος μου, ας φροντίσει για να έχει την ολοκληρωμένη απόλαυση να ανάψει και ένα πούρο Αβάνας…Κατασκευάζονται από χέρια Κουβανών Μαρξιστών αλλά διατίθενται στον ελλαδικό χώρο σε τιμές σαφώς…καπιταλιστικές!..
---------------------------------

18 σχόλια

  1. ΡΕ ΒΛΗΜΑ ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΕ,ΕΣΥ ΠΟΙΟΝ "ΗΡΩΑ" ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ (ΜΙΚΡΗΣ-ΜΕΓΑΛΗΣ) ΜΙΜΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΚΑΙ ΦΑΦΛΑΤΑΣ;
    ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ!!!
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε παπαρόπουλε πολλά άρθρα ατα blogs στέλνεις ,αλλά αφού είσαι δια μαρτυρόμενο προοδευτικό πολιτικό όν,γιατί δεν διαμαρτύρεσαιμε παρέτηση απο την θεσάρα που κατέχεις΄; όχι και να μας λές διάφορα για το σύστημα όταν σεχει βολέψει και το υπηρετείς.Τώρα μην μας πείς για αξιοκρατίες και τα τοιαυτα γιατί θα βάλουμε τα κλάματα.
    Ασε που ψοφάς για παράθυρο στα κανάλια ,μήπως το πας για βουλευτής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρέ Πιπερόπουλε-Ροντρίγκεζ,
    τό 1960 έγχρωμη τηλεόραση???????
    Πόσα θές νά μάς τρελλάνεις???
    Αναστάσης.(μήπως ήταν early 70es?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο..http://skepo.blogspot.com/
    δειτε ενα απιστευτο βιντεο που δειχνει ολη την αγριοτητα του πολεμου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΡΕ ΨΩΝΙΑ.....

    ΕΔΩ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΠΕΔΙΑΣ....

    ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ;

    ΓΙΩΡΓΟ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΙΣ Η.Π.Α.!!

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΨΩΝΑΚΛΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Πιπερόπουλε ,

    μήπως θέλετε να γίνετε κάποια στιγμή πρωθυπουργός και να εκμηδενίσετε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία ;

    Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω διότι τόσο εδώ όσο και στα έντυπα όσο και στα κανάλια δεν έχετε να πείτε καλή κουβέντα για κανέναν ούτε για το ΠΑΣΟΚ ούτε για την ΝΔ.

    Αναρωτιέμαι πως προτείνετε να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος και με ποιούς ;

    Μήπως με τους ακροδεξιούς ή μήπως με τους ακροαριστερούς ;

    Οι συνεχείς παρεμβάσεις σας με κούρασαν διότι αυτά που λέτε τα γνωρίζουμε όλοι μας πριν τα πείτε εσείς.

    Κάτι άλλο έχετε να προτείνετε ή όχι ;

    Πείτε μας ποιός θέλετε να κυβερνήσει , ποιός θέλετε να είναι πρωθυπουργός .
    Πείτε μας πως τα κοινωνιολογικά προβλήματα θα λυθούν μέσα από μια κυβέρνηση στην ελλάδα.

    Μας έχετε κουράσει (εμένα προσωπικά πολύ) και πλέον το να σας παρακολουθήσω στις συνεντεύξεις σας και στα γραπτά σας είναι άνευ ουσίας εκτός και αν αποσκοπείτε στο συνεχές και σταθερό προσωπικό σας όφελος.


    Ευχαριστώ

    Οικονομολόγος
    M.sc in Strategic management

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
    ………………………………………………………………….

    Παιδιά ο Γιώργος λέει δεν παζαρεύω!

    Σιγά βρε γιγαντιαίε πολιτικέ, θα σκίσεις το καλτσόν!

    Δηλαδή, με ποιόν δεν διαπραγματεύεσαι;

    Με το Μπόμπολα ή με το Λαμπράκη;

    Με τον Κοντομηνά ή με τον Αλαφούζο;

    Με τον Κυριακού ή με τον Κουρή;

    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

    Φού σου κάνανε πέρυσι ρε χαζούλικο, με τις δημοσκοπήσεις υπέρ του Τσίπρα και έψαχνες γωνίες να κρυφτείς, ρε Αμερικανάκι.

    Έχει πλάκα το παιντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κουρή.

    Δεν θέλουμε να μας λέτε τί να σκεπτόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας.

    Έχουμε την ελευθερία της μπλογκόσφαιρας και έτσι σπάσαμε το φασισμό σας.

    Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας, δεν θέλουμε το Alter σας.

    Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας, ούτε την Αυριανή σας.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

    Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

    Ανοχή τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Άρθρο της Anne Applebaum.(αμερικανο-εβραία δημοσιογράφος, σύζυγος του εβραίου υπουργού εξωτερικών της Πολωνίας) στην «Ουάσιγκτον Ποστ».
    23-12-2008

    Με το Σκοπιανό συνδέει τις ταραχές στην Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα, το φύλλο με ημερομηνία 23/12/2008, της εφημερίδας, κύριος εκφραστής του αμερικανικού κατεστημένου και υποστηρικτής των απόψεων της εκάστοτε Αμερικανικής Κυβέρνησης.
    Μεταξύ άλλων στο εξαιρετικά αρνητικό «άρθρο» της Anne Applebaum για τα γεγονότα υπάρχει εκτεταμένη αναφορά και στο …σκοπιανό : «Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική συνίσταται στην ξεροκέφαλη πολιτική της να θέτει προσκόμματα στην διεθνή αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» - για λόγους που είναι περίπλοκοι να τους αναλύσουμε - εκτός αν η τελευταία αλλάξει το όνομά της σε FYROM «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ένα ακρωνύμιο που όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν καταγέλαστο. Σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική οι Έλληνες είναι διαβόητοι για την χάλκευση οικονομικών στοιχείων που ήταν απαραίτητα για την είσοδό τους στην ζώνη του ευρώ».

    Εντύπωση προκαλεί ότι το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτα στο American Enterprise Institute της αμερικανικής πρωτεύουσας, που έχει τίτλους συνεργασίας με την Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών C.I.A και βασικά αποτελεί παρακλάδι αυτής! Όπως έλεγαν πηγές, προσκείμενες στο αμερικανικό Intelligence, πρόκειται για συνταγμένο κείμενο από αμερικανικό κρατικό φορέα, που δόθηκε και στην «Ουάσιγκτον Ποστ», όπως στο προαναφερόμενο Ινστιτούτο προς δημοσίευση.

    Πρέπει να επισημάνουμε, με την ευκαιρία αυτή, πώς σύσσωμος ο αμερικανικός Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθούν να κρατούν ζωντανά - αν και δεν υπάρχουν - τις ταραχές στην Ελλάδα και προς την κατεύθυνση, ότι αποβλέπουν στην ανατροπή της Κυβέρνησης Καραμανλή και, κατά περίεργο τρόπο, να επιμένουν στην προκήρυξη γενικών εκλογών στην Ελλάδα.

    Τέλος, τις τελευταίες μέρες, τα πάσης φύσεως αμερικανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα τονίζουν ότι:

    1.Ο πληθωρισμός είναι σε δυσθεώρητα ύψη.
    2.Οι τουρίστες φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε στην Τουρκία και θα χρειασθούν χρόνια, για να επιστρέψουν στη διαλυμένη Ελλάδα.
    3.Παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ως την μόνη διάδοχο λύση για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης και
    4.Δεν παραλείπουν να συνδέουν τις πολιτικές ταραχές στην Ελλάδα και με αναμενόμενες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως γράφουν χαρακτηριστικά, Ισπανία και Ιταλία.

    Πρόκειται για πρόδηλη προσπάθεια, όπως διατείνονται αξιόλογοι πολιτικοί αναλυτές, πρόκλησης ευρύτερων συγκρούσεων στη Βαλκανική, με απώτερο και αποκλειστικό στόχο πρόκλησης ζημιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι διακαής πόθος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ (Σκοπιανό, Κύπρος, Ρωσικοί αγωγοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά κύριε Παπαρόπουλε τι θέλεις να μας πεις με αυτά που γράφεις; Δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις και ασχολείσαι με τις παπαροφιλολογίες και παπαροφιλοσοφίες; Αυτά λές στο Πανεπιστήμιο και δε λακκίζουν οι φοιτητές σου;
    Φιλιά από μακριά και κάτσε λίγο στο παρασκήνιο. Δε βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πως η τηλεόραση επηρεάζει το μυαλό μας http://www.youtube.com/watch?v=_acfHQiIhk0&feature=related


    Αλλά όπως είπε και ο Αριστοτέλης στον Μέγα Αλέξανδρο: Το καλύτερο δεν είναι να καταστρέψεις τελείως μια πολιτεία και να φτιάξεις μια νέα. Το καλύτερο είναι να βελτιώσεις την ήδη υπάρχουσα . Το ίδιο ισχύει και με την τηλεόραση. Αλλά το καλύτερο είναι να την κλείνεις σε κάθε σκουπίδι ή και να μην βλέπεις και καθόλου. Διάβασε ένα βιβλίο!

    Καπετάν Μακρής. Είναι ωραίο να ονειρεύεσαι. Ακόμα δεν έχω εντοπίσει διαφημίσεις στα όνειρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κουρή.

    Δεν θέλουμε να μας λέτε τί να σκεπτόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας.

    Έχουμε την ελευθερία της μπλογκόσφαιρας και έτσι σπάσαμε το φασισμό σας.

    Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας, δεν θέλουμε το Alter σας.

    Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας, ούτε την Αυριανή σας.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

    Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

    Ανοχή τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Πρωθυπουργός έχει δείξει μια μεταβαλλόμενη προσωπικότητα. Πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε την καριέρα του σαν ξένοιαστος «Φάλσταφ». Προ τετραμήνου εξελίχθηκε σε αναποφάσιστο «Αμλετ». Και κινδυνεύει να φύγει ως «Ριχάρδος Γ Δ». Να ψάχνει «ένα άλογο· το βασίλειό μου για ένα άλογο» τη στιγμή της κρίσιμης μάχης, μπας και σωθεί. Αλλά δεν πρόκειται να σωθεί αν δεν σώσει ο ίδιος τον εαυτό του. Και είναι αλήθεια ότι μέσα στις τελευταίες εκατό ημέρες εθίστηκε στο χαρακίρι περισσότερο κι από ιάπωνα σαμουράι: νομίζω ότι δεν έχει αφήσει λάθος που να μην το κάνει. Το σημαντικότερο ήταν ότι σκόνταψε ο ίδιος προσπαθώντας να κρατήσει τους υπουργούς του.

    Το ίδιο λάθος κινδυνεύει να διαπράξει και τώρα, στον ανασχηματισμό. Πασχίζει να σώσει, αντί να σωθεί. Διαπραγματεύεται τα υπουργεία του Παυλόπουλου , τις επιθυμίες της Ντόρας, τις προτιμήσεις του Αβραμόπουλου, τις αρμοδιότητες του Αλογοσκούφη. Ενώ θα έπρεπε να ακολουθήσει την ακριβώς αντίστροφη διαδικασία: να σχεδιάσει την κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος και θα προτιμούσε ο κόσμος.

    Με άλλα λόγια, να ακούσει τι λέει ο κόσμος. Διότι ως τώρα κρατούσε τα αφτιά του ερμητικά κλειστά. Μας είπε ότι εσχάτως παρακολούθησε πολλή τηλεόραση, να το δεχτώ. Δεν ξέρω, όμως, μήπως έβλεπε Cartoon Νetwork, διότι όποιο άλλο κανάλι κι αν κοιτούσε αποκλείεται να συμπέρανε ότι μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση χωρίς να αλλάξει ριζικά το οικονομικό επιτελείο. Οχι επειδή οι σημερινοί υπουργοί είναι κακοί άνθρωποι ή κακοί πολιτικοί, κάθε άλλο. Αλλά επειδή, καλώς ή κακώς, η κοινή γνώμη έχει συμπεράνει την αποτυχία τους και έχει προεξοφλήσει το τέλος τους.

    Ο Πρωθυπουργός, ασφαλώς, δικαιούται να κάνει του κεφαλιού του. Αυτό άλλωστε προσπαθεί εδώ και εκατό ημέρες, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Η δημοκρατία, βλέπετε, εμπεριέχει μια στέρεη παραδοχή: δεν μπορείς να προκαλείς τη λογική, ούτε να προσβάλλεις τη νοημοσύνη εκείνων που θα κληθούν αύριο να σε ψηφίσουν. Δεν γίνεται, δηλαδή, να αποτυγχάνει μια πολιτική και μετά να επιχειρείται η ανόρθωσή της από τους ίδιους που την έριξαν στα βράχια.

    Να το, λοιπόν, το πραγματικό δίλημμα του Πρωθυπουργού: είτε θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια «νέα αρχή»είτε θα αυτοανακηρυχθεί συνυπεύθυνος για όσα διεπράχθησαν ως τώρα. Είτε θα σταθεί μόνος είτε θα πέσει με τους άλλους. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς ιαπωνικά. Και στα ελληνικά, χαρακίρι το λέμε.

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΑΣΚΑΛΕ ,ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ.
    ΠΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΝ TV ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτοί είναι οι καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων: επίπεδο για να εντυπωσιάσεις στο κομμωτήριο της γειτονιάς σου, να βγάλεις λόγο στη λαϊκή ή να συμπληρώσεις στιχάκια ημερολογίου τοίχου παλαιού τύπου...

    Σταματήστε πια να τον προβάλετε τον καραγκιόζη... πρόκειται για ακροδεξιό υποκείμενο που ανακυκλώνει τις ίδιες κενολογίες... αλλά αυτοί μας αξίζουν τέτοιοι που είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρώτα απ'όλα δεν την αγαπώ. Είναι μια σχέση ρουτίνας, εξάρτησης και εκμετάλλευσης που με βάζει να τη πληρώνω υποχρεωτικά μέσω ΔΕΗ. Το μόνο που με συνδέει είναι η σποραδική ακρόαση της ΝΕΤ.
    Όλες οι εκπομπές της είναι ίδιες. ΄Ολοι οι παρουσιαστές και οι παρουσιάστριες μιλούν με τα μακρόσυρτα, ενδιάμεσα στις λέξεις, ενοχλητικά βελάσματα "εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε" "ααααααααααααααααα" σαν βραδύνοες. Όλοι μοιράζονται, κάθε μέρα τους ίδιους φιλοξενούμενους: τον Κουβέλη και την Παπακώστα. Όλοι οι παρουσιαστές αναλύουν την τελευταία σφυγμομέτρηση των εφημερίδων της Κυριακής. Όλοι οι παρουσιαστές πιστεύουν πως πως ο ταλαίπωρος μήνας ονομάζεται Σεμμμπτέβριος (με ύφος) και όχι Σεπτέμβριος (September ρε!). Για τον Οκτώβριο δεν λέμε τίποτα.
    Η μόνη αξιοπρεπής παρουσίαση που πέρασε απο εκεί ήταν ο Γιάννης Καλαμίτσης.
    Κ.Πιπερόπουλε μου λές να τη σκοτώσω αλλά πως σκοτώνεται αφού είναι ήδη νεκρή; Ναί νεκρή και την πληρώνουμε αδιάλειπτα.
    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια Μανα ειχς δυό παιδια.
    Το ενα ητανε , καλά.
    Το αλλο, ηταν ο ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση