GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλη μια "Κυρά της Ρω"...

. Από το www.hellasress.blogspot.com/ . "Σας αγαπώ, σας λατρεύω, μέσα στην καρδιά μου σας έχω” ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΜΠΙΔΟΥ-ΦΩΤΑΚΑΚΗ Το σπίτι της...

.
.
"Σας αγαπώ, σας λατρεύω, μέσα στην καρδιά μου σας έχω”
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΜΠΙΔΟΥ-ΦΩΤΑΚΑΚΗ
Το σπίτι της στα Μαράσια Έβρου είναι το τελευταίο όριο της Ελλάδας, σε λιγότερο από 100 μέτρα, πριν ξεκινήσει το έδαφος της Τουρκίας. Εδώ και 50 χρόνια, οι Τούρκοι βλέπουν αυτή την Ελληνίδα μάνα να υψώνει την Ελληνική σημαία, χωρίς ποτέ να την έχει υποστείλει, και να θεωρείται η Μάνα του Ελληνικού Στρατού, που όλα αυτά τα χρόνια, τον φροντίζει, του μαγειρεύει, και πλένει τα ρούχα των Ελλήνων στρατιωτών με ανιδιοτέλεια, κουράγιο, και άδολη αγάπη, όπως ταιριάζει σε μια Ελληνίδα Μάνα.
Στα 104 της η Κυρά Βασιλική που γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης, μετά την Κυρά της Ρω, είναι η Μάνα της Ελλάδας, η Μάνα του Έθνους, γνήσιο παράδειγμα φιλοπατρίας και αφοσίωσης στο Υπέρτατο Καλό που για την Κυρά Βασιλική είναι η Προσφορά στην Ελλάδα και την Κοινωνία των Ελλήνων.
Για την Προσφορά της στην Ελλάδα η Κυρά Βασιλική τιμήθηκε πέρυσι από την Ακαδημία Αθηνών.
---------------------------

4 σχόλια

  1. Πάω στοίχημα,ότι 1 συνιστώσα τού
    ΣΥΡΙΖΑ, θά προβοκάρει τό θέμα.
    Άν θέλεις 7.5ε γράψε.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΡΕ ΨΩΝΙΑ.....

    ΕΔΩ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΠΕΔΙΑΣ....

    ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ;

    ΓΙΩΡΓΟ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΙΣ Η.Π.Α.!!

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΨΩΝΑΚΛΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Aθήνα άνοιξε από το 1996 τις πόρτες για την περαιτέρω σύσφιγξη και εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων, με την σταθερή πεποίθηση ότι μια «ευρωπαϊκή» Tουρκία θα έδινε μέσα από περίπου «αυτοματικές» κοινοτικές διαδικασίες λύση στο ελληνικό πρόβλημα της εξ ανατολών πιέσεως της χώρας μας και στην υπόθεση της Kύπρου. Kαι εκφραστής της χαμογελαστής διπλωματίας της Aθήνας που ακολούθησε ήταν ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου ως υπουργός Eξωτερικών. Tόσο πολύ μάλιστα εμπιστευόταν ο σημερινός αρχηγός του ΠAΣOK την αμερικανική λογική για το θέμα της Kύπρου, ώστε δεν δίστασε να εκτεθεί δημοσίως υπέρ του «σχεδίου Aνάν», πριν από το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Kύπρο.

    Hταν η πολιτική Σημίτη - Παπανδρέου η πιο «μαλακή» που ασκήθηκε ποτέ απέναντι στην Tουρκία, κατά τις συμβουλές και συστάσεις της Oυάσιγκτον.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Nέα Δημοκρατία και πριν και μετά τον Mάρτιο του 2004. Mόνη διαφορά, ότι ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής δεν βιάστηκε να πάρει, υπό διεθνή πίεση, θέση για το «σχέδιο Aνάν» πριν οι Eλληνοκύπριοι δώσουν τη δική τους γνώμη για το θέμα στο ιστορικής σημασίας δημοψήφισμα, που παρήγαγε το 76% «όχι». Oύτε και μοιράστηκε ποτέ ο κ. Kαραμανλής την αρνητική γνώμη που είχε (και διατηρεί) ο κ. Παπανδρέου για τον πρόεδρο Tάσσο Παπαδόπουλο.

    Eντυπωσιακό είναι λοιπόν –ενίοτε και διασκεδαστικό– το γεγονός, ότι μετά την εκλογική ήττα του, στις 7 Mαρτίου 2004, ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου και ορισμένοι σκληροί «εκσυγχρονιστές» του ΠAΣOK, καθώς και φίλοι τους σχολιαστές πολιτικής ελέγχουν διαρκώς τον K. Kαραμανλή για... έλλειψη μαχητικότητας απέναντι στην Aγκυρα στο ευρωπαϊκό πεδίο!

    Eίναι σήμερα προφανές ότι όπως συμβαίνει και στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής, έτσι και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου προσπαθεί να ασκήσει με το ζόρι «οξύτατες» κριτικές εκεί όπου δεν διαθέτει θέσεις πολιτικές διαφορετικές από αυτές που διατηρεί η ηγεσία K. Kαραμανλή. Eίναι, όμως, άκρως εντυπωσιακό ότι ο πρόεδρος του ΠAΣOK δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως στην εξωτερική πολιτική υπάρχει μια λογική συνέχεια εξελίξεων, που προσδιορίζεται από σειρά επιλογών και αποφάσεων που δεσμεύουν τη χώρα διεθνώς. Eτσι, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν σήμερα την κατάσταση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Eυρώπη, στο Aιγαίο, στην Kύπρο και στις σχέσεις με τις HΠA, έχουν φυσικά πίσω τους σειρά επιλογών, αποφάσεων και υπογραφών των ελληνικών κυβερνήσεων. Aνευ διακοπής από το 1993 και για έντεκα χρόνια, κυβερνήσεις του ΠAΣOK διαχειρίστηκαν τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Eίναι λοιπόν πολιτικά φαιδρό το να ασκεί σήμερα «οξεία» κριτική σ’ αυτά τα ζητήματα η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΚΥΡΙΟΙ ΜΠΛΟΓΟΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΥΤΗ. Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση