GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα Σκόπια σε αδιέξοδο...

. Από το Disaster Press . Σε άρθρο του BalkanInsight.com με τίτλο Macedonia Carries its 2008 Burdens into 2009 εξετάζεται η κατάσταση που έ...

.
Από το Disaster Press
.
Σε άρθρο του BalkanInsight.com με τίτλο Macedonia Carries its 2008 Burdens into 2009 εξετάζεται η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία μετά τις εξελίξεις στα άκρως σημαντικά θέματα της εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Οι πιθανότητες αναφέρει να κερδίσει η πΓΔΜ αυτά που έχασε το 2008 είναι πολύ λίγες. Απέτυχε να λύσει τα προβλήματα αυτά το χρόνο αυτό ελπίζοντας ότι αυτά θα λύουν ευνοϊκότερα για αυτήν τον επόμενο χρόνο. Όμως δεν λογάριαζε καλά. Η παγκόσμια οικονομική κρίση χτύπησε και τη πΓΔΜ, πρώτα τις ήδη φτωχές εξαγωγές της με εκτιμήσεις για κύμα απολύσεων και φυγή ξένων επενδυτών στις επόμενες συνέπειες. Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι να κάνει λένε πολλοί, εγκλωβισμένη στην αντιπαράθεση της με την Ελλάδα. Με το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να είναι στραμμένο στην εθνική επικράτηση του κόμματος από το οποίο προέρχεται (ΒΜΡΟ) και όχι ο διεθνής πορεία της χώρας δεν είναι ανεξήγητο το ενδιαφέρον του BMRO για τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν φέτος το Μάρτιο. Η μόνη θετική ανάπτυξη που η πΓΔΜ μπορεί να περιμένει από το 2009, λένε εμπειρογνώμονες, είναι η κατάργηση τη βίζας για την ΕΕ, που θεωρείται ευρέως ως βραβείο παρηγοριάς για τις εδώ και καιρό προσπάθειες της χώρας να ανταποκριθεί στα ευρωπαϊκά κριτήρια. Αυτό μπορεί επίσης να είναι κατά κάποιο τρόπο ένα ανάχωμα στις κοινωνικές και εθνικές εντάσεις."Όπως συνέβη πολλές φορές, η πΓΔΜ μπαίνει στο νέο χρόνο με παλαιές αποσκευές γεμάτες προβλήματα που στο μεταξύ έχουν αλλάξει και πολλαπλασιαστεί ", είπε η Biljana Vankovska από τα Skopje, καθηγήτρια στο εκεί Ίδρυμα Μελετών Πόλεμου και Ειρήνης. Τον Ιούνιο, η Μακεδονία οργάνωσε πρόωρες γενικές εκλογές οι οποίες χαρακτηρίστηκαν που από βία και παρατυπίες. Οι Βρυξέλλες δήλωσαν στην ετήσια έκθεσή της που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο ότι αυτό είναι μια από τις πιο σημαντικές ανεπάρκειες της χώρας και ότι οι επόμενες εκλογές πρέπει να είναι καλύτερες."Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα ξοδευτεί σε πολιτικές εκστρατείες και αμοιβαίες κατηγορίες πάνω στην «παρατυπία των εκλογών," πρόσθεσε η καθηγήτρια Vankovska. "Αυτό θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες πολιτικές εντάσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Λαμβάνοντας υπόψη τα δημοψηφίσματα αυτή την περίοδο που λένε ότι ευνοούν το συγκυβερνούν κεντροδεξιό VMRO DPMNE και το συνεργάτης του στο συνασπισμό, τη Δημοκρατική Ένωση για την Ολοκλήρωση, DUI, ο καθηγητής λέει ότι είναι πιθανό να επιτύχουν μια σχεδόν πλήρη επικράτηση των δυνάμεων τους το 2009, με τη νίκη τόσο των προεδρικών όσο και τοπικών εκλογών.
Για τη συνεχεια: http://nrdisaster.blogspot.com/2008/12/blog-post_7317.html
----------------------------------------

18 σχόλια

  1. Η λυση ειναι μια για αυτην την απομιμηση κρατους.

    Διασπαση και το δυτικο κομματι να παει στην αλβανια, το νοτιο στην ελλαδα, το ανατολικο στην βουλγαρια και το βορειο ας το παρει οποιος θελει, κοσοβο η σερβια.

    Ειναι θεμα χρονου αλλωστε αυτο με τις μειονοτητες που εχουνε μεσα.

    Αντι να σοβαρευτουν και να ειναι ταπεινοι αλλα και αξιοπρεπεις, μας εχουνε σπασει τα αρχιδια με τις μαλακιες τους. Νομιζουν οτι οι αμερικανοι θα τους καλυψουνε και στις δυσκολες ωρες.

    Καημενοι..οι αμερικανοι σας δουλευουνε και εαν τους ταξει ενας απο τους γειτονες σας πιο πολλα, σας εχουνε χεσμενους την ιδια μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καραμανλής (ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ) θα ΒΑΦΤΙΣΕΙ τους Σκοπιανούς, είτε τους αρέσει είτε όχι!
    Να ξεχάσουν τις φαντασιώσεις τους ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους, γιατί αλλιώς μαύρες μέρες τους περιμένουν.
    Η συμμετοχή στο Νάτο και την Ε.Ε. προϋποθέτει να σταματήσουν τους καουμποϊσμούς, αλλιώς θα τα ξαναπούμε το 2030, καλή τύχη.
    Εμείς ΔΕΝ βιαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήστε τους Βάρδαρους ήσυχους, σύντομα θα έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από τον ψωροπερήφανο εθνικοσοσιαλισμό τους, όπως ούτε γάλα για τα παιδιά τους.

    Ειλικρινά, ο λαός τους είναι ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΝΤΙΟΣ που δεν καταλαβαίνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να κλέψουν την πολιτιστική κληρονομία ενός άλλου λαού, που είναι μάλιστα η ισχυρότερη οικονομική και στρατιωτική δύναμη στην περιοχή ;

    Άκου λέει και άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στα σκόπια, γιατί ρε Βάρδαροι, ο Μεγαλέξανδρος μιλούσε Σλάβικα, ή βρέθηκαν τίποτε αρχαία αντικείμενα στα βουλγάρικα που μιλάτε; Σε λίγο θα μας παρουσιάσουν και κασέτες του 300 πχ. με συνομιλίες του Ηφαιστίωνα με τον Μεγαλέξανδρο, στα Βουλγάρικα.

    Η πορείας της Βαρδαρίας είναι προδιαγεγραμένη και σκοτεινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oi Slavotsobanarades 8a to fabe to kefali tous sto telos!

    Emeis pantaws oi Makedones tous twxoume pei gia na xwresis sto mikro tous myaloudaki:

    SlavoBoulgaroi itane SlavoBoulgaroi 8a meinoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπως το διαβασα στο (I-Reporter)

    Σήμερα το πρωί κατά τις 10:15 σε μια ενημερωτική εκπομπή της ΕΤ3 ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Ισραήλ Πάνος Χαρίτος υποστήριξε τις πλέον φιλοϊσραηλινές θέσεις : υποστήριξε την επιτυχία των βομβαρδισμών αφού από τους 292 νεκρούς ...μόνο οι ...20 εξ' αυτών ήταν άμαχοι!!! Όταν δειλά η δημοσιογράφος του πάνελ τον ρώτησε από ποιες πηγές προέρχονταν τα στοιχεία, αυτός συνέχισε ατρόμητος και επικαλέστηκε ...παλαιστίνιους (!!!) δημοσιογράφους που τα έλεγαν αυτά... Εν τω μεταξύ οι εικόνες έδειχναν εμφανώς τον ολοκληρωτικό βομβαρδισμό πολυκατοικιών και πολλές φορές οικοδομικών τετραγώνων. Δηλαδή ο Πάνος Χαρίτος προσπάθησε να μας πει ότι οι βόμβες του Ισραήλ ήταν πολύ διακριτικές και χτυπάνε μόνο τους ισλαμιστές της Χαμάς...

    Αγανακτισμένος πήρα τηλέφωνο στην εκπομπή και η απάντηση της κοπέλας στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ήταν η εξής :

    "Ε τι να κάνει κι αυτός... Γυναίκα εβραία έχει και θέλει να αποφύγει την κρεβατομουρμούρα..."
    http://1453-2009.pblogs.gr/
    Τα σχόλια δικά σας!

    29 December, 2008 19:50
    O Δημοσιογραφος αυτος πληρωνεται απο την ΕΡΤ δηλαδη απο τον Ελληνικο λαο για να μεταδιδει ψεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε όχι και δεύτερο Ισραήλ, μέσα και στα Βαλκάνια! Με στρατιωτική βάση αρωστημένων φιλοπὀλεμων εγκεφάλων που θα συντηρήτε από τις χώρες του ΝΑΤΟ της Ε.Ε., και οι υπεράκτιοι προστάτες τους νταβατζήδες, θα καρπώνονται τα διελευστικά των αγωγών ενέργειας!

    Που θα πάει θα εκπολιτιστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να αναγνωριστεί αυτή η χώρα άμεσα με τη συνταγματική της ονομασία και να μπει επιτέλους ένα τέλος στην ηλίθια και αρρωστημένη διελκυνστίδα σχετικά με το ποιός είναι απόγονος του μέγα αλέκου.
    Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από το να διαλύθεί αυτό το κράτος. Ούτε και μπορούμε να ασχολούμαστε εσσαεί με τις αρλούμπες των μακεδονοΒλάχων.
    Τέλος εδώ και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Βαρντασκέοι είναι και οι ηλίθιοι κιόλας!

    1) Στις προπαγανδιστικές τους διαφημίσεις, αν το προσέξατε, περνάνε σαν τρέιλερ Αρχαίες Ελληνικές λέξεις που είναι και μοντέρνες ταυτόχρονα, ώστε εύλογα θα αναρωτηθεί ένας ξένος (που δεν γνωρίζει τη διένεξη Σκοπίων-Ελλάδας)

    " Καλά εσείς Βαρντασκέοι, λέτε ότι ο Μέγας Αέξανδρος δεν μιλούσε Ελληνικά και ήταν Σλάβος. Τότε γιατί χρησιμοποιείται Ελληνικά γράμματα;!!!" Ούτε λίγο ούτε πολύ, από τη μια πλευρά αμφισβητούν την Ελληνικότητά του αλά από την άλλη την υπερτονίζουν!

    2) Είναι τόσο ηλίθιοι που άλλος στη θέση τους τουλάχιστον θα άλλαζε το όνομα "Ματσεντόνια" (ούτε να το προφέρουν δεν ξέρουν καν!) με μια κατάληξη Σλαβική στο τέλος της λέξης, δηλαδή "Μακδνετιτσ", Μακεντονιτσκα" κτλ. Όχι πως θα ήταν αληθινό αλλά τουλάχιστον θα πετύχαινε παραπάνω η προπαγάνδά τους!!

    ΌΛες οι λέξεις που τελειώνουν σε -ια είναι Ελληνικές καθαρόαιμες!!

    3) Ρωτήστε έναν οποιοδήποτε Βάρδαρο τι σημαίνει Αλέξανδρος και αν σας δώσει ποτέ την απάντηση

    Αλέξω+ ανήρ, τότε ελάτε να με γ...


    ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ

    Σιγά-σιγά οι στρατηγοί εκεί κοντά στα σύνορα πρέπει να μαρσάρουν τα τανξ, γιατί αναδύεται ο επόμενος Καχιασβίλι ως Γκρουέφσκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή εκείνος που μίλησε για ΜακεδονοΒλάχους, μάλλον είναι ΣΥΡΙΖΑος, ΣΥΝασπίτης, κοινώς ένας "προοδευτικός" της πλάκας, καλά θα κάνει να μην προφασίζεται τον αγωνιστή ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση γιατί τυγχάνει να εκτελεί και να εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές της χούντας, μιας παγκόσμιας δικτατορίας που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τζάμπα φοράτε κουκούλες αφού σας πήραν χαμπάρι! Απλά, δείξτε τα πρόσωπά σας να γελάσουμε και να απλώς να επιβεβαιωθούμε!

    ααα εκεί που πάτε να αγωνιστείτε ενάντια στο σύστημα (που από αυτό τρώτε και πινετε), σηκώστε το παντελονάκι λίγο πιο πάνω γιατί φαίνεται το ροζ βρακί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ PRESS-GR ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΥΝΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΟΤΕ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ.
    ΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΑΛΛΩΝ BLOGS KΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ PRESS ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσα λεφτά θα καταθέσουν τα Ελληνικά βόδια απόψε πάλι στα καζίνο τους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΒΑΡΔΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ


    Βουλγαροι/γερμανοι/σερβοι
    Σκιπταροι
    Βλαχοι λατινοι/αλβανοι/ιλλυριοι
    Τουρκοι/ταταροι
    Τσιγγανοι/Εβραιοι/αραβες

    Ο Φιλιππος, ενας εραστης διεθνους ακτινοβολιας (σπεραμτοβολιας) και ο γυιος του, Αλεξανδρος, κατορθωσαν το ακατορθωτο:
    να παραγαγουν τοσα εθνη χωρις να τους παρει ειδηση κανεις δημοσιογραφος ( τυπου εσπρεσσο )!

    Φίλιππος ο Σπερματοβόλος!

    Ξεκίνησε από τον Βόλγα, έσπειρε μερικές βουλγάρες, πέρσαε με ταχύτητα στο Ουλάν Μπατόρ τής Μογγολίας, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ξεκούρασε τους σπερματογόνους αδένες του, εν συνεχεία - με ελιές Χαλκιδικής και γνήσιο ελαιόλαδο ενισχυμένος - συναντήθηκε , πάντα μακρυά από τα μάτια εσπρέσσο-παπαράτσι, με μιά γερμανίδα Ροσσ, και χωρίς να χάσει καιρό έκλεισε και ένα γόνιμο ραντεβού με μιά βλάχα και μιά αλβανίδα ξαδέρφη της!

    Λόγω τής ανικανότητας των παπαράτσι δεν γνωρίζουμε εάν ο Φίλιππος είχε κατά νου να τις διδάξει και ελληνικά.

    Ο εμπειροπόλεμος Έλληνας Βασιλιάς τής Μακεδονίας, κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια, άρχισε να ετοιμάζει τον 18άχρονο Αλέξανδρο για την Βασιλεία και την εκστρατεία στην Μικρά Ασία, επικεφαής όλων σχεδόν τών ελληνικών Πόλεων.

    Η περσική απειλή έπρεπε να εξαλειφθεί πριν εξαλειφθεί το Ελληνικό Έθνος.

    Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι Γερμανοί Ροσσ, Νότιοι Σλάβοι, Βόλγα-σλάβοι (πλην Τσέχων, Πολωνών, Σλοβάκων και Σλοβένων), Τουρκοτάταροι, Αλβανοί, Λατίνοι-βλάχοι και σκιπτάροι Καυκάσιοι, είναι μόνο κατά το ήμισυ βάρβαροι.

    Μιά αληθινά δραματική κατάληξη ενός μεγαλειώδους εγχειρήματος τού Φιλίππου, το οποίο έμεινε στη μέση.

    Οι Βαρδαρινές Βαρβάρες σήμερα κλαίν και οδύρονται που δεν είχαν μυαλό να σύρουν τον Φίλιππο σε κάποιον Αθηναίο δικηγόρο να αναγνωρίσει στα παιδιά τους λίγη Χαλκιδική, λίγη Θεσσαλονίκη, λίγη Πέλλα ή έστω τους βόρειους πρόποδες τού Ολύμπου.

    Και έτσι, μεταχειρίστηκαν άλλα μέσα:
    επιχείρησαν να αρπάξουν ό,τι μπορούσαν το '49, ή υποδυόμενοι τους χριστιανοεβραίους καλόγερους, να χτίσουν αυθαίρετα παλάτια - που τα ονομάζουν σκήτες - στο ανατολικό πόδι τής Χαλκιδικής, και με την συνέργεια βλαχοβυζαντινών δικηγόρων να αρπάξουν καμιά Βιστωνίδα, μπροστά στα μάτια μας!
    Για να ρεφάρουν! - κάλλιο αργά παρά ποτέ!

    Εγώ λέω να τους αφήσουμε!
    Για να δούμε βρε αδερφέ πού το πάνε!
    Για να μάθουμε τους αληθινούς σκοπούς τους!
    Διότι οι σκοποί τους δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι!
    Θέλουν την Θεσσαλονίκη?
    Την Πέλλα?
    Μόνο την Χαλκιδική?
    Μόνο το όνομά μας?
    Μήπως, ομόλογα και ετήσια διατροφή?

    Βρισκόμαστε λοιπόν σε θολό τοπίο!
    Δεν ξέρουμε πώς να τους ικανοποιήσουμε...

    Και μ' αυτή την απορία θα μείνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βεβαίως και το παρατηρήσαμε που ο μάλαξ δεν έβαλε εισαγωγικά!

    Αλλά και όλοι όσοι χρησιμοποιούν τη συντομογραφία "φυρο" είναι το ίδιο μεγάλοι κόπανοι!

    Εύχομαι να βγει κανένας απ' αυτούς να υπερασπιστούν τη "θέση" τους για να μπορέσουμε να τους φτύσουμε κατάμουτρα!

    Έχει κανένας τους τα κότσια?

    Αυτή η αθλιότητα με το "φυρο" πρέπει να εκλείψει! Φτύστε πατόκορφα όσους το χρησιμοποιούν!
    Ας πάψουμε να ανεχόμαστε τέτοια ύποπτα βόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΣΙΕΥΟΥΝ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H Aθήνα άνοιξε από το 1996 τις πόρτες για την περαιτέρω σύσφιγξη και εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων, με την σταθερή πεποίθηση ότι μια «ευρωπαϊκή» Tουρκία θα έδινε μέσα από περίπου «αυτοματικές» κοινοτικές διαδικασίες λύση στο ελληνικό πρόβλημα της εξ ανατολών πιέσεως της χώρας μας και στην υπόθεση της Kύπρου. Kαι εκφραστής της χαμογελαστής διπλωματίας της Aθήνας που ακολούθησε ήταν ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου ως υπουργός Eξωτερικών. Tόσο πολύ μάλιστα εμπιστευόταν ο σημερινός αρχηγός του ΠAΣOK την αμερικανική λογική για το θέμα της Kύπρου, ώστε δεν δίστασε να εκτεθεί δημοσίως υπέρ του «σχεδίου Aνάν», πριν από το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Kύπρο.

    Hταν η πολιτική Σημίτη - Παπανδρέου η πιο «μαλακή» που ασκήθηκε ποτέ απέναντι στην Tουρκία, κατά τις συμβουλές και συστάσεις της Oυάσιγκτον.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Nέα Δημοκρατία και πριν και μετά τον Mάρτιο του 2004. Mόνη διαφορά, ότι ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής δεν βιάστηκε να πάρει, υπό διεθνή πίεση, θέση για το «σχέδιο Aνάν» πριν οι Eλληνοκύπριοι δώσουν τη δική τους γνώμη για το θέμα στο ιστορικής σημασίας δημοψήφισμα, που παρήγαγε το 76% «όχι». Oύτε και μοιράστηκε ποτέ ο κ. Kαραμανλής την αρνητική γνώμη που είχε (και διατηρεί) ο κ. Παπανδρέου για τον πρόεδρο Tάσσο Παπαδόπουλο.

    Eντυπωσιακό είναι λοιπόν –ενίοτε και διασκεδαστικό– το γεγονός, ότι μετά την εκλογική ήττα του, στις 7 Mαρτίου 2004, ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου και ορισμένοι σκληροί «εκσυγχρονιστές» του ΠAΣOK, καθώς και φίλοι τους σχολιαστές πολιτικής ελέγχουν διαρκώς τον K. Kαραμανλή για... έλλειψη μαχητικότητας απέναντι στην Aγκυρα στο ευρωπαϊκό πεδίο!

    Eίναι σήμερα προφανές ότι όπως συμβαίνει και στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής, έτσι και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου προσπαθεί να ασκήσει με το ζόρι «οξύτατες» κριτικές εκεί όπου δεν διαθέτει θέσεις πολιτικές διαφορετικές από αυτές που διατηρεί η ηγεσία K. Kαραμανλή. Eίναι, όμως, άκρως εντυπωσιακό ότι ο πρόεδρος του ΠAΣOK δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως στην εξωτερική πολιτική υπάρχει μια λογική συνέχεια εξελίξεων, που προσδιορίζεται από σειρά επιλογών και αποφάσεων που δεσμεύουν τη χώρα διεθνώς. Eτσι, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν σήμερα την κατάσταση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Eυρώπη, στο Aιγαίο, στην Kύπρο και στις σχέσεις με τις HΠA, έχουν φυσικά πίσω τους σειρά επιλογών, αποφάσεων και υπογραφών των ελληνικών κυβερνήσεων. Aνευ διακοπής από το 1993 και για έντεκα χρόνια, κυβερνήσεις του ΠAΣOK διαχειρίστηκαν τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Eίναι λοιπόν πολιτικά φαιδρό το να ασκεί σήμερα «οξεία» κριτική σ’ αυτά τα ζητήματα η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. poio galazio vodi gemise olo to blog me copy-paste alla kai eseis ekei sto blog den kanete tipota giati arage??galazouli pou gemises to blog mallon xreiazese sex tha sou to prosferi to pasok stis epomenes ekloges tha fas tetoia ploli pou den se ksanavlepo na vgeneis kai na kaneis copy-paste tha se kalipsi i psoli mas gia arketa megalo xroniko diastima.

    26 Δεκέμβριος 2008 10:20 μμ
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    pesta re palikari mou mia xara ta les..alla tha mpoun i deksioi pali kai tha gemisoun to post sou me copy-paste i upeftinoi tou blog den kanoun distixos tipota gia afto kai etsi anti na asxoloumaste me to thema tou ksthe post diavazoume ta copy-paste kathe deksiou zwou pou den mporei na anaptiksi epixeirimata..a re andrea pou eisai gamwto.

    26 Δεκέμβριος 2008 10:25 μμ

    *********************************

    ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΓΑΜΗΤΟΣ.

    ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΕΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

    ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ΗΛΙΘΙΕ.

    ΡΙΞΕ ΔΥΟ ΚΛΑΝΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΡΑΒΑ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΑΒΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΟΥ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΟΛΕΨΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ, ΚΑΗΜΕΝΕ.

    ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧ

    **********************************

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ellinikos stratos sta skopia h moni lysi gia to onoma. lysi sigouri kai diarkis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ .

    ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση