GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Άστρο της Βηθλεέμ....

Το ουράνιο σημάδι που έγινε ο οδηγός των τριών Μάγων γιά το μακρυνό τους ταξίδι. Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης Νέα Υόρκη Δεκέμβρης 2008 de...

Το ουράνιο σημάδι που έγινε ο οδηγός των τριών Μάγων γιά το μακρυνό τους ταξίδι.

Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης
Νέα Υόρκη Δεκέμβρης 2008
denniskontarinis@yahoo.com
patrinos12@hotmail.com
.
"Με οδηγό τους το φως αστέρος ον είδον εν τη Αναταλή"αναγράφεται είς τα ιερά βιβλία, "Άστρον λαμπρόν τους οδηγεί,"τραγουδάει ο λαός μας.
Όμως το μεγάλο ερώτημα παραμένει μέχρι σήμερα.Υπήρξε το αστέρι της Βηθλεέμ ή απλώς προστέθηκε στο γεγονός της γέννησης του Ιησού γιά να δώσει μιά μεγαλοπρέπεια; Ήταν ένα ουράνιο φυσικό φαινόμενο, ή ένα θαύμα του Θεού γιά τον ερχομό του μονογενούς του υιού πάνω στη Γη;
Οποσδήποτε η ύπαρξη ενός τέτοιου λαμπερού και υπερμεγέθους αστέρα υπήρξε το κίνητρο γιά τον θαυμασμό και την πίστη των ανθρώπων αλλά και το κέντρισμα της Επιστήμης γιά μιά κάποια λογική εξήγηση.
Αν προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τις αποδείξεις των ερευνών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα γιά το Άστρο της Βηθλεέμ, θα διαπιστώσουμε ότι είναι πάρα πολύ λίγες.
Το Αστέρι της Βηθλεέμ, το φωτεινό αυτό ουράνιο φαινόμενο, που οδήγησε τους τρεις Μάγους στη φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός, αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο και απασχολεί τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους επιστήμονες, γιά πάνω από 2.000 χρόνια.
Τι να συνέβει άραγε την Άγια εκείνη νύχτα πάνω στον ουρανό της Βηθλεέμ;
Κανείς δεν γνωρίζει και κανείς δεν μπορεί να πει υπεύθυνα τι ακριβώς συνέβει.
Γεγονός είναι ότι όλοι οι επιστήμονες, που ασχολήθηκαν με την ύπαρξη ή όχι του αστεριού, προβληματίστηκαν τόσο με την απόσταση που διένυσαν οι τρεις Μάγοι, από την Χαλδαία μέχρι την Βηθλεέμ, όσο και με την έλλειψη της ακριβούς ημερομηνίας της Γέννησης του Ιησού.
Αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο σε συνδιασμό με κάποια από τα αστρονομικά φαινόμενα, που είχαν παρατηρηθεί την εποχή της Γέννησης του Ιησού. Οι θεωρίες που διατυπώθηκαν είναι πάρα πολλές χωρίς όμως καμμιά από αυτές να δίνει μιά λογικοφανή εξήγηση. Σύμφωνα με την γνώμη των επιστημόνων τρεις πιθανές εξηγήσεις μπορεί να δοθούν. Ότι επρόκειτο γιά κάποιον κομήτη, ότι επρόκειτο γιά κάποιον καινοφανή αστέρα, ή ότι επρόκειτο γιά μιά συνάντηση των πλανητών Δία και Κρόνου.
Ο φημισμένος αστρολόγος του 17ου αιώνα, Γιόχαν Κέπλερ, εξέδωσε το 1614 ένα βιβλίο με τον δικό του υπόλογισμό του χρόνου Γέννησης του Χριστού, στο οποίο γράφει τα εξής.
"Το άστρο αυτό δεν ήταν ένας συνήθης κομήτης ή ένα οποιοδήποτε άλλο άστρο, αλλά ένα άστρο διαφορετικό από όλα τα άλλα το οποίο με έναν ιδιαίτερα θαυμαστό τρόπο κινούνταν στο κατώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας ......γιά να οδηγήσει τους Μάγους από την Χαλδαία στην Βηθλεέμ."
Πολλοί είναια αυτοί που αμφισβητούν τις σκέψεις αυτές του Κέπλερ, αφού θα πρέπει να λάβει κανείς υπ΄όψη του τις θρησκευτικές προκαταλήψεις που επικρατούσαν τότε στην Ευρώπη.
Με το Άστρο της Βηθλεέμ έχουν καταπιαστεί ακόμη και κινέζοι επιστήμονες - και υπήρχαν πάρα πολλοί εκείνη την εποχή - που κατέγραφαν παρόμοια με το Άστρο φαινόμενα. Μάλιστα στο χρονικό "Ch'ien-han-shu" αναφέρεται ότι ένα αντικείμενο, πιθανώς νέο αστέρι, είχε παρατηρηθεί στον ουράνιο χώρο της Βηθλεέμ τον Μάρτιο του 5ου αιώνα προ Χριαστού και παρέμεινε ορατό γιά πάνω από εβδομήντα ημέρες.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το αστέρι αυτό, που αναφέρουν οι Κινέζοι επιστήμονες, εμφανίστηκε κοντά στο αστέρι Theta Aquilae και παρέμενε ακίνητο σε σχέση με τους κομήτες οι οποίοι εκινούντο. Το γεγονός ότι η ημερομηνία εμφανήσεως του αστεριού, η μεγάλη διάρκεια ορατότητός του και η θέση του στον ουρανό συμπίπτουν με τις θέσεις των Κινέζων επιστημόνων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον το Άστρο της Βηθλεέμ θα πρέπει να ήταν αυτό.
Από ελληνικής πλευράς με το φαινόμενο του αστεριού της Βηθλεέμ έχει ασχοληθεί ο καθηγητής της Αστρονομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης
κ.Χ. Βάρβογλης ο οποίος αποκλείει την εμφάνιση κάποιου φωτεινού κομήτη ή κάποιου νέου άστρου την νύχτα της γέννησης του Ιησού και μάλλον φαίνεται να συμφωνεί με τις απόψεις των Κινέζων επιστημόνων.
Είναι γεγονός ότι οι φωτεινοί κομήτες, όπως και ένα καινοφανές άστρο αποτελούν τα πιό φαντασμαγορικά ουράνια φαινόμενα, που μπορεί να είναι ορατά και με γυμνό μάτι και να προσελκύσουν την προσοχή. Σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά στοιχεία και τις ιστορικές αναφορές που υπάρχουν, εκείνη την εποχή δεν έχει καταγραφεί πουθενά η εμφάνηση κάποιου νέου κομήτη. Υπήρχε όμως ένας καινοφανής αστέρας, τον 5ο π.Χ αιώνα, όπως και πιό πάνω αναφέρω, αλλά αφ΄ενός δεν φαίνεται να ήταν ένα σποπυδαίο αστρονομικό φαινόμενο, αφ΄εταίρου, ακόμη κι΄αν αυτό ήταν το Άστρο των Χριστουγέννων, θα ήταν ορατό από πάρα πολύ κόσμο και όχι μόνο από τους τρεις Μάγους.
Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι κάποιοι ερευνητές των Γραφών υποστηρίζουν ότι το Άστρο της Βηθλεέμ δεν υπήρξε ποτέ στον ουρανό, αλλά επρόκειτο απλώς και μόνο γιά το συμβολικό άστρο των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης γιά τον προσδοκόμενο Μεσσία.
Κι΄ενώ οι επιστήμονες συνέχιζαν τις έρευνές τους, γύρω στα 1302 ο Ιταλός ζωγράφος Τζιόντο ντι Μποτόνε ζωγραφίζει γιά πρώτη φορά το αστέρι σε μιά τοιχογραφία στο παρεκκλήσι Scrovegni, στην Πάντοβα. Αυτή η ζωγραφιά είναι η πρώτη και πιό γνωστή αναπαράσταση του Άστρου της Βηθλεέμ και από τότε έχει καθιερωθεί να αποτελεί ένα από τα πιό όμορφα στολίδια της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.
Αστέρι ή κομήτης, ουράνιο φαινόμενο ή σημάδι του μεγάλου γεγονότος της γέννησης του Ιησού, το Άστρο της Βηθλεέμ αποτελεί πλέον το κύριο μέρος της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης. Είναι το λαμπερό στολίδι, που οι άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, με κάποιο δέος αντικρύζουν τις μέρες της μεγάλης γιορτής να στολίζει τα σπίτια, τους δρόμους, τα παράθυρα, τους τοίχους. Αστέρια φωτεινά, μικρά και μεγάλα, στέλνουν στις καρδιές όλων το μεγάλο μήνυμα.
"Εγεννήθη Χριστός."
----------------------------------------

32 σχόλια

  1. TOY ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΗΜΕΡΑ. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΘΕΟΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΨΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ.

    ΕΜΕΙΣ ..... ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ... ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ,ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.
    ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ .

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ..... ΣΩΘΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΜΠΡΡΡΡΡΡΡ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ συνεχίζονται για έκτη ημέρα τα επεισόδια, όλοι πλέον στο ακυβέρνητο καράβι που λέγεται «Ελλάς» περιμένουν να δουν αν θα κάνει κάτι - και τι - ο Καραμανλής.

    Για να καταλάβετε τι κατάσταση επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία διαβάστε τι δήλωσε στην International Herald Tribune (10.12.2008, σελίδα 4), ένας συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Ρηγίλλης, Νίκος Καραχάλιος: «Ο Πρωθυπουργός είναι σοβαρά μπερδεμένος και δεν έχει ιδέα πώς να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση» (!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελάτε να βγούμε στους δρόμους με τα κλεμμένα ρολεξ στα χέρια και της κλεμμένες γούνες στους ωμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμπρός Τσίπρα!
    Και στα νηπιαγωγία να πας να τους ξεσηκώσεις, ζήτα, σαν τους, οικολόγους; να ψηφίζουν από τα δεκαέξη!
    Θα μαζέψεις πιο εύκολα τους ψήφους που ελπίσανε σε εσένα αυτοί που σε εκλέξανε!
    Θυμάσαι πέρυσι με παρόμοιες καταστάσεις πήρε τα πάνω του το κόμμα σου, γιατί όχι και τώρα τα ίδια;
    Στάχτη και μπούμπουλη, και εσύ μπροστά με το καλάθι να μαζεύεις ψήφους!
    Και ο Τράγκας μαζί σου είναι!
    ( δελτίο είδήσεων 20.00 11/12/2008)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλείστε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια......, ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζετε να ανεβάσει το εκλογικό του ποσοστό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11-12-2008

    Η ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

    Η δεξιά (ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΕΡΕ, ΝΔ) και οι «ΗΓΈΤΕΣ» της (ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ, «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, θείος του «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ» sik).
    Όταν καταλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, παραπλανώντας τον Ελληνικό λαό τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια και σπιλώνοντας τους πολιτικούς της αντιπάλους.

    • Επιδίδεται μετά μανίας στην καταλήστευση του δημοσίου πλούτου, αδιαφορώντας για την ευημερία των πολιτών.
    • Εκχωρεί με αδιαφανείς διαδικασίες τις Δημόσιες Επιχειρήσεις στα ντόπια και ξένα αφεντικά της, με μοναδικό σκοπό τον γρήγορο και παράνομο πλουτισμό.
    • Συρρικνώνει τα αγαθά της Δημόσιας Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους.
    • Περιορίζει τα ατομικά δικαιώματα.
    • Περιορίζει ή καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
    • Διαγράφει έννοιες, όπως, ισονομία, ισοπολιτεία, αξιοκρατία, κοινωνική ευημερία.
    • Θεωρεί το κράτος λάφυρό της και το χρησιμοποιεί για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ολίγων και ημετέρων.
    • Χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να παραπληροφορούν το λαό.

    Η δεξιά (ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΕΡΕ, ΝΔ) και οι «ΗΓΈΤΕΣ» της (ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ, «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, θείος του «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ» sik).
    Όταν βρίσκεται στο πηδάλιο διακυβέρνησης της χώρας.

    • Για να κουκουλώσει τα σκάνδαλα (Υποκλοπές. Πακιστανοί, Δομημένα Ομόλογα, Κουμπάροι, Βατοπέδι, κ.λ.π.), και τις ανομίες της.
    • Για να μην αποκαλυφθεί η αδιαφορία, η αναλγησία και η ανεπάρκειά της, στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων (ανεργία, ακρίβεια, ανέχεια, ανασφάλεια, αναξιοκρατία) που απασχολούν-ταλαιπωρούν τους πολίτες.
    • Για να συνεχίσει ανεμπόδιστα το «θεάρεστο» έργο της, (τρομάρα της),

    Με ψεύτικα συνθήματα (επανίδρυση του κράτος), συγνώμη επανίδρυση του παρακράτους ήθελα να γράψω. Και με ψεύτικα διλήμματα (Καραμανλής ή χάος), και πάλι συγνώμη ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ είναι το ΧΑΟΣ.
    Χρησιμοποιεί το παρακράτος σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής, για να φοβίσει και να αποπροσανατολίσει το λαό.

    Ο λαός όμως απαντάει στον «καταλληλότερο» (sik) και τον ανίκανο δεξιό συρφετό (κουμπάροι, κομματοσκυλολόι, χρυσά καλόπαιδα).

    • Συγνώμη «κύριοι» σας πήραμε χαμπάρι και δεν τσιμπάμε άλλο.
    • Η συνταγή σας δεν είναι μόνο παρωχημένη, αλλά και άκρως επικίνδυνη, (σκοτώνει τα παιδιά μας, σκοτώνει τα όνειρά μας, καταστρέφει τις περιουσίες μας, ξεφτιλίζει, διεθνώς, τη χώρα μας).
    Ο λαός απαιτεί από τον «καταλληλότερο» (sik) και τον ανίκανο δεξιό συρφετό (κουμπάροι, κομματοσκυλολόι, χρυσά καλόπαιδα), να μας αδειάσουν τη γωνιά, «κύριοι» δεν είστε μόνο δεξιοί, αλλά όπως έλεγε και ο Αείμνηστος ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ είστε και αδέξιοι.
    «Κύριοι» ξεκουμπιστείτε και φύγετε, γιατί είστε άκρως επικίνδυνοι.

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Άστρο της Βηθλεέμ....

    ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Κονταρίνης χτενίζεται .
    Που λέει ο λόγος .

    Το παραμύθι των Χριστουγέννων είναι ωραίο και πολύ ωραία το έγραψαν οι γραμματικοί του Παύλου όταν αυτός έπλασε όλο ττον μύθο γύρω από ένα φανταστικό προφήτη που έστειλε ο Θεός , σαν υιό του για να σώσει τον κόσμο .
    Μύθος που βασίζεται σε πιό παλιές Ινδικές δοξασίες που έρχεται πάλι προφήτης , τον εκτελούν και μετά τρείς μέρες αναστένεται .
    Κανένας σοβαρός Ιστορικός , ανά τον κόσμο δεν δέχεται ότι υπήρξε ο Ιησούς .
    κανένας Ιστορικός της εποχής εκείνης Ιουδαίος η Ρωμαίος δεν τον αναφέρει .
    Κάτι πήγαν να κατασκευάσουν οι Πάπες με δήθεν σύγγραμα του Ιώσηπου αλλά τους απεκάλυψαν την πλαστογραφία .

    Κονταρίνη Χρόνια Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε καθηγητά, οφείλεις σίγουρα να ζητήσεις συγγνώμη εσύ – γι’ αυτό και είσαι τόσο αμήχανος – γιατί θεωρείς τον εαυτό σου αυθεντία και νομίζεις πως εσύ η δουλειά σου είναι το ρουσφέτι που υπηρέτησες, η παπαγαλία που έθρεψες, η ιδεοληψία που άφησες να σε καθοδηγεί, η άγνοια που σε κυρίευσε, η αντίθεσή σου στη ζωή.
    Γιατί; Μα αφελή άνθρωπε το κράτος σκότωνε και όταν δεν «πουλούσε» τα λιμάνια και άφηνε την μαφία των λιμενεργατών να θησαυρίζει, το κράτος υπονόμευε τα πολιτικά δικαιώματα ακόμη και όταν υπουργοί έκαναν οντισιόν σε αεροσυνοδούς και πρωθυπουργοί έβρισκαν μαιτρέσες στα αεροπλάνα, το κράτος ήταν ανίκανο όταν οι συνδικαλιστές γίνονταν υπουργοί.
    Και εσύ στην μαύρη σου την τύφλα ξεσκονίζεις σκουριασμένες γνώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ωρε νιονιο εισαι για τσι βαριες καδενες ωρε μερες που 'ναι.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΦΕΤΟΣ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ... και το μουνί χτενίζεται...
    άντε ξεκόλλα ρε θρησκόληπτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μας παρατάς ρε Κονταρίνη, πιστεύεις ακόμα, μεγάλος άνθρωπος υποθέτω, τις ιστοριούλες που σου λέγανε παιδί; Τότε θα πιστεύεις επίσης στον Αι Βασίλη και στην Κοκκινοσκουφίτσα... Άντε γεια, μην λερώσεις τη μπροστέλα σου με το γάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν εγεννήθη κανένας Χριστός, παραμύθι των παπάδων ήταν, διάβασε κ. Κονταρίνη λίγο παραπάνω από αυτά που άκουσες στα κατηχητικά!
    http://www.jesusneverexisted.com/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τι ευτυχης - μακαριος αλλα και αφελης θα πρεπει να ειναι κανεις
    για να φανταζεται πραγματικοτητα τα παραμυθια !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέτοιο συνονθύλευμα φληναφημάτων είχα από καιρό να δω σε blog. Στον συγγραφέα Διονύσιον του ανώφελου πονήματος τούτου, ταιριάζει όντως γάντι η λαϊκή ρήσις: "Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ.... χτενίζεται..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά εσύ στον κόσμο σου... Δεν έχεις πάρει χαμπάρι τί γίνεται γύρω σου και επιπλέον λες και καινοτοπίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νεότερη επιστημονική εξήγηση λέει ότι ήταν UFO που το οδηγούσαν οι τρεις μάγοι με τα δώρα Λιακόπουλος, Χαρδαβέλας και Δρούζα. [ πλήρες DVD στίς εφημερίδες της Κυριακής]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αγαπητέ...η μελέτη της Αγίας Γραφής, γίνεται καρδιακά, και όχι διανοητικά....η Αγία Γραφή, είναι ο θεόπνευστος γραπτός Λόγος, με τον οποίον ο ΘΕΟΣ, μας δείχνει το Σχέδιο Του, για την Σωτηρία της Ανθρωπότητος....
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΝΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ....
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δε μας χεζεις ρε Νταλαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα χελιδόνια έκτισαν την φωλιά τους ,γύρω γύρω
    Από το κτίριο , αλλά δεν μπήκαν μέσα .
    Η άνοιξη θα έλθει όταν η φωλιά κτιστή στον ναό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εδώ ο κόσμος καίγεται.....
    τι απασχολεί τα πρόβατα του χριστιανικού ποιμνίου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαλακίας το ανάγνωσμα πρόσχωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ρε αντίχριστοι, ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ....
    ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ, ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ....
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΄ΔΩ ΠΕΡΑ....ΟΥΣΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. JESUS NEVER EXISTED ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΑ BLOG ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΞΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ. ΒΡΕ ΑΝΟΗΤΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΥΠΗΡΞΕ. ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΜΒΕΛΑΙΝ, Ο ΡΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κανένας σοβαρός Ιστορικός , ανά τον κόσμο δεν δέχεται ότι υπήρξε ο Ιησούς .
    κανένας Ιστορικός της εποχής εκείνης Ιουδαίος η Ρωμαίος δεν τον αναφέρει .
    Κάτι πήγαν να κατασκευάσουν οι Πάπες με δήθεν σύγγραμα του Ιώσηπου αλλά τους απεκάλυψαν την πλαστογραφία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. μα πόσο μέγιστη μπορεί να είναι η ανοησία σας; λες βρε άνθρωπε, να είχε ανάγκη ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, να πιστοποιηθή η ύπαρξις του, από Ρωμαίους ιστορικούς; τόσο απλοϊκά σκέφτόσαστε;
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΩΝ, Ο ΗΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ....
    ΕΙΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΊΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ, ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ....
    ΕΥΧΟΜΑΙ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΕ, ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΘΕΙΣ....
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η Γέννηση του Θεανθρώπου ας φέρει Ειρήνη και Αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Millinex 12.39

    Αν μπορούσες να καταλάβεις τι μπαρούφες γράφεις, θα απόφευγες να το κάνεις. Δεν πειράζει, μείνε στα παραμύθια σου, χαζός είσαι, επικίνδυνος όχι... Επικίνδυνοι είναι οι Χριστόδουλοι και Εφραίμ που σε ταΐζουν κουτόχορτο για να σε έχουν υποτακτικό τους.

    Και θυμήσου να πεις στον αρχιμάγο της φυλής σου που τώρα λουφάρει στους ουρανούς, αλλά όταν ξανάρθει θα αστράψει και θα βροντήσει, πόσο αγαθός και ευήθης υπήρξες επί γης... Μπορεί να γλιτώσει κανένα κοκαλάκι σου στο χώμα που θα βρίσκεσαι, μαζί με όλους τους σημερινούς, αυριανούς και οι μεθαυριανούς αμαρτωλούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βλέπω από προηγούμενα σχόλια ότι το Blog έχει γεμίσει με κουράδες και εμετούς Φασιστικών Σκυλιών, Χρυσαυγιτών και Λοιπόν Ακροδεξιών Καθαρμάτων ΟΙΚΤΡΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ???

    Προέρχονται από τις χειρότερες εποχές που έζησε ο λαός μας!

    Είναι οι μελανοχιτώνες του Φασίστα Μεταξά.
    Είναι οι δοσίλογοι παππούδες τους, που ήταν κατά 99% (με εξαίρεση το 1% των δεξιών, που την κοπάνησε στη Μεση Ανατολή) ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ.

    Είναι τα πιό νοητικά καθυστερημένα τμήματα του ελληνικού λαού -οι χωριάτες που τους κατέβασαν στις πόλεις για να κυνηγήσουν την αριστερή διανοήση, είναι οι ταγματασφαλίτες, οι ΜΑΥδες, οι αγροφύλακες, οι χωροφύλακες της εποχής των Ράλλη-Τσολάκογλου, είναι οι ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ- οι διερμηνείς και δοσίλογοι που φορώντας την κουκούλα κατεδείκνυαν στην ΓΚΕΣΤΑΠΟ τους αγωνιστές του λαού.

    Είναι οι λαδέμποροι και οι μαυραγορίτες, επίσης ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ-συνεργάτες των Γερμανών, που ενώ ο λαός λοιμοκτονούσε και έπεφταν νεκροί, στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, από την πείνα και την δυστυχία, αυτά τα Βρωμερά Σκουλίκια θησαύριζαν πάνω στα πτώματά τους!!
    Είναι τα ίδια καθάρματα, που μετά την απελευθέρωση της χώρας από το ΕΑΜ, ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ – ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΟΥΡΓΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!

    Είναι τα ίδια τσογλάνια, που στον εμφύλιο πόλεμο και μετέπειτα , την ώρα που χιλιάδες αριστεροί και δημοκράτες,- ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΖΥΓΟ - στιβάζονταν στα ξερονήσια και την πολιτική προσφυγιά, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΡΩΓΑΝ ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΜΑΡΣΑΛ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ «ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΗ» ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Νιάρχοι, Λάτσηδες, Αγγελοπουλαίοι, Τσάτσοι και λοιποί Αιμορουφήχτρες του Λαού) !!

    Είναι αυτά τα τομάρια- οι φασίστες, που δημιούργησαν το παρακράτος, που βασάνιζαν με μεσαιωνικά βασανιστήρια αγωνιστές, που εφηύραν τη φάλαγγα (διαβάστε τους «Ανθρωποφύλακες» του Περικλή Κοροβέση και θα καταλάβετε), που σκοτώσαν τον Πέτρουλα, τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Χαλκίδη, τον Μουστακλή, τον Παναγούλη, που έφτιαξαν το Ελλάς-Ελλήνων-Χριστανών, την Χούντα, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΥΠΟ ΤΗΝ 7-ΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΓΕΛΟΙΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ-ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ, ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ , με τις Γελοίες Φιέστες τους στα γήπεδα και τις αρχαιοελληνικές στολές, που τα φορούσαν τα ίδια αυτά καθάρματα- οι απόγονοι των μελανοχιτών, των δοσιλογων και λοιπόν καθυστερημένων ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΙΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ ΤΟΥ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», ΤΟΥ «ΛΑΟΣ» ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ» ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ......


    ΦΤΥΝΩ ΚΑΙ ΧΕΖΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ- ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΣΑΣ, ΒΡΩΜΕΡΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ.....
    «ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ» ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.....

    Χέζω τους παππούδες σας - τους ταγματα(σφα)λήτες, λαδέμπορους, ρουφιάνους, συνεργατών των Ναζί και Μαυραγοριτών, την ώρα που ο μισός λαός λοιμοκτονούσε και ο άλλος μισός ήταν στο ΕΑΜ, στην Εθνική Αντίσαταση.....
    Χέζω την Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών σας, την ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ!!

    Να φοβάστε καθάρματα!!
    Θά'ρθει η ώρα που θα ασχοληθεί το κίνημα και μαζί σας!!
    Ουστ βρωμοφασίστες, εθνικιστές, ρουφιάνοι, δοσίλογοι, ρατσιστές και λαμόγια.......


    Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΓΑΜΙΑΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση