GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέροχος χάρτης ιστορίας!

Wonderful historical map! Πώς τα πάντα έχουν τέλος... Ένας συνεχώς μεταβαλλόμενος χάρτης, που δείχνει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, την εξάπλωση...

Wonderful historical map!
Πώς τα πάντα έχουν τέλος...

Ένας συνεχώς μεταβαλλόμενος χάρτης, που δείχνει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, την εξάπλωση και εξαφάνιση των διαφόρων αυτοκρατοριών γύρω από τη Μεσόγειο τα προηγούμενα 5000 χρόνια.
Όχι τόσο για να θυμηθείς τη σχολική ιστορία... Η αποτύπωση των 5000 χρόνων σε 90'', σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι τα πάντα έχουν ένα τέλος,
όσο μεγάλα κι' αν είναι...



23 σχόλια

  1. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ

    26-01-2009

    Όταν η απερχόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν στην αντιπολίτευση, ο «καταλληλότερος» ( sik) και τα τσιράκια του στις αγροτικές περιφέρειες, (Ζώης, Τσιτουρίδης, Χαρακόπουλος, Κοκκινούλης, Σιδηρόπουλος, κ.λ.π.), περιφερόντουσαν στα μπλόκα των αγροτών και σαν τελάληδες διαλαλούσαν το περίφημο «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά».

    Ενίοτε επεδείκνυαν και τις ικανότητές τους στην οδήγηση των τρακτέρ, όπως ο «κύριος» Χατζηγάκης.

    Παρεμπίπτοντος ο «καταλληλότερος» ( sik), τον «κύριο» Χατζηγάκη τον όρισε Υπουργό Γεωργίας.

    Προφανώς για να τον «ανταμείψει» για τις υπηρεσίες που προσέφερε, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, στην Νέα Δημοκρατία και στην απερχόμενη Κυβέρνηση του άτυπου Πρωθυπουργού Σουφλιά., αφού όλοι ήμαστε μάρτυρες του κουκουλώματος στις υποθέσεις (Κουμπάροι, Δομημένα Ομόλογα, Πακιστανοί, Υποκλοπές, Βατοπαίδι κ.λ.π.).

    Ο «καταλληλότερος» ( sik) και τα τσιράκια έπρεπε να γνωρίζουν, ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

    Δυστυχώς για τον «καταλληλότερο» ( sik) και τα τσιράκια, τώρα είναι η ώρα που τους ξεβρακώνουν οι προγενέστερες πράξεις τους. Ας πρόσεχαν!!!!!!

    Δυστυχώς για τη χώρα και τους πολίτες το τίμημα που πληρώνουμε και θα πληρώσουμε, εξ αιτίας των ανίκανων που μας κυβερνούν, είναι δυσβάσταχτο

    Ευτυχώς για μας μπορούμε να κρίνουμε πόσο παραμυθατζήδες είναι και να τους «επιβραβεύσουμε» στις επικείμενες εκλογές.

    Ευτυχώς, η ώρα που θα απαλλαγούμε από τον «καταλληλότερο» ( sik) και τα τσιράκια πλησιάζει.


    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κινηματογραφική ληστεία, με θύμα έναν Αθηναίο που επισκέφτηκε την Κρήτη για μερικές μέρες και δράστες δύο νεαρούς που δεν δίστασαν να τον ξυλοκοπήσουν άγρια προκειμένου να του αποσπάσουν ελάχιστα χρήματα, σημειώθηκε στην περιοχή του Γιόφυρου Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην αστυνομία ο άτυχος άνδρας, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου κι ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του προς το σπίτι της οικογένειας που τον φιλοξενούσε.
    Κάποια στιγμή ενώ οδηγούσε παρατήρησε πως ένα αμάξι τον ακολουθούσε για αρκετή ώρα από κοντινή απόσταση. Ωστόσο, συνέχισε κανονικά την πορεία του αφού δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι δύο νεαροί που επέβαιναν σε αυτό ήταν ληστές που περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Λίγα λεπτά αργότερα το όχημα που τον ακολουθούσε ανέπτυξε ταχύτητα, τον προσπέρασε και αιφνιδιάζοντάς τον του έκλεισε το δρόμο μπαίνοντας μπροστά του.
    Αμέσως, οι δράστες τον πλησίασαν και με την απειλή ενός καδρονιού τον ανάγκασαν να βγει από το αυτοκίνητό του και να τους δώσει εκατό ευρώ, το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και πιστωτικές κάρτες. Ωστόσο, η μικρή ομολογουμένως λεία δεν τους ικανοποίησε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν με μανία, ενώ δεν σταμάτησαν ούτε όταν αιμόφυρτος και πεσμένος στο έδαφος τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν. Λίγο προτού εξαφανιστούν, οι θρασύτατοι ληστές, έψαξαν το αυτοκίνητο του θύματος, ενώ πέταξαν τα κλειδιά του σε παρακείμενο χωράφι.
    ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ!!!
    ΜΑΣ ΜΑΘΑΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ".
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ...
    ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kala vre an8rwpoi, anti na katadikasete ena tetoio video, to postarete olo kamari?? ayto to makedoniki aytokratoria de kanei se kanena entypwsi??? krima pragmatika krima..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο.......πολύ καλή ανάρτηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΟΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ???
    ===================================
    ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΟΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ???
    ===================================
    ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΟΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ???
    ===================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί γράφει Μακεδονική Αυτοκρατορία:::::::
    Τα Σκόπια είναι γνωστά στον κόσμο ως Μακεδονία άρα και η αυτοκρατορία ήταν..δική τους.
    Ας προσέχουμε τέτοιες λεπτομέρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. re vlammene sto "11:49 pm" oi makedones ellhnes htan....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    Ερχεται η απελευθερωση των Αθηνων!!

    Ο Δρ Κουτσουκος, ως νεος απελευθερωτης, ο αρχηγος των εντιμων πρασινοφρουρων θα μπει στην κατοχικη Αθηνα που μαστιζεται απο την πεινα και την κρυπτοδικτατορικη κυβερνηση της δεξιας, μαζι με χιλιαδες τρακτερ αγροτων και με εκατονταδες χιλιαδες διαδηλωτες εργατες αγροτες φοιτητες ανεργους υπερδανεισμενους αστεγους προσφυγες...
    Η συγκρουση με το καταστημενο ερχεται...μη λειψει κανεις...
    Λαε παρε στα χερια σου την τυχη σου και την τυχη των παιδιων σου!!!
    Λαε γκρεμισε μονος σου την ολιγαρχια
    Η Ισλανδοι εξεργερμενοι νικησαν ήδη και πανε σε προωρες εκλογες!!

    Δρ Κουτσουκο, νεε Αρη Βελουχιωτη, Τσε των Βαλκανιων, τσακισε τη δεξια Τωρα!!
    Ο Καιρό Ηρθε!!
    Νικη ΠΑΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρέ βρέ,βρέ
    γαμώ τό I.Q. μου (κατά Κατέλ μεριά)
    μήπως ήταν οφθαλμαπάτη,μήπως ήταν
    κατευθυνόμενο,αλλά γιατί στίς αυτοκρατορίες
    καί στίς νεοϊδρυθείσες χώρες
    αίφνεις.....τσούπ τό Ισραήλ??
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπηρχε "KINGDOM OF ISRAEL"?Συμφωνα με ποιους?Συμφωνα με τα παραμυθια της παλαιας διαθηκης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ναι, ειναι πολυ ενδιαφερον! αλλα μακεδονικη αυτοκρατορια? ειναι σωστο ιστορικα? και αν ειναι σωστος ο προσδιορισμος "μακεδονικη" καταλαβαινουμε τη παρακρουση των αρρωστων σκοπιανων.
    β.β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ "ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ"!

    ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ,Α ΡΕ ΧΙΤΛΕΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΙΟ ΜΑΓΓΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ Ο 2,19.ΠΑΝΤΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΗΝΗ-ΠΛΑΝΟ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ.ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ 2,19,ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΟΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολυ ωραίο το βιντεάκι....Αν πιστεύετε ότι είναι κάτι λάθος, φτιάξτε το δικό σας αντί να κλαίγεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Παπἀρας ἐχει διαβἀσει πολὐ Ιὠσηπο(ιουδαἰος γἀρ)καἰ μετἀ ἐφιαξε τὀν χἀρτη.Δὐο φορἐς Αυτοκρἀτορες οἰ Ελληνες αλλἀ τὀ ἐκανε γαργἀρα.Ετσι δεἰχνει καἰ τἠν προἐλευσἠ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραίο το βιντεάκι και ενδιαφέρον. Έχει κάποια προβλήματα βέβαια (τα οποία ήδη επισημάνθηκαν) αλλά δεν χαλάει την αξία του. Προβλήματα:
    1) Όντως το Μακεδονική αυτοκρατορία μου μυρίζει προπαγάνδα (εκτός και αν όλα τα σχολικά βιβλία του εξωτερικού όντως το αναφέρουν έτσι εδώ και δεκαετίες-και όχι η πρόσφατη βιβιογραφία τους- και δεν το ξέρω).
    2) Όντως το θέμα είναι οι αυτοκρατορίες και στο τέλος δείχνουν την κουκίδα που είναι άσχετο (άρα για κάποιο λόγο μπήκε)
    3) Λείπει η Κίνα
    4) Λείπουν διάφορες Ήπειροι (Η Αγγλία δεν είχε την Αμερική ως colonee?)
    5) Λείπουν οι "αυτοκρατορίες" από το 1918 και μετά (μία κόκκινη και μία πολύχρωμη).
    6) Τώρα που σκέφτηκα το 5, μήπως το βίντεο πραγματικά έδειχνε την πολύχρωμη στο τέλος, απλά επειδή έδειχνε μόνο τις συγκεκριμένες ηπείρους, έδειξε τις πολιτείες αυτής που είναι στις εν λόγω ηπείρους? (βέβαια ίσως ξέχασαν μερικές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πριν μερικές μέρες δέχτηκα με mail τον παραπάνω χάρτη και αφού τον είδα τον διέγραψα. Είναι εμφανής με την πρώτη ματιά, η προσπάθεια του δημιουργού του,να ταυτίσει την ανατολική Μεσόγειο με το εβραϊκό έθνος και την παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στην ίδια περιοχή με τους "Μακεδόνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΒΡΕ ΒΟΔΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ. Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΗΤΑΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΛΕΓΑΝΕ ΡΩΜΑΙΚΗ...Α ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ. ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΑΘΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ Ή ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΙ ΕΘΝΙΚΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ? ΑΝΤΕ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ... ΕΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!
    ΕΦΥΓΕ Ο ΑΡΧΩΝ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο.... ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ
    ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ

    ΒΡΕ ΒΟΔΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ

    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΣΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΟΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΕΤΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΕΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΒΟΔΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ(σημ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ = ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ……ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση