GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανεπιστήμια

Ο μετά-μοντερνισμός και το Άσυλο! Γράφει ο Θανάσης Κοντονάτσιος . Στην Καθημερινή της Κυριακής 25/01/09 διαβάζω, στις μόνιμες στήλες, το άρ...

Ο μετά-μοντερνισμός και το Άσυλο!

Γράφει ο Θανάσης Κοντονάτσιος
.
Στην Καθημερινή της Κυριακής 25/01/09 διαβάζω, στις μόνιμες στήλες, το άρθρο του κου Πάσχου Μανδραβέλη ‘Παγκόσμιο Χωριό’ (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ). Στο άρθρο με ενότητες ‘Οι περιπέτειες της γλώσσας’ και ‘Η διάχυση του γαλλικού μεταμοντερνισμού’ γίνεται μία ανάλυση της χρήσης των εννοιών από τον μετά-μοντερνισμό μαζί με κάποιες αναφορές στο φεμινισμό, τον Τζόρτζ Όργουελ και την διάσταση γλώσσας και νοήματος.Το κείμενο κυλά όμορφα και ξαφνικά – στο τέλος – έρχεται και ο ... λογαριασμός
!Όλο αυτό το εκλεπτυσμένο φιλοσοφικό κείμενο θέλησε να μας καταδείξει την σύγχυση που επικρατεί και η οποία δεν μας επιτρέπει να κάνουμε το αυτονόητο: Να καταργήσουμε επί τέλους το Πανεπιστημιακό άσυλο το οποίο δεν είναι άλλο από «ένα πραγματικό πρόβλημα δυσλειτουργίας των ΑΕΙ και καταστροφών των πανεπιστημιακών χώρων».
Έχω πραγματικά ‘μπερδευτεί’ με τον πραγματικό ρόλο του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Κάτι ‘περίεργοι’ προσκεκλημένοι του κου Άρη Πορτοσάλτε που αποκτούν 30-λεπτο βήμα για έκφραση υπερσυντηρητικών απόψεων με αναφορές στον Ισίοδο κλπ (πρωινή εκπομπή 18/12/08), κάτι με άρθρα του κου Πάσχου Μανδραβέλη, δημιουργείται πλέον η εντύπωση ότι υπό τον μανδύα της ‘νηφάλιας προοδευτικότητας’ και της ‘αντικειμενικής προσέγγισης’ προωθούνται όλο και περισσότερο υπερσυντηρητικές (για να μην πω αντι-δραστικές) απόψεις από τα συγκεκριμένα μέσα. Είναι έτσι;
www.grsail.blogspot.com

15 σχόλια

  1. αγπητέ φιλε, ό,τι εκπέμπεται από την τηλεόραση είναι σκουπίδι με σκοπό τον αποπροσανατολισμί της μάζας του λαουτζίκου και όσων άλλων τσιμπήσουν.
    μη ξεχνάς οτι τα ΜΜΕ ανοίκουν σε μεγαλοκαρχαρίες οι οποίοι το μόνο που κοιτούν ειναι αύξηση των κερδών και την επιρροής τους.
    αν σκεφτείς ότι κανένα κανάλι δεν είναι κερδοφόρο, εύκολα συμπεραίνεις ότι τα κανάλια το μόνο που προωθούν είναι τις πολιτικές των αφεντικών-ιδιοκτητών τους.
    τηλεόραση=χαζοκούτι
    ΜΜΕ=μεσα μαζικού επιρεασμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ

    26-01-2009

    Όταν η απερχόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν στην αντιπολίτευση, ο «καταλληλότερος» ( sik) και τα τσιράκια του στις αγροτικές περιφέρειες, (Ζώης, Τσιτουρίδης, Χαρακόπουλος, Κοκκινούλης, Σιδηρόπουλος, κ.λ.π.), περιφερόντουσαν στα μπλόκα των αγροτών και σαν τελάληδες διαλαλούσαν το περίφημο «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά».

    Ενίοτε επεδείκνυαν και τις ικανότητές τους στην οδήγηση των τρακτέρ, όπως ο «κύριος» Χατζηγάκης.

    Παρεμπίπτοντος ο «καταλληλότερος» ( sik), τον «κύριο» Χατζηγάκη τον όρισε Υπουργό Γεωργίας.

    Προφανώς για να τον «ανταμείψει» για τις υπηρεσίες που προσέφερε, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, στην Νέα Δημοκρατία και στην απερχόμενη Κυβέρνηση του άτυπου Πρωθυπουργού Σουφλιά., αφού όλοι ήμαστε μάρτυρες του κουκουλώματος στις υποθέσεις (Κουμπάροι, Δομημένα Ομόλογα, Πακιστανοί, Υποκλοπές, Βατοπαίδι κ.λ.π.).

    Ο «καταλληλότερος» ( sik) και τα τσιράκια έπρεπε να γνωρίζουν, ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

    Δυστυχώς για τον «καταλληλότερο» ( sik) και τα τσιράκια, τώρα είναι η ώρα που τους ξεβρακώνουν οι προγενέστερες πράξεις τους. Ας πρόσεχαν!!!!!!

    Δυστυχώς για τη χώρα και τους πολίτες το τίμημα που πληρώνουμε και θα πληρώσουμε, εξ αιτίας των ανίκανων που μας κυβερνούν, είναι δυσβάσταχτο

    Ευτυχώς για μας μπορούμε να κρίνουμε πόσο παραμυθατζήδες είναι και να τους «επιβραβεύσουμε» στις επικείμενες εκλογές.

    Ευτυχώς, η ώρα που θα απαλλαγούμε από τον «καταλληλότερο» ( sik) και τα τσιράκια πλησιάζει.


    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειδικά το σκάι κι αυτός ο πρωτοψάλτε είναι από τους πιο επικίνδυνους. καλύπτονται με τον μανδύα της προοδευτικότητας ή ακόμα και της αγάπης για το περιβάλλον και αποδεικνύεται ότι είναι οι χειρότεροι εχθροί τους.
    ΜΑΚΡΥΑ

    Ησίοδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΥΡΙΕ?,ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ,ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,
    ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι διαχρονικό και άσβεστο το πάθος των νοσταλγών της επταετίας για την κατάργηση του ασύλου και τον διορισμό "πανεπιστημιακών επιτρόπων" (όπως οι απόστρατοι αξιωματικοί επί χούντας).

    Αυτό που έγινε τότε ήταν το φακέλωμα όλων των πολιτών, φάκελοι οι οποίοι όχι μόνο δεν καταστράφηκαν ποτέ, αλλά αντιθέτως, χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα για την απόπειρα σύλληψης αγωνιστή και αντιστασιακού κατά της Χούντας. Το γελοίο είναι ότι ο φάκελος δεν είχε "επικαιροποιηθεί" (ενημερωθεί) και ευτυχώς για εκείνον, ο αγωνιστής της δημοκρατίας είχε μετακομίσει εις... κύριον!

    Θα αισθανόμασταν ΟΛΟΙ απίστευτη ντροπή εάν ζούσε ακόμα να δει για ποιο είδος "δημοκρατία" έδωσε τον αγώνα του με τα βασανιστήρια που υπέστη.

    Αυτός είναι ο χουντικός εισαγγελέας Μαρκογιαννάκης, ο συνήγορος φονιάδων και εμπόρων ναρκωτικών.

    Αυτό είναι το είδος "ιστορικών" Κεφαλογιάννηδων, που επιθυμεί την Ελλάδα στο 68, στο 69, κατάργηση του ασύλου, 5 αστυνομίες, στρατό στους δρόμους...

    Μάλλον όμως, για ΚΑΡΕΚΛΑΤΟ τους βλέπω. Ισως και ψηλοκρεμαστό κοφινάτο, με χτυπητό στον ουρανίσκο!

    Ολους τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κε Κοντονάτσιε,βιαστικός είμαι,δέν
    διάβασα αναλυτικά τήν ανάρτησή σας.
    Αντί γιά τήν αιώνια γραμματική αντιπαράθεση,
    άς ταξιδέψουμε μέ τά νούμερα (έτσι
    ρίχνω τίς γκόμενες,τάζω).
    Τά νούμερα δέν ψεύδονται.
    ΝΟΥΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ.:
    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Άσυλο ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΤΑ
    1 πρός 182.(Εκτός άν υπάρχουν νέες χώρες.)
    Σιγά μήν κάνω καί τήν πράξη.
    Θά κάνω όμως μιά άλλη.
    Χοντρά-χοντρά είμαστε 12 μιλιόνια,
    οί άλλοι είναι 6.500 μιλιόνια.
    Ρέ τούς πούστηδες.....δέν κατάλαβαν
    ότι μόνο στήν HELLAS
    ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ.
    Ποσοστό?....ώχ,ώχ δέν χωράνε στήν οθόνη
    τά μηδενικά μετά τήν υποδιαστολή.
    ΑΝΤΕ ΓΑΜ@@@@@@@@ μέ τά πρόσκαιρα
    συμφέροντα σας,οδηγοί τής ΠΡΟΟΔΕΥ..
    ΤΑΣ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o dr koutsoukos erxetai os
    apeley8erotis tis a8inas me ta trakter ton agroton kai me xiliades diadilotes foitites ergates agrotes anergous yprdanismenou,,,, etoimastoite...o kiros ir8e!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδη αν καταργούσαμε το ασυλο τι θα συνεβαινε??Δεν θα μπορούσαν οι φοιτητες να κρινουν τον Παπα ή τον αυτοκράτορα??Θα διδασκαν ότι η Γη κινειται ή ότι καταγόμαστε απο τον πιθηκο??
    Σε ποια χωρα μπορεις να καις και να κλεβεις τη δημοσια περιουσία χωρις να διώκεσαι επειδή ειναι "ασυλο"??
    Και ο Μανδραβελης που υπερασπιζεται το δημοσιο πανεπιστημιο και τη δημοσια περιουσία είναι "συντηρητικος" ήτοι φτου κακά!! Ενω τα τσογλάνια που "απαλλοτριωνουν τα κομπιούτερ των σχολών ειναι προοδευτικοι!!

    Τοσο μυαλό εχεις , τοσα λές.. "Τον κ.λο βαζεις μαγειρα, σκατα θα μαγειρεψει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοντονάτσιε με λίγα αλλά ζουμερά σε ξετίναξαν ο Αναστάσης και ο zac.Eυτυχώς που υπάρχουν οι bloopers αλλιώς θα έμεναν οι ...ελλειματικοί χωρίς fan club.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να το καταργήσουμε το άσυλο...
    Θα αυξηθούν οι συντάξεις?Θα μειωθεί η ανεργία? Θα μειωθούν οι προμήθειες σε βάρος του Δημοσίου ?
    Ο κατάλογος μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο...
    Λοιπόν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτοι ειναι για ασυλο-το ασυλο των αμετανοητων χουντικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το άσυλο στο οποίο μπαίνουν αναγκαστικά ΟΛΟΙ οι διαδηλωτές για να μη φάνε ξύλο και συλληφθούν απο τα γουρούνια χωρίς λόγο, αυτό το άσυλο λεμε, ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιά Πανεπιστήμια ρε!!!!!!!!
    Υπάρχουν στο ελλάδα Πανεπιστήμια!!!

    Η μήπως εννοείται κάτι κτίρια που μπαίνουν μέσα οικογένειες (πχ. Χριστινάκήδες) για να βολεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα παρακαλούσα και οι μεν και οι δε να διατυπώσουν τον ορισμό του ασύλου για να υπάρχει πεδίο συζήτησης.Έχω την εντύπωση πως ο καθένας έχει τη δική του έννοια του ασύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
    ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ

    Εσωτερική ανακοίνωση προς
    όλες τις κλίκες των εκάστοτε
    Ημετέρων Υπουργείων και προς όλες τις Επισκοπές και ιερές και όσιες Μονές και σκήτες.


    Να δοθεί άσυλο σε όλους τούς αλλοδαπούς, ευρωπαίους και ασιάτες, μικροεγκληματίες, ώστε κι αυτοί σαν... άνθρωποι να απολαμβάνουν επιτέλους τα καλά τής Ελληνικής-Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

    Να δοθεί προτεραιότητα σε Αλβανούς, που θα είναι επιφορτισμένοι να δείχνουν στους υπόλοιπους τα κατατόπια, όσα έμαθαν κατά την πολυετή "θητεία" τους στα ελληνικά ( και πλείστα όσα αρβανιτοβλάχικα, εννοείται )στίτια και κτήρια και επιχειρήσεις.

    Να εκχωρηθούν ιδιαίτερα δικαιώματα στους Γερμανούς - γιατί αυτοί γνωρίζουν από Μίζες και Διοικητικές "Μηχανές" και έχουν μακράν παράδοση να παριστάνουν τούς Βασιλιάδες και Υπάτους Αρμοστές, όπως άριστα το γνωρίζουν τα Επτάνησα και η Κύπρος!

    Να δοθούν ειδικές άδειες Ναυσιπλοϊας στους Βενετσιάνους γιατί ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον πώς να κλέβουν τούς Νησιώτες στα εισιτήρια!

    Να δημιουργηθεί Άσυλο για τα τουρκικά βόδια, εφόσον αυτά εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τη διακίνηση ναρκωτικών από το Τουρκιστάν και τροφοδοτούν τους φλόρους Αγγλίας και Ολλανδίας - που υπήρξαν πάντοτε φίλοι!

    Μεριμνήσατε όπως οι ομάδες αυτές να μην έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους.
    Δέον όπως ενισχύεται το ηθικό τους με άρθρα στα οποία να υπάρχει πληθώρα από φράσεις, όπως: "Δικαιώματα", Ξενοφοβία, Ρατσισμός κλπ.


    Σκοπός: Να καμφθεί και εκείνη η μερίδα μεταξύ των Ελλήνων, που ακόμα δεν έχαψε όσα ήδη με μεγάλη ευκολία χάφτουν οι άλλοι!

    Κίνδυνοι σχεδίου:
    Να μας πάρουν είδηση, στα ιστολόγια! Ως εκ τούτου, να παίρνωνται μέγιστες προφυλάξεις, και να επιτηρούνται όσοι δημοσιογράφοι δεν έχουν ακόμα δεχτεί να μας συνδράμουν! Να καταρτισθεί λίστα με αυτούς για να μας γίνουν γνωστοί!

    Υπουργείο Εσωτερικών

    Ο υπουργός,
    Αλμπάνους Ρουμάνους Χάνμπουργκερ

    Ο Γεν. Γραμματέας,
    Ιεζεκιλίδης Μοϊσιάν μπεν Γίφτος

    Γραμματεύς Υπηρεσίας,
    Τατιάνα Βλαχογκρούεβα-Σταυροατανάσεβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση