GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρυμμένα πρόσωπα...

2 σχόλια

  1. Ακούμε αυτές τις μέρες της μεγάλης οικονομικής κρίσης πόσο έχουν φτηνήσει τα ακίνητα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης ανατολικά και δυτικά, αλλά στην πατρίδα μας την Ελλάδα οι υψηλές τιμές καλά κρατούν.
    Πολλοί λένε ότι οι ιδιώτες που τα έχουν δεν έχουν και μεγάλη ανάγκη σαν ιδιώτες, ή ότι οι κατασκευαστές που έχουν στα χέρια τους ακίνητα έχουν κερδίσει τόσα πολλά που μπορούν και τα κρατούν απούλητα.
    Δεν λέω ότι μπορεί να συμβαίνει και αυτό, αλλά η μεγάλη πληγή και αυτοί που τρώνε το μεδούλι και του αγοραστή και του κατασκευαστή είναι οι μεσίτες, από 2,5 έως και τέσσερα τοις εκατό και από τον αγοραστή και από τον πωλητή η προμήθεια τους, και τι έκαναν;
    Απλώς περιέλαβαν το προς πώληση ακίνητο σε εκείνα προς πώληση από το γραφείο τους, και όταν κάποιος ενδιαφέρετε να του το δείξουν.
    Καμιά άλλη υποχρέωση προς κανένα.
    Έχετε σκεφτεί όμως πόσα βγάζουν από μια αγοροπωλησία;
    Ας πούμε ότι το ακίνητο πωλείται προς 100.000 ευρώ.
    Στις 100.000, αυτοί θα πάρουν περίπου 7.000, ευρώ, εφτά χιλιάδες.
    Αν το ακίνητο πωλείται 300.000 χιλιάδες αυτοί θα πάρουν 21.000 ευρώ
    Αν το ακίνητο πωλείται 500.000 ευρώ αυτοί θα πάρουν 35.000 ευρώ.
    Και αν σε κοινή συμφωνία αγοραστής και πωλητής βάλουν στα συμβόλαια τιμή μικρότερη για να γλυτώσουν από την εφορία, ο μεσίτης θα πάρει προμήθεια επί του συμφωνηθέντος ποσού αγοροπωλησίας.
    Και όλα αυτά χωρίς να ιδρώσει το αυτί τους.
    Όταν ο ηλεκτρολόγος που έφτιαξε τα ηλεκτρικά σε ένα ακίνητο αξίας 300.000 ευρώ δούλεψε ένα μήνα με το συνεργείο του και πήρε περίπου 5-6 χιλιάδες ευρώ.
    Όταν ο υδραυλικός που και εκείνου του βγήκε το λάδι για το ίδιο ακίνητο πήρε πολύ λιγότερα.
    Και γενικά όλοι όσοι δούλεψαν για να γίνει αυτό το ακίνητο και ίδρωσαν περίπου έτσι πληρώθηκαν.
    Και έρχεται μετά ο κύριος μεσίτης και χωρίς να ιδρώσει παίρνει αυτά που ανάφερα παραπάνω.
    ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ.
    Αλλά δυστυχώς ζούμε σε ένα κράτος με πλήθος αεριτζήδων, από κυβερνώντες έως κυβερνώμενους και έτσι το φρούτο αυτό όπως και πολλά άλλα επιβιώνει και τρέφεται με τις σάρκες του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι της κυβέρνησης περιορίσετε στο ελάχιστο τα κέρδη των μεσιτών κάτω από το ο,5 τοις εκατό και πάλι πολλά τους είναι, αεριτζήδες είναι, πληγή είναι, ρωτήσετε έναν που θέλει να αγοράσει ένα ακίνητο πόσο σκέφτεται τα μεσιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση