GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα...

...στην κατανάλωση αντιβιοτικών . Από το http://www.dentnews.net Πόσο καταναλώνει η Ελλάδα; Η Ελλάδα καταγράφει την κατανάλωση αντιβιοτικών ...

...στην κατανάλωση αντιβιοτικών
.
Από το http://www.dentnews.net
Πόσο καταναλώνει η Ελλάδα;
Η Ελλάδα καταγράφει την κατανάλωση αντιβιοτικών μέσω της βάσης δεδομένων που διαθέτει ο
Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για την επιτήρηση της επάρκειας φαρμάκων στην αγορά, καταγράφοντας δεδομένα πωλήσεων μέσω φαρμακευτικών Εταιρειών και φαρμακαποθηκών. Η εξωνοσοκομειακή κατανάλωση αντιστοιχεί σε ποσοστό > 80%της συνολικής κατανάλωσης αντιβιοτικών. Μετά το 2004 είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε συνολική και εξωνοσοκομειακή κατανάλωση αντιβιοτικών, με σταδιακή αύξηση από το 1997 (25.06 DID) έως το 2005 (34.73 DID). Τα κυρίως συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά είναι οι μακρολίδες (29% της συνολικής κατανάλωσης), οι κεφαλοσπορίνες(22%) και οι πενικιλλίνες (25%) κυρίως με τη μορφή της αμοξυκιλλίνης καιαμοξυκιλλίνης-κλαβουλανικού.

Πόσο καταναλώνει η υπόλοιπη Ευρώπη;
Αν η χρήση αντιβιοτικών εκτός του νοσοκομείου στην Ευρώπη εκφραστεί σε αριθμό ημερησίων δόσεων ανά 1000 κατοίκους (DID), οι χώρες της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης σημειώνουν την υψηλότερη κατανάλωση (κόκκινο), ενώ η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλότερη στη Βόρεια Ευρώπη και τη Ρωσία (πράσινο, βλέπε εικόνα). Το Βέλγιο κατέχει την 5η θέση στην Ευρώπη αναφορικά με τη χρήση σε DID, ενώ η Ελλάδα την 1η μετά το 2005, ενώ ο αριθμός συσκευασιών ανά 1000 κατοίκους ημερησίως (PID) έχει μειωθεί στο Βέλγιο κατά 6% ετησίως κατά μέσο όρο από την έναρξη των εκστρατειών ενημέρωσης τη χειμερινή περίοδο 2000-2001.

6 σχόλια

  1. Ανακαληψα ενα σαιτ με καλη μουσικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια τα συνταγογραφούν-χορηγούν οι γιατροί διότι λαμβάνουν ποσοστά επι των πωλήσεων απο τις φαρμακευτικές εταιρείες.

    Η τηλεόρασή μας κρατική και μη σιγοντάρει τις φαρμακευτικές εταιρείες με ανάλογες εκπομπές.

    Αν οι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι εξαρτημένοι απο φάρμακα και χιλιάδες γιατρούς, ναρκωτικά και ναρκωεμπόρους, αλκοόλ και μπομπες εισαγόμενες, θρησκειες και παπάδες, τότε θα είχαμε καλυτερη παιδεία και δασκάλους.

    Κατέστρεψαν πρώτα την παιδεία, διόρίζουν ανίκανους-αμόρφωτους δασκάλους, και πορευόμαστε στον 21ο αιώνα με μια κυβέρνηση ανάπηρων και αντιπολίτευση ανίκανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν οί Έλληνες πηγαίνουν γιά σοβαρά
    θέματα υγείας στό εξωτερικό,πρίν
    τούς αναλάβουν,κάνουν "καλλιέργεια"
    γιά νά δούν άν λόγω λήψης πολλών
    αντιβιοτικών, έχουν ισχυροποιηθεί
    τά μικρόβια στό σώμα τους καί σέ κάποιο μετενγχειριτικό
    πρόβλημα η χορήγηση φαρμάκων δέν
    οφελεί.
    Μετά...άντε στό σπίτι πίσω χαπακωμένοι.
    Αλήθεια γράφω ρέ φοβητσιάρηδες.
    Αυτή η κωλόστρα συμπεριφορά μού
    θυμίζει τήν έλλειψη μακαρονιών
    (αργότερα σκουλικιασμένων) στά
    super markets,κατά τήν διάρκεια
    μίνι Εθνικών κρίσεων.
    70%,γιά τά 70% τών δεινών μας υπεύθυνοι είμαστε εμείς.
    Ούτε τόν αυτασαρκασμό μπορούμε νά
    εκφράσουμε.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ 2. ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 25 Ιανουάριος 2009 5:19 μμ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΟΥΝ ΙΟΓΕΝΗ ΑΠΟ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΥΧΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ, ΟΝΤΑΣ "ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ" ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ Ή ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΠΠΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΓΕΙΤΟΝΑΣ".
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ Ο, ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΤΙΒΙΟΣΗ....!!!!!!!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΔΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΧ ΣΕ ΑΠΛΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΙΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΒΛΩΦ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΙΩΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΚΕΝΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ...
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΒΡΟΜΙΑ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΑΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ...ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ, ΚΑΘΟΣΟΝ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ...
    ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΞΕΡΟΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, Η ΜΗ ΜΕΤΕΞΙΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΧ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΩΣ ΘΕΣΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗ Γ΄ΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΨΙΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΠΡΟΤΟΥ ΤΟΝ ΔΕΙ ΕΝΑΣ ΠΧ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ-ΦΥΣΙΚΑ ΩΣ ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΙΕΣ-ΣΙΩΠΗΛΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ-ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΚΑΘΑΚΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥΣ ΔΑΧΤΥΛΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I makroxronia epiviosi kai 'epidoseis' tis kathe xoras exoun apolyti sxesi me tin ygeia tou laou tis. Ta antiviotika borei na katasteloun kapoies loimoxeis ( me tis gnostes epiptoseis) alla to kyriotero, katastrefontas ti xlorida katevazoun to epipedo ygeias tou asthenous. (Gia osous gnorizoun apo aloga, ena alogo pou exei parei antiviotika esto kai mia fora theoritai 'deytero' agonistika...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα γιατρουδακια περα -δωθε στα ταξιδια ειναι και συνεδρια.πουλανε φουλ.μεχρι και τηλεορασεις ζητουν απο τους ιατρικους επισκεπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση