GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί παραιτήθηκε....

...ο συντονιστής εκπαίδευσης στο Κάιρο; ‏ . Αγαπητό blog, Μήπως μπορείς να μάθεις για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Καΐρου...

...ο συντονιστής εκπαίδευσης στο Κάιρο;
‏ .
Αγαπητό blog,
Μήπως μπορείς να μάθεις για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Καΐρου του οποίου η θητεία ανανεώθηκε -ύστερα από αίτησή του- μόλις πριν τις γιορτές;

Οι κακές γλώσσες λένε διάφορα. Αν ρωτήσεις την προϊσταμένη του αρχή -που είναι η Πρεσβεία- ίσως μάθεις.Η υπόθεση, πάντως, ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα.
Χ.Χ.

102 σχόλια

  1. Arage xerei o Presbys mas ekei pos prepei na ton apomakkrynei apo to posto tou prin prolabei na eksafanisei eggrafa pou isos ton kaine?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. HILTON RAMSIS -ROOM 323 ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τι λένε δηλαδή οι κακές γλώσσες? τι θέλει να πει το Χ.Χ που ειναι μάλλον η ...καλή γλώσσα?

    τα έγγραφα που καίνε δεν μπορούσαν ήδη να έιχαν εξαφανιστεί?

    Χιλτον ραμσής?

    προς το παρόν διαβάζω 3 κακές γλώσσες και δεν βγάζω νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι ρε Χ. Χ πες και σε μας τι εννοείς;έτσι ξεκάρφωτα δεν λέει.και τι έγινε στο room 323;κι εσύ που το ξέρεις; ήσουν μέσα ή το φαντάστηκες;και τι είδους ραντεβού ήταν;επαγγελματικό;ερωτικό;άντε ξηγηθείτε και μην αφήνετε υπονοούμενα πάσης φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά, μήπως οι κακές γλώσσες είναι δαγκωμένες από ενέργειες του Συντονιστή; Ρε μήπως και δεν τους εξυπηρέτησε και τώρα βρίσκουν την ευκαιρία να τον βλάψουν; Κάτι έχω ακούσει για ΚΟΣΣΕΡ και βεδουϊνους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητό blog, σε πληροφορώ πως ο αναφερόμενος Συντονιστής είναι και πολύ πρώτος. Δεν τους γουστάρει όλους αυτούς και γι' αυτό ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΣΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H kakia glossa mipos einai ayth poy theli na gini syntonistria sth thesh toy syntonisti?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο εν λογω Συντονιστης, σας ενημερωνω οτι δουλεψε για την ελληνικη γλωσσα και πολιτισμο στις περιοχες που ειχε την ευθυνη, οσο κανεις αλλος. Ηταν αυτος που με συνεδρια και αλλες εκδηλωσεις τονωσε το ελληνικο στοιχείο και εστειλε το μυνημα οτι ο ελληνισμος ειναι ακομα ζωντανος και μπορει να ελπιζει για την διατηρηση της ταυτοτητας του.
    Γνωριζω αυτα, διοτι βρεθηκα εκει σε συνεδριο και αποκτησα προσωπικη αποψη για τις δραστηριοτητες διαχυσης της ελληνικης γλωσσας.
    Καθετι αλλο νομιζω οτι ειναι κακία και τιποτε παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λυπηρό κύριοι να χτυπάτε έναν άνθρωπο τη στιγμή που φεύγει,που αποπέμπεται ουσιαστικά όπως ακούγεται.Η ταπείνωση που έχει υποστεί θα είναι προφανώς αβάσταχτη δεν χρειάζεται άλλη. Έχει τον πόνο του για τη θέση που τόσο πάσχισε να ξανά κερδίσει πριν λίγους μόλις μήνες. Αφήστε Τον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΡΥΦΟΙ. Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΖΕΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ.ΗΡΘΕ ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΝΔ. ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΛΗ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΦΕΛΟΣ. ΟΣΟΙ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΚΑΚΙΖΟΥΝ. Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ ΑΥΛΗ. ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Re padia, ti kakes glosses kai kakioules, kai dysarestimenous kai Hotel Ramsis leme tora?

    O anthropos eixe lisaksei na parei paratassi. Tin pire kai prin kala-kala arxisei i defteri thitia tou, ypobalei paretissi.

    Afto ti simenei epitelous? Mporei na to eksigisei kaneis?
    Ti sxessi mporei na exei o Presbys tis xoras me tin paraitissi tou Syntonisti opos leei to arxiko dimosievma?
    As bgei epitelous edo o Syntonstis i kai o Presbys na mas fotisoun oxi os atoma alla os thesmoi.

    As to poun aftoi pos ola einai psemma gia na bgaloun to skasmo kai aftoi pou kanoun ypotheseis gia to poios mporei na krybetai piso apo ta dimosievmata, san natane afto pou mas noiazei tora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τέτοιες "κατίνες" εκπαιδευτικούς περιμένουμε να πάει μπροστά η χώρα και το ελληνικό στοιχείο όπου βρίσκεται;Τέτοιο επίπεδο..για κλάματα. Αλλά η ζωή είναι αμείλκτη. Ό,τι σπέρνουμε θερίζουμε. Κι αυτό αφορά όλους κι εκπαιδευτικούς και συντονιστές και πρέσβεις και ρουφιάνους..Καλή συγκομιδή λοιπόν, μόνο τη στιγμή εκείνη ο καθένας πριν παραπονεθεί να σκεφτεί τί έσπειρε..αν μπορέσει να πει την αλήθεια στον εαυτό του..γιατί η αλήθεια πονά πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "katinies"leme tin eleftheri gnomi kai tin prospatheia gia to ksebrostiasma kai tin pataksi tis diafthoras kai tis alazoneias enos proistamenou topothetimenou na ypiretei anidiotelws kai me diafaneia apo to posto tou? ekpebeis mallon se alla kymata agapiti/agapite.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οποιος ή οποια επιθυμεί να ξεμπροστιάσει τον οποιοδήποτε μιλά επώνυμα και καταθέτει στοιχεία. Η προσπάθεια διασυρμού ενός ανθρώπου μέσα από το ιντερνετ μόνο κατινίστικη μπορεί να χαρακτηριστεί. Αν θίγεσαι, σε προκαλώ..κατέθεσε με επώνυμο, υπαρκτό, είναι μικρός ο κόσμος των εκπαιδευτικών ξέρεις, ό,τι γνωρίζεις. Και τότε ναι και να σε παραδεχτώ και να ανακαλέσω. Ως τότε επιμένω στο σχολιό μου. Στοιχεία όμως όχι αερολογίες. Γιατί αυτά που διάβασα..μόνο φαντασίες τα χαρακτηρίζω. Κι ενα ερώτημα:γιατί τώρα που παραιτήθηκε; γιατί όχι νωρίτερα;τώρα προκύψαν όλα; δεν προϋπήρχαν; και τί έκανες εσύ; αδιαφορούσες; ή περίμενες την κατάλληλη στιγμή να " δαγκώσεις";Για να σε δω;;Στοιχεία όχι αερολογίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H παρέμβαση ήρθε από την προϊσταμένη του αρχή,που απαίτησε την παραίτησή του κυριοικαι κυρίες,
    όπως και όφειλε να κάνει.Δεν ήταν δουλεία κανενός άλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Esy giati den dineis to kalo paradeigma na grapseis eponyma? Ma gia ilithious pernas aftous pou xeroun otidipote epibaryntiko

    na ypograpsoun ta grafomena tous? Gia na tous trexei se antiperispasmo tou ekthronismou tou?

    Kai pou ton eides, re, to diasyrmo?

    Afto pou blepo ego einai ENA stoixeio (xafniki paraitissi) kai POLLOUS problimatismous apo pollous anthropous pou OLOI

    ikseran tin kapsa tou gia paramoni tou sti xora afti gia pollous dikous tou logous me proto kai kalitero oti kolakebotan i

    mataiodoxia tou kai pou exei ginei antikeimeno eironikon sxolion apo OLOUS anexairetos kai se diaforetiko bathmo.

    Gia tous allous logous tha milisoune (idi prepei na exoun arxisei) alloi pou ton kseroun kalitera.

    Akoma kai oi xafiedes kai ta syxamera douloprepi tsirakia tou pou tou koubalousan tin tsanta ton eironebontai (opos blepoume)

    akoma kai simera pou to bazei sta podia me tin oura sta skeli.

    Gia pes ti akribos theoreis fantasies? Kai poios sou 'pe pos mono tora parousiazontai? Oi palioteres kataggelies den

    yfistantai? Ti ki' an itan anonymes? Ypirxe esto kai ena psemma s' aftes?

    Ara eisai mallon kainourgios kai den ta ksereis kala. Perimeno tin Paraskevi gia na do ti tha pselissei gia dikaiologia. Tha

    pei tin alitheia? Tha einai kanenas diplomatis ekei opos palia? A, kai kati allo: Sta Lechena oute pou na ton ftysoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να μην παρεξηγηθω. Δεν υποστηρίζω το συντονιστή,δεν με ενδιαφερει. Δεν ανήκω στο team του. Όμως με ενοχλεί αυτή η αοριστολογία. Πλην των σκέψεων και των κρίσεων για το εγώ του και πιθανά λάθη του, δεν ξέρω την καθημερινότητά του και επίσης δεν με αφορά. Όσο για τους άλλους λόγους τους αγνοώ και δεν μπορώ και να σκεφτώ ποιοί είναι. Ο παλιός είναι αλλιώς..απλά δεν έχω πεισθεί για κάποια πράγματα. Και σε ό,τι με αφορά δεν έχω κανένα λόγο να εμπλακώ σε αυτή τη διάμάχη. Απλά με τσαντίζει αυτή η γενίκευση και η αοριστολογία που παρουσιάζει ένα "τέρας" κι όλους τους άλλους αγγελούδια. Αυτό τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα έργα του καθενός μετράνε.
    1ο . Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί αυξήθηκαν κατα 30% (μήπως Ξεχνούν κάποιοι?)
    2ο . Τα σχολεία πήραν ξανά επιχορηγήσεις,από 2005 και μετά.(μήπως Ξεχνούν κάποιοι?)
    3ο. Πραγματοποιήθηκαν 2 διεθνή συνέδρια με μεγάλη επιτυχία.
    4ο. Οργανώθηκε και απέκτησε σοβαρότητα το γραφείο( το οποίο είχε παραληφθεί σαν αχούρι....)
    5ο.Διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σε Τυνησία και Μαρόκο..
    6ο. Κύριος πρωτεργάτης στη λειτουργία της Πατριαρχικής Σχολής..
    7ο. Λειτουργία Στρατιωτικών Σχολών σε τρείς χώρες για την εκμάθηση της ελληνικής...
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΞΕΧΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΝ ΛΑΣΠΗ.
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ....
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΑΛΙΟΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ ΤΗς ΕΡΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. KANΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ καιΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ:
    1.Μόνο το ελληνικό στοιχείο ΔΕΝ τόνωσε στις περιοχές ευθύνης του(ευτυχώς η ευσυνειδησία των εκπ/κων).ΤΟΝΩΣΕ όμως τη ΦΙΛΑΥΤΙΑ και ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ Του.
    2.Διεθνή συνέδρια ονομάζετε τα συνέδρια με διοργανωτές,ομιλητές και ακροατές τους καθηγητές και μαθητές των ελληνικών σχολείων Καϊρου??? (αντε και ελάχιστους γονείς).
    3.Φυσικά και αυξήθηκε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ο αριθμός των αποσπασμένων για να κάνει κατά καιρούς παρέλαση μια ντουζίνα, και χωρίς αντικείμενο εκπ/κων, στο γραφείο του συντονιστή και κάποιοι άλλοι διακοπές διαρκείας στα σχολεία ευθύνης του.(ΠΛΗΡΩΝΕΙΙΙΙΙΙ..... ο έλληνας φορολογούμενος μαζί και συ).
    4.ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ στα σχολεία?????
    Τι είναι αυτό????? Αν κάποιος είδε καμιά βελτίωση σε κάτι στα σχολεία ας μας το πει!!!!!
    5.ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΣΧΟΛΗ!!!!
    (αυτή είναι και η πιο γελοία αναφορά σου)
    Αν δεν ήταν το πείσμα και η αποφασιστικότητα του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, δεν θα λειτουργούσε τώρα,γιατί έκανε οτι ήταν δυνατόν να μην ανοίξει ποτέ!!!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. (καλές οι προσπάθειες των αυλικών του πάντως να αμβλύνουν τον πόνο της ψυχής του
    στις τόσο δύσκολες στιγμές της ζωής Του.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να ρωτήσω κάτι;;Έτσι από περιέργεια..γιατί γράφεις κάθε φορά στη λέξη "του" με κεφαλαιο γράμμα το Τ; Δε μιλάμε για τον Ιησού Χριστό!!για άνθρωπο μιλάμε..κοινό θνητό, όπως και ΄συ κι εγώ..και μια κι ο λόγος για το Χριστό να θυμηθούμε τι είπε. Είπε λοιπόν(αντιγραφή απ το Ευαγγελιο):πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται..κοίτα τώρα..αυτός ταπεινώνεται σήμερα γιατί όπως λές είχε έντονο εγω. Εσύ όμως που επικρίνεις και κυρίως που θεωρείς τη δική σου οπτική ως την καλύτερη όλων των άλλων, δεν επαιρεσαι; Δεν υποπίπτεις στο ίδιο σφάλμα με του πρώην συντονιστή σου; Ανέμενε λοιπόν την ώρα που θα έρθει κι η δική σου κρίση και ταπείνωση. Για να δω, θα την αντέξεις;;Ρώτα τον εαυτό σου τότε.. Και για όποιον δεν επιθυμεί τέτοιου είδους απόψεις το γ΄ραφω αλλιώς: η ζωή έχει τους δικούς της νόμους, ό,τι κάνεις το λούζεσαι..Αντιος αμίγκος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ego nomizo oti to T to kefalaio to grafei giati oloi xeroume pos theorouse ton eauto tou kati san "autokratora" pou eixe to apyrovlito.... alla dystyxos.....
    (vevaia kalo tha einai na kanei ti diefkrinisi o idios pou to grapse. ego ti gnomi mou mono eipa.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Esy pou aradiazeis ta erga kai tis imeres tou proin syntonisti giati den anaferesai kai sto Panepistimio tou Al Azhar as poume? Ekane ki' ekei
    "ethniko" ergo.
    Rota kai ta ksanaleme, alla an pas kata 'kei na rotiseis peri syntonisti, fora kai kana kranos kalou-kakou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λάθος. "Του" χρησιμοποιούμε και όταν γράφουμε για βασιληάδες ή ΚΑΙ βασίλισσες ("Της"!!!) καθώς και για υψηλόβαθμους ιερωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΓΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΤΖΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΛΑΤΡΕΨΕΣ.ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑΡΡΟΣ! ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΟΥ!! Σ΄ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΚΥΚΛΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. siga, siga,siga mi viazesai.ase prota na pas sto xorio sou na pareis katharo aera na xelampikarei to taragmeno sou mialo na ginei kai H EDE pou se perimenei kai meta vlepeis to pos tha pas KRITI.kolibodas i perpatodas,i petodas exei pollous tropous.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Gia tin ora exoume "klotsidon" apo Egypto Ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Nomizo pos prepei na parembo giati o gnostos komplexikos ilithios me eneplexe stin ypothessi "blog" fotografizontas me me to na grapsei gia "KOSSER" (einai Qusseir, agrammate) kai gia "bedouinous".

    Mipos thaprepe na grapso "Saidi"? Xereis esy, thlivere blaka, ti ennoo. "Saidi" lene aftous pou einai apo perioxes opos, as poume, to Assiut to xereis to Assiut, etsi? Se koubalisan, eksallou, ekei!!! Exei kai polla anilika koritsakia ekei. Alla kalitera na siopiso gia tin ora.

    Loipon, o Syntonistis aneksigita den ithele oute thelei na me dei kai to apedeikse me pollous tropous:

    Agenestati, kata geniki omologia, symperifora tou sta 2 synedria pou eixa symmetasxei, kai alles periptoseis pou den thelo na anafero edo.
    Ego, omos, tou antapedida pantote afti tin adikaiologiti empatheia pros to prosopo mou me evgeneia kai
    kalosyni.

    p.x. parembassi sto dimosiografo Mylona, parembaseis sto Mitropoliti Tantas kai tous mathites tis polis, egkomio ston Proedro tis Cypriakis Dimokratias me aftikoous martyres ton k. Lago kai olous tous
    mathites-ekdromeis stin Cypro, me kaloproaireti diakritiki parembassi kai xoris martyres apolyta tekmiriomenni kai syntomi kritiki gia to biblio tou kata tin parousiasi tou, me evgeniki xeironomia tin idia bradya (pou ek ton ysteron mimithikan kai alloi), kai me mia-dyo filikes kat' idian parainetikes parembaseis.
    Bebaia, stenoxorithika poly pou den ginotan, logo eidikotitas -opos mou eksigisse kai opos antiliftika, na paro paratassi pou eixa zitisei mono kai mono gia na asxolitho me to idryma sto Qusseir, alla mexri ekei.

    Gia na papsei, loipon, aftos o blakas na emplekei to onoma mou, parakalo ton k. Karatza na epembei s' afto to blog kai na epibebaiossei tin akribeia ton parapano.

    Oson afora tin paraitissi tou, dikia tou itane i thessi kai tin ekane oti ithele.

    Ilias Koutoulakis

    Y.G.
    Ego, blaka, opos blepeis, den krybomai. An mporeis grapse kai sy eponyma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κουτουλάκη, είσαι μάγκας και λεβέντης Κρητικός. Ωραία τα χώνεις και στον πρώην Συντονιστή και στο γνωστό "άλλο"!
    Τέτοιες φωνές χρειαζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τα λεφτά, τα λεφτά, ποιος τ' ανακάλυψε
    τα λεφτά, τα λεφτά, την πορτοφόλα
    τα λεφτά, τα λεφτά, και μας παράλειψε,
    τι παθαίνει ο άνθρωπος με του παρά τη φόλα.
    Τα λεφτά, τα λεφτά, τα εκατομμύρια
    τα λεφτά, τα μπερντέ, τα μπικικίνια
    τα ψιλά, τα χοντρά, τριάντα αργύρια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όλα τα λεφτά μωρό μου,
    όλα τα λεφτά
    για τα δυο σου μάτια
    που μου πήραν τα μυαλά.
    Όλα τα λεφτά μωρό μου,
    όλα τα λεφτά
    για δυο μάτια δολοφονικά.

    Apolytos dolofonika. Gemata misos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τα ριάλια, ριάλια, ριάλια
    τα σελίνια μονά και διπλά
    τα μονόλιρα, πεντόλιρα και πού 'ντα
    ο πεζεβέγγης που τα 'χει στη πούγγα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Tha symparasyrei, arage, ta prosopa pou epebale se diafora posta? Tha exoun afta arketi tsipa oste na paraitithoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γεώργιος Σεφέρης (1900-1971)
    ΜΕΡΕΣ Τ΄ ΑΠΡΙΛΗ ΄43

    ...

    Προχωρεί, παραπατώντας, δαχτυλοδειχτούμενος,

    κι ένας πηχτός αγέρας φέρνει γύρα

    σκουπίδια, καβαλίνα, μπόχα και καταλαλιά

    Κάιρο, Σάρια Εμάντ ελ Ντιν, 24 Ιουνίου ΄43

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σταυρόλεξο για "ἁνωνυμους" λύτες.
    Παρακάτω μπορείτε να ανακαλύψετε όλους αυτούς που ζήτησαν παρανομίες από το συντονιστή στους οποίους δεν έγινε το χατήρι και άλλους που προσβάλλουν όλους τους εκπαιδευτικούς. Όλοι αυτοί γίνανε κακές γλώσσες με ΦΑΠ ή λαμέ φόδρα σε λερωμένα σώβρακα.

    Φ................
    Α................
    Π................

    Η................

    Λ................
    Α................
    Μ................
    Ε................


    Για κάθε μικρό όνομα ή επίθετο κερδίζετε!!!!!!!!!100 πόντους στο άλμα προς την αλήθεια.

    Μ.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στο σταυρόλεξό σου να συμπεριλάβουμε κι' αυτούς στους οποίους ΕΚΑΝΕ το χατήρι και παρανόμησε επιλεκτικά ή δεν μετράνε αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βρε παιδιά! - οι απανταχού κακιές γλώσσες - πού είστε, γιατί σωπάσατε;

    Άντε βρε!
    Τι και αν στη Δεξίωση του παλιο-Συντονιστή ήταν ο Σεβασμιότατος Σινά,ο εκπρόσωπος του Πατριαρχικού Έξαρχου, Μοναχοί- εκπρόσωποι της Ιεράς Μονής Σινά, ο τρίτος την τάξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο-εκπρόσωπος του Πρέσβη, η εκτελούσα χρέη μορφωτικής ακολούθου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο, η Υποπρόξενος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και πολλοί επίτροποι, Πρόεδροι Ελληνικών Ομογενειακών Συλλόγων, σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο Κάιρο και πλήθος ομογενών;

    Άντε βρε! Θάρρος!!
    Τι και αν οι κακίες μας για αποπομπή, ξεθρόνιασμα, ΕΔΕ, αποδεικνύονται ΚΑΚΟΗΘΙΕΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ.

    Εμείς, οι κακιές γλώσσες έτσι πρέπει να είμαστε. Η κακιά γλώσσα είναι στεγνή, ξύλινη, ανάλγητη, δεμένη με τον ιμάντα της κακίας από τα ανεκπλήρωτα πάθη μας για παρανομίες, στα οποία δεν ενδίδουν οι ξεπερασμένοι για την εποχή μας δίκαιοι Δον Κιχώτες!.

    Κιοτήδες είστε μωρέ;
    Μπρος στον αγώνα να πετροβολήσουμε ένα από τα δέντρα που τόλμησε να κάνει καρπούς. Σύμμαχοί μας αυτοί που δεν πήγαν στη Δεξίωση.

    Άντε βρε! Πού είναι μωρέ η φαντασία σας;!
    Άντε, κουράγιο! δημιουργικότητα!

    Πρέπει να σας ξαναθυμίσω τη συνταγή της ΛΑΣΠΕΡΗΣ ΧΟΛΗΣ;
    Ας είναι, ως αρχικακός ανώνυμος θαυμαστής σας, σας την ξαναδίνω:

    Βάλτε αρκετό ΨΕΜΑ,πολλά ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ, συνδυάστε ΠΡΟΣΩΠΑ, ρίξτε αρκετό ΠΑΘΟΣ , ΣΕΞ και ΧΡΗΜΑ, μην ξεχάσετε τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ (είναι το καλύτερο γραμματικό είδος για λασπολογία)και τέλος, προσθέστε λίγο ΚΟΜΑΤΙΣΜΟ, έτσι για να έχουμε αύριο να το παίζουμε αγωνιστές.

    Για το λασπερό της συνταγής το σιρόπι πρέπει να έχει μυρωδιά από τη διαφθορά ΜΑΣ, και τις προηγούμενες ανώνυμες πάντα καταγγελίες ΜΑΣ.

    Κατά το ψήσιμο ΜΗ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.
    Εμείς οι κακιές γλώσσες είμαστε έξυπνες! και προνοητικές !
    Τι κι αν μας λένε ανήθικους, υποκριτές, δειλούς, σκόρους της κοινωνίας;
    Εμείς είμαστε ΑΡΙΣΤΟ-ΚΡΑΤΕΣ/ΑΡΙΣΤΟ-ΚΡΑΤΙΣΣΕΣ, μόνο εμείς ξέρουμε και κρατούμε το άριστο και δίκαιο σε αυτή την κοινωνία, και ας λένε οι ψυχολόγοι ότι η παράνοια εκφράζεται ως η από το θεό εκπορευόμενη δικαιοσύνη. Εμείς είμαστε οι ΦΕΛΛΟΙ και ξέρουμε να επιπλέουμε. Τρελοί είμαστε να βάλουμε το όνομα μας και να καταποντιστούμε σε κανένα δικαστήριο; Γι' αυτό παιδιά, απανταχού κακίστρες,ΟΧΙ ΟΝΟΜΑ.
    Παράδειγμα προς αποφυγή, ο μάγκας Κρητικός που μόνος του έθαψε τον εαυτό του λέγοντας ότι μέχρι και δημοσιογράφοι αναμείχθηκαν στην προσπάθειά του να πάρει παράνομα μια παράταση απόσπασης και να την στερήσει από κάποιον άλλο εκπαιδευτικό που περιμένει στην Ελλάδα.

    Μπρος, λοιπόν, στον αγώνα της λασπολογίας!
    Πώς θα γεμίσουμε την ανιαρή και ακοινώνητη παραμονή μας στο Κάιρο;
    Αφού δεν μας μιλάει κανείς εδώ,
    αφού όλοι μας αποφεύγουν, όπως τις κατσαρίδες και τα ποντίκια (είμαστε! γιατί να το κρύψουμε άλλωστε!!!),
    ας μιλάμε ΕΜΕΙΣ για αυτούς. Είναι και αυτό μια μορφή κοινωνικότητας.

    Μόνο λίγη ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ παιδιά γιατί χόντρυνε ο κώλος μας από το καθισιό στον υπολογιστή.

    Φ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πήγαν εκεί ως θεσμοί και όχι ως άτομα
    για να απολαύσουν το ξεκούμπισμά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. kali i prospatheia tou gnostou stixourgou na yperaspistei ton proistameno tou mias kai einai tou idiou firamatos alla den epiase dystixos.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. APOPOBI GIA KATAXRISI DIMOSIOU XRIMATOS KOROIDOOOOO....._________
    DIEFTHARMENOS KAI ESY EISAI??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ρε παιδια ποσα ηταν αυτα τα λεφτα που λετε πως καταχραστηκε;;;;τοσα πολλα δινανε στην Αιγυπτο;;γιατι στην Ελλάδα δινουν με το σταγονόμετρο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Gia tin Egypto einai para polla lefta osa ki' an dosei to elliniko kratos.

    Arketa pantos gia na anakainissi enas ligouris diamerisma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ρε παιδια αυτα που γραφετε τεκμηριώνονται κιόλας;;αποδεικνύονται;ή είναι απλά υποθέσεις;μπορεί ο άνθρωπος να χε λεφτά και να ανακαίνισε το σπίτι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ποιητή μου,
    φτάνει που γνωρίζεις,δεν χρειάζεται να το παραδεχτείς ανοιχτά,πως όλοι όσοι παρέστησαν στην πίτα πήγαν για να τον δουν να ρεζιλεύεται μια φορά ακόμη όταν θα αποχαιρετούσε την πολυαγαπημένη του καρέκλα ψελίζοντας ευτελώς τις γνωστές δικαιολογίες της αναχώρισής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. αν ειχε λεφτα για την εκ θεμελιων,σχεδον, ανακαινιση του διαμερισματος της ηλιουπολης, τοτε γιατι εκανε παραπονα οτι δεν του φτανουν τα 1400 ευρω επιμισθιο και αποφάσισε ετσι ξαφνικα να φυγει?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γιατί πετάει η σουπιά μελάνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "Παράδειγμα προς αποφυγή, ο μάγκας Κρητικός που μόνος του έθαψε τον εαυτό του λέγοντας ότι μέχρι και δημοσιογράφοι αναμείχθηκαν στην προσπάθειά του να πάρει παράνομα μια παράταση απόσπασης και να την στερήσει από κάποιον άλλο εκπαιδευτικό που περιμένει στην Ελλάδα."

    Adiabasto/i se brisko. Rota, an den ksereis, pos o dimosiografos Mylonas einai -opos ematha argotera- sympatriotis kai filos tou Κaratza ton opoio den eixa gnorisei pote.
    Ton anagnorissa se mia deksiossi tou Presby kai apla tou eipa pos i prospatheia tou Syntonisti gia tin ekmathissi tis Ellinikis Glossas stin perioxi den proballetai katholou apo tin Elliniki Tileorassi kai ton proetrepsa na to kanei apo tin ekpompi tou. Afto kai tipot' allo.

    Alitheia, giati den rotas esy ton idio ton Karatza na sou to epibebaiossei?

    Ti ennoeis "στην προσπάθειά μου να πάρω παράνομα μια παράταση απόσπασης"?
    Aitissi ypebala opos eixa to dikaioma kai opos akribos ekanan oloi oi synadelfoi pou einai me paratassi afti ti stigmi .

    Epeidi mporo na didakso 3 gnostika antikeimena (afti ti stigmi sto Gymnasio pou briskomai didasko 2 apo ta 3 me apofassi tou Grafeiou opou aniko), theoro pos itane aplo gia to Syntonisti na me proteinei gia paratassi na didakso Ellinika opos kai eixa kanei me epityxia sto parelthon kai xoris na sterisso apo kanena synadelfo tin apospassi tou.

    An eperna paratassi, tha sterousa mia apospassi opos exoun sterisei apospassi apo allous ekpaideftikous pou peimenoun stin Ellada oi me paratassi daskaloi i filologoi stin Egypto, pragma pou den symbainei?

    Apla, o Karatzas logo aneksigitis empatheias pros to prosopo mou apo tin proti stigmi pou me eide, den to ekane.
    Tin empatheia tou de afti tin edeikse se polles periptoseis xoris ego pote na tou paraponetho. Afto to eixan dei kai paradextei kai oi para poly kontinoi tou anthropoi, kathos kai polloi alloi synadelfoi apo tin Abeteio kai to Dimotiko.

    Meta apo tin eksigissi pou sou edossa, prepei na mou zitiseis syggnomi giati opos fainetai eisai epilektika adiabastos/i kai petas arloumbes kai anakribeies xoris na gnorizeis kai tis dyo apopseis.

    Se protrepo, episis, na grafeis enypografa opos kano ego. Ti s' empodizei? Kala logia les esy gia to Syntonisti eno ego ton "thavo", alla panta enypografa.

    Ilias Koutoulakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μπράβο παιδιά!!!!!!!
    Μπροστά! Γιούρια!!!!
    Οι καλύτεροι ΣΕΦ της ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ του Φεβρουαρίου θα βραβευθούν με το παράσημο της ΑΤΙΜΙΑΣ που θα τους επιδώσει ο Πρόεδρος της ΚΛΙΚΑΣ.
    Προς το παρόν φαβορί είναι οι διαγωνιζόμενοι της 1ης Φεβρουαρίου. Πρέπει όμως να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια να παραμείνουν στο παιχνίδι, γιατί δείχνουν μεγάλο ποσοστό βλακείας, έλλειψη δημιουργικότητας και στρες ανεπίτρεπτα για ΚΑΚΙΕΣ.
    Αντε βρε!

    Υ.Γ. 1ο: Κακίστρο που κάνεις τον έξυπνο και νομίζεις ότι είμαι ο ποιητής΄ή στιχουργός, σε ανακαλώ στην τάξη της ΚΛΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ. Ντροπή σου να μην αναγνωρίζεις το ταλέντο του αρχικάκιστρου ανώνυμου θαυμαστή σου. Ναι, χαζή κακίστρο,μόλις κέρδισες 100 πόντους στον ανώνυμο διαγωνισμό της βλακείας.Είπαμε, είμαστε έξυπνες! Όχι, χαζές!!

    Υ.Γ. 2ο:Κακίστρο που αναφέρεσε σε λεφτά να είσαι πιο προσεχτική! Μη μας πάρεις στο λαιμό σου! Μη ξεχνάς ότι κακές είμαστε, αλλά δε θέλουμε να παραμείνουμε φτωχές! Θέλουμε αύξηση επιμισθίου. Με αυτά που λες θα νομίζουν ότι με το επιμίσθιο που μας δίνουν αποκτάμε περιουσίες στο Κάιρο.

    Υ.Γ.3ο:Για την κακίστρο που αναφέρεται στην κοπή πίτας. Κακίστρο, κέρδισες 100 πόντους στο διαγωνισμό της ανυποληψίας στην ΚΛΙΚΑ μας. Είπαμε, η τέχνη της κακίας θέλει αξιοποίηση των πληροφοριών μας, γι΄αυτό πρέπει να είμαστε ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ καλά πληροφορημένοι για να γινόμαστε πιστευτοί. Ρε βλάκα, κανείς διπλωμάτης δεν θα ήταν παρόν αν ίσχυε το σενάριο απομπομπής για κατάχρηση. Για βλάκες τους έχεις σαν εσένα; Νομίζεις ότι θα άφηναν περιθώριο για συσχετισμούς τους με καταχραστή! ΚΟΡΟΪΔΟ, ατιμάζεις την ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ. Με τέτοια πώς να γίνουμε πιστευτοί.

    ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ. Αίσχος ή βλακεία! Διάλεξε μόνος σου.

    Μόνο λίγη ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ παιδιά γιατί χόντρυνε ο κώλος μας από το καθισιό στον υπολογιστή!!!!!!!!!

    Φαν........ Σ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μπράβο ρε Κρητικέ! Και γιατί να πάρουν εσένα με παράταση, που απ'ότι έμαθα είσαι καθηγητής Αγγλικών, και όχι ένα δάσκαλο ή φιλόλογο για μια πενταετία; Επειδή έχεις αγοράσει σπίτι στο Κάιρο και σπίτι στο Qusseir;

    Υ.Γ. για το βλάκα που υποστηρίζει το σενάριο της απομπομπής για κατάχρηση και προσβάλλει την ΚΛΙΚΑ των ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΚΑΪΡΟΥ. Ρε βλάκα, ο Κρητικός καταχράστηκε χρήματα ή πλούτησε από το επιμίσθιο. Διαγράφεσαι από την ΚΛΙΚΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΔΟΤΗ των ανήθικων ιδανικών μας.

    Φαν......... Σ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Koute-laki, i mi exipiretisi stin paranomia pou zitises se varos mas einai empathia toy syntonisti se sena h dikaiosinh gia mas poy perimenoyme na apospastoyme?
    Ayta synadelphoi ginontai me kathe enan poy apokta gnvrimies kai meis psaxnoyme stoys pinakes gia kena.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 100 πόντους γνήσιου ερωτήματος στον ανώνυμο που κάνει λόγο για ....σουπιά.

    Φίλε, γνωρίζω το λάκο με τη βρόμα που ρίξανε το Συντονιστή το 2005 και την προσπάθειά του να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου στο Κάιρο.Λες και ο τόπος καταγωγής επιδρά στο DNA και προσπαθεί να γίνει ο νέος Ηρακλής κόβοντας τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας που από το 2002 καταδιναστεύει το χώρο των εκπαιδευτικών στο Κάιρο.
    Γι αυτό τον είπα Δον Κιχώτη, γι αυτό και προκαλώ τα ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ!!!που μέχρι απάγωγή σχεδίασαν στο Κάιρο για να επιβάλουν την ΚΛΙΚΑ ΤΟΥΣ.

    Φαν Συντονιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ναι, είμαι κακίστρο αλλά και ΦΑΝ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΚΑΪΡΟΥ.
    Εγώ ρε ρεμάλια, δε μασάω κουτόχορτο! Και για κάθε ένα ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ της ΚΛΙΚΑΣ του ΚΑΪΡΟΥ που θέλησε να μας τρομοκρατήσει, εμάς τους άλλους, πέρα από Συντονιστή και τη ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ Κλίκα του ΚΑΪΡΟΥ, θα τα βγάλω όλα στη φόρα. Ναι ρε, είμαστε πολλοί και Φαν του Συντονιστή γιατί μας προστάτευσε από την τρομοκρατία σας, από τη διαφθορά σας, με το να μην επιτρέπει να έχει αποτέλεσμα η ΚΑΚΙΑ ΣΑΣ.

    Είμαστε ΚΑΛΟΙ και είμαστε μαζί του εναντίον σας.

    Εσείς ρε, δεν είστε αυτοί που ...........

    Συνεχίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. μπραβο, αντε βγαλτε η μια κακιστρο τα απλυτα της αλλης στη φορα τωρα.λεγετε οτι κρυβετε μεγαλη κακια μεσα σας και αρχιζει να βγαινει στην επιφανεια. ετσι μπορει να στραφει αλλου η προσοχη των αναγνωστων του site που κανουν χαζι τις τελευταιες μερες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. "Συνάδελφοι" καλημέρα σας. Παρακολουθώ με έκλπηξη τα γραφόμενα σε αυτό το μπλογκ. Δε γνωρίζω τα της Αιγύπτου και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Αν όμως είχα παιδιά θα ντρεπόμουν να έχουν εσάς δασκάλους και καθηγητές. Ανεξάρτητα από το αν είστε ή όχι υπέρμαχοι των ενεργειών του συντονιστή. Η χαμηλή ποιότητα που φανερώνεται μέσα από το γραπτό σας λόγο και η εμπαθής ματιά με την οποία ατενίζεται οτιδήποτε με σοκάρει. Ειλικρινά με σοκάρει. Τι να διδάξετε εσείς στους μαθητές; Ποιότητα, ήθος, ανωτερότητα,διάκριση; Μπορείτε;Πέρα από τη μύτη σας δεν είστε σε θέση να διακρίνετε τίποτα άλλο. Ντροπή που έχετε το θράσος να νομίζετε πως θα διασώσετε και θα διατηρήσετε τον ελληνισμό στην περιοχή αυτή και σε όποια άλλη περιοχή. Σε ό,τι με αφορά θα φροντίσω να παρέμβω με κάποιο τρόπο ώστε και να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα και να γίνουν γνωστά τα γραφόμενα και οι υπερβάσεις πάσης φύσεως από οποιονδήποτε είτε συντονιστή είτε εκπαιδευτικούς. Τα επώνυμα και τα ανώνυμα υπονοόυμενα χρήζουν μάλλον διερεύνησης. Ντροπή σε όλους σας..ακόμα και στον συντονιστή που επέτρεψε να παρατείνουν τη θητεία τους τέτοιας ποιότητας άτομα. Γι αυτό ως χώρα πάμε κατά διαόλου. Γιατί κυκλοφορούν τέτοιοι νεοέλληνες που το ραγιαδιλίκι ως κουλτούρα δεν το απέβαλλαν ποτέ αλλά το κουβαλάν μεταλλαγμένο πάνω τους ως πάθος. Θα τελείωνα γράφοντας φτου σας αλλά φοβάμαι πως θα ξοδέψω το σάλιο μου τζάμπα καθώς θα νομίζετε πως βρέχει.
    ΥΓ.
    Και να χετε υπόψη πως έχω επώνυμο που δεν το γνωρίζετε γιατί δεν ζω στην Αίγυπτο, ευτυχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο κάτωθι υπογεγραμμένος, γνωστός (!!!) στιχουργός και ποιητής-αλλά άγνωστος στους κρετίνους- ΧΡΙΣΤΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ δηλώνει ενυπογράφως ότι ουδέποτε συμμετείχε σ΄ αυτόν τον ανώνυμο βόθρο, αν και ενημερώθηκε για την ύπαρξη του από συνάδελφο στην Ελλάδα(Λαμπρινή), αφ΄ ενός γιατί προτιμάει την αυθεντική λογοτεχνία από την παραφιλολογία, αφ ετέρου γιατί λόγω της φιλίας του με τον Ανδρέα Καρατζά (και όχι με τον συντονιστή )* δεν θα μπορούσε να προσμετρηθεί ως αντικειμενικός. Μου φτάνει που το ξέρουν αυτοί που με ξέρουν.
    Φαντάζομαι το καταλαβαίνει αυτό τουλάχιστον ο Ηλίας Κουτουλάκης,(τον οποίο εκτιμώ -άσχετα αν διαφωνούμε σε κάποια θέματα και το ξέρει),που είχε το θάρρος να συμμετέχει επώνυμα ακόμα και με αρνητικά σχόλια. Η πράξη του να έχει το θάρρος της γνώμης του, τον τιμά. Κρίμα που δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τους υπόλοιπους,-ες, επικριτές.

    Τη γνώμη μου την καταθέτω ενυπόγραφα, όταν και όποτε χρειαστεί, στη σελίδα «Isocrates» για τα θέματα που αφορούν στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Ανατρέξτε λοιπόν εκεί οι άπιστοι θωμάδες, να δείτε το ύφος μου στο γραπτό λόγο για να καταλάβετε τη διαφορά.(αυτό μπορεί να το βεβαιώσει και η κ.Στασινούλια που συμμετείχαμε σε επώνυμο διάλογο με παρεμφερές θέμα)Δεν βρίσκω το λόγο που θα με έκανε να υπερασπιστώ με αυτόν τον τρόπο και ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΥΡΙΩΣ, οποιονδήποτε άλλον πλην εμού. Αν ήταν ενυπόγραφες, σαφώς και δεν θα ντρεπόμουνα να υποστηρίξω την άποψη μου όπως έχω ήδη πράξει στο Isocrates.(Βέβαια δεν παραβλέπω το ανόητο αξίωμα κάποιων ότι «πας φίλος του Καρατζά εχθρός δικός τους»-ανεξαρτήτως οτιδήποτε άλλου, οπότε τζάμπα κόπος)

    Οι παραπονεμένοι από τον συντονιστή συνάδελφοι, ας μην χάνουν τουλάχιστον την αξιοπρέπεια τους .Εκτός κι αν νομίζουν ότι την υπερασπίζονται με όσα κι όπως γράφουν εδώ ανώνυμα. «Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια» λέει μια παροιμία. Μια άλλη λέει επίσης «όλα εδώ πληρώνονται». Απομένει ο χρόνος, να αποδείξει που θα γείρει η ζυγαριά.

    Δρυός πεσούσης πας ανήρ-ή πάσα γυνή μήπως;-ξυλεύεται. Εγώ δεν αντιλήφθηκα πεσούσα δρυν… Εκπεσόντες ανωνύμους μόνο.


    *χωρίς βέβαια να εννοώ ότι δεν υπάρχουν άλλοι,-ες, που πρόσφεραν την υστερόβουλη φιλία τους στο ρόλο του συντονιστή.

    ΥΓ 1 ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ του blog που μπορεί να δει τα ηλεκτρονικά ίχνη του καθενός, να επιβεβαιώσει ότι δεν είμαι εγώ ο συγγραφέας της καταχώρισης (1/2/09) την οποία μου προσάπτουν. Κι όταν το κάνει «Αιδώς Αργείοι» προκαταβολικά.

    ΥΓ 2 Δεν πρόκειται να συμμετέχω πάλι σ’ αυτόν τον κατήφορο για κανέναν λόγο .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κύριοι εκπ/κοι,
    όχι άλλη γελοιοποίηση του κλαδου σας.
    Ναι, ο προκατοχος του σημερινου, συντονιστη ειχε ερθει ως σωτηρας της ελληνικης οικονομιας και εκοψε τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ κονδυλια προς τα σχολεια της ομογενειας.Ο νυν και αποχωρων εκανε εργα βιτρινας(ιδιοτελειας) μεχρι να του δωθει η ευκαιρια να βαλει στο χερι καποια ευρουδακια οπως φημολογειται.
    Αρκετα ομως, μας κουρασατε τα περι ηθους, ποιοτητας,ανωτεροτητας.... που γραφει καποιος σας λενε κατι?
    Οπως στρωνει κοιματε ο καθενας.....Νομος απαραβατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Προς τον κοσμικογράφο που μας ενημέρωσε για την παρουσία των καλεσμένων στη δεξίωση-κύκνειο άσμα:
    Γιατί δεν μας έγραψες εαν ήταν παρών και ο ωραίος Άκραμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Xρίστο,
    έβγαλες ονόματα ατόμων σε μια παρέμβασή σου χώρις να ξέρεις αν θέλουν να εμπλακούν σε όλη αυτή την ιστορία.Σε παρακαλώ πολύ αφησέ εμένα τουλάχιστον, έξω από αυτή την ιστορία.Έγω κινούμε σε άλλους χώρους και κύκλους πλέον.Μιλάω και μιλάς, μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά και με την υπογραφή μας στο τέλος του κειμένου.(όπως είχε γίνει και παλιότερα) Άντε για χαρά.___

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μπράβο ρε Κρητικέ! Και γιατί να πάρουν εσένα με παράταση, που απ'ότι έμαθα είσαι καθηγητής Αγγλικών, και όχι ένα δάσκαλο ή
    φιλόλογο για μια πενταετία;

    Eides pou den eisai kai sy kala diabasmenos kai os ek toutou petas arloumbes xoris na ksereis? To basiko mou ptyxio einai Ellinikis kai Agglikis Filologias, alla exo parei metataksi stin Pliroforiki (PE19) pou simainei pos mporo typika na didakso kai ta 3 afta antikeimena.
    Etsi, sto Politistiko Kentro Cairou didaksa Agglika 2003-2004, Ellinika 2004-2005 kai 2007-08 stin Tanta me apofassi tou Karatza kai ystera apo aitissi mou, eno parallila didaska Pliroforiki stin Abeteio. Ean o Karatzas kai oi synadelfoi pou tora ypiretoun i ypiretissan me paratassi paranomoun, tote ki' ego paranomissa kanontas aitissi paratassis!
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Επειδή έχεις αγοράσει σπίτι στο Κάιρο και σπίτι στο Qusseir;
    Aftin akribos ti frassi mou ksefournise o Karatzas otan monos tou mou anikse sizitissi gia paratassi mou legontas epi leksei:
    Ela tora, Ilia, se katalabaino na thes paratassi giati exeis spitia stin Egypto. Apo evgeneia den tou ypenthimissa pos ki' ekeinos exei spiti sto Cairo.
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Ρε βλάκα, ο Κρητικός καταχράστηκε χρήματα ή πλούτησε από το επιμίσθιο.
    Kako pragma na kafxietai kaneis kai den tha to eixa anaferei se kamia periptossi, alla afou me prokaleis mathe pos epsaxna gia agora spitiou sto Cairo apo tis protes meres tis apospassis mou edo. To spiti sto Qusseir to agorasa 7 mines meta ton erxomo mou stin Egypto kai afto tou Cairou 1 xrono meta. (Mipos thes na deis kai ta symbolaia?) Opote DEN ploutisa apo to epimisthio.
    Apla pira ta spitia afta giati mou eixan perisepsei xrimata apo ta alla 3 spitia pou eixa agorasei se Kriti, Athina kai Thessaloniki.
    Skeftika pos anti na plirono ta enoikia kathe mina, na ta doso ola mazi ki' etsi agorasa to spiti. Malista eixa ypodeiksei kai ston Karatza na kanei to idio otan protoirthe, alla mou eipe tote pos den eixe xrimata na kanei tetoia agora.
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Koute-laki, i mi exipiretisi stin paranomia pou zitises se varos mas einai empathia toy syntonisti se sena h dikaiosinh gia mas poy perimenoyme na apospastoyme?

    Diabase agapite/agapiti tin parapano apantissi peri nomimotitas tis aitissis i oxi, kai pare kai ti dikia sou na min ta ksanagrafo.
    S' efxaristo, episis, gia to "Koute-laki"!
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Epeidi tha anarotiountai merikoi giati na epimeno na paro apospassi stin Egypto afou den yparxei/ypirxe oikonomiko mou problima, o logos einai poly aplos kai ton gnorizoun arketoi apo sas.
    Einai pos prepei na eimai paron dioti tora pairnei sarka kai osta to ellinoegiptiako idryma "BERENIKI". Epitimoi Proedroi einai o Arxiepiskopos Sina kai o Dimarxos tis polis tou Qusseir, Proedros i k. Kyriazi kai genikos grammateas o ypografon.

    Malista proteina kai ton Karatza os melos peri ta teli tou perasmenou Septembri META tin arnissi tou na proothsei tin apospassi mou. Ego, blepete, den exo empatheies me kanenan apolytos.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    To thetiko me tis parembaseis mou aftes s' afto to istologio einai pos mou didetai tora i efkairia na enimerosso kai olous esas gia to idryma mas "BERENIKI" (to onoma tou proteine kairia i k. Vafea).

    Oriste to deltio typou:

    Ίδρυμα “ΒΕΡΕΝΙΚΗ”,
    ελ Κοσέρ,
    Ερυθρά Θάλασσα,
    Αίγυπτος


    Σας γνωστοποιούμε μια προσπάθειά μας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην εσχατιά της αιγυπτιακής γής, στη μικρή πόλη του ελ Κοσέρ, για ίδρυση ενός κοινωφελούς ιδρύματος που στόχο έχει:
    α. Τη βοήθεια του αιγυπτιακού λαού του νότου και, ιδιαίτερα, των παιδιών με ανάγκες (κωφά, με νοητική στέρηση, ορφανά, κλπ) της περιοχής,
    β. Πολιτιστικές ανταλλαγές Ελλάδας - Αιγύπτου,
    γ. την Εκπαίδευση, π.χ. επαγγελματική κατάρτιση νέων ατόμων με κινητικά προβλήματα, διδασκαλία ξένων γλωσσών, με ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας, και
    δ. Περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

    Το κοινωφελές μας ίδρυμα, που έχουμε ονομάσει “ΒΕΡΕΝΙΚΗ”, πρόκειται να οικοδομηθεί σε οικόπεδο που δεσμεύτηκε γραπτώς να μας παραχωρήσει ο Δήμαρχος της περιοχής σε σχέδια εθελοντικής ομάδας εργασίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου του YALE, ΗΠΑ.

    Το ίδρυμα θα υποστηριχθεί από:
    α. τη “HEDA” (Humanitarian and EuroCultural Development Association) της οποίας αντιπρόεδρος είναι ο κ. Νικόλαος Βαδής, διαχειριστικός διευθυντής της Ιεράς Μονής Σινά και ιδρυτικό μέλος του ιδρύματός μας,
    β. την Ιερά Μονή Σινά,
    γ. την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου,
    δ. την Εφορεία της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, και,
    ε. ιδιωτικές προσφορές.

    Επίτιμοι πρόεδροι του ιδρύματος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθού κ.κ. Δαμιανός και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Al Minshawi Mustafa el Laboudi.
    Προσωρινή Πρόεδρος είναι η επιχειρηματίας κ. Στέλλα Κυριάζη και Γενικός Γραμματέας ο υπογράφων.

    Τα μέλη είναι, μεταξύ άλλων, Έλληνες και Αιγύπτιοι πανεπιστημιακοί, ιερωμένοι χριστιανοί και μουσουλμάνοι, γνωστότατοι σε όλη την Αίγυπτο επιχειρηματίες, σπουδαίοι καλλιτέχνες, ένας Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών της Αθήνας, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ή τον ιδιωτικό τομέα και απλοί άνθρωποι που έχουν ενθουσιαστεί με την προοπτική λειτουργίας του ιδρύματος.

    Ηλίας Κουτουλάκης
    diversion3@yahoo.com
    και/ή BereniceRedSea@gmail.com, BereniceRedSea@yahoo.com



    Ilias Koutoulakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Προσκλητήριο ανωνυμης PhD.

    Μπορεί να μας πει τι συμβαίνει στο Κάιρο η γνωστή κυρία PhD, γνωστή και ως των Πολιτιστικών δρωμένων στο Κάιρο;

    Το να μπαίνουν ερωτήματα για "ενδιαφέρουσα υπόθεση" και να μη δίνει απαντήσεις ΠΟΝΗΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    Μήπως η παραίτηση του συντονιστή έχει σχέση με την κόντρα τους να κάνει η κυρία PhD ώρες όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί;

    Μήπως ο χρόνος παραίτησης και η επανέναρξη μαθημάτων από την κυρία PhD λέει κάτι;;

    Αγαπητό blogs,
    φίλοι αναγνώστες,
    με αυτά που μαθαίνω καθημερινά μου έρχεται αναγούλα για μερικούς εκπαιδευτικούς μας στο Κάιρο, ιδίως με τους PhD .

    Αν συνεχίσω να ασχολούμε θα συμπαθήσω υπερβολικά το Συντονιστή, παρότι δεν τα πάω καλά με την εξουσία και αυτό δεν θα το αντέξω.

    Τη συνέχεια που σας υποσχέθηκα θα τη διαβάσετε σε μελλοντικό μυθιστόρημα.

    Με το σύνθημα πλέον - πιθανό τίτλο του μυθιστορήματος:
    "Μόνο λίγη ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ παιδιά γιατί χόντρυνε ο κώλος μας από το καθισιό στον υπολογιστή"

    Φεύγω! Πάω για γυμναστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Να πας στο καλό, κωλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. To - δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται-... που έγραψε κάποιος, είναι άστοχο γιατί δεν περίμεναν να χάσει την καρέκλα του για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία εις βάρος του. Έχουν μιλήσει και έχουν κάνει καταγγελίες, επώνυμες και ανώνυμες, πολλοί παρα μα παρα πολλοί στο παρελθόν.Κανένας δεν άκουγε όμως.Ούτε ο ίδιος για μην φάει το κεφάλι του με έναν τόσο ατιματικό τρόπο και πρώτο και καλύτερο το ίδιο το ΥΠΕΠΘ.Και μην προσπαθούν κάποιοι να μεταθέσουν τις ευθύνες και να φτίαχνουν γελοία σενάρια περί απαγωγής και σκοτεινών δυνάμεων που θέλανε το ΚΑΚΟ του , την ΕΞΟΝΤΩΣΗ του.....
    ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ, ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ...

    ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Λερωμένη η φωλιά και λαλιά καμιά.
    Η Φραγκοκρατία του Καΐρου, αφ'υψηλού αγναντεύει την πορεία της σποράς της στον κάμπο της λασπολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Φάτχι, Φάτχι, πού είσαι; Εδώ στο Αθήνα, ξέρα!

    .... Πάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. O Fathi exei poli doyleia! Xereis tora ... me ta taxi.

    He is very lucky!

    Laken xooua giatakalam kathiran!

    Men Genta, with love!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Kosser, Kosser, limoktoneis! Pane oi kales epoxes me tis lires kai ta xartomantila. Ypomoni mexri ton Ioylio.

    Mexri tote as einai kala ta Gymnasia kai ta Lykia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. As mas pei kapoios poies einai telika oi epvnymes katagelies?

    Toys anvnymoys katagelontes pleon toys xeroune kai oi petres....kai peftoun kata panv toys.

    Re paidia den pate na kanete kamia alli douleia!
    H ekpaideysh den sas paei!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ta "soudania" sthn aigypto sapisan teleivs alla theloun "paratash" aposyrsys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. APORIA: O NEAROS AIGYPTIOS EISHGHTHS TOU TELEYTAIOY DIETHNOYS SYNEDRIOY THA METAKOMISEI KAI AYTOS STHN ELLADA????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Aftes oi tzamaries (etsi to leme tora) epesan MONES toys me mpoynies pano toy (!) i mipos toys tin epesse?

    Akoy apagogi! Ma poia nomizei pos einai? I ploysia parthena paidoyla?

    Oso gia sena, morfomeni, poy ksereis kai ta Arabika, mporeis na toy peis pos lene "agrios xylodarmos" i den se rotissane stis
    exetaseis?
    KATSE KALA, kakomoira mou, giati to stigma soy einai poly gnosto stis arxes poy den astiebontai -den einai KOTSOI, xereis.
    To pires to minima, etsi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Δεν είσαι πληροφορημένος καλά ή κάνεις τον "Αλέκο"?

    Είναι γνωστό σε όλους ( και στις Αρχές !) ότι απήγαγαν και απείλησαν έναν ΓΥΜΝΑΣΤΗ και μάλιστα ακολούθησε ληστεία σε άλλον ΓΥΜΝΑΣΤΗ (!) από τους απαγωγείς για να εισπράξουν την αμοιβή τους (και αυτό καταγεγραμμένο στις Αρχές!).

    Και από στίγματα? να φαν και οι κότες εδώ στο Egypt!
    Στίγμα ο ένας για ..... με μεταπτυχιακούς στο σπίτι του? Στίγμα ο άλλος για ... με ταξί? Στίγμα ο τρίτος για λίρες και χαρτομάντηλα? Στίγμα ο τέταρτος που δολοφονήθηκε στην Αλεξάνδρεια? Στίγμα ο πέμπτος για άμεση αναχώρηση λόγω ΑΙΤΖ? Στίγμα ο καθένας για εμπλοκή του σε ξυλοδαρμό?


    Παντού στίγματα! Παντού απειλές! Παντού σαπίλα!

    Εσύ ανωνυμοεπώνυμε δεν πήρες το μήνυμα!
    Ντροπή (!), να γράφεις επώνυμα όταν σε συμφέρει και ανώνυμα (!!)όταν λασπολογείς και απειλείς.

    Αλλά εσύ ανωνυμοεπώνυμε γιατί τσαντίζεσαι και απειλείς? Τι σε τάραξε???????? Για σένα απ' ότι ξέρουμε υπάρχει εξασέλιδη ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία με στοιχεία και όχι απλά στίγματα.

    Άμυαλε ανωνυμοεπώνυμε, οι αντιφάσεις σου είναι πολλές!
    Κατηγορείς για ανεξήγητη εμπάθεια το Συντονιστή, προσπαθείς να τον διαβάλεις εμπλέκοντάς τον σε διάφορα σενάρια που πιθανόν έχεις βιώσει εσύ (!), όταν δεν άδραξε την ευκαιρία να σε διασύρει, και μαζί σου τους εκπαιδευτικούς, με βάση την παραπάνω ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία?

    Ντροπή σου και πάλι! μικρόψυχε και δειλέ κακόβουλε.

    Ντροπή σου, άμυαλε που με ταυτίζεις με ΚΟΤΣΟΥΣ! και εμπλέκεις άλλους! Το blog νωρίζει ότι δεν έχω καμιά σχέση με το πρόσωπο που με ταυτίζεις. Ούτε κυκλοφορώ στους κύκλους ΣΟΥ΄. ΜΗ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ. Υπάρχουν και άνθρωποι ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΟΥ! Εδώ, άμυαλε ανωνυμοεπώνυμε, είναι χωριό και ο καθένας μπορεί να πέσει πάνω σου, να ρωτήσει και να σου πει πράγματα και θάματα!

    Κι αν όλοι μας παίζουμε με τα υπονοούμενα, εσύ παίξε τώρα με τις επώνυμες καταγγελίες που υπάρχουν για σένα και δείξε στο blog ποιος είσαι και τι αξία έχουν τα σχόλιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Εαν καποιος παρακολουθησει ολα αυτα που εχουν γραφει ως σχολια νιωθει εκπληξη.
    Ισως υπαρχει διαχυτο μισος , ισως καπου υπαρχει αληθεια , ισως καθετι που γραφεται ικανοποιει τον γραφοντα.
    Σιγουρα ομως δεν ειναι ξεκαθαρα τα γραφομενα. Γριφος ειναι ολα.
    Τελικα τι ειναι απ΄ολα;
    Τι συμβαινει, ας πει καποιος ξεκαθαρα την αληθεια .
    Ποια ειναι τα στιγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Η προσωπική μου αίσθηση, που παρακολουθώ από Ελλάδα τα γραφόμενα και δεν έχω ιδέα για το τι παίζεται κει κάτω, είναι πως βρισκόμαστε όχι στην Αίγυπτο αλλά μάλλον στο ....Σικάγο! Αναρωτιέμαι μόνο το εξής: ένας άνθρωπος εμπαθής που διακατέχεται από θυμό, δίκαιο ή άδικο δεν ξέρω, μπορεί να διακρίνει σωστά τα πράγματα ή μήπως τα εξετάζει όλα με κέντρο τον εαυτό του; Κι επειδή αφέθηκαν πολλά υπονοούμενα για πολλούς που δεν γνωρίζω καθόλου αναρωτιέμαι μήπως τελικά εδώ χρειάζεται μια ψυχολογική ερμηνεία. Σημαίνει αυτό πως με βάση το τι είμαστε κρίνουμε και τους άλλους. Πάντως συνάδελφοι και συναδέλφισσες εύχομαι ο επόμενος συντονιστής ή συντονίστρια να χει σπουδάσει ψυχολογία για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα με όλους εσάς. Εύχομαι ακόμη να μείνετε ευχαριστημένοι από το νέο πρόσωπο,όταν έρθει, εκτός κι έχει ήδη έρθει και το αγνοώ. Δύσκολο μου φαίνεται αλλά σας το εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Το θέμα μας δεν είναι τα στίγματα. Είναι να μάθουμε γιατί παραιτήθηκε μυστηριωδώς ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Κάιρο μεσοχρονίς.

    Η αλήθεια γύρω από το ζήτημα αυτό αναζητείται εδώ και ΟΧΙ τα στίγματα που είναι, κατά βάσιν, κουτσομπολιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ναι , το θεμα δεν ειναι τα στιγματα ή οτιδηποτε αλλο.
    Το ζητημα ειναι να ερθει στο φως η αληθεια για τον συντονιστη.

    Ηταν ή οχι επαρκης για την θεση
    Ηταν ή οχι δραστηριος σε σχεση με τα καθηκοντα του
    Ηταν ή οχι πραγματικος δασκαλος για την ομογενεια και τους εκπαιδευτικους
    Ηταν ή οχι καθοδηγητης και εμψυχωτης του ελληνισμου
    Ηταν ή οχι θετικο το εργο του

    Βεβαια το γιατι φευγει το ξερει εκεινος καλυτερα απο τον καθενα ή και καποιοι αλλοι .

    Ας το πουν επιτελους χωρις να χρειαστει μεταφραση. Ξεκαθαρα.
    Με ευθυνη εναντι της αληθειας και της ενημερωσης.

    Εκτος και ολα ειναι ενα θεατρικο δρωμενο με πρωταγωνιστες τους γραφοντες τα διαφορα σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αγαπητέ σχολιαστή/στρια (8 Φεβ 2009 10:41:00 μμ)
    το γεγονός ότι ξαναεπιλέχθηκε στη θέση Συντονιστή Καΐρου όγδοος στη σειρά κατάταξης δεν απαντά στα εύστοχα ερωτήματά σου;
    Απ' ότι ο ίδιος είπε δημοσίως και επιβεβαίωσαν όλοι όσοι ήταν παρόντες και γνωρίζουν, αναχωρεί για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους που δεν σχετίζονται με την υπηρεσία.

    Όσοι τον γνωρίζουμε ξέρουμε ότι πάνω απ' όλα στάθηκε σε ΟΛΟΥΣ ως συνάδελφος αλληλέγγυος σε κάθε πρόβλημα με την παρουσία μας εδώ.Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Αύγουστο του 2005, που παραλάμβανε μόνος του από το αεροδρόμιο κάθε καινούργιο συνάδελφο. Αγωνίστηκε όσο κανένας για να σταματήσουν να μας αντιμετωπίζουν οι Κοινοτικοί ως πολίτες πέμπτης κατηγορίας (βίζες, αναγνώριση του έργου μας, πρόσκλησή μας σε κοινοτικές εκδηλώσεις,...).Αυτός ήταν που τσακώθηκε με τη Γενική Πρόξενο και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν καλεσμένοι στη δεξίωση που έκαναν στο χώρο των Σχολείων για την Πρόεδρο της Βουλής κα Ψαρούδα - Μπενάκη και σαν φτωχοί συγγενείς κοιτούσαν από το μπαλκόνι του σχολείου. Ίδρυσε το Ολοήμερο Σχολείο στο Κάιρο και το τμήμα μητρικής γλώσσας στην Αλεξάνδρεια, όταν όλοι ΜΑΣ τον κοροϊδεύαμε και γελάγαμε μαζί του. Σήμερα βλέπουμε ότι τα παιδιά είναι περισσότερο ευτυχισμένα και μαθαίνουν καλύτερα.

    Έχεις δίκιο, λοιπόν, ότι όλα ειναι ενα θεατρικο δρωμενο με πρωταγωνιστες τους γραφοντες τα διαφορα σχόλια.

    Οι τελευταίες εξακριβωμένες πληροφορίες μας είναι πως πράγματι μια θεατρολόγος ξεκίνησε όλη την ιστορία εδώ στο blog από καπρίτσιο γιατί δεν της ικανοποίησε την επιθυμία να μην έχει διδακτικές ώρες.

    Ήξερε ότι κάποιοι είχαν παράπονα από το Συντονιστή, ο καθένας για δικούς του λόγους. Γνώριζε ότι οι παραπονούμενοι, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις,είχαν χαμηλό ήθος. Σκηνοθέτησε έτσι μια παράσταση για δήθεν πρόβλημα ανάμεσα στο Συντονιστή και την Πρεσβεία, ανάρτησε το "νέο" και να! το θεατρικό έργο.

    Αγαπητέ σχολιαστή/στρια,
    θα μας επιτρέψεις να κάνουμε μια διόρθωση: το πρόβλημα δεν είναι η παραίτηση του Συντονιστή, το πρόβλημα είναι τα στίγματα που όλοι εδώ μέσα, όπως διαπιστώνεις και συ, προσπαθούν να κολλήσουν ο ένας στον άλλο με τον πιο απαράδεκτο τρόπο. Το πρόβλημα υπάρχει για μας που από την ώρα που ξεκίνησε το θεατρικό έργο, όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουμε στην Αίγυπτο, γινόμαστε καθημερινά το αντικείμενο της υποτίμησης και της περιφρόνησης των γονέων των μαθητών μας!

    Γι' αυτό και εμείς μαζί με όλους τους ομογενείς και όσους μοχθούν για τη διατήρηση της ελληνικότητας στην Αίγυπτο πιέζουμε το Συντονιστή και το Υπουργείο να παραμείνει στη θέση του.

    Ξέρουμε ότι κάποιος/α θα βγει και θα προσπαθήσει να αρνηθεί όσα σας λέμε, να τα παραποιήσει, να τα εξευτελίσει.
    Δεν μας νοιάζει!γιατί όλοι μας οφείλουμε σε αυτόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, ακόμα και κείνοι που τον πετροβολούν!

    Εκπαιδευτικοί Καΐρου και Αλεξάνδρειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αγαπητε φιλε-η (9-2 , 3:26}χαιρομαι που επιτελους καποιος τολμησε να μιλησει με σοβαροτητα και να υπερβει ισως ακομα και την οποια μικρη ή μεγαλη πικρια του δειχνοντας ετσι, οτι ολα δεν ειναι γκριζα και θολα.
    Χαιρομαι διοτι διαβαζω οτι προεκυψε υπεραξια για τον ελληνισμο και την εκπαιδευτικη κοινοτητα απο την θητεια του εν λογω συντονιστη.
    Χαιρομαι διοτι δεν ειναι ολα σαπια οπως καποιοι θελουν να παρουσιαζουν
    Χαιρομαι διοτι ολοι εσεις νιωθετε την αναγκη να μιλησετε
    Χαιρομαι διοτι δεν εχω κανει λαθος εκτιμηση για τον συντονιστη σας

    Ξερεις φιλε-η , τα δεντρα που εχουν καρπους πετροβολουν
    Ο γραφων παρακολουθει απο την Ελλαδα ολα αυτα και απορει για την ποιοτητα του χαρακτηρα καποιων.
    Εχοντας ομως την βεβαιοτητα οτι ολα ειναι προιον που αγγιζει ισως την ψυχιατρικη επιστημη σας λεω να μην φοβαστε και να τολματε οπως τωρα να στηριζετε την αληθεια.
    Και κατι ακομα
    Οταν ηρθα στην Αιγυπτο ,στα δυο συνεδρια, ειχα νιωσει τιμη ως Ελληνας για το εργο ολων σας.
    Με αυτη την αισθηση εφυγα και αυτο δεν ειναι δυνατον να αλλαξει με τα ψεματα καποιων αρρωστημενων ψυχων.
    Καλη Δυναμη

    Ισως επανελθω
    Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Πολλοί γράφουν "από Ελλάδα" τώρα τελευταία.
    Κι' εγώ "από Ελλάδα" γράφω, αλλά εργάζομαι κάθε μέρα στο Κάιρο!
    Για σοβαρευτείτε λίγο, συνεταιράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - Λαμόγιο

    Ουσιαστικό γένους ουδετέρου. Αρχικά η λέξη εντοπίζεται στη φράση την κάνω λαμόγια, με τη σημασία «ξεφεύγω, φεύγω, εξαφανίζομαι από κάπου». Χρησιμοποιείται κυρίως ως υβριστικός χαρακτηρισμός, κυρίως ως συνώνυμο του «απατεώνα»: Πώς ένα λαμόγιο πλουτίζει εκμεταλλευόμενο την ανθρώπινη βλακεία με τη βοήθεια διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων.

    Σύμφωνα με το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής προέρχεται πιθανόν από την ισπανική la moya = η τάδε. Στο Λεξικό της Πιάτσας παρατίθεται ο τύπος λαμόγιας με τη σημασία «αβανταδόρος» (= αυτός που κάνει αβάντα για κάποιον άλλο, υποκρίνεται δηλαδή τον αγοραστή για να προσελκύσει πελάτες) με ετυμολογική προέλευση από το ιταλικό la moya = το λάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Καλέ, δεν τα μάθατε;ο συντονιστής δε θα φύγει τελικά! έτσι το'κανε για να δει αντιδράσεις!και τώρα εσάς-γιατί σας ξέρει καλά ποιοι είστε-, κακές ανώνυμες γλώσσες θα σας δέσει κόμπο!!και καλά θα σας κάνει!!Τρέξτε γρήγορα να κρυφτείτε στις φωλιές σας!!!χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλέ,δεν τα μάθατε;;ο συντονιστής δε φεύγει τελικά!!επίτηδες το΄κανε για να δει αντιδράσεις!!Και τις ειδε!Τώρα να δείτε εσείς "ανωνυμες" κακές γλώσσες τι θα πάθετε!γιατί σας ξέρει πολύ καλά ποιοι ειστε και θα σας δέσει κόμπο!Καλά να πάθετε!τι θα κανετε τωρα;;θα κρυφτειτε στις φωλιές σας;;θα βγάλετε φλύκταινες;;;πολυ θα το ευχαριστηθώ!!!χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μα δεν έφυγε. Τον ΕΦΥΓΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Παιδιά παίξτε με κάτι άλλο...έλεος!!Σκασίλα μας μεγάλη αν έφυγε, αν θα φύγει, άν έμεινε ή αν θα μείνει..Φτάνει πια(!)υπέρμαχοι κι ενάντιοι του συντονιστή!! Άντε μη γράψω τίποτα άλλο, δέστε και λίγο πέρα από τη μύτη σας, όλοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΡΙΕΤΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ,ΟΙ ΚΡΥΦΟΣΟΥΠΙΕΣ,ΚΙ ΑΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕΡΙΑ,ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ Η ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΑ ΠΑΝΕ...(ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αμάν! Μη μου λες τέτοια! Και δεν υπάρχει χειρότερη εκδίκηση απ' αυτή της κακιάς αδελφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. tora pou to skeftomai uparxei enas ilithios blakas poy prepei na fugei klotsidon.nomizo o suntonisths ton xerei exei upodilosei enoxlitika thn parousia tou me...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Μήπως εννοείς το γνωστό επωνομαζόμενο "χ...η"
    (3 γράμματα),που δημιούργησε κατά καιρούς διάφορα θέματα που απασχόλησαν το γραφείο, βγάζοντας προς τα έξω..τον υπέροχο,ακομπλεξάριστο,ψύχραιμο χαρακτηρα του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ( Η ΣΕ ΠΟΙΟΝ)ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ....ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ξαναγράφω γιατί είδα να με (ξανα)φωτογραφίζεις, βλάκα. Δεν έγραφα τόσο καιρό γιατί περίμενα να με πληροφορήσει η δικηγόρος μου εαν η απολογία-επίθεση που αναφέρεις είναι όντως 6 σελίδες. (Είναι 5, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια).

    Να μη μιλάς για καταγγελία που έγινε σε βάρος μου. Πρόκειται περί
    ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ στην αναφορά που έκανα προς το Συντονιστή για χυδαία
    συμπεριφορά και σωματική βία από κάποιο άτομο προς το πρόσωπό μου.

    Ο Διευθυντής της Αμπετείου, παραβαίνοντας το δημοσιοϋπαλληλικό
    κώδικα περί απορρήτου, έδωσε να διαβάσει στον καταγγελόμενο την
    αναφορά μου ΠΡΙΝ λάβει γνώση ο Συντονιστής, κι' εκείνος για να
    αμυνθεί έγραψε εναντίον μου ένα λίβελλο με παντελώς αβάσιμες,
    κακόβουλες, αναπόδεικτες και ΤΡΕΛΛΕΣ καταγγελίες. Αυτό το έγγραφο, μαζί με άλλα στοιχεία που έδειξα στον Καρατζά, και των οποίων την ακρίβεια και μεγάλη βαρύτητα είχε αποδεχτεί απόλυτα, έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και μάλλον θα πονέσει πάρα πολύ το αναφερόμενο άτομο.

    Θα είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη πολύ νωρίτερα, αλλά με εμπόδιζε ο
    Καρατζάς για λόγους που δεν γνωρίζω λέγοντάς μου πως το άτομο αυτό
    είναι "ψυχάκιας" και να μη δίνω σημασία -όπως και έγινε για ένα
    διάστημα. Καθυστέρησε, μάλιστα, να μου παραδόσει την εν λόγω
    απολογία/ψευδοκαταγγελία στην αναφορά μου πολλούς μήνες μετά την
    υποβολή της αίτησής μου για χορήγηση αντιγράφου. Οι αριθμοί
    πρωτοκόλλου μιλούν από μόνοι τους. Για δες τους.
    Έχεις πρόσβαση στο πρωτόκολλο και μπορείς κάλλιστα να δεις πως η
    αναφορά μου ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ της απολογίας του εν λόγω ατόμου,
    κομπλεξικέ, ηλίθιε.

    Και, με την ευκαιρία, πώς ξέρεις εσύ για την "καταγγελία" και για
    την προσπάθεια του Καρατζά να μην διασύρει εμένα, τους συναδέλφους
    και λοιπές ανοησίες; Σε ενημέρωσε ο ίδιος υπηρεσιακά ή κάποιος άλλος; Και εαν ναι, ποιος ακριβώς για να το συμπεριλάβω στη μηνυτήρια αναφορά μου που ήδη βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης;

    Για έλα, ενημέρωσέ με επώνυμα αν μπορείς.

    Πετάς βρώμικη λάσπη χωρίς κανένα στοιχείο. Και αν έχεις, βγες να το
    δώσεις ΕΠΩΝΥΜΑ όπως κάνω εγώ.

    Και για να σε ενημερώσω, δεν έχω, στην ουσία, αρχίσει να βγάζω
    στοιχεία, και μάλλον θα το κάνω αλλά στη δικαιοσύνη αν χρειαστεί.
    Σε συμβουλεύω, πάντως, να κάτσεις καλά, γιατί εγώ δεν μιλάω ποτέ
    χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση. Ποια, είπαμε, είναι η ειδικότητά μου;

    ;)

    Όσον αφορά στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, κλπ, που ξεφούρνισες, εγώ
    ΔΥΟ μόνο μεταπτυχιακούς φοιτητές ξέρω που αν και δεν ήταν/είναι
    άστεγοι, συγκατοικούσαν/συγκατοικούν με δύο κυρίους. Δεν πιστεύω να θες και ονόματα; Είναι γνωστά σε όλους.

    Τίποτα άλλο δεν με αγγίζει και αν έχεις κάτι, βγες και παρουσίασέ
    το όχι γυναικουλίστικα, αλλά με ατράνταχτα στοιχεία, και, για μια
    ακόμα φορά, ΕΠΩΝΥΜΑ.

    Επίσης, ΚΑΜΙΑ άλλη παρέμβαση δεν έχω κάνει σ' αυτό το blog, όπως υπονοείς, χωρίς να βάλω την υπογραφή μου. Ό,τι λέω το λέω επώνυμα χωρίς να φοβάμαι. Απλά δεν κρατάω τα προσχήματα -όπως παλιά- και ίσως αυτό να είχε θεωρηθεί αδυναμία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Πάντως εγώ, Ηλία,κατάλαβα οτι ο ανωνυμος δεν αναφέρεται σε σένα αλλά στον...αντίποδα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. vre xaze koute-laki giati tsimpas?
    eisai edw kai fobasai min de pareis paratasi?gia sena pia teleiwse den to exeis katalabei?edw konteyoyn na thn xasoyn ki aytoi poy ti dikaioyntai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Kαλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Apo tin stigmi pou matheftike oti o syntonistis tha parameinei, ithela na matho to giati kopasan ta dekades sxolia... Pou einai oi lalistatoi (mexri proteinos) arthrografoi;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ego den asxolithika me to blog giati epsaxna enagonios na vro asfalisti na mou "ta asfalisisei"
    giati pou xereis borei na vgalei poli kakia kai na mou kanei ta tria dio. opote as taxo asfalisei kalou kakou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Τα παρακάτω γεγονότα ίσως ακούγονται ετεροχρονισμένα, αλλά η επικαιρότητά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου.


    «'Εργα και ημέραι και νύχτες» του Συντονιστή Εκπαίδευσης κλπ στο Κάϊρο


    Το θέμα για το οποίο σας γράφουμε αναφέρεται στις δραστηριότητες του Συντονιστή εκπαίδευσης στο Κάϊρο Ανδρέα Καρατζά και την υπογραφή απόσπασης, για έβδομη σχολική χρονιά, του Φυσικού Χρήστου Καλλέ.

    Παράλληλα με τον κ. Καλλέ και τη σύζυγό του, έχει αποσπασθεί πλήθος άλλων (περίπου επτά) εκπαιδευτικών οι οποίοι, απλά, δεν έχουν αντικείμενο παρουσίας στο Κάϊρο και των οποίων μοναδικός λόγος γι' αυτή την παρουσία είναι η φιλία (κάθε είδους) με το Συντονιστή και με τους Έλληνες φορολογούμενους να πληρώνουν αδρότατα (15000€ το χρόνο ο καθένας, δηλαδή 107000€ το χρόνο) για τη φιλία του αυτή.
    Αναφορά γι' αυτούς τους εκπαιδευτικούς έχει ήδη (ξανα)γίνει προς το υπουργείο και άλλους φορείς.

    Έτσι:
    α. Συμπληρωματικά: Αποσπά επιλεκτικά την κ. Κασκαρίκα, καθηγήτρια Γαλλικής, (ΠΕ5) και δεν αποσπά, για παράδειγμα, κάποιο άλλο ξενόγλωσσο (Αγγλικής ή Γερμανικής) καθηγητή από το μακρύ κατάλογο ενδιαφερομένων για απόσπαση στην Αίγυπτο.
    Η αλήθεια είναι πως η κ. Κασκαρίκα είναι προσωπική του φίλη και «αρραβωνιασμένη» με κάποιο πολύ στενό του φίλο που, επίσης, είναι αποσπασμένος εδώ.

    β. Και ενώ υπήρχε ο αναβρασμός για όλους αυτούς τους υπεράριθμους αποσπασμένους, αποσπάται ξαφνικά ο καθηγητής Γιαννίρης, Χημικός, ο οποίος, όπως μπορεί να δεί κανείς στο ωρολόγιο πρόγραμμα, συμπληρώνει ωράριο με γελοίες δικαιολογίες όπως ακριβώς (δεν) συμπληρώνουν το ωράριό τους και οι καθηγητές Πληροφορικής Κουτουλάκης, Γαλλικής Παρτσανάκης, ο γυμναστής Πετρόπουλος, καθώς, ίσως, και μερικοί άλλοι.

    γ. Σεβόμαστε την ερωτική συμπεριφορά κάθε ανθρώπου, αλλά μέχρι του σημείου που δεν ενοχλεί ή προκαλεί κανέναν.
    Ο Συντονιστής συζεί (και είναι δικαίωμά του) με κάποιο νεαρό ευπαρουσίαστο Αιγύπτιο, τον οποίο περιφέρει παντού και τον οποίο είχε το θράσος να «σύρει» μαζί του ακόμα και στο γραφείο διδασκόντων της Αχιλλοπουλείου Σχολής αμέσως μετά το φετινό επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
    Αυτό, βέβαια, μας διασύρει και μας γελοιοποιεί ως Έλληνες, ως κοινοτικούς, αλλά και ως γονείς (οι μαθητές γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα τεκταινόμενα γύρω από το Συντονιστή).
    Λέγεται πως για να διαμαρτυρηθούν για την ενέργειά του αυτή, οι περισσότεροι διδάσκοντες απλά δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση αυτή στο εν λόγω γραφείο και κατά τη συγκεκριμένη εορτή.

    δ. Γυμναστές. Υπάρχουν 3 γυμναστές για σκανδαλωδώς λίγες ώρες για τον καθένα. Έναν τρίτο που έφερε πρόσφατα –επιστήθιο φίλο του Καλλέ- βρήκε απασχόληση στο Πολιτιστικό Κέντρο. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο προβλέπεται αυτό.

    ε. 'Εχουν αποσπαστεί τρεις καθηγητές Πληροφορικής στο γραφείο του Συντονιστή χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο. Είναι, όμως, και οι τρεις νέοι, εμφανίσιμοι και με ωραίο παράστημα. Τα σχόλια (όπως και όλων των εκπαιδευτικών και κοινοτικών) δικά σας.
    Στο μεταξύ, στα σχολεία της Αλεξάνδρειας και στην Αχιλλοπούλειο δεν διδάσκουν την Πληροφορική καθηγητές της ειδικότητας, ενώ αυτός της Αμπετείου υποαπασχολείται –όπως σας γράψαμε παραπάνω.

    στ. Όσον αφορά στην Αλεξάνδρεια, υπάρχει και εκεί κάποιος άλλος «φίλος» και συμπατριώτης του, ο Νικόλαος Αλεξόπουλος, Θεολόγος, αποσπασμένος για έβδομη χρονιά, νομίζουμε, παράνομα αφού άλλοι θεολόγοι ενδιαφέρονται να αποσπαστούν και εκείνος τους «τρώει» τη θέση.

    Για τον κύριο Καλλέ, ο Συντονιστής ισχυρίζεται πως τον απόσπασε διότι, λέει, έχει εμπειρία στη διοργάνωση συνεδρίων (και γλεντιών θα λέγαμε εμείς)!
    Στην ουσία, τον χρησιμοποιεί ως «ορδινάτσα» του (υπάρχει τέτοια ειδικότητα προς απόσπαση διδασκόντων στο εξωτερικό;) –να τον πηγαινοφέρνει, δηλαδή, ως προσωπικός του σωφέρ στο αεροδρόμιο και αλλού, να του κουβαλάει τις αποσκευές και τα ψώνια, να φροντίζει ο ίδιος και η σύζυγός του την ασθενή μητέρα του, να του κάνει κάθε είδους θελήματα που δεν έχουν, βέβαια, καμία απολύτως σχέση με την εκπαίδευση σε σχολεία του εξωτερικού.
    Ο κ. Καλλές, βέβαια, δεν φέρει καμμία αντίρρηση και συμπεριφέρεται με την ανάλογη δουλικότητα, γιατί, απλά, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποσπαστεί για όγδοη συνεχή χρονιά στη χαμηλού κόστους Αίγυπτο και να εισπράττει τα δυο επιμίσθια (το δικό του και της συζύγου του).
    Δεν διστάζει δε, να κάνει τα πάντα γι' αυτό στερώντας, όμως, από άλλους συναδέλφους της ειδικότητάς του τη δυνατότητα απόσπασης τους στο εξωτερικό.
    Έχει δε το ταλέντο να είναι πειστικός προς τους υπαλλήλους του Υπουργείου, τους περισσότερους ομογενείς, ιερωμένους και αρκετούς συναδέλφους του, ενώ, παράλληλα, διαβάλλει με χυδαίο τρόπο -εκεί που χρειάζεται- τους μη αρεστούς προς αυτόν και εκείνους που θεωρεί πως είναι εμπόδιο στην επιδίωξή του αυτή ενώ προσπαθεί και κάνει μικροδώρα σε πολλούς.
    Για παράδειγμα, επειδή προσβλέπει στην ανάληψη της διεύθυνσης της Αμπετείου ξανά, χρησιμοποιώντας ένα ή δυο ομογενείς γονείς -επιστήθιους φίλους του που επανειλημμένα έχει φιλοξενήσει στο παραθαλάσσιο σπίτι του στο Βόλο, έντεχνα διαβάλλει και βάζει κάθε είδους τρικλοποδιές στον τωρινό διευθυντή που είναι εγκάθετος του συντονιστή και «λίγος» κυριολεκτικά και μεταφορικά για τη θέση του διευθυντή.
    Το πιο ωραίο, όμως, είναι πως όταν βρεθεί με έμπιστους, όπως, νομίζει, φίλους, ειρωνεύεται τους πάντες: ιερωμένους, Συντονιστή, κλπ με χαρακτηρισμούς που δεν θα ήθελα να αναφέρω εδώ.
    Ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός, για παράδειγμα, για τους τελευταίους, είναι επίθετο θηλυκού γένους που τελειώνει σε "...στάρα".

    Όσο για τον κύριο Καρατζά, νοιώθει και συμπεριφέρεται προς τους εκπαιδευτικούς σαν αφέντης προς σκλάβους και συμπεριφέρεται με κωμικά αλαζονικό τρόπο ακόμα και προς κοινοτικούς. Για να σας δώσω την πλήρη εικόνα, η συμπεριφορά του είναι ένα συνοθύλευμα συμπεριφοράς ξεπεσμένου αριστοκράτη και μαντάμ Σουσούς –όπως μάλλον εύστοχα παρατήρησε κάποιος εκπαιδευτικός.
    Χρησιμοποιώντας τον όρο «Σουσού» –από το ομώνυμο έργο του Ψαθά, εννοούσε μάλλον τη γελοιότητα του λόγου και των δήθεν επιστημονικών επιχειρημάτων του που περιφέρει στα διάφορα συνέδρια, στα οποία συμμετέχει ή οργανώνει ο ίδιος, και στα οποία οι κοτσάνες που πετάει είναι απερίγραπτες. Αυτοχαρακτηρίζεται δε σχολικός σύμβουλος για όλες τις ειδικότητες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου!

    Όλοι θυμούνται το πάθημά του όταν σε εκπαιδευτική συνάντηση που έλαβε χώρα στην αρχή του σχολικού έτους επιχείρησε να «κατευθύνει» τους φιλολόγους και τις άλλες ειδικότητες πώς να διδάξουν με «διαθεματικότητα», και τότε οι φιλόλογοι τον ξεμπρόστιασαν.
    Ισχυρίζεται πως προσπαθεί να «διαδώσει» την Ελληνική Γλώσσα στην Αίγυπτο και Μέση Ανατολή, τοποθετώντας σ' αυτό τον πολύ ευαίσθητο εθνικά και επιστημονικά τομέα μη καταρτισμένους (βλ. την για όγδοη χρονιά Σκούμπη) ή προβληματικούς εκπαιδευτικούς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (βλ. Σοφία Ανανιάδου που κλειδώνει τους μαθητές της στην τάξη και φεύγει όταν τη νευριάσουν και την έχει στείλει να διδάξει την Ελληνική γλώσσα ως μοναδική υπεύθυνη στη Δομιέττη), αφήνοντας παράλληλα άλλα της υπηρεσιακής του αρμοδιότητας να λειτουργούν με πολλά προβλήματα (μακρόχρονη έλλειψη νηπιαγωγού και δασκάλου στο Κάϊρο, απουσία καθηγητή Πληροφορικής στην Αλεξάνδρεια με περίσσεια καθηγητών αυτής της ειδικότητας στο γραφείο του στο Κάιρο).
    Και όλα αυτά γιατί προφανώς υποφέρει από το σύνδρομο του «σκέτου δασκάλου» (ή «της μαντάμ Σουσούς» -όπως αναφέραμε παραπάνω) και προσπαθεί να εμφανισθεί γελοιωδώς ανώτερος των Πανεπιστημιακών με τους οποίους επιδιώκει να συναναστρέφεται με το αποτέλεσμα να είναι πέρα για πέρα κωμικοτραγικό.
    Άραγε θα διαβάσει τα παραπάνω η Υπουργός και να ενεργήσει εθνικά και υπηρεσιακά; Μακάρι. Δικό της παιδί είναι.

    Έλληνες του Καΐρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΑΝ ΕΙΧΕ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ Ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΗΘΗ.
    ΑΜ! ΣΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΕΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΛΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΜΗΠΩΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΠΟΤΕ; ΑΙΣΧΟΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ρε παιδιά, πού μπορώ να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα ξεσκατίσματος κωλόγριων; Θέλω να γίνω διευθύντρια κι' εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Το άλλο το μάθατε; Προκειμένου να πάρουν ορισμένοι συνάδελφοι μια-δυο ώρες από άλλο συνάδελφο για να ολοκληρώσουν την ύλη τους (πράγμα που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στο τέλος του σχολικού έτους σε ΟΛΑ τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας) πρέπει, λέει, να συγκαλείται ο σύλλογος διδασκόντων και την απόφασή του να επικυρώνει ο αγράμματος δάσκαλος ΔΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΕΩΣ που τον έκαναν και Συντονιστή! Καλά πότε θα τον καρπαζόσουμε τον κομπλεξάρα; Πώς τον είπε κάποιος; Μαντάμ Σουσού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Να τηρήσει την υπόσχεσή του και να σηκωθεί να φύγει, γιατί είναι όνειδος για όλους εμάς τους Έλληνες εδώ. Ντρεπόμαστε να μιλάμε με τους Αιγύπτιους φίλους για τα σχολεία μας και τον προϊστάμενό τους.
    Μα είναι τόσο ηλίθιος που δεν καταλαβαίνει πως είναι ανεπιθύμητος ακόμα και σ' αυτούς που θεωρεί "φίλους" του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΞΕΡΩ.ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ,ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΗΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΣΚΕΨH:ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ'ΣΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ!!!!!
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΤΙ ΑΠΕΙΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΛΥΦΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ(ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ) ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ΄ΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ) ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ "ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ"ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Δείτε κι' αυτό: Ποιον υπονοεί το άρθρο;

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=48917&ref=search

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση