GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα προβλήματα κάτω από το χάλι...

Κρίση με πιάνει... κρίση... .. Γραφει ο Χρήστος Λουτράδης . Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτήν την χώρα ειναι το διαζύγιο που έχουμε πάρει απο...

Κρίση με πιάνει... κρίση...
..
Γραφει ο Χρήστος Λουτράδης
.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτήν την χώρα ειναι το διαζύγιο που έχουμε
πάρει απο την κοινή λογική. Φοβόμαστε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις γιατί φοβόμαστε να έρθουμε σε επαφή με τις συλλογικές μας ανασφάλειες και αμηχανίες. Το μόνο που καταφέρνουμε ειναι να αναπαράγουμε τις νευρώσεις μας και τους βαλκανικούς μας εθισμούς.
Δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός ή κοινωνικός επιστήμονας για να το καταλάβεις. Δεν συζήταμε και δεν ανταλλάσουμε απόψεις σε κανένα θέμα που θα μπορούσε να μας φέρει σε δυσχερή θέση σε σύγκριση με την αυτο-εικόνα μας.
Στο τομέα της δημόσιας διοίκησης δεν έχουμε συζητήσει τι κράτος θέλουμε με αποτέλεσμα να θρυνούμε τους "Αλέξηδες'' , γνήσια τέκνα της δικής μας αποτυχίας. Στον τομέα της παιδείας παραμένουμε θύματα μιας ψευτο-προοδευτικής δικτατορίας που λυμαίνεται ότι πιο προοδευτικο και ανόθευτο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα. Στο τομέα της κοινωνικής συνοχής φοβόμαστε να παραδεχθούμε οτι η διαφορετικότητα μπορεί υπο προυποθέσεις να καταστεί το δυναμικό στοιχείο για την προοδο και την εξέλιξη αυτής της κοινωνίας. Στον τομέα της οικονομίας ότι οι μεγάλες ιδέες και τα μεγαπήβολα σχέδια σκοτώνουν την κοινή λογική και την οικονομική μας δεινότητα.
Κρύβουμε τα προβλήματα κάτω απο τα χαλία και αναλωνομαστέ σε ένα αέναο ping-pong μετάθεσης πολιτικών ευθυνών με τα πολιτικά κόμματα. Χωρίς να αναλογιζόμαστε ότι το μόνο θύμα ειναι το μέλλον μας. Ένα μέλλον που μόνο ως δυσοιώνο μπορεί να ειδωθεί αν αναλογιστεί κανείς το επίπεδο αντίδρασης της κυβέρνησης απέναντι στην οικονομική κρίση , τα μέτρα που ( δεν ) προτείνει και την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης που αρχίζει απο ενα μείγμα κενολογία και λαικισμού και φτάνει μέχρι την αντίδραση για το τίποτα της αριστεράς...

14 σχόλια


  1. Ευχαριστούμε αγαπητέ Λουτροκαμπινέ για το κείμενο. Πάει για αρχείο.

    Θα χρησιμοποιηθεί στις εκλογές για να στηρίξουμε κατάλληλα και αποτελεσματικά όλα το Βενιζελικά κατακάθια σας.

    "Τι κράτος θέλουμε", ε;
    "Αντίδραση της αριστεράς για το τίποτα", ε;


    τι άραγε κράτος να θέλουμε; Το κράτος της μίζας της ρεμούλας της διαφθοράς και των υπερσκανδάλων ζήμενς και χρηματιστηρίου όπως σημίτης-βενιζέλος.

    ...οσο για το δεύτερο, καλύτερα η αντίδραση "για το τίποτα" παρά το ΣΚΕΤΟ ΤΙΠΟΤΑ απέναντι σε κάθε τι που απαιτεί αντίδραση.

    ...μαλακισμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΚΑΙ Ο ΡΑΛΛΗΣ ΤΟ 1980-81 ΕΔΙΝΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ.
    ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
    ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.
    ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ.
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΤΡΑΔΗ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
    Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ.
    ΑΙΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΥΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΝΔΟΥΛΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥΝ-ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΦΕΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. "ενα μείγμα κενολογία(ς) και λαικισμού και φτάνει μέχρι την αντίδραση για το τίποτα της αριστεράς... "


    Σαφώς και δεν συμπεριλαμβάνεις το ΠΑΣΟΚ στην αριστερά η οποία "αντιδρά για το τίποτα".

    Τότε όμως, αυτή την βρώμικη πτέρυγα διαπλεκομένων διεφθαρμένων Σημιτικών του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν συμπεριλαμβάνεστε την αριστερά, που σας κατατάσσει αυτός ο διαχωρισμός; Κάτι σαν το "της άλλης δεξιάς", της ατάκας που έχουμε;

    Και αφού δεν διαφοροποιείστε πολιτικά από τους άλλους, γλυκιέ μου Λουτροκαμπινέ, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα μπορέσετε ξαναβουτήξετε την κουτάλα για νέες ρεμούλες;

    Φιλάκια πολλά από κάποιον που αντιδρά "για το τίποτα".


    αντε ρε και γαμήσου, τσόγλανε!
    ...μυρίστηκες φαί και βγήκες γλείφτη, γυμνοσιάλιαγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα κουτοπόνηροι οι σοσιαληστές, που προσπαθούν με σοφιστείες να κάνουν το άσπρο μαύρο.
    Ψεύτες ήταν ο Σημίτης και ο Χριστοδουλάκης που μαγείρευαν τα ελλείμματα και έκρυβαν τα δηνόσια χρέη, όπως απέδειξε και η απογραφή της Ε.Ε. το 2005.
    Τέλος κατεργάρης ήταν ο Παπαντωνίου (σαν ΥΠΕΘΟ) και ο Θωμαδάκης (σαν Ε.Κεφαλαιαγοράς) που έκλεψαν 35 τρισ. δρχ (100 δισ. ευρώ) από όλους τους Έλληνες πριν από δέκα χρόνια στο Χρηματιστήριο.
    Εάν νομίζουν ότι ξεχάσαμε ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΣΟΚ είναι γελασμένοι.
    Το ότι ζητάνε και τα ρέστα απλά μας υπενθυμίζει πόσο θρασείς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ.
    Καμμία αυτοκριτική για τα λάθη του παρελθόντος και επιμονή σε μια οικονομική στρατηγική που είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΗ.
    Η πλάκα είναι ότι μερικοί όπως ο Οικονόμου ή ο Παπουτσής νομίζουν ότι είναι σοβαροί και μετριοπαθείς, φαντάσου οι λαικιστές πρασινοφρουροί σαν το Χρυσοχοίδη, τη Βασούλα, τη Δαμανάκη, τον Παπακωνσταντίνου το Ρέππα και το Βερελή τί είναι.
    Καθίστε στα σπίτια σας κύριοι να γράψετε κάνα βιβλίο για τα όνειρα του Ελληνικού λαού που διαψεύσατε για δυό γενιές, τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους ο Καραμανλής κατάλαβε ότι παρα-νοικοκυρεύοντας την οικονομία και στοχεύοντας πειθαρχημένα στα δημοσιονομικά πλεονάσματα, έφτιαχνε την προίκα του Χαζο-γκιόργκου.
    Εφόσον υπάρχει μέτρο και στοχευμένη προσέγγιση στις παροχές είναι πολύ θετικό να βοηθηθούν οι απόμαχοι της ζωής και οι οικονομικά ασθενέστεροι.
    Χωρίς υπερβολές όμως, να μην γίνουμε και Παπαντρέου του 1982, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν πέντε φράγκα.
    Ας κρατήσουμε και καμμία καβάτζα για το αύριο των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσείς οι αριστεροί αμπελοφιλόσοφοι που ξεδιπλώνετε στο χαρτί την άποψή σας περί επαγγελματικών αναζητήσεων των νέων καυτηριάζετε το τρέχον σύστημα (και δικαιολογημένα μερικές φορές, γιατί κινούμαστε με πολύ αργούς ρυθμούς στη χώρα μας).

    Έχω όμως για σένα φίλε μου μία απλή ερώτηση (αφού πρώτα συμφωνήσω ότι ο Καραμανλής κινείται αργά και όχι ιδιαίτερα αποφασιστικά προς τη φιλελεύθερη πολιτική για την οποία τον ψήφισε ο λαός):

    1. Εάν λές ότι το καράβι πάει αργά προς τη σωστή κατεύθυνση, πάω πάσο.

    2. Εάν λές (όπως καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα) ότι το καράβι πάει σε λάθος κατεύθυνση μπορείς ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μου προτείνεις τη σωστή κατεύθυνση;

    Μία μικρή παράκληση μόνο γιατί δεν είμαι ΟΥΤΕ 25άχρονος φοιτητής (που θέλω να κάνω την προσωπική μου επανάσταση για ένα ουτοπικό καλύτερο κόσμο, απόλυτα φυσιλογική διαδικασία) ΟΥΤΕ 70-άχρονο ρετάλι της ψευτοκουλτούρας (με μούσια και πίπες) της δεκαετίας του 60, που πρασπαθεί να πείσει την πιτσιρικαρία για το πόσο ωραίος που θα ήταν σήμερα ο κόσμος εάν είχε επικρατήσει ο σοσιαλισμός.

    Απαντήσεις λοιπόν περιμένω μεγάλε στοχαστή:

    1.Πώς θα πληρωθεί το χρέος των 260 δισ ευρώ (κόστος τοκοχρεωλύσιων 12 δισ το χρόνο), εάν ΠΡΩΤΑ δεν μειωθεί το έλλειμμα του δημοσίου;

    2.Τίς θέσεις εργασίας και τις προοπτικές για τους νέους ποιός θα τις δημιουργήσει, ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας;

    3.Κάνει καλά ο καραμανλής που αποκρατικοποιεί τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τα λιμάνια και άλλους super ζημιογόνους κλάδους του δημοσίου ή όχι;

    4.Πως θα φέρουμε στην ελλάδα ξένους να επενδύσουν (για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας) με αυτό το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς;

    5.Εάν η Ελληνική δημόσια παιδεία είναι τόσο καλή που δεν θέλουμε να τη χαλάσει ο παλιο-ιδιωτικός τομέας, έχω μιά ερώτηση για σένα (πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιο Ελληνικό ΑΕΙ πήρε νόμπελ ή κάποια διάκριση παγκόσμιου επιπέδου);

    Εάν μπορείς να μου γράψεις κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θα με ενδιέφερε πολύ.

    Εάν πρόκειται να συζητάμε ευχολόγια, ουτοπίες και σαχλαμάρες σαν αυτές που καθημερινά μουρμουράει ο χαζο-γιώργος έχω (από τώρα) μία τελευταία μικρή ερώτηση για σένα.

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Λουτράδη
    Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου .
    Όλα αυτά τα αρνητικά που μας πηγαίνουν ολοταχώς προς τα πίσω , χρόνια τώρα ,συμβαίνουν γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ .
    Μόλις εκλεγούν ,το μόνο που σκέπτονται είναι πως θα πάρουν τις επόμενες εκλογές.
    Δεν υπάρχει ο ηγέτης που θα πει :
    ‘’με εκλέξατε , έχω την πλειοψηφία και θα περάσω πέντε νόμους να εκσυγχρονίσω αυτό το Κράτος .Αν δεν σας αρέσει να μην με ξαναψηφίσετε’’
    Ο Καραμανλής συμπεριφέρθηκε καθαρά Ταξικά . Μείωσε 50% τους φόρους των Βιομηχάνων , έδωσε πλήρη φοροαπαλλαγή στους Δεσποτάδες , κατήργησε τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας . Έβαλε φόρο σε ΟΛΑ τα ακίνητα ΟΛΩΝ των Ελλήνων και ανέβασε την φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων στο 40% .
    Μετα ήσυχος έπαιζε το Playstation3 .

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό Χρήστο, η κοινή λογική είναι η κατεύθυνση στα προβλήματα

    ο Πέτρος που συνάντησες χθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. o loutradis einai apo tous ligous mazi me ton kapsameli kai to xantho moro tou apokalyptikou pou ektimoun oi prasinofrouroi tou dr koutsoukos pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Κυβέρνηση κρύβεται πίσω από έναν άβουλο Πρωθυπουργό που βγαίνει και λέει που και που καμιά έτσι..μαγκιά, για να το παίζει τζάμπα μάγκας… ότι δεν ανέχεται, δεν συμβιβάζετε και και και….
    Εγώ αγαπητέ αναγνωστη υποστηρικτη της δεξιας, θέλω απαντήσεις για αυτά που μας καίνε σήμερα, δώστε επιτέλους μια απάντηση για όλα τα παρακάτω και τα πολλά λόγια είναι φτώχια

    1. Υπόθεση Βασικού Μετόχου ( Ιανουάριος 2005)

    2. Προσλήψεις στο ΤΤ εκτός ΑΣΕΠ (Μάιος 2005)

    3. Απαγωγές Πακιστανών (Ιούνιος 2005)

    4. Πτώση Σινούκ ( Σεπτέμβριος 2005)

    5. Υπόθεση Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις (Οκτώβριος 2005)

    6. Υπόθεση ΔΕΗ με Παλαιωκρασσά ( έφτασε τη ΔΕΗ σε όρια πτώχευσης) (Δεκέμβριος 2005)
    7. Μαρκογιαννάκης (για εισαγγελέα Αρείου Πάγου)(Ιανουάριος 2006
    8. Υποκλοπές ( Φεβρουάριος 2006)
    9. Ξυλοδαρμοί φοιτητών από την Αστυνομία στα πλαίσια καταλήψεων ( Ιούνιος 2006)
    10. Υπόθεση Ζαρντινιέρα – Θεσσαλονίκη ( Σεπτέμβριος 2006)

    11. Υπόθεση εξαγοράς Γερμανού από ΟΤΕ ( Δεκέμβριος 2006)
    12. Ομόλογα (Μάρτιος 2007)
    13. Πυρκαγιά της Πάρνηθας (Ιούνιος 2007)
    14. Ολοκαύτωμα της Πελοποννήσου και της Πάρνηθας ( Αύγουστος 2007)

    15. Υπόθεση Αλογοσκούφη – Προεκλογικά χρέη προς τον επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου.
    16. Υπόθεση Μαγγίνα ( Δεκέμβριος 2007)

    17. Υπόθεση Ζαχόπουλου ( Ιανουάριος 2008)

    18. Υπόθεση Κουκοδήμου ( Φεβρουάριος 2008)

    19. Αυθαίρετο Σουφλιά ( Απρίλιος 2008)

    20. Ηλιέλαιο ( Απρίλιος 2008)

    21. Εξαγορά ΟΤΕ από DT

    22. Ελληνικά λιμάνια στα χέρια κινέζων.

    23. Νοθεία στη ψηφοφορία της Βουλής ( Μάιος 2008)

    24. Κυριάκος Μητσοτάκης και Σκάνδαλο Siemens ( Ιούνιος 2008)

    25. Αποπομπή Ζορμπά ( Ιούλιος 2008)

    26. Σκάνδαλο ΟΣΕ ( Ιούλιος 2008)

    27 Υπόθεση Παυλίδη ( άγονες γραμμές ) (Αύγουστος 2008)

    28. Αναγνώριση των ιδιωτικών Κολεγίων ( Συνταγματικό σκάνδαλο) (Αύγουστος 2008)

    Και το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του
    29. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ( ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008)

    30. H νηπιαγωγος που πηρε PhD πριν παρει πτυχιο Ιατρικης.Για αυτο ο μπουλης αισθανεται Ισχυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση