GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλα τα στοιχεία για την "εξαφάνιση"...

...του φιλλέληνα Vasilije Gligorijevic στα Σκόπια. . Aπό το http://greece-salonika.blogspot.com/ . Ο Βασίλιε Γκλιγκόροφ (ή Βάσκο Γκλικόρεβι...

...του φιλλέληνα Vasilije Gligorijevic στα Σκόπια.
.
.
Ο Βασίλιε Γκλιγκόροφ (ή Βάσκο Γκλικόρεβιτς) είναι ιστορικός και ερευνητής της ιστορίας και της εθνολογικής ταυτότητας του γειτονικού σλαβικού λαού.Δεν έχει περιοριστεί όμως στην ιστορική έρευνα, την οποία παρουσίασε μέσα από ντοκιμαντέρ, αλλά δρώντας και ως ενεργός πολίτης, δημιούργησε πρόσφατα μαζί με άλλους συμπολίτες του το "Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο". Σημειώνεται ότι το δίκτυο αυτό...
στην ιδρυτική του διακήρυξη, με την οποία αναγνωρίσθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο, διατυπώνει ως ακολούθως τους σκοπούς του: α) ανασύνθεση της σλαβικής εθνικής ταυτότητας των Σκοπίων, β) δημιουργία, προώθηση και αρχειοθέτηση δημοσιεύσεων για τον ελληνικό πολιτισμό, γ) υποστήριξη των κλασικών και βυζαντινών σπουδών και δ) αγώνας κατά του ψευδομακεδονισμού. .Η τύχη του Βασίλιε αγνοείται από την περασμένη εβδομάδα όταν τα τελευταία λόγια που πρόλαβε να πληκτρολογήσει στο macedoniaontheweb ήταν "Με συλλαμβάνουν.Η αστυνομία είναι στο διαμέρισμά μου"(I am being arrested. The Police is in my flat).Δείτε πατώντας εδώ .Περιμέναμε ως σήμερα μήπως το καθεστώς Γκρουέφσκι αποφάσιζε να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που να αποδυκνείουν πως ο φιλλέληνας είναι εν ζωή και καλά στην υγεία του..Μάταια.Συνοψίζοντας τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί για το θέμα από έγκυρες πηγές στεκόμαστε στα παρακάτω:.
*Σήμερα η -κατευθυνόμενη- εφημερίδα nova makedonija βεβαιώνει πως ο Vasilije Gligorijevic είναι έγκλιστος σε ψυχιατρική κλινική όπως δημοσίευσε και ο Ακρίτας που κάνει πολύ καλή δουλειά στο θέμα αυτό.
*Το Τaxalia,το οποίο επίσης ασχολείται σταθερά και με συνέπεια με το λεγόμενο"Μακεδονικό", φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο θεώρησης του γνησίου της υπογραφής του Βασίλιε (εικόνα δεξιά,κλικ για μεγέθυνση) ώστε μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το αν είναι ή όχι υπαρκτό πρόσωπο όπως προσπάθησε στην αρχή να πείσει την κοινή γνώμη ο καθεστώς Γκρουέφσκι.
*Ο κ.Στέλιος Παπαθεμελής μας ενημέρωνε προ 2 ημερών για την προσπάθεια του εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρου Βιτάλη να ζητήσει τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στο θέμα αυτό χωρίς όμως ανταπόκριση.
*Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή χαρακτηρίζοντας αναιτιολόγητη σύλληψη του Β. Γκλιγορίεβιτς και αναφέροντας πως “το ακραίο εθνικιστικό καθεστώς των Σκοπίων δεν ανέχθηκε τη δράση του ενεργού πολίτη, ο οποίος τολμά με επιχειρήματα να αμφισβητεί τα εθνικιστικά παραληρήματα του κ. Γκρούεφσκι”.
*Η επικοινωνία του με το Greece Salonika.
O Vasko ήρθε πρώτη φορά σε επικοινωνία με το Greece Salonika πριν ένα περίπου χρόνο.
Λίγες μέρες μετά τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Greece Salonika της παραποιημένης με σβάστιγκα αντί Σταυρού Ελληνικής σημαίας στο κέντρο των Σκοπίων -η οποία αμέσως μετά είχε γίνει πρώτη είδηση στα παραδοσιακά Ελληνικά ΜΜΕ, και μας ενημέρωνε πως θα χρησιμοποιούσε το υλικό εκείνο του ιστολογίου μας για να κινηθεί νομικά εναντίον του εμπνευστή της ιδέας"καλλιτέχνη"Ατανάς Μπότεφ (εικόνα κάτω δεξιά).Στη συνέχεια με τον Βασίλιε,με τον οποίο μας συνδέει αμοιβαία εκτίμηση,υπήρξε επικοινωνία για την οποία είμαστε ευγνώμονες και για την οποία δε χρειάζεται να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες..
Θα σταθούμε μόνο στα τελευταία λόγια του Bασίλιε ο οποίος μας αποκάλυψε πως ξεκινά δικαστικό αγώνα ώστε "να αναγνωριστεί η Ελληνική σημαία ως εθνικό σύμβολο των Ελλήνων" που ζουν καταπιεσμένοι στην ΠΓΔΜ (εικόνα αριστερά)..
Ο Βασίλιε προφανώς είχε εντοπίσει ένα"παραθυράκι του νόμου" στη συμφωνία της Οχρίδας ,με την οποία είχε λήξει η σύρραξη μεταξύ Αλβανών-Σλάβων το 2001, και με την οποία η Αλβανική μειονότητα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ως Εθνικό της σύμβολο την Αλβανική σημαία και όχι την επίσημη σημαία της ΠΓΔΜ..
Η πορεία αυτής της προσπάθειας,εάν ήταν επιτυχής,θα έφερνε φυσικά στην επιφάνεια και την πολυάριθμη Ελληνική κοινότητα της γείτονος γεγονός που πιθανότατα να ανησύχησε τους Σκοπιανούς αξιωματούχους....
Κατόπιν ακολούθησε ένα ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο για το καθεστώς Γκρουέφσκι στο vardaraxios.wordpress ,του οποίου διαχειριστή οι Σκοπιανοί θεωρούν τον Βασίλιε,με τίτλο "ΠΓΔΜ:Φασισμός σε εξέλιξη" (FYROM: Fascism in Action)...
Λίγες μέρες μετά ο Βασίλιε εξαφανίστηκε και σήμερα οι Σκοπιανοί δήλωσαν πως είναι έγκλειστος σε ψυχιατρείο..!
Το δικό μας έργο όπως και των υπόλοιπων blogs έχει όρια και δεν μπορεί να φτάσει πολύ μακρυά.
Είναι ώρα όμως να αναλάβει το Ελληνικό Κράτος. Δεν είναι τόσο δύσκολο..
Απλώς αφήστε του εμπειρότατους Έλληνες διπλωματικούς υπαλλήλους στα Σκόπια να χειριστούν εν λευκώ την υπόθεση.
Παρακολουθούμε το θέμα από πολύ κοντά και θα επανέλθουμε...

8 σχόλια

  1. ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ,ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ.

    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΛΑΟΥ,ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ,ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟΣ .


    ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ,ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ .

    ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΕΞΗΣ : "ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Μπράβο στον Καστανίδη.Να που υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ ειληκρινείς άνθρωποι.΄Οποιοι ειδαν απόψε το κεντρικό δελτίο του MEGA θα καταλάβουν τι λέω.Γιά όσους δεν είδαν είπε ο Καστανίδης.
    1.Χωρίς να ενημερώσει καμία αρχή ο Παπανδρέου αποφάσισε να κατέβει στον Πειραιά.
    2.Τα δακτυγόνα είχαν πέσει τουλάχιστον 10 λεπτά πριν ο Παπ. αποβιβασθεί σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο που μπήκε στο χώρο του λιμανιού που ήσαν οι αγρότες.
    3.Πιθανολόγησε και εικασε λάποα γεγονότα.

    Ειπε κι άλλα που έβαζαν τα πράγματα σε ορθή βάση.
    ΜΠΡΑΒΟ κ. Καστανίδη.
    Κι όλα αυτά στο MEGA οπου προς τιμή και των τηλεπαροσιαστών ειπώθηκε η αλήθεια.
    ΄Αλωστε δικαιώθηκε και ο Μαρκογιαννάκης σε όσα είχε πει για τα γεγονότα αυτά καθ' αυτά .

    Και τώρα κάποιες δικές μου παρατηρήσεις:
    1.Πως είναι δυνατον ο Παπανδρέου και ο Μίχας να είναι σκασμένοι στα δάκρυα και ΟΛΟΙ όσοι είναι στο χώρο να μην έχουν πρόβλημα;Ανοσοποιήθηκαν;
    2.Τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες;Γιατί είδα γύρω από τα μάτια τους κάτι να γυαλίζει.
    3..Αφού κατέβηκε ο Παπ. 100 περίπου μέτρα για να φθάσει στο χώρο που πήγαινε με τις χαιρετούρες και τα λοιπά κόλπα θα έκανε οποσδήποτε πανω από 10 λεπτά το χρόνο δηλ. που όλοι λένε οτι έπεσαν τα δακρυγόνα.

    4.Δεν το πολυθέλω αλλά θα το πω ύστερα από όλο αυτό το σκηνικό.ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ στις παλιές Ελληνικές ταινίες.
    5.Πρόλαβα και είδα και σε κάποιο άλλο κανάλι τον νομάρχη Μίχα να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αλλά μάλον οι παρουσιαστές εκεί είχαν ενημερωθεί για τα ειποθέντα από τον Καστανίδη που έδειξαν να τον πολυλυπούνται το νομάρχη από τη μια μεριά αλλά και να φροντίζουν να μην κάνουν καμμιά πατάτα οι ίδιοι από την άλλη.Αφου και ο τρισμέγιστος στρατηλάτης Βερύκιος έκανε ψιλοτουμπεκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα κάνετε...
    Σοβαρά είναι όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ?ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΑ ΒΙΖΙΤΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να φύγουν από τη χώρα μας ο φαταούλας ο Μπόμπολας, ο κομπλεξικός ο Λαμπράκης, ο ασφαληστής Κοντομηνάς, ο διπρόσωπος Αλαφούζος, ο ξεμωραμένος ο Κυριακού και ο ξεφτίλας ο Βρυώνης.
    Είναι όλοι τους υπόκοσμος με γραβάτα.
    ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    Δεν χρειαζόμαστε τις εφημερίδες τους, ούτε τα κανάλια τους, μας έχουν πάρει το μυαλό.
    Ανοίγεις καθημερινά την τηλεόραση και το μόνο που ακούς είναι κινδυνολογίες, υπερβολές, ψέμματα, το τέλος του κόσμου, σε πιάνει η ψυχή σου.
    Πάς να δείς ένα σήριαλ και σου διαφημίζουν τους ομοφυλόφιλους, τους ναρκομανείς, την αναρχία, τη μοιχεία και την κουτοπονηριά.
    Από διαφημίσεις βέβαια, είναι τόσο πολλές που ξεχνάς τί έβλεπες.
    Πάς να πάρεις ένα DVD με την εφημερίδα για το σαββατοκύριακο και σε ταίζουν φτηνή προπαγάνδα για μικρά παιδιά και φοιτητές.
    Και ο Καραμανλής κάθεται και τους κοιτάει.
    Βρε μπούλη Κωστάκη, εντάξει, για τις εφημερίδες το καταλαβαίνω, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε (αν και για το θέμα των DVD μπορείς να τους τα κόψεις).
    Σε ότι αφορά την τηλεόραση τουλάχιστον, αφού οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, γιατί δεν τις παίρνει πίσω το κράτος να τελειώνουμε;
    ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΓΙΔΙΑ.
    ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανονικά έπρεπε να το αξιοποίσουμε και να κάνουμε τους Σκοπιανούς ρόμπες διεθνώς.

    Αλλα σιγά μην κάτσουν ο Κωστάκης κι'ο Γιωργάκης να ασχοληθούν με τα εθνικά θέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί που το παίζουν πολύ πατριώτες μάλλον ξυμεροβραδιάζοντε στα καζίνο τους. Ουστ από δω καπιλομακεδονοβούλγαροι.(για αυτούς που πάνε μέσα και τα ακουμπάνε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση