GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ...

. Από τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Θ. ΚΟΥΤΕΛΙΔΗ ΞΑΝΘΗ Ελλιπή απορρόφηση του Γ κοινοτικού πλαισίου στήριξης ανέφερε η κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας και ε...

.
Από τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Θ. ΚΟΥΤΕΛΙΔΗ
ΞΑΝΘΗ

Ελλιπή απορρόφηση του Γ κοινοτικού πλαισίου στήριξης ανέφερε η κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας και εξολοκλήρου απορρόφηση του για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ.
Αναρωτήθηκε όμως γιατί τα λεφτά έμειναν στα ταμεία της ΕΕ ;
Τα κριτήρια απορρόφησης των χρημάτων αυτών ευνοούν τους οικονομικά ασθενέστερους ώστε να ενταχτούν σε ένα από αυτά τα προγράμματα;
Τα προγράμματα αυτά αφορούν μόνο τους οικονομικά επιφανής αυτής της χωρας;
Πώς να μην μείνουν λεφτά στην ΕΕ όταν καταφέρατε το...
30% να ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και να μην έχει ούτε τα προς το ζην ;
Χαλαρώστε τα κριτήρια έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι έλληνες να διεκδικήσουν πόρους από την ΕΕ και επιτέλους δώστε στον ελληνικό λαό αυτά που του αναλογούν.
Τα λεφτά τα έπαιρναν οι κολλητοί των μεγαλοσυμφεροντων εξολοκλήρου και τα περιέφεραν σε άλλες χώρες αυτό δεν το γνωρίζατε;
Και αφού αδυνατούσαν πλέον να βάλουν χέρι εξολοκλήρου στο γ κοινοτικό πλαίσιο στήριξης από θεσπισμένους κανόνες που υπάρχουν στην ΕΕ τα λεφτά έμειναν εκεί.
Μετά από το 1 και 2 κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ανακαλύψατε ότι υπάρχουν και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να χρηματοδοτηθούν και αυτές ωστόσο τις είχατε γονατίσει από το 1990 και μετά, έτσι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα κριτήρια που ζητούσατε.
Φτάσαμε στο αποτέλεσμα στο σημερινό δηλ η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας η Μ.Μ.Ε. τείνουν να εξαφανιστούν υπό το βάρος των πολυεθνικών που εσείς ενισχύσατε με το 1 και 2 κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, τώρα ζητάτε την απορρόφηση εξολοκλήρου του γ κοινοτικού πλαισιου,από ποιους όμως να απορροφηθεί από τις πολυεθνικές η από το 30%που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας;

10 σχόλια

  1. Κε Κουτελίδη,
    όταν κάποια χρόνια επί ΠΑΣΟΚ χαλάρωσαν
    τά κριτήρια,μετά τόν Ευρωπαϊκό έλεγχο
    επιστρέψαμε μεγάλες πιστώσεις,γι΄αυτό
    καί η απορρόφηση κατέληξε στό 25%.
    Δυστυχώς δέν γίνεται.
    Ή χειρίζεσαι τά προγράμματα σάν
    Ευρωπαίος,ή...τά εκμεταλεύονται άλλοι.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω Πω!! Τι ανορθογραφια,θεε μου!!
    "μικρομεσαια" η.."τυπισσα"??

    Λοιπον ακου:
    Για να παρεις "επιδοτηση" της ΕΟΚ (και Νατο ιδιο συνδικατο,που γαυγιζε η πασοκοσκυλια),πρεπει να εχεις το κτιριο,να ανοιξεις την επιχειρηση,να μπεις στην .."εφορια",και αφου τα κανεις ΟΛΑ αυτα ,τοτε προσκομιζοντας τα χαρτια ,παιρνεις(επαιρνες) την επιδοτηση..

    Ισως ειναι και λιγο αδικο,αλλα απο την αλλη ,αν δεν γινοταν αυτο,το κρατος ΕΠΡΕΠΕ να προσλαβει 10 εκατ χωροφυλακες/ελεγκτες κλπ για να επιτηρουν τα .."αλλα"! 10 εκατ Ελληνες..
    Δεν νομιζω οτι αν γινοταν με μια απλη αιτηση να παιρνεις επιδοτηση της ΕΟΚ (και Νατο ιδιο συνδικατο,που γαυγιζε..ΠΟΙΟΣ??),να υπηρχε ΕΣΤΩ και ενας Ελληνας που να μην εκανε αυτη τη.."αιτηση"!!

    Αναρωτήθηκε όμως γιατί τα λεφτά έμειναν στα ταμεία της ΕΕ ;
    ==
    ΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ???
    Μπας και σου ειπε κανεις οτι η ΕΟΚ(και Νατο ιδιο συνδικατο,οπως γαυγιζε ..ΠΟΙΟΣ??) ,μοιραζει λεφτα ???
    Λαθος καταλαβες..χρυση μου.

    Τα κριτήρια απορρόφησης των χρημάτων αυτών ευνοούν τους οικονομικά ασθενέστερους ώστε να ενταχτούν σε ένα από αυτά τα προγράμματα;
    ==
    Ειπαμε το "οικονομικα ασθενεστεροι" ειναι ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ.
    Εν δυναμει 10 εκατ Ελληνες ειναι "οικονομικα ασθενεστεροι" αμα ειναι να τσεπωσουν λεφτα!!
    Το καταλαβαινεις ,χαζε??
    Δεν νομιζω,αλλα προσπαθησε..

    Τα προγράμματα αυτά αφορούν μόνο τους οικονομικά επιφανής αυτής της χωρας;
    ==
    Ειπαμε ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ τους.."επιφανής" ,επιφανεις σε σωστα Ελληνικα.
    Αφορουν αυτους που εχουν καποια λεφτα,η μπορουν ,λογω φερεγγυοτητας ,να δανεισθουν απο καποια τραπεζα.
    Το καταλαβες??
    Δεν το πιστευω ,αλλα προσπαθησε..

    Πώς να μην μείνουν λεφτά στην ΕΕ όταν καταφέρατε το...
    30% να ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και να μην έχει ούτε τα προς το ζην ;
    ==
    Πω πω!!
    Δηλαδη τα 11:3 =3.666.666 Ελληνες,αργοπεθαινουν??
    Πω Πω ..Τ(γ)ομε(γ)ο!!!
    Οπως θαλεγε και το τ(γ)αυλο
    το αλευ(γ)ας!!


    Χαλαρώστε τα κριτήρια έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι έλληνες να διεκδικήσουν πόρους από την ΕΕ και επιτέλους δώστε στον ελληνικό λαό αυτά που του αναλογούν.
    ==
    Δηλαδη περαστε απο το ταμειο και παρτε λεφτα??
    Ειναι απιστευτο!!
    Ασε δηλαδη που δεν θα τους προλαβαινανε,οι ουρες θα ξεκιναγανε απο την Θρακη και θα φταναν στην Θεσσαλονικη...

    Φτάσαμε στο αποτέλεσμα στο σημερινό δηλ η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας η Μ.Μ.Ε. τείνουν να εξαφανιστούν
    ==
    Στο καλο και μην μας ..γραφετε

    Ιωαννης Χασαποπουλος
    Πρεβεζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs
    παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs."
    στον κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ, αρχισυντάκτη τηs Βόρειο – Αμερικανικήs Επιθεώρησηs
    « ΠΑΤΡΙΔΕΣ » , Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά."


    -ΓΑΠ.ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ! ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ Ο ΓΑΠ ΟΛΑΑΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως να απορροφηθούν τα χρήματα ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ Γ΄ΚΠΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.ΓΙΑΥΤΟ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΟΜΙΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΦΕΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΠΟΙΟΙ ΧΕΙΡΙΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΕΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981 ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θέλετε κατανοήστε το αν θέλετε όχι.
    Η χειρότερη μη Δεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα, είναι καλύτερη, και από την καλύτερη Δεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα.
    Και όποιος μπορεί με ειλικρίνεια να κοιτάξει σε παλιότερες και νεότερες κυβερνήσεις ας το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 18 Φεβ 2009 12:05:00 μμ

    =-=
    Αν εξαιρεσουμε την διετια 63-65 του αθλιου "γερου παπατζη" (ισως και την κυβερνηση του 44 παλι του γερου μεθυστακα "γερου παπατζη" η πιο αθλια ,ξεφτιλισμενη σιχαμενη κυβερνηση απο συστασεως Ελληνικου κρατους ειναι η 20ετης πασοκοσκυλία.

    Χωνεψε το.
    Θα νοιωσεις καλυτερα.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς κάποιους εξυπνάκηδες που νομίζουν ότι κοιμόμαστε όλοι με τα τσαρούχια. Όχι δεν θέλουμε να παίρνουμε όλοι επιδοτήσεις απο την ¨Κοινή Αγορά" -με την Κοινή θα βολευτούμε όπως όπως έλεγε ο Άκης Πάνου- αλλά δεν είναι και λίγο @αλακία κάποιοι επειδή έχουν μιά κωλοεταιρεία που σε λίγο μπορεί να την κλείσουν και να μην δώσουν λογαριασμό σε κανένα, να παίρνουν τα χρήματα μας με διάφορες Κομπίνες.Πιό αναλυτικά:
    Τα χρήματα η Κοινή (Αγορά) τα βρίσκει στο δρόμο ή γδαίρνει τους ηλίθιους πολίτες της ?Αφού γδαίρνει τον κάθε ταλαίπωρο στην φορολόγηση γιατί πρέπει να τα δίνει στο κάθε λαμόγιο που και καλά θα εκσυχρονίσει την επιχείρηση του και θα προσλάβει προσωπικό. Εάν δεις εσύ έλεγχο απο τις κρατικές υπήρεσίες για το προσωπικό που προσλήφθηκε,αφού σαν όρος που μπαίνει κι αυτό για να πάρει κάποιος επιδότηση να μου το πεις κι εμένα.Τα λαμόγια με τις υπερτιμολογήσεις που κάνουν στα διάφορα μηχανήματα ή υπηρεσίες που ανανεώνουν ουσιαστικά από την τσέπη τους δεν βάζουν ευρώ.Οι προμηθεύτριες εταιρείες λόγω των υπερτιμολογήσεων κλείνουν σε λίγο καιρό και αυτοί που τις έχουν ξανανοίγουν άλλες στο όνομα των παιδιών τους της γυναίκας τους κλπ.
    Και η φάμπρικα της λαμογιάς καλά κρατεί.Εντάξει μπορεί να μην δικαιούμαστε να παίρνουμε όλοι χρήματα απο την Κοινή αλλά κι εσείς που παίρνετε τα δικά μας (απο την φορολόγηση μας) βουλώστε το γιατί ξέρουμε τι γίνεται.Φάτε τα ήσυχα και μην μας προκαλείτε.
    ΥΓ Την ορθογραφία μου δεν την διορθώνω με τον κειμενογράφο.Αν μπορείς κάν το κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν, ας απαριθμήσω μερικά προβλήματα σε επικεφαλίδες:

    1. Πολιτικές δυσκολίες:
    α. Η εθνική συμμετοχή. Για κάθε π.χ. 75 euro από Ε.Ε. το ελληνικό κράτος πρέπει να βάλει άλλα 25. Δεν τα έχει. Αν τα δανειστεί σημαίνει αύξηση δημοσίου χρέους. Αν, όμως, τα χρήματα επιστρέφουν πίσω στην εθνική οικονομία από τη δραστηριότητα, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
    β. Όπως πολύ σωστά το είπε ένας προηγούμενος, υπάρχει η περίπτωση αδιαφορίας αν κάποιος/οι πολιτικοί δεν έχουν προσωπικό πολιτικό ή οικονομικό κέρδος από την υπόθεση.

    2. Διαχειριστικές δυσκολίες: α.Φορείς διαχείρισης για κλάματα, με ίδια και μεγαλύτερη γραφειοκρατία από το υπόλοιπο δημόσιο. Κάποιοι είπαν ότι θα βελτιώσουν το σύστημα, αλλά έφτιαξαν ένα "δεινόσαυρο" μεγαλύτερο και ογκωδέστερο.
    β.Αν η Κοινότητα έχει 10 απαιτήσεις, εμείς για να δείξουμε ότι είμαστε τίμιοι διαχειριστές βάζουμε 100. Οπότε, κολλάνε τα πάντα και ψάξε πώς θα κάνεις απορρόφηση.
    γ. Ελάχιστοι έχουν στο μυαλό τους όλη την εικόνα για να μπορούν να βρίσκουν γρήγορα και άμεσα λύσεις.

    3.Δυσκολίες στους τελικούς δικαιούχους:
    α.Σίγουρα υπάρχουν και απατεώνες. Αλλά το σύστημα είναι τέτοιο που αναγκάζει τους πάντες να γίνουν απατεώνες. Ο τύπος κατατρώει την ουσία και η ευθύνη κατατρώει το έργο.
    Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν οργανωμένοι απατεώνες που επιβραβεύονται και ανοργάνωτοι που διώκονται. Αυτά να τα ακούει και η Commission.
    β.Δεν μπορούν να φτιάξουν αυτά που υπόσχονται. Ζητάνε, επίσης, πολύ περισσότερα από την αξία του προτεινόμενου έργου τους. Η Επιτροπή το ξέρει και περικόπτει τους προϋπολογισμούς. Αποτέλεσμα είναι οι τίμιοι να μη μπορούν να κάνουν αυτό που προτείνουν. Δηλαδή, το σύστημα έχει στηθεί προς κέρδος των απατεώνων.

    Όλ' αυτά επιλύονται αν η πολιτική εξουσία πει στον εαυτό της ότι από αύριο θέλουμε να λυθούν. Χωρίς πολιτικό κόστος, χωρίς χατίρια δεξιά και αριστερά, χωρίς δημοσκοπικές ψαλίδες, αλλά με περισσότερη τιμιότητα απέναντι στον Ελληνικό λαό και με περισσότερη ικανότητα στα Ευρωπαϊκά όργανα.
    Δυστυχώς, η τρέχουσα ελληνική πραγματικότητα είναι άκρως απογοητευτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σημαντική είναι η υστέρηση της απορροφητικότητας των διαθέσιμων πόρων του Γ΄ Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης από την Ελλάδα, ακόμη και μετά την εξάντληση των δύο επιπρόσθετων χρόνων (2006 -2008) δηλαδή της υλοποίησης των τελευταίων έργων που προκηρύχθηκαν. Αλλά και το ΕΣΠΑ, δηλαδή το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, που βρίσκεται σε ισχύ από 1/1/2007 θα παρουσιάσει κατά την άποψη μου την ίδια και χειρότερη εικόνα απορρόφησης.

    Έχουμε διανύσει περισσότερα από δύο χρόνια δηλαδή περισσότερο από το 1/3 της εξαετούς διάρκειας που αναφέρεται χωρίς να διατεθούν πόροι που προβλέπονται για ενισχύσεις κ.λ.π. Αυτό απλά σημαίνει ότι είτε δεν υπάρχει συντονισμός ενεργειών, είτε δεν διαθέτει η Ελλάδα το ποσοστό που της αναλογεί, ώστε να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα αυτά.

    Μέχρι σήμερα κανένα πρόγραμμα ενίσχυσης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχει προκηρυχθεί από το ΕΣΠΑ. Κατά συνέπεια ότι και να γίνει στο χρονικό διάστημα που απομένει δεν θα καταστεί δυνατή η απορρόφηση του συνόλου των Κοινοτικών πόρων που έχουν προβλεφθεί για τη εξαετία αυτή που διανύουμε. Έτσι πέραν κάθε αμφιβολίας σε δύο – τρία χρόνια θα μείνουν αρκετά στα ταμεία της Κοινότητας και εμείς θα μιλάμε καθημερινά στα παράθυρα των τηλεοράσεων για το τι έφταιξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση