GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόκληση με το "καλημέρα"...

...από την τουρκική Τράπεζα στην Κομοτηνή! H πόλη αναφέρεται με το τουρκικό όνομα «Γκιουμουλτζίνα»! Aπό το http://www.greece-salonika.blogs...

...από την τουρκική Τράπεζα
στην Κομοτηνή!
H πόλη αναφέρεται με το τουρκικό όνομα «Γκιουμουλτζίνα»!

Aπό το http://www.greece-salonika.blogspot/
Η τουρκική τράπεζα "Ζiraat Bankasi",η οποία όπως έχουμε πει πρόκειται να εγκαινιάσει αυτή τη βδομάδα τα δύο πρώτα της καταστήματα στην ελληνική αγορά, ένα εκ των οποίων στο κέντρο της Κομοτηνής (και ένα στην πρωτεύουσα), μετά την αδειοδότησή της από την ελληνική νομισματική αρχή,επέλεξε να ξεκινήσει την παρουσία της στη χώρα προκαλώντας...
Συγκεκριμένα,η Τουρκική Τράπεζα επέλεξε να τυπώσει και να αποστείλει τις προσκλήσεις των εγκαινίων του καταστήματος Κομοτηνής μονάχα στην Τουρκική και την Αγγλική γλώσσα ακόμα και αν αυτές είχαν ως αποδέκτες τις αρχές του Τόπου (δημάρχους, περιφερειάρχες, πολιτευτές κλπ..)!
Στις προσκλήσεις της μάλιστα αναφέρεται η Κομοτηνή με το τουρκικό όνομα...
«Γκιουμουλτζίνα»! Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πάντως,κ.Δημ.Σταμάτης,επέλεξε να επιστρέψει την πρόσκλη ως "απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα", για την μη χρήση της Ελληνικής γλώσσας.Το κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:"Κύριε διευθυντά,Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκληση που μου απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σας στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για την Χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός...της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της Τουρκικής και της Αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα. Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης σας και παρακαλώ πολύ για την άμεση ανάκληση της πρόσκλησή σας αυτής.

17 σχόλια

  1. ANTE ΠΑΛΙ....
    ΚΑΦΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΕ
    ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΡΑΒΑΣΑΚΙ
    Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ
    ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ 100
    ΦΟΡΕΣ ΤΩΡΑ........

    ( ΡΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ.
    ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 5 ΕΚΔΟΤΕΣ ΒΡΗΚΕΣ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ
    ΡΕ............ Η Λ Ι Θ Ι Ε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
    ΤΟ 1,17. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ
    ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΅ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ΅. ΠΟΥ
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ. ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΚΥΨΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΥΤΕΛΟ ΖΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.
    ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΠΟΥΧΕΤΕ ΜΠΟΥΧΕΖΕΣ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ 50000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΜΕΡΟΣ.
    Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΟΥΒΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΕΙ.
    ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΟΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ.
    ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ .
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ..........
    ΜΟΝΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΛΕΙΚΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs
    παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs."
    στον κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ, αρχισυντάκτη τηs Βόρειο – Αμερικανικήs Επιθεώρησηs
    « ΠΑΤΡΙΔΕΣ » , Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά."


    -ΓΑΠ.ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ!
    ΕΠΙΚΑΙΡΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ρε παιδιά οι Έλληνες της Κων/πολης πώς την ονομάζουν την πόλη τους? Ιστάνμπουλ μήπως????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 1:47 ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΗΔΙΞΟΥ ΔΕΞΙΟ ΣΚΟΥΛΙΚΗ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΩΛΟΦΑΣΙΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΡΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΡΩΜΟΣΚΟΥΛΙΚΙΑ Η ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ. τΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΛΑΜΠΙΑΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΕ ΤΟ GIORGO ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΖΕΜ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ?
    ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι τουρκοι εδω και χρόνια εξυφαινουν τον ιστο τους γυρω απο τα κυριαρχικα δικαιωματα της Ελλαδας.
    Καθε σχεδιο τους εχει βαθος χρονου και εναλλακτικα αποτελεσματα και αυτο φαινεται ξεκαθαρα απο την διπλωματια τους ολα τα χρονια.
    Εμεις οι απλοι πολιτες που δεν εχουμε πτυχια οικονομικων και πολιτικων επιστημων στην διπλωματια μπορουμε να αντιληφθουμε τι γινεται γιατι εχουμε κριτικη και ελευθερη σκεψη.
    Οι πολιτικοι μας δυστυχως εχουν δεσμευσεις εναντι μεγαλων οικονομικων συμφεροντων και οι αποφασεις και αντιδρασεις τους ειδικοτερα στα εθνικα θεματα ειναι ηπιες, χλυαρες εως ανυπαρκτες σε βαθμο που μειωνουν την εθνικη υπερηφανεια καθε Ελληνα.
    Η τουρκια απο μονη της σιγουρα δεν θα τολμουσε να κανει οτιδηποτε πρωτον διοτι δεν ειναι ενα ομειογενες κρατος με σαφεις και προσανατολισμενους στοχους και γεωγραφικα δεν τις επιτρεπονται και ιδιαιτεροι πολεμικοι ελιγμοι εναντι της Ελλαδος αφου γνωριζουν την δυναμικη της στρατιωτικης απαντησης και δευτερον και σημαντικοτερο γνωριζει εκ προοιμιου την υποχωρητικοτητα της Ελλαδος που επιβαλλουν τα συμφεροντα και οι μεγαλες δυναμεις που δυστυχως η χωρα μας ειναι υπερχρεωμενη και δεσμευμενη απεναντι τους.
    Οι νεοτουρκοι που αποτελουν την πολιτικη ηγεσια της γειτονος χωρας τα τελευταια 50 χρονια γνωριζουν πολυ καλα οτι ενα κρατος σαν την τουρκια για να μπορεσει να αναπτυχθει και να εχει προοπτικη στην ευρωπη θα πρεπει να δειχνει και να προβαλλει καθε στιγμη την εικονα δυνατου και ευρρωστου κρατους ασχετως αν στο εσωτερικο της σπαρασεται απο την ανομειογενεια και την διαφορετικοτητα μεταξυ του Λαου.
    Συμφωνιες και παραχωρησεις προς τα μεγαλα κρατη που εχουν συμφεροντα στην περιοχη εχουν συναφθει εδω και χρονια με ανταλλαγμα η τουρκια να παιρνει οικονομικη βοηθεια για επενδυσεις και στρατιωτικο εξοπλισμο.
    Το προβλημα λοιπον ειναι δικο μας και οχι των τουρκων αυτοι την δουλεια τους κανουν ,εμεις πρεπει να εχουμε μια ενιαια πολιτικη απεναντι τους οποιο κομμα και αν βρισκεται στην κυβερνηση , τα εθνικα θεματα δεν χωρανε κατω απο κομματικα λαβαρα αρχηγους και σημαιακια.
    Ασφαλως δεν ειναι ευκολο να ξεφυγουμε απο την οικονομικη ασφυξια που ανα πασα στιγμη μπορουν να μας επιβαλλουν οι κηδεμονες μας οταν κατα την δικαια αποψη μας θιγονται εθνικα και κυριαρχικα δικαιωματα του τοπου βλεπε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ομως επιτελους πρεπει να διαμορφωσουμε μια εξωτερικη πολιτικη με γνωμονα το συμφερον του Ελληνικου κρατους και να παψουμε να παιζουμε την χαζογκομενα που οποιος δεν τις κανει τα χατηρια παει στον αλλο.
    Αυτο δειχνει αλλοπροσαλη πολιτικη και μας καθιστα ευαλωτους εναντι ολων.
    Δεν γινεται παντα να εξαντλει η Ελλαδα τα ορια της υποχωρητικοτητας στο ονομα της ειρηνης και παντα να πληρωνουμε το μαρμαρο ακομα και στο αδικο.
    Κατι πρεπει να αλλαξει και αυτο δεν ειναι αλλο ειδικα απεναντι στους τουρκους απο μια σκληρη σταση με την συναινεση ολων των πολιτικων δυναμεων.
    Ειμαι σιγουρος οτι ουτε την τουρκια την συμφερει ενας πολεμος με μια χωρα ενταγμενη στην ΕΕ ΑΣΧΕΤΩΣ αν αυτη η ενωση ειναι μονο οικονομικη και οχι στρατιωτικοπολιτικη.
    Η εξωτερικη πολιτικη να χωνουμε τα προβληματα κατω απο το χαλι πρεπει να σταματησει και να προβαλλουμε τα εθνικα δικαια μας προς οποιονδηποτε και καθε στιγμη. Να δειχνουμε αποφασιστικοτητα και πανω απο ολα ενιαιο εθνικο προσωπο.
    Παραδειγμα στην πινακιδα διαφημισης της τραπεζας των τουρκων η νομαρχια Ροδοπης να στειλει συνεργεια και να την ξηλωσουν κανοντας τους να σεβαστουν τον τοπο και τους νομους στον οποιο ηρθανε να δραστηριοποιηθουν.
    Να επιβαλλει την αναγραφη του ονοματος της τραπεζας και στην Ελληνικη γλωσσα οπως οριζει ο νομος προς καθε ξενη εταιρεια.
    Βημα βημα γινεται ο ιστος απο τα μικρα και ασημαντα που καποια στιγμη γινονται διεκδικήσεις διοτι δεν αντιδρασαμε την στιγμη που επρεπε. Τιποτε να μην μενει αναπαντητο εναντι οποιασδηποτε κινησης των γειτονων μας τοτε και μονο τοτε θα καταλαβουν οτι απεναντι εχουν καποιους που ειναι ετοιμοι να αντιδρασουν σε οτιδηποτε ειναι εναντια στο διεθνες δικαιο και τα εθνικα δικαιωματα μας αυτο θα τους αναγκασει να σκεφτονται πολυ πριν κανουν οτιδηποτε.
    Ωχαδερφισμος και το ελα μωρε πρεπει να σταματησει ειδικα στα εθνικα θεματα απο μικρες λεπτομερειες ξεκινησαν οι μεγαλοι πολεμοι.
    Καλυτερα να χτυπας το κακο στην ριζα παρα να αντιμετωπισεις το δεντρο.
    Περασαν δυο τουρκικα αεροπλανα πανω απο το κουφονησι δυο εβδομαδες μετα εξεδωσε ανακοινωση το ΥΠΕΞ τους περι γκριζας ζωνης αυτη ειναι η πολιτικη τους και αυτο κανουν με συνεπεια.
    Ειναι απαραδεκτο για την Ελλαδα να μην μπορει να προχωρησει σε γεωτρησεις στο Αιγαιο που κυριαρχικα της ανήκει το 95% με προσχημα την ανησυχια των ψαριων στις ακτες της Τουρκιας και την αναστατωση που θα επιφερει σε αυτα με αποτελεσμα την μειωση του εισοδηματος των τουρκων ψαραδων.
    Ειναι πραγματικά για γελια και ομως δεν κανουμε τιποτε για να αλλαξουμε αυτο το πραγμα διοτι η τουρκικη εθνοσυνελευση για αυτο το θεμα ψηφισε οτι ειναι αιτια πολεμου καζους μπελι κατα την διπλωματια.
    Μην απορειτε λοιπον με το θρασος των τουρκων μας εχουν μετρησει εδω και χρονια σχετικα με τις αντιδρασεις μας γιαυτο εχουν πλεον αποθρασυνθει σε ολα μεχρι που η φρεγατα τους εφθασε στον πειραια ΚΑΙ μονο καφε δεν ηπιανε χωρις να τους ενοχλησει κανεις.
    ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΥΜΠΑΡΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΣ ΤΗΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ !!! ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το TC, στον τιτλο, μηπως σημαινει Turkiye Cumhuriyeti; γιατι δεν μου ερχεται στο νου τιποτε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η φωτογραφία είναι από την Τουρκία, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στην Ελλάδα ρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. *
    *
    *
    *

    *
    *
    *

    *
    *
    *

    Αναδίπλωση της ZIRAAT μετά την αντίδραση του Δ. Σταμάτη Εκτύπωση
    17/02/2009 11:37

    Σε διορθωτική κίνηση μετά την κατακραυγή προχώρησε η διοίκηση της τουρκικής τράπεζας ZIRAAT, η οποία είχε αποστείλει προσκλήσεις για τα αυριανά εγκαίνια του υποκαταστήματος της Κομοτηνής στην τουρκική και την αγγλική γλώσσα. Η διοίκηση της τράπεζας απέστειλε σήμερα την πρόσκληση και στα ελληνικά, κάτι που λογίζεται ως «νίκη» του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρη Σταμάτη. Ο κ. Σταμάτης είχε προχωρήσει στην έκδοση δελτίου Τύπου, με το οποίο κατακεραύνωνε την κίνηση της τουρκικής τράπεζας ως απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα. Στο αρχικό κείμενο της πρόσκλησης η πόλη της Κομοτηνής αναφερόταν ως «Γκιουμουλτζίνα», κάτι που είναι εύλογο να έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.
    Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Σταμάτης, επέστρεψε την πρόσκληση ως απαράδεκτη στη διεύθυνση της τράπεζας, ζητώντας την ανάκλησή της. Το tragasnet.gr επικοινώνησε με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος, όπως τονίστηκε, δεν θέλει να προβεί σε νέες δηλώσεις. Περιορίζεται στο κείμενο που εξέδωσε ως δελτίο Τύπου και το tragasnet.gr δημοσιεύει αυτούσιο:

    Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Δημήτρης Σταμάτης, επέστρεψε την πρόσκληση της Τράπεζας ZIRAAT ζητώντας την άμεση ανάκλησή της
    «Απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα η μη χρήση της ελληνικής γλώσσας και η αναφορά της Κομοτηνής σαν «Γκιουμουλτζίνα» στην πρόσκληση των εγκαινίων της Τράπεζας ZIRAAT»
    Ως απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα, για την μη χρήση της Ελληνικής γλώσσας και την αναφορά της Κομοτηνής σαν «Γκιουμουλτζίνα» επέστρεψε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Δημήτρης Σταμάτης την πρόσκληση των εγκαινίων που του απέστειλε η Τράπεζα ZIRAAT, ζητώντας την άμεση ανάκληση της.
    Το κείμενο της επιστολής του κ. Σταμάτη έχει ως εξής:
    Κύριε διευθυντά,
    Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκληση που μου απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σας στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για την Χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της Τουρκικής και της Αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα.
    Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης σας και παρακαλώ πολύ για την άμεση ανάκληση της πρόσκλησή σας αυτής».

    Το ρεπορτάζ του tragasnet.gr αναφέρει ότι ο κ. Σταμάτης δεν θα παραστεί στα εγκαίνια της τράπεζας, που είναι προγραμματισμένα για αύριο το μεσημέρι. Η τοπική κοινωνία και οι φορείς της Κομοτηνής είναι ανάστατοι και σύσσωμοι έχουν αντιδράσει στην τουρκική πρόκληση. Στο σύνολό τους τάσσονται υπέρ της ενέργειες του κ. Σταμάτη να επιστρέψει την πρόσκληση. Σήμερα, ωστόσο, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του υποκαταστήματος της ZIRAAT στην Αθήνα (12:30) και ίσως από εκεί να προκύψει κάποιο νεότερο με το θέμα της Κομοτηνής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και που να βρίσκουν άραγε τα χρήματα για να στήνουν τράπεζες;
    http://www.youtube.com/watch?v=47BGFiZISpg

    Όταν πέφτουν οι μάσκες... και βλέπεις ότι το χρήμα κρύβεται πίσω από πολέμους, διαφθορά και εξαθλίωση.
    Μου ακούγεται και σαν διαφημιστικό κόλπο αλλιώς ποτέ δε θα μαθαίναμε οι περισσότεροι την ύπαρξη της. Πάλι όσοι "τουρκοφέρνουν" και πάνε να δανειστούν ή να καταθέσουν όσο ευνοϊκοί όροι και να υπάρχουν, (είτε σε Ελληνική τράπεζα στην Τουρκία, είτε το αντίθετο), να ξέρουν πως για αίμα διψάνε και οι δύο. Ανθρώπινο.

    Καπετάν Μακρής. Και αφού είδαμε τα λεφτά και από που έρχονται ας δούμε και ποιοι τα... διαχειρίζονται: http://www.youtube.com/watch?v=q0o6mccnnfU σας φαίνεται υπερβολικό; http://www.youtube.com/watch?v=G7RNhUIZ9ds

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε σεις, στη Γερμανία και στο Βέλγιο δεν υπάρχουν υποκαταστήματα ελληνικών, τούρκικων, ιταλικών κ.ά. τραπεζών για να μαζεύουν το χρήμα των αλλοδαπών εργαζομένων; Γιατί να μην είναι έτσι και στην Ελλάδα; Άσε που δεν μπορεί κάποιος να το απαγορέψει λόγω της ελεύθερης αγοράς.
    Γιατί πρέπει οι φοβικοί και οπισθοδρομικοί να δίνουν τον τόνο στις συζητήσεις;;; Άντε να χαθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ BLOG ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ???????

    ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΤΟΥΡΚΟΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΙΣΧΥΕΙ
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ


    ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΙΟΣ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ . . .

    . . . την βόρεια χώρα μας; Γιατί πάλι μας έρχονται τα μαντάτα, το ένα μετά το άλλο, και δύσκολα μπορούμε πλέον να δούμε πίσω από τον κονιορτό που σηκώνουν, αν έχουσιν γνώσιν οι φύλακες.

    Πριν από λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή με μόνο 7 ελληνικές ψήφους ΟΧΙ, ψηφίσθηκε ΝΑΙ στην είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε. Δεν μπήκαν βέβαια ακόμα μέσα τα γειτονόπουλά μας, διότι ο Τσέχος Πρόεδρος ζητάει τα γνωστά περι διευθετήσεως του ονόματος κ.λ.π., κ.λ.π. Το πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο η είσοδος των Σκοπίων, στην οικονομία των οποίων έχουμε το πάνω χέρι, όσο η εδραίωση της ονομασίας χωρίς ψηφοφορίες. Ακόμα χωρίς ψηφοφορία και στον ΟΗΕ, όπου η Μακεδονία θα γίνει έννοια αποδεκτή ακόμα και από τους μορφωμένους αντιπροσώπους. Το πόσο μορφωμένοι είναι βέβαια, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Γιατί το Ευαγγέλιο αυτό λέει ό,τι λέει και το αμερικανικό Πεντάγωνο, που εφοδιάζει κάθε αμερικανάκι που έρχεται στα Βαλκάνια με ένα σακκίδιο όπου κολλημένος βρίσκεται ο χάρτης της Μακεδονίας όπως τον φαντάζεται ο Γκρούεφσκυ και όχι όπως είναι στην ουσία, στην ιστορία και σε κάθε τεκμηρίωση.

    Η εξέλιξη αυτής της ιστορίας περιλαμβάνει περισσότερα σενάρια, όλα για να προχωράει το ροκάνισμα της καθ’ημάς Μακεδονίας. Και έτσι δεν θα αποτελέσει έκπληξη, αν μετά από ενθαρρυντικές διεθνείς ψηφοφορίες κάποιο πρωϊ μας πούν ότι, και αυτοί αποτελούν γκέτο όπως η Γάζα και στην συνέχεια με ανεφοδιασμό από τους τηλεπαρόχους τους αρχίσουν να μας στέλνουν και αυτοί κάτι σαν τις παλαιστινιακές ρουκέτες της Χαμάς. Αυτό φυσικά θα ήταν το χειρότερο σενάριο, άν στο μεταξύ οι διάφορες διεργασίες, όπως οι μεσολαβητικές δράσεις του γνωστού μας Νίμιτς αλλά και κάποιες υπερατλαντικές αντιδράσεις δεν φρέναραν την φόρα τους με την κλοπή κάθε ιστορικού αρχαίου ελληνικού ντοκουμέντου για να στολίσουν με αυτό την εικόνα προς τα έξω και προς τα μέσα. Έφτασαν να έχουν στο κρατίδιο περισσότερους δρόμους με το όνομα του Μεγάλου Στρατηλάτη από όσους έχουμε εμείς. Για να μην γράψουμε και για ονομασίες χωριών και διαφόρων τοποθεσιών.

    Τι πιο λογικό, να θέλουν να δημοψηφίσουν, αν θέλουν να ζούν μαζί μας, ασπαζόμενοι το ελληνικό Σύνταγμα με όλες τις υποχρεώσεις και όλα τα οφέλη και τι πιο παράλογο, να νομίζουν ότι, θα εξουσιάσουν την ελληνική Μακεδονία που θα τους σταθεί στον λαιμό και θα τους πνίξει. Το γνωρίζουν οι εκεί επαϊοντες πολύ καλά, γιατί υπάρχει μαρτυρία εδώ και περισσότερα χρόνια μέσα από την τότε κυβέρνησή τους που έλεγε ότι, μακάρι να συνέπιπταν χρονικά ένθεν και εκείθεν δύο Αρχηγοί με . . . περιεχόμενο ποιότητος στις σκελέες τους και να δώσουν τα χέρια μετά τις υπογραφές για την υπαγωγή των σλαβομακεδόνων στους Μακεδόνες και να τελειώνουμε μια και καλή. Δεν συνέπεσαν δυστυχώς και έτσι το ροκάνισμα με κάθε ευκαιρία τηλεπαρεχόμενη συνεχίζεται. Και συνεχίζεται με την δική μας ανοχή, δηλαδή την ανύπαρκτη αντίδραση από τους πλέον θιγόμενους Έλληνες, του Μακεδόνες, που εκλέγουν κάθε φορά κάποιους Βουλευτές που ούτε με το όνομα πλέον δεν τους θυμούνται. Μέσα σ’αυτούς βρίσκεται και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Δεν βρίσκεται σ’αυτούς η σημερινή μας ΥπΕξ, καθ’ύλην αναρμόδια, πρώτον λόγω προελεύσεως και δεύτερον λόγω παραγραφής σύμφωνα με την επιταγή του πατέρα της, που μας είπε ότι, σε λίγα χρόνια θα έχουμε ξεχάσει ποια είναι η . . . Μακεδονία.

    Και αν το απόστημα ήταν ένα θα ήταν πιο εύκολο να αντιμετωπισθεί. Γιατί τα αποστήματα καθώς φαίνεται πάνε παρέα. Και το πλέον πρόσφατο είναι η Τράπεζα T.C.ZIRAAT BANKASI στην Κομοτηνή, που εγκαινιάσθηκε χθές στην Κομοτηνή από τούρκους επισήμους, για την γιορτή των εγκαινίων της οποίας έστειλαν πολυτελείς προσκλήσεις γραμμένες στα τουρκικά και στα αγγλικά με την αναφορά της έδρας της Τράπεζας όχι σαν Κομοτηνή αλλά σαν Γκιουμουλτζίνα. Γι’αυτούς που θυμούνται το όνομα από την τουρκοκρατία. Η Τράπεζα αυτή για να στηθεί χρειάσθηκε την άδεια από την Αθήνα και την πήρε τον Ιανουάριο 2008. Κάτι ανάλογο πήραμε και εμείς για να ιδρύσουμε στην Τουρκία υποκαταστήματα της Eurobank και της ΕτΕ. Μεταξύ των δύο αυτών ενεργειών υπάρχει όμως η ειδοποιός διαφορά ότι, σε αντίθεση με την Ελλάδα στην Τουρκία επιδιώκεται στην Θράκη η συσπείρωση του μουσουλμανικού στοιχείου με αρχή την οικονομία και στην συνέχεια με την ίδρυση πολυκλινικής, κέντρου ελευθέρων σπουδών και κολλεγίου. Επιδιώκεται δηλαδή η περιχαράκωση των ελλήνων μουσουλμάνων μέσα στην Ελλάδα, κάτι που προοιωνίζεται κάτι σαν νέο Κόσοβο μέσα στην χώρα μας.

    Η πληροφορία αυτή δεν αφίσταται καθόλου από την προσπάθεια της Τουρκίας στην Γερμανία να ιδρύσει τουρκικά σχολεία και πανεπιστήμια όταν με την ευκαιρία της πυρκαγιάς σε κάποιο κτίριο στο Friedrichs-hafen, όπου κάηκαν κάποιες τουρκάλες τρίτης γενιάς, έσπευσαν επι τόπου Ερντογκαν και Μπαϊκάλ να παραστήσουν τους προστάτες του «ολοκαυτώματος», υποσχόμενοι την υποστήριξη της ράτσας με κάθε μέσον από Τουρκία στην Γερμανία. Μέχρι την ημέρα που οι Γερμανοί ξύπνησαν και ο εκεί ΥπΕξ οργισμένος ελάλησεεν προς αυτούς τους κυρίους ότι, στην Γερμανία πολιτική ασκούν οι Γερμανοί και όχι κάποιοι άλλοι. Και το δίδυμο αποχώρησε με την ουρά στα σκέλια χωρίς επίσημη συνοδεία μέχρι το αεροδρόμιο, όπου οι μόνοι που τους ευχήθηκαν καλό κατευόδιο, ήταν οι υπάλληλοι της Tuerk Hava Yolari.

    Αλλού λοιπόν ο φίλος μας ο Τούρκος τα βρίσκει και τα κάνει, όπως και στην Θράκη μας και αλλού ώχετο απιών. Και επειδή μιλάμε για ροκάνισμα δεν γλιτώνουμε από το ερώτημα του ποιος ροκανίζει ή ποιος βοηθάει ποιόν να ροκανίσει.

    Γιατί, αρχίζοντας από τότε, που οι Τούρκοι μας έδιωξαν από την Πόλη, τι έκανε τον Καραμανλή να διστάσει να στείλει και αυτός τους μουσουλμάνους στην Τουρκία; Και αν επρόκειτο για σεβασμό προς την συνθήκη της Λωζάνης, γιατί αυτός έπρεπε να είναι μονονομερής; Υπόθεση μίας νύκτας ήταν τότε, που η χώρα μας είχε ακόμα 600.000 στρατό υπο τα όπλα.

    Γιατί επι δεκαετίες δεν αφήσαμε τους μουσουλμάνους εκτός περιορισ-μών, προκειμένου να ενσωματωθούν στην Ελλάδα; Γιατί δεν τους βοηθήσαμε να διαμορφώσουν την ζωή τους έτσι ώστε να μην έχουν την ανάγκη των επεμβάσεων, μικρών, μεσαίων ή και μεγάλων από την Τουρκία;

    Λάθη επι λαθών για να φθάσουμε στα πλέον πρόσφατα, αρχής γενομένης από την υποχώρηση Σημίτη στις αξιώσεις των Τούρκων περι μη αλλοιώσεως του πληθυσμού στην Θράκη την ελληνική (!!!), όταν άρχισαν να καταφθάνουν στα σύνορα τα κύματα των ελλήνων προσφύγων από την τότε Σοβιετική ‘Ενωση και η ελληνική πολιτεία είχε ήδη εγκαταστήσει τα πρώτα κτίσματα για να εγκατασταθούν, να ριζώσουν και να δέσουν με την νέα τους πατρίδα. Και υποχώρησε ο κύριος Ααρών Αβόρι, όπως υπήρξε στο πατρικό του όνομα, με το οποίο έφθασε και εγκαταστάθηκε στην Δρακειά Πηλίοιυ ο παππούς του, και επέτρεψε την αθρόα κάθοδο των προσφύγων κατά χιλιάδες στην Ομόνοια και στα πέριξ. ‘Ας όψεται και αυτός και εμείς που τον βγάλαμε.

    Λυπάμαι που θα χρησιμοποιήσω την γλώσσα του συρμού για ότι ακολουθεί. Γιατί είναι και η πλέον ανώδυνη αφού όλοι ξέρουμε ότι, όταν κάνεις την επίκυψη είσαι έτοιμος και για την πεολειχία. Γιατί δεν θα φθάναμε στην τελευταία με την Τράπεζα και την συνέχεια των τουρκικών προθέσεων, αν δεν τιμωρούσαμε όπως κάθε εθνικά σκεπτόμενος θα το έκανε τον ΓΑΠ μετά από όσα είπε και έκανε στην Θράκη, αφήνοντάς τους μουσουλμάνους να πιστεύουν ότι, αφού η Κυβέρνηση δεν αντιδρά στην προτροπή του ΓΑΠ να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά όπως το επιθυμούν (πού βρίσκεται πεταμένη η συνθήκη της Λωζάνης;), τότε καιρός είναι να ετοιμάζουν πλέον το νέο Κόσοβο μέσα στην χώρα μας, στην Δυτική Θράκη όπως είχε τον τίτλο το συνέδριο που στήθηκε από τον Νομάρχη της Πόλης μετά από τις για τους Τούρκους πολύτιμες και μοναδικές δηλώσεις για τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό.

    Ροκανίζω, ροκανίζεις, ροκανίζει, ροκανίζουμε όλοι και ότι ήθελεν προκύψει. Γιατί αν εκείνον τον Οκτώβριο – αν θυμάμαι καλά – είχε σηκωθεί από τα έδρανα ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ να ζητήσει την καταδίκη του ΓΑΠ για εθνική προδοσία και την εκδίωξή του από τον Βουλή των Ελλήνων, δεν θα είχαμε στην συνέχεια ούτε τα επεισόδια στο Αιγαίο ούτε τις καθημερινές προκλησεις ούτε και έναν μουσουλμάνο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να ζητάει εις επήκοον όλων την προστασία των μουσουλμάνων της Θράκης από την Τουρκία!

    Ποιος θα βγεί πρώτος στον αγώνα του ροκανίσματος της χώρας μας; Ο χρόνος θα το δείξει ή μήπως εμείς θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας;

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση