GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απελπιστική κατάσταση...

Παραβιάζουν τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης... Γράφει ο Κωνσταντίνος Δ. Κρεββατάς Εκπαιδευτικός Π.Ε. Κύριοι, εδώ και χρόνια κάνω 2 περίπου φορές ...

Παραβιάζουν τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Δ. Κρεββατάς
Εκπαιδευτικός Π.Ε.


Κύριοι,
εδώ και χρόνια κάνω 2 περίπου φορές το μήνα τα σαββατοκύριακα τη διαδρομή Αθήνα-Τρίπολη με επιστροφή. Η κατάσταση με τους οδηγούς που προσπερνούν συστηματικά (μερικές φορές με επικίνδυνο τρόπο ή πολύ υψηλή ταχύτητα) από τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ή κυκλοφορούν μόνιμα σε αυτή έχει γίνει απελπιστική. Γι' αυτό το λόγο παρακαλώ να με ενημερώσετε για τα εξής:
α) Έχετε αναλογισθεί τι πρόβλημα δημιουργούν οι προαναφερθέντες οδηγοί στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας και στην έγκαιρη πρόσβαση ασθενοφόρων σε σημεία δυστυχημάτων;
β) Πόσες παραβάσεις για...
κυκλοφορία στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης έχετε βεβαιώσει για ολόκληρο το έτος 2008 στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου;
γ) Για ποιο λόγο υπάρχει ΠΑΝΤΑ σταθμευμένο περιπολικό στα διόδια του Ισθμού και τι προσφέρει εκεί;
δ) Τι είδους εκστρατεία ενημέρωσης έχετε κάνει προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για το σοβαρό αυτό θέμα οδικής ασφάλειας;

18 σχόλια

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΡΕΒΒΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΗΤΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.
    ΕΔΩ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΕ ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λωρίδα εκτάκτου ανάγκης έχει παραβιαστεί προ πολλού. Είμαστε ήδη εκτος οδοστρώματος. Έχουμε πετρέλαιο στο Αιγαίο και δεν τολμάμε να το βγάλουμε μη μας κάνει ντα η γειτόνισσα. Τρέμουμε στην ιδέα να ισχυροποιήσουμε την ΠΑ με 500 νέα αεροπλάνα ή να αυξήσουμε την θητεία στα 2 χρόνια. Για πυρηνικό εργοστάσιο, γυρνάμε από την άλλη κάνοντας πως δεν ακούσαμε την ερώτηση... Μόνο που δεν οδηγούμε 4Χ4 και εκτός οδοστρώματος δεν θ΄αντέξουμς για πολύ... ΛΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΧΕΤΟ

    ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗ ΗΟL ΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΕΝΗ.

    ΚΡΙΘΑΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΔΕΡΦΕ.
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ.

    ΚΑΛΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ?

    ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΜΩΤΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν στην αριστερή λωρίδα οδηγούν με 60 χιλιομετρα την ωρα μην μας εκπλήσει η προσπέραση απο την λωρίδα εκτακτης ανάγκης.Συμφωνώ οτι ειναι απαράδεκτο αλλα δυστυχώς δεν εχουμε οδική συμπεριφορά.Οπως αλλωστε δεν εχουμε και κοινωνική συμπεριφορά κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΩΣ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ!!!!ΠΟΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΤΑΝΕ ???
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΤΑΛΙΚΑ ΝΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ!!!!!
    ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΩΡΙΔΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι είναι όπως το περιγράφετε!

    Αλλά αν το περιπολικό κουνηθεί και δώσει καμιά κλήση σε αυτούς τους επικίνδυνους, τότε, όπως είπε και ο προηγούμενος, θα βγουν όλοι και θα πουν ότι το κάνουν για να πάρουν χρήματα από τους φτωχούς οδηγούς για να γεμίσουν τα ταμία του κράτους, θα μιλήσουν για τους άθλιους δρόμους, για τα ακριβά διόδια, τις ιδιωτικές εταιρείες που απομυζούν (ενώ ευτυχώς το κράτος ποτέ!), τις μίζες, την ελλειπή εκπαίδευση και παιδεία, την αυθαιρεσία της αστυνομίας, τους μισθούς των 700 Ευρώ και άλλα γνωστά (και δυστυχώς αληθινά) σε μια προφανή προσπάθεια να διαιωνήσουν την ατιμωρησία των επικίνδυνων οδηγών. Τώρα αν σκοτωθούν και μερικοί παραπάνω δεν έχει και τόση σημασία, κάνει και το οδήγημα πιό συναρπαστικό!

    Το ίδιο συμβαίνει στην Αθήνα με τους λεωφορειόδρομους και μονόδρομους. Μόνο οι βλάκες δεν μπαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!!!!!!!!!ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. είμαι οδηγός φορτηγού και πατάω πάντα στον βοηθητικό έχοντας πάντα τον νού μου να τοποθετηθώ σωστά αν χρειαστεί για δυο λόγους.
    Α)πιστεύω ότι βοηθάω αυτούς που έρχονται από πίσω μου να με προσπεράσουν παρέχοντάς τους μιάμιση λωρίδα κυκλοφορίας (πρέπει να με προσπεράσουν από αριστερά)
    Β)βοηθάω αυτούς που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας να επιχειρήσουν προσπέραση πλησιάζοντας για λίγο την διπλή διαχωριστική λωρίδα με την χρήση πάντα του φλάς και αμέσως να τραβηχτούν και αυτοί στο δεξί μέρος των λωρίδων κυκλοφορίας τους.

    θεωρώ ότι πρέπει να αποφεύγουμε να κινούμαστε κοντά στην διπλή διαχωριστική (όπου δεν υπάρχει μπαριέρα προστασίας )παρά μόνο στιγμιαία για κάποια προσπέραση και αμέσως να τραβιόμαστε δεξιά διότι μειώνουμε σημαντικά τις πιθανότητες ατυχημάτων με κάποιους που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλ. επίσης κοντά στην διαχωριστική.
    θα κατανοήσετε καλύτερα αυτό που σας λέω σε δρόμο με μια λωρίδα κυκλοφορίας + τον βοηθητικό.
    αν τουρλώσω εγώ εκεί που πρέπει και φτιάξω πίσω μου μια ουρά 50 αυτοκινήτων που δεν μπορούν να με προσπεράσουν το βρισίδι που θα φάω θα το νοιώθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε Πρωτεσίλαε, τι μπούρδες είναι αυτές που εκσφενδονίζεις; Και από πότε δηλαδή οι οδηγοί έχουν υποχρέωση να υπακούουν στον ΚΟΚ μόνον όταν υπάρχουν δρόμοι υψηλών προδιαγραφών; Και στο φινάλε, ποιος στο διάολο θέτει αυτές τις προδιαγραφές; Εσύ; Οι παραβάτες; Τέλος, με βάση αυτή τη λογική, θα έπρεπε η βελτίωση, η όποια βελτίωση, του οδικού δικτύου να είχε σαν αποτέλεσμα την ... ενεργοποίηση του φιλότιμου των οδηγών και κατά συνέπεια τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους. Γίνεται αυτό; Μάλλον όχι. Γίνονται όλο και περισσότερο ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ (με το συμπάθειο, συμπαθή τετράποδα) που όταν έχουν στη διάθεσή τους έναν ωραίο δρόμο απλούστατα κάνουν κι εκεί τις ίδιες επικίνδυνες γαϊδουριές που έκαναν και στο λιγότερο καλό.

    Σιγά σιγά θα μας πείς ότι οι τροχαίες παραβάσεις είναι πράξεις διαμαρτυρίας και αντίστασης στις λαμογιές πολιτικών-εργολάβων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπίζω να μην είστε από αυτούς που πάνε στην αριστερή λωρίδα τηρώντας αυστηρά τα όρια ταχύτητας (ή πηγαίνοντας και με λιγότερο από το όριο). Όχι από δεξιά, από πάνω πρέπει να περνάνε κάτι τέτοια κουλάδια μπας και καθαρίσουν οι δρόμοι. Αφού η πράσινη σήψη αποδυνάμωσε την Τροχαία, να επικρατήσει ο νόμος του ισχυρότερου στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ. ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

    ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΑΠΑΝΑΤΑΙ ΓΙΑ ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό που κάνουν να προσπερνούν από δεξιά είναι φυσικά παράνομο και δεν το επικροτώ. Θα έπρεπε όμως να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Πόσες φορές σας έχει τύχει να υπάρχει στην αριστερή λωρίδα ένας αργός-αργή οδηγός και να πηγαίνει με 5 χιλ. σκυμμένος πάνω στο τιμόνι. Γιατί θα πρέπει 99 καλοί οδηγοί να υποχρεωθούν να προσαρμοστούν στον ρυθμό ενός αργού ? Η λύση πέρα από καλύτερους δρόμους είναι και δυσκολότερα διπλώματα. Όταν σήμερα ο κάθε άχρηστος-η μπορεί να βγάλει δίπλωμα τότε λογικό είναι να γίνονται μποτιλιαρίσματα από τον έναν που κρατάει πίσω του τους 99. Θα πρέπει στις εξετάσεις να υπάρχει και μια δοκιμασία πίστας που θα πρέπει ο εξεταζόμενος να την οδηγήσει σε ορισμένο χρόνο και αν αργεί περισσότερο να κόβεται. Φυσικά δεν θα βάλουμε όριο χρόνου το ρεκόρ του Σουμάχερ αλλά ένα λογικό χρόνο. Επίσης ξέρετε πόσα δήθεν διεθνή διπλώματα κυκλοφορούν από αλλοδαπούς ? Ένα λαμόγιο στην Καλλιθέα έβαζε διαφημίσεις σε εφημερίδες για αλλοδαπούς στην Ελλάδα και τους έφερνε με 300 ευρώ ένα "μεταφραστικό φυλλάδιο" από Αμερική που εμφανισιακά έμοιαζε με διεθνές δίπλωμα χωρίς ούτε καν να έχουν δίπλωμα στην χώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΟΜΙΧΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ Λ.Ε.Α;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ οδηγάω ΠΑΝΤΑ αριστερά και τηρώ ΑΥΣΤΗΡΑ το όριο ταχύτητας διότι:
    Α) ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.
    Β) ΕΊΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΩΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ
    Γ) ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

    Σε όποιον γελοίο δεν αρέσει αυτό να παραπονεθεί στην Τροχαία για να αυξήσει το όριο ταχύτητας.

    Δεν θα ρισκάρω εγώ την ζωή μου κορώνα-γράμματα στην ΛΕΑ ή θα κινδυνέψω να φάω κλήση επειδή ο ελληναράς από πίσω βιάζεται να πάει να φάει μουσακά.

    ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΆΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ μου κορνάρουν κιόλας. Έτσι να σας ανεβαίνει η πίεση να πάθετε εγκεφαλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 12:48,

    Αγοράκι μου γλυκό, πάρε το Μόσκοβιτς σου και δεξιά. Άντε μην σε πατήσει κανένας χαμεράκιας και σου πληρώνει το "εργαλείο" για Πόρσε.

    Άντε πανηλίθιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 12:48 ΠΑΡΕ ΤΟ ΤΑΓΑΡΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΜΠΕΣ ΣΤΟ LADA ΚΑΙ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΡΑΒΑ ΣΤΗ Β.ΚΟΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΩΜΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7

    Φίλε 12:48 φυσικά και έχεις όχι δικαίωμα αλλά υποχρέωση να πηγαίνεις στο όριο ταχύτητας αλλά κάνεις ένα λάθος όταν λες ότι "ο ελληναράς από πίσω βιάζεται να πάει να φάει μουσακά" πως το ξέρεις ότι αυτός πάει για μουσακά ? Αν έχει μέσα την γυναίκα του ετοιμόγεννη ή το παιδί του τραυματισμένο να πεθαίνει πως το ξέρεις εσύ ? Γι' αυτό μην παίρνεις εσύ τον ρόλο του τροχονόμου για να επιβάλλεις εσύ τα όρια ταχύτητας. Πήγαινε εσύ νόμιμα αλλά διευκόλυνε να σε προσπεράσουν όσοι βιάζονται και άσε τους τροχονόμους να τους ελέγξουν αν παρανομούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση