GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νόμιμη η αύξηση ΦΠΑ...

...στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης . Με αφορμή την έγκριση στις 28 Νοεμβρίου νομοθετικού διατάγματος από την ιταλική κυβέρνηση για τ...

...στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης
.
Με αφορμή την έγκριση στις 28 Νοεμβρίου νομοθετικού διατάγματος από την ιταλική κυβέρνηση για τη θέσπιση μιας δέσμης μέτρων αντιμετώπισης της σημερινής διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης που προβλέπει την αύξηση του σημερινού συντελεστή ΦΠΑ ύψους 10% ο οποίος εφαρμόζεται στις υπηρεσίες δορυφορικής ή καλωδιακής συνδρομητικής τηλεόρασης σε 20%, ενώ παράλληλα διατηρείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 4% στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ο αρμόδιος για θέματα φορολογίας Επίτροπος, Λάζλο Κόβατς σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Μαυρομμάτη ανέφερε ότι:
"Η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ εμπίπτει στη διακριτική ευχέρεια των κρατών μελών. Επομένως, τα κράτη μέλη αποφασίζουν αν θα εφαρμόσουν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένες προμήθειες αγαθών ή παροχές υπηρεσιών υποκείμενες στον φόρο, ή αν θα φορολογήσουν με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ όλες τις υποκείμενες στον φόρο προμήθειες αγαθών ή παροχές υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να τηρείται η αρχή της φορολογικής ουδετερότητας, σύμφωνα με την οποία ίδιες υπηρεσίες απολαύουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης, είτε εφαρμόζεται μειωμένος είτε κανονικός συντελεστής ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τους εν λόγω κανόνες, τα κράτη μέλη δύνανται να εφαρμόζουν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ μόνο στις κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης".
Πριν από την πρόσφατη απόφαση των ιταλικών αρχών για την επιβολή κανονικού συντελεστή ΦΠΑ (20%) σε όλες τις κρυπτογραφημένες τηλεοπτικές υπηρεσίες, δηλαδή σε όλες τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, οι κρυπτογραφημένες υπηρεσίες δορυφορικής ή καλωδιακής τηλεόρασης φορολογούνταν με μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.
Ωστόσο, για τις κρυπτογραφημένες υπηρεσίες επίγειας μετάδοσης δεν προβλεπόταν μειωμένος συντελεστής, διότι οι υπηρεσίες αυτές δεν αναφέρονταν στο νόμο. "Στο πρόβλημα φορολογικής ουδετερότητας που προέκυψε, υπήρχαν δύο δυνατότητες επίλυσης: είτε η επιβολή χαμηλότερου συντελεστή 10% σε όλες τις κρυπτογραφημένες τηλεοπτικές υπηρεσίες, είτε η επιβολή κανονικού συντελεστή σε όλες τις κρυπτογραφημένες τηλεοπτικές υπηρεσίες", κατέληξε ο Επίτροπος.

1 σχόλιο

  1. ΤΡΕΞΤΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ .


    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΕΡΙΟ .

    ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ 80% ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΛΗΤΕΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση